Van Hanegem denkt nog niet aan pensioen

Willem van Hanegem werd eind 2008 door FC Utrecht aan de kant geschoven als trainer. De Kromme is echter nog niet van plan met pensioen te gaan en geeft aan dat hij best nog wel ergens aan de slag zou willen als coach.

"Ik stop niet, omdat anderen vinden dat ik moet stoppen," aldus de woorden van Van Hanegem tijdens de nieuwjaarsreceptie van Excelsior. De voormalig middenvelder was aanwezig om een plaquette te onthullen ter nagedachtenis aan zijn vorig jaar overleden 'voetbalvader ' Bob Janse.

Het Algemeen Dagblad meldde gisteren al dat Van Hanegem een aanbieding uit het buitenland naast zich heeft neergelegd. "Als er iets leuks voorbij komt, hap ik toe. Als ik stop, is het mijn eigen beslissing. Hoezeer mensen ook op me inpraten", zei de Kromme.

Van Hanegem kreeg na zijn ontslag veel kritiek te verwerken. Johan Derksen sprak niet al te vleiende woorden over de rol van de trainer in de soap bij FC Utrecht.

Veel waarde aan de woorden van Derksen lijkt Van Hanegem echter niet te hechten. "Waar Derksen heeft gevoetbald, hebben de geiten geen eten. Zo schrijft hij ook. Hij is nooit mijn vriend geweest. Ik weet niet waar hij het op baseert als hij dingen schrijft."

Voor de rest heeft hij weinig redenen tot klagen. "Als ik met mensen praat, heb ik het gevoel dat ik goed ziek ben geweest. Maar het gaat verder goed met me, hoor."