Zakenman zet dood in scène

Redactie
Een Amerikaanse zakenman die in geldnood was geraakt, heeft geprobeerd zijn eigen dood in scène te zetten. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Marcus Schrenker (38) was zondag met zijn sportvliegtuigje vertrokken vanuit Indiana voor een vlucht naar Florida. Boven de staat Alabama deed de zakenman een noodoproep. De voorruit van zijn vliegtuig zou door turbulentie zijn ingeslagen en hij zou zwaar bloeden.

Straaljagers van de Amerikaanse luchtmacht werden naar het vliegtuigje gestuurd. Dat bleek op de automatische piloot door te vliegen. De ruiten waren nog intact en nergens waren sporen van bloed. Bovendien stond de deur open en was Schrenker nergens te bekennen. Na een onbemande vlucht van meer dan 300 kilometer stortte het toestel neer in Florida. Vermoedelijk is de piloot met een parachute uit het toestel gesprongen.

Een dag later probeerde een man met het rijbewijs van Schrenker een kamer te boeken in een hotel in Alabama. Vervolgens vluchtte hij in verwarde toestand een nabijgelegen bos in. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de man.

De bedrijven van Schrenker worden volgens Amerikaanse media onderzocht op mogelijke fraude. Bovendien zou hij een schuld hebben van ongeveer een half miljoen dollar (circa 373.000 euro).