Mercedes biedt Honda motoren

Peterselieman
Norbert Haug heeft aangegeven dat Mercedes het Honda-team wel van motoren wil voorzien mocht het team overgenomen worden. De motorsportbaas van Mercedes zei dit in een interview met autosport.com. Naast McLaren voorziet Mercedes ook Force India volgend jaar al van motoren.

"Als er een haalbare oplossing is met een investeerder voor dat team, dan zijn we bereid om er over te praten. Maar de financiële basis moet wel aanwezig zijn," aldus Haug. "Je kunt in deze tijd geen cadeautjes weggeven, maar we willen voor de Formule 1 wel helpen. Ross Brawn en Nick Fry en hun team hebben tot nu goed werk verricht en als we in de positie zijn om te kunnen helpen, dan doen we dat. Echter staat de financiële haalbaarheid bovenaan. Dit moet 100% gegarandeerd zijn."

Haug zegt dat het leveren van motoren aan een extra team de huidige plannen niet in de weg zitten. "Het is niet ideaal en we hebben het met onder andere de introductie van KERS en de lagere toerenlimiet al druk genoeg. Je moet langere runs met de motoren doen om te kijken of betrouwbaar genoeg zijn. Zelfs met de introductie van de V8 hadden we het minder druk dan nu."

Eerder leek Ferrari de motorleverancier te worden van het nieuwe team dat uit Honda zal ontstaan. Ross Brawn had hiervoor zijn vele contacten bij zijn vorige team aangewend, maar het Italiaanse team maakte eerder deze week bekend af te zien van een deal.