FOK!kers: 'Stevens als eerste ontslagen'

Huub Stevens is de eerste trainer die in 2009 de laan uit zal worden gestuurd. Dat vindt althans 43% van de mensen die afgelopen week op de poll op FOK!voetbal heeft gestemd.

Stevens maakt een moeilijk seizoen door in Eindhoven. In de Eredivisie verloor het al vijf maal en heeft op de helft van de competie al elf punten achterstand op koploper AZ. In de Champions League werd het kansloos uitgeschakeld, na vijf nederlagen en slechts één overwinning eindigde de club als laatste in een poule met Liverpool, Atlético Madrid en Olympique Marseille. Naast de magere resultaten had Stevens het ook al met enkele spelers aan de stok. Onlangs lekte uit dat Stevens al onderwerp van discussie was geweest bij de directie.

Op de tweede plek in de poll staat Gert Jan Verbeek van Feyenoord, met bijna 20% aan stemmen. De van SC Heerenveen overgekomen oefenmeester presteert ondermaats met de Rotterdamse club en staat op de twaalfde plaats met vijf overwinningen, vier gelijke spelen en al acht nederlagen. Verbeek heeft al meer dan eens kritiek gehad van zijn spelers dat hij te zwaar zou trainen.

Trond Sollied van sc Heerenveen staat vlak achter Verbeek, met slecht twee stemmen minder. Zijn ploeg staan dan wel zesde, met één punt achterstand op de nummer vier, toch loopt het niet helemaal lekker bij de club. Heerenveen kreeg in de eerste zeventien duels als 37 doelpunten tegen, en staat daarmee op de tweenalaatste plaats in het klassement van tegentreffers. Alleen Sparta en Volendam kregen meer tegendoelpunten te verwerken. Eerder dit seizoen werd er intern al gefluisterd om Sollied te vervangen door oud-coach Foppe de Haan.

De volledige uitslag van de poll vind je hier.