GeenStijl wil inzage WOB gegevens

Website GeenStijl beroept zich op de Wet Openbaarheid Bestuur, om zo de juiste cijfers van de internetverkiezing van het TV Moment van het Jaar te achterhalen. Dat melden zij op hun website. GeenStijl zou in het bezit zijn van een fax waarop duidelijk wordt dat niet Paul de Leeuw, maar zij de meeste internetstemmen kregen. Al zei Rutger Castricum van GeenStijl gisteren op 3FM dat ze helemaal niet zeker wisten of de fax wel echt was. Maar het bevestigde wel de eigen vermoedens, gaf hij aan als reden dat het toch geplaatst is.

GeenStijl eindigde met het bekende Vogelaarinterview op de derde plaats tijdens de verkiezing, volgens de website is er dus gesjoemeld met de stemmen. "Het is immers een publieke organisatie en via de wet openbaarheid bestuur willen we graag inzicht in de daadwerkelijke cijfers. Waarschijnlijk hebben we die al in ons bezit, maar wij zijn graag zeker van onze zaak", aldus de internetsite.

Volgens de VARA, die de verkiezing organiseerde, is de fax vals. "GeenStijl viert zijn eigen feestje door hun eigen fragment met een zelf gefabriceerd lijstje tot winnaar uit te roepen. We gunnen GeenStijl zijn eigen feestje, maar feliciteren Paul de Leeuw als terechte winnaar van Het TV-Moment van het Jaar", aldus de omroep in een verklaring.