Scheringa pleit voor afschaffen buitenspel

Olga (Nuongirl)
In zijn nieuwjaarspeech heeft de voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, de 'leeftijdsgrens' voor scheidsrechters ter discussie gesteld. Ook voerde hij een betoog om buitenspel af te schaffen.

"Dit is een principekwestie voor mij", aldus Scheringa die zei dat hij zich op zondagavond regelmatig ergert bij uitzendingen van Studio Sport. "Dan zie je op de beelden dat scheidsrechters fluiten voor buitenspel, terwijl daar geen sprake van is. Voor de objectieve kijker moet dat heel apart zijn om te zien."

"Het doet de sport geen goed. Soms scheelt het 10 centimeter, dat is toch niet te zien. Van mij mag de buitenspelregel verdwijnen. En ik pleit er ook voor dat scheidsrechters de beschikking krijgen over hulpmiddelen. Voetbal is wat dat betreft heel ouderwets."

Over scheidsrechters en hun leeftijd zei Scheringa: "Wij willen de beste mensen op de beste plekken. Het moet dan geen rol spelen hoe oud iemand is. Als een scheidsrechter zestig jaar is maar nog steeds goed fluit en fit is, moet dat geen enkel probleem zijn.