FC Dordrecht raakt Boyen en De Jong kwijt

FC Dordrecht maakt het seizoen af zonder Govert Boyen en Tommy de Jong. De Belgische keeper en de Franse middenvelder keren terug naar hun vaderland.

De 31-jarige Boyen, die in de zomer naar de Krommedijk kwam, heeft in België een andere baan gekregen. Hierdoor voelde hij meer voor een terugkeer naar België, waar hij gaat keepen voor Verbroedering Geel-Meerhout uit de vierde klasse. Boyen was dit seizoen eerste doelman van de Schapenkoppen.

Aanvallende middenvelder Tommy de Jong zag door de komst van Cecilio Lopes, Jurrick Juliana en Brian Tevreden weinig toekomst meer voor zichzelf. Naast de komst van deze drie nieuwelingen keert Marcel van der Sloot terug na een blessure en heeft Dordrecht ook John van Loenhout in de selectie. De 21-jarige Fransman kende een prima voorbereiding, maar verloor zijn basisplaats al snel. Zijn nog anderhalf jaar lopende contract werd ontbonden. De Jong keert terug naar Frankrijk om een club te zoeken.

Aanvaller John Verhoek blijft wel in Dordrecht. Hij liep stage in Engeland, maar acht zichzelf nog te jong voor een buitenlands avontuur. Verhoek wil vechten voor zijn kansen. Rocky Siberie, een andere aanvaller, mag per direct vertrekken bij FC Dordrecht.