Deze generatie gaat langer duren volgens Microsoft-topman

J (SocialDisorder)
Er zijn drie dingen zeker in het leven: de dood, de belasting en dat elektronische apparaten steeds beter worden. Spelcomputers vallen ook in de laatste categorie en we wisten al geruime tijd dat er een nieuwe Xbox, PlayStation en Nintendo-console aan zat te komen.

Microsoft heeft bij monde van hun hoofd Entertainment And Devices, Robbie Bach, laten weten dat men verwacht dat deze generatie langer zal duren dan de consument gewend is. Beter en mooier zal niet meer genoeg zijn volgens Robbie. Microsoft zal zich voorlopig concentreren op games en features voor de huidige generatie Xboxen. Bach wist vorig jaar de divisie eindelijk winstgevend te krijgen na een verlies van 3 miljard dollar de afgelopen 2 jaar.

Volgens Bach zijn de grafische kwaliteiten van de Xbox 360, Wii en PlayStation 3 van dermate hoge kwaliteit dat het moeilijk zal worden om consumenten ervan te overtuigen dat ze een nieuwe gameconsole nodig hebben. Tijdens deze zware economische tijden zijn consumenten meer waarde-bewust en Bach wil een sterke positie in de markt hebben als deze periode voorbij is.