Mager huurbod voor Rommedahl

NEC heeft zich maandagavond bij Ajax gemeld voor Dennis Rommedahl.

"Die club heeft zich gemeld. Onze voorkeur gaat uit naar verkoop. Lukt dat niet, dan is verhuur een optie. Voor een bepaalde som, en niet die NEC nu wil betalen," aldus manager technische zaken Danny Blind in De Telegraaf.

De 30-jarige aanvaller is geen vaste waarde onder trainer Marco van Basten en mag van de clubleiding dan ook vertrekken.

De Deense international speelt pas anderhalf seizoen voor de Amsterdammers, die hem overnamen van het Engelse Charlton Athletic.

Update 10.30 uur

NEC heeft vooralsnog te weinig geboden op Dennis Rommedahl. De Nijmegenaren hebben interesse om de flankspeler voor de rest van het seizoen te huren, maar het huidige bod vindt Ajax niet genoeg en wijst het daarom af.

Het probleem is de salarisbijdrage die NEC biedt, aangezien de Deen veel verdiend bij Ajax kan NEC niet het volledige salaris overnemen. NEC wil wel een gedeelte van zijn salaris overnemen maar de technisch manager van Ajax, Danny Blind, laat weten dat het te weinig is.

Volgens de technisch directeur van NEC, Carlos Aalbers, wil Rommedahl wel komen: "Hij wil wel naar NEC komen, hij past precies in ons plaatje want wij zoeken voorin nog iemand met snelheid en diepgang. En aangezien we nog op alle fronten meedoen is een versterking in de voorhoede niet onnodig", zo besloot Aalbers.