FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 januari 2009

Ferrari twijfelt nog over inzetten KERS-systeem

Het team van Ferrari twijfelt nog of zij met het nieuwe Kinetic Energy Recovery System gaan racen in het nieuwe seizoen. Bij de ontwikkeling van het KERS-systeem kwamen de nodige problemen aan het licht. De Italiaanse renstal wil eerst bekijken of het systeem betrouwbaar is.

"Vandaag rijden we met het nieuwe systeem in de auto. Ik verwacht geen grote verrassingen, maar er zullen zich ongetwijfeld problemen voordoen met dit systeem. Ons belangrijkste doel voor 2009 is echter een betrouwbare auto te hebben. Als de test van vandaag uitwijst dat het KERS-systeem betrouwbaar is, dan zullen we ermee gaan racen", aldus teambaas Stefano Domenicali tijdens de presentatie van de F60.

Boze Buurman

Days-Of-Wild stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Toen ik nog een klein jochie was woonde er bij ons in de buurt een man die door iedereen Boze Buurman werd genoemd. Vele jaren geleden was hij in de buurt komen wonen. En niemand wist meer waarom hij Boze Buurman genoemd werd, maar zover iemand kon herinneren werd hij zo genoemd, en wij leerden het weer van onze broers, "dat is Boze Buurman". Ik vraag me wel eens af of hij het zelf wel wist. Hij had geen familie, alleen een verre vriend en wat vage kenissen. Het was een beetje zonderling figuur, met niemand echt contact. Niet dat hij niet wilde, maar ja, hij had nou eenmaal zijn naam tegen.

'AZ haalt alsnog nieuwe verdediger'

AZ is van plan, mocht de kijkoperatie van aanstaande woensdag uitwijzen dat Niklas Moisander langdurig uit de roulatie is, om toch nog een verdediger toe te voegen aan de selectie. Mogelijke opties zijn Joona Toivio en André Ooijer.

Technisch directeur Marcel Brands vertelde op de nieuwjaarsreceptie van AZ: "We wachten eerst woensdag af, daarna bepalen we wat we gaan doen". Brandts heeft al contact opgenomen met verdediger Joona Toivio, die verhuurd is aan Telstar. "Hij wil graag terug, dus die optie hebben we", aldus Brands.

Ook de naam van André Ooijer wordt opnieuw genoemd. De international, die nu nog onder contract staat bij het Engelse Blackburn Rovers, stond een half jaar terug ook al in de belangstelling van AZ. Toen kwam het nog niet tot een transfer. Brands gaf toe dat hij Ooijer niet voor de bank zou willen halen. Met de blessures van Moisander en ook Hector Moreno, die met een voetblessure kampt, zou Ooijer flink van waarde kunnen zijn voor de Alkmaarders.

Ryan Donk zal niet tussentijds terugkomen naar Alkmaar. De verdediger wordt uitgeleend aan West Bromwich Albion, maar is volgens Brands niet tussentijds terug te roepen.

C. Ronaldo is FIFA wereldvoetballer 2008

Cristiano Ronaldo is maandag verkozen tot FIFA wereldvoetballer van het jaar 2008. Tijdens een gala in het Zwitserse Zürich won de Portugees de meest gewaardeerde onderscheiding die een voetballer individueel in de wacht kan slepen.

Het jaar 2008 was een prachtig jaar voor Ronaldo. Zo won hij onder andere de Gouden Bal en de Gouden Schoen. Ook werd hij in Engeland verkozen tot speler van het jaar. Met Manchester United won de vleugelaanvaller het landskampioenschap, het WK voor clubteams en de Champions League. Tijdens het Europees Kampioenschap kwam Ronaldo met Portugal niet verder dan de kwartfinale.

Ronaldo hield tijdens de FIFA-verkiezing speler als Xavi, Fernando Torres, Lionel Messi en titelverdediger Káka achter zich. De titel bij de dames ging naar de Braziliaanse Marta. Het was voor haar de derde titel op rij. Ook in 2006 en 2007 wist ze de prestigieuze onderscheiding binnen te slepen.

Ferrari presenteert nieuwe bolide

Ferrari heeft vandaag als eerste Formule 1-renstal haar bolide voor het nieuwe seizoen onthult. De Italianen lieten op het circuit van Mugello de gloednieuwe Ferrari F60 aan de pers zien.

Vanwege het slechte weer ging de geplande demonstratieronde niet door. Ferrari-piloten Kimmi Räikkönen en Felippe Massa konden zodoende hun kunsten in de nieuwe wagen nog niet laten zien.

Opvallend aan de raceauto is de relatief kleine achtervleugel en de grote voorvleugel. Volgens technisch directeur Aldo Costa lijkt de nieuwe bolide geenszins op zijn voorgangers. "Het is een compleet nieuwe auto. We zijn met een blanco vel begonnen."

De naam F60 heeft een bijzondere betekenis. De F staat, zoals gebruikelijk, voor Ferrari. Het getal 60 staat voor het aantal keer dat de Italiaanse renstal deelnam aan het wereldkampioenschap. De presentatie van de nieuwe Ferrari valt vier dagen voor de presentatie van concurrent McLaren.

Klik hier voor foto's van de nieuwe bolide.

Eerste GPS-zender speciaal voor kids

Nooit meer zorgen over waar je kind is. Dat is de droom van elke ouder. En daar zit dus geld in, dachten ze bij het bedrijfje Lok8u uit Amerika.

Ze zijn de eersten die met een GPS-tracker voor kinderen komen. Zit je zoontje onverwacht niet in de speeltuin, maar bij een vriendje, dan kunnen de ouders daar via de zender achterkomen. Het apparaatje is verwerkt in een leuk kleurig horloge, zodat de kinderen hem niet zomaar afdoen.

Speciale gimmicks zijn de sms-diensten. Ouders kunnen sms-jes naar het armbandje sturen en krijgen dan een locatie teruggestuurd. Ook is het mogelijk om een sms-je te ontvangen als een kind te ver van huis loopt.

De zender gaat 150 euro kosten en komt dit jaar op de markt.

[NFL] Uitslagen Divisional playoffs

Een paar grote verrassingen waren aan de orde het afgelopen weekeinde in de NFL. Drie van de vier teams die een 'bye' hadden in de eerste ronde van de playoffs moesten het afleggen tegen de teams die moesten strijden om een plaats in de divisional playoffs.

Zaterdag begon het weekend in de NFL met de Cardinals en de Panthers. De Panthers waren voor velen een aangename verrassing dit seizoen. Ze plaatsten zich als nummer twee van de NFC voor de playoffs en waren dus tijdens Wildcard Weekend vrij. Dit weekend kwamen de Cardinals op bezoek. Zij hadden vorige week toch enigszins verrassend gewonnen van de Atlanta Falcons. Maar daar hield de droom van de Cardinals nog niet op. Ook de Panthers moesten er aan geloven en dat was vooral te danken aan Jake Delhomme. De quarterback, die zijn verjaardag vierde, kreeg niet het gewenste cadeau. Hij gooide maar liefst vijf interceptions. Daarentegen had Kurt Warner wel een goede dag en dat was mede te danken aan Pro Bowl-receiver Larry Fitzgerald. Acht maal ving hij de bal voor 166 yards en een touchdown. Bij rust was het gat in het voordeel van de Cardinals al geslagen met een score van 27-7 in het voordeel van de mannen uit Glendale, Arizona. In de tweede helft controleerden ze het spel en speelden ze de wedstrijd vakkundig uit. Het werd uiteindelijk 33-13.

Later op de dag stonden de Titans en Ravens op het veld. Beide waren bezig aan een prima seizoen en waren op zoek naar een vervolg. De Ravens worden vooral gedragen door hun verdediging. Onder leiding van de veteranen Ray Lewis en Ed Reed is het de meest dominante defense die de NFL de laatste jaren heeft gezien. En ook de Titans moesten hier aan geloven. De in de AFC als nummer één geplaatste mannen uit Nashville kregen hun offense niet van de grond en ook de defense kon het Joe Flacco geen moment moeilijk maken. Hoewel de jonge quarterback geen uitmuntende statistieken op het bord toverde, maakte hij geen grote fouten en leidde hij zijn team in de laatste minuten van de wedstrijd naar de overwinning door kicker Matt Stover in een gunstige positie de manoeuvreren. Die maakte geen fout en tekende voor zijn tweede fieldgoal van de avond. Daarmee was ook het tweede hooggeplaatste team uit de playoffs gekegeld.

De twee wedstrijden die nog over bleven waren mooie affiches. Allereerst waren het twee teams met dominante defenses die het tegen elkaar op mochten nemen. De Eagles waren afgereisd naar New York om het daar tegen de huidige kampioenen, de Giants, op te nemen. De Eagles, die op het juiste moment hun vorm te pakken wisten te krijgen, wisten vorige week de Vikings tot een halt te roepen. Hoewel de Giants van een ander kaliber zijn, maakten de Eagles al vroeg duidelijk waarvoor ze naar de Big Apple waren afgereisd. Al vroeg in de wedstijd gooide Eli Manning zijn eerste interception diep in eigen territorium. De Eagles wisten een touchdown te scoren en namen meteen de leiding. Manning kwam de hele wedstrijd niet in zijn ritme en gooide laat in de wedstrijd zijn tweede interception, ditmaal bleek dat de laatste kans te zijn die de Giants zouden krijgen. De Giants krijgen dus geen kans om hun titel de prolongeren. De Eagles wonnen uiteindelijk met 23-11 en mogen komend weekeinde gaan strijden om het kampioenschap in de NFC.

De laatste wedstrijd in de divisional playoffs was die tussen de Steelers en de Chargers. De Chargers waren op het nippertje in de playoffs beland en zorgden vorige week voor een verrassing door de Colts te verslaan. Die werden toch als de torenhoge favoriet gezien. Het verlies betekende van de Colts ook de laatste wedstrijd van Tony Dungy als coach van de Colts. Hij liet maandag weten dat hij het voor gezien houdt en waarschijnlijk niet meer terug zal keren aan de zijlijn. Echter de Chargers mochten door en vonden de Steelers op hun pad. En de mannen van Norv Turner gingen voortvarend van start. Een bom van Philip Rivers belandde in de armen van Vincent Jackson. Maar vanaf toen was het woord aan de Steelers. Onder leiding van running back Willie Parker scoorden de Steelers vijf touchdowns en lieten ze de Chargers alle kanten van het veld zien. Een late oprisping van de Chargers kwam te laat, want tegen de tijd dat Darren Sproles een touchdown scoorde stonden de Steelers al 35-17 voor en was de wedstrijd gespeeld met nog maar een paar minuten te gaan.

Komend weekend strijden de vier overgebleven teams om de kampioenschappen in de beide conferenties. In de AFC gaan de Steelers en de Ravens de strijd aan. De Steelers hebben het voordeel dat de wedstrijd op het eigen Heinz Field wordt gespeeld. In de NFC zal de kampioen komen uit Philadelphia of uit Glendale. Daar treffen namelijk de Cardinals en de Eagles elkaar. De winnaars van deze wedstrijden verdienen de eer om te spelen in Super Bowl XLIII. Deze wordt dit jaar gehouden in Tampa Bay.

Hamas-leider vertoont zich op televisie

Het kopstuk van het radicaalislamitische Hamas-regime in de Gazastrook, regeringsleider Ismail Haniyah, heeft zich maandagavond op de Palestijnse televisie vertoond. In een toespraak beloofde hij de bewoners van de Gazastrook een spoedige overwinning in de strijd met Israël.

Haniyah liet zich niet uit over een Egyptisch-Frans vredesplan. Hij toonde zich wel bereid op een "positieve manier" elk initiatief te bekijken dat een einde kan maken aan de "agressie".

Het was de eerste publieke toespraak van Haniyah dit jaar sinds het Israëlische offensief tegen Hamas op 27 december begon. Volgens waarnemers zag hij er gestrest en moe uit.

Haniyah en andere Hamas-leiders houden zich verstopt uit vrees voor een Israëlische aanval. Ook schakelden zij hun mobieltjes uit om te voorkomen dat zij worden gelokaliseerd.

Bush geeft laatste persconferentie

De vertrekkende Amerikaanse president George W. Bush heeft maandag zijn laatste persconferentie gegeven voor het voltallige perskorps in Washington.

Bush ging uitgebreid in op de economische recessie die het land heeft getroffen. Hij zei dat de steunmaatregelen die zijn genomen om de financiële markten te helpen, beginnen te werken. Bush zei ook dat hij bereid is om de resterende 350 miljard dollar uit het reddingsfonds van 700 miljard vrij te geven als Barack Obama daar om vraagt, maar dat zijn opvolger dat nog niet gedaan heeft.

Volgens Bush is de grootste uitdaging voor zijn opvolger het behoeden van de VS voor een terroristische aanval. Hij noemde landen als Iran en Noord-Korea nog steeds gevaarlijk.

'Bush beval Rice onthouding bij stemming VN'

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice had in de VN-Veiligheidsraad voor een resolutie willen stemmen die ook Israël tot een bestand had gemaand.

Op aandringen van de Israëlische premier Ehud Olmert gaf de Amerikaanse president George Bush haar echter de opdracht zich van stemming te onthouden.

Dat zei Olmert maandag in een toespraak in de Israëlische stad Ashkelon. Na een telefoontje van Olmert aan Bush zou de president Rice hebben verteld dat zij geen stem mocht uitbrengen.

De VN-resolutie die donderdag werd aangenomen riep Israël en de Hamas op om de wapens neer te leggen en een diplomatieke oplossing te zoeken. Alleen de VS onthielden zich van stemming.

Bankovervaller wacht rustig beurt af

Een gemaskerde man heeft afgelopen donderdag in Stow in de Amerikaanse staat Ohio laten zien dat ook een bankrover manieren kan hebben. De man bleef namelijk keurig in de rij wachten tot hij aan de beurt was.

Eenmaal aan de beurt vroeg de bankmedewerker hem zijn skimasker af te zetten. In plaats van hier gehoor aan te geven, trok de 24-jarige man zijn nepwapen. Vervolgens begon Feliks Goldshtein hiermee de omstanders te bedreigen.

Met een onbekend bedrag nam de overvaller de benen. Even later wisten enkele agenten Goldshtein na een korte achtervolging in de kraag te vatten. De politie heeft laten weten dat het hoogst uitzonderlijk is dat een bankovervaller keurig zijn beurt afwacht.

Inschrijvingslijst F1 seizoen 2009

De FIA heeft de inschrijvingslijst bekend gemaakt voor het seizoen 2009. Honda heeft zich wel ingeschreven, maar had al bekend gemaakt dat het team te koop staat. De FIA heeft hier rekening mee gehouden.

Start nrRijderTeam
1Lewis HAMILTON (GB)VODAFONE McLAREN MERCEDES
2Heikki KOVALAINEN (FIN)VODAFONE McLAREN MERCEDES
3Kimi RÄIKKÖNEN (FIN)SCUDERIA FERRARI MARLBORO 
4Felipe MASSA (BR)SCUDERIA FERRARI MARLBORO
5Robert KUBICA (PL)BMW SAUBER F1 TEAM
6Nick HEIDFELD (D)BMW SAUBER F1 TEAM
7Fernando ALONSO (E)ING RENAULT F1 TEAM
8Nelson PIQUET (BR)ING RENAULT F1 TEAM
9Jarno TRULLI (I)PANASONIC TOYOTA RACING
10Timo GLOCK (D)PANASONIC TOYOTA RACING
11Sébastien BUEMI (CH) SCUDERIA TORO ROSSO
12Nog niet bekendSCUDERIA TORO ROSSO
14Mark WEBBER (AUS)RED BULL RACING
15Sebastian VETTEL (D)RED BULL RACING
16Nico ROSBERG (D)AT&T WILLIAMS
17Kazuki NAKAJIMA (J)AT&T WILLIAMS
18Nog niet bekendTBA HONDA RACING F1 TEAM
19Nog niet bekendTBA HONDA RACING F1 TEAM
20Adrian SUTIL (D)FORCE INDIA F1 TEAM
21Giancarlo FISICHELLA (I)FORCE INDIA F1 TEAM

Franse synagogen aangevallen

Onbekenden hebben zondag in verschillende Franse steden molotovcocktails gegooid naar synagogen. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

In de buitenwijk Saint-Denis in Parijs gooiden tegenstanders van Israël molotovcocktails naar een synagoge, waardoor brand ontstond in een naastgelegen cafetaria. Ook in Straatsburg werd een synagoge aangevallen. Sinds het Israëlisch offensief is het aantal antisemitische voorvallen in Frankrijk sterk toegenomen.

Rusland hervat morgen gastoevoer

Rusland heeft de Europese Unie toegezegd om morgenochtend om acht uur de gaskraan via Oekraïne naar de EU weer open te draaien. Dat heeft EU-commissaris Andris Piebalgs (Energie) vandaag in Brussel gezegd.

Rusland had tot dusver problemen met een eerder akkoord over hervatting van de gastoevoer. Een overeenkomst tussen de EU, Rusland en Oekraïne stuitte meermalen op problemen.

Inmiddels voldoen de Europese Unie en Oekraïne aan alle Russische voorwaarden, waaronder die dat een groep Europese en Russische waarnemers moeten toezien dat Oekraïne geen gas aftapt voor eigen gebruik.

De kraan mag weer open!  (foto: ANP)

Man verdrinkt echtgenote in wc-pot

Een man moest vandaag voor de rechtbank in het West-Duitse Münster verschijnen omdat hij zijn echtgenote in een toiletpot heeft verdronken. De 32-jarige verdachte brak op de rand van de wc-pot eerst een halswervel van de 25 jaar oudere vrouw. Daarna spoelde hij door.

Justitie verwijt hem doodslag. De man zelf zegt zich niets meer te kunnen herinneren, behalve dat hij erg dronken was. De politie had de verdachte in de gemeenschappelijke woning aangetroffen. De dode vrouw zat geknield op de grond met haar hoofd in de closetpot, meldden media.

FOK! Awards 2008: de uitslag, nu in FOK!radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het is een jaarlijks terugkerend iets: de FOK! Awards. Tot 31 december 2008 kon je stemmen op dingen als je favoriete subsite van FOK!, je favoriete admin, beste nieuwsposter, beste columnist en de favoriete moderator. Daar zijn soms verrassende dingen uitgekomen. Vanavond gaan we bekend maken wie wat gewonnen heeft en met de eeuwige roem naar huis gaat.  Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

'Hoe is het nu eigenlijk met...?' Die vraag stellen we ons regelmatig. Zo haalden we vorig jaar CartWoman in de uitzending. Vanavond gaan we dat weer proberen met een user waar ooit veel ophef over was. Daarnaast bellen we met BrandX voor een update uit de PR, Shmoopy over het forum en Nuongirl over FOK!sport.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Seedorf: "Beckham heeft het goed gedaan"

Clarence Seedorf is zeer te spreken over zijn nieuwe teamgenoot bij AC Milan, David Beckham. De Engelse middenvelder maakte gisteravond in de wedstrijd tegen AS Roma voor het eerst zijn opwachting in de basiself van de Italiaanse ploeg.

Seedorf vertelt: "Ik vind dat hij het goed heeft gedaan. In de tweede helft deed hij het nog beter dan in de eerste. Ik denk dat hij meer ritme nodig heeft en ons beter moet leren kennen, maar hij mag tevreden zijn over zijn eerste wedstrijd."

De Nederlander prees ook de kwaliteiten van Beckham: "Hij is een intelligente speler. Zijn positiespel was goed, dus ik verwacht niet dat hij het hier heel lastig zal krijgen om mee te draaien."

Ook Beckham zelf was zeer te spreken over zijn debuut in Italië: "Het was geweldig. Ik was verbaasd dat ik in de basis mocht beginnen, maar ik heb genoten. De meeste spelers spreken goed Engels. Iedereen begrijpt ook de voetbaltaal."

2,8 miljoen voor seks met maagd

Ben je vrouw, zie je er goed uit, ben je nog maagd en kun je wel een zakcentje gebruiken? Veil dan je maagdelijkheid! Datzelfde idee had de 22-jarige Natalie Dylan uit San Diego.

En het is ook nog eens een groot succes. Inmiddels hebben al 10.000 mannen geboden om de vrouw te mogen ontmaagden. De topper is op dit moment iemand die maar liefst 2,8 miljoen euro neer wil leggen voor een avondje knallen met de maagd.

Toch kan de maagd zo aangemeld worden voor het MTV-programma 'My sweet ...', want ze vindt 2,8 miljoen euro een veel te laag bod. Ze wacht nog even op een beter bod voordat ze de veiling laat sluiten. Best wel opmerkelijk, want de reden dat ze dit doet is om haar studie te betalen.

Natalie, overigens niet haar echte naam, is niet de eerste in haar familie die haar lichaam verkoopt voor geld. Haar zus werkte ook al drie weken achter de ramen om haar studie te kunnen betalen.

Ze vindt niet dat ze zichzelf verlaagd door haar maagdelijkheid te verkopen. "Ik heb intussen al aanbiedingen gekregen van mannen uit de verschillende lagen van de maatschappij. an mannen die heel duidelijk beschrijven wat ze met je willen doen tot rijke mannen die me vriendelijke aanzoeken doen. Er zijn er ook die mijn vaste partner willen worden, maar een one-night-stand is wel degelijk de bedoeling", aldus de 22-jarige studente.

"Ik weet dat veel mensen me zullen veroordelen voor wat ik doe, het is een groot taboe, maar ik heb er niet echt een probleem mee. Het is zelfs verwonderlijk dat mannen zoveel willen betalen voor maagdelijkheid," zegt ze. Ze heeft ook enkele tests gedaan waaruit bleek dat ze ook daadwerkelijk maagd is.

[NHL] Stand per 12-1-2009

Hieronder vind je de stand in de NHL per 12-1-2009.

Atlantic GP W L OT Pts GF GA
Philadelphia Flyers422310955140124
New York Rangers442515454118117
New Jersey Devils422415351127110
Pittsburgh Penguins432019444130135
New York Islanders421226428109154

Northeast GP W L OT Pts GF GA
Boston Bruins4231746615494
Montréal Canadiens412510656132109
Buffalo Sabres422116547120117
Toronto Maple Leafs421620638124152
Ottawa Senators40132163293119

Southeast GP W L OT Pts GF GA
Washington Capitals432713357139125
Carolina Hurricanes432117547111127
Florida Panthers422016646120119
Tampa Bay Lightning4112191034101127
Atlanta Thrashers431424533124157

Central GP W L OT Pts GF GA
Detroit Red Wings41297563153113
Chicago Blackhawks402310753143103
Columbus Blue Jackets422018444111114
Nashville Predators421920341104121
St Louis Blues411622335119138

Northwest GP W L OT Pts GF GA
Calgary Flames412512454130121
Vancouver Canucks442217549127120
Colorado Avalanche422219145113120
Minnesota Wild41201834310094
Edmonton Oilers412018343113123

Pacific GP W L OT Pts GF GA
San Jose Sharks4131556714398
Anaheim Ducks442217549126124
Phoenix Coyotes432117547106120
Dallas Stars401717640112136
Los Angeles Kings411718640103114

[NHL] Oilers verslaan Blues

De Edmonton Oilers hebben hun thuiswedstrijd tegen de St. Louis Blues gewonnen met 2-1. Sam Gagner, die zijn tweede seizoen in de NHL speelt, maakte de winnende treffer. De andere goal kwam van Gilbert Brule.

Verder was er een opvallende rol weggelegd voor Ryan Potulny. Hij was vlak voor deze wedstrijd van AHL-dependence Springfield Falcons overgekomen omdat Zach Stortini zich in een gevecht met San Jose-speler Brian Staubitz blesseerde afgelopen vrijdagavond. Potulny maakte twee assists. In de AHL had hij bij de Falcons het hoogste puntenaantal met 31 (17 goals en 14 assists).

"We speelden een slimme wedstrijd, een stuk slimmer dan onze vorige paar wedstrijden", aldus Oilers-coach Craig MacTavish. "We hebben ze niet weggevaagd, maar we speelden een goede en scherpe wedstrijd." Een langdurige sessie na de wedstrijd tegen San Jose waar alleen spelers aanwezig waren om onderlinge emoties uit te spreken lijkt dus te hebben geholpen.

"Het is altijd lekker als er direct een reactie komt na een gesprek als dit. We hebben vandaag met veel meer motivatie gespeeld", meldde Oilers-verdediger Steve Staios. "We hebben goede verdedigende ondersteuning gehad van onze aanvallers vandaag. Dit zorgde ervoor dat we de puck steeds snel van onze eigen helft af hadden en in de aanval konden. Dit was de succesfactor vanavond, en het is een teamprestatie."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Edmonton OilersSt. Louis Blues2-1
Chicago BlackhawksNashville Predators3-1
Anaheim DucksNew Jersey Devils4-3

AZ kan niet winnen van AGOVV

AZ is er niet in geslaagd om de oefenpot tegen AGOVV in winst om te zetten. Op het veld van HSV in Heiloo eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

De Australische aankoop James Holland en Kevin Brands, de zoon van technisch directeur Marcel Brands, maakten hun debuut voor de Alkmaarders. AZ kwam in de wedstrijd tegen de nummer elf van de Jupiler League op een 3-1 voorsprong, dankzij doelpunten van David Mendes da Silva, Demy de Zeeuw en Moussa Dembélé. Dries Mertens scoorde voor AGOVV.

Na rust trok AGOVV de stand gelijk. De ploeg uit Apeldoorn kwam via Joey Sneijderse op 3-2, terwijl Dries Mertens de gelijkmaker en tevens zijn tweede doelpunt van de middag scoorde. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en het 3-3 gelijkspel was een feit.

Australian Open verbiedt sexy tennissters

Mannen die hoopten zich volgende week weer te kunnen vergapen aan tennismeisjes in korte rokjes, kunnen beter een filmpje huren. De organisatie van de Australian Open die volgende maandag weer van start gaat, wil namelijk een einde maken aan de huidige tennistrend van steeds kortere rokjes en sexy jurkjes.

Voordat de speelsters van start gaan, moeten zij zich eerst melden bij de scheidsrechter. Deze zal dan bekijken of de dames niet iets te luchtig zijn gekleed. Wordt hun kleding toch te sexy bevonden, dan kunnen ze een boete van maar liefst duizend euro verwachten.

 


De organisatie is natuurlijk bang voor zulke taferelen...

Sneeuw verraadt schuilplaats crimineel

Een 23-jarige man uit Geertruidenberg is vanochtend door de mand gevallen door zijn voetafdrukken in de sneeuw. De veroordeelde had verlof gekregen, maar was niet op tijd teruggekeerd naar de gevangenis.

Daarom gingen enkele agenten even bij woning van zijn zus langs, omdat vermoed werd dat de man daar zou zijn. Toen de politie daar aanbelde, dacht de crimineel de politie te slim af te zijn. Hij vluchtte via het balkon.

Het was voor de agenten echer een koud kunstje om de man te vinden; ze volgden gewoon de voetstappen in de sneeuw die leidden naar een schuurtje. Daar had de man zich verstopt onder een stapel matrassen. Hij werd daar alsnog aangehouden en zit op dit moment weer achter de tralies.

Japanner komt met chocoladebier

Bijna alle vrouwen zijn gek op chocola. Omdat de meeste mannen daarentegen een biertje nimmer zullen weigeren, meent een Japanse bierbrouwer een gat in de markt te hebben gevonden. Om beide seksen tegemoet te komen, brengt Sapporo Beer nu bier met chocoladesmaak op de markt.

Of het lekker is, is nog maar de vraag. Toch verwacht de brouwerij er veel van. "Dit bier bevat geroosterde mout en cacao, waardoor het de aromatische smaak van chocolade heeft".

Sapporo Beer, die in de top 3 staat van Japanse brouwerijen, brengt wel vaker vreemde bieren op de markt. Zo zijn ze sinds vorig jaar bezig met de productie van ruimtebier . De voor het goudgele vocht benodigde planten zijn gegroeid uit zaadjes die in 2006 in het ruimtestation ISS hebben vertoefd.

Belspelmeisje door het lint

In Roemenië is een presentatrice van een belspel ontslagen, nadat ze live op tv volledig door het lint is gegaan. Het iq-wonder snapte maar niet dat niemand haar belde, en dat werd haar allemaal teveel.

Het telefoontoestel dat in de studio stond moest het ontgelden, waarna de kijkers de volle laag kregen. Belspelmeisje Adela Lupse: "Ik wil dat de telefoon nu rinkelt. Nu! Bel me nu!" schreeuwde ze in de camera.

Ze werd hierna ook direct op non-actief gezet, en nu is bekend gemaakt dat ze na drie jaar trouwe dienst niet meer terug hoeft te komen. De zender heeft na deze actie ook een boete gekregen en ze mogen het spelletje niet meer vóór tien uur 's avonds uitzenden, omdat er dan nog kinderen kunnen kijken.

Het belspelmeisje zei dat ze haar dag niet had. "Misschien heb ik wel een beetje overdreven maar ik wilde dat de kijkers belden. Ik had gewoon een slechte dag."

Bel me nuuuuuuuuuuuuuu!
 

[NBA] Stand per 12-01

Terwijl de Los Angeles Lakers het westen domineren, proberen de Boston Celtics in het oosten Cleveland Cavaliers in te halen. Het blijft spannend wie de felbeheerde kampioen van het Oosten wordt.

Eastern Conference

Atlantic W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Boston30 9 0.769 0.0 22-4 7-1 18-2 12-7 3-7 W 1
New Jersey18 19 0.486 11.0 10-14 3-2 8-12 10-7 5-5 L 1
Philadelphia 17 20 0.459 12.0 11-13 2-4 9-8 8-12 5-5 W 4
Toronto 16 22 0.421 13.5 11-11 2-6 8-10 8-12 5-5 L 1
New York 13 22 0.371 15.0 8-12 2-3 8-8 5-14 2-8 L 3

Central W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Cleveland 29 6 0.829 0.0 20-5 7-1 19-0 10-6 8-2 W 2
Detroit 22 13 0.629 7.0 14-7 6-0 12-5 10-8 8-2 L 1
Milwaukee 18 21 0.462 13.0 12-13 2-5 11-6 7-15 5-5 L 1
Chicago 16 21 0.432 14.0 8-14 2-5 12-6 4-15 3-7 L 1
Indiana 13 24 0.351 17.0 7-16 0-6 7-9 6-15 3-7 L 2

Southeast W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Orlando 30 8 0.789 0.0 15-4 7-1 16-3 14-5 8-2 W 4
Atlanta 22 14 0.611 7.0 15-11 6-2 15-4 7-10 6-4 L 3
Miami 19 17 0.528 10.0 10-8 3-3 12-6 7-11 5-5 L 1
Charlotte 14 24 0.368 16.0 9-19 3-4 10-12 4-12 5-5 W 1
Washington 7 29 0.194 22.0 3-24 0-9 5-14 2-15 3-7 L 4

Western Conference

Northwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Denver 25 13 0.658 0.0 15-9 5-2 14-5 11-8 7-3 L 1
Portland 22 14 0.611 2.0 11-12 3-3 14-4 8-10 6-4 W 2
Utah 22 15 0.595 2.5 15-4 5-0 15-4 7-11 6-4 W 3
Minnesota 11 25 0.306 13.0 6-19 2-7 6-12 5-13 7-3 W 5
Oklahoma City 6 32 0.158 19.0 3-17 1-4 4-16 2-16 3-7 W 1

Pacific W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
L.A. Lakers 30 6 0.833 0.0 20-2 8-1 20-2 10-4 9-1 W 3
Phoenix 21 13 0.618 8.0 14-9 3-2 11-7 10-6 7-3 W 2
Golden State 11 28 0.282 20.5 5-14 1-3 7-8 4-20 3-7 W 1
Sacramento 9 29 0.237 22.0 9-16 4-3 7-12 2-17 2-8 W 1
L.A. Clippers 8 29 0.216 22.5 6-21 0-7 3-15 5-14 0-10 L 11

Southwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
San Antonio 24 12 0.667 0.0 18-6 6-3 14-7 10-5 8-2 L 1
New Orleans 22 11 0.667 0.5 16-7 4-1 12-4 10-7 6-4 W 1
Houston 24 15 0.615 1.5 16-8 4-4 12-4 12-11 5-5 W 3
Dallas 22 15 0.595 2.5 13-11 4-3 12-6 10-9 6-4 L 2
Memphis 11 26 0.297 13.5 7-19 2-9 9-11 2-15 2-8 L 3

Van Basten: "Van der Wiel beter dan Marcellis"

Marco van Basten denkt dat er voor zijn pupil Gregory van der Wiel een grote toekomst aan zijn voeten ligt. Tegenover Sportweek vertelt de trainer van Ajax dat Van der Wiel meer potentie heeft dan Dirk Marcellis.

Van Basten vertelt aan Sportweek dat hij het gek vindt dat Van der Wiel nog niet geselecteerd is voor het grote Oranje: "Hij heeft alles in huis om snel international te worden. Ik heb tegen hem gezegd: “Jij bent sneller dan Marcellis, kunt beter koppen dan Marcellis, hebt een betere pass dan Marcellis dus dan is het eigenlijk gek dat Marcellis in Oranje staat en jij niet.”

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal vervolgt: "Ik vind Marcellis een goede verdediger hoor, hij maakt weinig fouten. Maar ik denk dat de potentie van Gregory groter is."

De Vries wint ook marathon Ankeveen

Bob de Vries heeft maandag bij de natuurijsklassieker van Ankeveen ook de marathon over 100 kilometer gewonnen. De Vries was de sterkste in de sprint van een kopgroep van zeven man. Eerder vandaag was hij ook al de sterkste in de proloog.

Bij de vrouwen, die alleen een marathon over 60 kilometer reden, ging de overwinning naar Sandra 't Hart.

Aanvankelijk zou de wedstrijd in Ankeveen over meerdere dagen worden gereden. Vanwege de invallende dooi besloot men het maar bij een dag te houden.

Leaf stopt ermee

De Nederlandse popband Leaf stopt er mee. Het vijftal heeft dit besluit om per direct te stoppen in goed overleg genomen, ze gaan individueel hun eigen muzikale weg vervolgen. Dit was vanmiddag te horen bij 3FM.

De band werd in 2005 opgericht door enkele studenten van de Rockacademie. Ze brachten één album uit (Life's a beach), dat het tot de 19e plaats in de Album top 100 schopte. Hun enige hit, Wonderwoman, was in 2007 de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM.

Why's my life so boring?

'Barcelona biedt 65 miljoen op Benzema'

FC Barcelona bereidt een bod voor op Karim Benzema. De spits van Olympique Lyon staat al geruime tijd op het verlanglijstje van de Catalanen. De Spaanse club zou 65 miljoen euro over hebben voor de voetballer van het jaar in Frankrijk.

Vorig jaar mei verlengde Benzema zijn lopende contract bij Lyon nog tot medio 2013. Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Lyon, wil maar liefst honderd miljoen euro ontvangen, mocht hij zijn spits verkopen aan een andere club. Barcelona is niet de enige club die een bod voorbereidt op Benzema.

Naar verluidt dingt ook Manchester United naar de diensten van de Frans international. In Manchester moet hij de plek innemen van Carlos Tévez, die waarschijnlijk niet definitief zal worden overgenomen van investeringsmaatschappij MSI.

[Upd] Wielaert alsnog naar Ajax

Ajax zal geen verhoogd bod uitbrengen op Rob Wielaert. De verdediger van FC Twente staat al geruime tijd in de belangstelling van de Amsterdammers, maar tot een transfer wil het nog steeds niet komen.

Blind verklaart tegenover AT5 dat Ajax het bod op Wielaert niet zal verhogen. "Vooralsnog heeft FC Twente een andere prijs in het hoofd en het verschil is niet te overbruggen. Wij zijn nu even de derde partij, die moet afwachten", aldus Blind. De technisch directeur van Ajax vertelt verder dat hij Wielaert begrijpt, indien hij een arbitragezaak zal aanspannen tegen FC Twente.

Wielaert beweert bij de Tukkers een nieuw contract te hebben, met daarin een gelimiteerde transfersom. FC Twente laat echter weten, dat Wielaert dit contract nog niet zou hebben ondertekend en vraagt daarom meer geld voor hun verdediger.

Update 17:00 uur

Rob Wielaert vertrekt alsnog naar Ajax. FC Twente en Ajax hebben een akkoord bereikt. Beide clubs werden het eens over de afkoopsom die Ajax betaalt voor de verdediger. Wielaert tekent in Amsterdam een contract dat tot medio 2011 loopt.

Funcom fuseert 31 Age of Conan servers

Vanaf volgende week gaat Funcom meer dan de helft van hun servers voor de game Age of Conan schrappen. Op dit moment zijn er wereldwijd nog 49 servers en dit wordt teruggebracht naar 18 servers. In Noord-Amerika worden de meeste geschrapt, van 24 servers naar 6. In Europa verdwijnen er 13 servers, van 25 naar 12.

Funcom is tot deze beslissing gekomen doordat er veel lege servers waren, of er te weinig mensen op een server zaten. Klik HIER voor welke servers er allemaal worden gefuseerd.


Veel mensen verlaten Hyboria.....

Vlemmix gaat Elfstedentocht klunen

In zijn niet te stoppen zucht naar aandacht, heeft de mediageile Johan Vlemmix weer iets nieuws bedacht. Vlemmix gaat namelijk de Elfstedentocht afleggen. Omdat hij helaas niet door het ijs wil zakken, gaat de Brabander de tocht klunend afleggen.

Woensdag zal Vlemmix beginnen aan de tweehonderd kilometer lange tocht, zo laat hij via zijn Hyves-pagina weten. De koningshuisgek hoopt hiermee een record op zijn naam te kunnen schrijven. Tevens vraagt hij hiermee aandacht voor het goede doel: vogeltjes in deze bittere, koude tijden. Hij dreigt echter wel weer terug te keren, want hij hoopt de tocht binnen tien dagen te hebben afgerond.


Onlangs verblijdde Vlemmix ons nog met deze flop

Skil-Shimano vol ambitie het nieuwe seizoen in

Het hypermoderne omnisportcentrum in Apeldoorn was vandaag het decor van de teampresentatie van het Skil-Shimano pro cycling team.

Deze internationale wielerformatie telt voor het seizoen 2009 in totaal 22 renners met zeven verschillende nationaliteiten. Nieuwkomers dit jaar zijn Theo Eltink (Ned), Mitchell Docker (Aus), Simon Geschke (Dui), Steve Houanard (Fra), Bert De Backer (Bel), Koen de Kort (Ned), Cyril Lemoine (Fra), Feng Hang (Chi) en Jonathan Hivert (Fra). Nieuw bij de ploeg is ook trainer/ploegleider Merijn Zeeman (Ned) die samen met de collega-ploegleiders Rudie Kemna, Piet Hoekstra en Hisafumi Imanishi de renners in de trainingen en wedstrijden zal begeleiden.

Verzekerd van duurzame sponsoring vanwege de verlengde contracten met de hoofdsponsors Skil en Shimano én met het uitbreiden van de organisatie en de selectie renners is meteen ook de ambitie uitgesproken om in de nabije toekomst, mogelijk al dit jaar, een drieweekse ronde aan het programma van de ploeg toe te voegen.

De peilers onder het beleid van het team zijn inmiddels bekend: een pan-Europese focus en een link met China en Japan; investeren in de ontwikkeling van jonge mensen; speciale aandacht voor innovatie op allerlei vlakken zoals trainingsbegeleiding en materiaal en het bedrijven van topsport volgens de meest strikte ethische principes. Skil-Shimano investeert voor wat betreft het laatste in het zogenoemde Biologische Paspoort-programma en in aanvulling hierop komt het team met een extra anti-dopingprogramma. Dit programma wordt uitgevoerd door het onafhankelijke anti-dopinginstituut PWC GmbH, dat is gecertificeerd door WADA en UCI, en de uitslagen hiervan gaan rechtstreeks naar de UCI en pas daarna naar PWC.

Nieuw dit jaar is ook de vooruitstrevende en intensieve trainingsbegeleiding binnen de ploeg: alle renners worden begeleid op basis van individuele doelstellingen en planning, waar ook frequent gezamenlijke, centrale trainingen van deel uit maken. De Japanse renners Fumiyuki Beppu en Yukihiro Doi en de Australiër Mitchell Docker zullen een groot gedeelte van het seizoen in Hengelo, de uitvalsbasis van het team, vertoeven en ook de overige teamleden zullen er met grote regelmaat verblijven voor de gezamenlijke trainingen onder leiding van trainer Merijn Zeeman.

“Het Skil-Shimano team bestaat in 2009 uit een sterke, talentvolle en gretige groep renners in wie de directie en technische staf veel vertrouwen hebben”, vertelde algemeen directeur Iwan Spekenbrink in Apeldoorn. “Het merendeel van de Europese kern is ook voor 2009 weer vastgelegd, en is aangevuld met sterke aanwinsten en enkele talentvolle beloften. Het is een veelbelovende groep renners waarin verschillende kwaliteiten zijn verenigd, en die dus op uiteenlopende terreinen en in verschillende wedstrijden goed uit de voeten kan.”

Skil-Shimano pro cycling team 2009:
Fumiyuki Beppu (Jap); Cheng Ji (Chn); Roy Curvers (Ned); Bert de Backer (Bel); David Deroo (Fra); Mitchell Docker (Aus); Yukihiro Doi (Jap); Theo Eltink (Ned); Simon Geschke (Dui); Floris Goesinnen (Ned); Feng Han (Chn); Jonathan Hivert (Fra); Steve Houanard (Fra); Kenny van Hummel (Ned); Thierry Hupond (Fra); Koen de Kort (Ned); Cyril Lemoine (Fra); Long Jin (Chn); Piet Rooijakkers (Ned); Albert Timmer (Ned); Tom Veelers (Ned); Robert Wagner (Dui).

Schaatster valt over eigen lampion

Joke Stapensea moet gisteren vast even hardgrondig hebben gevloekt. De vrouw uit het Friese Gytsjerk was gisteren met haar man en haar zus en diens echtgenoot aan het schaatsen, tot ze ineens struikelde over een vreemd voorwerp. De Friezin kon zichzelf wel voor haar hoofd slaan, want zij had zelf het object twee weken geleden laten slingeren.

Het voorwerp bleek namelijk een Chinese wensballon te zijn. Toevallig had het viertal de ballon zelf opgelaten tijdens oud en nieuw. Toen ze hun adres op het aangehechte kaartje zagen staan wisten ze het zeker: dit was hun lampion.

Heel kinderachtig

leemberdt stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het jongetje reed ruim 15 kilometer tot hij, vlak bij zijn school, tegen een elektriciteitsmast tot stilstand kwam. Dat laatste was niet de bedoeling. ”Het is een wonder dat er geen doden zijn gevallen”, vertelt Chuck, die natuurlijk maar wat blij is dat er in Northumberland County, Virginia eindelijk iets gebeurde en helemaal verrukt moet zijn geweest dat hij de wereld van onder zijn snor – want als je sheriff bent en Chuck heet, draag je tussen neus en lippen door haar, dat kan niet anders – kon vertellen dat hij daar in Cucumberland County alles onder controle had. Het jongetje had alleen een flinke bult op zijn hoofd. En hij moest huilen. Het eerste wat hij zei was: “Mijn school is daar. Ik ben al te laat.”

Te dik: geen adoptiekind

Een Brits echtpaar mag geen kinderen adopteren, omdat de man te dik is. Dat heeft Damien Hall, die 155 kilo weegt, vandaag gezegd tegenover BBC-radio.

Hall (37) en zijn vrouw kunnen zelf geen kinderen krijgen en zochten daarom hun heil bij een adoptiebureau in Leeds. Deze organisatie vindt dat de kans groot is dat Hall vroegtijdig overlijdt aan overgewicht. Hall heeft nu een body mass index (BMI) van meer dan 42. Pas als zijn BMI beneden de 40 is gekomen, mag hij terugkomen.

Hall vreest dat hij dat niet haalt, omdat het volgens hem moeilijk is af te vallen onder druk. Naar eigen zeggen zit hij niet de hele dag voor de buis en eet hij niet altijd afhaalmaaltijden. Hij betreurt het dat de organisatie niet kijkt naar zijn kwaliteiten. "Wij drinken en roken niet en we zouden een kind een gelukkig en veilig thuis kunnen bieden."

Met dank aan Marti1979 en LuckyBastardo voor de submit.

Negenjarige schaker verslaat grootmeester

De 9-jarige Hetul Shah heeft tijdens het Parsvnath-toernooi in New Delhi schaakgrootmeester Nurlan Ibrajev (31) uit Kazachstan verslagen. Het Indiase talent is de jongste schaker ooit die dat presteerde.

Ibrajev heeft een rating van 2407, zijn tegenstander zit daar liefst zeshonderd punten onder, zo berichtte het Indiase dagblad The Hindu vandaag. De wereldschaakbond FIDE bevestigde Shahs record. Parimarjan Negi was in 2004 de vorige recordhouder, toen hij als 11-jarige een grootmeester wist te verslaan.

India is een land vol schaaktalenten sedert de successenreeks van regerend wereldkampioen Anand midden jaren tachtig begon. Zowel de huidige jeugdwereldkampioen bij de jongens als die bij de meisjes komt uit India. Beiden spelen binnenkort in de C-groep van het Corus-toernooi in Wijk aan Zee.

Zwarte Cross in mum van tijd volgeboekt

In een mum van tijd was het deelnemersveld van de Zwarte Cross volgeboekt. Dat maakte de organisatie van het cross- en stuntfestijn vanmiddag bekend. Het is volgens de organisatie nog niet precies duidelijk hoeveel coureurs er meedoen.

Om elf uur vanmorgen ging de inschrijving van start en een kwartier later was het maximum aantal rijders in diverse klassen bereikt. Tijdens de Zwarte Cross rijden de coureurs speciaal uitgedost rond op motoren. Daarnaast zijn er allerlei bijzondere stunts te zien. Vorig jaar trok het evenement bijna duizend deelnemers en meer dan honderdduizend man publiek. De editie van 2009 vindt plaats op 25, 26 en 27 juli in Lichtenvoorde.

FOK!tv op de Zwarte Cross

NU.nl nu ook een tv-zender

De populaire website NU.nl beschikt sinds vandaag ook over een eigen tv-kanaal: NU.tv. Met een druk op de knop in de Hilversumse mediatoren ging het signaal de lucht in. Het nieuwskanaal is te volgen op speciale mobieltjes via KPN Digitenne. Later volgen ook andere media, zo liet NU-uitgever Joris van Lierop weten.

Op NU.tv worden nieuwsbulletins afgewisseld met langere items, zoals autotests, beursberichten, muziekinterviews of het Doelpunt Van De Week. De items worden gemaakt door het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), dat de bulletins minimaal eens in de twee uur ververst.

Van Lierop vond het bijzonder wakker worden vandaag. "Toen ik opstond was ik alleen uitgever van een website. Nu ben ik daarnaast ook zenderbaas. Ik kan gaan meedingen naar de volgende editie van Het TV Moment van het Jaar." De uitgever wil met de tv-zender zoveel mogelijk blijven bij de basisfilosofie van NU.nl, namelijk mensen snel, kort en bondig op de hoogte stellen van nieuwsontwikkelingen.

"Misschien gaan we later meer langere items uitzenden, maar vooralsnog is het to the point allemaal. Uitgangspunt is dat je nu met het bulletin helemaal bij bent. Vanaf volgende maand is het journaal ook via de website van NU te zien en later via reguliere tv-toestellen. Ook willen we het journaal op mobieltjes van meerdere merken brengen."

Weer een TV zender erbij!  (foto: ANP)

Windenergie als alternatief voor olie uit de Golf

Windenergieparken op de Noordzee kunnen op den duur net zoveel energie leveren als de olie uit de Perzische Golf nu. Dat blijkt uit het masterplan zeekracht, dat architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas vandaag presenteerde.

Rond 2050 zou Europa met wind- en zonne-energie redelijk onafhankelijk kunnen zijn van de oliestaten en Rusland. OMA bracht de duurzame potenties van de Noordzee in beeld in opdracht van Stichting Natuur en Milieu. Die organisatie wil al langer dat het kabinet vaart maakt met de aanleg van windmolenparken op zee. "De klimaatverandering gaat veel sneller dan we dachten en daardoor hebben we veel meer haast", meent Mirjam de Rijk, directeur Natuur en Milieu.

"Juist in deze economisch moeilijke tijden kan het reden te zijn om hierin te investeren. Het biedt volop kansen, denk alleen maar aan de werkgelegenheid", vindt Art Zaaijer (OMA). "Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen." Zaaijer liet zich voor zijn plan inspireren door Hugo de Groot, die in 1609 vond dat de zee een verbindend medium zou moeten vormen tussen volken die daardoor contact kunnen maken en ideeën uitwisselen.

In het OMA-plan wordt in overleg met andere landen bepaald waar de parken het beste kunnen komen zonder scheepvaart en natuur te hinderen. Niet redelijk dicht bij de kust zoals nu, maar juist verder op zee waar meer wind staat en de molens dus meer opleveren. Wel moeten landen aan de Noordzee het eerst eens worden hoe bijvoorbeeld de zogenaamde superring gaat lopen, het stabiele netwerk dat op sommige punten met het vasteland wordt verbonden.

'Onafhankelijk van olie'  (foto: ANP)

Tamerus wil vertrekken bij NAC Breda

Omdat hij weinig aan spelen toekomt, wil Gertjan Tamerus weg bij NAC Breda.

De 28-jarige aanvaller hoopt deze transferperiode een andere club te vinden. Tamerus kreeg eerder al te horen dat zijn aflopende contract in Breda niet zal worden verlengd. "Ik wil weer elke week voetballen. Ik heb twee jaar nauwelijks gevoetbald. Maar ik ben nu al een half seizoen fit. Op de trainingen gaat het goed. Stiekem hoop ik dat een club uit de eredivisie zich voor me meldt. Maar ook tegen een goede club uit de eerste divisie zeg ik zeker geen nee," aldus de speler.

Sms'je biedt hulp bij terugvinden auto

Wie door de hoeveelheid parkeerplekken op Schiphol door de bomen het bos niet meer ziet, kan vanaf nu gebruik maken van een speciale sms-dienst. Passagiers kunnen het rijnummer van hun parkeerplaats doorgeven, waarna ze direct een gratis bericht krijgen met een routebeschrijving.

Dat maakte de luchthaven maandag bekend. De service moet passagiers, afhalers en wegbrengers helpen hun auto sneller en makkelijker terug te vinden. Volgens een woordvoerster komt het namelijk wel eens voor dat iemand niet meer weet waar zijn auto staat geparkeerd.

De dienst geldt vooralsnog alleen voor de 1320 parkeerplekken in garage P2. In de toekomst wil Schiphol ook de andere garages bij de service betrekken.

'Wisgerhof moet Wielaert opvolgen bij Twente'

FC Twente heeft belangstelling in Peter Wisgerhof. De centrale verdediger van NEC is volgens De Gelderlander dé ideale kandidaat om Rob Wielaert, mits hij naar Ajax vertrekt, op te volgen bij De Tukkers.

Afgelopen zomer had Twente ook al interesse in Wisgerhof. De verdediger heeft bij NEC nog een contract tot medio 2012. Trainer Mario Been hoopt niet dat het tot een transfer komt: "Laat ik voorop stellen dat ik hoop dat Peter blijft. Maar omdat hij die clausule in zijn contract heeft, kunnen wij hem niet tegenhouden."

'NEC laat oog vallen op Rommedahl'

NEC ziet in Dennis Rommedahl de ideale oplossing om de rechterflank van de Nijmegenaren te versterken. De Deen is bij Ajax overbodig geworden en mag daardoor vertrekken uit Amsterdam.

Volgens De Gelderlander is de 30-jarige Rommedahl kandidaat nummer één om de vacature aan de rechterkant in te vullen. Trainer Mario Been wil nog niet ingaan op namen, maar vertelt wel dat er nog een transfer zal plaatsvinden: "Dat is nog steeds de bedoeling. Er is geld beschikbaar, maar we willen dat wel goed uitgeven. We gaan niet zomaar een nieuwe speler halen. Het moet wel iemand zijn die een directe versterking voor ons is. Ik hoop dat het zo snel mogelijk rond komt."

'De Graafschap wil Buijs van Feyenoord overnemen

De Gelderlander meldt dat De Graafschap Danny Buijs van Feyenoord wil overnemen.

De trainer van de club uit Doetinchem, Henk van Stee, zou in Buijs de ideale aanjager op het middenveld in de strijd tegen degradatie zien. Buijs is bij Feyenoord overbodig geraakt en mag van de Stadionclub vertrekken.

De Graafschap wil daarnaast ook nog altijd Siem de Jong van Ajax huren. Siem de Jong mag van Ajax voor de tweede seizoenshelft worden verhuurd.

Neversoft is klaar met Tony Hawk franchise

De grote baas bij Neversoft, Joel Jewett, heeft bekend gemaakt dat ze eindelijk zullen stoppen met het uitpoepen van nieuwe Tony Hawk games. Hij vindt dat de franchise zijn beste tijd heeft gehad en dat het stokje mag worden overgenomen door een ander bedrijf met frisse ideeën. Neversoft zal uiteraard wel verder gaan met hun enorm populaire Guitar Hero voor Activision. Neversofts eerste Tony Hawk game, Tony Hawk' s Pro Skater, verscheen op de eerste PlayStation, daarna verschenen er nog zeven games op verschillende consoles. Activision kreeg afgelopen jaar concurrentie van EA' s Skate. Er stond nog een nieuwe skate game in de planning die je niet met je handen zou besturen, gedacht werd dat deze game Tony Hawk' s Adrenaline ging heten. Wat er van deze game gaat komen is niet bekendFinal Fantasy XIII-demo is alleen voor Japan

Een tijd terug werd er bekend gemaakt dat er een Final Fantasy XIII-demo zou verschijnen voor Sony's PlayStation 3 bij de Blu-Ray van Final Fantasy VII: Advent Children Complete. Nu het slechte nieuws, de demo zal alleen uitkomen voor Japan, dat bevestigt Square Enix.

“At present the FINAL FANTASY XIII demo will only be available in Japan with the Blu Ray release of Advent Children Complete,”

“We hope to have further news in the coming months.”Japan Only

Maximale grootte Xbox Live vriendenlijst wordt verhoogd

Microsofts Aaron Greenberg heeft bevestigd dat er plannen zijn om de maximale grootte van de Xbox Live vriendenlijst te verhogen. Wanneer dit gaat gebeuren is niet bekend, maar het staat vast dat het in de toekomst zal gebeuren.

"It's definitely something we're looking at expanding and, as this social network grows, we've absolutely heard the please for that. It's on the list." Aldus Greenberg.

Op het moment is het niet mogelijk om meer dan 100 vrienden in je lijst te hebben, dit maximum is er al sinds Xbox Live lanceerde op de originele Xbox. Aangezien het sociale netwerk blijft groeien vind Greenberg het dan ook een logische stap. Wanneer deze verandering doorgevoerd wordt is dus nog niet bekend, ook is nog niet bekend met hoeveel de maximale grootte verhoogd zal worden.
Velthuizen bang voor ernstige knieblessure

Vitesse-doelman Piet Velthuizen vreest dat er iets goed mis met zijn linkerknie. De jonge goalie liep tijdens het trainingskamp van de Arnhemmers in Turkije tegen de problemen op.

In het oefenduel met Hacettepe (2-0 verlies voor de Arnhemmers) moest Velthuizen zich noodgedwongen laten vervangen vanwege de pijn aan het gewricht. Wat het probleem precies is, is echter nog niet duidelijk. "Ik voel dat het niet goed zit", is de 22-jarige Velthuizen pessimistisch over de situatie in de Gelderlander. "Er zit iets in de knie wat niet goed is."

"Ik heb al een week last van mijn linkerknie. Ik voel een stekende pijn bij het uittrappen. Dat is niet goed. Elke keer als ik uittrap, dan heb ik steeds pijn. Dat had ik vorig jaar nog niet. Toen ik hier kwam, is het begonnen."

Velthuizen bleef ondanks de klachten doortrainen en spelen. De eerste diagnose zorgde echter nog niet voor opluchting. "Ze dachten misschien aan een ontsteking van de slijmbeurs. Als het een klein iets is, dan gaat het binnen een paar dagen wel weg. Maar het zit er al de hele week. Ik weet niet of er iets kapot is, maar ik voel dat er iets blokkeert of klem zit. Elke keer als ik uittrap met rechts voel ik het in mijn standbeen."

Met het oog op de hervatting van de competitie komend weekend wil Velthuizen snel duidelijkheid hebben. "Ik moet het afkloppen, maar tot nu toe ben ik nooit geblesseerd geweest. Een jaar of drie geleden ben ik alleen een keer geopereerd aan de meniscus. Dat was de knie die nu pijn doet. Ik wil snel duidelijkheid, want ik moet helemaal fit zijn om top te presteren."

Vos in WK-selectie

Bondscoach Johan Lammerts heeft Marianne Vos opgenomen in zijn selectie voor de wereldkampioenschappen veldrijden eind deze maand in Hoogerheide.

Daphny van den Brand, Mirjam Melchers en Saskia Elemans wisten zich afgelopen zaterdag, tijdens het NK in Huibergen, direct te plaatsen. Achter deze eerste drie eindigden Sanne Van Paassen als vierde en Vos als vijfde en zij werden aangewezen door Lammerts .

Bij de mannen selecteerde Lammerts Lars Boom, Thijs Al, Richard Groenendaal, Gerben de Knegt, Thijs van Amerongen, Wilant van Gils en Eddy van IJzendoorn.

F.E.A.R. 2: Project Origin systeemeisen zijn bekend

Nog even wachten en dan kunnen we genieten van de langverwachte opvolger van F.E.A.R., F.E.A.R. 2 : Project Origin. Ontwikkelaar Monolith heeft voor de PC-gamers alvast de systeemeisen van de game vrijgegeven.

Is het tijd voor een PC-update of niet?

Minimale systeemeisen

CPU: P4 2.8GHz (3.2GHz Vista) / Athlon 64 3000+ (3200+ Vista)
GPU: DirectX 9 ondersteuning + 256MB geheugen (NVidia 6800 / ATI X700)
Geheugen: 1GB (1.5GB Vista)
Hardeschijfruimte: 12GB
Besturingssysteem: Windows XP SP2/Vista SP1

Aanbevolen systeemeisen

CPU: Core 2 Duo 2.2GHz processor / Athlon 64 X2 4400+

GPU: DirectX 9 ondersteuning + 512MB geheugen + Shadermodel 3.0 (NVidia 8600 GTS / ATI HD 2900 XT)
Geheugen: 1.5GB
Hardeschijfruimte: 12GB
Besturingssysteem: Windows XP SP3/Vista SP1

Ramos vindt Robben wereldtop

Arjen Robben was afgelopen weekend wederom belangrijk voor zijn club Real Madrid. Met een vroeg doelpunt zorgde hij er voor dat de Madrilenen eenvoudig konden afrekenen met Real Mallorca.

Na de 3-0 winst sprak ploeggenoot Sergio Ramos lovende woorden over de Nederlandse dribbelaar. "Hij behoort tot de wereldtop", zei de verdediger over Robben tegenover Marca.

Volgens Ramos kan men nu duidelijk zien dat Robben gewend is geraakt aan het voetbal in Spanje. "Hij is wat nerveus begonnen. Hij heeft veel vertrouwen gehad en dat betaalt zich nu uit voor ons. Hij is één van de beste van de wereld."

Ferrari lanceert nieuwe auto

Het team van Ferrari heeft maandag als eerste haar nieuwe Formule 1-auto gepresenteerd. Het Italiaanse team presenteerde de F60 op het circuit van Maranello, waar Felipe Massa de eerste ronden met de nieuwe auto mocht rijden.

De F60 is de 55e auto van Ferrari dat als enige team in alle zestig edities van het Formule 1-kampioenschap uitkwam. De auto ziet er door de regelwijzigingen radicaal anders uit. Zo is de achtervleugel hoger en smaller geworden en is de voorvleugel breder dan vorig jaar.

Verder valt op dat er door de nieuwe reglementen geen extra vleugels en welvingen zijn toegestaan. Ook zijn de sidepots aangepast. Daarnaast zijn de wielophanging en de remmen veranderd. Onderhuids is er de aanwezigheid van het KERS-systeem dat Ferrari achterin de auto op een laag punt heeft aangebracht. Echter is nog niet zeker of het team er in de eerste races van het seizoen al gebruik van kan maken.


Felipe Massa en Kimi Räikkönen poseren bij de nieuwe auto


De F60 schuin van voren


De F60 van voren


Het stuurwiel van de F60

Met dank aan Baans voor de submit

Huysegems wil weg

Stein Huysegems heeft bij FC Twente een transferverzoek ingediend. De aanvaller wil de Tukkers verlaten en is volgens Belgische media dichtbij een akkoord met Racing Genk.

"Ik kom te weinig aan spelen toe. Ik ben nog te jong om op de bank te verpieteren," zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Twente wil de Belg verkopen, maar niet voor niets. "De club wil wel geld zien. Hoeveel? Ik schat iets minder dan een miljoen euro." Genk heeft concrete interesse in de oud-speler van AZ en Feyenoord. "Die club heeft geïnformeerd, maar ik weet niet of dat tot iets concreets leidt."

Armstrong fit voor Tour Down Under

Om aan de media te ontsnappen is Lance Armstrong uren later dan zijn ploeg Astana aangekomen. De Amerikaan, die in de Tour Down Under zijn comeback maakt, werd echter toch door één cameraploeg opgemerkt.

"Ik ben blij om hier te zijn," aldus de Amerikaan. "Mijn conditie is tamelijk goed. In vergelijking met andere jaren ben ik in januari nog nooit zo fit geweest. In de Tour Down Under wil ik zeker geen modderfiguur slaan. Maar het wordt wennen. Ik aan het peloton en omgekeerd."

GeenStijl: Vara fraudeerde uitslag

De Vara loog over de uitslag van het TV Moment van het Jaar. Dat stelt GeenStijl aan de hand van een vertrouwelijk document waarin de echte uitslag moet staan. Eerder vandaag verklaarde de Vara nog dat behalve de vakjury ook het publiek voor De Leeuw koos. Geenstijl zelf weet overigens niet of het betreffende document echt is.  

In een gelekt statistiekje staat dat het Ella Vogelaar-fragment 95.000 stemmen kreeg. Peter R de Vries kreeg 39.000 stemmen en Paul de Leeuw 25.000 stemmen. Toch won het geestelijk gehandicapte paardenvrouwtje uit Friesland de eerste prijs. Volgens de jury was dit hét TV Fragment van 2008.

In het gelekte document staat dat GS twee keer opriep om te stemmen op hun fragment. Ondanks dat daar niks over in de reglementen staat werd dit toch bestraft. Of de fraude van de Vara nog een staartje krijgt is niet bekend. Overigens zijn ook veel FOK!kers het oneens met de uitslag.

CyberConnect2-website telt af

Ontwikkelaar CyberConnect2 heeft iets interessants staan op hun website, namelijk een timer die de dagen aftelt naar (om precies te zijn)16 januari. Het is nog niet bekend om welke nieuwe game het gaat.

CyberConnect 2 heeft eind vorig jaar nog Naruto: Ultimate Ninja Storm uitgebracht voor Sony's PlayStation 3 en daarvoor de verscheidene .Hack-games. Het gaat dus waarschijnlijk om een nieuwe Naruto of .Hack-game, maar dat weten we pas precies over vier dagen. De makers hebben al wel aangegeven dat zij al een flinke tijd bezig zijn met het nieuwe project.


Vorig project van CyberConnect2

Derijck kan kiezen uit twee eredivisieclubs

Club Brugge heeft de pogingen, om Timothy Derijck van Feyenoord over te nemen definitief, gestaakt.

“Dat dossier is afgesloten,” aldus de technisch directeur van de Belgische club, Luc Devroe. Een aantal andere Belgische én twee Nederlandse eredivisieclubs (waaronder ADO Den Haag) hebben nog wél serieuze belangstelling in Derijck. De Belg wil nog altijd vertrekken bij de club uit de Kuip.

“Deze week gaan we met andere clubs praten,” aldus de zaakwaarnemer van Derijck, Karel Jansen.

Basso laat Tour de France schieten

De Franse krant L'Équipe meldt dat Ivan Basso dit jaar niet de Tour de France zal rijden. De renner van Liquigas rijdt wel de Giro en de Vuelta.

Dit seizoen keert de 31-jarige Italiaan terug van een tweejarige schorsing wegens zijn betrokkenheid in de dopingzaak rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Basso eindigde in 2005 (2de) en 2004 (3de) achter Lance Armstrong op het podium in de Tour. In 2006 won hij de Giro.

Uitslagen Italië speelronde 18

Dit weekend werd in Italië de achttiende speelronde in de Serie A afgewerkt, de eerste na de winterstop. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Internazionale - Cagliari (1-1)
Cagliari pakte tegen de leider in de Italiaanse Serie A Internazionale een verdiend punt. De thuisploeg had nog mazzel dat Robert Acquafresca - door Inter verhuurd aan Cagliari - niet nogmaals scoorde nadat hij dat in de 65e minuut al had gedaan. Voor de Milanezen kwam er een einde aan een mooie reeks: de afgelopen acht competitiewedstrijden werden gewonnen. Zlatan Ibrahimovic scoorde de bevrijdende gelijkmaker voor Internationale in de 75e minuut.

Daardoor bleef Inter wel bovenaan, maar de nummer twee Juventus kon inlopen. De Oude Dame uit Turijn wist van Siena te winnen met 1-0.

AS Roma - AC Milan (2-2)
De topper van deze speelronde was AS Roma tegen AC Milan. De nummers 10 Roma en 3 Milan van vóór de winterstop speelden ook gelijk. Het werd twee om twee: Mirko Vucinic scoorde in de 22e (1-0) en 72e minuut (2-2) voor de thuisclub en Pato deed dat voor Milan in de 48e (1-1) en 53e minuut (1-2).

Ook hier deed Juventus zijn voordeel mee: op AC Milan liep de ploeg uit Turijn verder uit. Milan zelf staat negen punten achter op stadsgenoot Internationale en AS Roma bezet nu met één wedstrijd minder gespeeld en 24 punten de tiende plaats.Uitslagen
ThuisUitUitslag
Udinese Sampdoria 1-1
Reggina Lazio Roma 2-3
Palermo Atalanta Bergamo 3-2
Napoli Catania 1-0
Juventus Siena 1-0
Fiorentina Lecce 1-2
Bologna Chievo 1-1
AS Roma AC Milan 2-2
Genoa Torino 3-0
Internazionale Cagliari 1-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Internazionale 1813414332-12
2Juventus 1812333931-13
3AC Milan 1810443430-20
4Napoli 1810353326-16
5Genoa 189543227-17
6Fiorentina 1810263226-16
7Lazio Roma 189363029-24
8Palermo 188282624-23
9Catania 187472518-21
10AS Roma 177372423-25
11Atalanta Bergamo 187382423-22
12Udinese 186572326-27
13Cagliari 186482220-22
14Sampdoria 175572016-19
15Siena 185491913-19
16Lecce 183871716-25
17Bologna 183781620-28
18Torino 1843111518-32
19Reggina 1834111317-36
20Chievo 1824121010-28


Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Di Vaio Bologna 13
2Diego Milito Genoa 12
=Gilardino Fiorentina 12
4Amauri Juventus 11
=Ibrahimovic Internazionale 11
6Floccari Atalanta Bergamo 9
7Corradi Reggina 8
=Di Natale Udinese 8
=Miccoli Palermo 8
=Pandev Lazio Roma 8


Programma

DatumThuisUit
wo 14/1 AS Roma Sampdoria
za 17/1 Siena Reggina
za 17/1 AC Milan Fiorentina
zo 18/1 Sampdoria Palermo
zo 18/1 Lazio Roma Juventus
zo 18/1 Cagliari Udinese
zo 18/1 Chievo Napoli
zo 18/1 Catania Bologna
zo 18/1 Atalanta Bergamo Internazionale
zo 18/1 Lecce Genoa
zo 18/1 Torino AS Roma

Oud-Spartaan Kaita naar Rusland

Afgelopen zomer nam AS Monaco hem nog over van Sparta Rotterdam. De periode bij de Monegasken werd echter geen succes voor middenvelder Sani Kaita. Na slechts drie wedstrijden te hebben gespeeld voor Monaco verlaat Kaita het prinsdom alweer. De 22-jarige Nigeriaan heeft een contract getekend bij FC Kuban Krasnodar uit Rusland.

Kuban promoveerde twee maanden geleden naar de Russische Eredivisie. Het is niet bekend hoeveel de Russen voor Kaita hebben betaald. Kaita speelde vanaf 2005 drie seizoenen voor Sparta. Bij de Kasteelclub veroverde hij echter nooit een basisplaats. In augustus 2008 pakte Kaita nog zilver op de Olympische Spelen met de Nigeriaanse voetbalploeg.

Jonge Braziliaan op proef bij Twente

De Braziliaan Bruno Gabriel Soares traint vanaf maandag mee bij FC Twente. Dat melden de Tukkers op hun eigen website. De 20-jarige Bruno is een verdediger die afkomstig is van Nacional Atletico Clube.

Bruno is niet de enige proefspeler die Twente mag verwelkomen deze week. Eerder werd bekend dat ook de Oekraïense Australiër Nikita Rukavytsya (Perth Glory) deze week een stageperiode zal afwerken in het oosten des lands.

Toekomst Kolkka en Fehér onduidelijk

De contracten van Joonas Kolkka en Csaba Fehér lopen aan het eind van dit seizoen af. NAC Breda heeft echter nog geen beslissing genomen of het verder wil met de twee routiniers, meldt BN/DeStem.

De 34-jarige Kolkka is een vaste basisspeler onder Robert Maaskant. Ook de Hongaar Fehér, 33 jaar oud, komt regelmatig aan spelen toe bij de Bredanaars.

Ook de toekomst van de talenten Johan Jansen (derde keeper), Edinho Pattinama, Ali Benomar, Michael Oomen, Wesley Pollemans, Michiel Kramer en Tim Hofstede is nog onbekend. Met Kramer en Hofstede zou NAC zelf graag verder willen.

Resistance 2 krijgt binnenkort een patch

De game is nog maar net uit en het is alweer tijd voor een patch. Dit heeft "EGMBryan" van Insomniac via het Resistance 2 forum laten weten. Het is niet bekend welke verbeteringen of aanpassingen in de patch zullen zitten, maar de heren van Insomniac zullen ons op de hoogte blijven houden.

“I know that several people are wondering about the status of our next patch for Resistance 2. The patch is indeed coming very soon, but that’s all I can say right now. As soon as I can deliver more details (like the date of its release and what the patch will include), I’ll let you know.”

Mysterie verkeersborden Achterhoek opgelost

Op verschillende plaatsen in het land zijn sinds dit weekend borden te vinden waarop de afstand en tijd naar de Achterhoek vermeld staat. De borden zijn inmiddels al gesignaleerd in o.a. Arnhem, Wageningen, Ede, Den Haag, Alkmaar, Amsterdam, Gouda, Hilversum, Almere, Zaanstad en Rotterdam.

Het was dit weekend alleen een raadsel wie deze borden heeft opgehangen. Veel mensen dachten dat het een promotiestunt was van de Zwarte Cross, waarvan de inschrijvingen vandaag begonnen zijn.

Maar het mysterie is opgelost. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme uit Zutphen heeft zojuist bekend gemaakt dat zij achter deze actie zitten. Ze hebben ruim 1000 verkeersborden opgehangen in 15 grote steden als publiciteitsstunt voor de binnenkort beginnende vakantiebeurs in de jaarbeurs in Utrecht. Ze hopen hiermee dat meer mensen hun vakantie door gaan brengen in de Achterhoek.

Ze kunnen de actie als geslaagd noemen, want veel landelijke media hebben dit weekend aandacht besteed aan de borden.

 


 

Eén lichaam, twee hoofden

De 25-jarige Britse Lisa Chamberlain uit Portsmouth is in verwachting van een zeer zeldzame Siamese tweeling. De ongeboren kindjes hebben ieder een eigen hoofdje, maar delen één lichaam. Het wonder werd ontdekt tijdens een echo.

Artsen schatten de overlevingskans van de Siamese tweeling op ongeveer twintig procent. Lisa voelt zich desondanks toch heel gezegend en denkt ook absoluut niet na over een abortus.

Lisa laat aan The Sun weten dat zij en haar vriend Mike al zeven jaar lang proberen een kind te krijgen en dit als een cadeau van God zien. Ze had namelijk korte tijd geleden, na een reeks onderzoeken, te horen gekregen dat zij vanwege een afwijking nooit kinderen zou kunnen krijgen.

Foto's van Lisa en Mike, een impressie van hoe de baby's er uitzien en de echo zijn hier te bekijken.

Fabiola onder hypnose geopereerd

De vroegere koningin van België, Fabiola (80), is aan haar schildklier geopereerd. De operatie op zich was niet opmerkelijk, wel de wijze van verdoving. In plaats van een narcose werd Fabiola namelijk onder hypnose gebracht.

In het universitair ziekenhuis van Luik is men gespecialiseerd in verdoving onder hypnose. Voor mensen van Fabiola's leeftijd is dit vaak veiliger dan narcose. De oud-vorstin heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten, laat de persdienst van het Belgische vorstenhuis weten.

Fabiola is van oorsprong een Spaanse verpleegster en was getrouwd met koning Boudewijn. Hij overleed in 1993 in Spanje door een hartstilstand. Fabiola was koningin van België van 1960 tot 1993.

Zes skimmers opgepakt

De afgelopen vier maanden zijn er zes mensen in Den Haag, Leidschendam en Delft aangehouden wegens 'skimmen' of pinpasfraude. Een groot aantal betaalautomaten en pinautomaten in de Haagse regio is mogelijk door het zestal gekraakt.

Zatte bestuurder zet buurt zonder stroom

Een 32-jarige man uit het Belgische Dentergem heeft zaterdagochtend weinig vrienden gemaakt in Deinze. De man, die zichtbaar te diep in het glaasje had gekeken, zwalkte met zijn auto over de weg. Het was moeilijk een rechte lijn te volgen, want hij reed een stuk over het trottoir,  schampte een huis, en ramde een geparkeerde auto en een elektriciteitskast. Hierdoor kwam een hele buurt zonder stroom te zitten.

Uiteindelijk wist de politie hem in de kraag te vatten. Binnenkort zal bij de man een dikke rekening op de mat ploffen. Zo heeft een deel van de Deinse stationsbuurt een uur zonder stroom gezeten. Verder moest de brandweer eraan te pas komen nadat diverse brandmelders in bedrijfspanden waren afgegaan.

Overvaller gepakt na vingerafdrukken

Een 37-jarige man die in november vorig jaar een tankstation in Groningen had overvallen is door de mand gevallen dankzij zijn vingerafdrukken.

De overvaller, vermomd met een capuchon en een sjaal voor zijn mond, gaf de medewerkster van het tankstation een brief waarop stond dat het een overval betrof, dat hij een wapen had en dat hij geld wilde zien. Hierop gaf de vrouw hem een paar honderd euro, waarna hij de benen nam.

De brief liet hij achter bij het tankstation. Deze werd grondig onderzocht en daar bleek dat de politie deze vingerafdrukken niet voor de eerste keer zag; hij is al eens eerder in aanraking geweest met de politie.

Jager zag collega aan voor wild zwijn

In Duitsland is een jachtpartij uitgelopen op een drama. Eén van de jagers zag zijn collega voor een wild zwijn aan en schoot hem neer. Het ongeval gebeurde in het Duitse plaatsje Gutachtal in Baden-Württemberg, waar meerdere jachtsportliefhebbers bij elkaar waren gekomen om te jagen.

De neergeschoten man was de beste vriend van de schutter. Volgens de schutter stond hij tachtig meter verderop en zag hij hem aan voor een wild zwijn. De neergeschoten man was niet meer te redden, hij stierf ter plekke. Het is nog onduidelijk of het werkelijk om een ongeluk gaat. De politie doet momenteel onderzoek naar de exacte omstandigheden.

Bruid op zoek naar gasten

Zin in een bruiloftje? Een eenzame vrouw uit Oekraïne die binnenkort in Londen het jawoord zal gaan geven, heeft geen gasten voor op haar bruiloft. Omdat alleen haar ouders kunnen komen, heeft ze een contactadvertentie geplaatst waarin ze gasten vraagt voor haar bruiloft.

Ook is ze nog op zoek naar bruidsmeisjes. Op deze manier hoopt ze de kerk alsnog vol te krijgen. Haar aanstaande echtgenoot zorgt al wel voor 120 gasten. Mocht je zin hebben in een bruiloft, kun je haar een brief met foto sturen. Als vette beloning krijg je dan een uitnodiging.

Meisje verstuurt 14.528 sms'jes per maand

Wij kunnen veel sms'en, maar een 13-jarig Amerikaans meisje maakt het wel heel erg bont. Reina verstuurde in één maand 14.528 tekstberichten, omgerekend 484 sms'jes per dag.

Gemiddeld verstuurt ze dan iedere twee minuten een berichtje, vanaf het moment dat ze wakker is. Haar vader dacht eerst dat het een grapje was, toen hij de telefoonrekening van 440 pagina's binnenkreeg. "Toen ik de rekening zag moest ik eerst lachen en dacht dat het een grapje was. Ik heb direct mijn rekenmachine gepakt om te kijken of het überhaupt mogelijk is zoveel berichten te versturen per maand", aldus haar vader.

Waarschijnlijk is er bijna niemand die zo goedkoop als Reina een smsje verstuurt, want ze heeft een abonnement waarbij ze ongelimiteerd sms'jes kan versturen. Haar vader vindt dit toch te ver gaan en heeft zijn dochter op een sms-rantsoen gezet; ze mag 's avonds niet meer sms'en.

Holly Valance ook in Red Alert 3: Uprising

Naast de terugkeer van Gemma Atkinson en Ivana Milicevic zal er ook een nieuw gezicht te zien zijn in de uitbreiding voor Red Alert 3. Holly Valance zal de rol van Brenda Snow gaan vertolken. Brenda Snow is een journaliste die ontdekt dat een onderzoeksinstituut met ongure zaken bezig is en dat dit ook direct met de president van de VS te maken heeft.
Holly is geen onbekende in het videogameswereldje, behalve talloze desktops sierde ze ook het witte doek in de gameverfilminging Dead or Alive.


Kiss Kiss

Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising verschijnt maart 2009 op de PC.

Chrystal Dynamics ontslaat 30 mensen

De economische crisis laat ook de game-industrie niet ongemoeid. Bij verschillende bedrijven zijn al saneringen geweest, en nu moet ook Crystal Dynamics er aan geloven. Eidos heeft verklaard dat Crystal Dynamics 30 mensen heeft moeten loslaten, mede als gevolg van de tegenvallende verkoopcijfers van Tomb Raider: Underworld. Deze tegenvallende cijfers zouden komen door de recessie in Amerika.

Let op: nep bèta uitnodigingen voor nieuwe Call of Duty

In een bèta meedoen is fijn: je kan de game al spelen voordat hij in de winkels ligt en je kan meehelpen met het laatste stukje ontwikkeltraject. Veel gamers worden dan ook graag uitgenodigd voor bèta-tests. Nu schijnen er bèta-uitnodigingen rond te gaan voor de volgende Call of Duty.

Mocht je de uitnodiging ontvangen, open deze niet, maar gooi hem direct in de prullenbak van je emailprogramma. Infinity Ward heeft gewaarschuwd dat de uitnodigingen niet van hun afkomstig zijn. De afzender is COD5BETA@infinityward.com, als je hier een email van krijgt moet je dus zo hard mogelijk op 'DELETE' drukken.

Overzicht van Romeinse steden in teaser Grand Ages: Rome

Van de vele romeinse citybuilders die de afgelopen jaren verschenen lijkt voorlopig er maar één ook echt een vervolg te krijgen; Imperium Romanum. Haemimont heeft nu voor het eerst bewegende beelden vrijgegeven van Grand Ages: Rome, al is het maar een korte teaser trailer. Voor iedereen de benieuwd is of zijn systeem het trekt, de eisen vallen bijzonder mee:

Windows XP or Vista
2.0 GHz Pentium 4 / Athlon processor or better
DirectX 9 compatible 3D graphics card with 128MB Ram
GeForce 6600 (ATI 9600) or better
1 Gb RAM
8 x DVD-ROM Drive
1.5 Gb free hard disk space
DirectX 9.0c

Grand Ages: Rome staat gepland voor een release op 6 maart

Het vervolg op Imperium Romanum laat je wederom steden bouwen in het oude Rome. Je zult nu ook moeten proberen om indruk te maken op bekende leiders als Julius Caesar, Octavianus en Pompeius. Dit levert je dan weer voordeel op in de campaign-mode die verspreid is over 20 authentieke Romeinse steden.

GTA: Chinatown Wars eerste DS-game met adult only rating

De Nintendo DS is al jarenlang de populairste handheld op de markt. Nog steeds verkoopt het apparaat beter dan welk ander gamesysteem dat er te verkrijgen is momenteel. Als je als developer een game wil maken, is het dus logisch om voor de DS te ontwikkelen zou je zeggen. Het is dan ook vrij opvallend dat het uiteindelijk aan RockStar is geweest om de eerste adult only rating voor een game te moeten binnenhalen. De Britisch Board of Film Classification kende afgelopen vrijdag een 18+ rating toe aan de game Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Alleen Sega Casino had eerder zo'n klassificatie, maar die was niet toegekend door de BBFC, maar door SEGA zelf.

Er was volgens Dan Houser van Rockstar nooit de verwachting of intentie om een lagere klassificatie te halen voor de game. Nintendo had het bedrijf gevraagd om een GTA voor de Nintendo DS te ontwikkelen, niet een GTA voor kinderen. Daarin zou het team ook niet geïnteresseerd zijn. Rockstar kan alleen goede games maken, als ze volledige vrijheid hebben in wat ze doen.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars kan door de toegekende klassificatie gewoon op 20 maart verschijnen.

Droombaan in Second Life gevonden

Sommige mensen hebben de mazzel dat ze de baan van hun dromen hebben. Bankdirecteur, minister-president, vrachtwagenchauffeur, kok, vuilnisman, de pure romantiek druipt er van af. Elke ochtend opstaan en met een flinke grijns naar je werk gaan met de gedachte "ik mag weer werken! ". Natuurlijk is dat niet voor iedereen weggelegd. Zo is er het verhaal van Palela Anderson.

Palela is een Italiaanse die haar droombaan aan haar voorbij zag gaan, omdat haar familie het er niet mee eens was dat ze als straatprostituee werkte. Palela heeft het wel geprobeerd, maar het was te zwaar zonder steun van haar familie. De afgelopen drie jaar verleent ze haar seksuele gunsten echter via Second Life en dit blijkt erg goed te combineren te zijn met haar normale baan.

“We got a lot of beautiful street hookers here in Italy and I always wanted to be one of them. As a teenager I used to observe those sexy women on the streets, how they wait for cars and then bewitch the man.I don't know why that turns me on so much but I think a man has to really like you if he pays for you. An evidence that you as a woman are desirable ! ”

"My avatar in Second Life resembles my real appearance, altough I don't use those red extensions every day. I see my avatar as my second “me” and thats why I try to minimize the difference between the real me and my avatar. I’m not an actress in Second Life!

The money I get from my customers has to be realistic due to the SL-economics. A few high boots cost 600-800 dollars. A mini skirt about 400-500 dollars. I don't have a set price and I love it if my customers give me some presents. Everybody knows that the price for a whole night with me is about 2000-3000 SL-dollars."

Momenteel is één US Dollar zo'n 300 SL Dollar waard, dus een nachtje virtueel de "funky monkey" dansen met Palela levert haar zo'n 10 dollar op. Je hoeft je dus niet af te vragen waarom ze nog een gewone baan er naast heeft.
Je mag je wel afvragen of Palela echt een vrouw is...

Overzicht van videogameverfilmingen in de nabije toekomst

Videogames vinden steeds vaker hun weg naar het grote scherm. Hoewel de kwaliteit nogal wisselend is, zien Hollywood-producers (en een zekere Duitse regisseur) nog steeds heil in de vertaling van videogames naar films. Hieronder een overzicht van films gebaseerd op games die momenteel in (pre-)productie zijn.

Fear Effect (2009)
Tekken (2009)
Metal Gear Solid (2009)
Clock Tower (2009)
The Suffering (2009)
Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009)
Onimusha (2009)
Kane & Lynch (2009)
WarCraft (2009)
Fatal Frame (2009)
The Legend of Spyro (2009)
Sabotage 1943 (2009) - Gebaseerd op Velvet Assassin, regie door Uwe Boll
Blood Rayne 3 (2009)
Driver (2010)
Mortal Kombat 3 (2010)
Splinter Cell (2010)
Prince of Persia: The Sands of Time (2010)
Broken Sword: The Shadow of the Templars (2010)
King of Fighters (2010)
Joust (2010)
Resident Evil 4 (2010)
Bioshock (2010)
Earthworm Jim (2010)
God of War (2010)
Gears of War (2010)
Zombie Massacre (2010)
Area 51 (2011)
World of Warcraft (2011)
Halo (2012)

Alone in the Dark 2
Duke Nukem
Cold Fear

Waren in productie, maar geannuleerd:

Castlevania
Spyhunter

Volgens geruchten in de maak:

The Sims
Assassin’s Creed
Professor Layton
Guitar Hero
EverQuest
Pac-Man


Vanaf februari in de bioscoop te zien als Chun-Li

DVD: Hotel Babylon - seizoen 3

Als je regelmatig in een luxe hotel verblijft, dan zou je denken dat er werkelijk helemaal niets gebeurd in het gebouw. Er zitten wat gasten in de lounge, de kamers worden opgemaakt en de handige receptionist probeert wat theaterkaartjes te reserveren voor de gasten. Toch is een hotel -vooral in de metropolen van de wereld- net een drukke bijenkorf, maar dan vooral achter de schermen. De aardige receptionist zorgt op verzoek voor dames van lichte zeden voor de gasten, er worden in de bar de meest criminele zaakjes besproken en in de kamers wordt druk de liefde bedreven of ruzie gemaakt. Afgelopen jaar konden we zien hoe druk het kan zijn in de Nederlandse hotels van de NH-keten in de serie Hotel van SBS6, maar veel leuker is het natuurlijk om de boel iets te dramatiseren. Het resultaat zagen we al eerder in de eerste twee seizoenen van de Britse serie Hotel Babylon. Het derde seizoen was afgelopen najaar te zien op NET5 en is sinds kort verkrijgbaar op dvd.

Stoeiende tijgers beste foto

De Krantenfoto Kinderjury heeft afgelopen zaterdag bepaald dat een foto van twee stoeiende tijgers in een opvangtempel voor tijgers in Thailand de beste krantenfoto van 2008 is. De foto, afkomstig van het internationale fotopersbureau EPA, werd in juli 2008 gemaakt dor Olivier Matthys. Het Nederlands Dagblad heeft de foto ingestuurd voor de wedstrijd.

De Kinderjury bestond uit 24 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit heel het land. De beste foto werd uit tachtig foto's in vijf categorieën gekozen. De inzendingen bestonden uit foto's van bijna alle landelijke en regionale dagbladen. "Van sommige foto's vonden wij het heel belangrijk dat ze in de krant stonden, maar die vonden we minder mooi", verklaart een van de juryleden waarom de tijgerfoto heeft gewonnen. 

De wedstrijd werd dit jaar voor de 24e keer georganiseerd door de Stichting Krant in de Klas en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). De verkiezing vond daarom ook plaats in Rijswijk, bij het ANP.

Tijger Tempel

Matthys maakte de foto van de stoeiende tijgers bij een tempel waar monniken zich ontfermen over de tijgertjes waarvan de moeders zijn gedood. Zij voeden de dieren hier sinds 1999 met de hand op. 's Morgens mogen de beesten stoeien en zwemmen, waarna ze gevoed worden met gekookte kip. Op het heetste punt van de dag slapen de tijgers en zijn ze loom genoeg om geaaid te worden door toeristen.

Kritiek dierenbeschermingsorganisaties

Dierenbeschermingsorganisaties beweren echter dat de tijgers bij de Tijger Tempel gekocht en verkocht worden en dat ze het grootste deel van de dag in veel te kleine kooien zitten. De monniken zouden de tijgers onder de duim houden door ze te slaan en urine op hun neus te spuiten.

De winnende foto is hier te bekijken.

Vrouw kan seksuele interesse van man ruiken

Een vrouw weet precies of een man seksuele belangstelling heeft. Dat gaat onbewust, hebben onderzoekers van de Rice University in Texas ondekt. Het komt allemaal door de geur van het zweet van de man. De onderzoekers verzamelden zweet van enkele mannen die twee dagen lang geen zeep of deodorant hadden aangeraakt. Daarna werd een seksfilm opgezet en opnieuw zweet afgenomen. Negentien dames mochten daarna lekker ruiken aan de zweetmonsters.

Aan MRI-scans van de vrouwelijke hersenen was te zien dat de vrouwen anders reageerden op de verschillende soorten zweet. En wat bleek: het 'seksuele zweet'  activeerde gebieden in de hersenen die over emotie, sex en plezier gaan. Maar dat gaat allemaal onbewust, want de vrouwen konden zelf niet bewust aangeven welk zweet afkomstig was van opgewonden mannen.

Volgens onderzoeksleidster Denise Chen bewijst het experiment dat een vrouw onbewust in staat is om te 'ruiken' of een man seksuele belangstelling voor haar heeft. Er komen nog vervolgonderzoeken.

Met dank aan E-Lise voor de submit

PSV verhoogt bod op Toivonen

PSV verwacht Ola Toivonen alsnog naar Eindhoven te halen op korte termijn. De Zweedse jeugdinternational wordt al lange tijd begeerd door PSV, maar de landskampioen wil tot dusverre niet voldoen aan de vraagprijs van zijn huidige werkgever Malmö FF.

Technisch directeur Adrie van Kraaij laat tegenover het Algemeen Dagblad echter weten dat een transfer er in lijkt te zitten. "Houd de komende dagen maar in de gaten. We hebben een heel acceptabel bod gedaan. Als we het geloof niet hadden dat Toivonen naar ons komt, hadden we de zaak allang afgeblazen."[/i] De lange aanvaller liet zelf al meermaals doorschemeren een vertrek naar Eindhoven wel te zien zitten.

Olieprijs weer omlaag

Goed nieuws voor mensen die nog moeten tanken: de prijs van olie is weer omlaag gegaan. Door de gasruzie tussen Oekraïne en Rusland en de oorlog tussen Israël en Hamas steeg het weer, maar nu is de daling weer ingezet. Negatieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt hebben de zorgen over de toekomstige vraag naar olie verder vergroot. Verwacht wordt dat de vraag door de economische problemen zal blijven afnemen. De prijs ligt nu weer onder de 40 dollar.

Dat Saudi-Arabië zijn olieproductie verder gaat terugschroeven dan binnen het OPEC-kartel is afgesproken, kon de daling van de olieprijs niet voorkomen. "De markt let ook wel op de ontwikkelingen in OPEC-landen, Europa en de spanningen in het Midden-Oosten, maar de zorgen over de consumptie schrikken het meeste af", aldus een Australische analist.

Woedende Scolari gaat maatregelen nemen

Na de kansloze nederlaag tegen concurrent Manchester United was Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari niet te spreken over zijn team. "Het is duidelijk dat er iets moet veranderen."

Chelsea verloor op Old Trafford met 3-0, en twee van de drie doelpunten van de thuisclub kwamen voort uit een spelhervatting. De club uit Londen staat nog wel een punt voor op United, maar de kampioen speelde twee wedstrijden minder. "We kregen in de laatste minuut een tegendoelpunt dat alles veranderde," aldus een boze Scolari tegenover Sky Sports. "Kansen hebben we nauwelijks gecreëerd en Manchester United speelde na rust veel vrijer dan wij."

The Blues hebben in de laatste acht wedstrijden slechts tweemaal gewonnen. "We kwamen hier om te winnen. Ik moet eens gaan nadenken over een aantal spelers, want er zal iets moeten veranderen." Alhoewel Scolari nog geen namen van slachtoffers noemde, wordt er in de Engelse pers al geschreven dat José Bosingwa, Deco en Michael Ballack hun basisplek wel eens kwijt zouden kunnen raken.

Artis treurt om dood babyolifantje

In de Amsterdamse dierentuin Artis was er afgelopen weekend veel verdriet. Een babyolifantje dat zaterdag was geboren is daar gisteren overleden. "Een klap die keihard aankomt", aldus een woordvoerder. "Alle verzorgers zijn zeer aangeslagen, en dan druk ik me nog erg rustig uit."

Het olifantenkalfje was de tweede telg van moeder Thong Tai (17) en werd twee en een halve maand te vroeg geboren. "Een olifant heeft een draagtijd van ongeveer 22 maanden. We waren al een hele tijd bezig met het trainen van Thong Tai, probeerden ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Dat het olifantje dan na een dag overlijdt, dat hakt er in hoor."

In augustus 2005 beviel Thong Tai al van een dochter, Yindee. Dit olifantenkalf behoort nog steeds tot de kudde, die uit drie olifanten bestaat. De vader, Nikolai, is vorig jaar naar de dierentuin in het Duitse Hannover verhuisd.

Het dode olifantje heeft nog geen naam en het is nog niet duidelijk wat er met het olifantje gaat gebeuren. De moeder krijgt sowieso in eerste instantie de tijd om afstand te doen van het jong, omdat zij moet beseffen dat het diertje niet meer leeft. Ook zal de dierentuin nog onderzoeken hoe het kan dat het olifantje is overleden.

Dierentuin Blijdorp in Rotterdam is vorig jaar door hetzelfde lot getroffen. Een ongeboren olifantje overleed in moeder Irma. Het lichaam van dat olifantje is nog steeds niet naar buiten gekomen. Olifantenkoe Douanita staat op dit moment in Blijdorp op het punt van bevallen.

Veel doden door veerramp

De Indonesische minister van verkeer, Jusman Syafi'i Djamal, heeft vandaag tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat er ongeveer een etmaal na de ramp met de veerboot nog ongeveer 250 mensen vermist zijn. Volgens de minister zijn slechts 21 mensen tot nu toe gered. Ondanks de bijna vervlogen hoop om nog meer overlevenden te vinden, wordt de zoektocht toch nog voortgezet.

De veerpont is gisteren op zee verongelukt terwijl deze met 250 passagiers en achttien bemanningsleden op weg naar Kalimantan was. Eerder werd er bericht dat er 150 mensen van de boot gehaald zouden zijn, maar deze berichten werden niet bevestigd door de Indonesische minister. Eén van de overlevenden van de ramp heeft op de lokale televisie gezegd dat de boot kapseisde nadat er golven van meer van vier meter hoog tegen de boot sloegen.

Meer brandwonden in december

In december 2008 zijn 25 procent meer brandwondenslachtoffers gemeld dan de voorgaande jaren. Vandaag werd door de drie Nederlandse brandwondencentra bekendgemaakt dat er vorige maand 68 gewonden werden behandeld in de speciale centra in Beverwijk, Rotterdam en Groningen. In de voorgaande jaren lag dit aantal gemiddeld op 55 personen.

Ook was het op de eerstehulpafdelingen van de ziekenhuizen erg druk in de nieuwjaarsnacht, laat de Nederlandse Brandwonden Stichting weten. December was daarmee de maand met de meeste ongelukken met brandwonden tot gevolg en niet augustus, de barbecuemaand bij uitstek.

In 2008 zijn er 69 mensen overleden door een brand, dit is bijna twee keer zo veel als het jaar ervoor, toen het aantal op 38 lag. Volgens de Brandwonden Stichting is het nog niet duidelijk waardoor de stijging is veroorzaakt.

'De Mul ook op lijstje Middlesbrough'

Tom de Mul kan niet alleen naar RC Genk en Standard Luik, maar ook naar het Engelse Middlesbrough. Dat melden Engelse media.

De oud-Ajacied komt momenteel niet uit de verf bij Sevilla, waar hij met Jesus Navas een geduchte concurrent heeft om een basisplek. Genk en Standard willen De Mul terug naar België halen, maar de aanvaller kan volgens Engelse media ook naar Middlesbrough.

Zaakwaarnemer Nakhli verklaarde eerder tegen Goal.com al niet te weten of Genk een interessante optie was. "In België zijn een aantal clubs, waaronder Racing Genk en Standaard Luik, geïnteresseerd in Tom", aldus Nakhli aan Goal.com. "We moeten kijken of Genk een interessante club is. Dat weten we nu nog niet."

107-jarige vrouw zoekt eerste echtgenoot

Een vrouw van 107 jaar oud is nimmer getrouwd geweest. In het kader van 'nu of nooit' wil de Chinese schone nu alsnog zo gauw mogelijk een kerel aan de haak slaan.

Wegens een traumatische jeugd heeft Wang Guiying tot voor kort altijd geweigerd in het huwelijksbootje te stappen. Ze zag namelijk dikwijls hoe haar ooms haar tantes mishandelden, waarop de vrouwen de tranen in de ogen sprongen van pijn en verdriet. "Alle getrouwde mensen om mij heen leefden op die manier", vertelt Wang. Daarom was ze bang om haar leven met een man te delen.

De vrouw heeft tot ze 74 werd altijd gewerkt als boerin. Pas toen had ze er geen kracht meer voor om op het land te werken. Een neef van haar ontfermde zich over zijn tante. Aangezien deze nu ook een dagje ouder wordt, zit er niets anders op voor Wang dan op zoek te gaan naar een echtgenoot. "Wat gebeurt er als ik niet opschiet en een man vind?", vraagt de hoogbejaarde vrouw zich af.

Bejaarde dames veroorzaken flinke schade

In Wassenaar en Naaldwijk hebben twee hoogbejaarde dames voor flinke schade gezorgd met hun auto. Bij de twee ongevallen, die los van elkaar plaatsvonden, trapten de vrouwen per ongeluk het verkeerde pedaal in.

Wassenaar

De 80-jarige vrouw uit Wassenaar zat met haar 90-jarige echtgenoot in de auto, toen zij de parkeerplaats bij hun aanleunwoning bij het Sophieke Huis wilden verlaten. De vrouw vergiste zich in de pedalen, waardoor de wagen met hoge snelheid vooruit schoot. De auto boorde zich in de gevel van het verzorgingstehuis aan de Van Zuylen van Nijevelstraat.

Om de twee oudjes uit hun auto te krijgen, moest de brandweer het dak van de auto verwijderen. De vrouw werd eerst verwijderd. Na een uur in de vrieskou te hebben gezeten, kon ook de man worden bevrijd. Zij zijn beiden naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht. De vrouw werd daar in ieder geval aan een hoofdwond behandeld.

Naaldwijk 

In Naaldwijk vond eergisteren een vergelijkbaar ongeval plaats. Op de Prins Bernhardstraat reed een vrouw uit die plaats tegen een bestelbusje. Hierop trapte de 82-jarige vrouw geschrokken op het verkeerde pedaal, waardoor zij gas gaf. Door deze vergissing ramde zij nog eens twee geparkeerde auto's. De vrouw raakte niet gewond.

Met dank aan luciferhout voor de submit.

Schaatsers houden vrachtschip tegen

Moedige schaatsers hebben gistermiddag bij het Friese Eernewoude een groot vrachtschip tegengehouden. De schipper uit het Drentse Meppel wilde met zijn duwbak naar Drachten varen.

De schaatsers waren met zijn honderden op de been, toen ze ineens een schip zagen naderen via de vaargeul. Enkele schaatsers waren hierop gelijk naar het dorp gegaan om andere schaatsers te waarschuwen voor de grote boot. Die wilden het verhaal pas geloven toen ze het enorme schip dichterbij zagen komen.

Hierop ging een aantal mensen middenop de vaargeul staan om de schipper te waarschuwen. Gelukkig zag de Drent de schaatsers, en legde de boot direct stil. De schipper heeft de politie beloofd pas na zonsondergang zijn tocht te vervolgen.

Ontsnapte kangoeroe verrast schaatsers

Rotterdamse schaatsers troffen gisterochtend een vreemde ijsliefhebber aan. Op het ijs op de Bergse Achterplas sprong namelijk doodleuk een kangoeroe op en neer.

Het buideldier, met de vrolijke naam Wally, bleek te zijn ontsnapt uit recreatiepark Plaswijckpark. Het pientere beestje liep via het ijs naar het hek en wist eroverheen te springen. Zij bleef echter niet een rondje schaatsen, want Wally was zo erg geschrokken, dat zij zelf weer terugliep naar zijn hok.

Wally leeft samen tussen vier andere soortgenoten op een eilandje bij Plaswijckpark. Wally is een van drie wallabievrouwtjes daar. Volgens hun verzorger was geen van de beesten ooit eerder ontsnapt.

 


Sorry kind, had je maar moeten schaatsen...

Meisje (13) slaat haai van zich af

Een 13-jarig meisje heeft zich uit de kust van Australië met succes verzet tegen een haai door op de roofvis in te slaan. Dit zeggen ooggetuigen in Australische media. Uiteindelijk redde haar 33-jarige neef de kleine Hannah Mighall uit de bek van de haai. Zij wordt in een ziekenhuis aan haar verwondingen aan een been behandeld.

In Australië komt gemiddeld jaarlijks één zwemmer om het leven door een aanval van een haai.

Man de cel in wegens schaatsverbod

Peter Helsen zal deze winter niet gauw vergeten. De 44-jarige Vlaming uit Wommelgem verdween namelijk voor enkele uren achter de tralies wegens het negeren van een schaatsverbod. Bij onze zuiderburen is het namelijk verboden je op het ijs te begeven indien het ijs te dun is.

Helsen stond donderdagochtend vroeg op om te kijken of de vijver vlakbij zijn huis al een mooi laagje ijs had. Met zijn boormachine boorde hij een gaatje in het ijs en de dikte viel hem niet tegen. "Ik mat 10 tot 11 centimeter. Na nog een nachtje vriezen nam ik aan dat het veilig was."

Veheugd bond de Belg dan ook zijn schaatsen onder, maar werd al snel staande gehouden door een politieman. Helsen moest onmiddellijk de ijsvloer verlaten, blafte Bromsnor. "Die agent gedroeg zich echt arrogant", klaagt Helsen. "In plaats van iets beleefd te vragen, riep hij me van het ijs. Ik heb hem gezegd een ritje met de fiets te gaan maken."

Oom Agent vertrok voor een rondje rond het ijs maar kwam weldra terug. Weer sommeerde hij de koppige schaatser het ijs te verlaten, maar deze gaf er ook dit keer geen gehoor aan.

"Even later stonden er plots drie politiemensen te brullen dat ik van het ijs moest. Ik ben met hen in discussie gegaan en heb mezelf ook een beetje arrogant gedragen." Het duurde dan ook niet lang, of Helsen werd met de politieauto afgevoerd naar het politiebureau. Wegens het verstoren van de openbare orde werd hij namelijk voor de duur van twee hele uren opgesloten.

Volgens de politie  was het nooit zo ver gekomen indien de schaatser gelijk het ijs had verlaten. Maar daar heeft de Belg schijt aan. "Ik ben zaterdag al opnieuw gaan schaatsen met mijn buurman", lacht Helsen. "Gelukkig kwam er geen politie langs."

Slumdog Millionaire grote winnaar Golden Globes

'Slumdog Millionaire' is de grote winnaar van het Golden Globes-festival in Hollywood. De film over een arme jongen die een miljoen wint, werd onderscheiden met vier Golden Globes. Daar zat ook de belangrijkste prijs bij voor beste film.

Kate Winslet kreeg twee beeldjes. Eén voor beste actrice in de film 'Revolutionary Road' en één voor beste bijrol. Beste acteur is Mickey Rourke voor zijn rol als uitgerangeerde sporter in 'The Wrestler'. Steven Spielberg kreeg een beeldje voor zijn gehele oeuvre.

Ook Heath Ledger, die vorig jaar overleed, kreeg een prijs voor zijn rol als The Joker  in de laatste Batman-film 'Dark Knight'. De beste animatiefilm is volgens de jury 'Wall-E', over een robotje dat alleen op de wereld is.

Oekraïne bereid het over te doen

Oekraïne is bereid een akkoord over de doorvoer van gas met de EU en Rusland te ondertekenen zonder er commentaar bij te zetten. De Europese Commissie heeft dit gisteravond laat laten weten.

De Oekraïense premier Julia Timosjenko heeft de president van de Europese Commisie, José Manuel Barroso, beloofd het document nog eens te tekenen en dan zonder opmerkingen te plaatsen, meldde een woordvoerder van de commissie. Het oorspronkelijke akkoord waarmee het Russische aardgas weer via Oekraïne naar Europa zou gaan stromen, werd dit weekeinde gesloten, maar werd door geschreven opmerkingen in het document door de Russen niet geaccepteerd.

Het voorziet in internationaal toezicht in Oekraïne op de doorvoer. Rusland beschuldigde Oekraïne ervan gas af te tappen en sloot de gaskraan naar dat land. Oekraïne tekende als laatste, maar krabbelde er zondag nog wat bij tot ergernis van Rusland.

Einde gasconflict nu echt in zicht?  (foto: ANP)

'Israël stuurt reservisten de Gazastrook in'

Israël is begonnen met het sturen van reservisten naar Gaza om aan de zijde van het reguliere leger mee te vechten in de Palestijnse kuststrook. Dat meldde de Israelische zender Kanaal Twee gisteravond.

Israël mobiliseerde kort na het begin van het grondoffensief tienduizenden reservisten. Een militaire legerwoordvoerder zei dat reservisten al betrokken zijn bij operaties in de Gazastrook en in toenemende mate worden "geïntegreerd" in gevechtseenheden.

Reservisten vechten meer met Israël  (foto: ANP)

Obama: stappen tegen regering Bush mogelijk

Barack Obama kan naar eigen zeggen niet uitsluiten dat de vertrekkende regeerders juridische problemen krijgen inzake mensenrechten. "Niemand staat boven de wet," beklemtoonde Obama gisteren in een vraaggesprek met de omroep ABC.

De Democraat Obama volgt 20 januari de Republikein George Bush op als president van de Verenigde Staten. "Wij onderzoeken nog hoe we de hele zaak van verhoren en detenties, etcetera gaan aanpakken," zei Obama. "Het zwaartepunt moet worden dat we ook in de strijd tegen het terrorisme geen fouten meer maken."

De regering Bush heeft in het kader van de terrorismebestrijding de rechten van burgers op zeer omstreden punten ingeperkt en inlichtingendiensten hebben zich mogelijk aan marteling schuldig gemaakt. Verdachten werden bijvoorbeeld volkomen rechteloos in een Amerikaanse marinebasis op formeel Cubaans grondgebied aan de Baai van Guantánamo.

Obama beklemtoonde dat onder zijn regering niet wordt gefolterd. Hij reageerde ook op vice-president Dick Cheney. Die erkende gisteren opnieuw bij CNN dat in 2003 gevangenen zijn ondervraagd met 'waterboarding'. Het was volgens Cheney erg nuttig. Waterboarding is volgens onder anderen Obama foltering.

Obama herhaalde gisteren ten aanzien van het omstreden kamp Guantánamo dat het dichtgaat. Maar hij kon niet beloven dat het in de eerste honderd dagen van zijn regering wordt opgedoekt.

Van werkboek tot boekwerk

Een gefragmenteerde leegte – zie het als een 1000-stukjes-puzzel van een Mondriaanschilderij. Afzonderlijk zijn de stukjes uniek, in wit, blauw, rood, geel, elk stukje een aparte herinnering aan weer iets anders. Soms merk je dat sommige stukjes goed samenplakken. Steeds meer zie je het overzicht, tot je hele hoeken klaar hebt. Maar pas als de puzzel – je zelf – compleet is, kun je de interconnectie van de kleuren zien, blijken ze lijnen te vormen, die samenkomen in één groot doek met blanco delen, en ingekleurde, met leegte – en overvloed.

Davidson was bijna rond met Honda

Anthony Davidson was dichtbij een contract met Honda. Volgens de Brit stond hij op het punt om te tekenen als reservecoureur, toen het team besloot zich uit de Formule 1 terug te trekken.

Davidson, die vorig jaar nog voor het noodlijdende Super Aguri reed, was in verregaande gesprekken met Honda. "Niet als racecoureur, maar minstens als reservecoureur," onthulde de Brit op de Autosport International Show. "De deal was bijna rond, maar nu zit ik in een situatie die vergelijkbaar is met die van Jenson Button."

De coureur gaf toe dat de kansen op een Formule-1-zitje voor 2009 nu wel verkeken zijn. "Je moet nooit opgeven, maar ik ben een realist. Dat heb ik de afgelopen twee jaar wel geleerd." Davidson richt zijn blik nu op andere raceklasses, met een nadruk op Le Mans. "Ik heb eerder Le Mans gereden en ik ben erg geinteresseerd om dat opnieuw te doen. Er hangen een hoop dingen in de lucht, zowel achter het stuur als naast de baan."

Davidson sloot uit dat hij Timo Glock en Giorgio Pantano zou volgen in een terugkeer naar de GP2. "GP2 draait om betalende coureurs. Ik geloof dat een jaar GP2 twee miljoen euro kost en ik geloof niet dat ik dat nu heb. Toegegeven, er zijn een paar jongens die betaald worden in de GP2, maar dat zijn er niet veel."

Uitslagen Spanje speelronde 18

Wederom heeft FC Barcelona verder afstand genomen van de concurrentie. Het gat bedraagt na de achttiende speelronde maar liefst twaalf punten, doordat nummer twee Valencia punten liet liggen.

Zaterdagavond waren alle ogen gericht op het treffen tussen Valencia en Villarreal. De winst in de streekderby leek aanvankelijk prooi voor de thuisploeg, die na tien minuten al een 2-0 voorsprong had vergaard. Rubén Baraja en David Villa tekenden voor de treffers. Fabricio Fuentes maakte de aansluitingstreffer vlak voor rust en een kwartier voor tijd maakte Joseba Llorente zelfs verdiend gelijk. Hij kon echter niet voorkomen dat Edú Valencia weer op voorsprong zou zetten, al werden de punten even later alsnog gedeeld toen Giuseppe Rossi vanaf de stip 3-3 maakte.

Real Madrid kon de tweede plaats van Valencia overnemen als het zou winnen bij RCD Mallorca. De degradatiekandidaat merkte al snel dat Arjen Robben de man in vorm is bij de Madrilenen, daar de Nederlander al binnen drie minuten een counter afrondde. Een kwartier later vond Gonzalo Higuaín aanvoerder Raúl vrij voor de goal, en de aanvaller zorgde voor 0-2 in zijn vijfhonderdste competitieduel. Rechtsback Sergio Ramos besliste op driekwart van het duel de eindstand op 0-3 met een schot in de korte hoek. Rafael van der Vaart en Klaas Jan Huntelaar begonnen het duel vanaf de bank, Wesley Sneijder stond in de basis.

In Pamplona stond de koploper tegenover de hekkensluiter in de Primera División. Het Osasuna van trainer José Antonio Camacho maakte het tegenstander FC Barcelona niet heel lastig, maar liet ook weinig toe. Tot vlak voor rust, toen Samuel Eto'o alsnog het net vond. Het nonchalante spel van de bezoekers kwam ze echter duur te staan toen niet alleen Miguel Flaño gelijk maakte, maar Walter Pandiani zelfs de 2-1 langs Víctor Valdés werkte in de 72e minuut. De Catalanen gaven zich niet gewonnen, en dat resulteerde alsnog in drie punten. Xavi maakte gelijk, alvorens Lionel Messi na een mooit actie de winnende binnenschoot.

Sevilla deed goede zaken door te winnen bij Deportivo de La Coruña. Het werd 1-3, al liet de overwinning lang op zich wachten. Renato en Diego Capel zorgden in het laatste kwartier voor de twee extra punten. Club Atlético de Madrid verspeelde thuis dure punten tegen Athletic Club de Bilbao. De ruststand van 1-0 was twintig minuten na rust veranderd in een 1-3 achterstand. Pas in blessuretijd konden de Madrilenen via Diego Forlán nog iets terugdoen. Espanyol pakte op de valreep nog een punt tegen Almería. De club in nood leek thuis te gaan verliezen, maar zag Nicolás Pareja diep in blessuretijd alsnog gelijk maken.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
10/1Deportivo de La CoruñaSevilla FC1-3
10/1Valencia CFVillarreal CF3-3
11/1Club Atlético de MadridAthletic Club de Bilbao2-3
11/1RCD MallorcaReal Madrid CF0-3
11/1CD NumanciaGetafe CF2-0
11/1Real Racing ClubRC Recreativo de Huelva1-1
11/1Real Betis BalompiéMálaga CF1-2
11/1Real Sporting de GijónReal Valladolid CF2-1
11/1RCD EspanyolUD Almería2-2
11/1CA OsasunaFC Barcelona2-3

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona1815214754-13
2Real Madrid CF1811253538-26
3Sevilla FC1810533527-16
4Valencia CF1810443436-24
5Club Atlético de Madrid189363041-29
6Villarreal CF188643030-25
7Deportivo de La Coruña189363023-22
8Málaga CF188462827-27
9Real Sporting de Gijón1880102426-37
10Real Valladolid CF187292326-27
11Athletic Club de Bilbao186572324-27
12Real Racing Club de Santander185762220-23
13Getafe CF185672124-29
14UD Almería185582019-27
15CD Numancia1862102024-36
16Real Betis Balompié1853101822-25
17RC Recreativo de Huelva184591715-28
18RCD Espanyol183691517-28
19RCD Mallorca1835101418-35
20CA Osasuna182791319-26

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona16
2David VillaValencia CF14
3Diego ForlánClub Atlético de Madrid12
4Gonzalo HiguaínReal Madrid CF11
=Lionel MessiFC Barcelona11
6Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid9
=Thierry HenryFC Barcelona9
8Álvaro NegredoUD Almería8
9acht spelers7

Programma:

DatumThuisUitTijd
17/1FC BarcelonaDeportivo de La Coruña20.00
17/1Sevilla FCCD Numancia22.00
18/1Villarreal CFRCD Mallorca17.00
18/1Real Madrid CFCA Osasuna17.00
18/1Getafe CFReal Racing Club17.00
18/1RC Recreativo de HuelvaReal Sporting de Gijón17.00
18/1Real Valladolid CFReal Betis Balompié17.00
18/1Málaga CFRCD Espanyol17.00
18/1UD AlmeríaClub Atlético de Madrid19.00
18/1Athletic Club de BilbaoValencia CF21.00

Middelkoop niet naar hoofdtoernooi Auckland

Matwe Middelkoop is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi in Auckland te bereiken. De Nederlander verloor met 6-4 en 6-2 van de Amerikaan Bobby Reynolds.

Middelkoop kon in de eerste set goed meekomen met zijn Amerikaanse opponent die maar liefst 190 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. Beide spelers serveerden sterk en moesten slechts één breakpunt toestaan aan hun tegenstander. Reynolds was echter de enige die zijn kans ook wist te benutten. In de tweede set werd Middelkoop al vroeg gebroken waarna hij het tij niet meer kon keren en ook een tweede break moest toestaan.

Eerder in het kwalificatietoernooi had Middelkoop nog indruk gemaakt door nummer 77 van de wereld Diego Junqueira te kloppen. De ronde daarvoor was hij al te sterk geweest voor Nathan Thompson (357).

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.