Mannenmarkt

Column door mona-schrijft-terug

Ik heb iets nieuws. Of, eigenlijk iets ouds wat ik tegen beter weten in af en toe weer eens probeer. Internetdaten.
Je hebt Relatieplanet, E-matching, Mixedmatches en wat al niet meer. Meestal kan je een tijdje proeflid worden en daarna moet er betaald worden, want ook in de wereld van cyberliefde gaat voor niets de zon op.

Ik maak een profieltje, zet er een fotootje op en hoop dat niemand uit mijn vriendenkring me ziet. Ik roep meestal wat kreten als geen fakers en/of frusties en iets over rondingen, om alles wat op maat 36 valt gelijk af te schrikken.

En vervolgens is het wachten op de reacties. De stroom mannen is eindeloos, althans die volgens de site bij mij passen. Vreemd genoeg kom ik ze in mijn dagelijks leven niet veel tegen.
De mannen hebben namen als Beertje45, Love4you38, Eenzaam49 of Verlegen58. Dat belooft niet veel goeds. Beertje, gatver. Ik zou een profiel met de naam Hard&lang38 eerder aanklikken. Of Beest22cm. Vind ik spannender op 1 of andere manier.
Je kan ook zoeken in foto's. Dan volgen er 500 foto's van mannen in alle soorten en maten. Meestal 1 van hun hoofd, dan 1 met een overall view en dan 1 terwijl ze of heel schattig een kind op schoot hebben of iets leuks interessants doen, zoals surfen of zich aan een elastiek van een rots af laten storten. Om te bewijzen dat ze kinderen kunnen verwekken en ook nog avontuurlijk zijn.
Gaap. Ik klik aan 1 stuk door, maar het meeste is gewoon echt niks. Rare koppen, enge ogen, de meest vreselijke foto's plaatsen ze zonder enige gêne op die site.
Wat denkt zo'n man nou. Dat het om het innerlijk gaat in cyberwereld? Nee hoor, het is 1 grote mannenmarkt. Je klikt en klikt door en sorteert ze razendsnel in drie categorieën: OH GOD NEEE, hmm misschien en hmmm leuke foto.
Met OH GOD NEE wordt het nooit iets. Met Hmmm misschien ook niet, en met 99% van hmm leuke foto ook niet. Het is een illusie, dat hele datinggebeuren op internet. Stiekum denk ik ook dat er iets aan ze mankeert, aan al die lui. Anders hadden ze toch allang een leuke vrouw? Mezelf zie ik daarbij als uitzondering, ik ben namelijk heel leuk en eigenlijk te goed voor internetdaten. Maar ja, het is makkelijk en je hebt de keus uit honderden mannen. Je kan ze uitzoeken, dus de lat gaat gelijk omhoog. Die niet, want die is maar 1.83 en dan kan ik mijn hakken niet aan.
Die ook niet, want die heeft een rare snor. Die niet, want die heeft zijn ex van de foto afgeknipt, je ziet haar hand nog. Wat voor vent doet dat! En zo ploeter je voort.

Ik heb 1 x een date gehad via een site. Hmmm, leuke foto. 1 meter 90. Woonde in de buurt. Een hartstikke leuk kletsende vrolijke ongecompliceerde man. Althans, tijdens het chatten. Achteraf wel te verklaren aangezien het een internetverkoper was. Veilig achter je computer stoerder doen dan je werkelijk bent.
Een week lang totaal zinloos gezenuwd voor de afspraak en daar kwam hij binnen. Van veraf was het nog wat, maar toen kwam hij dichterbij en ik dacht: GATVER.
Hij zakte in 1 klap van Hmm leuke foto naar OH GOD NEE. Het kwam ook niet goed. Ik heb me anderhalf uur lang er door heen geworsteld. Hij keek me aan als een bang konijn. Ik deed ook wel een beetje eng geloof ik. Dronk veel te snel mijn wijn. Begon domme vragen te stellen (neuk je weleens? eh..ja tuurlijk, stotterde hij. Ik geloofde hem niet. Met wie in godsnaam. Ik weer: ja nee, ik bedoel echt, NEUKEN, vette porno, jeweetwel) en hij keek me aan alsof ik het vleesgeworden kwaad was. Ik weet het, ik was vreselijk maar ik kon er niets aan doen en ik kon ook niet meer ophouden. Drank moest ik, en roken! Veel roken. Hij was doodongelukkig en ik was ongetwijfeld de meest vreselijke date die hij ooit heeft gehad. Hij had me natuurlijk gewoon moeten zeggen dat ik gek was en een eng wijf in plaats van beleefd blijven doen. Dat zou mijn volledig verdiende loon zijn. Uiteindelijk heb ik de hele date na anderhalf uur maar uit zijn lijden verlost. Nou, riep OH GOD NEE opgelucht, dan ben ik lekker vroeg thuis. Ik heb hem nog even vol afschuw aangestaard en toen ben ik de kroeg maar ingegaan. Had in elk geval een leuk verhaal aan de bar.