FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 december 2008

Fabregas geblesseerd aan knie

Cesc Fabregas is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Liverpool (1-1) gekomen. De Spanjaard heeft een band in zijn rechterknie verrekt. Vlak voor rust werd hij geraakt door Liverpool-middenvelder Xabi Alonso.

Fabregas kwam na de rust niet meer terug in het veld. De Spaanse middenvelder van Arsenal verliet het Emirates Stadium op krukken. Hoe lang Fabregas uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Fabregas is niet het enige blessuregeval in de selectie van trainer Arsene Wenger. Ook Theo Walcott, Nicklas Bendtner en Kolo Touré kampen met blessures.

Zeer grote brand in Aalsmeer

Een zeer grote brand heeft zondag een onbekend aantal complexen aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer grotendeels in de as gelegd. Het vuur veroorzaakte veel rookontwikkeling, waardoor het luchtalarm afging en bewoners van een nabijgelegen woonwijk binnen moesten blijven.

Volgens een woordvoerster van de brandweer brak de brand tegen drie uur 's middags uit. Rond kwart over zes gaf de brandweer het sein brand meester. Naar verwachting duurt het nablussen nog een groot deel van de avond.

In de complexen bevonden zich opslagruimten voor onder meer oldtimers en keukens. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Niemand raakte gewond.

De brandweer rukte met groot materieel uit. In totaal werden ongeveer 150 hulpverleners ingezet.

 

 
 
 
 

 Foto's door: DigiPire

Snowboarders in Alpen bellen Londen om hulp

Drie Britse snowboarders in nood in de Franse Alpen hebben zaterdagavond familie in Londen ingeschakeld om hulp te regelen. Dat meldden Franse reddingsdiensten zondag.

De drie Britten, in de leeftijd van 24 tot 32 jaar, waren buiten de pistes aan het snowboarden toen ze op een hoogte van bijna 3000 meter vast kwamen te zitten. Ze bevonden zich in de bergen boven het plaatsje Vaujany in het zuidoosten van Frankrijk. De snowboarders hadden geen telefoonnummer op zak van de Franse reddingsdiensten in het wintersportgebied, dus belde een van de Britten zijn familie in Londen. De drie werden 's nachts gered door Franse reddingswerkers.

'Credit Suisse keert dubieuze bonussen uit'

De tweeduizend hoogste managers van de Zwitsere bank Credit Suisse krijgen in totaal 3,3 miljard euro uitbetaald aan bonussen. Zij hoeven echter niet op een fors geldbedrag te rekenen. In plaats van een flinke bijschrijving op de bankrekening, krijgen de managers een aandeel in dubieuze beleggingen waarvoor zij zelf verantwoordelijk zijn.

De miljarden zijn uitgeleend aan durfinvesteerders en vastgoedmaatschappijen. Het geheel is ondergebracht in een fonds, waarvan de managers een aandeel krijgen. De bank verplaatst het risico van het fonds daarmee naar de werknemers. Helemaal waardeloos zijn de aandelen overigens niet, want na vijf jaar vindt er een eerste uitkering plaats. De waarde die het fonds dan heeft, bepaalt de hoogte van de uitkering. De bank waardeert het fonds momenteel op tweederde van de oorspronkelijke waarde. De verwachting is dat de waarde verder daalt.

In totaal heeft Credit Suisse 120 miljard euro aan slechte leningen uitstaan, waarvoor de tweeduizend bankiers grotendeels aansprakelijk zijn. De bank heeft al 4,2 miljard euro afgeschreven, waardoor zevenduizend banen verloren gingen.

'Rusland levert Iran luchtafweer'

Rusland verkoopt Iran een effectief luchtafweersysteem. De twee landen zijn het hier volgens Iraanse meldingen over eens geworden.

Het gaat om een afweersysteem met raketten van het type S-300. Het persbureau IRNA meldde zondag vanuit Teheran dat beide partijen jaren hebben onderhandeld over deze transactie. Het systeem biedt volgens waarnemers eenmaal opgesteld een redelijk doelmatige verdediging tegen luchtaanvallen.

Lawines kosten Duitse toeristen het leven

Drie Duitse toeristen zijn vandaag om het leven gekomen bij lawines in de Oostenrijkse Alpen. Dit meldde de Oostenrijkse politie. De drie toeristen waren niet met elkaar op reis.

Eén van de slachtoffers, een 40-jarige man, was in Kleinwalsertal (een regio in de deelstaat Vorarlberg) aan het skiën op een ongeprepareerde piste. Hij werd dodelijk getroffen door een lawine. In dezelfde deelstaat, maar dan in het Bregenzerwald, is een 22-jarige snowboarder bedolven onder de sneeuw, terwijl hij op een gesloten piste zijn kunsten vertoonde. Degene met wie hij daar was, kon zichzelf vanonder de sneeuw bevrijden.

De derde Duitse toerist werd gisteren al vermist. Zijn lichaam werd vandaag gevonden op de grens van Oost-Tirol met de deelstaat Salzburg, in het gebied rond de berg Großvenediger. Er raasde ook een lawine over de skipistes van het populaire skioord Lech am Arlberg, maar niemand raakte hierbij gewond.

In Tirol en Vorarlberg zijn verschillende wegen onbegaanbaar geworden door de grote hoeveelheid sneeuw. Sommige wegen zijn wegens lawinegevaar afgesloten. Het lawinegevaar is volgens de politie vandaag officieel als hoog ingeschat.

Uitslag Villarreal - Barcelona

De topper tussen Villarreal en FC Barcelona is gewonnen door de bezoekers. De ploeg van Pep Guardiola wist een achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning.

In de eerste helft waren er aan beide zijden genoeg mogelijkheden het ijs te breken. Al na enkele minuten moest doelman Diego López van de thuisclub handelend optreden op een poging van Thierry Henry. Ook voor het doel van Víctor Valdés gebeurde genoeg. Pogingen van Giuseppe Rossi werden maar ternauwernood weggewerkt.

Na de thee zorgde Villarreal dan toch voor de openingstreffer. Cani werd gevonden door een prachtige pass van Rossi, en rondde vervolgens feilloos af. De Blaugrana leken wakker geschud en hadden de gelijkmaker er binnen tien minuten in liggen. Een voorzet van Dani Alves werd door middenvelder Seydou Keita achter López verwerkt.

De Catalanen gingen door en even later tikte Henry een mooie voorzet van Xavi in het doel van El Submarino Amarilla. Toen Gerard Piqué een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart mocht inrukken werd het nog even spannend voor de bezoekers, maar gescoord werd er niet meer.

Villarreal CF - FC Barcelona 1-2
47' Cani 1-0
56' Seydou Keita 1-1
66' Thierry Henry 1-2
74' Gerard Piqué (Barcelona/2x geel)

Stadion: El Madrigal, Villarreal
Arbiter: Carlos Clos Gómez
Gele kaart: Guille Franco, Ángel, Santi Cazorla (Villarreal), Gerard Piqué, Xavi Hernández, Samuel Eto'o (Barcelona)

Opstellingen:

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Gonzalo Rodríguez, Godín, Capdevila; Senna (Ibagaza/79), Eguren; Cani (Franco/71), Pirès, Cazorla; Rossi (Nihat/71).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Xavi, Keita, Busquets (Touré Yaya/66); Messi, Eto'o (Hleb/84), Henry (Cáceres/79).

Onbekende man steekt vier mensen neer met mes

In Deurne heeft een nog onbekende man afgelopen nacht vier mensen op de Markt met een mes neergestoken. Hierbij raakten een 30-jarige man uit Vlierden en een even oude man uit Asten zwaargewond. Twee anderen raakten lichtgewond.

De dader is vooralsnog voortvluchtig, aldus de politie vandaag. Er zijn geen aanwijzingen wie de man is en het lijkt geen bekende van de slachtoffers te zijn.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Volmer: "Weet niet wat me bezielde"

Joost Volmer stak na afloop van het duel met Ajax de hand in eigen boezem. De aanvoerder van De Graafschap gaf een elleboogstoot aan Dario Cvitanich en kon meteen inrukken. Ajax won de wedstrijd met 6-0.

Volmer deed tegenover De Gelderlander geen poging om naar excuses te zoeken. "Ik kan wel een heel lulverhaal gaan ophangen, maar de beelden spreken voor zich. Dit was een gigantisch domme actie van mij," liet hij weten. "Dit valt eigenlijk niet goed te praten. Ik weet echt niet wat me bezielde."

De aanvoerder van De Superboeren vervolgde met de woorden: "Ik sta er zelf ook van te kijken dat ik zoiets doe. Ik zal wel een aantal wedstrijden schorsing krijgen. Als je je billen brandt, moet je op de blaren zitten."

Stevens trots op zijn selectie

Huub Stevens was na afloop van het duel tussen PSV en Feyenoord (1-0) een gelukkig man. De Limburgse trainer zag zijn selectie namelijk winnen en was van mening dat de zege verdiend was. Daarnaast kreeg ook doelpuntenmaker Ibrahim Affelay een compliment.

Toch vond Stevens het jammer dat zijn mannen slechts één keer wisten te scoren. "Jammer dat er maar één doelpunt valt. Maar wij wonnen terecht. Geluk kun je afdwingen. Mijn spelers hebben het Feyenoord erg moeilijk gemaakt en niemand kan op deze overwinning wat afdingen."

Verder was de oefenmeester trots op Affelay: "Als je als middenvelder acht maal scoort en als je kijkt hoe belangrijk hij is voor het team, dan is zijn rol goed. Hij moet anderen in stelling brengen en zelf ook scoren en dat is precies wat hij doet."

Tot slot keek Stevens nog even vooruit op het resterende deel van het seizoen. Volgend weekend wordt namelijk de laatste wedstrijd gespeeld, voordat de winterstop begint. PSV speelt op 28 december tegen FC Twente. "Negen punten is een te grote achterstand op AZ. Echter zolang je kans hebt, moet je er ook voor gaan. Door de Champions League verloren we vertrouwen, met deze wedstrijden in de competitie hopen we weer een mooie serie neer te zetten. Ik heb vertrouwen in de spelers die we hebben. Er komt nog één wedstrijd en ik geef alle vertrouwen aan de spelers."

WR Wildeboer op 100 meter rug

Aschwin Wildeboer is er zondag in geslaagd om tijdens de Spaanse kampioenschappen kortebaan het wereldrecord op de 100 meter rugslag te verbeteren. Hij fungeerde tijdens de 4 x 100 meter wisselslag als startzwemmer en liet 49,20 seconden noteren.

Wildeboer, een Spanjaard met Nederlandse ouders, was hiermee 0,12 seconden sneller dan het oude record. Deze tijd werd vorige week, tijdens het EK in Rijeka, neergezet. De Russische zwemmer Stanislav Donets was hier verantwoordelijk voor.

In elkaar geslagen na botsing

Een 45-jarige automobilist uit Halfweg had dubbel pech: nadat hij aangereden werd, is hij in elkaar geslagen. Bij het verlaten van de A2 werd hij door een onbekende automobilist geraakt. Hierop probeerde hij de andere automobilist te laten stoppen doormiddel van lichtsignalen. De onbekende bestuurder ging hierop vol in de remmen.

Nadat de man uit Halfweg de auto nog net kon ontwijken, reed de onbekende man twee keer op hem in met de auto. Hij stapte vervolgens uit en sloeg met een honkbalknuppel op de auto van het slachtoffer in. Ook schopte en sloeg hij de automobilist voor hij weer weg reed. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Overzicht Eredivisie speelronde 16

Dit weekend werd in de Eredivisie speelronde zestien afgewerkt. In deze ronde stonden PSV en Feyenoord tegenover elkaar. Het duel werd uiteindelijk door de Eindhovenaren gewonnen (1-0). Verder won FC Volendam verrassend van Heracles Almelo (3-1), wist NAC Breda van Vitesse te winnen (3-0) en ging sc Heerenveen de boot in bij Sparta Rotterdam (4-1). Hierdonder volgt een overzicht van dit weekend.

Uitslagen zestiende speelronde:

ThuisUitUitslagen
AZFC Utrecht 2 - 0
SpartaSC Heerenveen 4 - 1
NAC BredaVitesse 2 - 0
Roda JCFC Groningen 2 - 5
NECADO Den Haag 0 - 0
De GraafschapAjax 0 - 6
FC VolendamHeracles Almelo 3 - 1
FC TwenteWillem II 2 - 0
PSVFeyenoord 1 - 0

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Mounir El HamdaouiAZ15
2Marcus BergFC Groningen13
3Frank DemougeWillem II12
4Matthew AmoahNAC Breda11
5Luis SuárezAjax10
=Danijel Pranjicsc Heerenveen10

Programma speelronde 17:

Datum Thuis Uit
26/12FeyenoordNAC Breda
27/12PSVFC Twente
27/12Heracles AlmeloDe Graafschap
27/12Willem IISparta
27/12VitesseFC Volendam
28/12AjaxADO Den Haag
28/12AZNEC
28/12FC UtrechtRoda JC
28/12FC GroningenSC Heerenveen

Uitslagen Engeland speelronde 18

Dit weekend werd in Engeland de achttiende speelronde afgewerkt. De belangrijkste wedstrijd van de afgelopen dagen was die tussen Arsenal en Liverpool (1-1). Daarnaast morste Tottenham Hotspur weer eens punten en ging Hull City hard onderuit bij Sunderland. Hieronder volgt een overzicht.

Hull City hard onderuit bij Sunderland
Hull City is er dit weekend niet in geslaagd om de aansluiting met de top te handhaven. De relevatie van dit seizoen ging dit weekend met 1-4 onderuit tegen Sunderland. De ploeg blijft ondanks het verlies toch op de zesde plaats staan, maar ziet de concurrentie naderen.

Na tien minuten spelen stond Hull City al op achterstand door een treffer van Malbranque. Deze voorsprong werd al snel ongedaan gemaakt door een doelpunt van Barmby, waarna beide ploegen mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen. Twaalf minuten voor tijd gingen de bezoekers weer aan de leiding, nadat Zayatte de bal achter zijn eigen doelman werkte. Het verzet van de thuisploeg leek daarna gebroken, aangezien Jones en Cissé daarna nog doel troffen.

Newcastle United wint van Tottenham Hotspur
Newcastle United is zich langzaamaan aan het opwerken naar de middenmoot van het Premiership. Dit weekend liet de ploeg namelijk zien weldegelijk over kwalitatief goede spelers te beschikken. Tottenham Hotspur was het slachtoffer en verloor met 2-1.

Op St. James' Park kwam de thuisploeg erg goed uit de startblokken en dit leverde na tien minuten voetbal de eerste treffer op. N'Zogbia was verantwoordelijk voor het doelpunt van de thuisploeg. Lang kon men hier echter niet van genieten. Na bijna een half uur spelen zorgde Modric voor de gelijkmaker. Na de thee ontstond een boeiend voetbalgevecht, waarin de wissels van de trainers uiteindelijk de doorslag gaven. Duff, die tien minuten voor tijd werd ingebracht, zorgde er uiteindelijk voor dat de thuisploeg de punten in eigen huis hield.


Uitslagen speelronde 18:

Thuis Uit Uitslag
FulhamMiddlesbrough 3 - 0
Bolton WanderersPortsmouth 2 - 1
Blackburn RoversStoke City 3 - 0
Hull CitySunderland 1 - 4
West Ham UnitedAston Villa 0 - 1
West Bromwich AlbionManchester City 2 - 1
Newcastle UnitedTottenham Hotspur 2 - 1
ArsenalLiverpool 1 - 1

Stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Liverpool 18 11 6 1 39 27-12
2 Chelsea 17 11 4 2 37 36-7
3 Aston Villa 18 10 4 4 34 30-20
4 Manchester United 16 9 5 2 32 27-10
5 Arsenal 18 9 4 5 31 30-21
6 Hull City 18 7 6 5 27 27-31
7 Everton 17 7 4 6 25 23-25
8 Fulham 17 6 6 5 24 16-12
9 Bolton Wanderers 18 7 2 9 23 22-24
10 Portsmouth 18 6 5 7 23 20-28
11 Wigan Athletic 17 6 4 7 22 21-20
12 Newcastle United 18 5 7 6 22 24-25
13 Sunderland 18 6 3 9 21 21-26
14 Middlesbrough 18 5 5 8 20 17-27
15 Stoke City 18 5 5 8 20 17-30
16 Tottenham Hotspur 18 5 4 9 19 20-23
17 West Ham United 18 5 4 9 19 18-26
18 Manchester City 18 5 3 10 18 31-27
19 Blackburn Rovers 18 4 4 10 16 20-34
20 West Bromwich Albion 18 4 3 11 15 14-33

Het duel tussen Everton en Chelsea wordt morgenavond gespeeld.

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1AnelkaChelsea13
2ZakiWigan Athletic8
=Cristiano RonaldoManchester United8
=DefoePortsmouth8
=RobinhoManchester City8
6BentTottenham Hotspur7
=AgbonlahorAston Villa7
=Van PersieArsenal7

Programma speelronde 19:

Datum Thuis Uit
26/12Stoke CityManchester United
26/12Tottenham HotspurFulham
26/12PortsmouthWest Ham United
26/12ChelseaWest Bromwich Albion
26/12Manchester CityHull City
26/12MiddlesbroughEverton
26/12LiverpoolBolton Wanderers
26/12SunderlandBlackburn Rovers
26/12Wigan AthleticNewcastle United
26/12Aston VillaArsenal

Dertiende nationale titel Pechstein

Claudia Pechstein is er dit weekend in geslaagd om voor de dertiende keer het Duitse allroundtoernooi op haar naam te schrijven. De 36-jarige schaatsster verloor op geen enkele afstand en had een straatlengte voorsprong op de nummer twee van het algemeen klassement.

"Het is triest wat de talenten presteren. Er worden fouten gemaakt in de opleiding en dat moet je vooral de trainers verwijten", liet Pechstein na haar winst weten.

Pechstein ondervond gedurende de Duitse allroundkampioenschappen geen enkele weerstand. Ze won de 500 meter in 39,91 seconden, legde de 3000 meter in 4:08,84 af. Verder was ze ook de sterkste op de 1500 meter (1:58,54) en de afsluitende 5000 meter (7:09,77).

Er waren slechts vier schaatsers die de meerkamp met succes wisten te volbrengen. Dit povere resultaat bracht de bondsvoorzitter, Gerd Heinze, aan het denken. "Men moet maar eens nadenken of deze allroundkampioenschappen niet helemaal geschrapt moeten worden", aldus de preses.

Uitslag Arsenal - Liverpool

Liverpool is zondag twee dure punten verloren in de strijd om het landskampioenschap in Engeland. De ploeg van trainer Rafael Benítez kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Arsenal (1-1).

Robin van Persie opende zondagmiddag voor Arsenal de score met een wonderschone goal. De Nederlander wist een diepe pass te controleren, nam deze in één vloeiende sleepbeweging mee richting doel en liet keeper Jose Reina kansloos. Kort voor rust stond het echter alweer gelijk. Een fabuleuze uithaal van Robbie Keane zorgde er namelijk voor dat Manuel Almunia de bal niet kon houden. De sluitpost van The Gunners heeft het object mogelijk niet eens gezien.

Arsenal had gezien het spelbeeld het meeste recht op drie punten, maar dat werd na een uur spelen een lastig verhaal. Emmanuel Adebayor zette namelijk een hard blok op een verdediger van Liverpool, kreeg daarna zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Op dat moment stond er al 1-1 op het scorebord, waardoor het aannemelijk was dat The Reds toe zouden slaan. Toch wisten de bezoekers het overtal niet uit te buiten.

Door de remise loopt Liverpool nu één punt uit op Chelsea, dat nog twee punten minder heeft. The Blues nemen het maandag nog op tegen Everton en worden dus in de gelegenheid gesteld om de koppositie weer over te nemen. Arsenal staat nog altijd vijfde en heeft acht punten minder dan de koploper.

Resident Evil 5 trophies bekend

Afgelopen jaar heeft Sony trophies geïntroduceerd. Net als de achievements op de Xbox 360 moeten deze uitdagingen gamers extra uitdagingen geven. Tegenwoordig krijgt elke game trophies, zo ook Resident Evil 5. Welke dit zijn, is vandaag bekend geworden.

Er is één platinum trophy, één gouden trophy, elf zilveren trophies en tot slot zijn er achtendertig bronzen trophies. In totaal kun je dus eenenvijftig trophies verzamelen in de game. Wil je de trophies bekijken? Klik dan hier. Wees wel gewaarschuwd: de trophies bevatten enigszins spoilers.

Boom verslaat Nys in Nommay

Lars Boom heeft zondag een wereldbekerwedstrijd in het veldrijden, dat in het Franse Nommay werd gehouden, op zijn naam geschreven. De Nederlander zat gedurende de race in een grote kopgroep, maar een aantal ronden voor het einde versnelden een aantal mensen.

Boom slaagde er in om Sven Nys, die niet in goede doen was, op de finish te verslaan. De leider van het algemeen klassement moest alle zeilen bijzetten om de jonge Nederlander enigszins bij te benen. Daarnaast moest hij er voor zorgen dat Bart Wellens op afstand werd gehouden.

Wellens finishte uiteindelijk als derde en moest 21 seconden op Nys toegeven. Boom staat nu als achtste geklasseerd.

Broken Sword Director's Cut naar DS en Wii

In 1996 verscheen het spel Broken Sword: Shadow of the Templars (ook bekend als Circle of Blood), het eerste deel in wat eigenlijk een trilogie moest worden maar uiteindelijk een vierdelige serie werd. Het spel werd onder andere geport naar de PlayStation, de GBA en mobiele telefoons. Ontwikkelaar Revolution Studios en uitgever UbiSoft maken nu bekend dat er een Director's Cut Editie zal verschijnen op de Nintendo DS en de Wii.

Het spel is uiteraard gebaseerd op het origineel maar zal een uitgebreider verhaal kennen en nieuwe puzzels die speciaal ontworpen zijn voor de beide spelsystemen. Dave Gibbons, de artiest achter de comic en de film Watchmen, verzorgt een deel van de nieuwe graphics, waaronder nieuwe geanimeerde gezichtsuitdrukkingen.

Charles Cecil, oprichter van Revolution Software en een van de designers van de Broken Sword serie legt uit waarom hij de DS en de Wii zo geschikt acht voor dit spel en waarom het bedrijf met een Director's Cut komt. Hij kan nu eindelijk zijn ware visie op de serie kwijt. “These new platforms and their innovative controls enabled us to translate and enrich the point-and-click gaming experience in a way that no other console allowed before. Through Dave’s animated faces, the game’s characters are portrayed as empathetic and emotional – driving the narrative in a way that has never been done before in an adventure game. The Director’s Cut has allowed me to deliver my true vision for the series."

Het spel draait om de Franse journaliste Nicole Collard en de Amerikaanse toerist George Stobbart. Zij raken betrokken bij een moordzaak en een samenzwering die hen naar de geheimen van de kruisridders leidt. De Director's Cut zal onder andere meer uitleggen over wat er gebeurde voor de start van het originele spel. Ook krijg je meer duidelijkheid over de samenhang tussen de verschillende delen.

Het is de bedoeling dat de spellen in maart in de winkels liggen. Of dit alleen voor Amerikaanse winkels geldt of ook voor Europese is nog niet duidelijk.
Tenslotte een drietal screenshots: twee voor de Wii en een voor de DS.





'Schumacher gaat voor Quick-Step rijden'

Stefan Schumacher blijft positief over zijn toekomst als wielrenner. De Duitser liet weten dat hij in 2009 gewoon in het wielerpeloton zal rijden. Ook de naam van de ploeg is al bekend, namelijk Quick-Step. Dit verklaarde de renner tegenover diverse Duitse media.

"Er loopt totaal geen strafzaak of iets dergelijks tegen mij. Ik heb mijn licentie aangevraagd en ga er van uit, dat Quick Step het met mij afgesproken contract respecteert. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen," liet Schumacher weten.

Kwartfinales eindpunt voor Vuijsters

Grim Vuijsters heeft het niet voor elkaar gekregen om de halve finales van het WK open klasse te bereiken. Het wereldkampioenschap voor deze niet-olympische discipline werd in het Franse Levallois gehouden.

Vuijsters wist zondag niet van de Franse titelverdediger Teddy Riner te winnen. De Nederlander wist later op de dag nog wel beslag te leggen op de vijfde plaats. Riner wist slaagde er uiteindelijk in om zijn wereldtitel te prolongeren.

Verdachte zaak Marlies van der Kouwe ontsnapt

De 19-jarige Siegmar M., één van de verdachten in de zaak rond de vermoorde Marlies van der Kouwe, is ontsnapt uit het huis van bewaring op Bonaire. M. wist samen met een 25-jarige medegedetineerde te vluchten, aldus een woordvoerder van de politie op Bonaire.

De hoofdverdachte in de zaak is Ryan P. Hij heeft bekend dat hij de 24-jarige vrouw om het leven heeft gebracht en zit in de gevangenis Bon Futuro op Curaçao. Wat de rol van M. in deze zaak is, is nog altijd niet bekend.

Volgens de woordvoerder van de politie op Bonaire is het nog niet bekend hoe en op welk tijdstip het tweetal wist te ontsnappen. De ontsnapping werd vandaag (9.40 uur lokale tijd) ontdekt. De gedetineerden zaten gisteravond bij de laatste controle nog op hun cel.

Marlies van der Kouwe, de 24-jarige apothekersassistente, is in de nacht van 20 op 21 september verdwenen in de buurt van haar huis in de wijk Hato op Bonaire. Een maand later werd het lichaam van Van der Kouwe teruggevonden op een ruig terrein in de wijk Amboina.

Leefbaarheid wijken niet vergroot door sloop

De leefbaarheid in wijken wordt niet of nauwelijks verbeterd door flats uit de jaren vijftig en zestig te slopen en daarvoor in de plaats nieuwe woningen te bouwen. Deze conclusie trokken onderzoekers van de Universiteit van Utrecht in een onderzoek waar het NOS journaal vandaag aandacht aan schonk. Deze conclusies zijn door de universiteit bevestigd. Het onderzoek werd uitgevoerd in Rotterdam, Zwolle, Den Haag, Arnhem, Amersfoort en Breda.

Met de herstructurering denkt de overheid met nieuwe, duurdere woningen rijkere bewoners te trekken, waardoor de wijk leefbaarder wordt. Deze aanpak kost de overheid tientallen miljarden euro's, maar enig rendement van de investeringen is volgens de onderzoekers niet of nauwelijks te zien. De nieuwe en de oude bewoners van de wijk mengen niet met elkaar en ook de veiligheid in de wijken neemt niet toe, aldus de onderzoekers

De onderzoekers menen dat de overheid minder snel moet gaan slopen en meer aandacht moet besteden aan sociale maatregelen. Zo zouden werkelozen aan werk of een dagbesteding moeten worden geholpen, dienen wijkagenten de veiligheid te bewaken op straat en moeten jongerenwerkers meer projecten opzetten zodat de jeugd iets te doen heeft

Gideon Bolt, één van de onderzoekers, laat in een toelichting op het onderzoek weten dat maatschappelijke organisaties, zoals woningcorporaties, meer geduld moeten opbrengen bij het oplossen van sociale problemen.  "Ik ken een voorbeeld van een Haagse wijk waar de instanties maar besloten te slopen omdat er in het flatcomplex een paar probleemgezinnen zaten die moeilijk te corrigeren waren. Dat is eeuwig zonde, want de flat was verder in goede staat en lag goed in de verhuurdersmarkt", aldus Bolt. Volgens Bolt zijn er veel meer mogelijkheden om overlastveroorzakers aan te pakken dan alleen de sloop van gebouwen: "Alleen kost dat wat meer tijd en moeite dan simpelweg slopen."

Kinderen proberen auto te stelen

In Maastricht zijn gisteren vier jonge jongens opgepakt wegens een poging tot diefstal van een auto. De diefjes, 9, 10, 12 en 15 jaar oud, werden op heterdaad betrapt op de Arrestuwe, aldus de politie vandaag.

De jongens waren van plan de auto te stelen, zodat zij een ritje door de wijk konden gaan maken. Twee jongens konden direct opgepakt worden en meegenomen worden naar het politiebureau. De andere twee jongens zijn thuis opgehaald door de politie. De jongens zijn na het opmaken van de processen-verbaal aan hun ouders overgedragen.

Reactie Verbeek

Gertjan Verbeek zag zijn ploeg zondagmiddag met 1-0 verliezen van PSV. Ibrahim Afellay mikte na 79 minuten snoeihard raak. De Feyenoord-trainer vond een gelijkspel eerlijker.

"Het meest tevreden ben ik over de wijze waarover we gevochten hebben en er een wedstrijd van hebben gemaakt", aldus Verbeek tegen Eredivisielive. "Dat we kansen hebben gecreeerd en bij vlagen leuk voetbal hebben gespeeld. Maar aan de bal waren we wat onrustig."

"Dan zit het ook niet mee. Makaay mist net, een kans van Biseswar springt net van de voet. Dan krijg je ook nog een goal tegen in de eindfase. Ik denk dat een 0-0 of een 1-1 wel de lading had gedekt."

Zag de trainer in de wedstrijd een gebrek aan vertrouwen? Verbeek: "Een gebrek aan vertrouwen duidt op minder initiatief nemen. Terug is veiliger dan vooruit. Dat is wel zo. Ik noem het altijd persoonlijk leiderschap. Iedereen moet daarin maar eerst voor zichzelf een goed gevoel creeeren. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Maar het is wel zo dat een aantal spelers daarin het voorbeeld moeten geven. Daar ben ik niet overtreden over. In deze wedstrijd kan je niet spreken van jongens die het nalaten ofzo."

Suárez pakt record van Wamberto af

Luis Suárez heeft door zijn twee treffers tegen De Graafschap van vanmiddag een record gepakt bij Ajax. Hij is nu de meest scorende Zuid-Amerikaan in de clubhistorie en lost hiermee Wamberto af.

Suárez had anderhalf jaar nodig om aan zijn 27 treffers te komen. De Amsterdammers haalden hem in de zomer van 2007 weg bij FC Groningen.

De top 5 meest scorende Zuid-Amerikanen in de Ajax-historie:

1. Luis Suárez (Uruguay) 27
2. Wamberto (Brazilië) 26
3. Maxwell (Brazilië) 9
4. Mauro Rosales (Argentinië) 6
5. Leonardo (Brazilië) 5

Kerstboom voor Vlaardings stadhuis in vlammen

In Vlaardingen is de grote kerstboom voor het stadhuis in vlammen opgegaan. Onbekenden staken de boom gisteravond in brand en hoewel de brandweer snel ter plaatse was, heeft de boom flinke schade opgelopen, aldus de politie vandaag.

Een week geleden ontstak burgemeester Tjerk Bruinsma de lichtjes van de traditionele kerstboom nog. Hij luidde hiermee het begin van de kerstmarkt in. De gemeente heeft vandaag in overleg met de brandweer besloten de beschadigde boom af te voeren. Het is nog niet bekend of er een nieuwe kerstboom voor het Vlaardingse stadhuis komt te staan dit jaar.

Luchtalarm voor grote brand Aalsmeer

Op een bedrijventerrein aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Een aantal gebouwen en kassen die onder meer als keukenstudio en oefenruimte voor bandjes worden gebruikt staan in brand. Een woordvoerder van de brandweer heeft dit bevestigd.

Voor een nabijgelegen woonwijk staat de wind zeer ongunstig: de rook waait die kant op. Om bewoners te waarschuwen voor de rook zijn de luchtsirenes afgegaan in de directe omgeving van de brand. De politie adviseert omwonenden de ramen en deuren gesloten te houden en niet naar buiten te gaan. Om te controleren op gevaarlijke stoffen verricht de brandweer metingen.

Getuigen hebben laten weten dat ook de marechaussee aanwezig is op het terrein. Zij assisteren de politie met het afzetten van de wegen rondom het bedrijventerrein waar de brand woedt. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen bij de brand.

Foto's van de brand zijn hier te vinden.

Reactie Makaay

Feyenoord verloor zondagmiddag met 1-0 bij PSV, maar volgens Roy Makaay was die overwinning 'gelukkig'.Makaay kreeg in de eerste helft nog een uitstekende kans, maar uiteindelijk schoot Afellay ruim tien minuten voor tijd de 1-0 binnen.

Makaay: "De meest gelukkige heeft gewonnen. In de tweede helft hebben we het een kwartier moeilijk gehad. Wij kwamen onder de druk uit en Biseswar had zelfs een grote kans, maar dan valt hij uit een stilstaand moment bij Afellay voor de voeten. Daarna hebben we het nog wel geprobeerd maart mocht het niet zo zijn", aldus de aanvaller tegenover EredivisieLive.

"PSV heeft een kwartier lang goed gespeeld. De gelukkigste heeft gewonnen. Het was natuurlijk geen uitgespeelde goal van PSV. De bal valt precies tussen twee jongens van ons. We hebben zelf ook wel de kansen gehad, maar niet gemaakt. Het was duidelijk: wie de goal maakte ging winnen."

"We hadden voor en bepaalde tactiek gekozen. Die werkte in de eerste helft goed. Dat resulteerde in een paar kansen, dat probeer je door te zetten, maar je weet ook dat PSV gaat komen. Op het moment dat het redelijk evenwichtig is valt hij erin. Dat is klote, maar we moeten gewoon doorgaan. Tegen NAC, op tweede kerstdag, moeten we het jaar toch nog goed proberen te beeindigen."

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 15

Dit weekend werd de zestiende speelronde in de eredivisie gespeeld. Onder meer de traditional tussen PSV en Feyenoord stond op het programma. De ploegen bovenin, AZ en Ajax, verspeelden geen punten.

 

AZ nam het op tegen FC Utrecht en begon sterk. EL Hamdaoui bracht de ploeg uit Alkmaar al snel op een 1-0 voorsprong. FC Utrecht had geen antwoord op geen antwoord op de combinaties van AZ en de 2-0 leek een kwestie van tijd. Het doelpunt viel echter niet waardoor het verschil bij rust slechts 1 doelpunt was. In de tweede helft kwam Utrecht beter in de wedstrijd, maar AZ bleef de beste ploeg. Wederom verzuimde het echter te scoren. Nadat in de slotfase Cziommer een grote kans op de 1-1 liet liggen scoorde De Zeeuw toch nog de 2-0.

NAC Breda heeft na drie nederlagen op rij weer eens een wedstrijd gewonnen. Tegen Vitesse begon het fel en na zeven minuten trof Lurling de paal. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleef NAC de betere ploeg, maar de weinige kansjes die gecreëerd werden door de ploeg werden niet benut. Vitesse kreeg een grote kans na een blunder van Ten Rouwelaar, maar de bal werd door Mtililiga weggewerkt. Na rust werd binnen twee minuten de wedstrijd beslist. Kolkka scoorde de 1-0 en een minuut later maakte Lurling er 2-0 van. Nadat een paar minuten daarna Van Wolfswinkel na een tweede gele kaart het veld moest verlaten, was de wedstrijd gespeeld.

Ajax had een makkelijke middag op bezoek bij De Graafschap. Cvitanich mistte in de eerste minuut nog een grote kans voor de Amsterdammers, en even later deed Den Ouden hetzelfde voor De Graafschap. Via Cvitanich en Sulejmani kwam Ajax toch snel op 2-0, en nadat Volmer rood kreeg na een elleboogstoot kon de Graafschap niks meer inbrengen. In de tweede helft benutte Suárez een door hemzelf verdiende penalty en scoorde ook de 4-0. De Graafschap zakte steeds verder terug waardoor ook Emanuelson en Cvitanich nog konden scoren. Zij bezorgden Ajax zo een ruime 6-0 overwinning.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. PSV klopte Feyenoord met 1-0. Sparta Rotterdam won met 4-1 van sc Heerenveen en FC Groningen was met 2-5 te sterk voor Roda JC. De ontmoeting tussen NEC en ADO Den Haag eindigde in 0-0 FC Twente won met 2-0 van Willem II. FC Volendam won met 3-1 van Heracles Almelo.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 19 december:                              
AZ – FC Utrecht (2-0)
                                       
Zaterdag 20 december:                             
Sparta Rotterdam – sc Heerenveen (4-1)
NAC Breda – Vitesse (2-0)
Roda JC – FC Groningen (2-5)
                                       
 Zondag 21 december:                               
NEC  - ADO Den Haag (0-0)
De Graafschap – Ajax (0-6)
PSV – Feyenoord (1-0)
FC Twente – Willem II (2-0)
FC Volendam – Heracles Almelo (3-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Voetbal: Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft de topper tegen Feyenoord gewonnen. De huidige landskampioen won met 1-0 in Eindhoven.

Het eerste kwartier verliep wat rommelig , maar daarna waren de eerste kansen voor PSV met ondermeer een schot van Afellay en een kopbal van Bakkal. Van Dijk, die de geblesseerde Henk Timmer verving, wist zijn doel echter leeg te houden. Vervolgens had Makaay kans op de 1-0, maar de bal werd door Marcellis van de lijn gehaald.

PSV had daarna het initatief weer in handen, maar de Rotterdammers wisten toch een aantal maal gevaarlijk te worden. Van Dijk wist Bakkal van scoren af te houden en Marcellis kopte op de lat. Makaay, met een leep balletje over, werd onterecht buitenspel gevlagd.

Pal na rust werd een doelpunt van Dzsudzsák afgekeurd omdat hij Tiendalli tegen de grond had gewerkt. Scheidsrechter Braamhaar onthield PSV vervolgens een strafschop nadat Derijck Lazovic naar de grond had getrokken.

In het vervolg kregen beide teams kansen, maar door fouten en slordigheden wist geen van de teams het af te maken. Het was Afellay die tenslotte de enige treffer scoorde door een onhoudbaar schot langs Van Dijk te knallen. Gert-jan Verbeek bracht vervolgens nog Mols en Slory in het veld, maar de Eindhovenaren kwamen niet meer in de problemen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Valve werkt aan oplossing hoge Euro-prijzen op Steam

Sinds kort rekent Valve's online distributieplatform Steam alle prijzen om in euro's, iets wat niet goed gevallen is bij veel users omdat dit leidt tot hogere prijzen hier in Europa. Nu is er contact opgenomen met Valve betreffende de problemen en is er iets meer duidelijk over het hoe en waarom van deze verschillen.

Allereerst zijn de prijzen in Euro's nu inclusief BTW, iets wat eerder slechts bij de checkout te zien was. Hierdoor zijn de prijzen dus hoger dan ze voorheen leken te zijn.

Er zijn echter ook games die nu online stukken duurder zijn dan ze dat offline in de winkels zijn. Valve is hiervan op de hoogte en is aan het werk om dit probleem op te lossen, al is nog onduidelijk hoe dit vorm zal krijgen.

Of dit nu het einde van de Euro-malaise op Steam betekent is dus nog onbekend, mocht er meer bekend worden over de maatregelen die Valve van plan is om te nemen dan lees je dat uiteraard hier op FOK!games.

Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft de klassieker tegen Feyenoord gewonnen. De huidige landskampioen won met 1-0 in Eindhoven.

Het eerste kwartier verliep wat rommelig , maar daarna waren de eerste kansen voor PSV met ondermeer een schot van Afellay en een kopbal van Bakkal. Van Dijk, die de geblesseerde Henk Timmer verving, wist zijn doel echter leeg te houden. Vervolgens had Makaay kans op de 1-0, maar de bal werd door Marcellis van de lijn gehaald.

PSV had daarna het initatief weer in handen, maar de Rotterdammers wisten toch een aantal maal gevaarlijk te worden. Van Dijk wist Bakkal van scoren af te houden en Marcellis kopte op de lat. Makaay, met een leep balletje over, werd onterecht buitenspel gevlagt.

Pal na rust werd een doelpunt van Dzsudzsák afgekeurd omdat hij Tiendalli tegen de grond had gewerkt. Scheidsrechter Braamhaar onthield PSV vervolgens een strafschop nadat Derijck Lazovic naar de grond had getrokken.

In het vervolg kregen beide teams kansen, maar door fouten en slordigheden wist geen van de teams het af te maken. Het was Afellay die tenslotte de enige treffer scoorde door een onhoudbaar schot langs Van Dijk te knallen. Gert-jan Verbeek bracht vervolgens nog Mols en Slory in het veld, maar de Eindhovenaren kwamen niet meer in de problemen.

Uitslagen Eredivisie 21/12/2008 II

Om half drie begonnen er, behalve de klassieker PSV - Feyenoord, nog twee competitiewedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Twente - Willem II 2-0
34’ Douglas 1-0
68' N' Kufo 2-0

Toeschouwers: 23.000
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaart: Douglas (FC Twente), Kargbo, Janse (Willem II)

Opstellingen

FC Twente: Boschker,Stam,Wielaert, Douglas,Braafheid,Brama,Perez (Heubach/85),Janssen (Tioté/46),Arnautovic (Denneboom/73), N'Kufo, Elia

Willem II: Aerts,Janse,v.Eijden, Swinkels,Veloso,Messoudi (Gregoire/77),Kargbo, Mathijssen (Quasten/63),Boutahar,Demouge,Muhamadu (Zijler/66)



FC Volendam - Heracles Almelo 3-1
26’ v. Dijk 1-0
73' v. Dijk 2-0
90' Schulmeister 2-1
90'+1 Platje 3-1

Toeschouwers: Vink
Scheidsrechter: 5.000
Gele kaart: (FC Volendam), Boakye (Heracles Almelo)

Opstellingen

FC Volendam: Verhoeven,Maynard, Schilder,Bakens,Koning,De Lange,Boots, Meijers,Hofstede (Sheotahul/46),Tuyp (Platje/84), v.Dijk (Valenta/81)

Heracles Almelo: Pieckenhagen,Boakye (Schulmeister/80), Smit, Wuytens,Looms,De Vries, v.d.Bergh (Shayesteh/46), Klavan,Douglas,Everton (Dost/46),Overtoom

Arrestaties bij betoging tegen invoerrechten

De oproerpolitie heeft vandaag in de Oost-Russische stad Vladivostok honderd tot tweehonderd mensen gearresteerd tijdens een demonstratie, meldden lokale media. Ongeveer vijfhonderd betogers protesteerden tegen een verhoging van de importheffingen op nieuwe auto's uit het buitenland.

De Russische overheid wil met de nieuwe maatregelen Russische autofabrikanten beschermen en de verkoop in eigen land opkrikken. De belastingverhoging gaat volgende maand in.

Het importeren van een auto uit het buitenland, met name uit Japan, is populair in Rusland. Vooral in het verre oosten van Rusland worden volop Japanse auto's geïmporteerd en doorverkocht. Japanse auto's zijn geliefd, vanwege de kwaliteit, kosten en nabijheid van het land. Russische auto's worden gezien als kwalitatief minder goed en de inefficiënte productie maakt de auto's duur.

Zwitserland keert zich tegen zeerovers

Het neutrale Zwitserland wil zich inzetten in de strijd tegen de zeeroverij die onder meer de scheepvaart in de Golf van Aden teistert.

De Zwiterse bondspresident Pascal Couchepin heeft dit in een vandaag verschenen vraaggesprek gezegd.

Couchepin zei in de SonntagsZeitung dat er geen andere oplossing is dan militairen te sturen. "We kunnen niet tegen de piraten zeggen, we zijn neutraal, kaap alsjeblieft een ander schip." Couchepin weet niet nog niet wat voor actie de confederatie precies onderneemt.

Zwitserland heeft bij gebrek aan kust geen oorlogsbodems maar bezit wel circa 35 vrachtschepen inclusief tankers. Het meest logisch zou de inzet zijn van gespecialiseerde Zwitserse politie- of legereenheden in samenwerking met de marine van de Europese landen die in de regio patrouilleren.

Zwitserland keert zich tegen zeerovers  (foto: ANP)

CD: Kanye West - 808s and Heartbreak

In de voorbije jaren stond de naam Kanye West garant voor kwaliteitsmuziek. Naast zijn drie sterke solo-albums lanceerde hij tevens de carrières van onder meer Estelle en John Legend. Als producer stond hij aan de basis van albums van hiphopgrootheden zoals Common en Jay-Z. Na de meer dan geslaagde solo-albums College Dropout, Late Registration en Graduation gooit de rapper annex producer het over een geheel andere boeg. In plaats van het geplande Good Ass Job-album is er nu 808s and Heartbreak, een plaat over gebroken harten en verlies. Dit doet hij niet rappend, maar, jawel, zingend.

Gemeenten willen huurders selecteren op leefstijl

Gemeenten willen wettelijke mogelijkheden hebben om huurders te selecteren op leefstijl. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft hiervoor deze week gepleit.

Op een aantal plaatsen in Nederland is geëxperimenteerd met de nieuwe manier van woningtoewijzing, en volgens de VNG blijkt de leefbaarheid in wijken erdoor aanzienlijk te verbeteren.

Het is de bedoeling dat mensen met vergelijkbare manieren van leven bij elkaar in de buurt gaan wonen. Volgens de VNG blijken bewoners dan meer begrip voor elkaar te hebben en voelen ze zich meer betrokken bij elkaar.

De koepelorganisatie van gemeenten stelt wel een aantal voorwaarden aan de nieuwe aanpak. Zo mag het nieuwe beleid er niet toe leiden dat groepen op etnische of religieuze gronden worden gediscrimineerd. Als iemand niet in een wijk kan wonen wegens een afwijkende manier van leven, moet hij of zij wel elders in de gemeente of regio terechtkunnen. Bovendien mogen de maatregelen volgens de VNG alleen tijdelijk worden getroffen.

Uitslagen districtsbeker

Dit weekend was er, op twee inhaalduels na, geen programma in de hoofdklasse van de amateurs. Wel speelden diverse ploegen in de derde ronde van de districtsbeker. De ploegen die in dit toernooi de halve finale van hun district halen, plaatsen zich voor de KNVB-beker. Een overzicht van de duels van zaterdag 20 december, waarbij hoofdklassers betrokken waren:

Oost

Oldenzaal - Excelsior '31 0-5 (0-3)
17' Niki Leferink 0-1
32' Gerald Janssen 0-2
45' Niki Leferink (strafschop) 0-3
54' Peter Scheppink 0-4
62' Rob ten Hove 0-5

Be Quick '28 - ASC '62 3-2 (1-1)
12' Rijk Brosius (strafschop) 0-1
40' Rob Mijnheer 1-1
59' Tom IJzerman 2-1
82' Yassine Manar 3-1
90' Arjan Stokvis 3-2

Elspeet - SDC Putten 0-1 (0-0)
50' Mark Bakker 0-1

VVOP - Sparta Nijkerk 1-2 (0-2)
11' Pieter Verwaal (eigen doelpunt) 0-1
38' Stefan Fredriksen 0-2
90 +1' Maikel Gerritsen 1-2

HHC Hardenberg - SV Nieuwleusen 3-2 (2-1)
4' Ruud Bruns 1-0
14' Tom Odink 1-1
39' Martijn Berger 2-1
50' Ruud Bruns 3-1
62' Wiebe Brandsema 3-2

Al gespeeld op dinsdag 16 december:

Bennekom - ONA '53 8-1 (3-1)
5' Clint van der Wal 1-0
12' Carlo Leander (eigen doelpunt) 2-0
30' Leon Koopman 3-0
40' Ewoud Bakker 3-1
51' Mees Heller 4-1
53' Michel van der Sommen 5-1
78' Clint van der Wal 6-1
80' Mamoudou Kaba 7-1
88' Jacco Meurs 8-1

West I

DOVO - De Foresters 5-1 (2-1)
9' Daniël Kops 1-0
15' Castricum 1-1
24' Luciën Dors 2-1
51' Marco van Rooijen 3-1
59' Daniël Kops 4-1
67' Bas Dreef 5-1

IJsselmeervogels - NFC / Brommer 6-0 (4-0)
8' André Kemper 1-0
9' André Kemper 2-0
36' Jasper Bolland 3-0
45' André Kemper 4-0
56' André Kemper 5-0
69' André Kemper 6-0

GVVV - Hollandia 1-2 (0-1)
45' Mo El Bouziani 0-1
63' Bob Kortebos 0-2
90' Nick Stots 1-2

HCSC - Zwaluwen '30 / Henver 1-2 (0-2)
23' Marcel Koning 0-1
35' Niels Joren 0-2
56' Kalvin Robert 1-2

Maarssen - Geinoord 1-2
Andy van Vliet 0-1
Daan van der Valk 0-2
Jurian Schimmel 1-2

West II

Katwijk - Scheveningen 3-1 (1-1)
19' Arie Jonker 1-1
33' Rydell Tuinfort (eigen doelpunt) 1-1
47' Maarten Cieremans 2-1
67' Jerghinio Sahadewsing 3-1

FC Lisse - Rijnsburgse Boys 3-2 (1-1)
3' Jelle Korbee 1-0
43' Richal Leitoe 1-1
69' Rik Vermeulen 2-1
70' Joost Kuhlmann 2-2
89' Michael van der Heijden 3-2

Simonshaven - Barendrecht 0-10 (0-5)
20' Michael van Dommelen 0-1
35' Michael van Dommelen 0-2
38' Ramon Barendregt 0-3
40' Michael van Dommelen 0-4
44' John de Ronde 0-5
50' John de Ronde 0-6
55' Elwin Spoel 0-7
60' Michael van Dommelen 0-8
65' Michael van Dommelen 0-9
75' Stanley Husen 0-10

Van Hanegem vertrekt bij FC Utrecht

Willem van Hanegem vertrekt aan het eind van dit seizoen als trainer bij FC Utrecht. De 64-jarige Van Hanegem heeft gezegd dat hij steun van de clubleiding mist.

De club uit de Domstad sprak onlangs uit dat ze door wilde met Van Hanegem en hem een nieuwe verbintenis zou voorleggen. De trainer besloot echter om niet bij te tekenen.

De spelersgroep is gisteren persoonlijk door Van Hanegem op de hoogte gebracht. Hij is sinds medio 2007 in dienst als trainer van FC Utrecht.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond een inhaalronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

ARC - DOTO 1-3 (1-1)
3. 1-0 Jim Blom 25. 1-1 Onno Doeland 76. 1-2 Onno Doeland 78. 1-3 Onno Doeland

Quick Boys - Ter Leede 1-2 (1-0)
45. 1-0 Derek van der Plas 83. 1-1 Frank de Groot 86. 1-2 Robin Stolp

STAND

1. Rijnsburgse Boys 12-34
2. Capelle 13-27
3. Ter Leede 12-26
4. Barendrecht 13-23
5. Katwijk 12-22
6. ASWH 13-22
7. Quick Boys 13-18
8. Excelsior Maassluis 13-16
9. FC Lisse 11-15
10. Noordwijk 12-13
11. DOTO 13-10
12. Scheveningen 11-7
13. ARC 13-7 (-14)
14. Heerjansdam 13-7 (-17)

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 13
2. Henk Roeland (Capelle) 8
3. Onno Doeland (DOTO) 7
=. Arie Jonker (Katwijk) 7
=. Joost Leonard (Noordwijk) 7

Hoofdklasse C

Harkemase Boys - WHC 1-0 (1-0)
4. 1-0 Roel van der Meulen

PKC '83 - ONS Sneek werd afgelast

STAND

1. Harkemase Boys 12-26
2. HHC Hardenberg 12-25
3. Nunspeet 13-25
4. Go-Ahead Kampen 13-20
5. Excelsior '31 11-19
6. Be Quick '28 11-18
7. WHC 12-18
8. Berkum 13-17 (+7)
9. Staphorst 13-17 (-13)
10. ONS Sneek 12-15
11. Flevo Boys 12-13
12. PKC '83 12-11
13. SC Genemuiden 11-9
14. Oranje Nassau 13-7

Topscorers:

1. Marc van der Meulen (Berkum) 10
2. Martijn Barto (Harkemase Boys) 9
=. Arjen Postma (Flevo Boys) 9
=. Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) 9
5. Nick Kok (Be Quick '28) 8

Uitslagen Eredivisie 21/12/2008 I

Om half een begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

De Graafschap - Ajax 0-6
10’ Cvitanich 0-1
12’ Sulejmani 0-2
53' Suarez 0-3 strafschop
62' Suarez 0-4
67' Emanuelson 0-5
71' Cvitanich 0-6

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Wegereef
Gele kaart: Oost, Fränkel, Hese, Bot en Schuurman (De Graafschap), Gabri (Ajax)
Rode kaart: 35. Volmer (De Graafschap)

Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Schuurman, Keller, Volmer, Fränkel, Meijer, Jungschläger (De Ridder/19), Hese (Buijs/66), v.d.Ouweland, Oost, Den Ouden

Ajax: Vermeer, v.d.Wiel (Silva/46), Oleguer, Vertonghen, Vermaelen, Gabri, Enoh (Blind/57), Emanuelson, Suarez, Cvitanich, Sulejmani



NEC - ADO Den Haag 0-0

Toeschouwers: 12.350
Scheidsrechter: v. Egmond
Gele kaart: El-Akchaoui (NEC), Kahya, Soltani, Verhoek (allen ADO Den Haag)

Opstellingen

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Schöne (Kivuvu/81), Davids, El Kabir (John/62), v.Beukering, Bouaouzan (Ntibazonkiza/46)

ADO Den Haag: Zwinkels, Ammi, Rankovic, Kum, Piqué, Cornelisse, Knopper, Kahya (Resodihardjo/69), Meriç (Verhoek/61), Hoogendorp (Horváth/81), Soltani

[FOK! SR actie] Wil jij een tag achter je naam?

Wil jij een tag achter je naam hebben staan op de frontpage en het forum? 

Voor het vijfde jaar op een rij zetten 3FM en haar DJ's zich wederom in voor een betere wereld. Vorig jaar stond Serious Request in het teken van schoon drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden. Dit jaar draait de actie om de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.

Met tal van deze ludieke acties proberen de DJ's en ook bekende Nederlanders geld in te zamelen. De personen die niet zo veel moeite willen doen kunnen gewoon een nummer aanvragen op de Radio. Aan het draaien van dat nummer verbinden ze dan een bepaald bedrag. Vorig jaar was FOK! ook van de partij en wel met een zeer ludieke actie: Michiel Veenstra kreeg van de FOK!ers een reuze badeend. Ook op vele andere manieren waren de FOK!kers meer dan eens in de uitzendingen aanwezig.

Dit jaar is FOK! wederom van de partij. Ook de FOK!crew staat volledig achter deze actie en dus organiseren wij een aantal acties om van onze kant Serious Request 2008 zo goed en leuk mogelijk te ondersteunen!

In het kader van Serious Request worden er verschillende dingen geveild. Naast een ander kleurtje op het forum en een levenslang pimp-abonnement en een naaktreportage van forummod SHE , kan je nu dus ook een tag naar keuze gedurende drie maanden achter je naam krijgen!

Dus wil jij de komende drie maanden als 'FOK!baas', 'Lief poppetje' of iets anders door het FOK!-leven? Bied hier! De hoogste bieder zal vanaf 24 december zijn tag tot 31 maart 2009 dragen!

De winnaar van deze FOK!-veiling wint dus:
- Een tag naar keuze!
- tijdsduur: van 24 december tot 31 maart 2009

Het bedrag gaat voor de volle 100% naar Serious Request. Klik hier om naar de veiling te gaan!

Manchester United wint WK clubteams

Manchester United heeft het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams gewonnen. In de finale werd het Ecuadoraanse Liga de Quito met 1-0 verslagen.

De Engelsen kwamen in de beginfase van de wedstrijd met de schrik vrij toen Campos opeens pal voor doelman Edwin van der Sar verscheen en de bal enkel hoefde in te tikken. De aanvaller schoot de bal echter wat knullig naast. Daarna nam United het heft in handen maar dat leidde niet tot goals. Vlak voor rust was Tevez wel dichtbij maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Cervallos.

In de 49e minuut moest United met tien man verder nadat Vidic vanwege het uitdelen van een elleboogstoot met rood van het veld werd gestuurd. Liga de Quito zag plotseling een kans en kroop langzaam uit zijn schulp. Van der Sar moest een aantal keren redding brengen, maar in de 73e minuut was het Rooney die United op voorsprong bracht en de wereldtitel bezorgde. Rooney wist de bal op aangeven van Ronaldo in de verre hoek te schieten.

Albrecht wint reuzenslalom Alta Badia

De wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Italiaanse skioord Alta Badia is gewonnen door Daniel Albrecht. De Zwitser bleef Ivica Kostelic en Hannes Reichelt voor.

Door een stijgende temperatuur werd de sneeuw in de tweede omloop steeds papperiger en hadden degenen die vroeg moesten starten voordeel. Thomas Fanara en Kostelic wisten daarvan te profiteren. Fanara steeg van de 21e plaats in de eerste run naar de zesde plek. Kostelic had in de eerste manche de twaalfde tijd neergezet.

Metallica maakt zelf trailer Guitar Hero openbaar

Niet uitgever Activision, maar Metallica zelf heeft de trailer van Guitar Hero: Metallica openbaar gemaakt. Eerder deze week werd officieel bekend gemaakt dat in navolging van Aerosmith ook Metallica een Guitar Hero krijgt. Op het schijfje staan 28 Metallica tracks, samen met andere bands als Alice in Chains, the Foo Fighters, Slayer, Machine Head en Queen. De game zal eveneens een Expert+ moeilijkheidsgraad krijgen waarbij je twee drum kick pedalen kunt gebruiken. Guitar Hero moet in het eerste halfjaar van 2009 uitkomen op de PlayStation 2 en 3, Xbox 360 en op de Wii.

PvdA stijgt, PVV zakt in peiling

De PvdA en Trots op Nederland stijgen een zetel in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De PVV en D66 verliezen een zetel.

Het is de tweede opeenvolgende week dat de PvdA stijgt in de peiling. De sociaaldemocraten zouden 29 zetels halen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Trots op Nederland van Rita Verdonk staat nu op zes zetels, D66 en de PVV hebben er respectievelijk 16 en 15. Bij de andere partijen hebben zich geen wijzigingen voorgedaan.

Vergeleken met een jaar eerder is D66 de grote winnaar met tien zetels winst. De grootste daler is Trots op Nederland. Deze partij stond eind 2007 nog op vijftien zetels in de peiling van De Hond.

Volgens de meest recente peiling kan de regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie nu aanspraak maken op 65 zetels, elf zetels te weinig voor een meerderheid in de Tweede Kamer.

Waterpoloërs Donk veroveren beker

De waterpoloheren van Widex GZC Donk uit Gouda hebben gisteren ten koste van PSV de bekerfinale gewonnen.

Het team van Donk, onder leiding van de oud-bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen Robin van Galen, versloeg de ploeg uit Eindhoven met 10-9.

Tot op het laatst bleef het spannend, met 20 seconden voor tijd nog een laatste aanval van PSV. Mochten zij scoren dan was er een verlenging nodig geweest. Maar een aanvallende fout zorgde voor roet in het eten en Donk kon hierna de wedstrijd uitspelen.

Dokic op de weg terug

Jelena Dokic is langzaam op de weg terug naar de tennistop. De voormalig nummer vier van de wereld wist een wildcard te verdienen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open in januari. De 25-jarige Dokic versloeg haar Australische landgenote Monika Wejnert in een play-off met 6-7 7-5 6-3.

Dokic bereikte voor haar twintigste al de wereldtop en stond in 2002 vierde op de wereldranglijst. In 2000 bereikte ze de halve finales van Wimbledon en de Olympische Spelen van Sydney. Door blessures en problemen met haar dominante vader zakte ze echter ver weg op de wereldranglijst. Dokic staat nu op de 179e plaats.

Jaksche gaat afzien voor 1 euro

Jörg Jaksche, die een schorsing van één jaar uitzat nadat hij bekende dat hij doping had gebruikt, tekende een contract bij de Italiaanse Cinelli wielerploeg voor een salaris van één euro. De Duitser komt daarmee terug op zijn eerdere besluit om de wielrennerij vaarwel te zeggen.

"Ik ben de eerste profrenner die voor één euro gaat rijden. Het was belangrijk voor mij dat ik zelf kan beslissen wanneer ik een definitieve punt zet achter mijn carrière", aldus de 32-jarige Duitser die in februari zijn come-back zal maken in de Ronde van de Middellandse Zee.

Cinelli-OPD trok eerder de omstreden Belg Frank Vandenbroucke aan.

Warner Music trekt YouTube-video's terug

De Amerikaanse platenmaatschappij Warner Music Group heeft gisteren de gratis videowebsite YouTube bevolen filmpjes van haar artiesten van internet te verwijderen.

De lange onderhandelingen tussen de twee bedrijven zijn stopgezet. Warner wilde YouTube betalen voor het plaatsen van muziekclips op de populaire videosite. Door het mislukken van de deal dreigen honderdduizenden clips van de site te verdwijnen.

De besprekingen liepen gisteren stuk omdat de platenmaatschappij een groter aandeel wilde van de verwachte opbrengsten. "We kunnen niet akkoord gaan met een deal waarin artiesten onvoldoende worden gecompenseerd voor de waarde die zij vertegenwoordigen", aldus Warner in een verklaring. Het is onbekend hoe groot het aandeel is dat Warner eiste.

YouTube, dat dagelijks vele miljoenen bezoekers trekt, heeft nog niet gereageerd op de verklaring van Warner. Wel heeft het bedrijf laten weten dat onderhandelingen over muzieklicenties soms moeizaam zijn.

Warner Music was in 2006 het eerste grote mediabedrijf dat onderhandelde met YouTube. De platenmaatschappij nam in dat jaar samen met branchegenoten Universal Music en Sony Music een klein belang in de populaire videosite. Kort daarop nam internetzoekmachine Google YouTube over.

Warner Music geeft onder meer de muziek uit van Metallica, Red Hot Chili Peppers, REM en Radiohead.

Aanhang groene organisaties slinkt

Natuur- en milieu-organisaties verliezen de laatste maanden veel leden en donateurs. Ze haken vaak af om financiële redenen. Greenpeace zag ruim 22.500 leden vertrekken. Ook het Wereld Natuurfonds (-8000), Milieudefensie (-6245) en de Dierenbescherming (-2015) eindigen het jaar in mineur. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van het VARA-radioprogramme Vroege Vogels.

Alle milieuclubs bijelkaar tellen iets meer dan 4 miljoen leden of donateurs. Volgens Vroege Vogels hadden de meeste organisaties begin 2008 te maken met juist een ledenaanwas. Daarmee wordt het verlies van de laatste maanden enigszins gecompenseerd.

Er zijn ook organisaties die het jaar met een positief saldo afsluiten. Zo kreeg de stichting AAP er bijna 20.000 leden bij en heeft de Vogelbescherming een plus van 10.135 leden. Verder zagen Natuurmonumenten en de Zeehondencrèche Pieterburen hun aanhang groeien.

De film An Unconvenient Truth van Al Gore heeft er in 2007 toe bijgedragen dat veel groene organisaties hun ledental zagen toenemen. Dat effect deed zich begin 2008 ook nog voor, "maar daarna is het weggeëbd en verdrongen door de kredietcrisis", denkt Vroege Vogels.

De toptien van grootste natuur- en milieu-organisaties wordt aangevoerd door het Wereld Natuur Fonds met 927.000 leden, Natuurmonumenten (882.000) en Greenpeace (547.475).

Aanhang groene organisaties slinkt  (foto: ANP)

Britse familie McCann weer in beeld

Het Britse echtpaar waarvan in 2007 een dochter in Portugal verdween, Kate en Gerry McCann, heeft opnieuw in de media aandacht gevraagd. Ze deden vandaag een emotioneel beroep voor de terugkeer van hun dochtertje Madeleine.

Ze verspreidden daarvoor in Britse media een video-opname waar Madeleine op te zien en te horen is. Het is al de tweede kerst zonder haar, laat er geen derde komen, beklemtoonden de McCanns.

Ze zijn er in 2007 verrassend goed in geslaagd de media wereldwijd in te schakelen nadat hun dochtertje tijdens een vakantie in Portugal was verdwenen. Maar het heeft niet mogen baten. Madeleine is nog steeds spoorloos. De Portugese politie heeft de zaak praktisch opgegeven. De politie heeft ook enige tijd onderzocht of de ouders van Madeleine zelf een actieve rol speelden bij de verdwijning van hun dochter, maar ook dat is op niets uitgelopen.

Kate en Gerry McCann  (foto: ANP)

Taliban niet onder de indruk

De extremistische Taliban hebben vandaag laten weten niet onder indruk te zijn van het voornemen van Washington 30.000 man extra te sturen. In verklaring stellen de Taliban dat de buitenlandse coalitie in Afghanistan net zo zal worden verslagen als de Russen in de jaren tachtig.

De Amerikaanse chef van staven, admiraal Mike Mullen, zei gisteren dat de Verenigde Staten komende zomer mogelijk 30.000 man extra kunnen sturen naar Afghanistan. Dat zou het aantal Amerikaanse militairen er bijna verdubbelen.

Een zegsman van de Taliban, Yousuf Ahmadi, zei dat meer troepen vooral meer doelwitten voor de Taliban betekenen. De Russen stuurden ook steeds meer troepen en werden bloedig verslagen, herinnerde Ahmadi.

Nieuwjaars- en kerstfeesten in Goa verboden

De autoriteiten in de Indiase deelstaat Goa hebben uit vrees voor aanslagen kerst- en nieuwjaarsfeesten verboden. Dat heeft Digamber Kamat, de eerste minister van de deelstaat, gisteren gezegd, aldus de BBC.

De minister zei dat duidelijk sprake is van terreurdreiging. Feesten in hotels en traditionele plechtigheden zijn wel toegestaan.

Goa trekt jaarlijks gemiddeld 400.000 toeristen uit het buitenland. De deelstaat was in de jaren '60 al een trekpleister voor hippies vanwege de prachtige stranden en de ontspannen sfeer. Na de aanslagen in de havenstad Mumbai, die zeker 170 levens eisten, nam de toestroom van toeristen af.

Gamba Osaka derde op WK clubs

Het Japanse Gamba Osaka is derde geworden bij het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams.

In Yokohama versloegen de Japanners het Mexicaanse Pachuca met 0-1 door een treffer van Masato Yamazaki in de 29e minuut. Invaller Takahiro Futagawa werd in de blessuretijd met rood van het veld gestuurd.

De finale wordt vanmiddag Nederlandse tijd gespeeld. Die gaat tussen LD de Quito uit Ecuador en Manchester United.

Valoejev verslaat Holyfield

Nikolaj Valoejev heeft de wereldtitel in het zwaargewicht (WBA) behouden. In Zürich versloeg hij zijn 46-jarige uitdager, de Amerikaan Evander Holyfield, op punten.

Holyfield, een kop kleiner en 45 kilo lichter dan de Russische reus, liet zien dat hij nog opmerkelijk fit was. Hij hield de Rus bezig, wist het enorme bereik van Valoejev redelijk te ontlopen, maar aanvallend kon de Amerikaan weinig schade aanrichten.

De ringrechters telden iets meer punten voor de 2,13 meter lange en 141 kilo zware Valoejev (114-114,116-112 en 115-114). De Rus heeft nu in 52 partijen 50 maal gewonnen.

Politie voorkomt straatrace van honderden brommers

In Haarlem wist de politie gisteren een straatrace met ruim honderd bromfietsers te voorkomen. Nadat het korps een tip had gekregen dat er tussen de twee- en vijfhonderd brommers deel zouden nemen aan de race op het parkeerterrein van het Haarlemstadion, het voetbalstadion van HFC Haarlem, besloten zij te posten bij het stadion.

Vanaf ongeveer 20.00 uur gisteravond stond te politie de bromfietsers op te wachten en te bekijken. Toen er een groep stond die groter was dan honderd man besloten de agenten in te grijpen. Twintig agenten wisten 57 potentiële deelnemers van de race klem te rijden en te controleren. De rest van de groep wist te ontkomen, aldus het korps.

Alle 57 klemgereden potentiële deelnemers moesten hun papieren inleveren en werden naar het politiebureau gebracht. De brommers van deze mensen zijn in beslag genomen door de politie. De politie verwacht enkele weken bezig te zijn met het technisch onderzoek dat zij bij alle in beslaggenomen bromfietsen gaan doen. De raceliefhebbers zijn inmiddels naar huis gestuurd.

Olifanten en tempels in screenshots Grand Ages: Rome

Onlangs verscheen een bundel van Imperium Romanum met zijn expanion, een citybuilder waar wij redelijk positief over waren. De Gold Edition scoorde dan ook een nette 70%. Inmiddels is ontwikkelaar Haemimont al een tijdje bezig met de opvolger Grand Ages: Rome welke begin 2009 in de winkels moet verschijnen. Aan de screenshots is te zien dat er in ieder geval aan de combat gesleuteld wordt, zo zien we nu voor het eerst ook olifanten die de strijd aangaan.







Het vervolg op Imperium Romanum laat je wederom steden bouwen in het oude Rome. Je zult nu ook moeten proberen om indruk te maken op bekende leiders als Julius Caesar, Octavianus en Pompeius. Dit levert je dan weer voordeel op in de campaign-mode die verspreid is over 20 authentieke Romeinse steden.

Terug naar de jaren '70 in screenshots De Sims 3

Naast een trailer heeft EA deze week ook twee nieuwe screenshots van De Sims 3 vrijgegeven. De tweede doet sterk denken aan beelden die we nog wel kennen uit films als Grease, al dan met wat modernere auto's. Of de jongen rechts ook een Travolta is en een der dames op de achtergrond een Olivia Newton John laten we aan jullie fantasie over.

De Sims 3 staat gepland voor een release op 19 februari.





Bouw je droomhuis of ontwerp je ideale thuis. Pas alles aan, van vloeren tot bloemen, shirts tot sofa's, behang tot gordijnen. Verander in een handomdraai kleuren en prints, zodat alles naar jouw smaak wordt ingericht. Natuurlijk kun je de buurt van je Sims ook volzetten met kant-en-klare huizen en meubels. Welke Sims gaan wonen in een prachtige villa, een gave vrijgezellenstudio, een droomhuis of een goedkoop bungalowtje?

Richard Attenborough opgenomen in ziekenhuis

De acteur en regisseur Richard Attenborough is in het ziekenhuis opgenomen na een val in zijn huis. De 85-jarige Brit maakt het momenteel goed, aldus een zegsman van het Londense St. George's Hospital gisteren.

"Hij wordt nu verzorgd en is in goede conditie", aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. Door de val kon de Brit donderdag een ereceremonie voor de overleden actrice Celia Johnson (Brief Encounter) niet bijwonen.

Attenborough won in 1982 een Oscar voor beste regie voor zijn film Gandhi, over het leven van deze legendarische Indiër.

Richard Attenborough  (foto: ANP)

Klokkenluidende agent vecht ontslag aan

Gerard Suijker, de Rotterdamse politieman die een conflict met de korpsleiding kreeg omdat hij vuurwapens in de rechtszaal wilde dragen, vecht zijn ontslag aan. Hij is op andere gronden ontslagen. "Ze zoeken gewoon een stok om de hond te slaan. Of eigenlijk: een knuppel", aldus Suijker.

Suijker is werkzaam bij de parketpolitie. Deze afdeling bij het korps draagt zorg voor de veiligheid in de rechtszaal en begeleidt de verdachten. Al jaren wordt hij gezien als het 'enfant terrible' van het korps. Dit heeft in 2005 al tot ontslag geleid. Suijker zou destijds met zijn auto tegen een andere auto zijn aangereden en daarbij het achterlicht hebben geraakt, waarop hij gewoon zou zijn weggereden. Dit 'verlaten van de plaats ongeval' heeft geleid tot diverse rechtszaken: Suijker werd uiteindelijk vrijgesproken en het ontslag werd teruggedraaid.

Nieuw conflict: vuurwapens dragen 

Nu ligt er een nieuw conflict. Suijker is van mening dat de parketpolitie ook in de rechtszaal vuurwapens moet dragen. "Dit was vroeger ook zo. Ik weet nog goed dat er in 1995 een schietpartij was op de rechtbank, toen nog aan de Noordsingel. Ik had daar nooit kunnen optreden als ik geen vuurwapen had gehad", laat hij weten. Om het vuurwapen terug te laten keren in de rechtszaal, schreef Suijker het ministerie van Binnenlandse Zaken aan.

Minister Guusje Ter Horst heeft zijn brief persoonlijk beantwoord met daarin een bedankje. Ze meldde dat het de landelijke richtlijn is dat de parketpolitie vuurwapens draagt. "Sindsdien is dat overal het geval, behalve in Rotterdam." De Rotterdamse politie heeft besloten de landelijke richtlijn niet te volgen, omdat zij bang is dat verdachten de wapens afpakken.

'Parketpolitie mag vuurwapens dragen in rechtszaal' 

Omdat het dragen van vuurwapens door de parketpolitie niet verboden is, kondigde Suijker aan ook in Rotterdam de wapens te gaan dragen. Op deze aankondiging volgde een dienstbevel: als hij vuurwapens zou gaan dragen in de rechtszaal, kon hij ontslag verwachten. Twee dagen later ontving hij een nieuwe brief: hij kreeg een andere functie. Vanaf nu moest Suijker zich bezig gaan houden met het vervoer van verdachten en arrestanten tussen het Huis van Bewaring en de rechtbank. "Een taak waarbij je wel wapens móet dragen. Ze hebben mij bewust uit de rechtszaal gehaald. Kennelijk durfden zij de confrontatie toch niet aan", aldus Suijker.

'Suijker is ongeschikt bevonden voor zijn werk' 

Kort na dit conflict werd Suijker weer ontslagen. Dit keer onder meer omdat hij racistisch zou zijn. Suijker bekent dat hij een collega 'zwarte trekhond' genoemd had, maar deze collega had daar helemaal geen problemen mee. Hij zou Gerard een 'toffe gozer' vinden en Gerard zou er niets racistisch mee bedoelen. Suijker vindt het een vreemd verwijt na 34 jaar trouwe dienst.

Een tweede reden voor het ontslag van Suijker is het niet willen dragen van pepperspray en een wapenstok in de rechtszaal. "Een vuurwapen is de richtlijn. Die andere middelen vind ik geen alternatief", laat hij weten. Volgens Suijker is het sinds zijn eerste ontslag drie jaar geleden ook niet de vraag óf hij  ging, maar wannéér. In een reactie laat de korpsleiding weten dat zij niet gedetailleerd op het ontslag van Suijker in willen gaan. "De heer Suijker is ongeschikt bevonden voor zijn werk", aldus de korpsleiding.  

Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) laat weten het vreemd te vinden dat Rotterdam een uitzonderingspositie inneemt over het dragen van vuurwapens. "Daar kan je van afwijken als je dat goed weet te motiveren, maar een dergelijk verhaal heb ik nog niet onder ogen gezien van de kant van Rotterdam." Kuiken heeft laten weten niet in te willen gaan op het individuele verhaal van Suijker: "Dat conflict heeft ook een hele voorgeschiedenis. Het is alleen wel wrang dat uitgerekend de man die de kwestie van de vuurwapens op de agenda zet, daar nu onenigheid over heeft."

Met dank aan DJMO voor de submit.

Sneller levellen in Warhammer Online de komende tijd

Mark Jacobs, de grote baas bij Mythic, heeft in een brief naar de spelers van Warhammer Online bekend gemaakt dat het levellen de komende weken wat sneller zal gaan verlopen. Als je daar dus van zou willen profiteren moet je snel zijn, want het feest duurt niet eeuwig. De versnelling wordt bereikt door een hogere XP-bonus voor karakters die rested zijn en je zult sneller rested-XP verzamelen als je uitgelogd bent, met name in Tier 3 en 4. Hierdoor zul je in Tier 2 zo'n 10% sneller een level verdienen en in Tier 3 en 4 zelfs 20%.

Tot wanneer deze actie exact loopt is niet bekend, maar het is er een voor de feestdagen, dus heel lang zal het niet zijn.

Tina Turner, Robbie Williams, Haddaway en meer naar Lips

In de komende drie weken zullen er veertien nieuwe nummers beschikbaar worden om te downloaden voor Lips. Met wat klassieke en meer kansloze nummers krijgen de zangers onder ons weer de gelegenheid om hun avonden met vrienden te vullen. Vrijdag kwam al de eerste pack vrij met daarin de volgende nummers:

Over My Head (Cable Car) - The Fray
Every Little Step - Bobby Brown
Prisoner of Society - The Living End
Virtual Insanity - Jamiroquai

Op tweede kerstdag zullen daar de volgende nummers bijkomen:

New Shoes - Paolo Nutini
What's Love Got To Do With It - Tina Turner
What Is Love? - Haddaway

En op 2 januari krijgen we deze nummers:

Where Did Our Love Go - The Supremes
Let's Groove - Earth, Wind and Fire
Be Good Johnny - Men At Work
Somethin' Stupid - Robbie Williams and Nicole Kidman

Als laatste zullen op 9 januari deze nummers te downloaden zijn:

Superstar - Jamelia
People are People - Depeche Mode
Suddenly I See - KT Tunstall


Meezingen met de jaren '90

[Upd] Dode jongen aangetroffen in Haarsteeg

In het Noord-Brabantse Haarsteeg is afgelopen nacht een dode jongen aangetroffen aan de Buitenwaardenweg. De politie heeft dit laten weten.

Rond 01.00 uur werd de jongen door een auto overreden, waarop de inzittenden direct de politie belden. Het is nog niet duidelijk of de jongen dood was op het moment dat hij werd overreden, of dat hij is omgekomen door de aanrijding. Ook over de identiteit van de jongen is nog niets bekend. De politie is bezig met een sporenonderzoek en zij sluiten een misdrijf niet uit.

Update 21:00 uur

De jongen die vannacht dood werd aangetroffen in de Haarsteegse polder blijkt een 16-jarige Bosschenaar te zijn. Omdat het nog niet bekend is waardoor hij is gestorven, zal morgen sectie worden verricht en zal hij aan een toxicologisch onderzoek worden onderworpen. Vermoedelijk was de jongen met de fiets op weg naar huis.

Weer rellen in Griekenland

In Griekenland zijn afgelopen nacht de rellen weer opgelaaid. In de hoofdstad Athene raakten de politie en links georiënteerde jongeren weer met elkaar in gevecht. De honderden boze jongeren hadden zich gisteravond verzameld in het stadsdeel Exarchia. Hier werd twee weken geleden een 15-jarige jongen dodelijk getroffen door een politiekogel.

De jongeren hebben stenen en molotov-cocktails naar de politie gegooid. Ook staken zij vuilnisbakken in brand. In reactie op het gooien van de jongeren, heeft de politie traangas ingezet. De rellen hebben tot in de nacht geduurd.

Ergens anders in de stad raakte de politie in gevecht met betogers die meededen aan een demonstratie tegen racisme en in Thessaloniki. In het noorden van Griekenland hebben jongeren een pand dat voor een filmfestival gebruikt zou worden bezet. Zij hebben de burgemeester van de stad met taartjes bekogeld.

Sinds de dood van de 15-jarige jongen is het al onrustig in Griekenland.

Biden: economie VS kan volledig instorten

De economische situatie in de VS is veel erger dan gedacht en er moet rekening gehouden worden met een totale instorting van de Amerikaanse economie. Toekomstig vicepresident Joe Biden deed deze uitspraken in een gesprek met de Amerikaanse zender ABC.

Een tweede pakket maatregelen, ter waarde van 600 tot 700 miljard dollar, is nodig om de economie weer nieuw leven in te blazen. Met het eerste noodplan was ook al 700 miljard dollar gemoeid. "Iedereen die ik heb gesproken (zowel Republikeinen als Democraten, red.) is het er over eens dat we moeten investeren in de economie", aldus Biden, die bevestigde dat de economie de hoogste prioriteit krijgt onder de regering-Obama.

Meer over de kredietcrisis kun je lezen in het speciale forum!

Met dank aan pberends voor de submit.

De jacht op de dierenextremist

Een speciaal team van de politie, het openbaar ministerie en de inlichtingendienst AIVD is samengesteld om radicale intimidatiepraktijken van dierenextremisten een halt toe te roepen. Dit heeft minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt in een interview met De Telegraaf. Het team is samengesteld omdat de acties van dierenactivisten steeds extremer worden.

De aankondiging van het nieuwe team is onbedoeld op een actueel moment gekomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er namelijk een aanslag gepleegd bij een topman van effectenbeurs NYSE Euronext. Twee auto's van de topman die op de oprit bij zijn huis in Wassenaar geparkeerd stonden gingen rond 2.30 uur die nacht in vlammen op.

Brits proefdiercentrum 

Ook een ex-topman van Euronext is het doelwit van dierenextremisten geweest. In november van dit jaar was hij slachtoffer van een vergelijkbare aanslag. Deze werd toen opgeëist door Britse dierenextremisten. Ook andere collega's van de topmannen zijn al de dupe van aanslagen op hun huizen en auto's geweest. De extremisten hebben het op de topmannen gemunt, omdat er op de Euronext-beurs aandelen verhandeld worden van Huntingdon Life Sciences: een Brits proefdiercentrum.

Samenwerking met Economische Zaken 

Het nieuwe team van ter Horst, dat onder de Koninklijke Landelijke Politiediensten (KLPD) valt, zal zich volledig gaan richten op extreme dierenclubs. Het doel is dat zij acties op personen en bedrijven gaan verijdelen. Om dit doel te bereiken zullen zij nauw gaan samenwerken met het ministerie van Economische Zaken. Wanneer bedrijven vermoeden dat er iets niet pluis is, kunnen zij direct bij het speciale team aan de bel trekken. Het team is opgericht naar het model van de gerichte aanpak van dierenextremisme in het Verenigd Koninkrijk.

Ter Horst heeft laten weten dat het niet de bedoeling is dat dierenactivisme onder terrorisme geschaard wordt.  "Als je ziet wat er allemaal is gebeurd ten aanzien van directeuren van bedrijven die niet welgevallig zijn in de ogen van dierenactivisten, dan moet je constateren dat het absoluut over de schreef gaat", aldus Ter Horst. "Dan heb ik het bijvoorbeeld over het in brand steken van auto’s. Dat heeft niets meer met het opkomen voor je belangen te maken."

Voorbeschouwing PSV - Feyenoord

Dit weekend staat de Klassieker tussen PSV en Feyenoord weer op het programma. In aanloop naar dit duel blikt FOK!sport vooruit op het treffen tussen twee ploegen die beide aan een slechte serie bezig zijn.

PSV maakt een slecht seizoen door. De Eindhovenaren verloren van de vijftien gespeelde wedstrijden al vijf duels. Vorig seizoen werd slechts drie maal geen punten gepakt. Er is ook geen verklaring voor het slechte spel van de ploeg uit de Lichtstad. Mogelijk heeft het ermee te maken dat trainer Huub Stevens, die dit seizoen aan zijn klus in Eindhoven begon, in eerste instantie veel van basis wisselde. Bijna elke week stonden de spelers op een andere positie, wat het spel niet ten goede kwam.

Één van de dieptepunten beleefde PSV afgelopen weekend. Toen speelden de mannen van Stevens gelijk tegen Vitesse (1-1), dat op de zestiende plaats bivakkeert. De trainer van de Eindhovense formatie kan tegen Feyenoord in elk geval niet over Carlos Salcido, Edison Méndez, Jan Kromkamp en Reimond Manco beschikken. Het viertal is om uiteenlopende redenen niet inzetbaar.

Ook bij Feyenoord wil het nog niet echt lopen. De ploeg ging eerder deze week onderuit tegen Lech Poznan in de UEFA Cup en verloor het weekend daarvoor met 0-1 van AZ. De Rotterdammers staan nu op de twaalfde plaats en hebben een straatlengte achterstand op koploper AZ. Gert-Jan Verbeek, die net als zijn collega Stevens aan zijn eerste seizoen bezig is, krijgt de ploeg uit Rotterdam-Zuid maar niet aan het voetballen. De ploeg verloor een aantal weken geleden zelfs van stadsgenoot Sparta (3-0).

Inmiddels heerst er onvrede onder de supporters en zal Feyenoord moeten winnen om het vertrouwen enigszins terug te winnen. Dit zal dan zonder een groot aantal spelers moeten gebeuren. Denny Landzaat, Kevin Hofland en Tim de Cler zijn aan hun hamstring gekwetst. Jonathan de Guzman en Serginho Greene hebben knieklachten. Jon Dahl Tomasson heeft nog altijd last van zijn enkel en Tim Vincken heeft een pijnlijk bovenbeen.

Beide ploegen zijn in dit geval gebaat bij een zege. PSV kan de aansluiting met de top van de Eredivisie in stand houden en Feyenoord kan zich terug naar de middenmoot vechten. De verwachting is dan ook dat beide ploegen er voor zullen gaan om de drie punten in de wacht te slepen. Toch blijft het afwachten hoe het duel, dat zondag om 14:30 uur begint, zich zal ontwikkelen.

Massaal robots afslachten in Dynasty Warriors: Gundam 2

Omega Force heeft een trailer vrijgegeven van Dynasty Warriors: Gundam 2. Wat kunnen we zien? Allereerst het afslachten van robots. Verder worden er robots afgeslacht, er worden daarnaast nog wat robots afgeslacht. Oh ja, vergeten we bijna te vermelden dat er robots worden afgeslacht! Niet voor iedereen weggelegd, maar degenen die van robots afslachten houden komen zeker aan hun trekken met deze game.

Deel twee van de serie zal grotere mobile suits, meer epische gevechten en een aantrekkelijker verhaal hebben dan deel één, aldus de ontwikkelaar. We wachten het af, het spel zal volgens de planning volgend jaar in de schappen moeten liggen.

Officieel begin van de winter

Vanmiddag om 13.04 uur begint de winter van 2008/2009 officieel. Het winterseizoen zal tot 20 maart 2009 duren, dan begint de lente, aldus het KNMI.

Bij het begin van de winter staat de zon het laagst boven de horizon. Hij is vandaag om ongeveer 8.45 uur opgegaan in het midden van Nederland en vanavond rond 16.30 uur zal deze weer onder gaan. Het is vandaag de kortste dag van het jaar.

Weerkundigen gebruiken wegens praktische redenen en internationale afspraken een andere seizoensindeling. De winter is voor hen al op 1 december begonnen en zal op 1 maart eindigen.

Aanslag Lockerbie herdacht

Britten en Amerikanen herdenken vandaag met een reeks plechtigheden de bomaanslag op een Amerikaanse jumbo boven het Schotse plaatsje Lockerbie. De terreuractie op 21 december 1988 eiste de levens van 259 inzittenden van het vliegtuig en van elf mensen in Lockerbie.

De bom ontplofte in een Pan Am-toestel op ongeveer 9400 meter hoogte. Het vliegtuig was vanuit Londen vertrokken en op weg naar New York. Na de explosie lagen er in Lockerbie en omgeving overal wrakstukken en lichaamsdelen. Een Libiër werd veroordeeld tot 27 jaar gevangenisstraf wegens het beramen van de aanslag.

De aanslag van twintig jaar geleden wordt zondag in Lockerbie herdacht met een aantal kleine plechtigheden. Onder de slachtoffers van de terreuractie waren veel Amerikanen. Daarom staan ook in de Verenigde Staten activiteiten op de agenda. Zo is er een herdenkingsdienst op Syracuse University in de staat New York. Vijfendertig studenten van die universiteit vonden door de aanslag de dood.

Ontruimingen na grote brand in Leiderdorp

In verband met een grote brand in een vestiging van supermarktketen C1000 aan de Laan van Ouderzorg in Leiderdorp zijn vannacht in totaal 125 mensen geëvacueerd. De brand is inmiddels onder controle. Dat heeft de brandweer laten weten.

De ontruimingen vonden plaats in een appartementencomplex boven de supermarkt en in een flat tegenover het getroffen pand. De mensen uit de flat, zo'n 75 personen, zijn inmiddels weer teruggekeerd naar hun woning. De andere helft verblijft nog in een nabijgelegen sporthal. Alle 125 betrokkenen zijn ongedeerd, aldus de brandweer.

De brandweer werd rond 02.50 uur gealarmeerd. Er was bij aankomst sprake van een hevige rookontwikkeling, waarop de brandweer besloot tot de ontruimingen. Rond 04.45 werd het sein brandmeester gegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Noodweer Colombia eist bijna zeventig levens

Zeker 67 mensen zijn in Colombia om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen na zware regenval in de afgelopen weken.

Dat hebben de Colombiaanse autoriteiten zaterdag laten weten, aldus de Colombiaanse radiozender RCN. Bijna honderd mensen zijn gewond geraakt en ongeveer twintig personen worden vermist. Ongeveer 1 miljoen mensen zijn getroffen door het noodweer.

In de westelijke provincie Choco dreigt een voedselcrisis. Volgens het ministerie van Landbouw is 90 procent van de gewassen in Choco verloren gegaan.

Buurland Venezuela heeft 14 ton hulpgoederen naar Colombia gestuurd.

Legerbaas VS geeft Nederlanders Afghanistan steun

Admiraal Mike Mullen, de hoogste militair in de Verenigde Staten, heeft bevestigd dat 20.000 tot 30.000 extra militairen naar Afghanistan worden gestuurd. De meeste militairen worden naar het zuiden van het land gezonden om de Nederlandse, Britse en Canadese troepen te steunen.

Dat zei Mullen op een persconferentie in de Afghaanse hoofdstad Kabul, aldus de BBC. De troepenversterking heeft uiterlijk plaats in de zomer van 2009. Nederland was al eerder geïnformeerd over de komst van extra Amerikaanse militairen naar Afghanistan.

In Afghanistan zitten nu 31.000 Amerikaanse soldaten. Een aantal valt onder een NAVO-troepenmacht van 51.000 militairen. Een ander deel van de Amerikanen opereert onafhankelijk.

Dit jaar is het bloedigste tot nog toe voor de internationale troepenmacht in Afghanistan. David McKiernan, de belangrijkste VS-commandant in Afghanistan, vroeg onlangs om 20.000 extra Amerikaanse militairen om het verzet van de Taliban en andere opstandige groepen te breken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.