Broken Sword Director's Cut naar DS en Wii

Astrid (lizardtattoo)
In 1996 verscheen het spel Broken Sword: Shadow of the Templars (ook bekend als Circle of Blood), het eerste deel in wat eigenlijk een trilogie moest worden maar uiteindelijk een vierdelige serie werd. Het spel werd onder andere geport naar de PlayStation, de GBA en mobiele telefoons. Ontwikkelaar Revolution Studios en uitgever UbiSoft maken nu bekend dat er een Director's Cut Editie zal verschijnen op de Nintendo DS en de Wii.

Het spel is uiteraard gebaseerd op het origineel maar zal een uitgebreider verhaal kennen en nieuwe puzzels die speciaal ontworpen zijn voor de beide spelsystemen. Dave Gibbons, de artiest achter de comic en de film Watchmen, verzorgt een deel van de nieuwe graphics, waaronder nieuwe geanimeerde gezichtsuitdrukkingen.

Charles Cecil, oprichter van Revolution Software en een van de designers van de Broken Sword serie legt uit waarom hij de DS en de Wii zo geschikt acht voor dit spel en waarom het bedrijf met een Director's Cut komt. Hij kan nu eindelijk zijn ware visie op de serie kwijt. “These new platforms and their innovative controls enabled us to translate and enrich the point-and-click gaming experience in a way that no other console allowed before. Through Dave’s animated faces, the game’s characters are portrayed as empathetic and emotional – driving the narrative in a way that has never been done before in an adventure game. The Director’s Cut has allowed me to deliver my true vision for the series."

Het spel draait om de Franse journaliste Nicole Collard en de Amerikaanse toerist George Stobbart. Zij raken betrokken bij een moordzaak en een samenzwering die hen naar de geheimen van de kruisridders leidt. De Director's Cut zal onder andere meer uitleggen over wat er gebeurde voor de start van het originele spel. Ook krijg je meer duidelijkheid over de samenhang tussen de verschillende delen.

Het is de bedoeling dat de spellen in maart in de winkels liggen. Of dit alleen voor Amerikaanse winkels geldt of ook voor Europese is nog niet duidelijk.
Tenslotte een drietal screenshots: twee voor de Wii en een voor de DS.