Politie voorkomt straatrace van honderden brommers

In Haarlem wist de politie gisteren een straatrace met ruim honderd bromfietsers te voorkomen. Nadat het korps een tip had gekregen dat er tussen de twee- en vijfhonderd brommers deel zouden nemen aan de race op het parkeerterrein van het Haarlemstadion, het voetbalstadion van HFC Haarlem, besloten zij te posten bij het stadion.

Vanaf ongeveer 20.00 uur gisteravond stond te politie de bromfietsers op te wachten en te bekijken. Toen er een groep stond die groter was dan honderd man besloten de agenten in te grijpen. Twintig agenten wisten 57 potentiële deelnemers van de race klem te rijden en te controleren. De rest van de groep wist te ontkomen, aldus het korps.

Alle 57 klemgereden potentiële deelnemers moesten hun papieren inleveren en werden naar het politiebureau gebracht. De brommers van deze mensen zijn in beslag genomen door de politie. De politie verwacht enkele weken bezig te zijn met het technisch onderzoek dat zij bij alle in beslaggenomen bromfietsen gaan doen. De raceliefhebbers zijn inmiddels naar huis gestuurd.