Reactie Verbeek

Gertjan Verbeek zag zijn ploeg zondagmiddag met 1-0 verliezen van PSV. Ibrahim Afellay mikte na 79 minuten snoeihard raak. De Feyenoord-trainer vond een gelijkspel eerlijker.

"Het meest tevreden ben ik over de wijze waarover we gevochten hebben en er een wedstrijd van hebben gemaakt", aldus Verbeek tegen Eredivisielive. "Dat we kansen hebben gecreeerd en bij vlagen leuk voetbal hebben gespeeld. Maar aan de bal waren we wat onrustig."

"Dan zit het ook niet mee. Makaay mist net, een kans van Biseswar springt net van de voet. Dan krijg je ook nog een goal tegen in de eindfase. Ik denk dat een 0-0 of een 1-1 wel de lading had gedekt."

Zag de trainer in de wedstrijd een gebrek aan vertrouwen? Verbeek: "Een gebrek aan vertrouwen duidt op minder initiatief nemen. Terug is veiliger dan vooruit. Dat is wel zo. Ik noem het altijd persoonlijk leiderschap. Iedereen moet daarin maar eerst voor zichzelf een goed gevoel creeeren. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Maar het is wel zo dat een aantal spelers daarin het voorbeeld moeten geven. Daar ben ik niet overtreden over. In deze wedstrijd kan je niet spreken van jongens die het nalaten ofzo."