Voetbal: Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft de topper tegen Feyenoord gewonnen. De huidige landskampioen won met 1-0 in Eindhoven.

Het eerste kwartier verliep wat rommelig , maar daarna waren de eerste kansen voor PSV met ondermeer een schot van Afellay en een kopbal van Bakkal. Van Dijk, die de geblesseerde Henk Timmer verving, wist zijn doel echter leeg te houden. Vervolgens had Makaay kans op de 1-0, maar de bal werd door Marcellis van de lijn gehaald.

PSV had daarna het initatief weer in handen, maar de Rotterdammers wisten toch een aantal maal gevaarlijk te worden. Van Dijk wist Bakkal van scoren af te houden en Marcellis kopte op de lat. Makaay, met een leep balletje over, werd onterecht buitenspel gevlagd.

Pal na rust werd een doelpunt van Dzsudzsák afgekeurd omdat hij Tiendalli tegen de grond had gewerkt. Scheidsrechter Braamhaar onthield PSV vervolgens een strafschop nadat Derijck Lazovic naar de grond had getrokken.

In het vervolg kregen beide teams kansen, maar door fouten en slordigheden wist geen van de teams het af te maken. Het was Afellay die tenslotte de enige treffer scoorde door een onhoudbaar schot langs Van Dijk te knallen. Gert-jan Verbeek bracht vervolgens nog Mols en Slory in het veld, maar de Eindhovenaren kwamen niet meer in de problemen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!