Lawines kosten Duitse toeristen het leven

Veerle (Volpez)

Drie Duitse toeristen zijn vandaag om het leven gekomen bij lawines in de Oostenrijkse Alpen. Dit meldde de Oostenrijkse politie. De drie toeristen waren niet met elkaar op reis.

Eén van de slachtoffers, een 40-jarige man, was in Kleinwalsertal (een regio in de deelstaat Vorarlberg) aan het skiën op een ongeprepareerde piste. Hij werd dodelijk getroffen door een lawine. In dezelfde deelstaat, maar dan in het Bregenzerwald, is een 22-jarige snowboarder bedolven onder de sneeuw, terwijl hij op een gesloten piste zijn kunsten vertoonde. Degene met wie hij daar was, kon zichzelf vanonder de sneeuw bevrijden.

De derde Duitse toerist werd gisteren al vermist. Zijn lichaam werd vandaag gevonden op de grens van Oost-Tirol met de deelstaat Salzburg, in het gebied rond de berg Großvenediger. Er raasde ook een lawine over de skipistes van het populaire skioord Lech am Arlberg, maar niemand raakte hierbij gewond.

In Tirol en Vorarlberg zijn verschillende wegen onbegaanbaar geworden door de grote hoeveelheid sneeuw. Sommige wegen zijn wegens lawinegevaar afgesloten. Het lawinegevaar is volgens de politie vandaag officieel als hoog ingeschat.