FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 december 2008

Griekse betogers bezetten filmzaal

Griekse jongeren hebben vandaag in de noordelijke stad Thessaloniki het filmcomplex Olympia bezet. De actievoerders toonden een vlag om hun solidariteit te tonen met de jongeren die tijdens de rellen van de afgelopen weken zijn aangehouden.

Op een plein elders in Thessaloniki gooiden jongeren taartjes naar de burgemeester van de stad, Vassilis Papageorgopoulos. De burgemeester woonde op het plein een kerstfeest bij.

Ook in de hoofdstad Athene lieten actievoerders van zich horen. Ze gooiden benzinebommen naar het ministerie van Financiën. Verder werden twee auto's in brand gestoken en bestookten tientallen jongeren de politie met eieren en afval.

Griekenland gaat al twee weken gebukt onder onlusten. De rellen begonnen, nadat een 15-jarige Atheense scholier op 6 december was omgekomen door een politiekogel. In de afgelopen weken zijn in Thessaloniki, Athene en andere Griekse steden ongeveer tweehonderd mensen opgepakt.

Ex Hulk Hogan betrokken bij verkeersongeluk

Linda Hogan, de ex-vrouw van worstelaar Hulk Hogan, is gisteren betrokken geraakt bij een verkeersongeval in Florida. De 49-jarige blondine werd van achter aangereden op de snelweg, zo meldt entertainmentwebsite TMZ.

Niemand raakte gewond bij de botsing, maar de witte Mercedes van Linda liep blikschade op. Kort na het ongeluk arriveerde Charley Hill op de plek van de aanrijding. De 19-jarige jongen heeft sinds begin dit jaar een relatie met de dertig jaar oudere moeder van twee.

De aanrijding vond plaats op een halve kilometer afstand van de plek waar Nick, de zoon van Hulk en Linda, vorig jaar augustus een ernstig ongeval veroorzaakte. De 18-jarige Nick werd in mei veroordeeld tot een celstraf van acht maanden wegens onverantwoordelijk rijgedrag. Zijn goede vriend John Graziano raakte bij het ongeluk zwaargewond en is voor de rest van zijn leven afhankelijk van medische zorg. In oktober kwam de zoon van de worstelaar weer op vrije voeten.

Ook dochterlief Brooke botste eerder dit jaar op een andere weggebruiker. De 20-jarige blondine reed op een auto voor haar, nadat de bestuurder daarvan de controle over het stuur was verloren.

De 55-jarige Terry Bollea, zoals Hulk Hogan eigenlijk heet, en zijn gezin waren vier seizoenen te zien in de realityserie Hogan Knows Best. Kort na afloop liep het huwelijk van de worstelaar op de klippen. Hulk zou de huwelijksbreuk hebben veroorzaakt door een affaire te beginnen met een 24-jarige vriendin van zijn dochter.


Hulk en zijn nieuwbakken ex-vrouw  (foto: DAG)

Fergie prikt trouwdatum

Zangeres Fergie en haar verloofde Josh Duhamel hebben een trouwdatum geprikt. Het stel stapt op 10 januari in het huwelijksbootje in de buurt van Los Angeles, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People. De 33-jarige zangeres en de drie jaar oudere acteur verloofden zich eind vorig jaar. Ze zijn ruim vier jaar samen.

Fergie, die bekend werd als zangeres van de Black Eyed Peas, is momenteel druk met het opbouwen van een carrière als actrice. Onlangs rondde ze de opnamen van de musicalfilm 'Nine' af, waarin ze een prostituee speelt. Stacy Ferguson, zoals de acterende zangeres eigenlijk heet, speelde eerder kleine rollen in de schipbreukfilm 'Poseidon' en in 'Planet terror'.

Duhamel rondde onlangs de opnamen af van de romantische komedie 'When in Rome', waarin hij te zien is met onder anderen Kristen Bell. De verloofde van Fergie is bekend van de kaskraker 'Transformers' en speelt een rol in de tv-serie Las Vegas.

'Meer aandacht van beveiliging e-mail ministers'

Het privé-internetgebruik van ministers en staatssecretarissen moet beter beveiligd worden. Ook moeten er scherpere richtlijnen worden opgesteld voor het gebruik van internet door kabinetsleden. Dit zei SP-Kamerlid Arda Gerkens vanavond in het radioprogramma Tros Radio Online.

Gerkens reageerde op de gekraakte e-mail van staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (CDA). Hij deed deze week aangifte tegen het weekblad Revu, dat inbrak in zijn privé e-mail.

Volgens het SP-Kamerlid moet dit een waarschuwing zijn om beter te letten op het de beveiliging van computers van bewindspersonen.

Gerkens vindt dat ministers en staatssecretarissen thuis alleen via beveiligde verbindingen internet op moeten kunnen. "Dat geldt ook voor hun vrouwen en kinderen. Ik mag hopen dat de dochter van Balkenende niet op zijn werklaptop internetspelletjes zit te spelen."

David Copperfield bezoekt gewonde assistent

David Copperfield heeft assistent Brandon, die afgelopen woensdag in Las Vegas gewond raakte tijdens een truc, een bezoekje gebracht in het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de 52-jarige illusionist maakten de twee grapjes en kreeg Brandon een trukendoos cadeau van zijn baas. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De assistent brak zijn arm op meerdere plaatsen toen een truc van de Amerikaanse illusionist verkeerd uitpakte tijdens een voorstelling in het Hollywood Theatre van het MGM Grand Hotel. Brandon assisteerde Copperfield tijdens een truc met een ventilator, toen hij met zijn arm in het apparaat terechtkwam. Voor de illusie lijkt Copperfield door de ventilator heen te lopen, waarna hij in rook lijkt op te gaan.

David Copperfield staat nog tot en met 14 januari dagelijks op het podium in Las Vegas.


David Copperfield bezoekt gewonde assistent  (foto: DAG)

Dodelijk verkeersongeluk in Overloon

Bij een verkeersongeluk in het Brabantse Overloon is vanavond een automobilist overleden. Bij het ongeval op de Stevensbeekseweg waren geen andere verkeersdeelnemers betrokken, meldt de politie.

Rond 21.00 uur vond het ongeluk plaats. Hulpdiensten troffen de auto op z'n kop aan. Aanvankelijk werd een traumahelikopter opgeroepen om medische assistentie te verlenen, maar toen bleek dat het te laat was voor de enige inzittende van de auto kon de helikopter onverrichter zaken terugkeren.

Fietser zwaargewond na ongeval in Alblasserdam

Een fietser is vanavond zeer ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een kleine vrachtwagen in Alblasserdam. De aanrijding vond rond 21.30 uur plaats op de Vinkenpolderweg, meldt de politie.

Het slachtoffer, waarvan de identiteit nog onbekend is, is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een woordvoerder van de politie weet niet zeker of de fietser het ongeluk gaat overleven. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht.

Uitslag Roda JC - FC Groningen

Om 20.45 begon de wedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - FC Groningen 2-5
3' Berg 0-1
45+2' Granqvist 1-1 (e.d.)
50' Berg 1-2 (pen.)
55' Berg 1-3
60' Berg 1-4 (pen.)
73' Yulu Matondo 2-4
87' Ajilore 2-5

Toeschouwers: 14.505
Scheidsrechter: v. Boekel
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: García (FC Groningen)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Linssen (Saeijs/46), De Fauw, Kah, De Jong, Vormer, Meeuwis, Janssen (De Man/67), Bodor (Cissé/41), Yulu Matondo, Hadouir

FC Groningen: Luciano, Svejdík, Sankoh, Granqvist, Stenman, Ajilore, Matthijs, Lovre (Powel/74), Holla, Berg, García (Metaj/79)

Uitslag Real Madrid - Valencia

Real Madrid heeft na de 2-0 nederlaag bij FC Barcelona eindelijk weer eens gewonnen. Valencia was in de topper in Madrid niet sterk genoeg en ging met een 1-0 nederlaag weer huiswaarts.

Al snel namen de Madrilenen de leiding in het eigen Santiago Bernabéu, nadat Arjen Robben middels een goede solo teamgenoot Gonzalo Higuaín vond. De Argentijnse aanvaller schoot de bal vervolgens met links binnen. De Nederlandse rechtsbuiten was even later zelf dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd door doelman Renan. Rafael van der Vaart was eveneens dicht bij de 2-0, maar zijn schot kwam terug van de paal. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, hetgeen resulteerde in kansen voor Juan Manuel Mata en David Villa. Iker Casillas wist echter te voorkomen dat de gelijkmaker viel.

Vlak na rust was de Spaanse doelman opnieuw alert, en verwerkte een schot van Villa tot hoekschop. Vervolgens zorgde Casillas ervoor dat een poging van Rubén Baraja niet verder kwam dan de paal. Aan de andere kant kon Renan opgelucht ademhalen toen de lat voorkwam dat Higuaín zijn tweede maakte. Op driekwart van het duel voorkwam Carlos Marchena dat Robben langs hem kwam, hetgeen hem op een tweede gele kaart kwam te staan. In de slotfase kreeg invaller David Silva de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar zijn schot strandde in het gedrang op de lijn. Omdat ook Guti nog een uitstekende kans op de beslisser miste eindigde de topper in een 1-0 overwinning voor Real Madrid.

Real Madrid CF - Valencia CF 1-0
3' Gonzalo Higuaín 1-0
66' Carlos Marchena (Valencia/2x geel)

Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
Arbiter: Ramírez Domínguez
Gele kaart: Míchel Salgado, Marcelo, Arjen Robben, Miquel Palanca (Real Madrid), Carlos Marchena, Asier Del Horno, Raúl Albiol (Valencia)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Salgado, Metzelder, Cannavaro, Marcelo (Miguel Torres/73); Gago, Guti, Drenthe (Raúl/46), Robben, Van der Vaart (Palanca/56); Higuaín.

Valencia CF: Renan; Miguel, Raúl Albiol, Marchena, Del Horno (Maduro/62); Manuel Fernandes, Albelda; Joaquín, Baraja (David Silva/62), Mata (Vicente/76); Villa.

'Ontsnapping Bijlmerbajes door personeelstekort'

De ontsnapping van een 34-jarige man uit de Bijlmerbajes vorige week donderdag kon plaatsvinden omdat er geen bewakers aanwezig waren toen de gevangenen gelucht werden. Dit beweren verschillende bronnen aan de Amsterdamse omroep AT5. Het gebrek aan toezicht zou het gevolg zijn van de vele bezuinigingen in de strafinrichting.

Volgens AT5 moest de 34-jarige Roy K. nog een straf van tien jaar uitzitten wegens meerdere gewapende overvallen, maar wist hij met speciale haken die aan zijn schoenen zaten over de muur te klimmen. Een gevangene heeft aan de Amsterdamse omroep laten weten dat het tien minuten duurde voordat er bewakers ter plekke waren. Toen was de vogel al gevlogen.

Een cipier van de Bijlmerbajes bevestigt dit tegenover AT5. Hij is geschokt over het feit dat gevangenen klaarblijkelijk ook op de hoogte zijn van de onderbezetting bij het personeel. "Het klopt namelijk. Door bezuinigingen die vanuit Den Haag zijn doorgevoerd hebben we op cruciale plekken te weinig mensen."

Vakbond Abvakabo FNV laat weten dat behalve de onderbezetting ook de 'zwijgcultuur' een punt van zorg is. Mensen binnen de organisatie die misstanden aan de kaak stellen worden gestraft, stelt de vakbond tegenover AT5. Justitie ontkent dat er geen personeel aanwezig was toen de gevangene ontsnapte en ook van ontevredenheid onder het personeel is volgens het ministerie geen sprake.


'Ontsnapping Bijlmerbajes door personeelstekort'  (foto: DAG)

Uitslag NAC Breda - Vitesse

Om 19.45 uur begon de wedstrijd tussen NAC Breda en Vitesse. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda - Vitesse 2-0
47' Kolkka 1-0
48' Lurling 2-0

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Fehér (NAC Breda), Jenner, v.d. Struijk (Vitesse)
Rode kaart: v. Wolfswinkel (52'/2x geel)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders (Loran/53), Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, Gilissen, Gorter (vallès/84), Kolkka, Amoah, Lurling (Cairo/68)

Vitesse: Velthuizen,Verhaegh, Sprockel, v.d.Struijk, Drost, Jenner (Büttner/65), Claudemir, Kolk, Molhoek, v.Wolfswinkel, Tarvajärvi (Junker/74)

[FOK!actie] FOK!sport heeft het gehaald!

In het kader van de actie Serious Request van 3FM is FOK!sport vandaag, zaterdag 20 december, de uitdaging aangegaan om zo veel mogelijk nieuwsberichten te plaatsen in 24 uur. Voor ieder bericht zouden zowel Sj0rSz, ziggyziggyziggy als JJdJ1984 50 eurocent aan het goede doel doneren.

Vanaf 00:00 uur vannacht heeft de crew van FOK!sport hard haar best gedaan om die 100 berichten, het maximum, te posten. En het is ons gelukt. Dit is bericht nummer 100 van vandaag en dus hebben we voor de actie Serious Request van 3FM 150 euro verdiend.

Waarom de steun aan Serious Request? FOK!sport wil de 36 miljoen vluchtelingen die op de wereld zijn helpen door deel te nemen aan de actie van 3FM. Drie dj's laten zich ook dit jaar zes dagen opsluiten in het Glazen Huis zonder te eten. Door een donatie aan de radiozender kunnen we er samen voor zorgen dat het Rode Kruis meer vluchtelingen de beschikking krijgen over voedsel en water. En zo een nieuw bestaan op kunnen bouwen in hun eigen regio. Dus daarom steunt heel FOK! Serious Request.

Alle sportcrew die heeft meegeholpen: heel erg bedankt. En jullie als lezer, bedankt voor het lezen.

Overigens zijn er nog meer acties voor Serious Request van 3FM op FOK! te vinden. Lees daar hier meer over.

Kuijt: "Goede herinneringen aan Arsenal-uit"

Zondagmiddag moet Liverpool in het kader van de competitie op bezoek bij rivaal Arsenal. Een beladen duel, Liverpool moet winnen om mee te blijven doen om het kampioenschap, terwijl Arsenal een grotere achterstand met de kop moet zien te voorkomen. Dirk Kuijt, aanvaller van Liverpool, is positief gestemd over de wedstrijd.

Kuijt blikt via de website terug op de afgelopen wedstrijd tegen Hull City en kijkt vooruit naar de komende wedstrijd tegen de ploeg van Robin van Persie: ""Het was teleurstellend dat we niet wisten te winnen van Hull. We kunnen er echter niet te lang bij stil staan, want de wedstrijd tegen Arsenal is een zeer belangrijk duel. We hebben het goed gedaan tegen Chelsea en Manchester United en nu willen we Arsenal verslaan. Ze hebben een goede ploeg, maar wij hebben vertrouwen in onszelf."

Vorig seizoen wist Kuijt tijdens de wedstrijd tegen Arsenal in de Champions League de gelijkmaker te scoren: "Die avond in Londen was een erg goede avond voor ons. We hebben dus goede herinneringen over gehouden aan het Emirates Stadium, maar dat telt niet in deze wedstrijd. Het gelijkspel destijds was een goed resultaat, maar nu gaan we voor de overwinning."

Chinees hangt vrouw uit het raam

Een Chinees die blijkbaar ergens heel boos over was, heeft zijn vriendin twee uur lang uit het raam gehangen vanuit de derde verdieping van een gebouw in de Chinese stad Kunming. Een fotograaf die het bizarre tafereel gadesloeg legde het vast op de gevoelige plaat.

Toen de man de vrouw na twee uur naar binnen trok besloot hij haar te gijzelen. Hij gebruikte hierbij een mes dat hij op haar keel hield. Gespecialiseerde onderhandelaars wisten de man over te halen om zichzelf over te geven. Hij werd hierna gearresteerd.

Wat er na de gijzeling met de vrouw is gebeurd en wat er gebeurd is waardoor de man haar uit het raam hing, is niet bekend.

Gijsman leidt op NK kunstrijden

Manouk Gijsman gaat aan de leiding bij het NK kunstrijden. De 16-jarige schaatsster uit Alphen aan de Rijn behaalde tijdens de korte kür 44 punten. Hiermee bleef ze Jacqueline Voll en Eva Lim voor.

Belangrijke afwezige tijdens het kampioenschap was Karen Venhuizen. Zij schreef het NK de afgelopen negen jaar op haar naam. Ze heeft echter teveel last van een heupblessure. Ook is ze pas net gerevalideerd van het Syndroom van Guillain-Barré. "Jammer", zei Gijsman daar zaterdag over. "Ik was de strijd graag aangegaan."

[FOK!actie] FOK!sport steunt Serious Request 2008!

In het kader van de actie Serious Request van 3FM zal FOK!sport vandaag, zaterdag 20 december, de uitdaging aangaan om zo veel mogelijk nieuwsberichten te plaatsen in 24 uur. Voor ieder bericht zullen zowel Sj0rSz, ziggyziggyziggy als JJdJ1984 50 eurocent aan het goede doel doneren.

Om deze actie te laten slagen kunnen we jouw hulp goed gebruiken. We vragen je om zoveel mogelijk nieuwtjes in de FOK!sport-submit te gooien, of op een andere manier aan de crewleden kenbaar te maken. Dat kan ook in het FB-forum in ons eigen FOK!sport Feedbacktopic. Dan zal de crew haar best doen om Sj0rSz, ziggyziggyziggy e JJdJ1984 omveel mogelijk geld afhandig te maken. Helaas hebben zij wel een maximum van honderd nieuwsberichten gesteld, maar dat magische aantal levert dus toch mooi 150 euro voor Serious Request.

Daarnaast zal Site-Admin Sj0rSz zelf op zaterdagmiddag in zijn zwembroek de auto van Flugeltje en Martijn_AR gaan wassen. Ook daarvan gaan de opbrengsten naar het goede doel. Mocht je daarbij willen zijn of op een andere manier bij willen dragen aan Serious Request, laat het ons dan weten. Stuur een PM naar foksport of laat je reactie achter onder dit bericht of in het FB-forum!

Waarom de steun aan Serious Request? FOK!sport wil de 36 miljoen vluchtelingen die op de wereld zijn helpen door deel te nemen aan de actie van 3FM. Drie dj's laten zich ook dit jaar zes dagen opsluiten in het Glazen Huis zonder te eten. Door een donatie aan de radiozender kunnen we er samen voor zorgen dat het Rode Kruis meer vluchtelingen de beschikking krijgen over voedsel en water. En zo een nieuw bestaan op kunnen bouwen in hun eigen regio. Dus daarom steunt heel FOK! Serious Request.

Zelf ernaar toe? Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Breda, hier vind je de route-informatie. Je kunt ook zelf deze actie met een donatie ondersteunen!


Daag hier de FOK!sportcrew uit om voor jouw donatie een (sportieve) tegenprestatie te leveren! Of geef je mening in de poll op de FOK!sportsite.

Heitinga: "Met winst de winterstop in"


Komend weekend speelt Atlético Madrid tegen RCD Espanyol. Dit is het laatste duel voordat de winterstop in Spanje ingaat en John Heitinga wil koste wat kost deze wedstrijd met zijn ploeg in winst omzetten.

De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, liet weten op de website van zijn club: "Met deze ene belangrijke wedstrijd voor de boeg moeten we het hoofd koel houden. We moeten drie punten pakken en het jaar met een hoge notering afsluiten."

In de ogen van Heitinga, heeft Atlético Madrid flink wat progressie geboekt de laatste tijd: "Ik denk dat we hebben laten zien een team met veel kwaliteiten te zijn. We hebben een aantal geweldige wedstrijden gespeeld en willen dat doorzetten".

[NHL] Sabres makkelijk langs Kings

De Buffalo Sabres hebben hun thuiswedstrijd tegen de moeizaam spelende Los Angeles Kings gewonnen met 5-0. Ryan Miller wist alle schoten van de Kings te stoppen na een wedstrijd tegen de Devils waarin hij vijf goals moest toestaan. Hij eindigde uiteindelijk op 40 reddingen.

Derek Roy scoorde een goal en had twee assists. De overige goals kwamen van Adam Mair, Drew Stafford, Clake MacArthur en Matt Ellis. Miller zorgde er vooral voor dat de Kings geen rebounds kregen op hun schoten, waardoor het moeilijker werd om te scoren. "Voor de wedstrijd was ik kwaad op mezelf, maar had ik toch genoeg zelfvertrouwen om zo te kunnen spelen"

De Sabres moesten het stellen zonder Paul Gaustad, aanvoerder Craig Rivet en rookie Nathan Gerbe. Bovendien raakten zij halverwege aanvaller Patrick Kaleta kwijt nadat hij een klap in zijn gezicht had gehad van Kings-verdediger Denis Gauthier. Gauthier miste Kaleta bij een body-check in de hoek en sloeg hem vervolgens neer. Hier kreeg hij een dubbele straf (vier minuten) voor, terwijl Kaleta tien seconden met zijn gezicht op het ijs lag en de rest van de wedstrijd moest missen.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Buffalo SabresLos Angeles Kings5-0
New Jersey DevilsOttawa Senators5-1
Minnesota WildNew York Islanders4-1
Calgary FlamesChicago Blackhawks2-3 (OT)
Edmonton OilersAnaheim Ducks2-3 (SO)

KNVB ook kandidaat WK 2022

Nederland zal zich samen met België kandidaat stellen voor het WK voetbal in 2022. Eerder deden beide landen dat al voor het toernooi van 2018.

Eerder vandaag maakte FIFA-voorzitter Sepp Blatter bekend dat het in 2010 op één dag dag beide toernooien zal verdelen. De afvallers van de eerste stemming komen dan meteen voor de volgende optie in aanmerking.

De KNVB was al op deze beslissing voorbereid. "We hadden al vernomen dat dit er zat aan te komen", verklaarde een woordvoerder. "Het lijkt ons een goed idee. Bij een eventuele tegenvaller krijgen we meteen nog een kans."

FOK! SchaatsQuiz - antwoorden ronde 2

Geen wereldbekerwedstrijden dit weekend, dus alleen de uitslagen van de tweede ronde van deze maand in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

Deze week geen nieuwe vragen, die kun je volgend weekend weer verwachten. Wel vind je hieronder de antwoorden van de tweede ronde van december.

Antwoorden Ronde 2

1. Welke grote titels won Marianne Timmer in Nagano en in welke jaren was
dat?

1998 goud tijdens de Olympische spelen op de 1000 en 1500 meter
2004 wereldkampioen sprint

2.Noem minstens vijf paar familieleden (broers/zussen/vaders/zoons etc) die allebei op hoog niveau hebben geschaatst.

Een eervolle vermelding voor spruud die tien paar wist te noemen, te weten
Yep Kramer - Sven Kramer (vader/zoon)
Eddy Verheijen - Carl Verheijen (vader/zoon)
Eric Heiden - Beth Heiden (broer/zus)
Sheila Young - Elly Ochowicz (moeder/dochter)
Anni Friesinger - Jan Friesinger (broer/zus)
Pekka Koskela - Pasi Koskela (broers)
Coen de Koning - Jacques de Koning
Bjarne Rykkje - Brigt Rykkje (broers)
Gretha Smit - Jenita Hulzebosch-Smit (zussen)
Remco Olde Heuvel - Wouter Olde Heuvel (broers)

3. Hoeveel wereldtitels veroverde Eric Heiden bij de senioren?

7 (3 keer allround en 4 keer sprint)

Attitude, Bballer89, Dr.X, grooviee17, InfernoRed, kos41, Matters, Memorice, MSNMGH, ngluxemb, Ryoga, Sporttv, spruud, tomtomaat, Wijmaar en wimderon hebben tot nu toe alle vragen goed en hebben dus zes punten. Edje1985 en meneer draak hebben vijf van de zes vragen goed.

Volgend weekend is ronde 3 van deze maand. Alvast succes!

Uitslag Sparta Rotterdam - SC Heerenveen

Vanavond stond om 18.30 de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en SC Heerenveen op het programma. Hieronder vind je de uitslag en de statistieken. Vanavond staan er nog twee wedstrijden op het programma.

Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 4-1
51’ Falkenburg 1-0
53’ Sibon 1-1
57’ Slot 2-1
69’ Poepon 3-1
86’ Rose 4-1

Toeschouwers: 10.436
Scheidsrechter: Van Sichem
Stadion: Sparta Stadion, Rotterdam
Gele kaart: Strootman (Sparta Rotterdam), Popov, Paulo Henrique (SC Heerenveen)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Wapenaar, Vermes, Knol, Van Gessel, Slijngaard, Slot (Rose/81), Falkenburg, Strootman, Duplan (Adeleye/83), Poepon, Godee (John/71)

SC Heerenveen: Vandenbussche, Svec, Bak Nielsen (Elyounoussi/78), Dingsdag, Popov, Grindheim, Väyrynen (Smárason/70), Pranjic, Beerens, Sibon (Kalou/78), Paulo Henrique

Omgekomen militair herdacht in Uruzgan

Op de Nederlandse basis Kamp Holland in Uruzgan wordt vanavond een wake gehouden ter nagedachtenis van de gisteren omgekomen sergeant Mark Weijdt. Zijn collega's nemen hier afscheid van Weijdt, wiens lichaam gisteren is overgebracht naar de Nederlandse basis in Tarin Kowt in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dit maakte het ministerie van Defensie zaterdag bekend.

Vandaag zijn de collega's van de eenheid van Weijdt gearriveerd in Kamp Holland. De achtergebleven collega's van de sergeant hebben op de White Compound in Chora een herdenkingskamer ingericht.

Morgen wordt op Kamp Holland een herdenkingsdienst gehouden ter nagedachtenis aan de 24-jarige sergeant. Daarna zal zijn lichaam worden teruggevlogen naar Nederland. Weijdt kwam gisteren in Uruzgan om het leven toen hij tijdens een vuurgevecht vermoedelijk op een bermbom stapte. Een collega raakte gewond.

Veldhuis pakt titel op vlinderslag

Marleen Veldhuis heeft bij de Nederlandse kampioenschappen kortebaan in Amsterdam de nationale titel gepakt op de 100 meter vlinderslag. Met een tijd van 57,00 bleef zij Hinkelien Schreuder (57,90) en Ranomi Kromowidjojo (59,60) ruim voor.

Schreuder won wel de titel op de 50 meter rugslag. Femke Heemskerk won na de 200 meter rugslag en de 200 meter wisselslag haar derde titel door ook de beste te zijn op de 200 meter vrije slag.

Duursma beste honkballer

Mark Duursma is uitgeroepen tot beste honkballer van het afgelopen seizoen. De international van Pioniers (Hoofddorp) hield Bas de Jong (Amsterdam) en Tjerk Smeets (Kinheim) achter zich.

In de reguliere competitie maakte Duursma 60 honkslagen in 155 beurten, een slaggemiddelde van 0.387. Rob Cordemans van Sparta/Feijenoord) werd de beste werper. In 94 1/3 innings op heuvel noteerde hij in totaal 112 strike-outs.

StarCraft II Battle Report te bewonderen

Sommige personeelsleden van Blizzard hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kunnen zij gewoon potjes StarCraft II tegen elkaar spelen, iets wat weinig mensen kunnen zeggen. StarCraft heeft een van die potjes opgenomen en vrijgegeven als Battle Report. Twee heren van Blizzard, Matt Cooper en David Kim, nemen het tegen elkaar op met respectievelijk de Protoss en de Terran. StarCraft II lead designer Dustin Browder en eSports teamlid Robert Simpson nemen het commentaar op zich.

Iran pakt Somalische piraten aan

Een Iraans oorlogsschip is de Golf van Aden binnengevaren om Iraanse schepen tegen piraten te beschermen. Dat heeft de staatsradio van het islamitische land zaterdag gemeld.

Vorige maand zei Iran met piraten te onderhandelen om een gekaapt schip terug te krijgen, maar dat het er klaar voor is om de mensen op het schip met behulp van geweld te bevrijden. De in Hongkong geregistreerde 'Delight' was met 25 bemanningsleden en 36.000 ton tarwe aan boord op weg naar de Iraanse haven Bandar Abbas en werd in november in de buurt van Jemen overvallen.

Piraten hebben dit jaar al meer dan honderd schepen aangevallen. De twee grootste 'trofeeën' tot nu toe waren een Oekraïens schip, met aan boord tanks, en een Saudische supertanker. Zeventien schepen zouden momenteel in handen van de piraten zijn. De kapers hopen inéén klap rijk te worden door losgeld te eisen.

Doden door ingestort winkelcentrum

Zeker vijf mensen zijn zaterdag omgekomen in een winkelcentrum in de Pakistaanse stad Rawalpindi, dat door een brand was ingestort. Zeker achttien mensen zitten nog vast in het winkelcentrum, aldus de autoriteiten.

Het vier verdiepingen tellende winkelcentrum kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag door nog onbekende oorzaak in brand te staan. De brand was bijna onder controle toen het gebouw met ongeveer vierhonderd winkels instortte. Zeven mensen zijn levend onder de puinhopen vandaan gehaald.

Derijck niet naar Club Brugge

Timothy Derijck zal niet de overstap van Feyenoord naar Club Brugge maken. Afgelopen week kwam het bericht naar buiten dat beide clubs tot een akkoord waren gekomen, maar vandaag werd duidelijk dat beide clubs de onderhandelingen gestaakt hebben.

Sportief manager van Club Brugge, Luc Devroe, vertelt tegenover het Gazet van Antwerpen:"Voorlopig nemen we bij Club Brugge geen beslissingen. Het dossier Derijck gaat minstens tot de jaarwisseling in de ijskast."

Derijck kwam de laatste weken, door alle personele problemen bij Feyenoord, steeds meer aan spelen toe bij de Rotterdammers. Desondanks wilde hij dolgraag naar Club Brugge.

Verlinden zwemt wederom Nederlands record

Op de tweede dag van het Nederlands kampioenschap kortebaan in Amsterdam heeft Joeri Verlinden een Nederlands record gezwommen op de 100 meter vlinderslag.

Verlinden, die gisteren een Nederlands record zwom op de 200 meter vlinderslag, won vandaag de finale in een nieuwe toptijd van 50,92. Het oude record stond met 51,03 ook al op zijn naam en was vorige week gezwommen bij het Europees kampioenschap in Rijeka.

GTA IV - Xbox 360 vs. PC

Nog steeds niet in het bezit van GTA IV en zit je te twijfelen of je hem voor de PC of de Xbox 360 moet kopen? Dat is mooi, speciaal voor jou is er namelijk een vergelijking te zien tussen de console en de ouderwetse tikdoos. Nou ja, ouderwets... De gebruikte PC is van een aardig kaliber met een snelle quadcore, 4GB DDR3-geheugen en een HD4870 X2-videokaart. Desondanks zijn er aardig wat framedrops te zien, waar de Xbox 360 in vergelijkbare scènes het beeld vloeiend door weet te geven aan de tv. Daarentegen zijn de beelden op de PC voorzien van scherpere textures, en worden gebouwen die ver weg zijn niet geblurd. Kijk en oordeel zelf welke versie jou het meeste aanspreekt.

Geen volledige OS-nominatie Berghuis

Bell Berghuis is zaterdag niet verder gekomen dan een achttiende plaats tijdens de wereldbekerwedstrijden snowboarden in het Zwitserse Arosa.

Drie maanden geleden verraste de snowboardster veel mensen door in de eerste wedstrijd van het seizoen een halve nominatie voor de Olympische Spelen van Vancouver, die in 2010 worden gehouden, in de wacht te slepen. Ze moest vandaag bij de eerste twaalf eindigen om hier een hele van te maken.

Op 10 en 11 januari krijgt Berghuis een nieuwe kans. Dan worden er namelijk WB-wedstrijden in het Oostenrijkse Bad Gastein afgewerkt.

Feyenoord stevent af op negatief record

Mocht Feyenoord morgen verliezen bij PSV, dan bereikt het een triest record. Het mogelijke verlies tegen de Eindhovenaren zou het vijftiende verlies van 2008 betekenen.

Vorige week verloor de ploeg van Gertjan Verbeek van AZ en evenaarde hiermee het record van veertien verliespartijen dat het in 1989 behaalde. Naast de veertien verloren partijen, behaalde Feyenoord in 2008 tot nu toe slechts elf winstpartijen en zeven partijen eindigden onbeslist.

Over heel 2008 werden tot nu toe slechts veertig punten verzameld, het minst aantal punten tot nu toe behaald door Feyenoord in één jaar.

UEFA-ranking: Nederland zit Roemenië op de hielen

Het is aannemelijk dat Nederland Roemenië op de UEFA-coëfficiëntenranglijst voorbij gaat streven. Ons land staat momenteel op de achtste plaats en heeft minder dan één punt achterstand op de Roemenen.

De Roemeense ploegen slaagden er de afgelopen week niet in om te overwinteren in de Europese toernooien. Nederland heeft met FC Twente, NEC en Ajax nog drie ijzers in het vuur. Hierdoor zou ons land in het voorjaar naar de zevende plaats kunnen stijgen. Dit levert ons echter geen extra tickets voor Europese toernooien op.

Dat gebeurt namelijk pas op plaats zes, waar momenteel de Russen staan. Het wordt lastig om dit land nog in te halen, aangezien het gat zes punten bedraagt. Daarnaast is de Russische bond nog met Zenit St. Petersburg en CSKA Moskou actief op het Europese niveau.

Berbatov begint finale op de bank

Dimitar Berbatov begint morgen, als de finale van het WK voor clubteams wordt afgewerkt, op de bank. De Bulgaarse aanvaller van Manchester United is nog niet voldoende hersteld van een virus, dat hij eerder deze week opliep.

Door dit virus moest Berbatov het duel in de halve finale ook al laten schieten. The Mancunians wonnen het duel overigens met 5-3 van Gamba Osaka. "Ik denk nog steeds dat Dimitar nog niet fit genoeg is om te beginnen," aldus manager Sir Alex Ferguson. "Hij start op de bank en mag misschien invallen. Een basisplaats zit er hoe dan ook niet in. Verder is iedereen fit."

Heesters onderbreekt theateroptredens

De 105-jarige Nederlandse zanger en acteur Johan Heesters stopt voorlopig met het vertolken van de rol van keizer Franz Joseph in Im weissen Rössl in het Winterhuder Fährhaus in Hamburg.

Heesters moet bijkomen van zijn verjaardagsfeest dat eind november plaatsvond, aldus het theater vandaag. De rol van de keizer duurt een klein kwartier per avond en bestaat uit vier bladzijden tekst.

Heesters, die medio jaren dertig naar Oostenrijk en Duitsland vertrok, heeft nog altijd zijn Nederlandse accent. Volgens zijn vrouw had de keizer nu een Nederlands-Weens accent. Heesters woonde ook lange tijd in de Oostenrijkse hoofdstad.

Dinsdag bepaalde de rechtbank in Berlijn dat de Duitse publicist Volker Kühn zijn bewering dat Heesters in 1941 in het concentratiekamp Dachau voor de kampleiding heeft gezongen, niet hoeft terug te nemen, zoals de hoogbejaarde had geëist.

Oprah Winfrey dierenbeschermer van het jaar

Talkshowdiva Oprah Winfrey is door de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA tot dierenbeschermer van het jaar benoemd.

De 54-jarige tv-ster gebruikt haar status en kijkerspubliek om minder gelukkigen te helpen, waaronder dieren, aldus de organisatie vandaag op haar website.

Oprah heeft verschillende afleveringen gemaakt, waarin ze de wrede manier waarop de dierenindustrie te werk gaat liet zien. Ook wijdde ze een aflevering aan haar overleden cockerspaniël Sophie.

Oprah  (foto: ANP)

[Upd] Judoka Vuijsters naar kwartfinale

Grim Vuijsters heeft bij het wereldkampioenschap open klasse in het Franse Levallois de derde ronde bereikt. De Nederlandse judoka, die in de eerste ronde een bye had, versloeg Anis Chedley met een waza-ari.

In de derde ronde treft Vuijsters nu de Fransman Cyrill Maret.

Update @18:20 uur

Vuijsters heeft de kwartfinales weten te bereiken. Met een yuko versloeg hij de Fransman Cyrill Maret. In de kwartfinales treft hij wederom een Fransman, te weten Teddy Riner.

Derde plaats voor springruiter Houtzager

Marc Houtzager is er zaterdag, tijdens de Champions Cup in Frankfurt, derde geworden. De Nederlander, die met zijn paard Opium deelnam, reed een foutloze race, maar zijn tijd (33,64 seconden) was niet voldoende voor de winst. De Brit Robert Smith was namelijk 0,51 seconden sneller.

Houtzager kan in elk geval een bedrag van 2775 euro op zijn rekening laten bijschrijven. Er deed overigens nog een Nederlander mee, namelijk Gert-Jan Bruggink. Hij liep echter tegen een springfout aan en kwam niet verder dan de zevende stek.

Ook Cofidis laat Giro d'Italia schieten

Cofidis neemt in 2009 niet deel aan de Giro d'Italia. De Franse ploeg, die in juli al liet weten niet meer deel te nemen aan de wedstrijden uit de ProTour, zullen alleen tijdens de Tour de France en de Vuelta a España in actie komen.

Cofidis is niet de eerste ploeg, die met dit bericht naar buiten komt. Een aantal dagen geleden maakte Euskaltel ook al bekend niet in de Italiaanse wielerronde te starten.

Fordham is 'half' terug

Andy Fordham is weer op de weg terug, zij het in afgeslankte vorm. De kolossale darter is lang niet meer zo zwaar als twee jaar geleden. Hij is er namelijk in geslaagd om 108 kilogram kwijt te raken.

In 2007 liet Fordham bijna het leven, nadat hij op het Lakeside-toernooi in elkaar was gezakt. Toch slaagde men er in om het leven van The Viking te redden. Na dit voorval kreeg de darter een duidelijk medisch advies van de artsen. Hij moest per direct stoppen met het nuttigen van alcohol en werd verplicht zijn levensstijl drastisch te veranderen.

Fordham slaagde er uiteindelijk in om het advies van de doktoren op te volgen. Hierdoor hoefde hij zelfs geen hoognodige levertransplantatie meer te ondergaan. De Schot drinkt nu af en toe nog een biertje. "Alcohol-vrij lager, maar normaal drink ik nu alleen water, terwijl ik dat vroeger nog nooit gedronken had," aldus de darter. "Verwacht op de komende toernooien nog geen wonderen van mij, ik ben dan wel fitter maar of mijn pijlen beter vallen moet ik nog maar zien."

Gabri, Vermaelen fit

Thomas Vermaelen en Gabri zijn fit voor het duel van Ajax tegen De Graafschap van morgen. Vermaelen had gisteren nog last van zijn achillespees en Gabri keert terug van een enkelblessure.

Ook Eyong Enoh, die de afgelopen week met een lichte kwetsuur aan zijn hamstring kampte, maakt deel uit van de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Ten opzichte van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Slavia Praag (2-2) zijn Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong niet van de partij. Sarpong heeft een schouderblessure.

Zwaargewonde bij ongeluk bij Amersfoort

Bij een eenzijdig ongeluk in de buurt van Amersfoort is vanmiddag een man zwaargewond geraakt. De auto raakte rond 16.00 uur in een slip op de Stoutenburgerweg in Terschuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is naar het ziekenhuis overgebracht.

De rechterwielen van de auto raakten door onbekende oorzaak in de berm, waarna de bestuurder de controle over het stuur verloor. De traumahelikopter en de brandweer hebben assistentie verleend, de man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt het ongeluk.

Obama zet met klimaatspecialisten in op wetenschap

De toekomstige president van de VS, Barack Obama, heeft vandaag vier klimaatspecialisten als topadviseurs aangesteld. Dat heeft Obama vandaag op de radio gezegd.

John Holdren wordt wetenschapsadviseur op het Witte Huis. Holdren is een toonaangevende klimaat- en energiewetenschapper van de Harvard Universiteit. Daarnaast zijn Jane Lubchenco, klimaatveranderingexpert, oud-Nobelprijswinnaar Harold Varmus en Eric Lander, specialist in onderzoek naar menselijke genen benoemd.

Bij de bekendmaking van de posten prees Obama Amerika's pioniersrol in het landen op de maan, onderzoek naar menselijke genen en het uitvinden van internet. Volgens Obama heeft de regering een belangrijke rol in deze doorbraken gehad en kan dat in de toekomst weer zo zijn.

Obama  (foto: ANP)

Dekker ziek naar huis

Zwemster Inge Dekker heeft zich afgemeld voor het Nederlands kampioenschap korte baan in Amsterdam.

Vanmorgen plaatste Dekker zich nog wel als snelste voor de finales van de 100 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag, maar daarna voelde ze zich te grieperig om door te gaan. Overigens was Dekker niet de enige die afhaakte: Ook Sebastiaan Verschuren en Bastiaan Tamminga zijn met griep naar huis gegaan.

Veel overtredingen bij grote vrachtwagencontrole

Landelijke controles op in totaal 273 vrachtwagens en 22 bussen van donderdag tot en met vandaag hebben 126 overtredingen aan het licht gebracht. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten vandaag bekendgemaakt. In 74 gevallen ging het om het niet nakomen van bepalingen in de Arbeidstijdenwet. 34 chauffeurs moesten stoppen met rijden.

De controles vonden plaats langs de belangrijkste transportwegen van Nederland. Van de 34 chauffeurs die hun rit moesten beëindigen, hadden 31 zich niet gehouden aan de rusttijd. Ook hadden twaalf de rijtijd overtreden en hadden negen van hen de tachograaf, die rij- en rusttijden van chauffeurs registreert, gemanipuleerd. In totaal bleek 26 keer aan de tachograaf te zijn 'geknutseld'. Zo gebruikten vier chauffeurs geen of onjuiste bestuurderskaarten voor de digitale tachograaf en waren geen of valse gegevens op de tachograafschijven gezet.

Verder reed één vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs en werd een chauffeur aangehouden omdat hij werd gezocht voor overtreding van de Opiumwet. Eén transport werd stilgezet omdat geen vervoersvergunning was afgegeven. Een Poolse chauffeur werd achter het stuur betrapt terwijl hij eerder op de dag al een rijverbod had gekregen. Voor het transport waren niet alle benodigde vergunningen binnen. Na het weekeinde kan hij zijn rit voortzetten, als hij zijn ontheffing binnenheeft.

Opnieuw recordbedrag voor Serious Request

Radio 3FM heeft tot nu toe 327.709 euro opgehaald met Serious Request. Dat is opnieuw een record, want vorig jaar rond deze tijd stond er 248.982 euro op de teller. En dat was toen een record. De dj's Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering zitten in het Glazen Huis in Breda om geld in te zamelen voor vluchtelingen wereldwijd.

Het weer is niet best, maar toch is het druk op de Grote Markt in Breda waar het huis staat. "Ik kan en heb echt uren aan de brievenbus tafel gezeten", zegt Giel Beelen. "Gewoon om te genieten van al die verschillende mensen. Ik denk dat ik net zo vaak m'n duim heb opgestoken als Gerard handen heeft gegeven. Breda is echt top! Vanaf het begin het einde. Nou komen die hartverwarmende reacties natuurlijk uiteindelijk uit het hele land maar het valt me op dat hier op de grote markt altijd wel iemand staat met een glimlach."

FOK! doet dit jaar overigens ook mee met de actie. Zo kun je crewleden opdrachten geven, een speciaal kleurtje krijgen op het FOK!forum of FOK!ker van de maand worden. Uiteraard tegen betaling. Hier lees je er meer over .

Taxichauffeur rijdt dag lang met lijk naast zich

Een taxichauffeur uit Taiwan heeft een dag lang met en lijk in de passagiersstoel rondgereden. De Taiwanese televisiezender TVBS meldde dit vandaag.

Afgelopen woensdagavond had de man een drugsverslaafde vriend opgehaald om hem naar een bekende te brengen. De 35-jarige man haalde daar een pakketje op, waarna hij weer in de stoel naast de bestuurder plofte. De bijrijder raakte tijdens deze rit buiten bewustzijn, omdat hij tijdens de rit drugs gebruikte.

Omdat de chauffeur dacht dat zijn vriend ingedut was, reed hij naar huis en liet hij zijn maatje lekker slapen. De volgende ochtend leek deze echter nog steeds te slapen, waarop de taxichauffeur besloot gewoon maar te gaan werken en zijn vriend lekker te laten slapen. Met de inmiddels overleden man naast zich haalde hij verschillende klanten op en bracht hen naar de plaats van bestemming.

Toen de vriend aan het einde van de dag nog niet wakker was geworden, kreeg de taxichauffeur in de gaten dat deze dood was. Hij reed naar de politie om dit te melden. De politie betwijfelt overigens of de man niet eerder merkte dat diens bijrijder was overleden.

CD: Genesis - 1970 - 1975 Box

In navolging van de twee eerdere Genesis-boxen is het moment om de cirkel zo goed als rond te maken daar. De "groene" is uit en belicht de periode die voor veel muziekliefhebbers Genesis tot hun favorieten liet behoren, 1970 - 1975. Waar de andere twee box-sets de overgang van progrock naar een meer commerciële periode beschrijven, was 1970-1975 een tijd waarin zaken als progrock, experimenteel en psychedelisch hoogtij vierden. Het waren de jaren van Peter Gabriel, de frontman die in 1967 al betrokken was bij het oprichten van de band, samen met schoolmaatje Tony Banks. Het bandje werd eind jaren zestig gedoopt tot Genesis (al was Gabriel's Angels ook een optie), een naam die paste bij een nieuw begin en een nieuw geluid.

Blessuregevallen voor RKC

RKC Waalwijk won vrijdagavond het competitieduel tegen FC Omniworld met 1-0, maar verloor in deze wedstrijd twee spelers.

Benjamin de Ceulaer deed slechts 29 minuten mee tegen FC Omniworld. Door een blessure moest hij het veld verlaten. Ook Charlison Benschop moest eveneens met een blessure afhaken.

Ondanks de blessuregevallen wist RKC met 1-0 van FC Omniworld te winnen. RKC-coach Ruud Brood was toch niet tevreden over het spel van zijn ploeg. "Het resultaat ervaar ik als positief, het spelbeeld was slecht. Na de 1-0 verwacht je te kunnen gaan zitten voor een tweede treffer, maar de tweede treffer bleef uit en de wedstrijd werd steeds slechter, ons spel was dramatisch," aldus Brood op de clubsite van RKC.

Kanye: Michelle Obama in Viktor & Rolf-laarzen

Michelle Obama kan bij Kanye West aankloppen voor modeadvies voor de inauguratie van haar man Barack Obama op 20 januari. Ze moet zich volgens de modebewuste rapper een hoog kapsel aanmeten, net als tekenfilmfiguur Marge Simpson. "Ze moet 'hardcore' gaan", vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift OK! Magazine. "Ze moet van die Viktor & Rolf superheld-laarzen aantrekken."

Hoewel hij Michelle Obama maar al te graag van modeadvies bedient, hoeft Barack Obama niet op een pak van de hand van West te rekenen. "Ik zou iets voor Obama kunnen maken waarin hij naar een club kan gaan", vertelt de zanger, die op 20 januari aanwezig is bij de ceremonie. "Maar ik denk niet dat ik al klaar ben om kostuums te ontwerpen."

De 31-jarige West houdt zich steeds meer bezig met het ontwerpen van kleding."Ik zocht al mijn eigen outfits uit toen ik nog op de kleuterschool zat", vertelt hij. "Ik was altijd aan het tekenen en ontwerpen. Ik zat zelfs op de kunstacademie, maar ik ben gestopt om me op de muziek te kunnen richten." West probeert momenteel zoveel mogelijk te leren van de modewereld. "Ik neem geen afscheid van de muziek. Ik ga het alleen in de weekeindes doen."

Vandaag reist de Amerikaanse artiest af naar Parijs, waar hij samen met modehuis Louis Vuitton de puntjes op de i gaat zetten voor een eigen schoenenlijn.


Kanye denkt dat hij modebewust is  (foto: DAG)

Pocognoli neemt interesse Lyon nog niet serieus

Sinds een aantal weken heeft Sébastien Pocognoli weer een vaste plek in de basis van AZ verworven. Tijdens zijn mindere periodes klonken er vaak geluiden van vermeende belangstelling uit Lyon. De Belg neemt de interesse van Olympique echter nog niet serieus.

Pocognoli reageert op de vraag of de Franse landskampioen concrete belangstelling heeft: "Olympique Lyon? Ik weet dat we me al lange tijd volgen, maar dat zijn dezelfde tafferelen als bij Moussa Dembélé. Ik denk dat het slechts geruchten zijn. Op dit moment wil ik een goed seizoen bij AZ realiseren en vervolgens ons proberen te plaatsen voor de Champions League".

Ook denkt de AZ-er dat hij nu nog niet klaar is voor de stap naar een Europese topclub. "Als ik nu direct de stap maak naar een grotere club, riskeer ik daar op de bank te belanden".

Kerstman in de cel

De politie heeft afgelopen nacht een dronken en agressieve Kerstman opgepakt en op water en brood gezet. De man, een 21-jarige Amsterdammer, had zich verkleed voor een bedrijfsfeestje in Eelde. Een 28-jarige plaatsgenoot vond het nodig bier naar hem te gooien, waarop de Kerstman agressief werd.

De Kerstman werd zo boos dat hij zijn plaatsgenoot aanvloog, waarna ze allebei op de grond vielen. De man die bier gooide raakte hierbij gewond en is overgebracht naar de politie. De Kerstman is hierop door de politie afgevoerd.

Prijskaartje Valencia-spits Villa: 127 miljoen

Manchester City is al geruime tijd in de markt voor David Villa. De spits van de Spaanse club Valencia heeft volgens The Daily Mirror een behoorlijk prijskaartje om zijn nek hangen. Maar liefst 127 miljoen euro moet de aanvaller opbrengen.

Voorzitter Garry Cook van The Citizens zou al een afspraak hebben gepland om een mogelijke transfer te bespreken, maar Valencia is duidelijk. Waar Manchester City 43 miljoen euro over heeft voor international vraagt Valencia het drievoudige.

Het nieuws komt hard aan bij Manchester City, dat goede hoop had om de de 27-jarige spits naar de Premier Leauge te halen. Villa kroonde zich afgelopen zomer tot topscorer van het EK door vier keer te scoren.

Drentse band maakt wereldtournee op een dag

De Drentse boerenrockband Mooi Wark, erg populair in de provincie, maakt maandag een 'wereldtournee' in één dag. Dat heeft de band vandaag bekendgemaakt.

Tijdens de One Day World Tour treedt Mooi Wark op in Bethlehem, Polen, Denemarken, Moscou, Engeland en America, allemaal dorpen en gehuchten in Nederland. Op elke plek spelen ze een paar nummers, waarna ze geld inzamelen voor de 3FM-actie Serious Request.

"Wij willen deze geweldige actie graag steunen en promoten. Daarom toeren we inéén dag langs verschillende landstreken om deze goede boodschap te verspreiden", zegt bassist William Bossong. "Het lijkt onmogelijk zo'n 'wereldtournee', maar wij gaan bewijzen dat het kan."

De heren worden hiervan zo geil als een bossie siepels in augustus

VVV-talenten op proef in Birmingham

Niet alleen de jeugdspelers van de grote Nederlandse clubs worden scherp in de gaten gehouden door de Engelse profclubs. Jupiler League-club VVV-Venlo heeft twee spelers uit de B1 die worden gevolgd door Birmingham City.

Centrale verdediger Roy Heesen en spits Kevin Koolhof uit de B1 van VVV-Venlo hebben een stage bij Premier League-club Birmingham City afgelegd. Beide spelers hebben twee dagen meegespeeld en Koolhof heeft ook een duel meegespeeld.

"Ik kreeg vrijdag nog een telefoontje van de club dat ze tevreden waren en dat ze mij zouden blijven volgen en misschien er nog een vervolgstage komt," aldus Heesen op de clubsite van VVV-Venlo.

Koolhof keek ook positief terug op zijn stage. "Ja, mij is het ook prima bevallen. Er speelde ook nog een Bulgaar en een speler van Wimbledon mee op proef. De club gaat nu bekijken of dit nog een vervolg krijgt. Ze hebben naar VVV-Venlo gemaild dat ze zeer tevreden waren over onze houding en kwaliteiten. Ze zouden met blijven volgen en wie weet komt er nog eens een mooi vervolg," aldus Koolhof.

'Everton wil Vagner Love'

Everton heeft zich gemengd in de strijd om de Braziliaan Vagner Love, die momenteel uitkomt voor het Russische CSKA Moskou. De goalgetter zou ongeveer 12 miljoen pond moeten kosten, maar wil zelf graag naar Real Madrid.

Coach David Moyes maakt er geen geheim van dat hij een fan is van de veelscorende 24-jarige Braziliaan. In 25 wedstrijden scoorde hij al zeventien keer. Met de langdurige blessure van aanvaller Yakubu en de terugkeer van Louis Saha is de voorhoede dunbezaaid. Mede daarom is er interesse voor de Braziliaan.

Love ontkent de interesse niet: "Eén club heeft contact met mij gehad, en dat is Everton. Maar het zou geweldig zijn als ik voor een club als Real Madrid kon spelen. Iedere speler droomt daar van."

Of het Everton wordt blijft de vraag, als Real Madrid aanklopt heeft Love maar één antwoord: "Ik zou alles proberen wat ik kan met de voorzitter om de transfer door te laten gaan."

Verdachte huiselijk geweld slaat agent bloedneus

De arrestatie van een 28-jarige verdachte van huiselijk geweld is gisteren in Rotterdam niet zonder slag of stoot gegaan. De Rotterdammer verzette zich, viel van een trap en sloeg een agent een bloedneus. Even daarvoor had hij een agent aan zijn arm getrokken en geroepen dat hij het buiten wilde uitvechten. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De politie kreeg rond 21.30 uur een melding dat de bewoonster van een woning aan de Van Hallstraat geslagen was. Agenten troffen de tegenstribbelende man aan in het portiek. Na gebruik van pepperspray werd hij gearresteerd en in een politiebus gezet. Toen begon hij volgens de politie de agenten te bedreigen en te beledigen.

De verdachte zit vandaag nog vast. De politie meldt dat hij zijn 24-jarige ex-vriendin op haar oog heeft geslagen.

Zwaargewonde door woningbrand in Delft

Bij een uitslaande woningbrand in Delft is afgelopen nacht iemand ernstig gewond geraakt. Enkele omwonenden, onder wie kinderen, hebben rook geïnhaleerd en moesten naar een ziekenhuis. Dat heeft de brandweer zaterdag bekendgemaakt.

Rond 03.00 uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een woning op de eerste etage aan de Stille Putten, op een steenworp afstand van de A13. De brandweer rukte uit met een hoogwerker om de brand te controleren. Binnen een halfuur werd het sein brand meester gegeven.

De bewoner van de woning is door brandweerlieden in veiligheid gebracht. Zijn huis heeft volgens de brandweer veel schade opgelopen. De woningen van de omwonenden met rookklachten werden uit voorzorg ontruimd. De brand is niet overgeslagen. Over het lot van de zwaargewonde is verder nog niets bekendgemaakt.

'Bogtstra wordt coach van Sluiter'

Raemon Sluiter heeft oud-captain van het Nederlandse Davis Cup-team, Tjerk Bogtstra, gevraagd om zijn coach te worden. De Rotterdammer, die enkele weken terug aankondigde terug te keren op het hoogste niveau, heeft Bogtstra al gesproken.

In januari gaan de twee, die eerder met elkaar samenwerken in het Davis Cup-team, om de tafel om over een samenwerking te spreken. Sluiter besloot negen maanden geleden te stoppen met proftennis, maar kwam hier enkele weken geleden op terug.

Man neergestoken, zwangere vrouw in buik geschopt

Een 21-jarige man uit Uden is gisterenavond neergestoken in het Drossaert Park in zijn woonplaats. Het slachtoffer was samen met een 28-jarige zwangere vrouw, die ook in Uden woont. Ze werden rond 23.00 uur aangevallen door twee mannen, meldt de politie. De Brabander werd geslagen en gestoken en de vrouw werd in haar zichtbaar dikke buik geschopt.

Het tweetal is naar een ziekenhuis vervoerd. Beiden mochten na behandeling weer naar huis. Ze maken het naar omstandigheden goed, meldt de politie. Met het ongeboren kindje is alles in orde. De politie onderzoekt de zaak.

Zoontje Backstreet Boy Brian in ziekenhuis

Het 6-jarige zoontje van Backstreet Boys-zanger Brian Littrell is opgenomen in het ziekenhuis. Dat maakt de Amerikaanse zanger via zijn website bekend. Wat Baylee mankeert, is niet bekendgemaakt. "Hij begint met een behandeling en de familie vraagt of alle Backstreet Boys-fans aan hem willen denken in hun gebed in deze moeilijke tijd."

De 33-jarige Littrell en zijn zes jaar oudere echtgenote Leighanne ontmoetten elkaar tijdens de opnamen van de videoclip 'As long as you love me' in 1997. Het diepgelovige stel trouwde in september 2000. Hun enige kind Baylee werd twee jaar later geboren.

In april waren Littrell en zijn collega's Nick Carter, AJ McLean en Howie Dorough nog in Nederland voor een concert in de Rotterdamse Ahoy. Het viertal, dat in de jaren negentig hits scoorde als 'Quit playing games (with my heart)', 'Everybody (Backstreet's back)' en 'I'll never break your heart', deed Nederland aan in het kader van de Unbreakable Tour, waarmee ze de wereld over reisden.


Zoontje Backstreet Boy Brian in ziekenhuis  (foto: DAG)

Wenger wil eindelijk Europees gaan pieken

Arsène Wenger, coach van Arsenal, wil met zijn team nu eens eindelijk Europees gaan scoren. Twee jaar geleden stonden ze voor het eerst in de finale van de Champions League, toen verloren ze van Barcelona met 2-1.

Wenger nam zijn team voor het eerst in 1998 mee naar de Champions League, maar tot nu toe bleven echte resultaten uit. Met de loting tegen AS Roma hoopt de coach dat daar verandering in gaat komen. "We hebben een grote kans om de cup te winnen, het lijkt nu meer op een bekerwedstrijd omdat de groepswedstrijden voorbij zijn."

"Ik wil de club de Champions League graag schenken", zo vervolgt Wenger. "Niet alleen ik heb deze prijs nog nooit gewonnen, de club ook niet. Arsenal is een constante factor in Europa. De laatste zes jaren waren er slechts vier teams altijd bij, waarvan wij er één zijn."

[FOK!actie] Crewleden doen alles voor geld


Aanstaande vrijdag gaat de Serious Request actie van 3FM weer van start! Voor een vijfde jaar op een rij zet 3FM en haar DJ's zich wederom in voor een betere wereld. Vorig jaar stond Serious Request in het teken van schoon drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden. Dit jaar staat draait de actie om de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.

De DJ's van 3FM laten zich vrijwillig zes dagen opsluiten in het glazen huis op de Grote Markt in Breda. Die zes dagen zullen ze zich 100% inzetten om zo veel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de vluchtelingen. Dit doen ze door onder andere speciale acties te houden. DJ Gerard Ekdom probeert bijvoorbeeld door handen te schudden geld in te zamelen. Iedere keer dat hij een hand schudt krijgt hij daarvoor 1 euro.

Met tal van deze ludieke acties proberen de DJ's en ook bekende Nederlanders geld in te zamelen. De personen die niet zo veel moeite willen doen kunnen gewoon een nummer aanvragen op de Radio. Aan het draaien van dat nummer verbinden ze dan een bepaald bedrag. Vorig jaar was FOK! ook van de partij en wel met een zeer ludieke actie: Michiel Veenstra kreeg van de FOK!ers een reuze badeend. Ook op vele andere manieren waren de FOK!kers meer dan eens in de uitzendingen aanwezig.

Ook dit jaar is FOK! van de partij. Ook de FOK!crew staat volledig achter deze actie en voila! Een eerste FOK!actie voor Serious Request 2008 is geboren. Het leuke aan deze crewactie is dat jullie gaan bepalen wat de actie precies in gaat houden. Daag een crewlid uit om een bepaalde opdracht te doen. Voor het voltooien van deze opdracht stel jij als bedenker natuurlijk een geldbedrag voor Serious Request beschikbaar. Natuurlijk moet de actie uitvoerbaar zijn en niet tegen de wet in gaan. Bedenk een opdracht die op FOK! uitvoerbaar en controleerbaar is. Dit kan je doen voor alle crewleden. Of ze mee willen werken bepalen ze natuurlijk zelf, maar een erg origineel idee is natuurlijk onweerstaanbaar.

Daarnaast kunnen jullie zelf acties gaan bedenken, ga in je blote kont voor de camera's bij het glazen huis staan of daag de 3FM DJ's op FOK! uit voor een leuke actie. De DJ's hebben namelijk allemaal een account op FOK!. En net als vorig jaar zijn ze vast weer van de partij in de topics over Serious Request. Omdat dit een actie op heel FOK! is staan er meerdere topics op het forum. Onder andere in MUZ GC en natuurlijk FTR. Have fun! en bedenk leuke acties voor jezelf en ook voor de crew.

Verder is dit je kans om user van de maand te worden. Kijk snel hier en zie hoe jij een goed doel kunt steunen en een maand lang in het zonnetje kunt staan op FOK!

 

Hallo FOK!, is er te lezen op het A4tje!

Opnieuw zege schansspringer Ammann

Simon Ammann heeft zijn vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Zwitser won voor eigen publiek op de grote schans in Engelberg.

Amman maakte sprongen van 138,5 en 137,0 meter en kwam tot puntentotaal van 275,4. Wolfgang Loitzl (273,2) eindigde als tweede, op de derde plaats eindigde de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer (265,7).

Ammann, in 2002 goed voor twee olympische titels, verstevigde door de zege zijn leidende positie in het wereldbekerklassement.

Man dood gevonden in auto in Schijndel

Een automobilist is vanochtend in het Brabantse Schijndel tegen een boom gereden en overleden. De toedracht van het fatale verkeersongeluk aan de Molendijk-Noord is nog onduidelijk. Het slachtoffer is een 33-jarige Pool, meldt de politie.

De politie tast nog in het duister over het tijdstip van het ongeluk. Een voorbijganger alarmeerde de hulpdiensten dat in de berm een auto stond met lichten aan. De Pool was toen al overleden. De politie vermoedt dat hij te hard reed en een inschattingsfout heeft gemaakt die hem het leven heeft gekost.

Parkeergarage Tilburg dicht om scheurvorming

De parkeergarage Pieter Vreedeplein in Tilburg is sinds vandaag gesloten wegens scheurvorming in de vloer. Het betreft een voorzorgsmaatregel, omdat nog onbekend is wat het effect is van de scheurvorming. Onderzoek moet meer duidelijkheid geven, zo heeft de gemeente bekendgemaakt.

De gemeente hield vanochtend een bewonersbijeenkomst wegens de sluiting van de garage. Ongeveer tien van de circa 150 Tilburgers die een parkeervergunning hebben voor de garage, waren daarbij aanwezig. Morgenochtend houdt de gemeente een bijeenkomst voor degenen die vandaag niet konden.

De parkeergarage telt 776 plekken en werd in maart dit jaar in gebruik genomen. Behalve voor de ongeveer 150 vergunninghouders is de garage normaal gesproken ook toegankelijk voor publiek. De parkeergarage is onderdeel van een groot complex, waartoe winkels en woningen behoren. Een woordvoerder van de gemeente stelt uitdrukkelijk dat de scheurvorming geen betrekking heeft op het overige complex. "De constructie van de rest van het complex staat los van deze parkeervloer. Het is geen Bos en Lommer-verhaal."

Vanmiddag rond 13.30 uur was de garage leeg, op een paar auto's na van bewoners van het complex. De bewoners mogen hun auto laten staan, vertelt de gemeentewoordvoerder. "Als ze willen, mogen ze de komende tijd ook wegrijden met hun auto, maar ze mogen in ieder geval niet hun auto opnieuw parkeren in de garage voor we meer duidelijkheid hebben."

De gemeente heeft voorzieningen getroffen voor mensen die hun voertuig in de parkeergarage hadden willen zetten. Zo kunnen vergunninghouders hun auto nu kwijt in parkeergarage Tivoli.

Onderzoek moet uitwijzen wat het effect van de scheurvorming is. De woordvoerder weet niet wanneer de resultaten van dit onderzoek bekend worden. Wanneer de garage weer opengaat, is daardoor ook nog onduidelijk.

'Alex gaat Chelsea niet verlaten in winterstop'

Chelsea kan ook na de winterstop gebruik maken van de diensten van Alex. De robuuste verdediger zal de Engelse club niet verlaten. Trainer Felipe Scolari is van plan niemand van zijn selectie te laten vertrekken in de winterstop.

Engelse media beweren dat Alex uit is op een vertrek bij Chelsea, maar dit wordt zowel door club als verdediger ontkend. Coach Scolari reageert via de website van Chelsea: "Directeur Peter Kenyon heeft meermaals aangegeven dat wij geen spelers kopen en verkopen in de winterstop. Punt."

Tevens beweert Scolari, in tegenstelling tot wat de Engelse media beweert, dat hij graag wil dat Alex aanblijft bij de Londense club. "Alex kwam gisteren naar mij toe en zei dat hij geen interview heeft gegeven en gelukkig is bij ons. Ik geloof hem."

'Minder ziekte bij goed personeelsbeleid'

Als verpleeg- en verzorgingshuizen een goed verzuimbeleid hanteren, is het ziekteverzuim onder het personeel doorgaans laag. Dat concludeert onderzoeksbureau NIVEL in een studie die deze week is gepresenteerd.

De zorg is één van de sectoren in Nederland met het hoogste ziekteverzuim. Als managers zorgen voor een goede werksfeer, heldere regels en persoonlijke aandacht voor personeelsleden vertaalt zich dat volgens de onderzoekers in minder verzuim.

Als voorbeeld noemen ze een bedrijf dat in de zomermaandan voor de kinderen van het personeel een vakantiefeest organiseert. Werkende ouders hebben dan geen oppasproblemen en hoeven zich dan ook niet ziek te melden.

Trein botst op auto's: alleen blikschade

Een trein is gisterenmiddag in het Gelderse Almen op twee auto's gebotst, die even daarvoor met elkaar in aanraking waren gekomen. Niemand raakte gewond. De inzittenden van de voertuigen, een 22-jarige vrouw en een 67-jarige man uit Almen, wisten nog wel hun auto's te verlaten, voordat de trein op de wagens botste. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De twee auto's botsten op een spoorwegovergang op de Kapelweg op elkaar. Een getuige zag de aanrijding gebeuren. Hij wist dat er over een paar minuten een trein zou passeren, rende in de richting van de trein en waarschuwde de machinist. Die trok aan de noodrem. Een botsing kon niet meer worden voorkomen, maar de trein reed op dat moment al wel langzaam, meldt de politie. De brandweer heeft de auto's losgemaakt van het treinstel, zodat ze konden worden afgesleept. Het treinverkeer was als gevolg van het ongeval enige tijd ontregeld.

Toyota wil 100% betrouwbare auto

Het team van Toyota wil in 2009 in de Formule 1 aan de start staan met een auto die niet stuk zal gaan. Vorig seizoen presteerde het Japans/Duitse team goed, maar om mee te kunnen doen om de prijzen moet de betrouwbaarheid verder verbeterd worden.

"Het doel van Toyota in de Formule 1 is om een race te winnen en dat is ons niet gelukt in 2008", aldus teambaas Tadashi Yamashina. "We hebben ook teleurstellende resultaten behaald terwijl we meer verwachtten, zoals in Fuji."

"In vergelijking met de andere teams waren we vrij betrouwbaar, maar er zijn momenten geweest waarop we punten verloren en we zullen die betrouwbaarheidsproblemen moeten oplossen, omdat dat erg kostbaar kan zijn in het kampioenschap. We hebben als doel om honderd procent betrouwbaarheid te genereren en we weten dat dat een ambitieus doel is."

Lampard: "We hebben Owen niet nodig"

In Engeland doen verschillende geruchten de ronde over een mogelijke transfer van Michael Owen naar Chelsea. Frank Lampard heeft vandaag in the Sun aangegeven dat zijn club hem niet nodig heeft.

Owen heeft bij Newcastle een aflopend contract en zou buiten zijn salaris niet veel geld hoeven te kosten. Volgens Lampard zou het echter zonde van het geld zijn om de voormalige Liverpool-ster te contracteren. "Natuurlijk is het de manager die zal beslissen, en Michael is ook een topspeler. Als hij fit is, wat de laatste jaren niet vaak het geval is, is het echt een topper. Maar wij hebben met Anelka en Drogba al genoeg kwaliteit voorin lopen, ik zou hem daarom niet naar Londen halen.", aldus de middenvelder van Chelsea en het Engelse nationale team.

Tiener rijdt dronken in auto van ouders

Een 17-jarige jongen uit Terheijden is vannacht in zijn woonplaats aangehouden toen hij dronken rondreed in een auto. Die bleek van zijn ouders te zijn. Rond 01.00 uur werd hij in de kraag gevat, meldt de Brabantse politie vandaag.

Hoewel de minderjarige Brabander begrijpelijkerwijs nog geen rijbewijs heeft, kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd. De politie heeft de ouders van de aanhouding van hun zoon verwittigd.


Tiener rijdt dronken in auto van ouders  (foto: DAG)

Lisa Rinna naakt in Playboy

"Ik ben de slechtste leugenaar op deze planeet. Ik kan niet liegen, dus ik denk dat ik ja moet zeggen", vertelde de Amerikaanse actrice aan het entertainmentprogramma Extra, dat haar vroeg of ze plannen had voor een naaktreportage.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de 45-jarige Rinna, die vooral bekend is van rolletjes in Days of our Lives en Melrose Place, naakt te zien is in het maandblad van Hugh Hefner.

Tien jaar geleden poseerde ze al naakt voor een Playboy-reportage die nogal wat stof deed opwaaien. De brunette was destijds zes maanden zwanger van haar oudste dochter Delilah Belle, die ze kreeg met haar echtgenoot Harry Hamlin. Het stel heeft nog een dochter, Amelia (7). Het gezin staat naar verluidt volgend jaar centraal in een realitysoap.


Lisa Rinna naakt in Playboy  (foto: DAG)

Stoppen met roken toch vooral cold turkey

Bijna 70 procent van de ex-rokers is 'cold turkey', zonder hulpmiddelen gestopt. Dat blijkt uit een enquête die het televisieprogramma Kassa heeft gehouden onder zevenduizend rokers en ex-rokers. De resultaten worden in de uitzending van vanavond gepresenteerd.

Veel van de stoppers hebben eerst andere dingen geprobeerd, zoals nicotinevervangers, maar uiteindelijk hielp 'gewoon stoppen' volgens hen toch het best.

Als voordeel van het gestopt zijn noemen ze een betere gezondheid, maar ook het vermogen om beter te proeven en te ruiken. Sommigen noemen de financiële winst die ze behalen door geen geld meer uit te geven aan tabak. Anderen zijn er trots op dat ze een verslaving hebben weten te overwinnen.

Ook Kassa komt tot de conclusie dat stoppen met roken niet eenvoudig is.

McClaren: "Goede positie vasthouden"

De coach van FC Twente, Steve McClaren, hoopt de goede positie van zijn ploeg in de competitie te kunnen vasthouden. Ondanks dat Twente afgelopen donderdag met 4-0 verloor van PSG, denkt McClaren dat dat geen invloed zal hebben op zijn team.

"We zijn teleurgesteld over de wedstrijd tegen PSG, maar die wedstrijd hebben we nu achter ons gelaten. Kort na de wedstrijd heb ik tegen de spelers gezegd dat ik zondag een reactie wil zien. We hebben in de competitie een goede positie en die willen we niet verspelen," aldus de Brit.

Twente speelt morgen thuis tegen Willem II.

FIFA heft schorsingen Koeweit, Peru en Samoa op

De FIFA heeft de schorsingen van Koeweit, Samoa en Peru per direct opgeheven. Om diverse redenen speelden de drie landen sinds dit najaar geen internationale wedstrijden meer.

Overigens wordt de schorsing van Koeiweit slechts voorlopig stopgezet zodat het land vanaf januari kan deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Azië Cup en de Golf Cup. In maart zal worden bepaald of de schorsing definitief stop wordt gezet. Eind oktober werd Koeiwt geschorst nadat de politiek zich te veel met het voetbal had bemoeid.

Samoa kreeg in oktober een schorsing opgelegd voor 'herhaaldelijk beheersproblemen'. Peru, dat eind november eveneens werd geschorst wegens 'politieke inmenging', is ook weer speelgerechtigd.

Vacansoleil klaar voor 2009

De nieuwste Nederlandse profwielerploeg, Vacansoleil, is klaar voor het nieuwe seizoen. Het team heeft 21 renners in dienst genomen en verwacht aan veel koersen mee te doen in 2009.

Vacansoleil nam de licentie over van P3transfer-Batavus en kreeg begin december een ProContinentale licentie. Daan Luijkx, algemeen directeur, vertelde met gepaste trots aan Wielerupdate.nl: "Ik denk, en ik weet het eigenlijk wel zeker, dat nog nooit zoveel Nederlandse wielrenners tegelijk een prof-status hebben gekregen."

"Het doel voor komend jaar is om ons te laten zien in de voorjaarsklassiekers, meedoen aan een grote ronde zou mooi meegenomen zijn. De Ardense klassiekers zijn voor onze sponsor zeer belangrijk omdat rond die tijd de meeste vakanties geboekt worden. Met Björn Leukemans en Bobbie Traksel hebben we het als ploeg ook in ons om in die koersen vooraan mee te doen," aldus Luijkx.

Vergoossen: "PSV moet risico nemen"

Sef Vergoossen, oud-trainer van PSV, is van mening dat PSV morgen de klassieker tegen Feyenoord moet winnen.

“Dit is een op zichzelf staande wedstrijd. Maar PSV moet het naar zich toetrekken. Als je wilt winnen, moet je risico’s nemen. Op dit niveau gaat het om presteren, om winnen. PSV moet de aansluiting niet verliezen en het seizoen wedstrijd voor wedstrijd benaderen,” aldus Vergoossen.

De landskampioen staat nu vierde, op twaalf punten achterstand van koploper AZ. Met winst op Feyenoord kan de ploeg uit Eindhoven drie punten inlopen.

Beluga voor bedelaars

De politie in Milaan deelt met kerst kaviaar uit aan de armen. Het gaat om een lading van 40 kilo beluga-kaviaar die naar Italië werd gesmokkeld, maar door de politie in beslag is genomen.

De dure lekkernij kan niet te lang bewaard worden. We doen het daarom cadeau aan mensen die zich beslist geen kaviaar kunnen veroorloven, aldus de initiatiefnemer, politieinspecteur Juri Mantegazza.

De kaviaar gaat naar opvangcentra voor daklozen of gaarkeukens. De waarde van de steureitjes is naar schatting 400.000 euro.

Boek: Cecily von Ziegesar - De It-girl / Lekker

Jenny, de hoofdpersoon in het boek Lekker uit de It Girl-reeks zit nog altijd op Waverly Academy. Dit heeft ze vooral te danken aan een geheim persoon die er uiteindelijk voor zorgde dat ze na de beschuldigingen van de brand (deel V in deze reeks) toch op school mocht blijven. Ze is inmiddels ook een stuk populairder geworden. Of dit te danken is aan de valse beschuldigingen of dat de medeleerlingen haar nu echt mógen is niet geheel duidelijk. Het is wel een feit dat Jenny hard op weg is de 'It-Girl' te worden.

Been geeft El Kabir het vertrouwen

Moestafa El Kabir start morgen, in de thuiswedstrijd van NEC tegen ADO Den Haag, in de basis. De aanvaller neemt de plaats in van Saidi Ntibazonkiza. El Kabir zal voorin geassisteerd worden door Jhon Van Beukering en Rachid Bouaouzan.

Omroep Gelderland meldt dat Arek Radomksi weer met de groep meetraint, maar hij is nog niet fit genoeg om weer deel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Boymans maakt overstap van Fortuna naar VVV

Ruud Boymans heeft vandaag een contract voor de komende drie seizoenen getekend bij VVV Venlo. De 19-jarige spits van Fortuna Sittard stond al geruime tijd in de belangstelling van de huidige lijstaanvoerder van de Jupiler League.

Boymans maakte in december 2007 zijn debuut voor de Limburgers en is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van coach Roger Reijners. Het contract van de aanvaller uit Borne liep eind dit seizoen af. Omdat hij de ploeg uit Venlo per direct gaat versterken moest VVV echter wel een afkoopsom betalen.

Real weigert bod op Drenthe van Juventus

Real Madrid wil Royston Drenthe niet aan Juventus verkopen. De Italiaanse club had zich afgelopen week gemeld bij de Madrileen, maar de Spaanse topclub wil niks van een transfer weten.

De zaakwaarnemer van Drenthe, Sigi Lens, vertelt: "Ook vorig seizoen hebben ze het geprobeerd, maar net als nu wil Real hem niet laten gaan.: Hij vervolgt: "De toekomst van Royston ligt bij Real Madrid, de grootste club ter wereld. Ook de nieuwe trainer ziet het in hem zitten. Er is geen enkele reden om over een transfer na te denken."

Drenthe, die vorig seizoen overkwam van Feyenoord, begon afgelopen weekend in de basis in de topper tegen Barcelona. Hij maakte als enige Nederlander de negentig minuten vol. Tot nu toe kwam de linkspoot dit seizoen al tot twaalf competitiewedstrijden bij Real Madrid.

TOP Oss strikt clubloze Guvenc

TOP Oss heeft de selectie weten te versterken met Emrullah Guvenc. De Belgische aanvallende middenvelder zat zonder club sinds Fortuna Sittard zijn contract afgelopen zomer besloot niet te verlengen.

Voor zijn Limburgse werkgever scoorde hij in totaal negen doelpunten in vier seizoenen. Guvenc trainde al langer mee met de Ossenaren en is vanaf januari speelgerechtigd.

Naast de presentatie van Guvenc wist TOP Oss ook het contract met middenvelder Roel van de Sande te verlengen. De jongeling (21) speelde sinds dit seizoen op amateurbasis voor de ploeg uit Oss en tekende een contract tot 2011 met een optie voor nog één seizoen.

Oleguer tevreden

Oleguer Presas Renom heeft zich geruisloos in de basis van Ajax gewerkt. De centrale verdediger is erg tevreden over zijn eerste half jaar in Amsterdam.

"Ik geniet van de stad en van Ajax. Het is heerlijk om een nieuwe stad te verkennen en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Amsterdam is een geweldige stad. De grachten, de musea en de mensen; ik geniet er echt van," aldus de Catalaan die erg tevreden is over de ontwikkeling van Ajax.

"Ik erken dat het voetballend nog wel voor verbetering vatbaar is. Het belangrijkst is echter dat we winnen. We zijn verder gekomen in de UEFA Cup en strijden nog volop mee om het kampioenschap. Eigenlijk gaat het allemaal erg lekker", aldus Oleguer.

Oleguer weet weinig over de tegenstander van morgen in de competitie, De Graafschap. "Of ik thuis veel voetbal kijk? Nee, eigenlijk helemaal niets. Als ik de voordeur opendoe, dan schakel ik een knop om en is voetbal even van minder belang.. Ze staan niet al te hoog op de ranglijst, zeventiende. Op papier moeten we dit dus kunnen winnen, maar dat is slechts op papier. Momenteel winnen we geen enkele wedstrijd gemakkelijk en dus zal iedereen geconcentreerd moeten spelen om tot een goed resultaat te komen."

Blessure Steppe ernstiger dan gedacht

Kenny Steppe lijkt langer uitgeschakeld te zijn dan verwacht. Zijn vervanger is Brian Vandebussche, die drie jaar geleden ook als reservedoelman de wedstrijd tegen Sparta mocht spelen.

"Toen ik in de gaten kreeg dat ik tegen Sparta zou keepen, moest ik meteen aan Boy denken," aldus Vandenbussche. "Drie jaar geleden viel Boy uit en greep ik mijn kans. In Engeland lagen Kenny en ik op één kamer. Hij vertelde me dat hij waarschijnlijk niet op tijd fit zou zijn. Vandaag (vrijdag, red) bleek dat hij zelfs nog ernstiger geblesseerd is en enkele weken rust moet nemen.’’

Vandebussche zal ook bij het duel tegen FC Groningen volgende week het doel van sc Heerenveen verdedigen.

Alleen UEFA Cup-duel Ajax zeker op tv

De NOS zendt in ieder geval de thuiswedstrijd van Ajax tegen Fiorentina in de strijd om de UEFA Cup rechtstreeks uit. Op een later tijdstip zal worden besloten of ook de duels van FC Twente en NEC live worden uitgezonden.

"We kijken bijvoorbeeld of die wedstrijden interessant genoeg zijn, hoe laat ze gespeeld worden en wat het kost," aldus een woordvoerder.

Er was afgelopen week verwondering dat de wedstrijd NEC - Udinese niet werd uitgezonden en het niet meer van belang zijnde duel van Ajax wel.

Van Stee vreest schwalbes Suárez

De Graafschap-trainer Henk van Stee speelt komende zondag met zijn team in eigen huis tegen Ajax. Hoewel Van Stee niet erg bang is van de kwaliteiten van de Amsterdammers is er toch een aspect van hun spel, en dan met name van een speler, waar hij voor vreest.

“Mijn grootste zorg zijn de schwalbes van Luis Suarez”, aldus Van Stee in de Gelderlander. “Ik heb Ajax zelf al twee keer geanalyseerd en het is heel erg irritant wat hij doet. Wat ik nog erger vind, is dat hij tegenstanders ook nog eens gele kaarten aansmeert. Het is te hopen dat Jaap Uilenberg zijn scheidsrechters nog eens goed instrueert.”

Traumaheli's mogen dag en nacht vliegen

De vier traumaheli's mogen volgend jaar dag en nacht erop uit. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) trekt 5,6 miljoen euro extra per jaar uit om voortaan ook nachtvluchten voor de vier Nederlandse heli's mogelijk te maken. Dat heeft de minister besloten naar aanleiding van een geslaagde proef met nachtvluchten in Nijmegen.

Een woordvoerder van Klink bevestigde vandaag een bericht in het AD hierover. De Tweede Kamer wordt in januari geïnformeerd. Niet alle helikopters zullen meteen 's nachts kunnen gaan vliegen. Dat is afhankelijk van de training van het personeel en eventuele noodzakelijke aanpassingen van de landingsplaatsen. Nijmegen kan in elk geval meteen door met de nachtvluchten. Over de uitvoering zal nauw contact onderhouden worden met het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Mochten er alsnog problemen komen, dan is het mogelijk dat de standplaatsen in Groningen, Amsterdam en Rotterdam gewijzigd worden.

Nu ook 24/7 beschikbaar  (foto: ANP)

Condoleances voor Mark Weijdt stromen binnen

Op de website van het ministerie van Defensie stonden vandaag omstreeks het middaguur bijna 2000 blijken van medeleven voor de gesneuvelde sergeant Mark Weijdt. De 24-jarige Weijdt kwam gisteren om in de provincie Uruzgan in Afghanistan toen hij op een bermbom stapte.

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop, de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, en staatssecretaris van Defensie Jack de Vries tekenden gisteren als eersten het condoleanceregister. "Wij zijn diep geraakt door het overlijden van Mark Weijdt. Opnieuw heeft een Nederlandse militair zijn leven gegeven voor de verbetering van het lot van anderen."

Op de site condoleance.nl stonden vanochtend ongeveer 74 reacties op het overlijden van Weijdt. Hij is het achttiende Nederlandse slachtoffer in Afghanistan sinds medio 2006 en het zevende door een bermbom.

Vlag hangt halfstok voor Mark Weijdt  (foto: ANP)

40% verkopen Shaun White voor Wii, deel 2 in de maak

De website Reuters meldt dat er maar liefst 259,000 exemplaren van de snowboardgame Shaun White Snowboarding over de toonbank zijn gegaan. Een opvallend feitje is dat 40% van die 259,000 exemplaren de Wii-versie is. Tevens heeft Shaun White laten weten dat deeltje twee in de maak is. Shaun White hier even aan het woord:

"Now that I have the knowledge and I can speak to programmers better and I understand a lot more about what's possible and what's not possible, this will all help with the next game."

Ubisoft heeft daarnaast ook een akkoord bereikt met topzwemmer Michael Phelps. Ook hij krijgt zijn eigen game. De zwemgame moet ergens in 2010 uitkomen. Michael Phelps is in ieder geval erg verheugd:

"I believe this will be a tremendous opportunity to help continue my quest to raise the profile for the sport of swimmin."

Amazone Werth wint in wereldbeker

Isabell Werth heeft in Frankfurt een wereldbekerwedstrijd dressuur op haar naam geschreven. Met Satchmo, het paard waarmee ze op de Olympische Spelen afgelopen zomer zilver won achter Anky van Grunsven, kwam de Duitse amazone tot een score van 78,12.

Jeannette Haazen was de beste Nederlandse. Ze eindigde met Nartan als achtste met een score van 68,33. Anky van Grunsven rijdt momenteel niet wegens een rugblessure en het paard van Imke Schellekens-Bartels is niet fit.

Vier nieuwe Wiiware-titels beschikbaar

Nintendo brengt ons met de kerstdagen voor de deur nog eens vier nieuwe Wiiware-titels.

De titel die er het meeste uitspringt is World of Goo. WoG is een puzzel/bouwspel dat erom draait zoveel mogelijk balletjes slijm naar het einde van het level te krijgen. Onderweg moet je obstakels overwinnen door bijvoorbeeld bruggen te bouwen. World of Goo is te krijgen voor 1500 Wii Points (15 euro)

Ook nieuw is de game Art Style: Orbient. Deze is beschikbaar voor maar 600 Wii Points en draait erom een ster door 50 levels te sturen en onderweg zoveel mogelijk kleinere sterren te absorberen.

Verder kun je voor 500 punten Niki: Rock 'n Ball binnenhalen, een game over een bal die in verschillende levels een bepaald aantal vijanden moet doodmaken om het te halen. Tenslotte kan je moeder/tante/oma ook de kerstdagen doorwii-en met de meer dan 100 miljoen puzzels die Sudoko Challenge bevat.


World of Goo

Luijckx: "Dit is mijn kans"

Voor het eerst dit seizoen stond Kees Luijckx gisteren, in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht, in de basis bij AZ.

Hij was de vervanger van de geblesseerde Héctor Moreno en deed dat naar behoren. Geruime tijd leek Luijckx op een zijspoor in Alkmaar te zitten, maar nu Moreno voorlopig uit de roulatie is, mag Luijckx zich bewijzen. “Ik krijg nu de kans om het te laten zien. Kew Jaliens is straks weer fit en het is aan mij om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Ik moet ervoor zorgen dat hij me er in laat staan.”

Binnenkort gaan Luijckx en AZ om de tafel zitten om over de toekomst van de voetballer te praten. Louis van Gaal heeft al gezegd dat Luijckx niet weg hoeft. "We moeten kijken hoe dat gesprek gaat lopen, daar kan ik nu nog weinig over zeggen. Het is duidelijk dat ik wil spelen. Ik ben in elk geval blij met deze speelminuten."

Breuer twijfelgeval bij Heerenveen

Michel Breuer heeft afgelopen week, in de UEFA Cup-wedstrijd van SC Heerenveen tegen Portsmouth, een liesblessure opgelopen. Het is daarom maar de vraag of hij in actie kan komen in de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

"Het is niet ernstig, maar Sparta komt wel heel erg snel", aldus de verdediger die door de kwetsuur afgelopen woensdag al na een half uur naar de kant moest.

Gravenstijn gaat nog jaar door

Deborah Gravenstijn gaat nog een jaar door. De Rotterdamse judoka heeft dit, nadat ze deze week werd gekozen tot sportvrouw van Rotterdam, bevestigd. Gravenstijn won afgelopen zomer zilver bij de Olympische Spelen in Peking. Begin deze maand vertelde bondscoach Marjolein van Unen al dat Gravenstijn door wilde gaan.

Voor Gravenstjn is het WK judo in Rotterdam volgend jaar, de stimulans om er nog een seizoen aan vast te knopen. Gravenstijn won in haar loopbaan twee olympische medailles. In 2004, tijdens de Spelen in Athene, won ze brons.

Recessie tot nu toe goed voor de game-industrie

The Economist heeft in een recent artikel de game-industrie geanalyseerd en geconcludeerd dat de industrie is gegroeid, ondanks, en wellicht wel dankzij, de economische recessie.

In het artikel nemen ze waar dat gameverkopen in Amerika afgelopen jaar met 35% zijn gestegen. Hierop redeneren ze dat dit kan zijn doordat mensen in zware economische tijden graag afleiding zoeken in andere werelden.

Er worden ook nog andere oorzaken geopperd waardoor het, ondanks de recessie, nog zo goed kan gaan met de game-industrie. De voornaamste hiervan is dat meer dan de helft van de volwassen Amerikanen en bijna alle tieners gamen. De grootste doelgroep is volgens The Economist een groep mannen rond de 30 met middelbare tot hoge inkomens. Deze groep neemt gamen serieus en zal eerder ergens anders op bezuinigen.

Tenslotte werd Alex Evans van Media Molecule (LBP) nog om zijn mening betreffende het onderwerp gevraagd.

"People in the industry believe gaming has benefited from the rise of the “staycation”, or stay-at-home holiday. It is much cheaper to escape into the world of “Fable II” for a week than to go abroad."

Er is echter ook een schaduwzijde. Hoewel de industrie tot nu toe nog niet heeft geleden als geheel, wijst het artikel naar EA, een van de grootste spelers op softwaregebied. Ze hebben dit kwartaal zware verliezen geleden en besloten 6% van hun personeel te ontstaan.

Of de industrie op lange termijn net zo recessie-proof blijft als op dit moment zullen we moeten afwachten.



Stadionplannen van Haarlem nieuw leven in geblazen

Het plan voor een nieuw stadion in Haarlem voor de plaatselijke HFC is waarschijnlijk gered. Een onbekende zakenman wil met projectontwikkelaar Fortress praten over een overnamen van de plannen aldus het Haarlems Dagblad vanmorgen.

Er moeten winkels, kantoren en een hotel verrijzen in de nabijheid van het nieuwe stadion. Het stadion zelf zal 8000 zitplaatsen hebben. Zowel de voetbalclub als Fortress als de gemeente geloven dat de plannen van de anonieme man serieus zijn.

Voetballers als Groot-Brittannië naar Spelen

De FIFA heeft tijdens een congres in Tokyo vandaag bepaald dat er een voetbalteam van Groot-Brittannië mag meedoen aan de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Schotland, Noord-Ierland en Wales waren huiverig voor het plan omdat ze bang waren dat door een gezamenlijk elftal hun aparte status bij de reguliere internationale voetbaltoernooien in gevaar zou komen. De FIFA heeft verzekerd dat dit niet het geval zal zijn.

De landen van Groot-Brittannië nemen individueel deel aan de (kwalificaties van) de EK's en WK's en ook in de Europese bekertoernooien voor clubs kennen ze indivuele inschrijvingen.

De regels van het IOC bepalen dat de vier landen op het olympisch toernooi alleen gezamenlijk mogen uitkomen. Doordat de FIFA nu ook toestemming heeft gegeven, mogen de landen nu zelf beslissen of ze inderdaad met een team meedoen. Uiterlijk maart aankomend jaar zal de beslissing hierover vallen.

De Britse Premier Gordon Brown heeft inmiddels gesuggereerd dat Alex Ferguson het team kan gaan leiden. Ferguson, coach van Manchester United, is net als Brown een Schot.

CoD: World at War doet het goed in de Dutch Charts

De Dutch Charts van week 51 zijn bekend gemaakt. De PS3 versie van Call of Duty: World at War doet het erg goed en staat op een tweede plaats. Op de eerste plaats staat nog steeds Mario Kart Wii.
Mario & Sonic at the Olympic Games doet het ook erg goed en is gestegen naar de derde plaats.

GTA IV voor de PC doet het wat minder en is gezakt naar de zesde plaats. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de vele problemen/bugs die de game rijk is.

1 MARIO KART (Wii) NINTENDO
2 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PS3) ACTIVISION BLIZZARD
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
4 WII FIT (Wii) NINTENDO
5 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (XBOX 360) ACTIVISION BLIZZARD
6 GRAND THEFT AUTO 4 (PC) TAKE - TWO INTERACTIVE
7 PROFESSOR LAYTON (DS) NINTENDO
8 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PC) ACTIVISION BLIZZARD
9 BRAIN TRAINING (DS) NINTENDO
10 RESISTANCE 2 (PS3) SONY

Wii - 3
DS - 2
PS3 - 2
PC - 2
Xbox 360 - 1

Klik HIER voor het complete lijstje.

Lawinegevaar voor Giro-rit naar Pinerolo

De organisatie van de Giro moet wellicht het schema aanpassen. De tiende etappe staat gepland over Colle di Maddalena, maar die moet geschrapt worden wegens lawinegevaar.

De etappe in de komende Ronde van Italië moet een legendarisch rit uit 1949 doen herleven. Toen was Fausto Coppi de ster van de dag. Als alternatief hebben de Italianen de Colle d'Agnello in gedachte. Of dat haalbaar is is nog onduidelijk omdat er in mei vrij veel sneeuw ligt op de top. RCS, organisator van de ronde, denk nog over een definitieve route na.

Judoka Schoeman naar andere klasse

Judoka Henri Schoeman stapt over naar een zwaardere gewichtsklasse, namelijk die tot 81 kg. Tot nu toe kwam Schoeman uit in de klasse tot 73 kilogram.

De Nederlander komt door een afgescheurde kruisband en twee beschadigde meniscussen al maanden niet meer in actie. Schoeman heeft de training inmiddels hervat en hoopt in de loop van 2009 zijn rentree op de judomat te kunnen maken.

In zijn nieuwe klasse krijgt Schoeman concurrentie van Guillaume Elmont, de wereldkampioen van 2005.

Coulthard verwacht niet veel te rijden

Doordat de regels omtrent het testen voor 2009 erg veranderen verwacht David Coulthard niet veel te zullen rijden komend jaar. Volgend jaar is de Schot onderdeel van het BBC team dat de GP-uitzendingen verzorgd.

"Volgend jaar is het verboden om tijdens het seizoen te testen, waardoor er voor mij een stuk minder mogelijkheden zullen zijn om te rijden. Ik zal dus waarschijnlijk niet zoveel rijden, misschien wel helemaal niet. Als de nieuwe wagen in februari klaar is, zullen Webber en Vettel er de hele tijd mee gaan rijden, dus ik verwacht in die periode niet veel tijd in de wagen door te brengen, op enkele promotionele activiteiten misschien na dan." Ik heb een contract, dus ik blijf trainen, al zal ik vooral een adviserende rol hebben," aldus Coulthard tegenover ITV.

Stevens: "Het enige wat ik moet is sterven"

De trainer van PSV, Huub Stevens, heeft gezegd dat zijn ploeg morgen niet automatisch de favoriet is in de klassieker tegen Feyenoord.

Stevens antwoordde op de vraag of hij van zijn ploeg niet gewoon drie punten móet eisen tegen Feyenoord: "Het enige wat ik moet is sterven."

"Natuurlijk willen we zondag tegen Feyenoord de punten pakken, maar dat willen we iedere week", aldus Stevens die volop vertrouwen heeft in zijn selectie. "Ik blijf de groep de steun geven die ze verdienen. Ik krijg die steun ook terug, dat merk ik aan het plezier dat we samen hebben."

De trainer van de landkampioen was na afloop van het gelijkspel tegen Vitesse nog even met Ibrahim Afellay in conclaaf gegaan. Afellay begon toen op de bank en zei na afloop dat dat de beslissing van zijn trainer was. De Utrechter was graag in de basis begonnen. "Ibrahim was nog niet fit genoeg voor een basisplaats. Dat hadden we met hem besproken. Ik begreep ook niet waarom hij dat heeft gezegd. Tegen Feyenoord kan hij overigens normaal gesproken wel starten."

Voetbalclubs verdienen 225 miljoen euro

De afgelopen vijf jaar hebben de Nederlandse voetbalclubs, en daarmee indirect de schatkist, netto 225 miljoen euro verdiend aan de in- en verkoop van spelers. Dit meldt de De Nederlandsche Bank.

In totaal leverden de 180 voetballers, die vanuit ons land naar het buitenland vertrokken, de clubs 421 miljoen euro op. De clubs kochten 272 spelers uit het buitenland in vijf jaar en betaalden daar een stuk minder voor, te weten 196 miljoen euro.

Ajax was de club die het meest wist te profiteren. Van de ruim 225 miljoen euro aan opbrengsten kwam 44 procent voor rekening van de Amsterdamse club.

Carla Bruni wint rechtszaak naaktfoto

Carla Bruni heeft de rechtszaak tegen kledingbedrijf Pardon gewonnen en krijgt 40.000 euro schadevergoeding. De rechtszaak was aangespannen omdat het merk tassen verspreidde met daarop een naaktfoto van de Franse Presidentsvrouw, zonder dat er toestemming was verleend. Elke klant die meer dan 5 euro besteedde kreeg zo'n tas. 

De naaktfoto werd in 1993 gemaakt in de tijd dat Bruni nog model was. Bruni is niet van plan het geld van de schadevergoeding zelf te houden maar wil het schenken aan een goed doel. 

Oper wil weg bij Roda JC

Technisch directeur Martin van Geel van Roda JC heeft van Andres Oper te horen gekregen dat de spits wil vertrekken. Oper is bezig aan zijn derde seizoen in Kerkrade.

De Est denkt onder Harm van Veldhoven amper te gaan spelen. "Hij kiest heel duidelijk voor Yulu-Matonda en Anouar Hadouir. En dat lijkt hij niet te veranderen. Andres is 31 jaar en wil spelen, dus is een transfer het beste," aldus Oper's zaakwaarnemer Chiel Dekker.

Pranjic weer fit

Vanavond kan Danijel Pranjic meedoen in het uitduel van zijn club SC Heerenveen tegen Sparta. De Kroaat had last van een enkelblessure maar is weer fit.

Verder kan Trond Sollied, trainer van Heerenveen, beschikken over Christian Grindheim en Roy Beerens. Het duo viel woensdag geblesseerd uit in het duel met Portsmouth. Kenny Steppe kan niet spelen en wordt vervangen door oud-Spartaan Brian Vandenbussche.

Maak je eigen Sim in The Sims 3 trailer

The Sims is al jaren lang een succesvolle serie. Met The Sims 3 moeten de mogelijkheden voor het maken van je Sim en het inrichten van zijn of haar leven nog uitgebreider zijn dan ooit te voren. Vandaag hebben we een video die de mogelijkheden voor het creëren van je Sim laat zien, en hoe het huis van je Sim eruit kan gaan zien. Dit alles onder een funky deuntje waar je bijna geen nee tegen kan zeggen.

FIFA wil dubbel 'bid' op WK

De FIFA heeft het plan opgevat dat landen zich gelijktijdig voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 en 2022 kandidaat kunnen stellen. Als een land er dan niet in weet te slagen om de organisatie van 2018 binnen te halen, dan is er nog een kans om het WK te mogen organiseren.

De wereldvoetbalbond wil de beide organisatoren kort achter elkaar aanwijzen. Voor 2018 zijn landen uit de continenten Afrika en Zuid-Amerika niet in de race, omdat die al voor 2010 (Zuid-Afrika) en 2014 (Brazilië) zijn aangewezen. De organisator van 2022 mag ook niet van hetzelfde continent als die van 2018 komen.

België en Nederland hebben zich samen al kandidaat gesteld voor het WK van 2018. De officiële inschrijving start in januari en de beslissing is eind 2010.

Ferrari krijgt 80 miljoen per jaar extra

Vele F1-volgers weten al jaren dat Ferrari van het Formula One Management een bepaald bedrag krijgt om alleen maar mee te doen. Volgens Bernie Ecclestone, eigenaar van FOM, is het 80 miljoen dollar per jaar. De andere teams krijgen deze 'Meedoe-premie' niet.

Luca di Montezemelo liet zich deze week negatief uit over Ecclestone. De Ferrari-president maakt de F1-baas de sport kapot: "Is het normaal dat we geen race in Noord-Amerika hebben? Is het normaal dat we uit de krant moeten vernemen dat er geen Canadese Grand Prix meer is? Is het normaal dat belangrijke sponsoren de kleine en middelgrote teams verlaten? Is het normaal dat we een ongelooflijk hoog bedrag voor onze hospitality-units betalen? Is het normaal dat we geen inspraak op de kalender hebben? Volgens mij is het tijd dat Ecclestone ermee ophoudt."

Een reactie van Ecclestone liet niet lang op zich wachten en werd opgetekend door The Times: "Wat Di Montezemelo is vergeten te vermelden is het extra geld dat Ferrari krijgt, en alle extra zaken die Ferrari de afgelopen jaren heeft gekregen. De 'algemene hulp' die ze krijgen in de Formule 1. Ferrari krijgt heel veel geld. Ze weten exact hoeveel ze krijgen. Ze krijgen zo'n 80 miljoen dollar meer dan ieder ander team. Wanneer zij de constructeurstitel winnen, zoals ze dit jaar hebben gedaan, krijgen ze 80 miljoen meer dan McLaren de titel zou winnen."

De uitleg waarom de Italianen dat geld krijgen is vrij simpel. Begin van dit decennium dreigde alle teams de F1 vaarwel te zeggen en zelf een raceklasse te beginnen. Ferrari verliet toen het kamp van de afvallige nadat ze van de FOM een jaarlijkse som geld kregen. Dat was de druppel voor de andere teams en ook die bleven de Formule 1 trouw. "Ferrari was degene die de samenwerking met de andere teams beëindigde. Waarom deden ze dit? Omdat ze er 80 miljoen dollar voor kregen. We hebben Ferrari gekocht, om het zo te zeggen, we hebben hun loyaliteit gekocht," aldus de 78-jarige Brit.

Ecclestone is het zat dat juist Ferrari, bij monde van Di Montezemlo, blijft zeuren dat teams te weinig geld krijgen. "In plaats van om meer geld vragen, zou hij het extra geld dat Ferrari krijgt onder de rest van de teams moeten verdelen. Het is ook jammer dat hij verder geen contact heeft met de mensen die het bedrijf runnen. Iets wat hij niet doet, hij gedraagt zich als een persvoorlichter."

Eerder dit jaar hadden beide mannen het al aan de stok over de nachtrace in Singapore. Volgens Di Montezemelo was die race een circus. Ecclestone reageerde zeer gevat: "Als de Ferrari-president gelijk heeft dat de Grand Prix een circus was, moeten we Ferrari dankbaar zijn voor het leveren van de clowns." Hier mee verwees de Brit naar het tankslang-incident van Felipe Massa en de crash van Kimi Raïkkönen.

Inbreker steelt voor twee miljoen van Paris Hilton

Paris Hilton is het slachtoffer geworden van inbraak. De dief drong een van de huizen van de steenrijke hotelerfgename binnen en nam voor twee miljoen aan juwelen en andere waardevolle spullen mee.

De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag in Los Angeles. Volgens de politie droeg de man een capuchontrui en handschoenen en drong hij via de voordeur het huis binnen. Hij doorzocht de slaapkamer van Hilton, nam de spullen mee en vertrok. De actrice was niet thuis op dat moment.

Gentenaar mag weg bij Ajax

Ajax heeft doelman Dennis Gentenaar gezegd dat hij mag vertrekken uit Amsterdam omdat er voor de 33-jarige sluitpost geen toekomst meer is weggelegd in de ArenA.

"Ik mag vertrekken en ben op zoek naar een andere club. Ajax wil me eventueel verhuren, maar er is ook gezegd dat de club er met een kopende partij wel uitkomt. De term transfervrij is niet gevallen, maar Ajax zal absoluut niet de hoofdprijs vragen," aldus Gentenaar die aan het begin van dit seizoen een conflict kreeg met Marco van Basten. Gentenaar uitte namelijk kritiek op het feit dat hij met Kenneth Vermeer moest rouleren als tweede keeper achter Maarten Stekelenburg. Gentenaar komt nu echter niet meer in de plannen van Van Basten voor.

Problemen bij telecomverkeer tussen Europa en Azië

Internet- en telefoonverbindingen tussen Europa, het Midden-Oosten en Azië zijn gisteren ernstig ontregeld, omdat drie kabels onder de Middellandse Zee zijn beschadigd. Dat heeft France Telecom laten weten.

France Telecom weet niet waardoor de schade is ontstaan. Het bedrijf heeft een schip naar de Middellandse Zee gestuurd om de kabels te herstellen. Volgens France Telecom zijn de problemen mogelijk pas op 31 december volledig verholpen.

Van de communicatie met India is 65 procent uitgevallen. Ook bij de telecomdiensten naar onder meer Singapore, Maleisië, Egypte, Taiwan en Pakistan zijn grote problemen.

Actrice stort neer tijdens kerstvoorstelling

Tijdens een kerstvoorstelling in de Crossroads Community kerk in Cincinnati (Amerika), is deze week een actrice (23) voor de ogen van 1100 toeschouwers neergestort op de kerkvloer. De actrice hing tijdens de voorstelling aan een touw in de kerk.

Keri Shyrock speelde één van de drie wijzen uit het oosten. Zij hing ongeveer acht meter hoog in de lucht aan een touw en zweefde achter een ster aan. Het touw brak, waarop de actrice op de betonnen vloer te pletter viel. De vrouw is nog naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later aan haar verwondingen bezweek. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Janet Jackson niet zwanger

Popster Janet Jackson is niet zwanger. Dat weet haar vriend Jermaine Dupri te vertellen op zijn weblog, meldde de krant New York Daily News gisteren (lokale tijd).

"Nee ze is niet zwanger en ja we zijn nog altijd samen", schreef de Amerikaanse rapper en platenproducer op zijn weblog. De afgelopen weken waren er geruchten dat de 42-jarige Jackson en haar partner een eerste nakomeling zouden verwachten.

Janet Jackson  (foto: ANP)

Muizen verdacht van brand bij katten

De brandweer van het Canadese Oshawa verdenkt muizen ervan verantwoordelijk te zijn voor een grote brand waarbij bijna honderd katten omkwamen. De brand woensdag in een dierenopvang ten oosten van Toronto heeft veel Canadezen geschokt.

De krant Toronto Star meldde dit weekeinde dat het onderzoek naar de enorme brand wijst op knagende muizen. Die hebben mogelijk elektrische bedrading doorgebeten en daarmee de brand ontketend.

Het complex is volledig verwoest. De schade bedraagt bijna 150.000 euro. Dierenliefhebbers uit de regio hebben giften toegezegd om het pand te herbouwen.

Pyromaan  (foto: ANP)

Baby geboren met 'voet in hersens'

De 3-jarige Sam Esquibel werd geopereerd vanwege iets dat op de MRI-scan op een tumor leek. Tijdens de operatie stuitten de artsen echter op een klein voetje. Naast het volledig gevormde voetje, kwamen ze ook een deels gevormde voet, een hand en een dij tegen.

Dat de baby de lichaamsdelen in zijn hoofd had, heeft volgens de Amerikaanse artsen alles te maken met een zaak van 'foetus in fetu'. Hierbij begint het tweelingbroertje of -zusje te ontwikkelen in de andere baby. Volgens het team in het kinderziekenhuis in Colorado Springs komt zoiets echter zelden voor in de hersens. Zij menen dat het ook een soort aangeboren hersentumor kan zijn wat zij vonden in het hoofdje van Sam.

Sam onderging de operatie al in oktober van dit jaar en dokter Paul Grabb, een pediatrisch neurochirurg, zei dat Sam verder gezond was. Volgens hem had de operatie iets weg van een keizersnede waarbij een baby uit de hersens kwam.

Maandenlange zorg 

De ouders van Sam, Tiffnie en Manuel Esquibel, vertellen dat hun zoon thuis is, maar nog maandenlang bloedtesten moet ondergaan. Deze testen moeten uitwijzen of er kanker in zijn lichaam groeit. Daarnaast moet Sam nog maandenlang therapie volgen, zodat hij zijn nek beter kan gebruiken.

Dominic Thompson, een geconsulteerde pediatrisch neurochirurg van een Londens ziekenhuis, laat weten dat er minder dan honderd zaken van foetus in fetu vastgelegd zijn in de medische literatuur. Hij wijst erop dat wat er gevonden was in het hoofdje van Sam ook een bepaald type tumor, een teratoma, kon zijn. Dit type tumor bevat lichaamseigen weefsel, zoals vet, botten of tanden, op een ongebruikelijke plaats, zoals in de buik of organen.

Thompson denkt toch dat het een geval van foetus in fetu was, gezien de (bijna) perfecte wijze waarop het weefsel zich had gevormd naar een hand en voeten.

Met dank aan tweetie voor de submit.

Botsing Verbeek en medische staf

Afgelopen week was er wrijving tussen Gertjan Verbeek en de medische staf van Feyenoord over de inzetbaarheid van Andwélé Slory. De aanvaller had last van zijn rug.

Ondanks het negatieve advies van de medische staf wilde Verbeek Slory afgelopen week tegen Lech Poznan toch laten spelen, dit met het oog op de wedstrijd tegen PSV van morgen. Na alle kritiek op de medische staf wilde die geen risico nemen en hield ditmaal zijn poot stijf. Uiteindelijk bleef Slory de hele wedstrijd op de reservebank.

Overigens gaat de samenwerking tussen Verbeek en de medische staf al langer stroef. Vooral de situatie rondom fysiotherapeut Mikael Kuijpers heeft voor veel onbegrip gezorgd. Kuijpers, die door de spelers zeer gewaardeerd wordt, werd op een zijspoor gezet omdat hij één ochtend in de week niet om half negen op de club kon zijn, omdat hij zijn kinderen naar de crèche moest brengen.

Afgelopen zomer heeft Feyenoord de medische staf flink onder handen genomen door fysiotherapeut Jan Hermans als nieuwe coördinator van de medische staf aan te trekken. Hierdoor moest René Dannenberg een stap terug doen. "De clubleiding is tot de conclusie gekomen dat de medische staf niet goed functioneerde. Het ging niet om kennis en kunde, maar wel over de manier van leidinggeven en samenwerken. De verandering in de medische staf moet ook een positief effect hebben op het aantal blessures", aldus Verbeek destijds.

Weekenddeal Steam: S.T.A.L.K.E.R. voor 5 euro

Sinds deze week laat Steam je eigen valuta zien: heel Europa (uitgezonderd Engeland) ziet zijn prijzen nu in euro's. Dit zou goed nieuws geweest zijn, als daardoor de prijzen niet veel hoger zouden zijn geworden. Toch is de weekenddeal van Steam deze week zeker je geld waard. S.T.A.L.K.E.R. is slechts vijf euro. De game kreeg van FOK!games een 76%, vooral vanwege de vele bugs. De game is ondertussen een stuk stabieler geworden en is, naar mening van deze nieuwsposter, toch een van de betere 'vrije' shooters die je kan krijgen. Klik hier om naar de Stalkerpagina te gaan.


Don't just stand there Stalker, come on in!

Maugeri nieuwe bondscoach waterpolovrouwen

De Italiaan Mauro Maugeri is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De 49-jarige Maugeri is de opvolger van Robin van Galen, die na de Olympische Spelen van Peking stopte.

Maugeri was in Peking actief als trainer van de Italiaanse vrouwen, die in de kwartfinale werden uitgeschakeld door Nederland. Eerder was hij trainer bij Orizzonte Catania, de meervoudig Italiaans en Europees kampioen.

Komende zomer neemt Nederland, dat verrassend goud pakte in Peking, deel aan de wereldkampioenschappen, die in Rome worden gehouden.

EA nu op Steam ... in Noord-Amerika

Drie dagen geleden was er het nieuws dat Spore misschien wel naar Steam kwam, omdat er een gebruikersovereenkomst was verschenen van die game op de Steamsite. Nu is het officieel, EA zet zijn games op Steam. Nu al beschikbaar zijn Spore en zijn uitbreiding, Warhammer Online, Need for Speed Undercover en Fifa Manager 2009. Later komen daar nog titels als Mirror's Edge, Dead Space en Red Alert 3 bij.

Helaas heeft EA, net als Ubisoft, de games alleen voor Noord-Amerika gemaakt. Ze zijn hier dus niet beschikbaar. In het officiële nieuws zegt een werknemer van EA "We are pleased to extend our holiday titles to gamers worldwide via Steam". Of worldwide alleen Amerika is, zal blijken. De Steamgroep Rest of World is ondertussen al de tienduizend leden gepasseerd, waarvan de leden graag willen dat games wereldwijd beschikbaar worden.

Het kleine beetje goede nieuws dat hier bij hoort, is dat zowel Spore als Mass Effect hun extra Securom-DRM zijn kwijt geraakt. Waarschijnlijk telt dit voor alle EA-games. Het lijkt er dus op dat de Steamversie van Spore niet te lijden heeft onder de DRM waarbij je een gelimiteerd aantal activaties hebt.

Van Hanegem: "AZ wordt kampioen"

Gisteren verloor FC Utrecht de uitwedstrijd tegen AZ met 2-0 door treffers van El Hamdaoui en De Zeeuw.

Na afloop van dat duel kreeg de trainer van de club uit de Domstad, Willem van Hanegem, de vraag of hij AZ kampioen ziet worden. "Dat heb ik al vier keer gezegd. Maar als je het zo graag wil horen: ja," aldus de Kromme die ook duidelijk was over het spel van zijn ploeg gisteren. "We hebben heel slecht gespeeld, we waren gewoon niet in staat om onze voorwaardsen te bereiken.”

Consument fors meer kwijt aan energie

De stroom- en gasrekeningen van consumenten bij de energiebedrijven Essent, Eneco en Nuon vallen volgend jaar fors hoger uit. Dat blijkt uit een vergelijking van de nieuwe tarieven van de drie grote energiebedrijven van vergelijkingswebsite PrizeWize.

Bij een gemiddeld gebruik, gaan de uitgaven aan energie in 2009 op jaarbasis met 103 tot 191 euro omhoog. Essent verhoogt de prijs van gas en stroom met 9 procent. Eneco rekent 15 procent meer voor gas en 20 procent voor stroom. De prijzen van Nuon gaan met 11 procent en 22 procent omhoog voor respectievelijk gas en stroom.

Verbeek jaloers op bank van PSV

Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek heeft gisteren gezegd dat hij het belang van de klassieker van morgen tegen PSV in Eindhoven beseft. Bij verlies dreigen de Rotterdammers naar de onderste plaatsen in de stand weg te zakken.


"Maar de situatie is voor ons anders dan voor PSV. PSV is in mijn ogen nog zeker niet uitgeschakeld voor de landstitel, wij wel. Voor ons is het onder de huidige omstandigheden al moeilijk genoeg om in de vaderlandse competitie mee te komen. Laten we ons eerst maar eens richten op het linkerrijtje," aldus Verbeek die zei dat hij toch wat jaloers is op de landskampioen. "Als je hun reservebank ziet, dan hebben zij meer mogelijkheden dan wij. Bovendien hebben zij in de winterstop mogelijkheden om zich te versterken. Voor ons ligt dat anders. Maar deze wedstrijd liggen er voor ons ook kansen. PSV is niet meer zo ongenaakbaar als voorgaande seizoenen.”

Van den Ban verlaat Telstar

Doelman Serge van den Ban vertrekt bij Telstar. De club uit Velsen kan de 28-jarige speler geen contract aanbieden.

"Mijn WW-uitkering loopt af en ik heb een gezin, dus ik kan gewoon niet verder als amateur", aldus Van den Ban die als amateur keepte bij Telstar. In totaal speelde de Haarlemmer 253 competitiewedstrijden tijdens zijn loopbaan. Onder meer Haarlem, FC Dordrecht en MVV hadden de goalie onder contract.

Amoah en Penders inzetbaar

NAC Breda kan vandaag, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, weer beschikken over Matthew Amoah en Rob Penders.

"En dat is heel prettig", aldus de trainer van NAC, Robert Maaskant. NAC moest het drie duels zonder de clubtopscorer en de aanvoerder stellen en de club verloor al die drie duels.

Nog niet alle personele problemen zijn voor Maaskant voorbij.Kurt Elshot (hamstring), Martijn Reuser (schouder) en de vorige week tegen Ajax uitgevallen Tommie van der Leegte zijn geblesseerd. Kees Kwakman zit een schorsing uit.

Gevaar dreigt voor Africa Rally

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een waarschuwing doen uitgaan dat er gevaar dreigt tijdens de komende Africa Rally. De Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaeda zou de deelnemers van de nieuwe rally door de Sahara kunnen aanvallen.

De Africa Rally is een initiatief van Hubert Auriol, oud-winnaar van de Dakar Rally. Vorig jaar werd die rally op het laatste moment afgelast uit angst voor terreuraanslagen in Noord-Afrika. De Dakar Rally werd om die reden verhuisd naar Zuid-Amerika.

De Africa Rally zou 30 december van start gaan in Marokko en over 7000 kilometer voeren naar Senegal. Trucker Jan de Rooy, veelvoudig deelnemer van de Dakar Rally, is een van de deelnemers aan de Africa Rally. "We hebben de organisatie gewezen op de ernstige gevaren en geadviseerd haar plannen te wijzigen”, aldus de woordvoerder van het Franse ministerie.

Broerse verlengt contract

Joost Broerse blijft toch nog twee jaar op Cyprus. APOEL Nicosia heeft de middenvelder ondanks zijn twijfel kunnen overhalen om te blijven.

Afgelopen week sprak Broerse zijn twijfel uit in de papieren editie van de Voetbal International: "Of ik wil blijven? Ja en nee. Mijn vriendin en ik hebben het hier erg naar onze zin, maar ik ben ook wel benieuwd naar andere competities. Ik ben blij dat ik langer in deze voetbalgekke cultuur kan spelen," aldus Broerse in het Algemeen Dagblad.

Mourinho blij met speciale loting

De trainer van Internazionale, José Mourinho, zag gisteren tijdens de loting van de Champions League zijn ploeg gekoppeld worden aan Manchester United. Met zijn oude werkgever Chelsea betwistte Mourinho menige confrontatie met The Red Devils.

"Ik hoor mensen steeds zeggen dat ik een goede balans heb tegen Alex Ferguson, maar het is de balans van Chelsea," aldus de Portugees, die met FC Porto in 2004 te sterk was voor United. "Ik ben blij met de uitslag van de loting. We wilden de moeilijkst mogelijke tegenstander en die hebben we gekregen. We treffen de titelverdediger, die over twee dagen wellicht de wereldtitel verovert. Het team heeft de Gouden Bal-winnaar (Cristiano Ronaldo) en we zullen in een fantastische atmosfeer spelen op Old Trafford."

Sneijder niet tegen Valencia

De wedstrijd tegen Valencia komt te vroeg voor Wesley Sneijder. De middenvelder van Real Madrid is niet fit genoeg om te spelen.

Vorige week raakte de Nederlander geblesseerd in de wedstrijd tegen Barcelona. Wel zijn Rafael van der Vaart, Royston Drenthe en Arjen Robben opgenomen in de selectie. Door blessures komen Ruud van Nistelrooy, Mahamadou Diarra, Pepe, Ruben de la Red en Gabriel Heinze niet in actie

Wederom Italiaans bedrijf als titelsponsor TT

Voor volgend jaar heeft de TT van Assen wederom een Italiaans bedrijf als titelsponsor. Telecombedrijf Alice volgt het kledingconcern A-Style op als naamgever van de TT. Dorna Sports, de rechtenhouder van het wereldkampioenschap wegrace, heeft dit gisteren bekendgemaakt

In 2009 zal de TT van Assen plaatsvinden van 25 tot en met 27 juni. Alice was in voorgaande jaren ook al titelsponsor van andere WK-races, waaronder de Grote Prijs van Duitsland op de Sachsenring en de Grote Prijs van Italië op Mugello.

Van Stee: "Tegen Ajax een echte wedstrijd zien"

Henk van Stee, de trainer van De Graafschap, heeft gezegd dat hij zich morgen, tegen Ajax, niet wil laten 'afslachten'.

De Superboeren gingen vorig seizoen in eigen huis met 1-8 onderuit en Van Stee wil geen herhaling. "Ik wil een echte wedstrijd zien. Niet na een half uur al 3-0 voor Ajax. We gaan niet alleen tegenhouden. Waarom niet stunten?! We hebben al één keer drie punten gehaald", aldus Van Stee tegen Omroep Gelderland. "Als Ajax een slechte dag heeft en wij een goede, dan kunnen we stunten. We moeten vooral willen winnen. Ik laat me niet afslachten."

Xavi bezegelt trouw aan Barcelona

Xavi Hernandez heeft zijn contract bij Barcelona verlengd tot medio 2014. Het oude contract van de 28-jarige middenvelder, die al sinds zijn elfde bij de Catalaanse club voetbalt, liep tot medio 2010.

Wil een club in de tussentijd Xavi overnemen, dan moet er een afkoopsom van 80 miljoen euro worden betaald. De populaire international werd afgelopen zomer tot beste speler van het Europees kampioenschap uitgeroepen. Het Spaanse elftal werd toen ook Europees Kampioen.

Van Gaal: "Geduldig"

Louis van Gaal is van mening dat AZ goed en geduldig gevoetbald heeft tegen FC Utrecht. Wel had zijn ploeg naar zijn idee de winst eerder zeker moeten stellen.

"Het bleef te lang te spannend. Zolang het 1-0 blijft, weet je het nooit. Ik vond ons de eerste helft erg goed, maar in de tweede helft was het een stuk minder, al gaven we geen kans weg. Iedereen stond positioneel goed, al speelden Brett Holman en Maarten Martens iets te veel naar binnen. De eerste helft was een van onze betere helften. Mounir El Hamdaoui speelde erg goed, het is ook heerlijk dat hij een bal kan vasthouden," aldus Van Gaal.

De Alkmaarders zijn na de winst gisteren winterkampioen.

Kandidaat 'Korenslag' pleegt zelfmoord

Een kandidaat van Henny Huismans programma Korenslag heeft zelfmoord gepleegd. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit het koor Inspiration. Henny Huisman is geschokt: "We hebben dat hele koor uit de aflevering geknipt. Het meisje was nogal prominent in beeld. Je houdt er geen rekening mee dat zulke dingen gebeuren. Maar het is wel gebeurd."

De vrouw had met haar koor een medley ingestudeerd en die ingezongen in een studio, drie dagen later sprong ze voor de trein. Volgens de 57-jarige presentator, die vanavond aan de live-shows van Korenslag begint, is er niet alleen treurig nieuws te melden. "De dirigent van het Harderwijks popkoor is verliefd geworden op een van de koorleden. Dat stel zien we begin januari", meldt de presentator.

'SP zoekt toenadering tot CDA'

SP-partijvoorzitter Jan Marijnissen zegt vandaag in De Volkskrant dat zijn partij toenadering moet zoeken tot het CDA. Bij de volgende kabinetsformatie wil Marijnissen erbij zijn en niet weer door diezelfde CDA aan de kant worden geschoven. "Ik vind dat de SP er goed aan doet nu gesprekken te beginnen met het CDA." Het ziet er dus naar uit dat de SP een zwaai naar rechts wil maken en zich niet meer op de PvdA en GroenLinks richt.

Marijnissen vindt het een schande dat zijn partij in geen enkel college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigd is, terwijl de SP als grote winnaar uit de bus kwam tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in 2007. "Werkelijk een schande dat zoiets nog kan in de 21e eeuw. Ik merk dat veel CDA'ers -ik noem geen namen- verontwaardigd zijn over de wijze waarop de SP aan de kant is geschoven."

"Op de hogere burelen van het CDA horen ze natuurlijk ook dat er met ons valt samen te werken. We zijn bereid tot compromissen en we zijn helder", zo zegt Marijnissen, die er op wijst dat 'zijn' wethouders prima samenwerken met hun CDA-collega's. Onder andere in Eindhoven, Tilburg en Nijmegen zijn er SP-wethouders.

In Rotterdam en Amsterdam levert de SP stadsdeelwethouders. "Ik ben pas nog bij burgemeester Cohen geweest. Die zegt: de SP moet de volgende keer echt het college in. Een wijs man, die heeft wel in de gaten dat wij het college alleen maar beter maken."

Levenslang voor Belgische kindermoordenares

De Belgische vrouw die vorig jaar in februari haar vijf kinderen om het leven bracht, verdwijnt levenslang achter de tralies. De jury achtte de vrouw toerekeningsvatbaar tijdens de vijfvoudige moord.

De advocaten van de vrouw vroegen om vrijspraak, omdat zij van mening waren dat de vrouw ontoerekeningsvatbaar was, vanwege zware depressieve buien. Dit zou veroorzaakt zijn door haar uitzichtloze leven, waaraan haar man en een inwonende arts schuldig zijn, aldus de vrouw destijds in een verklaring

Geneviève Hermitte riep vorig jaar haar kinderen een voor een bij zich, waarna zij hun keel doorsneed. De kinderen werden 'uit goedheid' gedood. Vervolgens deed ze een mislukte zelfmoordpoging. De vader van de kinderen was op het moment van de moorden niet thuis.

PvdA in het geweer tegen oplopende werkloosheid

Niemand mag in de huidige crisis langer werkloos zijn dan strikt noodzakelijk, vindt de PvdA. De partij wil meer scholing van werklozen en betere begeleiding van mensen die ondanks hulp daarbij geen baan hebben gevonden.

Fractieleider Mariëtte Hamer presenteert vandaag plannen voor een betere arbeidsmarkt tijdens een partijberaad in Arnhem. Zo wil zij ook onderzoeken of voor de groep van langdurig werklozen vanaf 45 jaar ook premiekortingen kunnen worden ingevoerd.

Volgens het Centraal Planbureau stijgt de werkloosheid de komende twee jaar. De PvdA vindt dat in de huidige kredietcrisis 'geen verloren generatie' mag ontstaan zoals gebeurde tijdens de jaren tachtig.

Veel zou volgens Hamer worden bereikt door bestaande regelingen beter te benutten. Zo zouden scholingsfondsen 'leeggetrokken' kunnen worden. "Het zou een schande zijn als over twee jaar de werkloosheid fors is opgelopen, terwijl de scholingsfondsen nog bulken van het geld."

Fry: "Verwacht nog altijd koper"

Het Japanse Honda is nog steeds op zoek naar een koper voor het Formule 1-team. Het bestaande team is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe wagen voor het seizoen 2009 en verwacht tijdig een overname te kunnen realiseren.

Teamdirecteur Nick Fry meldt dat er veel interesse is in het team nadat het eerder deze maand te koop gezet werd. Hij en teambaas Ross Brawn voeren gesprekken met meerdere potentiële nieuwe eigenaren. Het Japanse team blijft desondanks werken aan een nieuwe auto om bij de start van het nieuwe seizoen, op 29 maart in Melbourne, op de grid te staan. Brawn zei begin december al dat de nieuwe bolide een snelle was en dat hij hoopte dat iemand anders van al het harde werk "de beloning kon innen".

Twee weken geleden had Fry al aangegeven dat enkele partijen interesse hadden getoond in het team. Verdere informatie is toen niet gegeven.

Honda heeft waarschijnlijk een van de grootste budgetten van een F1-team. Naar schatting geeft het jaarlijks meer dan 300 miljoen US-dollar uit. De tegenvallende autoverkopen door de wereldwijde kredietkrisis hebben ertoe geleid dat het team in de verkoop is gegaan. Hierdoor is ook de toekomst van Jenson Button, die al voor het seizoen 2009 had getekend, onzeker geworden.

De Brit heeft echter wel gezegd dat hij aan Honda verbonden wil blijven, en ook hij prijst de nieuwe wagen de hemel in. "Als ik nu ineens toch nog op de markt kom, zijn mijn opties erg gelimiteerd", aldus Button.

Rellen in Malmö

In de stad Malmö, in het zuiden van Zweden, is het deze nacht tot rellen gekomen met moslimjongeren. De jongeren protesteren tegen de sluiting eerder deze week van een gebedsruimte in de wijk Rosengard. Eerder hielden ze de ruimte al wekenlang bezet.

Auto's gingen in vlammen op en agenten en ambulancemedewerkers werden bestookt met stenen en brandbommetjes. Het was niet de eerste onrustige dag in de stad. Eerder deze week werden al afvalcontainers in brand gestoken en werden agenten met stenen bekogeld.

Rosengard is een buitenwijk van Malmö. Het is een immigrantenwijk met veel inwoners uit Irak, Bosnië, Kosovo en Libanon.

Met dank aan haakon voor de submit.

Ontslagen werknemer houdt 'terreurcampagne'

Een 40-jarige man uit Delft kon niet bepaald lachen om zijn ontslag bij een Rotterdams transportbedrijf. Hij zou maandenlang zijn ex-collega's bedreigd en geterroriseerd hebben. Hij zou zelfs plannen uitgewerkt hebben om zijn voormalige baas te vermoorden.

Maandenlang wisten de werknemers van het bedrijf niet wat er gebeurde. In het bedrijf werd verschillende malen brand gesticht, en auto's van willekeurige werknemers en directieleden werden met verf besmeurd. Medewerkers kregen doodsbedreigingen via sms of werden in het holst van de nacht opgebeld door een mysterieuze zwijgende onbekende.

Toen de ontslagen ex-werknemer van het bedrijf werd aangehouden, zou er bovendien een heus terreurplan ontdekt zijn. De Delftenaar zou van plan zijn geweest om eerst de hond van zijn voormalige baas te onthoofden, de kop van het dier naar hem te versturen, en tenslotte de man zelf om het leven te brengen.

De man heeft spijt betuigd van zijn daden en wijt het aan een 'zwart gat' waarin hij terecht was gekomen na zijn ontslag. Psychiaters achten hem verminderd toerekeningsvatbaar. Desondanks wordt er tien maanden cel geëist tegen de Delftenaar, waarvan vijf voorwaardelijk.

Met dank aan Emslander voor de submit.

Nieuwe dienstregeling, dezelfde reizigers

‘Ik ga hem en die fokkin’ bitch doodmaken’, snauwde Annabel. ‘Wie is zij? Vuile hoer!’ Ze was boos. Ik vond vooral de rol van het meisje of de jongen aan de telefoon dubieus. Maar wie ben ik? Intussen vingen meer mensen het telefoongesprek op. De ogen waren gericht op Annabel en haar vuilspuitende mond. Welke maatregelen zou ze nog meer treffen? Zou enkel een liquidatie volstaan, vroegen wij ons af? Hierdoor verplaatste Annabel, die argwaan kreeg, zich naar het tussenstuk van twee coupes, om haar telefoongesprek daar voort te zetten. Het echtpaar tegenover mij keek me gechoqueerd aan. Twee paar ogen die er niets van snapten. Ik glimlachte weer, daar ben ik goed in. Maar eigenlijk snapte ik er ook niets van. Ik moest Daisy spreken om een oordeel te vellen.

Gerets: "Verwacht harde strijd met FC Twente"

Olympique Marseille-trainer Erik Gerets vindt dat zijn team met het treffen van FC Twente een goede loting voor de derde ronde van de UEFA Cup heeft gehad. Al zegt de Belg wel dat het voor zijn team een harde dobber zal worden tegen de ploeg uit Enschede.

"Ook al hebben ze een Engelse trainer, het is een ploeg met het typische spel van de Hollandse School", zegt Gerets op de website van zijn club. "FC Twente is internationaal geen grote naam, maar we moeten op onze hoede zijn. Het wordt zeker een harde strijd."

"In mijn tijd als speler was FC Twente niet zo sterk, maar na mijn vertrek uit Nederland is die ploeg sterker geworden en is het nu ook een van de beste teams van Nederland."

Twente-speler Edson Braafheid vindt Marseille een mooie tegenstander om te loten. "Ze hebben tegen PSV laten zien dat het geen verkeerde ploeg is. Je kunt ze denk vergelijken met Paris Saint-Germain, een ploeg met snelle, wendbare en fysiek sterke spelers. Een typisch Franse ploeg."

Force India test weer in maart

Het team van Force India kan waarschijnlijk pas weer in mart het testwerk aanvangen. Het Indiase team besloot in november de Ferrari-motoren in te ruilen voor het packet van McLaren, waardoor het team vertraging bij de bouw van de nieuwe auto heft opgelopen.

Bij het Indiase team blijven Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil de coureurs. De Duitser maakt zich vooralsnog geen zorgen over het uitstel van de komst van de nieuwe auto. "Het is zeker een probleem, maar ik kan er niets aan veranderen. En als ik eerlijk ben is het beter om in maart met een goede auto te beginnen dan in februari met een slechte auto." Eind maart vangt het nieuwe Formule 1-seizoen aan.

Been en Jol: "Hele mooie loting"

NEC-coach Mario Been en Hamburger SV-trainer Martin Jol zijn beide blij met de loting voor de derde ronde van de UEFA Cup. De Nijmegenaren nemen het in de eerste wedstrijd thuis op tegen HSV dat al verder kijkt dan deze confrontatie.

"We zijn NEC al een keer op het vliegveld van Boekarest tegengekomen dit seizoen. En nu zien we elkaar weer", zei technisch directeur van de Hamburgers Dietmar Beiersdorfer na de loting. "Wedstrijden van HSV tegen Nederlandse clubs zijn altijd leuk. Natuurlijk gelden we als favoriet."

Waar Beiersdorfer niet bekend is met de Nijmeegse club, wil Jol het team van Been niet onderschatten. "NEC is een kleine club in Nederland die we niet moeten onderschatten. De verdediging staat zeer goed en in de counter zijn ze gevaarlijk. Daarom is het goed dat we eerst uit spelen."

NEC-trainer Been was erg tevreden met de loting: "Hele mooie loting dit. Super voor het publiek ook, lekker dichtbij. Er lopen ook een paar Hollanders, dat is ook leuk. Ik had niet echt een voorkeur al had ik misschien liever geen Duitse ploeg gehad. Ik vind dat zij altijd iets extra's hebben, stukje meer werklust en inzet. Maar aan de andere kant: je krijgt nu al helemaal geen makkies meer. Dit worden leuke wedstrijden!"

"Met een mindere tegenstander hadden we misschien meer kans gehad om nóg een ronde verder te komen", aldus NEC-speler Bas Sibum. "Maar dit is wel een hele mooie ervaring voor ons allemaal. Bovendien, iedereen heeft ons al voor gek verklaard en we wonnen gewoon van Spartak Moskou en Udinese dus wie weet wat dit ons weer gaat brengen."

Uitslagen Jupiler League speelronde 21

Dit weekend werd in de Jupiler League de 21e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
VVV-Venlo heeft de topper tegen Excelsior winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij de Rotterdammers werd met 1-2 gewonnen. Excelsior kwam nog wel op voorsprong, al in de vierde minuut schoot Alisic binnen. Nog voor rust werd die stand omgebogen, Calabro in de 38e minuut en Honda vier minuten later zorgden voor de rust- en eindstand. RKC Waalwijk wist optimaal te profiteren van het verlies van Excelsior. Door een 1-0 overwinning tegen rodelantaarndrager FC Omniworld neemt het de tweede plaats over de Kralingers. Zes minuten voor tijd leek het er even op dat RKC weer een gelijkspel op zijn conto kon bijschrijven, maar de gelijkmaker van Malenovic werd afgekeurd. VVV-Venlo heeft nu een minimale voorsprong van tien punten op zijn achtervolgers.

Fortuna Sittard heeft goeie zaken gedaan in de strijd om de vierde periodetitel door zijn derde overwinning op rij te boeken. In de 88e minuut zorgde Olonde voor de 0-1 bij Olondo. Omdat concurrent Go Ahead Eagles gelijkspeelde bij sc Cambuur-Leeuwarden (2-2) gaan de Limburgers nu alleen aan de leiding.

Vanwege de winterstop wordt er in de Jupiler League pas weer gevoetbald op 16 januari. Op maandag 19 januari zal het inhaalduel tussen MVV en FC Emmen gespeeld worden, dat uitgesteld werd vanwege een voedselvergiftiging van de Emmenaren.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
BV Veendam FC Den Bosch 2-4
RBC Roosendaal Fortuna Sittard 0-1
TOP Oss FC Eindhoven 1-2
FC Zwolle FC Dordrecht 2-1
SC Cambuur-Leeuwarden Go Ahead Eagles 2-2
Helmond Sport Telstar 1-1
Haarlem AGOVV Apeldoorn 1-0
Excelsior VVV-Venlo 1-2
RKC Waalwijk FC Omniworld 1-0

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 21 15 3 3 48 50-21
2 RKC Waalwijk 21 9 11 1 38 33-19
3 Excelsior 21 10 6 5 36 33-21
4 SC Cambuur-Leeuwarden 21 10 5 6 35 40-32
5 MVV 20 9 6 5 33 33-22
6 Helmond Sport 21 8 8 5 32 32-26
7 HFC Haarlem 21 10 2 9 32 28-33
8 FC Den Bosch 21 8 7 6 31 37-28
9 FC Zwolle 21 8 7 6 31 35-32
10 Go Ahead Eagles 21 7 8 6 29 21-26
11 AGOVV Apeldoorn 21 8 3 10 27 31-38
12 RBC Roosendaal 21 6 7 8 25 26-26
13 FC Eindhoven 21 5 10 6 25 36-39
14 Fortuna Sittard 21 6 6 9 24 23-35
15 Telstar 21 5 8 8 23 28-33
16 BV Veendam 21 5 8 8 23 26-35
17 TOP Oss 21 6 5 10 23 25-34
18 FC Emmen 20 5 5 10 20 26-41
19 FC Dordrecht 21 3 6 12 15 19-26
20 FC Omniworld 21 3 5 13 14 22-37

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Sandro Calabro VVV-Venlo 17
2Serhat Koç FC Eindhoven 14
=Glynor Plet Telstar 14
4Sjoerd Ars RBC Roosendaal 11
5Roy Stroeve FC Emmen 10
6Keisuke Honda VVV-Venlo 9
7Gunther Thiebaut MVV 8
=Ruud Berger RKC Waalwijk 8
=Robert Braber Excelsior 8

Programma:
DatumThuisUit
vr 16/1AGOVV Apeldoorn RKC Waalwijk
vr 16/1BV Veendam MVV
vr 16/1FC Den Bosch Excelsior
vr 16/1FC Dordrecht TOP Oss
vr 16/1FC Eindhoven Telstar
vr 16/1FC Omniworld FC Emmen
vr 16/1Fortuna Sittard Helmond Sport
vr 16/1HFC Haarlem SC Cambuur-Leeuwarden
vr 16/1VVV-Venlo RBC Roosendaal
zo 18/1Go Ahead Eagles FC Zwolle
ma 19/1MVV FC Emmen

Hohental in Formule 2

De Zweed Sebastian Hohenthal is als zevende deelnemer gepresenteerd voor de nieuwe Formule 2-raceklasse die volgend jaar van start gaat. De coureur won vorig jaar twee races in het Britse Formule 3-kampioenschap.

"Dit nieuwe Formule 2-kampioenschap komt voor mij op het perfecte moment en aangezien de auto door het Formule 1-team van Williams is ontworpen, heb ik er geen twijfel over dat de auto's geweldig zullen zijn", zei Hohenthal. "Ronnie Peterson werd in 1971 al kampioen in de Formule 2, waarna hij de overstap naar de Formule 1 maakte en een nationale held werd. Het is lang geleden dat er een Zweed in de Formule 1 reed, en hopelijk ben ik de volgende."

Eerder gingen Julien Jousse, Robert Wickens, Jason Moore, Armaan Ebrahim, Tobias Hegewald en Natacha Gachnang Hohenthal voor. De eerste race zal eind mei plaatsvinden op het circuit van Valencia.

Scholten uitgeschakeld op WK darts

Darter Roland Scholten heeft niet veel plezier beleefd aan het WK darts van de profbond PDC. De Nederlander werd in Londen in vijf sets uitgeschakeld door debutant Carlos Rodriguez, 2-3.

De Spanjaard maakte dit jaar al naam bij de PDC en mocht het in de eerste ronde van het WK opnemen tegen de als zestiende geplaatste Scholten. In het Alexandra Palace liep de Hagenaar voortdurend achter de feiten aan en trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Räikkönen krijgt nieuwe engineer

Ferrari-courreur Kimi Räikkönen krijgt voor komend seizoen een nieuwe race-engineer. Zijn vorige enigineer, Chris Dyer, wordt bij het Italiaanse team hoofd trackengineering. Dyer was eerder de engineer van Michael Schumacher.

"De enige verandering binnen het team is dat Raikkonen een andere engineer krijgt", zei Ferrari-teambaas Stefano Domenicali tegen La Stampa. "Dyer wordt verantwoordelijk voor de trackengineering en zijn rol wordt overgenomen door Andrea Stella."

Popstars-band (SBS6) heet RED!

De deelnemers Brandi (26), Steffie en Déon (beiden 18) aan het SBS6-programma Popstars zijn vanavond tot winnaars van deze talentenjacht uitgeroepen. Uit vijf finalisten werden de drie door het stemmende publiek uitgekozen om de nieuwe popband RED! te vormen. Hun eerste single heet Step Into The Light.

De kandidaten waren vorige week in Londen om die single op te nemen. Ze deden dat in de befaamde Abbey Road Studios, waar vroeger ook The Beatles opnamen. Omdat toen nog niet duidelijk was voor wie van de vijf finalisten plaats was in RED!, werden toen alle mogelijke zangcombinaties opgenomen.

Popstars begon op 22 augustus en was een kijkcijfersucces. Duizenden kandidaten kwamen af op de auditierondes, waarna slechts tien gelukkigen mochten deelnemen aan de liveshows. Step Into The Light is vanaf nu te downloaden via de website van Popstars.

Rentree Venhuizen uitgesteld

Kunstrijdster Karen Venhuizen heeft noodgedwongen haar rentree op de ijsbaan uit moeten stellen. Dit weekend vindt het Nederlands kampioenschap in Heerenveen plaats, maar dat moet ze door een heupblessure aan haar voorbij laten gaan.

Bij Venhuizen werd aan het begin van het jaar het syndroom Guillain-Barré dat zenuwen en spieren aantast, vastgesteld. De in Heerenveen woonachtige kunstschaatsster zou nooit meer op hoog niveau kunnen sporten, maar zij is toch volledig hersteld. Echter kan Venhuizen door haar heupblessure niet voor haar tiende nationale titel gaan.

Checchinello: "Honda blijft in de MotoGP"

LCR-Honda-teambaas Lucio Cecchinello zegt dat hij zeker weet dat Honda actief zal blijven in de MotoGP. Honda trok zich onlangs terug uit de Formule 1 en heeft nu ook aangegeven het AMA Superbike-kampioenschap te verlaten.

"Ik heb nog niet met Honda gesproken, maar ik wil wel even zeggen dat Honda in de Formule 1 een compleet ander verhaal is dan Honda in de MotoGP", aldus Cecchinello tegenhet Britse MCN. "En hoewel Honda al jarenlang auto's produceert, vormen motoren nog altijd de 'core business' van het bedrijf. Ik weet vrij zeker dat Honda nooit uit de MotoGP zal stappen. Verder denk ik niet dat de beslissing van Honda om uit de Formule 1 te stappen van invloed zal zijn op het MotoGP-project. HRC krijgt misschien wel minder budget, maar dat zal voor alle motorfabrikanten gelden."

Dopingzondaar Jaksche naar Cinelli

Jörg Jaksche gaat volgend seizoen rijden voor kleine Italiaanse profploeg Cinelli . De Duitser werd in 2007 voor een jaar geschorst wegens dopinggebruik.

Jaksche deed in juni 2007 een boekje open over zijn dopinggebruik en was kroongetuige in de zaak Fuentes. Hij vond afgelopen seizoen geen ploeg en wilde daarom rechten gaan studeren, maar nu hij toch een ploeg gevonden heeft, zal die studie op een laag pitje komen te staan. "Ik ben blij dat ik alsnog een ploeg heb gevonden. We zullen zien wat het wordt. Ik heb geen al te hoge verwachtingen," aldus Jaksche.

Fisichella: "Nieuwe regels zorgen voor kansen"

Force India-coureur Giancarlo Fisichella hoopt dat zijn team volgend seizoen van de regelwijzigingen kan profiteren. Het Indiase team wist in 2008 geen enkel punt te scoren, maar hoopt met de ondersteuning van McLaren hierin verandering te brengen. De Coureurs blijven Fisichella en Adrian Sutil.

"Het was een moeilijk seizoen, maar we wisten van tevoren dat het niet gemakkelijk zou worden", aldus Fisichella. "Aan het begin van het seizoen kwamen we een paar keer dicht bij de punten en zaten we niet ver van fabrieksteams als Honda, maar verder was het een zwaar seizoen. Zo nu en dan zaten we op de goede weg, maar tegen het einde van het seizoen raakten we de draad een beetje kwijt. Vooral toen de ontwikkeling van de auto werd stopgezet, kregen we het erg moeilijk."

"Ik kijk uit naar volgend jaar. Door de nieuwe regels gaat er mogelijk veel veranderen. Het is nu erg belangrijk dat we een goede wagen bouwen voor deze nieuwe regels en dat we zo snel mogelijk met de nieuwe auto en de slicks gaan rijden. Misschien kunnen we een stap voorwaarts zetten, al weet je dat met al die nieuwe regels natuurlijk nooit zeker. We zullen het wel zien als we in Australië aankomen, voor de eerste Grand Prix van het jaar," zei de Italiaan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.