Uitslagen Engeland speelronde 18

Dit weekend werd in Engeland de achttiende speelronde afgewerkt. De belangrijkste wedstrijd van de afgelopen dagen was die tussen Arsenal en Liverpool (1-1). Daarnaast morste Tottenham Hotspur weer eens punten en ging Hull City hard onderuit bij Sunderland. Hieronder volgt een overzicht.

Hull City hard onderuit bij Sunderland
Hull City is er dit weekend niet in geslaagd om de aansluiting met de top te handhaven. De relevatie van dit seizoen ging dit weekend met 1-4 onderuit tegen Sunderland. De ploeg blijft ondanks het verlies toch op de zesde plaats staan, maar ziet de concurrentie naderen.

Na tien minuten spelen stond Hull City al op achterstand door een treffer van Malbranque. Deze voorsprong werd al snel ongedaan gemaakt door een doelpunt van Barmby, waarna beide ploegen mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen. Twaalf minuten voor tijd gingen de bezoekers weer aan de leiding, nadat Zayatte de bal achter zijn eigen doelman werkte. Het verzet van de thuisploeg leek daarna gebroken, aangezien Jones en Cissé daarna nog doel troffen.

Newcastle United wint van Tottenham Hotspur
Newcastle United is zich langzaamaan aan het opwerken naar de middenmoot van het Premiership. Dit weekend liet de ploeg namelijk zien weldegelijk over kwalitatief goede spelers te beschikken. Tottenham Hotspur was het slachtoffer en verloor met 2-1.

Op St. James' Park kwam de thuisploeg erg goed uit de startblokken en dit leverde na tien minuten voetbal de eerste treffer op. N'Zogbia was verantwoordelijk voor het doelpunt van de thuisploeg. Lang kon men hier echter niet van genieten. Na bijna een half uur spelen zorgde Modric voor de gelijkmaker. Na de thee ontstond een boeiend voetbalgevecht, waarin de wissels van de trainers uiteindelijk de doorslag gaven. Duff, die tien minuten voor tijd werd ingebracht, zorgde er uiteindelijk voor dat de thuisploeg de punten in eigen huis hield.