Verdachte zaak Marlies van der Kouwe ontsnapt

De 19-jarige Siegmar M., één van de verdachten in de zaak rond de vermoorde Marlies van der Kouwe, is ontsnapt uit het huis van bewaring op Bonaire. M. wist samen met een 25-jarige medegedetineerde te vluchten, aldus een woordvoerder van de politie op Bonaire.

De hoofdverdachte in de zaak is Ryan P. Hij heeft bekend dat hij de 24-jarige vrouw om het leven heeft gebracht en zit in de gevangenis Bon Futuro op Curaçao. Wat de rol van M. in deze zaak is, is nog altijd niet bekend.

Volgens de woordvoerder van de politie op Bonaire is het nog niet bekend hoe en op welk tijdstip het tweetal wist te ontsnappen. De ontsnapping werd vandaag (9.40 uur lokale tijd) ontdekt. De gedetineerden zaten gisteravond bij de laatste controle nog op hun cel.

Marlies van der Kouwe, de 24-jarige apothekersassistente, is in de nacht van 20 op 21 september verdwenen in de buurt van haar huis in de wijk Hato op Bonaire. Een maand later werd het lichaam van Van der Kouwe teruggevonden op een ruig terrein in de wijk Amboina.