Voorbeschouwing PSV - Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)
Dit weekend staat de Klassieker tussen PSV en Feyenoord weer op het programma. In aanloop naar dit duel blikt FOK!sport vooruit op het treffen tussen twee ploegen die beide aan een slechte serie bezig zijn.

PSV maakt een slecht seizoen door. De Eindhovenaren verloren van de vijftien gespeelde wedstrijden al vijf duels. Vorig seizoen werd slechts drie maal geen punten gepakt. Er is ook geen verklaring voor het slechte spel van de ploeg uit de Lichtstad. Mogelijk heeft het ermee te maken dat trainer Huub Stevens, die dit seizoen aan zijn klus in Eindhoven begon, in eerste instantie veel van basis wisselde. Bijna elke week stonden de spelers op een andere positie, wat het spel niet ten goede kwam.

Één van de dieptepunten beleefde PSV afgelopen weekend. Toen speelden de mannen van Stevens gelijk tegen Vitesse (1-1), dat op de zestiende plaats bivakkeert. De trainer van de Eindhovense formatie kan tegen Feyenoord in elk geval niet over Carlos Salcido, Edison Méndez, Jan Kromkamp en Reimond Manco beschikken. Het viertal is om uiteenlopende redenen niet inzetbaar.

Ook bij Feyenoord wil het nog niet echt lopen. De ploeg ging eerder deze week onderuit tegen Lech Poznan in de UEFA Cup en verloor het weekend daarvoor met 0-1 van AZ. De Rotterdammers staan nu op de twaalfde plaats en hebben een straatlengte achterstand op koploper AZ. Gert-Jan Verbeek, die net als zijn collega Stevens aan zijn eerste seizoen bezig is, krijgt de ploeg uit Rotterdam-Zuid maar niet aan het voetballen. De ploeg verloor een aantal weken geleden zelfs van stadsgenoot Sparta (3-0).

Inmiddels heerst er onvrede onder de supporters en zal Feyenoord moeten winnen om het vertrouwen enigszins terug te winnen. Dit zal dan zonder een groot aantal spelers moeten gebeuren. Denny Landzaat, Kevin Hofland en Tim de Cler zijn aan hun hamstring gekwetst. Jonathan de Guzman en Serginho Greene hebben knieklachten. Jon Dahl Tomasson heeft nog altijd last van zijn enkel en Tim Vincken heeft een pijnlijk bovenbeen.

Beide ploegen zijn in dit geval gebaat bij een zege. PSV kan de aansluiting met de top van de Eredivisie in stand houden en Feyenoord kan zich terug naar de middenmoot vechten. De verwachting is dan ook dat beide ploegen er voor zullen gaan om de drie punten in de wacht te slepen. Toch blijft het afwachten hoe het duel, dat zondag om 14:30 uur begint, zich zal ontwikkelen.