Manchester United wint WK clubteams

Manchester United heeft het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams gewonnen. In de finale werd het Ecuadoraanse Liga de Quito met 1-0 verslagen.

De Engelsen kwamen in de beginfase van de wedstrijd met de schrik vrij toen Campos opeens pal voor doelman Edwin van der Sar verscheen en de bal enkel hoefde in te tikken. De aanvaller schoot de bal echter wat knullig naast. Daarna nam United het heft in handen maar dat leidde niet tot goals. Vlak voor rust was Tevez wel dichtbij maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Cervallos.

In de 49e minuut moest United met tien man verder nadat Vidic vanwege het uitdelen van een elleboogstoot met rood van het veld werd gestuurd. Liga de Quito zag plotseling een kans en kroop langzaam uit zijn schulp. Van der Sar moest een aantal keren redding brengen, maar in de 73e minuut was het Rooney die United op voorsprong bracht en de wereldtitel bezorgde. Rooney wist de bal op aangeven van Ronaldo in de verre hoek te schieten.

Submitter:  Bron: NOS-TT