Uitslag Villarreal - Barcelona

De topper tussen Villarreal en FC Barcelona is gewonnen door de bezoekers. De ploeg van Pep Guardiola wist een achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning.

In de eerste helft waren er aan beide zijden genoeg mogelijkheden het ijs te breken. Al na enkele minuten moest doelman Diego López van de thuisclub handelend optreden op een poging van Thierry Henry. Ook voor het doel van Víctor Valdés gebeurde genoeg. Pogingen van Giuseppe Rossi werden maar ternauwernood weggewerkt.

Na de thee zorgde Villarreal dan toch voor de openingstreffer. Cani werd gevonden door een prachtige pass van Rossi, en rondde vervolgens feilloos af. De Blaugrana leken wakker geschud en hadden de gelijkmaker er binnen tien minuten in liggen. Een voorzet van Dani Alves werd door middenvelder Seydou Keita achter López verwerkt.

De Catalanen gingen door en even later tikte Henry een mooie voorzet van Xavi in het doel van El Submarino Amarilla. Toen Gerard Piqué een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart mocht inrukken werd het nog even spannend voor de bezoekers, maar gescoord werd er niet meer.

Villarreal CF - FC Barcelona 1-2
47' Cani 1-0
56' Seydou Keita 1-1
66' Thierry Henry 1-2
74' Gerard Piqué (Barcelona/2x geel)

Stadion: El Madrigal, Villarreal
Arbiter: Carlos Clos Gómez
Gele kaart: Guille Franco, Ángel, Santi Cazorla (Villarreal), Gerard Piqué, Xavi Hernández, Samuel Eto'o (Barcelona)

Opstellingen:

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Gonzalo Rodríguez, Godín, Capdevila; Senna (Ibagaza/79), Eguren; Cani (Franco/71), Pirès, Cazorla; Rossi (Nihat/71).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Xavi, Keita, Busquets (Touré Yaya/66); Messi, Eto'o (Hleb/84), Henry (Cáceres/79).

Submitter:  Bron: FOK!sport