Reactie Makaay

Feyenoord verloor zondagmiddag met 1-0 bij PSV, maar volgens Roy Makaay was die overwinning 'gelukkig'.Makaay kreeg in de eerste helft nog een uitstekende kans, maar uiteindelijk schoot Afellay ruim tien minuten voor tijd de 1-0 binnen.

Makaay: "De meest gelukkige heeft gewonnen. In de tweede helft hebben we het een kwartier moeilijk gehad. Wij kwamen onder de druk uit en Biseswar had zelfs een grote kans, maar dan valt hij uit een stilstaand moment bij Afellay voor de voeten. Daarna hebben we het nog wel geprobeerd maart mocht het niet zo zijn", aldus de aanvaller tegenover EredivisieLive.

"PSV heeft een kwartier lang goed gespeeld. De gelukkigste heeft gewonnen. Het was natuurlijk geen uitgespeelde goal van PSV. De bal valt precies tussen twee jongens van ons. We hebben zelf ook wel de kansen gehad, maar niet gemaakt. Het was duidelijk: wie de goal maakte ging winnen."

"We hadden voor en bepaalde tactiek gekozen. Die werkte in de eerste helft goed. Dat resulteerde in een paar kansen, dat probeer je door te zetten, maar je weet ook dat PSV gaat komen. Op het moment dat het redelijk evenwichtig is valt hij erin. Dat is klote, maar we moeten gewoon doorgaan. Tegen NAC, op tweede kerstdag, moeten we het jaar toch nog goed proberen te beeindigen."