Uitslag Arsenal - Liverpool

Sjors (Sj0rSz)
Liverpool is zondag twee dure punten verloren in de strijd om het landskampioenschap in Engeland. De ploeg van trainer Rafael Benítez kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Arsenal (1-1).

Robin van Persie opende zondagmiddag voor Arsenal de score met een wonderschone goal. De Nederlander wist een diepe pass te controleren, nam deze in één vloeiende sleepbeweging mee richting doel en liet keeper Jose Reina kansloos. Kort voor rust stond het echter alweer gelijk. Een fabuleuze uithaal van Robbie Keane zorgde er namelijk voor dat Manuel Almunia de bal niet kon houden. De sluitpost van The Gunners heeft het object mogelijk niet eens gezien.

Arsenal had gezien het spelbeeld het meeste recht op drie punten, maar dat werd na een uur spelen een lastig verhaal. Emmanuel Adebayor zette namelijk een hard blok op een verdediger van Liverpool, kreeg daarna zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Op dat moment stond er al 1-1 op het scorebord, waardoor het aannemelijk was dat The Reds toe zouden slaan. Toch wisten de bezoekers het overtal niet uit te buiten.

Door de remise loopt Liverpool nu één punt uit op Chelsea, dat nog twee punten minder heeft. The Blues nemen het maandag nog op tegen Everton en worden dus in de gelegenheid gesteld om de koppositie weer over te nemen. Arsenal staat nog altijd vijfde en heeft acht punten minder dan de koploper.