FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 december 2008

Uitslag AZ - FC Utrecht

Om kwart voor negen begon vanavond de wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

AZ - FC Utrecht 2-0
8’ El Hamdaoui 1-0
90+3’ De Zeeuw 2-0

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Van Meenen
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart: Nesu (FC Utrecht)

Opstellingen

AZ: Romero, Swerts (Koenders/61), Luijckx, Moisander, Pocognoli, De Zeeuw, Schaars, Holman (v.d.Velden/80), Martens, El Hamdaoui, Ari (Pellč/81)

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Nesu, Silberbauer, Caluwé (Uiterloo/46), Maguire, Loval, v.d.Gun (George/19), Cziommer

[FOK!actie] Serious Request 3FM!!

Aanstaande vrijdag gaat de Serious Request actie van 3FM weer van start! Voor een vijfde jaar op een rij zetten 3FM en haar DJ's zich wederom in voor een betere wereld. Vorig jaar stond Serious Request in het teken van schoon drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden. Dit jaar draait de actie om de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.

De DJ's van 3FM laten zich vrijwillig zes dagen opsluiten, zonder te eten, in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Die zes dagen zullen ze zich 100% inzetten om zo veel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de vluchtelingen. Dit doen ze door onder andere speciale acties te houden. DJ Gerard Ekdom probeert bijvoorbeeld door handen te schudden geld in te zamelen. Iedere keer dat hij een hand schudt, krijgt hij daarvoor 1 euro.

Met tal van ludieke acties proberen de DJ's en ook bekende Nederlanders geld in te zamelen. De personen die niet zo veel moeite willen doen, kunnen gewoon een nummer aanvragen op de radio. Aan het draaien van dat nummer verbinden ze dan een bepaald bedrag. Vorig jaar was FOK! ook van de partij en wel met een zeer ludieke actie: Michiel Veenstra kreeg van de FOK!ers een reuze badeend. Ook op vele andere manieren waren de FOK!kers meer dan eens in de uitzendingen aanwezig.

Ook dit jaar is FOK! van de partij. Ook de FOK!crew staat volledig achter deze actie, en voilŕ! Een eerste FOK!actie voor Serious Request 2008 is geboren. Het leuke aan deze crewactie is dat jullie gaan bepalen wat de actie precies in gaat houden. Daag een crewlid uit om een bepaalde opdracht te doen. Voor het voltooien van deze opdracht stel jij als bedenker natuurlijk een geldbedrag voor Serious Request beschikbaar. Natuurlijk moet de actie uitvoerbaar zijn en niet tegen de wet in gaan. Bedenk een opdracht die op FOK! uitvoerbaar en controleerbaar is. Dit kan je ook doen voor alle crewleden. Of ze mee willen werken bepalen ze natuurlijk zelf, maar een erg origineel idee is natuurlijk onweerstaanbaar.

Daarnaast kunnen jullie zelf acties gaan bedenken, ga in je blote kont voor de camera's bij het glazen huis staan of daag de 3FM DJ's op FOK! uit voor een leuke actie. De DJ's hebben namelijk allemaal een account op FOK!. En net als vorig jaar zijn ze vast weer van de partij in de topics over Serious Request. Omdat dit een actie op heel FOK! is staan er ook meerdere topics op het forum. Have fun! En bedenk leuke acties voor jezelf en voor de crew.


Hallo FOK!, is er te lezen op het A4tje! (2006)

Limburgse priesters zingen kerst-cd

Muzikale priesters uit Limburg hebben een kerst-cd volgezongen. Dat heeft het bisdom Roermond gemeld.

Pastoor John Dautzenberg en zijn kapelaan Theo Miedema van het parochiecluster Tegelen/Steyl/Belfeld keken het idee af van collega's uit Ierland en Oostenrijk, waar monniken met een mix van eeuwenoude gezangen en moderne religieuze liederen de hitlijsten hebben bestormd.

De opbrengst van de cd (prijs 5 euro) is bestemd voor het zogeheten Victorfonds, een lokaal fonds dat zich inzet voor mensen in materiële, financiële of emotionele nood. Victor is tevens de naam van de pastoriehond.

'Taliban-offensief in Uruzgan op komst'

De Taliban komt met een offensief in het voorjaar. Dat heeft een lokale Afghaanse Talibanleider gezegd tegen de NOS. Volgens de Afghaan is de Taliban in de Afghaanse provincie Uruzgan momenteel verzwakt omdat de leiders in Pakistan zitten. Maar als de omstandigheden beter zijn in het voorjaar keren ze terug.

De NOS interviewde zes Talibanleden. De leider van de groep zegt dat Nederlandse militairen twintig keer naar zijn dorp zijn gekomen. Even zo vaak werd er gevochten, zegt hij. Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm is positief over het gesprek tussen de zes en de NOS, maar zegt dat hij niks van twintig gevechten af weet. Hij zegt wel dat hij het interview ziet als "een vorm van opening" van de Taliban.

De zes zeggen dat ze de Taliban steunen omdat de regering-Karzai niets voor hun streek doet en omdat de buitenlanders zijn gekomen om hen te doden en hun huizen te vernietigen. De Nederlanders hebben volgens hen veel mensen gedood. Van Uhm zegt zich ook daarin niet te herkennen.

Eerder vandaag werd bekend dat er opnieuw een Nederlandse militair om het leven is gekomen in Uruzgan.

Van Basten tevreden over eerste seizoenshelft

Vrijdag maakte Ajax-coach Marco van Basten op de persconferentie bekend wat hij tot tot dusver van het seizoen bij Ajax vindt.

"Het team heeft uitschieters naar boven en naar beneden. Het vergt tijd om het elftal te laten voetballen zoals we voor ogen hebben. Ook zijn we op bepaalde positities nog zoekende, maar dat heeft mede te maken met grote aantal blessuregevallen in de selectie," zo meldde Van Basten volgens de clubsite van Ajax.

"Dan moet je wel wisselen en schuiven. Toch vind ik dat we goed bezig zijn. We draaien mee in de top van de competitie en zijn erin geslaagd om Europees te overwinteren. Daar mag je best tevreden over zijn," zo voegde Van Basten eraan toe.

Thijs Al wint de Scheldecross

Thijs Al is de winnaar geworden van de Scheldecross.

In Antwerpen bleef Al de Belg Klaas Vantornout en de Tsjech Radomir Simunek voor. Het was Al zijn tweede seizoenszege. Zowel Sven Nys als Bart Wellens ontbraken, Lars Boom kwam niet verder dan de negende plaats.

Bij de dames was er pech voor Marianne Vos. De sporvrouw van het jaar 2008 viel op het moment dat ze een aanval van medekoploper Hanka Kupfernagel wilde pareren. Kupfernagel won en Vos eindigde op acht seconden als tweede.

PSV-dames zwemmen WR op estafette

De zwemsters van PSV hebben tijdens het NK kortebaan in Amsterdam het wereldrecord op de 4x100 meter vrije slag verbeterd.

Het viertal Hinkelien Schreuder, Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis kwam tot een tijd van 3.28,22. Het oude wereldrecord was met 3.29,42 ook al in handen van Nederland. Tijdens het WK in Manchester afgelopen april zwom Femke Heemskerk van NZA in plaats van Kromowidjojo.

Flinke lading actievolle screenshots Street Fighter IV

Capcom heeft een flinke lading screenshots vrijgegeven van het nieuwste deel in de klassieke Street Fighter-serie. In deze shots zien we verscheidene vechters als Gen, Dan, Fei-Long en Rose. De vele moves die deze vechters in huis hebben zijn goed te zien, evenals de speciale moves.

Street Fighter IV ligt vanaf februari in de winkels voor de Xbox 360 en PlayStation 3.


Na lang wachten kunnen consolegamers weer uitgebreid genieten van een volledig nieuw deel in de bekende fighter-serie. Ook in dit nieuwste deel zijn de gevechten weer old-skool 2D, al zijn de omgevingen wel in 3D en kent alles een HD-sausje. Je zult kunnen vechten met oude bekenden zoals Ryu, Ken, M. Bison en Chun-Li, maar ook met nieuwe karakters zoals Crimson Viper en El Fuerte. De game krijgt een hoop nieuwe moves en supercombo's om de gevechten nog interessanter te maken, al zal de game ook voor de nieuwe generatie zeker goed op te pakken zijn.

Belgische premier Leterme bij koning

De Belgische premier Yves Leterme is bij koning Albert aangekomen om het ontslag van zijn kabinet aan te bieden, melden Belgische media. De bewindslieden besloten aan het eind van de middag op te stappen na beschuldigingen dat ze de rechtsgang rond de verkoop van Fortis hadden proberen te beïnvloeden.

Justitieminister Jo Vandeurzen had al eerder zijn vertrek aangekondigd. Volgens vicepremeir Didier Reynders was er in de Belgische regering onvoldoende vertrouwen om door te gaan. "Het is nu aan de koning om een initiatief te nemen", zei Reynders na het kabinetsberaad.

De Belgische vorst weigerde afgelopen zomer al eens het ontslag van Leterme te aanvaarden. Toen was een conflict over een staatshervorming voor de premier reden het bijltje erbij neer te willen gooien.

Kabinet kijkt serieus naar registratie van afkomst

Het kabinet 'gaat serieus kijken naar etnische registratie' van probleemjongeren met een buitenlandse afkomst. Dat heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vrijdag gezegd na de wekelijkse vergadering van alle ministers.

Vooral binnen zijn eigen partij de ChristenUnie ligt het registreren van afkomst gevoelig. Eerder noemde partijgenoot en Tweede Kamerlid Cynthia Ortega het registreren van etniciteit 'onbestaanbaar'.

Het kabinet neemt volgens Rouvoet begin volgend jaar een besluit. De invoering van een aparte databank met gegevens van Antilliaanse en Arubaanse probleemjongeren is in ieder geval van tafel. Om hulpverleners tegemoet te komen, wordt wel het signaleringssysteem voor alle probleemjongeren uitgebreid.

'Topscorer Hoffenheim op weg naar Inter'

Vedad Ibisevic kan op de interesse rekenen van Internazionale. Trainer José Mourinho is zeer gecharmeerd van de spits, die onder contract staat bij 1899 Hoffenheim. Ibisevic voert op dit moment de topscorerlijst aan van de Duitse Bundesliga.

De 24-jarige Ibisevic zou in de ogen van Mourinho bij Internazionale de aanvalspartner moeten worden van Zlatan Ibrahimovic. De trainer van Internazionale ziet geen toekomst meer weggelegd voor de spitsen Cruz en Crespo. Daarom dat de Bosnische aanvaller van Hoffenheim in beeld is gekomen om dit gat op te vullen.

Ibisevic is in Duitsland bezig aan een erg goede reeks. In zeventien competitieduels wist de spits al achttien maal het net te vinden. Mede door zijn doelpunten, staat Hoffenheim op dit moment verrassend bovenaan in de Bundesliga.

Van Basten tevreden met loting

Marco van Basten is tevreden met de loting van de derde ronde van de UEFA Cup. Ajax komt daarin uit tegen het Italiaanse Fiorentina, dat in de Champions League in een poule met Bayern München, Olympique Lyon en Steaua Boekarest als derde eindigde.

"Ik heb natuurlijk wel wat met Italië. Fiorentina is een mooie club en beschikt momenteel over een elftal met behoorlijk veel ervaring," aldus Van Basten die in het verleden in dienst van AC Milan meerdere malen tegen Fiorentina heeft gespeeld. "Ik denk dat wij zeker kansen hebben om door te gaan. Als je van HSV kan winnen, kan je ook van Fiorentina winnen. Die ploegen zijn qua niveau met elkaar te vergelijken."

Vorig seizoen trof Fiorentina ook een Nederlandse tegenstander. Eerst wist het FC Groningen uit te schakelen, later zorgde het ervoor dat PSV niet verder kon bekeren. De ploeg uit Florence werd uiteindelijk. in de halve finale na twee doelpuntloze gelijke spelen, via penalty's uitgeschakeld door Glasgow Rangers.

Mocht Ajax de Italianen weten te verslaan, dan komt het in de volgende ronde uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Olympique Marseille en FC Twente.

[Special] Hij staat er toch maar....

Nog geen drie jaar terug mocht hij samen met Evander Sno als A-junior mee op trainingskamp met Feyenoord richting Zeeland. In de wedstrijd tegen Hoek mocht hij na ongeveer een uur spelen zijn debuut maken in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Drie jaar later speelt hij op de linkerflank van Real Madrid tegen clubs als Barcelona en Juventus.

Royston Ricky Drenthe, geboren op 8 april 1987 in Rotterdam, heeft een bewogen tijd achter de rug. De toekomst lacht hem weer zonnig toe. Het begon allemaal drie jaar terug in de winterstop van het seizoen 2005/06 op dat kille veld in het Zeeuws-Vlaamse Hoek. Zijn profdebuut in de competitie bleef vervolgens ook niet lang uit. In de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse op 16 januari 2006 mocht Drenthe invallen voor Diego Biseswar. Twee weken later mocht hij opnieuw opdraven. Tegen Heracles Almelo mocht Nicky Hofs het veld ruimen voor Drenthe. Vanaf begin februari was Drenthe definitief lid van de A-selectie van Feyenoord.

Hij wist meteen de harten te veroveren van Het Legioen met zijn onuitputtelijke wilskracht en keiharde werklust in het veld. Zo werd hij na de wedstrijd tegen PSV volledig gesloopt en liggend op een brancard afgevoerd van het veld. Gevolg; ongekend veel applaus en gejuich van de Feyenoord-supporters voor hun nieuwe held. Aan het begin van het seizoen 2007/08 had Drenthe zich al in de kijker gespeeld van maar liefst vijftien clubs. Onder andere Chelsea en Real Madrid hadden concrete interesse in de linksback. Real Madrid zag in Drenthe dé opvolger van Roberto Carlos, die op het punt stond om naar Fenerbahçe te verhuizen.

Tijdens het Europees Kampioenschap onder de 21 jaar met Jong Oranje liet Drenthe zich nogmaals van zijn beste kant zien. Zo had hij een belangrijk aandeel in de pouwedstrijden, hij werd Man of the Match in de wedstrijd tegen Israël en ook tegen Portugal was hij erg op dreef. In de halve finale miste Drenthe, na een sterke wedstrijd te hebben gespeeld, tegen Jong Engeland de eerste penalty in de beslissende strafschoppenserie. Omdat de serie maar geen winnaar opleverde, moesten diverse spelers opnieuw een strafschop nemen, waaronder Drenthe. Ditmaal scoorde hij wel. Jong Oranje wist uiteindelijk te winnen en stoomde door naar de finale. Daarin werd met 4-1 gewonnen van Jong Servië. Drenthe werd na het toernooi uitgeroepen tot één van de beste spelers van het EK.

Vele clubs hadden Drenthe zien schitteren op het Europees Kampioenschap onder de 21 jaar en de interesse van Real Madrid werd steeds concreter. Er werd uiteindelijk een bod gedaan, maar de clubs komen er niet uit. Drenthe wilde niks liever dan naar Real Madrid en drong constant aan bij de leiding om hem te laten gaan. Drenthe kwam welgeteld tot 29 wedstrijden voor Feyenoord, omdat hij begin augustus besloot een arbitragezaak aan te spannen tegen Feyenoord. Real Madrid moest en zou de nieuwe club van Drenthe worden. Op 9 augustus 2007 kwam het bericht naar buiten dat Feyenoord en Real Madrid een akkoord hadden bereikt over de transfer van Drenthe. Het talent, dat in de ogen van veel mensen veel te vroeg vertrokken is, bracht een kleine dertien miljoen op voor de Rotterdammers.

Bij Real Madrid liet Drenthe zich meteen van zijn goede kant zien. Op 18 augustus 2007 maakt hij al zijn eerste doelpunt voor de Madrilenen. In de wedstrijd tegen Sevilla om de Spaanse Supercup zorgt hij op mooie wijze voor de 1-1. De wedstrijd werd uiteindelijk wel verloren met 3-5. Na deze wedstrijd lijkt het er steeds meer op dat Drenthe toch voor de lange termijn is gehaald. Hij brengt veel tijd door op de bank. In de winterstop van het seizoen 2007/08 meldt Fiorentina zich voor Drenthe. Een bod van tien miljoen euro werd uitgebracht, maar zowel Drenthe als Real Madrid zien niks in een transfer. Eind januari krijgt Drenthe dan toch meer speelminuten. In het seizoen 2008/09 krijgt Drenthe steeds meer speeltijd. Dit komt mede door de afwezigheid van Arjen Robben, die erg veel blessureleed kende in het begin van het seizoen.

Afgelopen zondag was Drenthe de enige Nederlander die negentig minuten in actie kwam voor Real Madrid in de topper tegen Barcelona. Onder de nieuwe coach Juande Ramos hoopt Drenthe definitief de goede weg te hebben ingeslagen: "Trainer Ramos geeft me vertrouwen, nadat ik eerder al onder trainer Schuster aan het doorbreken was. In het nieuwe systeem, 4-4-2, speel ik aan de linkerkant, een beetje zoals we onder trainer Foppe met Jong Oranje speelden. Dat bevalt me goed. Als je dit soort wedstrijden speelt, maak je stappen om een grote te worden."

Leterme stelt ontslag kabinet voor

De Belgische premier Yves Leterme gaat het ontslag van zijn regering voorstellen aan de ministerraad. Dat heeft zijn woordvoeder vandaag bevestigd. Kort daarvoor werd al bekend dat minister van Justitie Jo Vandeuzen opstapt.

Aanleiding zijn beschuldigingen van het Hof van Cassatie, de hoogste rechterlijke instantie in België, dat de regering heeft geprobeerd de rechtsgang over de verkoop van Fortis te beïnvloeden. Een rapport daarover werd vandaag openbaar, nadat de voorzitter van het hof gisteren al beschuldigingen had geuit.

  (foto: ANP)

Opnieuw Nederlandse dode in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Uruzgan is vandaag opnieuw een Nederlandse militair om het leven gekomen. Het gaat om de 24-jarige, in Schaarsbergen gelegerde sergeant Mark Weijdt, die tijdens een vuurgevecht vermoedelijk op een bermbom stapte. Een soldaat raakte lichtgewond aan zijn hoofd.

Dat heeft commandant der strijdkrachten Peter van Uhm vandaag bekendgemaakt. De families van beide militairen zijn inmiddels geïnformeerd. De naam van de gewonde soldaat geeft Defensie niet vrij.

De betrokken militairen waren met hun eenheid bezig aan een meerdaagse operatie, die bijna was afgerond. Het ging om een gebied waar de Nederlanders nog amper waren geweest. De operatie was bedoeld om contact te maken met de bevolking. De fatale gebeurtenis had plaats om 14 uur plaatselijke tijd. De slachtoffers zijn met een helikopter afgevoerd.

Het is het achttiende Nederlandse slachtoffer in Afghanistan sinds medio 2006. Van hen sneuvelden er nu zeven door een geïmproviseerd explosief.

Met dank aan lankreijer, toe-maar-ff, Andyy, Blaze89, en Amootje voor de submit


Opnieuw Nederlandse dode in Afghanistan  (foto: ANP)

Geldkraan gaat dicht voor slechte scholen

De overheid kan straks eerder ingrijpen als scholen slecht onderwijs geven, bijvoorbeeld door de geldkraan dicht te draaien. Ook kan het ministerie van Onderwijs een schoolbestuur voortaan dwingen bepaalde maatregelen te nemen. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.

Het kabinet komt met een nieuwe wet waarin is vastgelegd aan welke minimumeisen het onderwijs moet voldoen en welke procedures moeten worden gevolgd als een school dat niet haalt. Bij 'aanhoudend slecht onderwijs' wordt de overheidsfinanciering stopgezet.

Als er sprake is van wanbeheer, kan een schoolbestuur worden gedwongen een of meer bestuurders te vervangen of ondersteuning door externe deskundigen te aanvaarden. Weigert een schoolbestuur, dan draait het ministerie de geldkraan dicht.

De staatssecretarissen van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) en Marja van Bijsterveldt (CDA) vinden dat zij nu te weinig macht hebben om op te kunnen treden tegen slechte scholen. Dat vinden ook de onderwijswethouders van de vier grote steden. Zij meldden in oktober dat niet voldoende kan worden opgetreden tegen slecht onderwijs.

Heel wint Super-G

De Italiaanse skiër Werner Heel heeft vanmiddag in het Italiaanse Val Gardena de wereldbekerwedstrijd op de Super-G gewonnen. De 26-jarige Heel bleef de Zwitser Didier Defago 0,43 seconde voor. De 39-jarige Zweed Patrik Järbyn eindigde op 45-honderdste verrassend als derde.

De Noor Aksel Lund Svindal, leider in het algemene wereldbekerklassement, belandde buiten de eerste twintig. Het was voor Heel de tweede maal dat hij een wereldbekerwedstrijd op zijn naam wist te schrijven.

Recordbedrag in eerste uren Serious Request

In de eerste uren van 3FM Serious Request is 140.523 euro opgehaald. Daarmee is het recordbedrag van 102.360 euro dat vorig jaar na zo'n elf uur gehaald werd, alweer uit de boeken. Drie dj's van Radio 3FM zamelen geld in voor het Rode Kruis. Die gebruiken het om vluchtelingen wereldwijd te helpen.

Veel personen en bedrijven kwamen vandaag geld afgeven bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Daarnaast organiseerden verschillende scholen kerstmarkten waarbij veel geld opgehaald werd. De gemeente Breda kwam met een cheque van 6550 euro. De verkiezing van de STER Gouden Loekie gisteravond bracht 60.000 euro op.

Giel Beelen nam vanochtend om 06:00 uur plaats achter het mengpaneel in het Glazen huis. Vanaf dat moment kwamen de betaalde verzoekjes voor platen via de 3FM website, mail en sms binnen.

FOK!tv: Tieten tegen de kredietcrisis (miljonair fair 2008)

De mannen maken er wereldwijd een chaos van als het gaat om de kredietcrisis, maar hoe vergaat het de vrouwen. FOK!tv peilde de meningen onder de vrouwen op de Miljonair Fair.

Helpt het bijvoorbeeld om je tieten in de strijd te gooien met diep uitgesneden jurken en truitjes? Verder spraken we nog een handvol bekende Nederlanders over de kredietcrisis en kwamen we Oom Theo tegen die de Miljonair Fair combineerde met een avondje babysitten.

 

Beschermde status Kuipers en Gerritsen

In de aanloop naar het wereldkampioenschap sprint, op 17 en 18 januari in Moskou, hebben Simon Kuipers en Annette Gerritsen een beschermde status gekregen van schaatsbond KNSB.

Op grond van hun goede prestaties van de afgelopen weken hoeven de twee schaatsers van DSB tijdens het NK sprint alleen nog vormbehoud te tonen om het WK-ticket te krijgen. Bij het NK sprint, op 3 en 4 januari in Groningen, moeten Kuipers en Gerritsen in een fictief klassement van de beste 500 en 1.000 meter in de top zes staan. Tijdens het NK sprint worden zowel de 500 als de 1.000 meter tweemaal verreden.

Weer #1 hit voor Gerard Joling

Weer een hit voor Joling. En weer een nummer één. Ook dit keer scoort Joling met een dode artiest. Rita Hovink zong decennia geleden al 'Laat me Alleen' en dat nummer staat nu in de hoogste regionen van de hitparade.

Op nummer twee staat Borsato met z'n hit 'Dochter'. Joling stond vorig jaar ook al één met een dode artiest. Hij zong toen een duet met Hazes. De zangpartijen van de volkszanger werden er in de montage aan toegevoegd. Ook de allang overleden Hovink kreeg op deze manier kans om met Joling te zingen. Froger, die Joling onlangs uit de Toppers trapte, staat met zijn voedselbanknummer op vier.Joling en Hovink in concert.

EA moet veel meer bezuinigen en sluit zeker negen studio's

Electronic Arts heeft een slecht jaar achter de rug. Ondanks de vele nieuwe IP's die vaak erg positief door de pers ontvangen werden vielen de verkoopcijfers tegen, waardoor het verlies blijft oplopen. Als gevolg hiervan moet 10% van de medewerkers het veld ruimen. Dat komt neer op 1000 werknemers, 400 meer dan tot nu toe werd aangekondigd. Daarnaast worden minimaal negen studio's gesloten om kosten te drukken. Zo zal de Black Box studio in Vancouver fuseren met EA Canada. Dit alles moet tegen maar 2009 geregeld zijn.

Niet alleen is dit slecht nieuws voor de medewerkers van het bedrijf, voor gamers is het ook slecht nieuws. Het bedrijf kondigde namelijk aan om zich wat meer te gaan richten op games die echt geld kunnen opleveren. Hoewel daarbij werd opgemerkt dat er ook op vernieuwing gemikt zal worden, lijkt het erop dat EA de komende tijd dus zijn bekende franchises zal gebruiken om wat meer omzet te genereren.Oasis, Wolfmother, Brooks & Dunn en meer in Guitar Hero

Activision heeft aangekondigd dat de Guitar Hero Store de komende maand flink uitgebreid zal worden met ruim twintig nummers van verschillende bands. Van country tot rock en van punk tot pop, voor bijna iedereen is er wat wils. Dit jaar nog zal van Hinder, Nickelback en Rev Theory wat muziek beschikbaar worden. Vanaf 23 december zul je de nummers "Use me", "Because of You" en "Light it up" kunnen downloaden. Op 8 januari zal er dan wat countrymuziek bijkomen als de countrypack beschikbaar wordt. Hierin vind je "Me and My Gang" van Rascal Flatts, "Hillbilly Deluxe" van Brooks & Dunn en Brad Paisleys "Ticks".

Een weekje later keert Travis Barker terug met zijn eigen track pack. Hierin zitten de nummers "What's My Age Again - Blink 182", "Lycanthrope - +44" en "Low" van zijn solo-album. Op 22 januari komt dan de Down Under track pack uit, met daarin drie nummers van bekende Australische bands. Silverchair maakt hun debut in Guitar Hero met het nummer "Tomorrow", Wolfmother keert terug met "Dimension" en ook The Vines zijn er weer bij met "Outtathaway!". De maand wordt dan afgesloten met het complete album van de Britse band Oasis. Naast de drie al toegevoegde nummers kun je dan ook "The Turning", "I'm Outta Time", "(Get Off Your) High Horse Lady", "Falling Down", "To Be Where There's Life", "Ain't Got Nothin", "The Nature of Reality" en "Soldier On" downloaden.

Het album van Oasis zal op Xbox Live te downloaden zijn voor 1520 Microsoft Punten en voor $18,99 via het PlayStation Netwerk. De track packs zullen 440 Microsoft Punten gaan kosten of $5,49. De losse nummers zullen 160 Microsoft Punten gaan kosten of $1,99 of als je een Wii hebt, 200 Wii Punten. De Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar als die in navolging zijn van de huidige prijzen zullen nummers €1,49 per stuk gaan kosten. Even afwachten dus nog.

KNVB straft rouwend WHC

Zaterdaghoofdklasser WHC uit Wezep is door de KNVB gestraft omdat de club op 29 november weigerde te spelen bij Harkemase Boys. Eerder die week was de partner van een selectiespeler overleden.

De rouwende selectie wenste niet te spelen, maar vond geen luisterend oor bij de KNVB. De bond oordeelde dat uitstel volgens de reglementen niet mogelijk was en weigerde de wedstrijd te verzetten. Hierop besloot WHC niet naar Harkema af te reizen. Thuisploeg Harkemase Boys had alle begrip voor dit besluit en kwam ook niet opdagen voor de aftrap.

De bond hoefde volgens de KNVB-reglementen inderdaad geen uitstel te geven, maar in diezelfde reglementen staat ook dat een districtsbestuur altijd een uitzondering mag maken. De club uit Wezep moet nu duizend euro boete betalen, waarvan vijfhonderd euro voorwaardelijk met een proeftijd voor twee jaar. WHC weet nog niet of het tegen de straf in beroep gaat.

Overigens bestrafte de bond eerder dit seizoen zowel het eerste als tweede elftal van Kennemerland, nadat die hadden geweigerd te voetballen op de dag dat de moeder van de hoofdtrainer en assistent-trainer werd begraven. Deze ploegen kregen zelfs twee punten in mindering.

Leer beter je armen en je lul bewegen

Ik ben in het verleden ontzettend stom geweest.
Ik dacht dat mensen net als ik alleen maar een cursus zouden gaan volgen als de inhoud ervan overeen zou komen met de kosten.
FOUT!
Ik had in het verleden allang mensen in de wintersportgebieden met skistokken in de sneeuw zien lopen en het zelf ook wel gedaan omdat je dan wat steun hebt in de sneeuw en op de gladde wegen.
Maar ik had er nooit aan gedacht om daar een cursus in te gaan geven.
Wat ben ik toch ook een verschrikkelijk naïeve zak geweest. Maar ik ga dat binnenkort helemaal goed maken.

Fred keert terug naar Brazilië

De Braziliaanse spits Fred keert terug naar zijn vaderland. De aanvaller van Olympique Lyon heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij de Franse landskampioen, maar wil in de winterstop weg.

"Ik heb een aanbod gekregen om in januari naar Brazilië te gaan en ik heb besloten om daar op in te gaan", aldus de Braziliaan vandaag in de Franse krant L'Equipe.

Het is onbekend of Olympique Lyon toestemming heeft gegeven. De Braziliaan kreeg dit seizoen weinig speeltijd in het eerste elftal.

Molhoek speelt desnoods 'met 86 spuiten'

Rogier Molhoek doet er alles aan om dit weekend in actie te komen in de competitiewedstrijd van Vitesse tegen NAC Breda. De 27-jarige middenvelder van Vitesse, die momenteel kampt met een hamstringblessure, kwam afgelopen zomer over van de club uit Brabant.

"Ik volg NAC nog op de voet, heb er nog met heel veel jongens contact, maar voor ons telt er maar één ding: winnen," aldus Molhoek die ondanks zijn blessure niet van plan is om deze wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan. "Al moeten er 86 spuiten in."

"De pijn valt reuze mee. Bovendien duurt het nog even voordat de wedstrijd gespeeld wordt. Het is voor mij een apart duel. Ik wil er per se bij zijn."

Hart gevonden in wasstraat

Een opmerkelijke vondst in Soapy's Car Wash in het plaatsje Paw Paw, Michigan: de eigenaar vond ergens in een hoekje een hart op de grond. Experts onderzoeken momenteel of het een menselijk of dierlijk hart is.

"We hopen dat het een dierlijk hart is", aldus de politiechef Patrick W. Alspaugh. "Twee lokale artsen zeiden dat het een menselijk of dierlijk hart kan zijn, maar konden geen uitsluitsel geven. Als het een menselijk hart is zijn we zeer benieuwd waar het lichaam is." Behalve het hart werd er verder niets bijzonders gevonden in de wasstraat, zoals haren, bloed of andere (lichaams)resten. 

Een cardioloog kon ook niet vertellen of het hart menselijk was of niet, maar zei wel dat de grootte overeen komt met een menselijk hart. Forensische experts gaan het nu verder onderzoeken. De forensische FOK!kers onder ons kunnen het hart hier bekijken (let op: klik niet als je dat niet wilt zien).

Volgend jaar draadloze microfoons voor Singstar

Na jaren lang gebruik te hebben gemaakt van microfoons met draad heeft Sony er eindelijk voor gekozen om draadloze microfoons te introduceren. De nieuwe draadloze microfoons komen volgend jaar uit volgens Sony, ook al hebben ze nog geen precieze datum aangekondigd. Verrassend genoeg zullen de microfoons met de PS2- én PS3-versies van Singstar werken. Er is verder ook nog niets bekend gemaakt over de prijs, en ook zijn er nog geen afbeeldingen beschikbaar.


Binnenkort dus maximale bewegingsvrijheid.

Voetbal: Loting Champions League en UEFA Cup

Vandaag is er geloot voor de achtste finales van de Champions League en de derde ronde van de UEFA Cup. De heenwedstrijden in de Champions League worden gespeeld op 24 en 25 februari. De returns zullen zijn op 10 en 11 maart. De UEFA Cup-heenwedstrijden zijn op 18 en 19 februari, de returns op 26 februari. In de UEFA Cup komen nog drie Nederlandse clubs uit. NEC speelt eerst thuis tegen HSV, terwijl Ajax eerst uitspeelt tegen Fiorentina. Ook FC Twente speelt eerst uit, in Frankrijk treft het Olympique Marseille.

Champions League

ThuisUit
Chelsea FC (ENG)Juventus (ITA)
Villarreal (ESP)Panathinaikos FC (GRE)
Sporting Clube de Portugal (POR)Bayern München (GER)
Club Atlético de Madrid (ESP)FC Porto (POR)
Olympique Lyon (FRA)FC Barcelona (ESP)
Real Madrid (ESP)Liverpool FC (ENG)
Arsenal (ENG)AS Roma (ITA)
FC Internazionale Milano (ITA)Manchester United (ENG)

 

UEFA Cup

ThuisUit
Paris Saint-Germain FC (FRA) VfL Wolfsburg (GER)
FC København (DEN) Manchester City FC (ENG)
NEC Nijmegen (NED)Hamburger SV (GER)
UC Sampdoria (ITA)FC Metalist Kharkiv (UKR)
SC Braga (POR)R. Standard de Liège (BEL)
Aston Villa FC (ENG)PFC CSKA Moskva (RUS)
KKS Lech Poznań (POL)Udinese Calcio (ITA)
Olympiacos CFP (GRE) AS Saint-Etienne (FRA)
ACF Fiorentina (ITA)AFC Ajax (NED)
Aalborg BK (DEN)RC Deportivo La Coruña (ESP)
Werder Bremen (GER)AC Milan (ITA)
FC Girondins de Bordeaux (FRA)Galatasaray AŞ (TUR)
FC Dynamo Kyiv (UKR)Valencia CF (ESP)
FC Zenit St. Petersburg (RUS)VfB Stuttgart (GER)
Olympique de Marseille (FRA)FC Twente (NED)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)Tottenham Hotspur FC (ENG)

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Gordon heeft genoeg van zijn imago

Gordon denkt dat een realitysoap helpt om een andere kant van zichzelf te laten zien. "De Gordon uit Over de Vloer ben ik helemaal niet. Dat was een beetje een act", vertelt hij in homoglossy Winq, waarvan hij deze maand eenmalig hoofdredacteur is. "Een realitysoap zou een antwoord geven op veel vragen." De 40-jarige zanger heeft nog geen aanbieding op zak van een tv-zender.

De afgelopen maanden kreeg Gordon veel kritiek over zich heen in diverse media. Zo nam Gerard Joling onlangs afscheid van de Toppers na meermaals in de clinch te hebben gelegen met Gordon. In oktober maakte hij ruzie met RTL, waardoor een gepland optreden in Million Dollar Wedding van de zanger op het laatste moment niet doorging. Mede daarom wil hij graag aan Nederland laten zien wie hij werkelijk is. "Ik wil verschoond zijn van alle aantijgingen. Ik denk dat mensen dan beter begrijpen waarom ik doe wat ik doe", legt hij uit.

Vanaf februari is Gordon te zien in de realitysoap De Toppers op weg naar Moskou, waarin René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon gevolgd worden in de weken voorafgaand aan het Songfestival. In een soap die enkel en alleen over het leven van Gordon gaat, zou de zanger kunnen laten wie de echte Gordon is. Of deze realitysoap er nu wel of niet komt, de Topper wil zijn ware gezicht tonen. Daarom verschijnt volgend jaar een boek over zichzelf. Het boek wordt volgens Gordon geen brave biografie. "Ik kom met een boek met nogal wat schokkende details..."

Organisatie dancefeest afgerekend op drugshandel

De Amsterdamse politie gaat zich nog meer afzijdig houden op dancefeesten dan nu al het geval is. Het is aan de organisator om ervoor te zorgen dat handel, bezit en openlijk gebruik van drugs wordt tegengegaan. De politie richt zich voornamelijk op bezoekers die door de organisatie in de kraag zijn gevat en op het handhaven van de openbare orde.

De gemeente Amsterdam, zorginstellingen, politie, justitie en organisatoren zijn dat met elkaar overeengekomen, meldt de gemeente vrijdag. Het uitgangspunt van de betrokken partijen is dat op een dance-event geen drugs horen. Dat betekent overigens niet dat er niets meer gedoogd wordt.

Het OM maakt begin volgend jaar bekend welke hoeveelheid harddrugs tot vervolging leidt, licht de gemeente toe. Op de meeste feesten werd al gedoogd dat een bezoeker tot vijf gram softdrugs voor eigen gebruik bij zich heeft.

De organisator is verantwoordelijk voor 'adequate toegangscontrole'. De vergunning voor een volgende editie kan worden ingetrokken door het desbetreffende stadsdeel als een organisator zich in de ogen van politie en justitie niet aan de afspraken heeft gehouden.

Organisatoren moeten op korte termijn weer om tafel met drugspreventie-instellingen zoals de Jellinek en de GGD en de politie voor een 'horizontaal overleg' over de effecten van het drugsbeleid op dancefeesten. Zo moet worden nagegaan wat de gevolgen van het beleid zijn op het gedrag van een gebruiker, de soorten gebruikte drugs en het effect daarvan op de gezondheid.

Het aantal xtc-gerelateerde incidenten tijdens dancefeesten in Amsterdam vertoont volgens de gemeente sinds 1999 een dalende trend. Volgens de gemeente heeft de professionalisering van de organisatie mogelijk daaraan bijgedragen.

Kerstboom brandt af in 5 sec (video)

De Britse brandweer uit Manchester heeft een video gemaakt van een kerstboom die in 5 seconden volledig affikt en ook de woonkamer in lichterlaaie zet. De video is bedoeld als waarschuwing.

Het betreft een echte kerstboom die al een paar dagen in een woonkamer staat. Deze is zo erg opgedroogd dat de vlam meteen door de hele kerstboom wordt opgenomen. De boom bevatte overigens geen echte kaarsjes maar de gangbare lichtjes die iedereen in de boom heeft hangen. Door slechte kabels kan er kortsluiting ontstaan. Gezinnen die lekker naast de boom op de bank uitbuiken maken geen schijn van kans.

De film laat zien dat het niet verstandig is de kerstverlichting te laten branden als je het huis uitgaat of als er geen volwassenen in de buurt zijn. Ook kaarsen te dicht bij de boom is onverstandig.


'Vroemen overtrad dopingregel'

Uit onderzoek, dat is gedaan door de Dopingautoriteit, blijkt dat Simon Vroemen tijdens de EK atletiek in 2006 de dopingregels overtreden heeft.

In het rapport stelt de Dopingautoriteit dat de voormalige steepleloper bij het EK in Göteborg gebruik heeft gemaakt van een herstelinfuus zonder dat dit als een medisch noodzakelijke handeling kon gelden en ook had hij daar geen dispensatie voor gekregen.

De Dopingautoriteit gaat de overtreding bij de internationale atletiekfederatie IAAF aangeven en zal daarnaast verzoeken om de zaak tuchtrechtelijk af te handelen. Vroemen werd destijds op de EK in Göteborg ziek. Zelf zei hij dat hij toen werd getroffen door een voedselvergiftiging.

Na het EK stopte hij met topatletiek. Dit seizoen maakte Vroemen echter zijn rentree, plaatste hij zich voor de Olympische Spelen maar werd hij betrapt op het gebruik van doping.

Powel en Jans weer vrienden

De problemen tussen FC Groningen-aanvaller Berry Powel en trainer Ron Jans zijn uit de wereld.

Jans zette de speler wegens 'motivatieproblemen' uit de selectie en ook na een gesprek kwamen de twee er niet uit. "Vervolgens heb ik de telefoon gepakt," aldus Powel in De Telegraaf. "Ik mag in de winterstop weg, ken de voorwaarden waaronder, maar wil zo goed mogelijk bij FC Groningen afsluiten. Noem het de kerstgedachte, vrede op aarde. Het vorige gesprek was ik misschien wat koppig."

Jans kan de spits mogelijk goed gebruiken. Groningen verloor namelijk al vier keer op rij. "En de laatste twee keer dat ik tegen Roda JC speelde, heb ik gescoord. Bij De Graafschap en tijdens mijn debuut voor FC Groningen."

Loting derde ronde UEFA Cup

Zojuist werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de derde ronde in de strijd om de UEFA Cup. NEC treft eerst thuis HSV, terwijl Ajax eerst op bezoek moet bij Fiorentina. FC Twente tenslotte treft het Franse Olympique Marseille en speelt eerst een uitwedstrijd.

ThuisUit
Paris Saint-Germain FC (FRA) VfL Wolfsburg (GER)
FC Křbenhavn (DEN) Manchester City FC (ENG)
NEC Nijmegen (NED)Hamburger SV (GER)
UC Sampdoria (ITA)FC Metalist Kharkiv (UKR)
SC Braga (POR)R. Standard de Ličge (BEL)
Aston Villa FC (ENG)PFC CSKA Moskva (RUS)
KKS Lech Poznań (POL)Udinese Calcio (ITA)
Olympiacos CFP (GRE) AS Saint-Etienne (FRA)

ThuisUit
ACF Fiorentina (ITA)AFC Ajax (NED)
Aalborg BK (DEN)RC Deportivo La Coruńa (ESP)
Werder Bremen (GER)AC Milan (ITA)
FC Girondins de Bordeaux (FRA)Galatasaray AŞ (TUR)
FC Dynamo Kyiv (UKR)Valencia CF (ESP)
FC Zenit St. Petersburg (RUS)VfB Stuttgart (GER)
Olympique de Marseille (FRA)FC Twente (NED)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)Tottenham Hotspur FC (ENG)

De wedstrijden worden 18/19 februari gespeeld en de returns zijn op 26 februari.

Slaag voor vrouw die penis wilde ruiken

Iedere man heeft waarschijnlijk wel eens dronken in de kroeg geroepen: "hey schatje, wil je aan m'n piemel ruiken?" Meestal draait dat uit op een klap in het gezicht bij de betreffende man, maar omgekeerd kan het ook. Een 37-jarige vrouw uit Port St. Lucie, Florida, vroeg aan haar man of ze aan z'n penis mocht ruiken en moest dit bekopen met een flink pak slaag.

De vrouw vermoedde dat haar man overspel pleegde en wilde dit controleren door even te ruiken aan z'n penis. De, vermoedelijk dus schuldige, man was hier niet van gediend, sloeg de vrouw en gaf haar nog een paar schoppen na.

Een aantal blauwe plekken was het resultaat van deze actie, die vreemd genoeg op een toilet plaatsvond. De vrouw is echter zeer vergevingsgezind en wil liever niet dat haar twaalf jaar jongere echtgenoot in de cel verdwijnt.

Voetbalvrouwen stijgen op wereldranking

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn op de FIFA-ranglijst drie plaatsen gestegen. Het team van bondscoach Vera Pauw staat nu zeventiende

De opmars is onder meer te danken aan het succesvolle kwalificatietraject voor het Europees kampioenschap volgend jaar in Finland.

Het is voor het eerst in de historie van het vrouwenvoetbal dat Duitsland het jaar niet afsluit als nummer één op de ranglijst. Die plaats wordt nu ingenomen door de voetbalsters uit de Verenigde Staten. Duitsland staat tweede, Brazilië bezet de derde plek.

[Special] De carričre van David Coulthard deel I

Dit seizoen kwam er een einde aan de lange autosportcarričre van David Coulthard. FOK!sport blikt daarom terug op de loopbaan van de coureur die bijna zijn hele leven in de schaduw van anderen heeft gereden, maar in de Formule 1 wel 246 keer aan de start van een Grand Prix stond en dertien ervan won.

David Marshall Coulthard werd op 27 maart 1971 geboren in Twynholm, Kirkcudbrightshire in Schotland. DC begon al op jonge leeftijd met karten en werd dan ook al snel kartkampioen. In 1989 stapt hij over naar de openformuleauto's, waar hij prompt de Junior-cup in de Formule Ford 1600-klasse won. Ook werd hij dat jaar derde tijdens het Formule Ford-festival in Brands Hatch en won hij de McLaren Autosport Young Driver of the Year Award.

Het jaar 1990 verliep voor hem, mede door een beenbreuk die hij op Spa-Francorchamps opliep, minder succesvol. Een jaar later kende de toen 20-jarige Coulthard zijn internationale doorbraak. Hij werd tweede in het Britse Formule 3-kampioenschap en won zowel de Formule 3-race in Macau als de Masters op Zandvoort. Deze beide races worden door de kenners gezien als de belangrijkste Formule 3-races, omdat de coureurs uit de verschillende kampioenschappen hier tegen elkaar racen.

In 1992 maakte hij zijn debuut in de Formule 3000 en testte hij voor het Camel Benetton-Ford Formule 1-team. Een jaar later werd de Schot derde in het F3000-kampioenschap. Daarnaast won hij in 1993 de 24 uur van Le Mans in een GT-wagen en werd testcoureur bij het Formule 1-team van Williams. Deze functie zou hij in 1994 ook bij Williams gaan bekleden. Echter zorgde de tragische dood van Formule 1-legende Ayrton Senna tijdens de race op het circuit van Imola er voor dat de Schot in Spanje zijn debuut mocht maken in een Formule 1-race.

Op het circuit van Barcelona wist DC zich als negende te kwalificeren in de Williams-Renault. In het begin van de race werkte de Schot zich op naar een zesde plaats, tot hij een reguliere pitstop moest maken in de zestiende ronde. Coulthard liet de motor van de auto in de pits afslaan en wist zich na dit probleem nog op te werken naar de twaalfde plaats in die race. Echter gooide een elektrisch probleem in de 32e ronde roet in het eten van de Schot, zodat hij in zijn debuutrace niet aan de finish kwam. De race zelf werd overigens gewonnen door zijn teamgenoot Damon Hill.

Een race later in Canada wist Coulthard zijn eerste punten te scoren door vijfde te worden. Gedurende het seizoen pakte hij nog enkele malen punten, waarbij hij in Portugal zelfs als tweede op het podium stond. Uiteindelijk wist de Schot in zijn debuutjaar veertien punten te scoren. Hij werd in 1994 wel enkele keren vervangen door Nigel Mansell. Een jaar later rijdt de Schot wel een volledig seizoen en mede door pech pakte hij pas in Portugal zijn eerste overwinning. Uiteindelijk wist hij met 49 punten derde te worden in het eindstand van het wereldkampioenschap.

Voor het jaar 1996 stapte DC over naar McLaren-Mercedes. Dat team had op dat moment niet een goede auto, maar wel veel potentie. Bij het team kreeg hij Mika Häkkinen als teamgenoot. Coulthard wist met de auto in Monaco toch nog een tweede plaats achter Olivier Panis te behalen. Deze race werd gekenmerkt door vele uitvallers, waardoor er uiteindelijk maar drie coureurs over de finish kwamen.

De auto werd steeds beter en Coulthard won een jaar later dan ook twee races en kende nog enkele podiumfinishes. In 1998 wist de Schot in San Marino op het podium te eindigen en kende nog een zestal tweede plaatsen, terwijl zijn teamgenoot Häkkinen de titel opeiste. De race in Spa-Francorchamps dat jaar was een bijzondere voor DC. Op een regenachtige baan in België ging de race zonder safety car van start. Al op het rechte stuk richting L'Eau Rouge ging het mis. De auto van de Schot maakte contact met de Ferrari van Eddie Irvine, waarna bijna het gehele veld in de spray op de brokstukken inreed. De schade was zo groot dat vier coureurs niet bij de herstart aanwezig konden zijn. Michael Schumacher domineerde de race totdat hij DC op een ronde wilde zetten. De McLaren-coureur ging op de racelijn in de spray van het gas, terwijl ook de Duitser daar reed. Het gevolg was een aanrijding waarbij de Ferrari op drie wielen nog rondreed en de McLaren een achtervleugel verloor. In de pits kwam Schumacher witheet op Coulthard af, die onschuldig zei te zijn, maar in 2003 toch deels schuld bekende. Uiteindelijk reed de Schot de baan weer op en werd zevende op vijf ronden achterstand.

In de jaren daarna won de Schot nog verschillende Grands Prix, waaronder tweemaal zijn thuisrace op Silverstone en de race in Monaco. Naast vele podiumplaatsen en een voor de vierde maal een derde plaats in het kampioenschap in 2000 met 73 punten werd hij dat jaar in Brazilië gediskwalificeerd, omdat zijn voorvleugel zeven millimeter te laag bevonden werd. Op 2 mei van hetzelfde jaar komt Coulthard samen met zijn toenmalige vriendin Heidi Wichlinski en bodyguard Andy Matthews met de schrik vrij bij een vliegtuigcrash. Het vliegtuigje van zijn vriend David Murray crashte op de landingsbaan in Nice, waarbij de piloot en co-piloot het leven lieten.

In 2001 werd Coulthard tweede in het kampioenschap, waarmee hij ruim achter wereldkampioen Schumacher wist te eindigen. De race in Monaco dat jaar was voor hem het meest frustrerend, omdat hij poleposition behaald had, maar door problemen achteraan moest starten. Hij kwam al snel naar voren, maar kwam vast te zitten achter Enrique Bernoldi die de Schot 35 ronden op wist te houden. Uiteindelijk wist DC toch nog vijfde te worden in die race.

Vanaf 2002 ging het wat minder met de prestaties van Coulthard. Hij pakte nog wel enkele overwinningen, waarbij de overwinning in Australië in 2003 de laatste voor hem was. Coulthard kon niet goed omgaan met een minder goed wordende auto, terwijl zijn teamgenoot Kimi Räikkönen er wel snel in bleek te zijn, maar vaak pech kende. Ook DC viel meermalen uit in de jaren die volgden. Eind 2003 werd bekend dat Coulthard in 2005 het veld moest ruimen bij McLaren ten faveure van Juan Pablo Montoya.

Volgende week donderdag volgt deel 2 van de special over David Coulthard

Donk en Agustien willen in Engeland blijven

Kemy Agustien en Ryan Donk zijn allebei niet bezig met een terugkeer naar AZ. Sinds deze zomer komt Agustien op huurbasis uit voor Birmingham City, terwijl Donk akkoord ging met een verhuur aan West Bromwich Albion. Na dit seizoen wil het duo het liefst in Engeland blijven.

Afgelopen zomer vertrok Donk, net als Gianni Zuiverloon, naar West Bromwich Albion. "Er was voor mij weinig perspectief bij AZ. Ik had vorig seizoen de laatste vier, vijf maanden al op de bank gezeten en daar dreigde het opnieuw op uit te draaien. Via Gianni en mijn zaakwaarnemer is het vervolgens snel gegaan. Ik hoefde niet te twijfelen. Ik bedoel: dit is de Premier League. Hier wil iedereen spelen," aldus Donk die ondanks een goed start als basisspeler inmiddels bankzitter is. Toch wil de 22-jarige verdediger van een terugkeer naar AZ niets weten. "Het liefst blijf ik hier. Met AZ ben ik niet bezig."

Zo denkt ook Agustien erover. "De sfeer is prachtig. Ons stadion staat midden in de wijk, het publiek leeft heel erg mee. Handtekeningen uitdelen, voor en na de wedstrijd. Ik geniet met volle teugen. In Nederland werd er veel gehamerd op discipline en men heel kritisch. Hier is het relaxed. Heb je een petje op? Rijd je een dure auto? Ze vinden het prima. In Nederland beginnen ze dan meteen te zeuren," aldus Agustien die zei dat hij ook had kunnen spelen in de Premier League. "Ik had Premier League kunnen spelen, maar ik wil niet tegen degradatie knokken. Liever met Birmingham promoveren en dán het hoogste niveau ontdekken. Dan heb ik er al een jaar in Engeland op zitten en hoop ik dat het gemakkelijker gaat. Birmingham heeft een optie tot koop voor drie seizoenen, dus ik hoop dat ze me hier willen houden. Voorlopig hoef ik niet terug naar Nederland."

Groot deel webwinkels onveilig

Dat meldt het AD. Uit een steekproef bleek dat 14 van 20 onderzochte webwinkels zo slecht was beveiligd dat het een koud kunstje was allerlei gegevens te achterhalen. Een hacker heeft het onderzoek voor de krant verricht. Sommige webwinkels bleken zo onveilig dat zelfs inloggegevens te achterhalen waren. Onder meer bij de Free Record Shop, Kijkshop en Overtoom worden wachtwoorden onbeveiligd verzonden. Ook Bart Smit, Albert Heijn en V&D hadden onveilige webshops.

Positieve uitzonderingen zijn de sites van Bol.com, HEMA en Christine Le Duc. Dat is wel weinig op een totaal van twintig winkels, denkt ook de Consumentenbond, die de resultaten 'erg zorgwekkend' noemt. Een jaar geleden is de Wet Bescherming Persoonsgegevens aangescherpt. Sindsdien zijn internetwinkels verplicht om persoonsgegevens onzichtbaar te maken, maar dat blijkt dus in de praktijk lang niet altijd gedaan.

De webwinkeliers zelf zeggen geschrokken te zijn van de resultaten van het onderzoek. Free Record Shop heeft laten weten de problemen vandaag nog te verhelpen. Ook V&D, Kijkshop, Overtoom en Bart Smit hebben al maatregelen genomen. Door te letten op een slotje in de browser of https:// in de url kunnen gebruikers eenvoudig zien of de verbinding beveiligd is.


Groot deel webwinkels onveilig  (foto: DAG)

Dopingcontroleurs letten op Armstrong

In de aanloop naar zijn rentree wordt Lance Armstrong scherp in de gaten gehouden door de dopingcontroleurs.

De afgelopen achttien weken is de zevenvoudig winnaar van de Tour de France elf keer door internationale instanties getest op verboden middelen, waarvan twee keer in de laatste vier dagen. Dit heeft de Amerikaanse wielrenner zelf gezegd.

Gisteren werd Armstrong thuis in Texas gecontroleerd. "Een controle van de internationale wielrenunie UCI. Ze lieten daarvoor een Duitser overvliegen. Dat heeft echt zin." Omdat Armstrong nog in zijn proeftijd van zes maanden verkeert, moet hij aan strikte eisen voldoen die het Amerikaanse anti-dopingbureau USADA heeft vastgesteld voor hij officieel zijn rentree kan maken.

Partner Halsema misbruikte hulpgelden

Filmmaker Hans Fels en fotograaf Robert Oey, de levenspartner van GroenLinks-partijleidster Femke Halsema, hebben zich in Haïti schuldig gemaakt aan het misbruik van hulpgelden. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De krant zegt in het bezit te zijn van een kritisch intern rapport van Stichting Doen! en Cordaid.

Het rapport is een opsomming van betreurenswaardige praktijken rondom opera De Bloedbruiloft, waarbij het duo nauw bij betrokken was.

De twee mannen werkten maanden in het door armoede geteisterde Haïti aan de productie, maar wilden later niet meer terug naar het land om de opera daadwerkelijk te vertonen in bioscopen. Pas toen hulporganisaties een budget van 50.000 euro ter beschikking stelden, zouden ze overstag zijn gegaan.

In tegenstelling tot een eerder afgesproken dagvergoeding van 400 euro, eisten ze er 800. Verder móest en zou er een 'onafhankelijke journaliste' meereizen. Die bleek later de bedpartner van de filmer te zijn. Initiatiefnemer Nieuwint van het project spreekt van chantage. "Die eisen waren financieel helemaal niet haalbaar. Maar als ik weigerde, zou ik de documentaire niet meekrijgen." Volgens het duo is Nieuwint een pathologische leugenaar.

Detroit schrapt Indycar-race

Vanwege de wereldwijde financiële crisis heeft Detroit de traditionele Indycar-race voor komend seizoen geschrapt. Het besluit is genomen na overleg met de stad, de staat, sponsors en de Indy Racing League.

"In deze moeilijke tijden kunnen we de betrokken partijen niet om nog meer geld vragen", aldus organisator Bud Denker. De Detroit Belle Grand Prix stond voor het eerste weekeinde van september op het programma.

Galásek keert terug naar de Bundesliga

Tomas Galásek leek zijn loopbaan in eigen land af te sluiten bij Banik Ostrava, maar niets lijkt minder waar. De voormalige Tsjechische international heeft gisteren een contract ondertekend bij het Duitse Mönchengladbach.

De 35-jarige verdedigende middenvelder komt over van Banik Ostrava. Galásek speelde tussen 1996 en 2000 voor Willem II, waarna hij door Ajax werd overgenomen.

Hij speelde tot medio 2006 voor de Amsterdammers. Na twee seizoenen 1. FC Nürnberg keerde hij terug naar zijn vaderland. Galásek keert nu echter toch weer terug naar de Bundesliga, in eerste instantie tot het eind van dit seizoen.

Loting achtste finales Champions League

Om twaalf uur vanmiddag werd er geloot voor de achtste finales voor de Champions League. De loting vind je hieronder.

ThuisUit
Chelsea FC (ENG)Juventus (ITA)
Villarreal (ESP)Panathinaikos FC (GRE)
Sporting Clube de Portugal (POR)Bayern München (GER)
Club Atlético de Madrid (ESP)FC Porto (POR)
Olympique Lyon (FRA)FC Barcelona (ESP)
Real Madrid (ESP)Liverpool FC (ENG)
Arsenal (ENG)AS Roma (ITA)
FC Internazionale Milano (ITA)Manchester United (ENG)

De heenwedstrijden worden gespeeld op 24 en 25 februari. De returns zullen zijn op 10 en 11 maart.

John: "Historie voor de club"

Het duurde even voor Collins John aan spelen toekwam in Nijmegen. De aanvaller was te dik en niet op conditie, maar enkele weken geleden maakte hij zijn rentree.

In Moskou was hij al belangrijk tegen Spartak en het voorlopig hoogtepunt volgde gisteravond tegen Udinese. John kwam direct na rust in het veld en zorgde in de 74ste minuut voor de 1-0, waarmee hij De Goffert op zijn kop zette.

"Dit is historie voor de club en voor Gelderland," aldus een dolblije John. "Een hele belangrijke goal. Voor het team, maar ook voor mezelf. Ik wachtte allang op mijn eerste doelpunt voor de club. Ik ben een hele moeilijke periode doorgekomen."

Skil-Shimano dicht bij Tourstart

Een woordvoerder van de Tour de France heeft gezegd dat Skil-Shimano dicht bij een startbewijs voor de Tour van volgend jaar is.

"Er is nog geen zekerheid, maar wij zijn straks klaar voor de Tour," aldus de teammanager van de ploeg, Iwan Spekenbrink.

Vacansoleil, de tweede Nederlandse Pro-Continental-formatie, is in de race voor een startbewijs voor de Ronde van Spanje van volgend jaar. De Vuelta start in 2009 in Assen.

FOK! SchaatsQuiz - ronde 2

De wereldbekerwedstrijden in Nagano zitten erop, dus tijd voor de tweede ronde van deze maand in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

De vragen van Ronde 2
1. Welke grote titels won Marianne Timmer in Nagano en in welke jaren was dat?
2. Noem minstens vijf paar familieleden (broers/zussen/vaders/zoons etc) die allebei op hoog niveau hebben geschaatst.
3. Hoeveel wereldtitels veroverde Eric Heiden bij de senioren?

Mail de antwoorden, met vermelding van je username naar Fokschaatskwis@gmail.com. Doe dit voor vrijdag 19 december 20:00 uur. Je mag slechts eenmaal per ronde de antwoorden insturen.

De antwoorden van Ronde 1

1. Wie was bij de mannen de eerste olympisch kampioen op de 1.000 meter en in welk jaar was dat?
Peter Mueller, 1976
2. Welke Nederlandse won tijdens de Olympische Spelen in 1968 de 3.000 meter?
Ans Schut
3. Op welke plaats eindigde Shani Davis zondag in Changchun op de 1.000 meter?
de tweede

De volgende 21 users hadden alle vragen goed: Attitude Bballer89 BVO Doks Dr.X Edje1985 Gravedigger grooviee17 InfernoRed Jeanneteke kos41 Matters Memorice MSNMGH ngluxemb Ryoga Sporttv spruud tomtomaat Wijmaar wimderon

Scarlett Johansson veilt zakdoek met snot

Hollywoodster Scarlett Johansson heeft een zakdoek met haar snot op e-bay te koop aangeboden. De opbrengst van de veilig gaat naar een goed doel: de Amerikaanse voedselbank.

Afgelopen woensdag was de actrice te gast bij de Tonight Show van Jay Leno en ze liet tijdens het gesprek weten verkouden te zijn. Leno bood haar een zakdoejek aan, waarop ze tweemaal de inhoud van haar bevallige neusje leegde in de zakdoek. Gedurende het gesprek kwamen ze op het idee om de zakdoek te veilen voor het goede doel.

Johansson was tijdens de opnames van 'The Spirit' aangestoken door haar medespeler Samuel L. Jackson. Dat bleek geen verkeerde zet van Jackson, want vanochtend waren er al 67 biedingen gedaan op de zakdoek. De hoogste bieder heeft momenteel ruim 2200 dollar over voor de zakdoek. Je kunt hier meebieden tot aanstaande maandag.
 

Pas op dat je niet nog een koudje vat, Scarlett!
 

Filmpje over de veiling, met een blije Scarlett.

Reizen door de tijd...

Wie wil dat nou niet: tijdreizen? Iemand in de toekomst leek dat ook wel wat. Er vanuitgaande dat tijdreizen op dit moment nog niet mogelijk is. Maar de vraag is dan, waar ga je naar toe. Deze tijdreiziger leek het wel leuk om terug te gaan naar het China tijdens de Ming-periode.

In een ongeopende graf (daar gaan ze tenminste vanuit) hebben archeologen een heus horloge gevonden met achterop "swiss". Geintje van iemand of zou tijdreizen dan toch kunnen....?

Wrath of the Lich King nu ook gratis te proberen

Al lange tijd biedt Blizzard de mogelijkheid om World of Warcraft te proberen gedurende een trial van tien dagen. Je betaalt dan niks en kunt toch even kijken of de game iets voor jou is. Ben je inmiddels al een keer verslaafd geweest, heb je de Burning Crusade gespeeld en heb je een level 68 karakter op je bevroren account staan, dan is er goed nieuws. Blizzard heeft nu namelijk ook een trial voor Wrath of the Lich King beschikbaar gemaakt, zodat je tien dagen lang de tweede uitbreiding kan uitproberen.

Om te voorkomen dat iedereen gelijk gratis de hele expansion doorspeelt is er een grens aan het aantal XP dat je kan verdienen. Hierdoor kun je dus geen lvl 71 halen. Je kunt ook alvast met de Death Knight gaan spelen. Alles wat je verder doet blijft natuurlijk bewaard, zodat je gewoon verder kunt als je toch besluit de expansion te kopen.

Developer diary Hearts of Iron III gaat in op zeegevechten

Voor mensen die niet vies zijn van een diepe strategiegame die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog is er de Hearts of Iron-serie. Paradox is al tijdje bezig aan het derde deel in de serie, waarin weer een hoop vernieuwingen zullen plaatsvinden. Zo vlak voor de feestdagen heeft de ontwikkelaar nog een laatste developer diary beschikbaar gesteld, waarin uitgebreid wordt gepraat over de zeegevechten in de game. Hierin wordt gepraat over de modellen van de schepen, de technologische details en upgrades en de mogelijkheden tot het geven van commando's. Ook heeft Paradox twee nieuwe screenshots van de game vrijgegeven, gemaakt in de alpha-versie.


Alle SingStars speelbaar op de PlayStation 3

De nieuwe generatie PlayStation 3s is niet meer zomaar backward compatible, dat dient softwarematig geregeld te worden. Om te zorgen dat je met de kerst niet verplicht wordt de standaard muziek van SingStar te zingen op je PS3, maar ook wat Turkse muziek of Disneyklassiekers kunt meezingen heeft Sony een update gelanceerd. Door deze update worden alle SingStars die op de PS2 werken ook speelbaar op de PS3. Je moet na het downloaden van de update wel nog eerst een PS3-editie in je systeem stoppen, waarna je deze na het opstarten verwisselt voor een willekeurige PS2-versie.


Voortaan ook mogelijk op de PS3

Brand legt bedrijfspand Creil in de as

Bij een grote brand op het industrieterrein van Creil heeft gisteravond een grote brand gewoed. In de hal van 'De Tafelconcurrent' brak even na half zeven brand uit. Het bedrijf specialiseert zich in houten meubels. 

De brandweer was met zeven wagens ter plaatse, deze kwamen uit Noordoostpolder en Lelystad. De brandweer heeft het pand gecontroleerd uit laten branden en is volledig verwoest. Hoe brand is ontstaan is nog niet bekend.

De restanten van het gebouw zijn afgezet nadat bleek dat er mogelijk asbest in het dak zat verwerkt. Onderzocht wordt of er in de omgeving asbestdeeltjes terecht zijn gekomen.

Een bejaardenflat in de buurt van de brand hoefde niet ontruimd te worden, de rook trok net langs de flat. Ook wist de brandweer te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een woning vlak achter het pand. 

FOK!fotograaf DigiPire was erbij en maakte de volgende foto's. 

 

 

 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

 

Politie waarschuwt voor dodelijk vuurwerk

De politie van de regio Hollands Midden, alsmede het Openbaar Ministerie, waarschuwt vandaag voor zeer gevaarlijk illegaal vuurwerk dat in Zuid-Holland in omloop is. De bromsnorren van Hollands Midden kwamen in Bodegraven een 17-jarige jongen op het spoor, die zogenaamde Explods en Cobra's verhandelde.

De jongen heeft inmiddels bekend dat hij het spul aan jeugd uit Gouda, Woerden en zijn thuisdorp Bodegraven heeft verkocht. De politie roept eenieder die de illegale knallers heeft gekocht op, het per direct in te leveren op het politiebureau. De kopers krijgen dan geen boete; de politie benadrukt het gevaar van het vuurwerk, voor beide omstanders en de eigenaren ervan. 

"Dit vuurwerkmateriaal kan slachtoffers maken", zegt de zegsvrouw van de politieregio. De verkochte knallers, zogeheten nitraten, hebben een zeer kort lontje. Ook brengen zij door de hevigheid van de explosie een schokgolf teweeg, die gevaarlijk kan zijn. De woordvoerder: "Wij willen dit bij mensen uit huis hebben. Daarom kan het vuurwerk worden ingeleverd zonder daarvoor een proces-verbaal te krijgen. Het gaat om de veiligheid [van de mensen]."


Duidelijk het werk van een rund.  (foto: ANP)

Essent geeft provincies kerstcadeau (150 miljoen)

Energiemaatschappij Essent geeft vier Nederlandse provincies een eenmalig kerstcadeautje van 150 miljoen euro. Dat meldde een woordvoerder van de provincie Overijssel vandaag. De desbetreffende provincies, Overijssel, Groningen, Drenthe en Flevoland, krijgen het extraatje als verlate compensatie voor aandelen EDON.

EDON, een energiemaatschappij die in 1999 fuseerde met PNEM/MEGA tot Essent, was actief in de genoemde provincies. Ook hadden de lokale overheden aandelenpakketten in het bedrijf, met Groningen (17 procent) en Overijssel (50 procent) als koplopers, maar tot dusver was het onduidelijk hoeveel die aandelen exact waard waren.

Bijna tien jaar na het ontstaan van Essent is dat nu dus wel opgehelderd: 150 miljoen. Wat de provincies met de meevaller gaan doen, is nog onduidelijk.

Zorginstellingen slepen staat voor de rechter

Vijf thuiszorginstellingen uit het hele land willen dat de Nederlandse Staat de voorgestelde bezuinigingen terugdraait. De instellingen staan dinsdag tegenover het ministerie van Volksgezondheid tijdens een kort geding in de rechtbank in Den Haag.

Actiz (Utrecht), Careyn (Schiedam), Zuidzorg (Veldhoven), Florence (Rijswijk) en Thuiszorg West Brabant (Roosendaal), die met 30.000 medewerkers 100.000 cliënten van thuiszorg voorzien, zijn het niet eens met de bezuiniging.

Duke Nukem Forever monsterwallpaper vrijgegeven

We zijn al forever aan het wachten op Duke Nukem Forever. Zo nu en dan druppelt er weer wat beeldmateriaal binnen. Dit keer geen plaatje waarin we pixels gaan neuken, maar gewoon een groot formaat. Voor de kerst heeft 3D Realms namelijk een wallpaper ontwikkeld waarin de monsters van de game centraal staan.Deze opvolger van Duke Nukem 3D is alweer een paar jaar in ontwikkeling. Aangekondigd in het vorige millennium en nog geen launchdatum in zicht.

PCM schrapt circa 5 procent van banen

Uitgever PCM, eigenaar van onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw, schrapt ongeveer 5 procent van de voltijdbanen. Dat zei bestuursvoorzitter Bert Groenewegen vandaag in een interview in Het Financieele Dagblad.

Een woordvoerder van het concern bevestigde zijn uitspraken.

Per werkmaatschappij wordt bekeken hoeveel banen er sneuvelen. Groenewegen: "Er ligt een rendementsdoelstelling per werkmaatschappij en om hieraan te voldoen hebben werkmaatschappijen kostenmaatregelen doorgevoerd en in voorbereiding." Banen verdwijnen volgens de topman deels gedwongen en deels via natuurlijk verloop. In totaal telt PCM 2600 werknemers.

Begin november maakte PCM bekend te moeten bezuinigen, maar liet toen het aantal ontslagen in het midden. De advertentie-inkomsten staan onder druk en het bedrijf heeft te maken met verhoogde kosten, onder meer van papier, lonen en bezorging.

Hopelijk niet vijf procent minder kwaliteit  (foto: ANP)

Nederland blijft voorkeursdoelwit terroristen

Nederland en Nederlandse belangen in het buitenland blijven een voorkeursdoelwit van internationaal opererende moslimextremisten. Dit blijkt uit het nieuwste dreigingsbeeld dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) vandaag heeft uitgebracht.

De film Fitna van Geert Wilders blijft daarvoor de belangrijkste reden. "Moslimextemisten zien de film als een belediging en provocatie", aldus de NCTb. Daarom blijft het dreigingsniveau in Nederland substantieel. Of Nederlanders zich na zeven jaar waarschuwingen nog bang laten maken door het dreigingsbeeld van de NCTb, is niet in het rapport meegenomen.

Rummenigge: "Ribéry wordt niet verkocht"

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt dat Franck Ribéry voor geen geld ter wereld verkocht zal worden. De Franse sterspeler van der Rekordmeister wordt constant in verband gebracht met grote buitenlandse clubs.

"Ribéry blijft minstens tot 30 juni 2011 bij ons. Ik benadruk: minstens!," zei Rummenigge tegenover Bild over Ribéry, die sinds 2007 uitkomt voor Bayern München. Destijds werd de Fransman overgenomen van Olympique Marseille.

"Geen enkel aanbod en geen bedrag ter wereld zal ons doen twijfelen," vervolgde Rummenigge zijn verhaal. "We gaan volgend jaar zelfs met Franck om tafel zitten om hem langer dan 2011 aan ons te binden."

Olieprijs gedaald tot 36 dollar per vat

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie is gisteren hard gedaald. Handelaren betaalden in New York op het laagste punt 35,98 dollar. Dit is het laagste niveau sinds juni 2004. Uiteindelijk sloot een contract voor levering in januari op 36,22 dollar, ruim 9 procent minder dan de dag ervoor.

Handelaren maakten zich zorgen over de afnemende vraag naar olie als gevolg van de economische neergang. Het besluit van oliekartel OPEC eergisteren om de productie fors te verlagen, maakte geen indruk. Marktpartijen leidden er juist uit af dat de OPEC de oliemarkt als heel zwak beoordeelt.

Een vat olie kostte in juli nog ruim 147 dollar. Door de financiële crisis is de prijs in een vrije val beland.

'PSV aast op jonge Argentijn'

De zaakwaarnemer van de jonge Argentijnse aanvaller Gabriel Hauche laat in de Argentijnse sportkrant Ole weten dat zijn pupil in de belangstelling staat van PSV.

De Eindhovense club zou zich gemeld hebben bij de zaakwaarnemer. Afgelopen zomer sloeg de 22-jarige aanvaller van Argentinos Juniors aanbiedingen vanuit Europa nog af, maar nu zou hij wel openstaan om de overstap te maken.

Het is een publiek geheim dat de Eindhovenaren op zoek zijn naar aanvallende versterking. De enige twee spitsen zijn momenteel Danko Lazovic en Danny Koevermans. Een andere naam die in verband wordt gebracht met PSV is Ola Toivonen, maar er is nog altijd geen akkoord bereikt met de Zweed en zijn club Malmö.

Meerdink wil terug naar De Graafschap

FC Groningen-speler Martijn Meerdink leeft in onmin met trainer Ron Jans, omdat hij vorige week weigerde in te vallen tegen FC Twente. Meerdink aast op een vertrek en keer het liefste terug naar zijn oude liefde De Graafschap.

"Dat had ik nooit moeten doen," stelt Meerdink in De Gelderlander over het feit dat hij weigerde in te vallen tegen FC Twente (1-4). "Het was toch een beetje werk weigeren. Ik ben fout geweest, dat is duidelijk. Maar ik was enorm teleurgesteld dat ik de laatste weken zo weinig speelminuten kreeg."

Meerdink wilde zich excuseren bij trainer Ron Jans, maar dat zat er niet in. "Na dertig seconden stond ik al weer buiten. Kijk, de trainer mag me best afbranden maar niet op deze manier." De middenvelder is nu dan ook stellig. "FC Groningen is nu een gesloten boek."

Als het kan zet hij zijn loopbaan voort bij De Graafschap. "Dat zou absoluut heel mooi zijn. Bij die club ligt toch mijn gevoel. Maar ik hou natuurlijk alle opties open."

De Vries ontmaskert echte moordenaar

In Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is aanstaande zondag aandacht voor Reinier Smit. De Groninger kreeg deze zomer 12 jaar cel voor de moord op zijn vrouw Gonda. Hij wilde deze moord tijdens het uitzitten van zijn straf echter in de schoenen van een ander schuiven om zo zelf weer op vrije voeten te komen.

Het lichaam van 30-jarige Gonda wordt december 1996 aangetroffen in het afgebrande huis van de familie Smit in Hoogezand. De kluis, waarin ruim drie ton aan guldens lag, is leeg. Daarom denkt de politie dat Gonda is omgebracht bij een inbraak of een overval, waarna brand is gesticht.

Maar al snel komt echtgenoot Reinier in het vizier. Hij heeft speelschulden, ruzie met zijn vrouw over zijn gokverslaving en naast een motief haar te vermoorden een zwak alibi. Maar hard bewijs tegen hem ontbreekt heel lang. Het duurt nog twaalf jaar voor Reinier wordt veroordeeld; dat gebeurt in juni van dit jaar.

In de gevangenis in Ter Apel beraamt Smit een geraffineerd plan om onder zijn straf uit te komen. Hij wil een medegevangene de schuld op zich laten nemen en belooft hem hiervoor veel geld. Die speelt het spel mee met Smit en komt details te weten die tot dan toe alleen bij de politie bekend waren. En bij de dader vanzelfsprekend. De medegevangene van Reinier Smit neemt contact op met Peter R. de Vries en de politie en doet het hele verhaal uit de doeken. En dat was dan het einde van de leugens van Smit.De Vries ontmaskert echte moordenaar  (foto: DAG)

MVV wil door met Capa

MVV is voornemens het contract van trainer Fuat Capa te verlengen. Dat zei voorzitter Joseph Goumans tijdens het jaarlijkse voorzittersdiner van L1 Radio.

MVV is tevreden over de prestaties en de werkwijze van Capa. De huidige verbintenis van de Belg loopt na dit seizoen af. Capa is bezig aan zijn eerste seizoen bij MVV. De club uit Maastricht staat momenteel op een vijfde plaats in de Jupiler League.

Capa en zijn mannen hoeven vrijdagavond overigens niet aan te treden tegen FC Emmen. De club uit Drenthe vroeg bij de KNVB om uitstel van het duel vanwege het feit dat een groot deel van de spelers is getroffen door een voedselinfectie.

Contractverlenging Wielaert definitief

Zoals eerder deze week al werd aangekondigd heeft Rob Wielaert zijn contract verlengd bij FC Twente. De centrale verdediger, die afgelopen zomer nog werd begeerd door Ajax, ligt nu tot medio 2012 vast bij de Tukkers. Wielaert speelt sinds 2006 voor FC Twente.

De bijna 30-jarige Wielaert debuteerde bij PSV in het betaalde voetbal, maar slaagde er in Eindhoven niet in een vaste waarde te worden. Ook FC Den Bosch en NEC staan op het cv van de verdediger.

Ajax heeft overigens nu zijn zinnen gezet op Eljero Elia, ploeggenoot van Wielaert bij FC Twente. De Tukkers houden vooralsnog echter de poot stijf en willen na Wielaert ook Elia voor langere tijd vastleggen. Deze week weigerde Twente een bod van Ajax op de talentvolle vleugelspits.

[Update]LittleBigMetalGear volgende week in de PSN-Store

Update 10.12
Er is nu iets meer bekend over het levelpack. Deze zal nog een vijfde kostuum bevatten waarmee je je Sackboy kan omtoveren in een Gurlokovich soldaat. Daarnaast waren de aantallen een beetje verloren gegaan in de vertaling vanuit het Japans. Er zitten 72 stickers, twaalf nieuwe materialen, achttien nieuwe objecten en tien nieuwe decoraties in het pack. Op muzikaal gebied zit er één achtergronddeuntje in, drie interactieve geluiden en een nieuw geluidsobject in Metal Gear-thema.
Er zullen ook nieuwe gevaren opduiken voor de Sackboys. Zo zal er een gevaarobject genaamd 'Plasmaball' in het pack zitten en een gadget met de titel 'Lasersight'. Daarnaast zal er ook een zoeklicht in het pack geleverd worden.
Grootste toevoeging is wel de paintgun (in de game Paintinator genoemd) en de paintswitch. Met de paintgun kun je vijanden vanaf een veilige afstand afschieten en met de paintswitch kun je voorwerpen op laten blazen als er voldoende verf op geschoten is.

Om de levels uit het Metal Gear-levelpack te kunnen spelen hoef je het pack niet te kopen. Je zal dan wel een speler moeten zoeken die het pack wel in z'n bezit heeft om het te kunnen spelen. Zelfgemaakte levels die gemaakt zijn met het Metal Gear-levelpack kunnen wel door iedereen gespeeld worden.

Op 23 december zijn zowel het costumepack als het levelpack te downloaden vanuit de Amerikaanse PSN-Store. Voor de kostuums zul je $1,99 kwijt zijn per stuk of $5,99 voor het hele pakket. Het levelpack zal voor $5,99 naar je harddisk gekopieerd worden.
Gezien de Amerikaanse en Japanse releasedates is het niet ondenkbaar dat een Europese release ook ergens volgende week te verwachten is.

Oorspronkelijk bericht
LittleBigPlanet is een platformgame waarbij je zelf ook levels kan maken. De hoofdrolspeler Sackboy heeft een dermate hoog knuffelgehalte dat hij ook de harten van diverse developers heeft gestolen. Zo zagen we al Killzone 2-, Resistance 2-, Locoroco 2 en MotorStorm-kostuums voorbij komen en nu is het ook de beurt aan Solid Snake en z'n vrinden om in LittleBigPlanet te verschijnen.Naast een costumepack, bestaande uit Solid Snake, Raiden, Meryl en Mantis, verschijnt er ook een levelpack met daarin vijf levels, drie verse achtergrondmuziekjes, 60 stickers, tien nieuwe voorwerpen, tien versieringen, tien materialen en een paintballgeweer. Beide packs zullen op 25 december in de Japanse PlayStation Store verschijnen. De vier kostuums kosten samen 600 Yen of 200 Yen per stuk. Het levelpack zal 800 Yen gaan kosten. Wanneer deze twee packs in de Europese Store te vinden zullen zijn is vooralsnog onbekend.
Behalve nieuwe items voor je eigen creaties zal het levelpack ook een set nieuwe Trophies met zich meebrengen. Hieronder zie je een overzicht daarvan:

QuickFire Artiste
Fire 40 paintballs in under 5 seconds

Rexecutioner
Destroy the Metal Gear REX boss

Ace Act 3 and Act 4
Ace Act 3: The Mission and Act 4: The Level Factory

Ace Act 5: The Boss
Ace Act 5: The Boss

Paint Splurge
Fire 5,000 paintballs

Diamond Hunter
Destroy the 5 hidden target diamonds in Act 4: The Level Factory

Thrifty Painter
Complete Act 3: The Mission firing less than 125 paintballs

METAL GEAR SOLID® Booty Master
Collect all of the METAL GEAR SOLID® prize bubbles

Paint Sharer
Publish a level containing the METAL GEAR SOLID® Paintinator Powerup

Virtual Survivor
Achieve a score of 3,750 in the VR Survival Challenge

Speedy Rexecutioner
Destroy the Metal Gear REX boss in under 2 mins 30 seconds

'VN verdeeld over homoseksualiteit'

Een bijeenkomst van de lidstaten van de Verenigde Naties in New York om een einde te maken aan de strafbaarheid en discriminatie van homoseksuelen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Zesenzestig landen ondertekenden een voorstel hiertoe van Nederland en Frankrijk. Een bijna even grote groep landen staat echter achter een tegenvoorstel van Syrië.

De Syrische verklaring stelt homoseksualiteit onder andere gelijk aan het legaliseren van pedofilie. Voornamelijk moslimlanden staan achter deze tegenverklaring. In tachtig, veelal Afrikaanse en Arabische landen is homoseksualiteit strafbaar en in zeven landen, waaronder Saoedi-Arabië, staat zelfs de doodstraf op homoseks.

De Verenigde Staten zijn de enige westerse natie die de verklaring niet ondertekenden. Ondanks dat de hoogste gerechtshof in de VS stelt dat homoseksualiteit niet strafbaar kan zijn, zeggen diplomaten dat een ondertekening door de federale overheid niet strookt met de wetgeving in de afzonderlijke staten.

Nederland en Frankrijk stelden de discriminatie en vervolging van homo's aan de kaak vanwege de zestigste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Beide landen hopen dat in de toekomst meer landen de verklaring tekenen.

Met dank aan lekkerkansloosweer voor de submit.

3FM dj's laten zich weer opsluiten

Als minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking vandaag de deur van het Glazen Huis op slot heeft gedraaid, is 3FM Serious Request officieel begonnen. De dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering verblijven de komende zes dagen in het huis in Breda. Ze mogen niet eten en maken onafgebroken radio. Met de actie willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor vluchtelingen wereldwijd.

Dit jaar wordt de actie die 3FM organiseert in samenwerking met het Rode Kruis voor de vijfde keer gehouden. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Den Haag stond, werd er 5,3 miljoen euro opgehaald. Het goede doel was toen schoon drinkwater overal ter wereld.

Luisteraars kunnen tegen betaling hun favoriete plaatjes aanvragen. Ook is er een veilingsite met onder meer allemaal artikelen van artiesten, zoals gouden platen, gesigneerde posters en cd's en T-shirts. Het hoogtepunt van de veiling is een huwelijk in het Glazen Huis. 'Mister All You Need is Love' Robert ten Brink gaat het stel dat het meeste geld biedt in de echt verbinden. Het huwelijk wordt op dinsdag 23 december voltrokken.

3FM Serious Request gestart in Glazen Huis  (foto: ANP)

Opa en oma van dertig jaar

Het moet wel een erg vruchtbare famile zijn, die familie Ykema uit Brantgum in Friesland. Naomi (32) en René (33) Ykema zijn gisteren de trotse GROOTouders geworden van baby Bram Lucas. Ja, u leest het goed, de dertigers zijn opa en oma.

'Waarschijnlijk zijn we de jongste grootouders van Friesland!', aldus een gelukkige René in de Telegraaf van vrijdag. 'Niemand kent hier althans een jongere opa en oma. Het was een hele verrassing. Dit is natuurlijk heel opvallend - we krijgen echt veel reacties. Gelukkig allemaal leuk!'

Oma Naomi kreeg dochter Aïda toen ze pas zestien jaar was. Die vond het blijkbaar een mooie traditie en beviel gisteren dus van een zoon, ook op haar 16e. Haar vriend Oene is 26.

Aïda heeft nog vier zusjes: Eva (14), Anne (12), Rebecca (10) en Demi (7).


Opa en oma van dertig jaar  (foto: DAG)

Belgische media: Leterme moet weg

De Belgische premier Yves Leterme rest volgens de meeste kranten in zijn land maa réén ding: aftreden. In ieder ander beschaafd land zou een premier in deze situatie onmiddellijk zijn ontslag aanbieden, schrijft de Gazet van Antwerpen vrijdag.

De krant constateert dat België steds meer op een bananenrepubliek begint te lijken. Volgens de zakenkrant De Tijd vecht Leterme "als een duivel in een wijwatervat om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen". Het Franstalige blad Le Soir spreekt van "totale chaos".

De Belgische premier kwam donderdag in opspraak doordat de voorzitter van het Hof van Cassatie hem ervan beschuldigde dat hij de rechtsgang in het Fortisdossier heeft geprobeerd te beïnvloeden. Na urenlang crisisberaad besloot de Belgische ministerraad donderdagavond laat voorlopig even te wachten op een nader rapport van het Hof over de zaak. Dat wordt vrijdagmiddag verwacht.

Volgens De Morgen is Leterme niet van plan op te stappen. "Hij zit vijftig meter diep in het beton", citeert de krant een niet nader aangeduide minister. "Hij wil niet weg."

De Belgische kranten schrijven: premier Yves Leterme moet aftreden  (foto: ANP)

Geen Russische raket als VS afziet van raketschild

Rusland is bereid af te zien van een aantal plannen om zijn strategische rakettenarsenaal te vernieuwen als de Verenigde Staten afzien van zijn omstreden raketschild. Dat zei de bevelhebber van de Russische Strategische Raketstrijdmacht, generaal-kolonel Nikolai Solovtsov, aldus het persbureau Interfax vandaag.

Washington wil tien onderscheppingsraketten in Polen plaatsen voor het raketschild. Een begeleidend radarsysteem komt in buurland Tsjechië. Het systeem moet de VS en bondgenoten beschermen tegen aanvallen van zogeheten schurkenstaten. De VS doelen dan vaak op Iran. Moskou is er fel op tegen en beschouwt het wapenschild als een offensief wapen.

Lekker tikken op een doos in Let's Tap gameplay beelden

De Wii heeft door zijn innoverende controls de weg vrij gemaakt voor creatievelingen om hier iets speciaals mee te doen. Hierdoor kan je erg aparte controls krijgen. Zo ook met Let's Tap. Hierbij moet je de Wii-mote op een doos leggen. Je bestuurt het spel door op deze doos te tikken. Van dit zeer aparte spel zijn twee filmpjes opgedoken waarin de gameplay goed in beeld is.

Illusionist breekt arm assistent tijdens show

Een assistent van de Amerikaanse illusionist David Copperfield heeft zijn arm gebroken tijdens een voorstelling. Het ging mis tijdens een showonderdeel dat normaal gesproken routine is, meldde het Amerikaanse showbizzmagazine People donderdag (lokale tijd).

Tijdens het optreden diende Copperfield de illusie te wekken dat hij door een persoon heen zou lopen om vervolgens in rook op te gaan. Toch ging het fout en raakte hij zijn medewerker die daardoor een armbreuk opliep.

"David heeft deze truc meer dan 3.000 keer uitgevoerd", aldus Copperfields producent Chris Kenner. "Mensen zeggen vaak dat magie ongevaarlijk is. Dit bewijst het tegendeel."

De voorstelling werd na het incident afgebroken, maar volgens de producent is het onwaarschijnlijk dat het publiek veel van het incident heeft opgemerkt.

'Kabinet wil gokmarkt openstellen'

Minister Hirsch Ballin van Justitie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het vergunningenbeleid voor loterijen zal worden doorgelicht. Er zal worden gekeken of er ook buitenlandse loterijen kunnen toetreden tot de Nederlandse gokmarkt. Illegaal gokken via internet moet verder worden bestreden, zo schrijft de minister.

De wet sluit buitenlandse loterijen nu nog uit van enige activiteit in Nederland. Daarnaast worden bestaande vergunningen automatisch verlengd. De Europese Unie wil echter dat iedereen gelijke kansen krijgt, die geregeld moeten worden in het kansspelbeleid van elke lidstaat.

VS wijzen aanbod Cuba af

De Verenigde Staten hebben gisteren (lokale tijd) een opmerkelijk voorstel van Cuba naar de prullenbak verwezen.

Tijdens een bezoek aan Brazilië had de Cubaanse president Raul Castro de aanstaande Amerikaanse president Barack Obama aangeboden om een aantal gedetineerde dissidenten en hun families te laten gaan. In ruil daarvoor had de VS vijf Cubanen moeten vrijlaten die celstraffen uitzitten wegens spionage.

Castro stelde "gebaar voor gebaar" toenadering te willen zoeken tot het noordelijke buurland. Cuba en de VS liggen al decennia met elkaar overhoop.

De vijf Cubanen gelden in eigen land als helden. Zij moesten Cubaanse ballingen in Florida bespioneren om te voorkomen dat die een invasie in Cuba zouden voorbereiden.

Kaartje HSL 60 procent duurder

Extra snel met de trein van Amsterdam naar Rotterdam wordt 60 procent duurder dan een gewoon kaartje. Een enkeltje tweede klas met de Hoge Snelheids Lijn (HSL) tussen de steden gaat 21,10 euro kosten. Met de  'normale' trein kost dat 13,20 euro.

De prijs is opgebouwd uit het normale NS-tarief, waarvoor een Voordeelurenkaart gewoon geldig blijft. Daarnaast is er een vaste HSL-toeslag. Er komt ook een beperkt aantal superdiscount-kaartjes, die goedkoper zijn dan het huidige kaartje en alleen via internet te bestellen zijn. 

De treinen op het HSL-traject gaan waarschijnlijk vanaf juli rijden. Dat gaat dan nog met 160 kilomter per uur. Op z'n vroegst eind volgend jaar kan er met 300 kilometer per uur worden gereisd.

VS: 'Kim Jong-Il leeft'

De al maanden niet meer gesignaleerde Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Il leeft en heeft nog altijd controle over zijn land. Dat heeft de Amerikaanse admiraal Timothy Keating, verantwoordelijk voor de marineactiviteiten van zijn land in de Grote Oceaan, gisteren (lokale tijd) gezegd.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo gaf Keating geen details over de gezondheid van Kim Jong-Il. Bronnen rond de regeringen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten hebben eerder gezegd dat Kim half augustus een beroerte heeft gehad. Hij heeft nog nooit duidelijk gemaakt wie hem moet opvolgen als hij zou komen te overlijden.

De geruchten rond de fysieke toestand van de 'Geliefde Leider' werden met name gevoed door Kim's absentie tijdens de jaarlijkse militaire parade, die wordt gehouden op 9 september. Sinds 1991 liet hij noot verstek gaan.

Kim Jong-Il kwam in 1994 aan de macht, toen zijn vader Kim Il-Sung op 82-jarige leeftijd overleed door een hartaanval.

Hoop muziek in de wekelijkse Playstation Store update

Ook deze week is er weer het een en ander toegevoegd aan de PlayStation Store. Goed nieuws voor de muziekfans, want zowel Rock Band als Guitar Hero krijgen er wat nieuwe tracks bij. Ook zijn er flink wat nieuwe games toegevoegd en kun je weer wat wallpapers verkrijgen.

GAMES

► Crash Commando (€9,99)
► Söldner-X: Himmelsstürmer (€9,99)

► Buzz! Brain Twister (PSP) (€29,99)
► Football Manager Handheld 2009 (PSP) (Ł29.99)
► Ultimate Board Game Collection (PSP) (Ł9.99)

ADD-ONS

► Everybody's Golf World Tour
○ Costume Pack Pirate (€3,99)

► Guitar Hero World Tour

○ The Eagles Pack (€5,49 of €1,49 per nummer)
♪ Frail Grasp On The Big Picture
♪ Life In The Fast Lane
♪ One of These Nights

► LittleBigPlanet

○ Santa Hat and Beard (gratis)
○ Festive Goodies Level Kit (€2,99)

► Mercenaries 2
○ Blow it all up... Again! (gratis)

► Naruto: Ultimate Ninja Storm
○ Storm Pack 3 (gratis)

► Rock Band

○ “Going Country” Pack 01 (€6,59 of €1,49 per nummer)
♪ “Mud on the Tires” - Brad Paisley
♪ “Hillbilly Deluxe” - Brooks & Dunn
♪ “Free & Easy (Down the Road I Go)” - Dierks Bentley
♪ “Sin Wagon” - Dixie Chicks
♪ “Gunpowder & Lead” - Miranda Lambert

► Super Stardust Portable (PSP)
○ Expansion Pack (€3,99)

VIDEOS

► Prince of Persia
○ Developer's Diary #3

SHOOT!

► 8.3 Minutes
○ Full Movie
○ Trailer "The Pitch"
○ Interview with director Klaus Thymann
○ Behind The Scenes

THEMES & WALLPAPERS

► Brothers in Arms: Hell's Highway - wallpapers
► Crash Commando - themes & wallpapers
► Loco Roco 2 - wallpapers
► Söldner-X: Himmelsstürmer - wallpapers
► Savage Moon - theme

Castlevania Chronicles op PSN

Zo'n 1,5 jaar nadat de game een Amerikaanse leeftijdsrating kreeg is het eindelijk zover dat de Castevania Chronicles op PSN verschijnt. Het spel is sinds gisteren avond te downloaden voor $5,99.

De originele Castlevania Chronicles verscheen in 2001 voor de PlayStation en werd redelijk positief ontvangen, met een 7.3 als gemiddelde score. De versie die nu te downloaden is, is identiek aan de versie uit 2001.Verschillende facties van Stormrise uitgebreid belicht

Sega heeft de tweede developer diary vrijgegeven van de RTS Stormrise. In dit filmpje praten een aantal medewerkers van Creative Assembly over de twee facties die in de game zitten, de heroes en de mogelijkheden die dit allemaal biedt in het spel. Tevens wordt er al een korte spoiler gegeven van het verhaal in de game.

Stormrise komt begin 2009 naar de Xbox 360 en PlayStation 3.Door een enorme natuurramp wordt de atmosfeer van de aarde verwoest. De overgebleven mensen leven in op een dorre en vrijwel geheel verwoeste planeet en dat eist extreme oplossingen. Hierdoor zijn twee facties ontstaan, de Echelon en de Sai. Hoewel beide beschavingen totaal verschillend zijn, leven ze gewoon naast elkaar. Maar dat kan niet altijd goed gaan en de oorlogen die uitbreken vernietigen wat er over is van de aarde.

Het wordt stil in Home

Sony zal vannacht PlayStation Home updaten van versie 1.03 naar versie 1.04 om de problemen met toegang tot Home, waar sommige mensen last van hebben, op te lossen. Als deel van versie 1.04 zal echter ook tijdelijk de voice chat functie van de game worden uitgeschakeld, waardoor communiceren alleen nog maar in tekst of gebaren kan.

Wanneer deze tijdelijke blokkade weer wordt opgeheven is nog niet bekend, maar tot die tijd adviseert Sony om het keypad voor de PS3-controller of een USB keyboard te gebruiken.Helaas voor E.T., tijdelijk geen "phone home"

Overleg Leterme opgeschort

Het spoedberaad van de Belgische regering is opgeschort tot morgen of later. De ministers wachten op een uitgebreider rapport van het Hof van Cassatie. Dat moet details geven over eventuele politieke bemoeienis bij het arrest over de verkoop van Fortis aan BNP Paribas.

De voorzitter van het Hof had gisteren het parlement gewaarschuwd over politieke druk op arrest te voorkomen dat ongunstig was voor de regering. Premier Leterme had eerder gezegd dat er geen sprake was van beïnvloeding door zijn medewerkers. Wel gaf hij toe dat er contacten waren met de echtgenoot van een rechter.

Parlementsleden menen dat de positie van Leterme onhoudbaar is geworden. Leterme zelf zou in het ministersberaad hebben geweigerd om af te treden.

'Positie onhoudbaar'  (foto: ANP)

SEGA kondigt Outrun Online Arcade aan

Hoewel er een maand geleden al een verhaal de ronde deed over een nieuwe outrun-game, is vandaag pas bekend gemaakt dat Outrun Online Arcade in ontwikkeling is. De game zal op een nog nader bekend te maken datum verschijnen op Xbox Live Arcade en het PlayStation Network.

Het spel wordt ontwikkeld door Sumo Digital en bevat 15 tracks uit de VS en tien gelicenseerde Ferrari's om over deze tracks te scheuren. Dat scheuren hoef je niet alleen te doen, want dat kun je doen met vijf andere spelers tegelijk in drie verschillende modes. Het spel zal begin 2009 in de online stores komen te liggen.Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.