FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 november 2008

Enoh en Bréchet fit voor Ajax - PSV

De Kameroense middenvelder Eyong Enoh van Ajax lijkt op tijd fit voor de topper tegen PSV van het komende weekend. Enoh lijkt voldoende hersteld van een liesblessure, die hij opliep in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Aan PSV-zijde is ook goed nieuws, Jérémie Bréchet lijkt weer fit te zijn.

Maandagavond speelde Enoh mee met Jong Ajax tegen Jong PSV (1-2). De Kameroener speelde 75 minuten mee en maakte een sterke indruk, net zoals hij dat deed in het eerste van de Amsterdammers. Door de blessure van Klaas-Jan Huntelaar is Darko Bodul aan de selectie toegevoegd. Hij speelde tegen Jong PSV alleen de tweede helft.

Bij PSV lijkt verdediger Bréchet fit genoeg om mee te spelen in de topper aanstaande zondag. De Franse verdediger kampt al enkele weken met een bovenbeenblessure die hij opliep tijdens de competitiewedstrijd tegen Roda JC (2-3). Donderdag brengt Bréchet een bezoek aan het ziekenhuis alwaar een scan zal worden gemaakt van zijn been. Wanneer hier niets op te zien is zal hij kunnen spelen tegen Ajax.

'Méndez dreigt met vertrek'

Edison Méndez vindt dat trainer Huub Stevens hem respectloos behandelt en dreigt daarom met een vertrek. Tijdens een training vorige week was er een hevig conflict tussen speler en trainer. Stevens gaf later aan alles uit te hebben gesproken, Méndez denkt hier anders over.

Het tweetal kreeg ruzie op de training vanwege het wisselbeleid van de trainer. Tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag werd Méndez naar de kant gehaald, hier was de middenvelder het niet mee eens. Zonder reden werd hij ook nog gepasseerd voor de wedstrijd tegen Willem II.

Stevens wilde de zondag voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Marseille op het trainingsveld met Mendez praten, maar die kreeg het gevoel dat de trainer hem alleen uitleg wilde geven als hij hem toevallig nodig heeft. Mendez heeft volgens de VI gezegd dat hij op deze manier terug wil naar Ecuador.

Top-3 verzet zich tegen Nederland B

Ajax, PSV, Feyenoord en Heerenveen zijn tegen Nederland B en verzetten zich hier dan ook fel tegen. De vier clubs willen onderzoeken of ze juridisch verplicht zijn om spelers af te staan voor het alternatief voor Jong Oranje. Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek gaf eerder al aan niet mee te werken.

Feyenoord is een fel tegenstander van Nederland B. "Als blijkt dat wij niet verplicht zijn spelers af te staan, dan doen we dat niet. Dan blijven ze gewoon bij ons trainen," aldus Verbeek. Ook PSV en Heerenveen hebben zich inmiddels aangesloten bij Feyenoord. PSV-directeur Jan Reker over het initiatief: "Juist in de weken dat we eindelijk de tijd hebben om gericht te trainen, zouden we nu nog meer spelers af moeten staan,'' zegt Reker. "We willen eerst eens goed bekijken of we dat wel verplicht zijn.''

Ook Ajax is geen voorstander van het Nederlands B-elftal. Van Ajax zijn Siem de Jong, Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel en Urby Emanuelson geselecteerd. Technisch manager Danny Blind over de selectie: "Vier spelers is naast onze reguliere internationals wel erg veel. We zijn best bereid in overleg te treden, maar we beraden ons ook op onze juridische positie.''

KNVB-directeur Henk Kesler wil Nederland B gewoon doorzetten en wil niets weten van een opheffing. "Nederland B gaat gewoon door. Als het Nederlands A-team een dubbel interlandprogramma afwerkt, dan speelt de B-ploeg slechts één keer op vrijdagavond. Het gaat voorlopig maar om drie duels."

Bondscoach van het Nederlands elftal, Bert van Marwijk, is voor Nederland B. "Het is ook in het landsbelang dat Nederland een volwaardig elftal achter het A-team heeft nu Jong Oranje geen kwalificatiewedstrijden meer speelt. We hebben het gisteren nogmaals aan de clubs uitgelegd. Als die nu nog tegen zijn, vind ik dat heel teleurstellend."

Dikke Popstar blijkt behoorlijk kinky

Rebecca, de gezette deelneemster van Popstars, is in opspraak geraakt. De lieveling van het publiek heeft namelijk samen met haar man een profiel aangemaakt op een sm-site.

Met haar goede zangkwaliteiten heeft Rebecca respect afgedwongen bij de kijkers van het SBS 6-programma. Na een beetje googlen wordt echter al snel duidelijk dat ze naast zingen nog andere hobby's heeft. Op een internetsite deelt ze samen met manlief haar voorliefde voor sm en kinky seks, vergezeld van foto's.

Henkjan Smits is bang dat deze smet op het blazoen van Rebecca haar carrière geen goed zal doen. Zij staat bij het Nederlandse publiek namelijk bekend als de ideale schoondochter, maar dat zou nu wel eens kunnen zijn veranderd. 

SBS maakt het niets uit. De campingzender vindt dat iemand zelf moet weten wat hij of zij in de vrije uurtjes uitspookt. Toch is het profiel van Rebecca inmiddels van de site verwijderd.

Vd Sar: "Geen zorgen na nederlaag bij Arsenal"

De Engelse landskampioen Manchester United verloor zaterdag in het Emirates Stadium met 2-1 van Arsenal. Ondanks de nederlaag vertelt Edwin van der Sar nog steeds vertrouwen te hebben voor de rest van de competitie.

Vorig seizoen haalde United dertien van de achttien punten die tegen Chelsea, Liverpool en Arsenal gehaald kunnen worden. Dit seizoen is het team van Ferguson bij alledrie al op bezoek geweest, en alleen tegen Chelsea werd een puntje gepakt.

"Ik maak me geen zorgen over die resultaten, want we waren in alledrie de wedstrijden wat ongelukkig. We moeten zorgen dat we op Old Trafford de maximale negen punten tegen hen halen", aldus de doelman op ManUtd.com.

Arsenal kwam zaterdag door twee treffers van Samir Nasri op voorsprong, waarna United pas in de negentigste minuut iets terugdeed via Raphael. "Als we eerder hadden gescoord, dan hadden we Arsenal nog langer onder druk kunnen zetten. Maar ons doelpunt kwam te laat."

Manchester United heeft acht punten minder dan koplopers Chelsea en Liverpool, maar United moet nog steeds een wedstrijd inhalen.

Vijf gewonden door grote brand Dordrecht

Door een grote uitslaande brand in de Voorstraat in Dordrecht zijn vandaag vijf personen gewond geraakt. Dat heeft de politie gemeld.

De brand brak rond half vier uit in een woning boven een winkel. Een vrouw sprong vanaf de eerste verdieping door het raam om zichzelf in veiligheid te brengen. Zij kwam er vanaf met lichte verwondingen. Vier personen liepen door de enorme rookontwikkeling ademhalingsproblemen op.

Bewoners van ongeveer tien naastgelegen woningen werden opgevangen in het politiebureau. Drie van de omliggende woonhuizen en twee winkels zijn volgens de brandweer nog niet veilig. De bewoners van die huizen zoeken voorlopig onderdak elders, aldus de woordvoerster. De brand was in het begin van de avond onder controle. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Windows onbruikbaar na update virusscanner AVG

Door een fout in de update van de antivirusdefinities van zeker drie antiviruspakketten zijn duizenden pc's sinds zondagavond onbestuurbaar. Alle ellende begon met de Nederlandse versie van AVG, dat een normaal Windows-bestand (user32.dll) voor een virus aanzag en dat verwijderde.

Wie zijn pc niet herstartte had geen probleem, maar na een herstart weigerden de pc's massaal dienst. Handmatig terugzetten van het gewiste bestand was de enige manier waarop de pc's weer bruikbaar gemaakt konden worden.

Verschillende fora, zoals onze eigen FOK! digital corner, geven waarschuwingen en handigheidjes om de pc's weer aan de praat te krijgen. Een tweede pc is in sommige gevallen wel nodig om de computer te reanimeren.

Niet goed gecheckt

Paul Jansen van AVG laat weten dat zoiets 'natuurlijk niet mag gebeuren'. "De definities zijn zondag niet goed genoeg gecheckt voor ze live werden gezet." De foutieve definitie is inmiddels verwijderd. Jansen: "Wie de pc zondag voor 21.00 uur niet aan heeft gehad, heeft helemaal geen probleem. Toen werd de fout namelijk ontdekt en hersteld." Ook pc's waarop Windows XP met service pack 3 stond geïnstalleerd hebben geen last ondervonden van de fout. "Alleen pc’s die nog service-pack 2 hadden. En alleen de Nederlandstalige antiviruspakketten. Britse pc’s hebben er bijvoorbeeld geen last van", aldus Jansen.

Jansen vertelt tenslotte dat niet alleen klanten van AVG last hebben gehad van de fout. Ook klanten van NOD 32 hadden last van de fout, omdat deze firma dezelfde virusdefinitie gebruikt. Virusscanner fabrikant G Data, heeft geen klachten ontvangen van gebruikers. De virusscanners van G Data hanteren niet dezelfde virusdefinities als AVG en NOD 32.

Hier staat de oplossing van AVG (deze website kan overbelast zijn). Een mogelijke oplossing wordt ook genoemd op FOK! digital corner.

Met dank aan Sc0rPi0N, Nitty-1s en Maartennn_ja voor de submit.

Jonge nymfomane: 'Ik ben geen slet!'

De 25-jarige Terri Hunter moet dagelijks twaalf keer klaarkomen. Ook heeft de Britse al meer dan duizend mannen tussen haar dijen verwelkomd. Toch vindt ze zichzelf geen slet, ze is slechts seksverslaafd.

In haar niet te stillen honger naar seks zoekt ze het hele internet af om een nieuw slachtoffer te mogen verblijden met haar immer glanzende mossel. Het maakt haar echt geen reet uit of haar bedpartner een bril heeft, peenhaar, een kunstgebit heeft of dik is, zolang ze maar een kerel vindt die haar kan bevredigen. "Het is triest geworden. De kwaliteit van de seks is geen punt meer, zolang ik maar seks heb!", klaagt de jonge vrouw uit Essex.

Ook relaties zijn bij haar geen lang leven beschoren. Dankzij haar verslaving liep menig relatie al op de klippen. Het begon al toen op haar zeventiende haar vliesje werd doorboord. "Het was alsof er toen iets klikte in mijn hoofd. Plots kreeg ik steeds meer zin in seks. Ik kon mijn lusten niet meer bedwingen, ik moest en zou eraan toegeven. Ik kroop met honderden mannen in bed. Hoeveel precies weet ik niet meer maar ik ben geen slet. Ik ben gewoon verslaafd en moet mijn grote sekshonger stillen", aldus Terri. "De meeste mensen denken dat ik een braaf meisje ben omdat ik niet drink, niet rook of drugs gebruik maar ik heb een ander probleem, ik ben seksverslaafd."

Zelfs op haar werk draagt de seksjunk de lasten van haar verslaving. "Als collega's een sigaretje gaan roken, duik ik snel het toilet in om te masturberen. Ik doe het soms tot twaalf keer per dag." Ondanks een praatgroep voor seksverslaafden en medicijnen is de vrouw haar verslaving nog steeds niet te boven. Haar verslaving heeft haar volledig in haar macht. "Ook op de bank bij de psychiater kon ik mijn lustgevoelens niet bedwingen. Ik hoopte echt dat hij me zou bespringen. Ik had zo'n zin in een potje stevige seks met hem!" Het goede nieuws is dat ze ook altijd te porren is voor een triootje. "Ik doe het vaak met getrouwde stellen en neem dan altijd seksspeeltjes mee, het werk moet gewoon af zijn. Ik ga voor niets minder dan de volledige bevrediging."

Sinds twee maanden heeft Terri echter een nieuwe vriend. "Of het lang zal duren, durf ik niet zeggen. Mijn vriendjes kunnen me meestal niet aan. Mijn sekshonger is te groot en meestal duik ik dan in bed met hun vrienden", eindigt de nymfomane.

Met dank aan MaartenHaarlem voor de submit.

Mister Domino wil revanche op vorig jaar

Robin Paul Weijers, Mister Domino, wil revanche nemen op het mislukken van de recordpoging van vorig jaar. We hebben het natuurlijk over Domino Day, de dag waarop miljoenen dominostenen in een paar uur worden omgegooid.

Aankomende vrijdag is het alweer de tiende keer dat Weijers een poging doet om een record te halen. Vorig jaar werd het record niet gehaald, maar dit jaar is Weijers vol zelfvertrouwen. Hij gooit er zelfs nog een schepje boven op en maakt het nóg moeilijker dan dat het al was. "Met het thema 'Breaking more World Records than ever' proberen we op één avond tien wereldrecords in domino te breken!", aldus Robin Paul. Onder andere zal de Antilliaanse Olympische atleet Churandy Martina gaan strijden tegen de vallende stenen tijdens een 30 meter lange sprint.

The Challenges

Natuurlijk zijn ook de Builders-challenges weer terug, deze bevatten een groep dominostenen die alleen maar kunnen vallen als een paar bouwers een verbinding leggen tussen de hoofdlijn met domino stenen en de groep met dominostenen. "Het wordt weer een avond vol creatieve topsport", volgens Robin Paul.

WTC Expo

In totaal staan er 4,5 miljoen dominostenen in het WTC Expo in Leeuwarden klaar om te gaan vallen. Er moeten minstens 4.079.381 dominostenen vallen, het huidige record gevestigd door Robin Paul in 2006. De eerste steen is eind september gezet door presentator Hans Kraay jr. Wie aanstaande vrijdag een kettingreactie van dominostenen gaat veroorzaken is nog niet bekend.

Domino Day 2008 wordt aanstaande vrijdag uitgezonden op SBS 6 vanaf 19.25 uur tijdens een avondvullende show. Helaas zal het 'moeilijke' belspel niet ontbreken.

Engels gaat voor Giro en Vuelta

Addy Engels heeft zijn ploeg Quick-Step laten weten dat hij wil deelnemen aan de Giro d'Italia en de Vuelta a España. De Spaanse ronde komt ook door de geboorteplaats van de renner, Emmen. Dat is ook de reden waarom hij er graag bij wil zijn.

"Het zou bijzonder zijn om nog eens mee te mogen maken dat de Vuelta naar Emmen komt en ik deel uit mag maken van het peloton. Natuurlijk begrijp ik dat het nog veel te vroeg is voor beloften vanuit de teamleiding in ieder geval dat ik heel graag present ben", liet Engels in een reactie weten.

Zorgen over personele bezetting politie

Politieagenten en de Tweede Kamer maken zich grote zorgen over de personele bezetting bij de politie. Gevreesd wordt dat een bezuiniging van honderd miljoen euro onverantwoorde gevolgen zal hebben.

Vandaag stuurden de ondernemingsraden van de politie een brandbrief naar minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken waarin zij waarschuwen dat het nu al 'zorgwekkend' druk is voor de agenten op straat. Volgens de raden moet minister Ter Horst nog eens goed kijken naar de gevolgen van de bezuinigingen en dan met name naar de veiligheid van zowel de politieagenten als die van de burgers.

Sommige ondernemingsraden hebben de bezuinigingsvoorstellen in hun korps al afgewezen, sommigen weigeren alle medewerking aan de uitvoering van de bezuinigingen, zo schrijft de Coöperatieve Ondernemingsraden Politie (COP).

Onaanvaardbare druk 

Volgens COP is er in veel korpsen sprake van een onaanvaardbare druk op de roosters en zijn politiemensen steeds meer tijd kwijt aan administratieve processen. Door de 'uitholling' van de operationele diensten, zal de inzetbaarheid van agenten op straat afnemen. Politiekorpsen hebben in toenemende mate laten weten aan de minister dat zij moeite hebben om de begroting de komende jaren sluitend te krijgen, zonder daarbij te gaan snijden in de capaciteit voor het primaire politiewerk.

Deze uitkomst wordt echter 'niet acceptabel' geacht door de bewindsvrouw. Door een betere onderlinge samenwerking, moet de bezuiniging van honderd miljoen euro gerealiseerd kunnen worden volgens Ter Horst. Deze ingrepen mogen echter niet ten koste gaan van de opsporing en het 'blauw op straat'.

'Miljoenenbezuiniging schrappen' 

De SP en de PVV lieten vandaag weten dat zij vinden dat Ter Horst de miljoenenbezuiniging moet schrappen. Ook de VVD heeft laten weten zich grote zorgen te maken. De coalitiefracties verwachten echter geen extra problemen door de bezuinigingen.

De partijen spraken vanavond wel hun zorgen uit over de politiesterkte tijdens een overleg met de minister. Met name de politiesterkte op straat baart hen grote zorgen: "Ik wil klip en klaar horen da we voldoende blauw op straat zullen zien", aldus CDA-kamerlid Coskun Cörüz. De PvdA meent dat het onmogelijk is om de wijkagent duidelijk op straat te krijgen. 

'Manke' geen belediging voor parkeerwacht

Een parkeerwacht moet beschikken over een dikke huid. Iemand met een dergelijk beroep is namelijk regelmatig het mikpunt van scheldpartijen en bedreigingen. Een Dokkumer parkeerwacht kijkt er niet van op of om, zelfs een pak rammel na een uitgedeelde parkeerbon liet hem koud. Maar dat de Fries via internet wordt uitgescholden, is wat te veel voor de beste man.

Toen de ambtenaar begin dit jaar zijn naam googlede, kwam hij uit op een internetforum. Ene 'Sietse uit Heinekenstad' had zich op het forum Wâldnet niet al te vriendelijk uitgelaten over de parkeerwacht. "Die manke is super gebrand op bekeuringen geven", schreef de veertigjarige man uit Holwerd. De man is zich van geen kwaad bewust, want beledigen is wel het laatste wat hij zou willen doen. "Absoluut niet. Zo staat die man in de volksmond bekend", verdedigde hij zich.

De ambtenaar vindt het woord 'manke' echter wel een belediging. Hij had namelijk enkele jaren last van een mank loopje, maar na een operatie in 2004 heeft hij er geen last meer van.

Ondanks dat de politierechter het scheldwoord "niet flatteus en zondermeer onprettig" voor de parkeerwacht vindt, is het wettelijk gezien geen belediging. "Dan heb je het over aanranding van de eer en goede naam, en daar is iets meer nodig." Hij achtte de Holwerder dan ook onschuldig en sprak hem vrij.

Epic: "Maak game-eindes DLC."

Michael Capps, president bij Epic, heeft een ingeving gehad hoe ontwikkelaars de gemiste inkomsten door verhuur en tweedehands verkoop toch deels terug kunnen verdienen: maak de eindes van games beschikbaar als downloadable content.

The secondary market is a huge issue in the United States. Our primary retailer makes the majority of its money off of secondary sales, and so you’re starting to see games taking proactive steps toward that by… if you buy the retail version you get the unlock code.

I’ve talked to some developers who are saying ‘If you want to fight the final boss you go online and pay USD 20, but if you bought the retail version you got it for free’. We don’t make any money when someone rents it, and we don’t make any money when someone buys it used - way more than twice as many people played Gears than bought it.

Capps ziet een trend ontstaan waarbij ontwikkelaars ervoor kiezen om een code bij de retailversie van de game te stoppen. As je bij het einde van de game aankomt, voer je deze code in en kun je het einde spelen. Als de code al gebruikt is, kun je online voor $20 een code kopen.


Like the game? You can buy the ending!

Ryanair-vliegtuig maakt noodlanding

Een vliegtuig van low-cost maatschappij Ryanair met 166 passagiers aan boord heeft vandaag een noodlanding moeten maken in Italië omdat een zwerm spreeuwen in de motoren van het toestel vloog. Het vliegveld Ciampino in Rome werd voor korte tijd gesloten.

De inzittenden konden via noodglijbanen het vliegtuig verlaten. Enkele inzittenden zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. "Mensen moesten huilen, het was verschrikkelijk", zei één van de passagiers. Het vliegtuig moest op het vliegveld blijven staan omdat het landingsgestel ernstig beschadigd is geraakt. Het toestel, een Boeing 737-800, kwam uit Frankfurt.

Jaarlijks worden er in Italië zo'n zeshonderd incidenten met vogels gemeld. "Spreeuwen wegen slechts 80 gram, maar vliegen in zwermen van wel 10.000 soortgenoten", zei een onderzoeker.

Met dank aan Phoenix_X voor de submit

Weer blauwtong aangetroffen

Er zijn twee nieuwe gevallen van de dierenziekte blauwtong in ons land aangetroffen. Het gebied waar al eerder maatregelen van kracht waren om verspreiding tegen te gaan is daarom uitgebreid, liet het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vandaag weten.

De nieuwe gevallen hebben het type 6 (het type waar nog geen vaccin tegen beschikbaar is) en zijn afkomstig uit Overijssel en de provincie Utrecht. Het Overijsselse rund was al overgebracht naar een exportstal in Leeuwarden.

Door de nieuwe gevallen zijn het noorden en midden van het land nu ook zogenoemd sluitingsgebied. Dat wil zeggen dat export van herkauwers uit dit gebied verboden is.

Johannesburg wordt verblijfplaats Oranje

Het Nederlands elftal zal, als het zich plaatst, tijdens het WK voetbal in 2010 verblijven in Johannesburg. Dat heeft Henk Kessler verteld in zijn wekelijkse column op de site van de KNVB.

Er is vooral voor Johannesburg gekozen omdat de stad op hoogte ligt. Johannesburg, beschouwd als een van de gevaarlijkste steden ter wereld, kreeg de voorkeur boven Kaapstad en Stellenbosch.

"Wij hebben gekozen, als we ons tenminste plaatsen, voor een locatie in Johannesburg omdat daar vandaan een behoorlijk aantal stadions makkelijk te bereiken is", zegt Kesler. "Johannesburg ligt op zo'n 1.700 meter en dat geldt ook voor een aantal speelsteden. Acclimatiseren is dus noodzakelijk. Reizen voor supporters, het team en begeleiding zal hoe dan ook moeten en dat kan best een probleem zijn in dat gigantische land. Maar het enthousiasme om het Nederlands elftal en onze fans te ontvangen is groot. Er is al gesproken over een Oranje-camping", aldus de directeur.

[Upd] Bonnie St. Claire opgenomen in ziekenhuis

De zangeres Bonnie St. Claire is afgelopen vrijdag opgenomen in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Volgens Bonnies manager Henk Roelofs gaat het alleen om een controle. Vanmiddag liet Roelofs nog weten dat zijn zangeres nog steeds in het ziekenhuis ligt.

Het management wil niet bekend maken wat er precies aan de hand is, maar het is in ieder geval niet levensbedreigend. Volgens onbevestigde bronnen zou St. Claire last hebben van vochtophoping in haar lichaam. Het management wil nog niks bevestigen van de bronnen.

Bonnie en haar partner Arne-Jan zijn niet beschikbaar voor commentaar. Toch nog goed nieuws voor de fans, want Roelofs heeft laten weten dat "haar optredens voor komende week waarschijnlijk gewoon doorgaan. Vandaag hoop ik meer te horen."

Update 20:53

De situatie van St. Claire is toch bedreigend, in tegenstelling tot wat Bonnies manager eerder vandaag liet weten. St. Claire is hoogstwaarschijnlijk op de afdeling oncologie terecht gekomen. Volgens RTL Boulevard zijn er problemen met haar lever.

Het overmatig alcoholgebruik van St. Claire blijkt nu ernstig effect te hebben op haar gezondheid en in de loop van de week zal waarschijnlijk bekend worden gemaakt welke behandeling zij moet ondergaan.

De waarheid over seks op jonge leeftijd in FOK!radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Is de Nederlandse jeugd nou helemaal van de pot gerukt? Ze vinden het doodnormaal om seks te hebben, terwijl ze 11, 12 of 13 jaar oud zijn. Deze alarmerende boodschap stond vanochtend in het AD. Minister Rouvoet maakt zich ernstig zorgen en heeft het over een 'losgeslagen seksmoraal van de jeugd'. En dat allemaal nadat hij de documentaire Sex Sells had gezien. Daarin zeggen jongeren dat ze het normaal vinden om seks te hebben als ruilmiddel. Moeten we de jeugd al aan de ketting gaan leggen of overdrijft de minister een beetje erg veel? En is een tv-documentaire wel een betrouwbare bron? We gaan het vragen aan het seksuele voorlichtingscentrum de Rutgers Nisso Groep. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Heeft de jeugd een losgeslagen seksmoraal? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

En daar waren ze dan: twee nieuwe ForumAdmins. Vanavond gaan we nader kennis maken met Mike en Raymania. Je hoort waarom zij nu FA's zijn geworden en waar ze vooral op geaan letten. Daarnaast nemen we natuurlijk de nieuwtjes op FOK! met je door met FA Shmoopy. Zij heeft al het nieuws van het FOK!forum weer verzameld. Ook van FOK!sport krijgen we weer een update van Sj0rSz. De column is deze week van TheGrandWazoo.

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe studio van FOK!radio. Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

De tien Prestige-Badges van CoD: WaW onthuld

Zoals de meeste fans van Call of Duty 4 wel weten zit er een Prestige mode in de game. Steeds als de speler level 55 had bereikt kon deze weer opnieuw beginnen. Dit kon tien keer en steeds kreeg je een nieuwe badge voor je naam. In Call of Duty: World at War zal wederom hetzelfde systeem zitten. Ditmaal kun je tot level 65 gaan en er is nu bekend gemaakt hoe de badges van de tien Prestige-levels eruit zullen zien.



Call of Duty: World at War verschijnt 14 november in de schappen voor Xbox 360, PlayStation 2 en 3, PC, Wii en DS.

Geen '40 Dagen Zonder Seks' voor homo

Een 25-jarige Groninger heeft pech. Hij is door de Evangelische Omroep (EO) uitgesloten van deelname aan het tv-programma '40 Dagen Zonder Seks'. De Groninger valt namelijk op mannen, en dat vindt de christelijke omroep toch iets te ver gaan. Hij besloot een klacht in te dienen bij de Commissie Gelijke Behandeling. De zaak diende vandaag.

Begin dit jaar meldde de jongeman zich aan om mee te doen aan het succesvolle EO-programma, waarin jongeren de weddenschap aangaan zich veertig dagen niet te laten overgeven aan vleselijke lust. Ook zelfbevrediging is in die veertig dagen taboe. Na een telefonisch intakegesprek werd hem in maart meegedeeld dat hij niet mag meedoen omdat de EO liever niet met homo's in zee gaat. De homo heeft vandaag laten weten dat hij wilde testen hoe tolerant de zwaar christelijke omroep is, terwijl hij zichzelf wilde testen of hij daadwerkelijk een lange tijd zonder seks kan.

Volgens jurist Gijsbert Rietkerk van de EO heeft de uitsluiting niets te maken met het christelijke imago van de omroep, maar dat dat het beleid is van de programmamakers om homo's te weren. "Als ook een homo meedoet, trekt dat als een magneet de aandacht van de pers en belangenverenigingen. De reactie zou kunnen zijn dat de EO homo's stigmatiseert en moraliserend bezig is. Die discussie en uitleg gaat ten koste van de focus van dit programma, waarin we juist duidelijk willen maken dat er ook nog zoiets is als intimiteit en liefde."

Programmamaker Michiel Gouman verdedigde zich door te zeggen dat het programma te vol wordt als ook homo's zouden mogen meedoen. "Zelfs EO-jongeren die willen bewijzen dat niet alle jongeren er een vrije seksuele moraal op nahouden, mogen niet meedoen", beweert Gouman.

Uit de rechtszaak bleek vandaag dat ook moslims zijn uitgesloten van deelname, zij het om weer heel andere redenen. De EO wil de moslims namelijk tegen zichzelf in bescherming nemen, aangezien de omgeving van moslims nogal heftig kan reageren op een op seks beluste islamiet. 

Over het ijs in Sonic Unleashed trailer

Alhier een trailer van de binnenkort verschijnende game Sonic Unleashed. In dit nieuwe avontuur haalt Dr. Eggman weer alle mogelijke boosaardige streken uit om de wereld te overheersen. Met een krachtige straal verdeelt hij de wereld in verschillende continenten en zorgt hij ook voor een onverwachte transformatie van Sonic. In talloze levels tjokvol actie moet de wereld rondreizen op zoek naar de krachtige Chaossmaragden om zo niet alleen de wereld te redden, maar ook zichzelf!

Sonic Unleashed staat gepland voor een release op 28 november op Xbox 360, PlayStation 2 en 3, en Nintendo Wii.

Bridji heeft afgescheurde kniebanden

Karim Bridji zal de komende maanden niet voor Heracles Almelo kunnen spelen. De speler van de club uit Almelo liep dit weekend, tijdens het duel met Vitesse (0-0) een zware knieblessure op.

"De buitenband van zijn rechterknie is totaal afgescheurd. Vanmiddag is uit een scan gebleken dat zijn voorste kruisband helaas ook gescheurd is," liet fysiotherapeut Jos van Putten in een reactie weten.

Madden verkoopt wereldwijd het best in Q3 2008

Madden NFL 09 was mondiaal gezien de best verkopende game. De game van Electronic Arts verkocht wereldwijd het best in de periode van juli tot en met september 2008. De game ging totaal 2.994.000 keer over de toonbank, waarbij de VS het gros voor zijn rekening neemt met 2.958.000 verkochte exemplaren.

Madden wordt gevolgd door Nintendo's Wii Fit die totaal 2.089.000 exemplaren verkocht en LucasArts' Star Wars: The Force Unleashed met totaal 1,738.000 stuks verkocht in het derde kwartaal van 2008.


Het beste verkocht in het derde kwartaal van 2008...

Madden NFL 09
Totaal: 2,994,000
US: 2,958,000
UK: 35,000
Japan: 1,000

Wii Fit
Totaal: 2,089,000
US: 1,283,000
UK: 460,000
Japan: 346,000

Star Wars: The Force Unleashed
Totaal: 1,738,000
US: 1,417,000
UK: 321,000
Japaan: N/A

Pokemon Platinum
Totaal: 1,482,000
US: N/A
UK: N/A
Japan: 1,482,000

Mario Kart Wii
Totaal: 1,468,000
US: 856,000
UK: 394,000
Japan: 218,000

El Hamdaoui opgeroepen voor Marokko

Mounir El Hamdaoui is opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko. De aanvaller van AZ maakte al deel uit van de voorlopige selectie, maar is nu door bondscoach Roger Lemerre bij zijn keurkorps gehaald.

El Hamdaoui, die dit seizoen al dertien keer het net vond, kwam in het verleden ook al eens uit voor Marokko. Destijds deed hij mee aan twee oefenwedstrijden. Sindsdien werd hij niet meer opgeroepen, maar daar is maandag dus verandering in gekomen.

Lemerre was afgelopen weekend in het DSB-stadion aanwezig om El Hamdaoui aan het werk te zien. De aanvaller van AZ trof in het duel tegen FC Twente eenmaal doel en verzorgde de assist voor het derde doelpunt van de Alkmaarders.

Paddo-verbod per 1 december

Het verbod op de verkoop van paddo's gaat 1 december in. Een ingewijde bevestigde vandaag een bericht van die strekking van de NOS.

Zowel de teelt als de verkoop van verse paddo's wordt taboe, voor de gedroogde variant van de hallucinerende paddestoelen was dit al het geval.

De Tweede Kamer drong aan op een verbod na de dood van een 17-jarig Frans meisje, dat na het eten van de paddestoelen van een brug in Amsterdam sprong.

Paddo-verbod per 1 december  (foto: ANP)
Met dank aan FOKwa en SpleeffY voor de submit.

Dead Space krijgt Upgrade Packs

Dead Space is nog geen maand uit en er komen al een heleboel Upgrade Packs uit. Een Upgrade Pack is een pak dat je kan kopen. Als je dat pak dan aantrekt krijg je extra stats op je wapens of meer armor.
De DLC is al over 3 dagen te vinden in de PlayStation Store en op Xbox Live Marketplace. Amerikaanse PlayStation bezitters moeten nog even geduld hebben, daar zijn ze namelijk pas vanaf 20 september verkrijgbaar.

Er zijn 9 Upgrade Packs te downloaden voor zowel de PS3 als de Xbox 360 en er zijn ook nog 2 exclusieve Power Packs voor elk platform.

Hier het lijstje met de Upgrade Packs inclusief de bonuses en prijs:

Astronaut Pack: Download the Astronaut Suit and Weapon Skin Pack, featuring an amazing Astronaut Suit and new skins for the Plasma Cutter, Pulse Rifle, and Ripper!
— $3.00 / 240 MS points

— Big Gun Pack: Download the Steam Punk Force Gun, the ultimate in Necromorph-killing destruction.
— $1.00 / 80 MS points

— Heavy Damage Pack: Download the Heavy Damage Weapon pack featuring a cool new look and massive firepower for the Plasma Cutter, Contact Beam, Pulse Rifle, and Ripper.
— $3.00 / 240 MS points

— Hot Rod Pack: Download the Hot Rod Weapon Skin Pack, featuring awesome flame graphics for the Flamethrower and Pulse Rifle.
— $1.00 / 80 MS points

— Military Pack: Download the Military Weapon Pack for a new look and enhanced power for all 7 Dead Space weapons.
— $4.00 / 320 MS points

— Scorpion Pack: Download the Scorpion Pack featuring an upgraded Level 5 Suit and powered up Plasma Cutter, Line Gun, and Force Gun, all decorated in an awesome red Scorpion Skin.
— $4.00 / 320 MS points

— Scorpion Weapon Pack: Download the Scorpion Weapon Pack featuring a faster death-dealing Plasma Cutter, Line Gun, and Force Gun in awesome red skins.
— $2.25 / 180 MS points

— Speed Kills Pack: Download the Speed Kills Weapon Pack! Includes faster-firing Force Gun, Line Gun, and Plasma Cutter.
— $2.25 / 180 MS points

— Tank Pack: Download the Tank Pack featuring an upgraded Level 5 Suit and powered up Flamethrower, Force Gun, and Line Gun, all covered in Unitology script.
— $4.00 / 320 MS points

PLAYSTATION®3 Exclusive Packs:

— Obsidian Weapon Skin Pack: Download the exclusive Obsidian Weapon Skin Pack now, available only for the PLAYSTATION®3 computer entertainment system. Includes weapon skins in jet-black PLAYSTATION 3 colors for the Line Gun, Plasma Cutter, and Pulse Rifle.

— $1.50

— Obsidian Pack: Download the exclusive Obsidian Suit and Weapon Skin Pack now, available only for the PLAYSTATION®3! Includes an upgraded Level 5 suit, and weapon skins for the Line Gun, Plasma Cutter, and Pulse Rifle, all in jet-black PLAYSTATION®3 colors.

— $3.00

Xbox 360®-Exclusive Packs:

— Elite Weapon Skin Pack: Download the exclusive Elite Weapon Skin Pack now, available only for the Xbox 360® video game and entertainment system! Includes weapon skins in Xbox 360 colors for the Line Gun, Plasma Cutter, and Pulse Rifle.

— 120 MS points

— Elite Pack: Download the exclusive Elite Suit and Weapon Skin Pack now, available only for the Xbox 360! Includes an upgraded Level 5 suit, and weapon skins for the Line Gun, Plasma Cutter, and Pulse Rifle in Xbox 360 colors.
— 240 MS points

Bourdais hoopt op toekomst bij STR

Sebastien Bourdais leeft nog altijd in onzekerheid. De coureur weet namelijk nog niet of Scuderia Toro Rosso met hem verder wil. De Fransman kende een ongelukkig seizoen, maar liet in de laatste zes wedstrijden zien weldegelijk te kunnen racen.

"Ik zou graag zien dat mijn hoogtepunt van 2008 nog moet komen, omdat ik nog steeds wacht op bericht over mijn toekomst," liet Bourdais weten. "Ik zou erg graag door gaan in de Formule 1 met Toro Rosso, want in het laatste deel van het seizoen had ik eindelijk het gevoel dat ik goed overweg kon met de STR3."

De rijder vervolgde met de woorden: "Het behalen van Q3 in vijf van de laatste zes races is een goede herinnering en de kwalificatieronde in Brazilië was mijn beste van het jaar, hoewel ik in Monza op de tweede rij stond. Mijn seizoen werd echter gekenmerkt door flink wat pech. Al in de eerste race was ik op weg naar een vierde plaats, toen mijn auto er mee ophield."

Een maand geleden liet de Fransman nog weten dat hij niet lang wilde wachten op een beslissing. Anders zou hij andere opties willen gaan bekijken.

De Guzman traint met Jong Feyenoord

Jonathan de Guzman is sinds maandagochtend weer op het trainingsveld te vinden. De middenvelder van Feyenoord trainde mee met Jong Feyenoord, dat gedeeltelijk uit een aangepast programma bestond.

Mocht De Guzman de trainingen van deze week goed doorstaan, dan is het niet ondenkbaar dat de middenvelder maandag zijn rentree bij Jong Feyenoord kan maken. De speler kwam dit seizoen pas twee keer in actie, namelijk tegen Heracles Alemelo en Willem II.

In het duel tegen de Tilburgers kreeg De Guzman opnieuw last van zijn lies, die hem al langere tijd parten speelde. Hierdoor moest hij weer een aantal duels vanaf de zijlijn bekijken.

Ajax om de tafel met Van der Wiel

Ajax wil graag het contract van de jonge verdediger Gregory van der Wiel openbreken. Onder trainer Marco van Basten heeft Van der Wiel een basisplaats en heeft bij Ajax een contract tot medio 2011. De Amsterdamse club is erg tevreden over de ontwikkeling van de Ajacied.

Van der Wiel heeft een contract voor nog een paar jaar in Amsterdam. "Maar het lijkt me logisch dat we eens gaan zitten om te kijken of we hem nog langer aan ons kunnen binden."

Van der Wiel is opgeleid door Ajax en in Sportweek legt Blind uit dat hij dan ook perfect in het Ajax-systeem past. "Hij is door ons opgeleid. Met zo'n jongen ga je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk door. Gregory ontwikkelt zich ook heel goed. We zijn zeer tevreden."

Ook Robbert Schilder doet het dit seizoen verrassend goed in Amsterdam. De linksback mocht in de zomerstop vertrekken en leek dichtbij een overeenkomst met NAC Breda. De speler heeft een aflopende verbintenis bij Ajax en in de winterstop zal er gepraat worden over zijn contract.

"Ik ga ervan uit dat ik dit seizoen afmaak bij Ajax. Ik krijg meer speelminuten dan verwacht. Van Basten heeft ook gezegd dat hij me een goede voetballer vindt. Ik leer van hem en ook van de andere trainers. Aan de andere kant streef je natuurlijk naar een basisplaats, maar die zit er voorlopig niet in", liet Schilder in een reactie weten.

[Upd] Nadal mist Daviscup

Het is onduidelijk of Rafael Nadal op tijd fit is voor de finale van de strijd om de Daviscup. De Spaanse nummer een van de wereld kampt al een tijdje met knieproblemen.

Toni Nadal, zijn trainer en tevens oom, heeft gezegd dat het zeer twijfelachtig is dat de Spanjaard in het weekeinde van 21 tot en met 23 november voor Spanje inzetbaar is in het duel tegen Argentinië. "De aanwezigheid van Rafael ligt moeilijk, omdat een test onlangs niet goed is gegaan", aldus Toni Nadal.

Update:

Rafael Nadal heeft zich officieel afgemeld voor de Davis Cup-finale tegen Argentinië, die tussen 21 en 23 november wordt gespeeld. De Spaanse nummer één van de wereld heeft nog een aantal weken om te herstellen, maar wilde zijn land niet in onzekerheid laten zitten.

Brown: 'Nieuwe wereldorde nodig'

In zijn jaarlijkse speech op het Lord Mayor's Banquet in Londen zal de premier van Groot-Brittannië, Gordon Brown, vanavond oproepen tot het stichten van een nieuwe wereldorde. Brown meldt dat zijn land, de VS en Europa daarin het voortouw moeten nemen. Dat blijkt uit een samenvatting van de speech, die alvast is vrijgegeven.

De alliantie tussen Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Europa kan en móet zorgen voor sterk leiderschap, niet om zelf de regels te bepalen, maar in de geest van een sterkere en rechtvaardigere internationale orde”, aldus Brown.

Brown en andere wereldleiders zullen dit weekeinde in Washington langetermijnoplossingen bespreken om de in het sop verkerende economie gecoördineerd verder te helpen. Brown: “In deze tijd van globalisering ligt het in ons bereik samen te werken, om 2008 niet alleen te herinneren als het jaar van de financiële crash, maar ook als het jaar waarin het tij van de economische storm gekeerd werd, en uiteindelijk ook overwonnen. Met alle neuzen dezelfde kant op kunnen we samen dit moment pakken om de wereld te veranderen in een werkelijk globale samenleving, ons baserend op onze ervaring eenheid van doelen in eenheid van acties om te zetten.”

Brown zegt vijf grote problemen in de wereld te zien die mondiale aanpak nodig hebben: terrorisme en extremisme, de mondiale economie, klimaatverandering, gewapende conflicten en de mogelijkheden landen te hervormen na die conflicten, en armoede en ziekte.

Hij zegt ook een vijfstappenplan te hebben om de economie nieuw leven in te blazen; het herkapitaliseren van noodlijdende banken, betere internationale samenwerking op fiscaal en monetair beleid, het voorkomen van het verder verspreiden van de kredietcrisis naar weer andere landen door een nieuw IMF-beleid, nieuwe mondiale handelsverdragen en een hervorming van het globale financiële systeem.

Brown: “Mijn boodschap is dat we internationalistisch in plaats van protectionistisch moeten zijn. Interventionalistisch in plaats van neutraal. Progressief en niet reactief, vooruitstrevend in plaats van vastgeroest in het heden. We kunnen dit moment grijpen, en zodoende een écht wereldwijde samenleving creëren.”

Of Brown zijn land binnenkort omdoopt tot 'Airstrip One' is onbekend.

De wedstrijddag van Prosac

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Prosac het duel tussen FC Groningen en FC Volendam. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Met veel plezier lees ik altijd de wedstrijddagen van andere FOK!ers. Tijd om zelf eens het toetsenbord wat nuttiger in te zetten.

Koud en winderig was het vandaag en dan komt hekkensluiter Volendam ook nog eens op bezoek in de Euroborg. De laatste keer dat Volendam voor de competitie naar Groningen kwam, februari 2004, speelde Groningen nog laag in het rechterrijtje. De club uit het bekendste vissersdorp van Nederland wist nog een 0-1 winst mee te nemen uit het koude en winderige Oosterpark, penalty van Buys. Volendam vertrok weer naar de Eerste Divisie en keerde dit seizoen terug. Groningen ontwikkelde zich verder en waar vier jaar geleden mannen als Beukenkamp, van der Linden, Smit en Drent het voor mijn FC moesten doen, mocht ik vandaag onder andere Luciano, Granqvist, Lovre en Berg toejuichen.

Samen met mijn vader en jongste broertje ga ik al een aantal jaren trouw naar FC Groningen. Op de tweede ring Noord hebben we inmiddels een mooi en gezellig clubje. Ik weet van geen enkele persoon de naam, maar we gaan met elkaar om alsof we al jaren de dikste vrienden zijn. Met name de man achter mij wil ik even noemen, iemand die gemiddeld vier hartaanvallen per wedstrijd heeft, zeker als het niet goed gaat. Van alles komt eruit en als het niet goed gaat, dan is het gelijk ook helemaal niks. Zijn geniale commentaar op alles en iedereen zorgt tijdens de wedstrijd echter regelmatig voor flinke glimlach.

Vooraf voorspelde iedereen een flinke overwinning tegen Volendam. Ikzelf was er wat minder gerust op. Groningen had net twee bijzonder slechte wedstrijden (tegen NEC en NAC) achter de rug en het zou geheel volgens Groningen traditie zijn om dan ook nog eens thuis van 'een' FC Volendam te verliezen. Een magere 1-0 was derhalve mijn voorspelling op een ander forum.

Ook de warming-up beloofde al weinig goeds. Bij het afronden ging er bijna geen bal in. Na iedereen over mijn avonturen in Breda, een week eerder, te hebben verteld, konden we het "Laat ons weer eens juichen" inzetten, maar zoals wel vaker was dit weer rijkelijk te laat en na twintig seconden werd Van Halen’s "Jump" al ingezet, want de spelers kwamen het veld op.

Even tossen, Volendam mag aftrappen. De eerste bal ging de zijlijn over, FC Groningen kon in de aanval en zo zou het eigenlijk de hele wedstrijd blijven. FC Groningen tikte de bal eenvoudig rond en was vooral voorin erg slordig, zoals het eigenlijk al negen wedstrijden is. Volendam streed dapper, maar bleek na twintig minuten al duidelijk een maatje te klein. Doordat Volendam nauwelijks een antwoord op de aanvallende backs Stenman en Svejdik had, stond het al 2-0. Koen van de Laak (assist Stenman) en Lovre (assist Berg) maakten de goals. Gezapig bewogen de mannen van Groningen zich vervolgens over het veld. De buit was duidelijk binnen en in de 23e minuut liet Andersson alweer zijn vijfde goal van het seizoen aantekenen. Hij schoot de bal snoeihard langs Verhoeven, na een assist van Markus Berg. Ergerlijk was wel de goalreclame die we sinds vandaag hadden. Eerder was het een filmpje van een juichende kip, vandaag hoorden we keihard "Jazeker de hypotheker!" na het omroepen van de doelpuntenmaker.

Na de derde goal was het een lange zit naar het rustsignaal. Het enige wat het stadion nog in beroering wist te brengen was het onsportief op de goal af gaan van Platje, terwijl Groningen de bal uitspeelde voor een blessurebehandeling van een Volendam verdediger.

In de rust werden de prijzen weer verdeeld. Drie mensen verschenen zogenaamd dankzij een fruitautomaat in beeld. Zoals gewoonlijk een man, een vrouw en een kind. De man mag als altijd een kledingbon van 100,- ophalen, de vrouw als altijd een jaar lang gratis knippen en het kind als altijd een Nintendo DS. Hoe de omroeper het nog voor elkaar krijgt om min of meer verrast te klinken, is mij een raadsel. Het penalty-schieten werd vervolgens door een meisje gewonnen, maar of doordat de gehaktbal/spons zich uitstekend liet smaken in het supportershome heb ik dat even moeten missen.

De tweede helft ging verder waar de eerste eindigde. FC Volendam probeerde het wel, maar een kat was vriendelijker voor zijn prooi. Groningen was de eerste minuten na rust met elke aanval levensgevaarlijk en de uitstekend spelende van de Laak schoot in de 51e minuut de welverdiende 4-0 binnen, uit een assist van een andere uitblinker, Svejdik. Als een rasechte Volendammer visser wist Verhoeven ook deze bal op sublieme wijze uit de goal te halen. Na de aftrap van Volendam wisten de 50 man in het uitvak het hele stadion even stil te krijgen, want iedereen wilde horen wat ze precies zongen. Een welgemeend gelach en applaus was massaal te horen toen bleek dat ze "Wij gaan Europa in" inzetten.

Hoewel het Groningse publiek zich vandaag eindelijk weer eens liet horen, waren de sympathieke Volendammers de grote winnaar van vandaag. Terwijl hun spelers op het veld aan alle kanten voorbij gelopen werden, zetten zij de wave in, welke uiteindelijk door het thuispubliek werd overgenomen. Vier keer ging de wave rond en even zo vaak doet het uitvak mee. Toen Markus Berg in de 75e minuut met een mooie stift de 5-0 eindstand liet aantekenen, hoorden we vanuit het uitvak eerst "Tien, tien, tien, tien"en zetten de Volendammers vervolgens de polonaise in en onder het zingen van "Alles of niets olé olé". Op het veld gebeurde weinig noemenswaardigs meer, of zoals men dat zegt, Groningen speelde professioneel de wedstrijd uit. De concentratie was weg en in de twee keer dat Volendam dan nog gevaarlijk werd, wist Luciano redding te brengen.

De blessuretijd besloot scheidsrechter Jansen er dan ook niet bij te tellen, want het was allang gespeeld. Volgende week komt de Graafschap op bezoek, volgens de logica mijn achterbuurman moest dat dan wel 10-0 worden, want Volendam won immers van de Superboeren.

Joling keihard uit de Toppers getrapt

Wel, niet, wel, niet, niet, wel. Niks is nog veranderlijker dan het weer en dat is Gerard Joling. Na honderd dreigementen en duizend keer opstappen uit de Toppers hebben de overgebleven groepsleden Froger en Gordon de voormalige Schagernees er nu zelf uitgetrapt. Reden: Joling heeft hen behoorlijk laten zitten.

Joling stapte dit weekend uit de Toppers, en dus uit het Eurovisie Songfestival, omdat hij het gezeik van Gordon zat was. Goor vindt namelijk dat hij beter zingt dan Joling en dat Joling verantwoordelijk is voor de inzinking van hun Toppers-manager. Joling mocht van SBS niet meedoen aan de Tros-soap rond het Songfestival waar de drie zich voor hadden opgegeven. Echter nog geen 24 uur later meldde Joling dat hij toch wel de concerten met de Toppers bleef doen.

Maar daar hebben de overgebleven Toppers geen zin meer in. Ze gaan op zoek naar een nieuwe Topper (als daar geen televiseprogramma inzit weten wij het ook niet meer) en blijven lekker ArenA-concerten doen. Voor wie het interesseert hieronder de officiële verklaring nog even.

"Gerard veroorzaakt aanzienlijke schade en houdt totaal geen rekening met de gemaakte afspraken en gerechtvaardige belangen van alle betrokken partijen. Om verdere schade te beperken hebben alle betrokken partijen koortsachtig spoedoverleg gehad in het weekend. Met de honderdduizenden enthousiaste concertbezoekers in het achterhoofd was het voor ons een moeilijke opgave om de keuze van Gerard Joling te aanvaarden. Wij hebben afspraken gemaakt met vele partijen over ons jubileumjaar en willen deze nakomen. Wij moeten met spoed duidelijkheid kunnen verschaffen naar alle partijen."

Of Dries Roelvink al een sollicitatie heeft gestuurd is niet bekend.

Dronken beren maken mensen bang

In Slovakije moeten mensen verdacht zijn op dronken bruine beren. De grote beesten genieten rond deze tijd namelijk van grote hoeveelheden afgevallen, rottend fruit. Dankzij de gunstige weersomstandigheden van dit jaar liggen er meer dan genoeg vruchten.

Vooral mensen die in de buurt wonen van het dorp Stare Hory, in het Grote Fatra-gebergte, moeten extra voorzichtig zijn. De laatste tijd zijn vooral daar veel waggelende beren gesignaleerd.

Omdat de gevallen vruchten al een poosje op de grond liggen, is er dankzij het rottingsproces alcohol ontstaan. Ondanks dat het hier een laag percentage betreft, heeft het consumeren van grote hoeveelheden fruit bij de beren zeker wel effect. De dronken beren zijn de kluts kwijt, vallen om de haverklap om en zijn niet langer bang voor mensen.


Deze zatte beer valt zelfs uit een boom

Drenthe in voorselectie Nederland B

Trainer Johan Neeskens van Nederland B heeft Royston Drenthe opgenomen in zijn voorlopige selectie van 26 spelers voor het oefenduel met Jong Zweden, dat op 19 november in Waalwijk wordt gespeeld.

Na de Olympische Spelen in Peking werd de middenvelder van Real Madrid niet meer voor een nationaal team opgeroepen. Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje was ontevreden over de houding van Drenthe tijdens de Spelen.

De voorlopige selectie:

Nordin Amrabat (PSV), Otman Bakkal (PSV), Roy Beerens (Heerenveen), Edson Braafheid (FC Twente), Wout Brama (FC Twente), Ryan Donk (West Bromwich Albion), Royston Drenthe (Real Madrid), Eljero Elia (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Kevin Hofland (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Glenn Loovens (Celtic), Marcel Meeuwis (Roda JC), David Mendes da Silva (AZ), Erwin Mulder (Excelsior), Stijn Schaars (AZ), Paul Verhaegh (Vitesse), Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax), Gregory van der Wiel (Ajax), Rob Wielaert (FC Twente), Georgino Wijnaldum (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion).

[NHL] Stand per 10-11-2008

Hieronder vind ej de stand in de NHL per 10-11-2008

Atlantic DivisionGPWLOTPTSGFGA
New York Rangers171151234537
Pittsburgh Penguins14842184136
New Jersey Devils14752163735
Philadelphia Flyers13463114547
New York Islanders14482103749

Northeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Boston Bruins14833194234
Buffalo Sabres14833194333
Montreal Canadiens12822184334
Toronto Maple Leafs15654164754
Ottawa Senators14662143835

Southeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Carolina Hurricanes15852184345
Washington Capitals13742163939
Tampa Bay Lightning13544142934
Atlanta Thrashers15672144555
Florida Panthers14581113143

Central DivisionGPWLOTPTSGFGA
Detroit Red Wings13922204740
Chicago Blackhawks13733174835
Columbus Blue Jackets15762164649
Nashville Predators14671134450
St. Louis Blues13571114145

Northwest DivisionGPWLOTPTSGFGA
Vancouver Canucks15960184838
Minnesota Wild13841173328
Calgary Flames16871174753
Edmonton Oilers14671153642
Colorado Avalanche14571123945

Pacific DivisionGPWLOTPTSGFGA
San Jose Sharks161330 265438
Anaheim Ducks17971195254
Phoenix Coyotes13760143332
Los Angeles Kings13562123536
Dallas Stars14572124154

Vrouw gedood door mans doodskist

Een bizar ongeluk is een Braziliaanse vrouw vandaag fataal geworden. De 67-jarige Marciana da Silva Barcelos was net op weg om haar man naar zijn laatste rustplaats te brengen, toen de lijkwagen waarin zij meereed aan de achterkant werd geramd door een bumperklever.

De grafkist schoot door de klap naar voren, tegen de arme vrouw aan. De vrouw, die onderweg was van hun huis in Tapes naar een kerkhof in Alvorada, heeft het ongeval niet overleefd.

4.33 miljoen exemplaren van MGS 4 wereldwijd

Konami heeft in haar financiële verslag van het tweede kwartaal van 2009, dat loopt tot en met 30 september 2008, bekend gemaakt dat ze in dat kwartaal 400.000 exenplaren van Metal Gear Solid 4 verkocht hebben. De gamesontwikkelaar heeft in het tweede kwartaal van 2009 een omzet behaald van 146,9 miljard yen (zo'n 1,15 miljard euro), waarbij Metal Gear Solid 4 het grootste aandeel hierin heeft met zo'n 4,33 miljoen verkochte exemplaren gevolgd door Konami's voetbalgames (waaronder Pro Evolution Soccer) met 1,83 miljoen verkochte exemplaren.


Ruim vier miljoen keer over de toonbank geschoven...

[NHL] Coyotes brengen reeks Sharks ten einde

De Phoenix Coyotes hebben in een thuiswedstrijd de goede reeks van de Sharks, waarin ze zeven keer op rij wonnen, doorbroken. De Coyotes wonnen met 4-2 na al snel op een 2-0 achterstand te zijn gekomen.

Iedereen zal gezien de recente prestaties van de Sharks en de 2-0 voorsprong die zij al snel namen gedacht hebben dat hun winning streak tot acht wedstrijden verlengd zal worden. Coyotes-center Olli Jokinen had echter andere plannen. Hij scoorde twee keer en voegde daaraan nog een assist toe om uiteindelijk met een 4-2 overwinning van het ijs te gaan.

"Als we vijf tegen vijf spelen kunnen we van elk team in de league winnen," zei Jokinen, die dit seizoen al zeven goals maakte. Jokinen doelde hiermee op het hoge aantal tegengoals uit ondertalsituaties dat zij in thuiswedstrijden krijgen, ook deze wedstrijd. Naast Jokinen was ook goalie Ilya Bryzgalov goed in vorm met dertig reddingen.

Ryane Clowe liet voor de Sharks een goal en een assist optekenen. Dan Boyle maakte de tweede goal voor de Sharks, die momenteel eerste staan in de NHL met dertien overwinningen en slechts drie nederlagen. Beide goals waren in overtalsituatie. De Sharks misten vaste goalie Evgeni Nabokov en winger Jonathan Cheechoo, de topscorer van het seizoen 2006/2007.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Phoenix CoyotesSan Jose Sharks4-2
Carolina HurricanesAtlanta Thrashers2-5
Chicago BlackhawksCalgary Flames6-1
New Jersey DevilsEdmonton Oilers1-2
Anaheim DucksFlorida Panthers1-3

Rel rond Texelse seksshop

Een heuse seksrel op ons kleine eilandje Texel. Een maand geleden vestigde erotiekzaak Joel zich in de Texelse plaats Den Burg maar moet nu per 1 december sluiten. Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat dit moet omdat de enige seksshop op het eiland niet aan de eisen van de bestemmingsplannen voldoet. Ze verklaart: "Iedere ondernemer mag zich hier vestigen, pas daarna toetst de gemeente of het aan de bestemmingsplannen voldoet. In dit geval vindt het college dat de winkel niet past binnen de plannen voor Texelse dorpscentra."

Detailhandel

De eigenaresse van de erotiekzaak, Elly Verkaik, spreekt overigens niet van een seksshop, maar van een 'gewone detailhandel'. Ze voert een assortiment van ongeveer drieduizend erotische dvd’s, wat is aangevuld met accessoires zoals lingerie en seksspeeltjes. "De winkel loopt als een trein. Zowel Texelaars als toeristen zijn heel blij dat de winkel er is."

Belachelijk

Het besluit van de gemeente noemt Verkaik ‘belachelijk’. Ze vertelt: "Ik heb vooraf mijn plannen aan de gemeente kenbaar gemaakt en gevraagd of ik voor mijn winkel speciale vergunningen nodig heb. Dat hoefde niet. Nu ik erin geïnvesteerd heb en een maand open ben moet ik opeens sluiten. Het is idioot beleid." Ze laat zich echter niet kennen en heeft een verweerschrift ingediend bij de gemeente. Tot aan de Hoge Raad toe is ze bereid haar standpunt te verdedigen.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Opnieuw naaktfoto's Disney-ster gelekt

Na de naaktfoto's van Vanessa Hudgens en Miley Cyrus zijn nu ook naaktfoto's van Adrienne Bailon opgedoken. De 25-jarige zangeres, bekend van de Amerikaanse tv-musical Cheetah Girls, liet de foto's speciaal voor de verjaardag van haar vriend maken.

De laptop van Bailon zou op het vliegveld van New York enkele uren zoek zijn geweest. Ze vond de laptop wel terug, maar zonder de belangrijke foto's voor haar vriend. De dief heeft de foto's naar verschillende media gestuurd. Bailon heeft inmiddels bevestigd dat zij op de foto's staat en heeft een klacht ingediend tegen de dief. Disney heeft nog niet gereageerd op het fotoschandaal.

De foto's zijn hier te bekijken.

Met dank aan lindabalieu voor de submit

BBC-presentator geeft agent 'de vinger'

Jeremy Clarkson, de Top Gear-presentator, heeft het weer voor elkaar gekregen om een rel te veroorzaken. Tijdens een gesprek met een politieagent stak hij tot twee keer toe zijn middelvinger op. De agent lijkt dit echter niet op te merken.

Clarkson racet samen met zijn medepresentatoren James May en Richard Hammond door Amerika voor een aflevering van hun autoprogramma. Tijdens deze race worden ze aangehouden door een agent, waarbij het drietal de politieman uitlegt dat zij bezig zijn met 'serieuze opnames'. Tijdens dit gesprek steekt Clarkson echter twee keer zijn middelvinger op.

De Britten zijn echter niet blij met de actie van Clarkson. Zijn gebaar heeft tot honderden boze reacties op BBC geleid.

Clarkson kwam al vaker in opspraak wegens uitlatingen en acties die er bij de Britse kijker niet in gingen. Zo blies hij een maand geleden een dubbeldekkerbus op en maakt hij twee weken terug in zijn programma een grap over prostituees. Een Brits parlementslid was hier zo boos over dat hij onmiddellijk ontslag van Clarkson als presentator eiste. De zender verdedigde Clarkson echter door te benadrukken dat het de stijl van Clarkson is om provocerende opmerkingen te maken.

Een stilstaand beeld van de opnamen waar Clarkson zijn middelvinger opsteekt is hier te vinden.

Nederlanders doen het goed op World Cyber Games

De achtste World Cyber Games zijn weer afgelopen. Het vond plaats in Keulen en gamers uit de hele wereld deden er aan mee. Dus ook ons kikkerlandje, Nederland. En óf ze meededen, Nederland heeft het namelijk erg goed gedaan. Onze Manuel 'Grubby' Schenkhuizen was de allersterkste in Warcraft 3: Frozen Throne en Handewasser, in 'real life' draagt hij de naam Wouter van Someren, was de allersnelste in Project Gotham Racing 4.


Maar ook één andere Nederlandse gamer heeft het erg goed gedaan. Zo heeft Steffan Amende brons gehaald bij Need for Speed: Pro Street. De drie 'helden' hebben ervoor gezorgd dat Nederland als vierde in het medailleklassement eindigde. De beste prestatie van Nederland op de World Cyber Games was echter in 2004. Toen eindigde Nederland zelfs op de eerste plaats van het medailleklassement.

Rossi test weer voor Ferrari

Motorcoureur Valentino Rossi gaat volgende week testen voor Scuderia Ferrari op de baan van Mugello. De Italiaanse kampioen in de MotoGP zal vooral 'voor de lol' rijden, er zijn geen plannen meer om hem tot Formule 1-coureur te bekeren.

In 2006 testte Rossi ook al eens voor de Italiaanse renstal, en het was toen op een wat serieuzere basis. Il Dottore dacht er destijds over om over te stappen naar de Formule 1, maar uiteindelijk waren twee wielen genoeg voor de motorrijder.

Stefano Domenicali, teambaas van Ferrari, vindt het geweldig om Rossi weer te zien in een Ferrari. "Het is geen geheim dat Valentino Rossi op 20 en 21 november in de Ferrari F2008 zal rijden", zei hij op de Ferrari Finals. "Iedereen mag komen, de feestelijkheden in Mugello moeten doorgaan."

De tests voor de Formule 1 worden gehouden van 17 tot en met 19 november op het Circuit de Catalunya. Rossi rijdt in Mugello, de thuishaven van de Ferrari-fabrieken.

Hamilton: "Geen ruzie met Alonso"

Lewis Hamilton heeft bevestigd dat zijn voormalige teammaat Fernando Alonso geen probleem met hem had, maar wel met het McLaren-team en teambaas Ron Dennis. Alonso wilde de nummer één-status bij McLaren, maar Dennis weigerde dat.

Mede daarom bekoelde de relatie tussen de Spanjaard en het Britse team, en het werd een steeds ergere moddergooierij over en weer. Hamilton zei dat Alonso en hij echter nooit echt problemen hadden: "We hebben altijd respect voor elkaar gehad."

Tijdens de kwalificatie in Hongarije deed zich een incident voor - Alonso reed niet direct weg na zijn pitstop waardoor Hamilton opgehouden werd - leek het voor iedereen duidelijk: die twee mogen elkaar helemaal niet. Maar dat was een verkeerde interpretatie, zei Hamilton afgelopen weekend tijdens het Stars & Cars-evenement. "Ik denk niet dat Fernando en ik een bepaald conflict hadden samen. We zijn elkaar altijd blijven begroeten – zowel op als naast het circuit – en we respecteren elkaar."

Vlak na het eind van de afgelopen Grand Prix van Brazilië kwam Alonso de Brit feliciteren met zijn behaalde wereldtitel. Daarmee scoorde de Spanjaard, die dit jaar voor Renault reed, punten bij de McLaren-coureur: "Ik was aan het feesten met mijn team toen Fernando de garage binnenkwam, me omhelsde en feliciteerde. Kort daarna feliciteerde hij ook de rest van het team. Ik had al veel respect voor hem, maar zo'n gebaar tekent wat voor groot sportman Fernando is. Ik ben hem erg dankbaar voor zijn felicitaties."

Fernando Alonso vertelde echter halverwege het seizoen dat hij liever Robert Kubica of Felipe Massa de titel gunde, maar vooral niet McLaren. Dat was waarschijnlijk een vorm van een spelletje psychologische oorlogvoering.

Prijswinnaars Leontien van Moorsel

Vorige week mocht FOK!sport weer prijzen weggegeven. Hieronder vind je de winnaars.

We mochten in samenwerking met MVSP vijfmaal het boek 'Leontien van Moorsel - De rit van mijn leven' weggegeven.

De winnaars zijn
RCHY
TazDevl
BVO
Gravedigger
wx

Het juiste antwoord was natuurlijk zesmaal.

Prijswinnaars gefelicteerd! Heb je niet gewonnen? Doe dan mee met onze FOK! SchaatsQuiz waar je hele mooie prijzen kunt winnen.

The Old Republic krijgt gechoreografeerde gevechten

Greg Zeschuk van Bioware heeft te kennen gegeven dat de hand-tot-hand-gevechten in hun aankomende Star Wars MMO niet zoals traditionele MMO's zal verlopen. In MMO's als World of Warcraft, Warhammer: Age of Reckoning en Lord of the Rings Online worden gevechten tussen twee karakters vrij saai weergegeven. Beide personages staan een beetje door elkaar heen te zwaaien en aan de statistieken kun je zien wie er aan het winnen is.

Zeschuk wil dit in The Old Republic volkomen anders aanpakken. Elk gevecht krijgt namelijk een choreografie. De reden hiervoor is dat Zeschuk vindt dat dit gewerkt heeft in andere MMO's, maar in een MMO gebaseerd op Star Wars verwachten spelers gevechten zoals in de film. En dus levert Bioware wat de speler verwacht. In de game zul je gevechten zien waarbij bewegingen niet tot nauwelijks herhaald worden en zwaarden zullen elkaar daadwerkelijk raken.

“Star Wars is choreographed, it’s elegant; it’s big, powerful moves and lightning bolts flashing, but in a way that makes sense visually and aesthetically. One of the goals we have it to create this choreographed type of combat that looks as though it could be taking place in a Star Wars movie.”

Deal Force India en McLaren-Mercedes rond

Het Formule 1-team Force India heeft een meerjarige deal gesloten met het team van McLaren-Mercedes. De deal omhelst naast de motoren ook de versnellingsbak, hydraulische systemen en KERS.

Door de deal heeft Force India nu ook toegang tot het netwerk van bedrijven dat onderdelen aan McLaren levert. Het team zelf gaat daarnaast het eigen aerodynamische centrum in Brackley uitbreiden, zodat er in de toekomst een snellere auto op de grid kan verschijnen. In oktober kwamen er al geruchten over een mogelijke overeenkomst uit. Deze werden bevestigd door de breuk met Ferrari vorige week.

"We zijn bijzonder blij dat we een technische samenwerking met Mercedes kunnen aankondigen", aldus Vijay Mallya, eigenaar en teambaas van Force India. "McLaren en Mercedes zijn twee van de meest beroemde namen uit de autosport en ze hebben vele geweldige successen behaald. De meest recente was de winst in waarschijnlijk het meest dramatische kampioenschap dat de Formule 1 ooit zag."

"Het team van Force India bestaat slechts één jaar en ons eerste seizoen was onvermijdelijk een leerjaar. We hebben echter altijd gezegd dat we serieus zijn en dat we niet voor spek en bonen willen meerijden. De aankondiging van deze overeenkomst, gecombineerd met de nieuwe ontwikkelingen en middelen, onderstrepen dat. Ik wil Bernie Ecclestone en Max Mosley graag persoonlijk bedanken voor hun steun omtrent deze deal," aldus Mallya.

Door de ophanden zijnde deal doken er allerlei geruchten op omtrent de rijderskeuze van het team. Zo werd met name de naam van Gary Paffet genoemd, echter half oktober werd duidelijk dat het huidige rijdersduo, Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil, behouden wordt. Iets wat vandaag bevestigd is door Martin Whitmarsh en Mallya, die meldden dat McLaren geen invloed uit zou oefenen op de keuze van de coureurs.

Di Montezemolo smeet tv stuk na GP Brazilië

De president van Ferrari, Luca di Montezemolo, was dan wel niet aanwezig bij de laatste Formule 1-race in Sao Paulo, maar hij volgde het wel op de voet. Toen Felipe Massa de wereldtitel in de laatste ronde aan zijn neus voorbij zag gaan, wist Di Montezemolo zich niet meer te beheersen.

Op een feestje van Ferrari op Mugello ter afsluiting van het seizoen zei de Italiaan: "Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de televisie heb gesloopt. Als een televisie kapot gaat, geeft dat een enorme knal en mijn dochter schrok zich dan ook een hoedje." Zo zeer leefde Di Montezemolo mee met 'zijn' team.

De Ferrar-president sprak over dat dit seizoen wel uniek afgesloten werd: "In de geschiedenis van de Formule 1 hebben we nog nooit gezien dat het kampioenschap in de laatste ronde werd beslist. Wonderen gebeuren meestal maar één keer. Ik zeg dat, omdat we vorig jaar al een wonder meemaakten. Meestal is een herhaling onmogelijk, maar met Massa waren we een flink eind op weg."

Maldiven sparen voor nieuw thuisland

De eilandengroep Maldiven ligt gemiddeld maar 1,5 meter boven de zeespiegel; het land dreigt te verdwijnen als de zeespiegel stijgt. Daarom gaat de regering jaarlijks geld opzij leggen om eventueel een nieuw stuk land te kunnen kopen, waar de bevolking heen kan verhuizen.

Op de Maldiven, waar het hoogste punt op slechts 2,4 meter boven zeeniveau ligt, wonen 380.000 mensen. Elk jaar bezoeken nog eens honderdduizenden toeristen de eilandengroep. De toeristische sector brengt hiermee miljarden in het laatje, waarvan een deel gespaard zal worden om ooit een nieuw thuisland te kopen.

De nieuwe president, Mohamed Nasheed, kijkt nu al naar oplossingen voor de toekomst. "Wij willen niet decennia als klimaatvluchtelingen in tenten leven." Hij denkt vanwege de cultuur, het klimaat en eten aan Sri Lanka of India als nieuw thuisland. Maar ook Australië is in beeld bij Nasheed, omdat daar zoveel ruimte is.

Verbrugghe sportdirecteur bij Quick Step

Rik Verbrugghe wordt komend seizoen sportdirecteur bij Quick Step. De wielerploeg heeft dit vandaag bekendgemaakt. Vorige maand zette de Belg een punt achter zijn loopbaan als renner.

Verbrugghe maakte dertien seizoenen deel uit van het profpeloton waarin hij zestien overwinningen wist te boeken. 2001 was zijn beste jaar. Toen won hij de Waalse Pijl, de proloog van de Ronde van Italië, een rit in de Ronde van Frankrijk en de eindzege in het Criterium International. Ook in 2002 en 2006 boekte hij ritzeges in de Giro. Daarnaast werd hij in 2000 Belgisch kampioen tijdrijden.

[Upd] Huntelaar scheurt enkelband

Net nu de ziekenboeg bij Ajax wat leeg begon te lopen is aanvoerder Klaas Jan Huntelaar in de wedstrijd tegen Sparta geblesseerd uitgevallen. Een week voor de topper tegen PSV is dat een behoorlijke klap voor de Amsterdammers.

In de 38e minuut ging Huntelaar een duel aan met Sparta-speler Krisztián Vermes, waarbij zijn linkerenkel dubbelklapte. Hij werd direct vervangen door Evander Sno. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet bekend, ook is het afwachten of Huntelaar aanstaande woensdag in de KNVB beker tegen FC Volendam in actie kan komen.

Update

De enkel van Klaas-Jan Huntelaar krijgt maandag een mri-scan om te bepalen hoe erg het gesteld is met het gewricht. "We hebben de enkel meteen in het ijs gezet. Ik vond het gewricht niet heel dik. Het is nu afwachten wat er vannacht met zijn enkel gebeurt. Het blijft speculeren. We moeten gewoon die scan afwachten", zei Ajax-coach Marco van Basten.

Update 15.15 uur:
Klaas-Jan Huntelaar zal minimaal zes weken niet in actie kunnen komen. Uit een mri-scan bleek dat de voorste enkelband van zijn linkervoet volledig afgescheurd is.

Manuel Llanes: "Mirror's Edge duurt 12 uur"

Kikizo heeft een interview afgenomen met de producer van Mirror's Edge, Manuel Llanes. In het interview zegt Manuel Llanes dat de game 12 uur duurt. Na 12 uur ben je klaar met het verhaal en kan je nog wat extra's unlocken.

Kikizo: How long will the game last for the average player?
Llanes: We've aimed around the 12-hour mark.

Of Mirror's Edge echt 12 uur duurt kunnen we zelf ontdekken als de game op 13 november in de winkels ligt voor de Xbox 360, PS3 en PC


In Mirror's Edge speel je een vrouw, genaamd Faith, die samen met een klein groepje, tegen de overheid strijdt. Deze overheid heeft de vrijheid van de mensen flink ingeperkt. in de game zal je met Faith door de stad kunnen rennen, en overal op en overheen kunnen springen om zo je vijanden te ontlopen. Er zullen wapens in de game zitten, maar Faith moet het vooral hebben van haar melee aanvallen.

Menigte slaat man dood in Istanbul

In het Turkse Istanbul heeft een woedende menigte van ongeveer vijftig mannen een man doodgeslagen. Ze verdachten hem ervan dat hij een jong meisje onzedelijke voorstellen had gedaan, meldde de Turkse televisiezender NTV vandaag.

De man bezorgde in de wijk Sisli op een motor maaltijden aan huis. Een meisje had daarvoor geklaagd dat ze door een man op een motor was uitgenodigd voor een tochtje. De politie werd met stenen bekogeld toen ze de man probeerde te redden uit handen van de menigte. Het slachtoffer stierf in het ziekenhuis.

Daling migratiehuwelijken zet door

Steeds minder Turken en Marokkanen halen hun huwelijkspartner uit het land van herkomst. Trouwde in 2002 ruim de helft van de Marokkanen en Turken nog met iemand die naar Nederland overkwam, vorig jaar was dat respectievelijk 15 en 20 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft bekendgemaakt.

Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat in plaats van migratiehuwelijken meer trouwerijen plaatsvinden van iemand uit dezelfde herkomstgroep die al in Nederland woont. Het aantal gemengde huwelijken is in de afgelopen vijf jaar niet toegenomen.

Of de daling van het aantal migratiehuwelijken het gevolg is van maatregelen door de overheid is niet duidelijk. De daling begon in 2003 en de nieuwe regelingen gingen eind 2004 in. Integratie en toename van ongehuwd samenwonen speelden mogelijk een rol, aldus het CBS.

Simon verrast Federer

Roger Federer heeft verrassend zijn eerste partij bij het toernooi om de Masters Cup in Sjanghai verloren. Gilles Simon was met 4-6,6-4,6-3 te sterk.

De Zwitser, die het officieuze WK al vier keer wist te winnen, oogde tegen Simon nog wat 'roestig' als gevolg van de rugblessure die hem vorige week bij de Masters in Parijs tot opgave had gedwongen.

De nummer twee van de wereld sloeg een voor zijn doen hoog aantal van vijftig onnodige fouten. In de eerste set leek er niets aan de hand te zijn, maar daarna gaf Federer Simon met een reeks missers de kans zich te herstellen. Simon, die dankzij het afzeggen van Nadal alsnog mocht meedoen, pakte die kans met beide handen aan.

Real legt Alipio vast

Volgens de Madrileense sportkrant MARCA heeft Real Madrid de strijd om Alipio Duarte Brandão gewonnen. Ook Chelsea wilde de handtekening van de 'nieuwe Cristiano Ronaldo' bemachtigen.

In Portugal wordt de pas zestienjarige aanvaller gezien als één van de grootste talenten. De geboren Braziliaan speelt in het shirt van Rio Ave, al heeft hij nog geen duel in het eerste gespeeld. Deze week zal Alipio nog bij Real Madrid aansluiten, volgens MARCA.

'Chelsea gaat weer voor Henry'

Chelsea bereidt volgens The Daily Mail een bod voor op Thierry Henry. Manager Luiz Felipe Scolari van 'The Blues' is bezorgd over zijn aanvalslinie, waar Didier Drogba nog altijd kampt met blessureleed.

Nicolas Anelka doet het goed, maar Chelsea heeft met Salomon Kalou slechts één fitte optie achter de hand. Chelsea wil daarom in de zomer Robinho halen, maar die koos op het laatste moment voor Manchester City. De 31-jarige Henry is bezig aan zijn tweede seizoen bij Barcelona, maar heeft daar zijn draai nog altijd niet kunnen vinden.

De Fransman staat in de pikorde voor de spitspositie achter Samuel Eto'o.

Koopman niet nieuwe trainer Roda JC

Roda JC zoekt een opvolger voor de huidige interim-trainer Martin Koopman. Tot die nieuwe oefenmeester gevonden is, zal Koopman voor de selectie staan, meldt het Algemeen Dagblad.

Koopman nam de honneurs waar na het ontslag van Raymond Atteveld en leek mogelijk de nieuwe hoofdtrainer te worden, maar de trainer is niet tot overeenstemming gekomen met de Zuid-Limburgse club.

Atteveld werd bij Roda JC verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. Onder Koopman ging het echter niet beter, behalve de zege op PSV, en de Limburgers staan nog altijd op de zeventiende plaats in de Eredivisie.

[upd] ANP-gebouw ontruimd wegens gaslucht

Diverse kantoren aan de Verrijn Stuartlaan in de Rijswijkse Plaspoelpolder zijn ontruimd, omdat er een gaslucht in de kantoren hangt. Het betreft onder andere de kantoren van het ANP, Alcatel en de ANWB.

Honderden werknemers uit verschillende kantoren moesten vanochtend de straat op, omdat er een gaslucht uit het riool kwam die zich in de kantoren verspreidde. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het gaslek te dichten. Er zijn geen gewonden gemeld.

Update 13.34

Het hoofdkantoor van persbureau ANP en de twee andere gebouwen die vanochtend ontruimd werden na een gaslek, zijn inmiddels vrijgegeven. Het gaslek is inmiddels gedicht en de 160 geëvacueerde medewerkers konden om 12.00 uur terugkeren naar hun werkplek.

Zussen Williams klimmen op wereldranglijst

De Amerikaanse zussen Serena en Venus Williams zijn op de wereldranglijst gestegen. Serena staat nu tweede achter de Servische Jelena Jankovic. Venus klom dankzij haar zege in de WTA Masters van Doha van de achtste naar de zesde plaats.

De Russische Vera Zvonareva, verliezend finaliste in Doha, steeg van plaats negen naar zeven. Haar landgenote Maria Sharapova gaf drie plaatsen prijs en zakte van zes naar negen.

Terry over Anelka: "Hij is briljant"

Nicolas Anelka scoorde afgelopen weekend twee keer tegen Blackburn Rovers en leidde 'The Blues' daarmee naar de 0-2-winst.

Chelsea staat bovenaan in de Premier League en Anelka heeft al tien keer gescoord in twaalf wedstrijden.

Aanvoerder John Terry tegenover SkySports over Anelka: "Hij is briljant als we hem nodig hebben. Drogba raakte geblesseerd en vanaf het moment dat we hem nodig hebben stond hij (Anelka) er. Hopelijk blijft hij het zo doen en blijft hij voor onze doelpunten zorgen."

Chelsea kon de zege op Blackburn wel gebruiken na de midweekse 3-1-nederlaag bij AS Roma. "Dit is het antwoord wat we moesten geven. We zijn weer terug aan de top en hopelijk kunnen we hier blijven. We moeten zorgen dat we druk houden op de teams onder ons door onze wedstrijden te blijven winnen."

El Ahmadi: "Hardenberg niet onderschatten"

Donderdag treedt Feyenoord in het toernooi om de KNVB-beker aan tegen de amateurs van HHC Hardenberg. Op papier lijkt dit geen moeilijke opgave voor de bekerhouder, maar middenvelder Karim El Ahmadi waakt voor gemakzucht.

"We moeten ze zeker niet onderschatten," aldus de middenvelder gisteren tegen NOS Langs de Lijn. "Er zijn genoeg voorbeelden waarin goede ploegen door gemakzucht van amateurs verloren."

Dankzij zeges op Roda JC en FC Utrecht lijkt Feyenoord de stijgende lijn in de competitie te pakken te hebben. El Ahmadi was gisteren in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Utrecht een van de Rotterdamse doelpuntenmakers.

Het bekerduel met HHC Hardenberg vindt donderdag om kwart voor negen plaats in Emmen.

Miriam Makeba overleden na antimaffiaconcert

De Zuid-Afrikaanse zangeres en antiapartheidsstrijdster Miriam Makeba is afgelopen nacht in Italië aan een hartaanval overleden. Zij is 76 jaar geworden.

Dit heeft de Italiaanse krant Il Messaggero gemeld op zijn website. Makeba had in het Zuid-Italiaanse Castel Volturno deelgenomen aan een antimaffiaconcert uit solidariteit met de schrijver Roberto Saviano, die bedreigd wordt door de georganiseerde misdaad. Na het concert voelde zij zich onwel. Opname in het ziekenhuis mocht niet baten.

Makeba werd in de jaren '50 bekend als jazzzangeres. In 1967 scoorde ze een wereldhit met het nummer Pata Pata. Een jaar ervoor kreeg ze een Grammy voor een plaat die ze samen maakte met entertainer Harry Belafonte.

Makeba was naast jazzicoon ook bekend als vrijheidssymbool. De zangeres ging in de jaren vijftig in ballingschap, omdat haar het zingen in haar vaderland onmogelijk werd gemaakt. Sinds de jaren negentig woonde zij weer in Zuid-Afrika. Lang gold zij als een van de prominentste stemmen tegen de apartheid.

Afgelopen mei nam de zangeres afscheid van haar Nederlandse bewonderaars.

De Zuid-Afrikaanse zangeres en antiapartheidsstrijdster Miriam Makeba  (foto: ANP)

Grote brand in centrum Schijndel

In een oude leegstaande bibliotheek in het centrum van Schijndel is vanochtend omstreeks half tien een grote brand uitgebroken. De politie heeft dat gemeld.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Een aantal antikrakerswoningen naast het bibliotheekgebouw zijn ontruimd. De brandweer onderzoekt of iedereen op tijd zijn huis heeft kunnen verlaten.

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer verricht metingen en kon nog niets zeggen over eventuele schadelijke stoffen. Het vuur trekt veel bekijks.

Brand in Schijndelse bibliotheek  (foto: ANP)

Straatroof Den Haag blijkt verzonnen

De straatroof die afgelopen donderdag zou hebben plaatsgevonden in de Venestraat in Den Haag is compleet verzonnen. Een 21-jarige vrouw beweerde van haar pinpas en pincode te zijn beroofd. De 'daders' dreigden haar kind mee te nemen, als zij haar pincode niet zou afgeven.

Nadat de vrouw de politie had gebeld, werden er meteen vijf rechercheurs op de zaak gezet en er werd een zoektocht naar de daders ingezet. De beelden van beveiligingscamera's werden bekeken, maar daar was niets op te zien. Ook waren er geen getuigen van de 'roof' te vinden. De vrouw bekende uiteindelijk dat zij alles had verzonnen. De politie wil de gemaakte kosten op haar verhalen.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren stond de negende speelronde in de zondaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

DWV - Turkiyemspor 3-2
12' Henk Abercrombie 1-0
13' Stefan Roos 2-0
31' Öskan Ozmen 2-1
85' Öskan Ozmen 2-2
90' Henk Abercrombie 3-2

Öskan Ozmen (Turkiyemspor)

Omniworld - Argon 2-1
9' Patrick Lokken 0-1
13' Jordy van Wijk 1-1
88' Houssain Ousaine 2-1

ADO'20 - Haaglandia 2-2
27' Joey Carolina 1-0
44' Patrick Krop 2-0
66' Erkan Sensoy 2-1
77' Quincy Allee 2-2

AFC - Hollandia 2-0
21' Malcolm Esajas 1-0
84' Leandro Kappel 2-0

Westlandia - Hilversum 2-3
2' Osgun Bezir 0-1
13' Raily Ignacio 1-1
51' Raily Ignacio 2-1
72' Thijs van der Meulen 2-2
90' Wouter Kos 2-3

Elinkwijk - HBS 1-3
3' Tjeerd Westdijk 0-1
10' Paul Bekker 0-2
77' Ralf de Haan 1-2
88' Sander Westerduin 1-3

VUC - VVSB 1-1
11' Dennis Pronk 1-0
90' Maurice Fransen 1-1

Mark Moen (VUC)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia92223-10
2. AFC91921-14
3. Omniworld91621-14
4. VVSB81413-7
5. Hollandia91412-10
6. VUC81313-10
7. Hilversum81212-16
8. Argon91114-10
9. ADO'2071014-11
10. FC Türkiyemspor8912-12
11. Haaglandia / Sir Winston9913-17
12. Elinkwijk989-17
13. HBS9713-28
14. DWV964-18

Hoofdklasse B

Meerssen - JVC Cuijk 1-0
13' Mixhael Ramakers 1-0

EVV - OJC Rosmalen 2-1
4' Tom Timmermans 1-0
44' Arda Havar 1-1
81' Joost Bosma 2-1

Wesley Meeuwsen (OJC Rosmalen)

UNA - Gemert 3-2
6' Jorg Hazenveld 0-1
31' Timmy Strijbosch 1-1
35' Bas van de Berk 1-2
79' Timmy Strijbosch 2-2
86' Niek van Boekel 3-2

Bijzonderheden: Sven van Ommeren (Gemert) stopt penalty

Deurne - LONGA 4-0
12' Joep Sijbers 1-0
15' Bart van Schijndel 2-0
78' Maarten Vos 3-0
90' Joep Sijbers 4-0

Baronie - DESK 1-0
8' Ruud van Stokkum 1-0

Dijkse Boys - Schijndel 1-2
15' Bas Smulders 0-1
75' Engin Ozer 0-2
93' Anthony de Haan 1-2

Venray - Papendrecht 1-3
20' Samir Acharrat 0-1
30' Robert-Jan de Vos 0-2
' Jay Luciano 0-3
80' Freek Thoone 1-3

Jay Luciano (Papendrecht)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie92216-6
2. JVC Cuijk92021-9
3. UNA91919-9
4. EVV91815-10
5. Dijkse Boys91413-11
6. Gemert91215-12
7. Papendrecht91111-12
8. Deurne91012-11
9. Venray91015-19
10. Meerssen91011-16
11. DESK91013-22
12. Schijndel9810-12
13. OJC Rosmalen979-14
14. Longa927-24


Hoofdklasse C

WKE - De Bataven 6-0
20' Berend Oosting 1-0
37' Paul Weerman 2-0
66' Almar Doek 3-0
70' Bjorn Zwikker 4-0
80' Bjorn Zwikker 5-0
90' Bjorn Zwikker 6-0


HSC'21 - Alcides 7-0
1' Maurice Bartelds 1-0
15' Tim Pothast 2-0
23' Robert Wilens 3-0
66' Chris Elfrink 4-0
67' Robert Wilens 5-0
74' Daan Akkermans 6-0
83' Michael Vlaanderen 7-0

Germania - WSV 1-1
25' Anouk Rest 0-1
89' Pascal van den Hombergh 1-1

Be Quick 1887 - Sneek Wit Zwart
34' Hohan Molenaar 1-0
39' Age Hains Boersma 1-1
60' Willem Lanjouw 2-1
78' Erwin Swart 2-2

90. Klaas Schotanus (Sneek/2x geel)

De Treffers - Quick'20 0-2
67' Daan van Benthem 0-1
89' Kevin Winkelhuis 0-2

Joure - Achilles'29 0-4
24' Roy Grootaert 0-1
53' Thijs Hendriks 0-2
67' Bob Verweij 0-3
75' Tim Verhoeven 0-4

Babberich - Lienden 0-3
18' Jeroen van de Kerkhof 0-1
31' Jeroen van de Kerkhof 0-2
46' Jesse Pastoors 0-3

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. HSC '21 / Carparc92224-7
2. Quick '2091819-12
3. WKE81723-6
4. Lienden81719-9
5. Be Quick 188791614-10
6. De Treffers91512-9
7. Achilles'2981110-6
8. Sneek Wit Zwart91110-14
9. WSV8811-15
10. Alcides987-20
11. Germania975-13
12. Joure8610-19
13. Babberich868-17
14. De Bataven933-18

Porto klopt bekerhouder Sporting

FC Porto heeft Sporting Portugal uit het bekertoernooi gekegeld. In de vierde ronde was Porto na een 1-1 eindstand beter in het nemen van strafschoppen.

Keeper Helton stopte de inzet van Abel en bezegelde daarmee het lot van de bekerhouder. Liedson had voor rust de score geopend voor Sporting na een fout in de verdediging van Porto. De Braziliaanse spits Hulk bracht de bezoekers na rust met een hard schot langszij.

De wedstrijd leverde veertien gele kaarten op. Bovendien werden er drie spelers met rood uit het veld gestuurd.

Geen DLC voor Grand Theft Auto IV dit jaar?

Grand Theft Auto IV was een zeer groot succes voor de mannen van Rockstar. Om meer mensen te trekken voor de Xbox 360 versie van de game hadden ze een deal met Microsoft dat deze exclusieve downloadable content zou krijgen. Helaas weten we nog steeds niet wanneer we deze kunnen verwachten. Herfst 2008 werd altijd genoemd, maar dat wordt waarschijnlijk niet gehaald.

Rockstar co-founder Dan Houser heeft in een interview gezegd dat ze nog steeds niet weten wanneer de downloadable content voor GTA IV gaat verschijnen. Ze hopen dat ze in de komende weken meer duidelijk kunnen maken. Volgens Houser zijn ze meer bezig met de kwaliteit van de content dan de releasedate te halen.


It's going well. But we don’t know a date. We hope to be announcing that in the next few weeks. We're still figuring out a few things. We're more focused on quality than dates, always have been. But the development is going really good.

Wanneer we de DLC kunnen verwachten is dus niet bekend maar het ziet er naar uit dat het niet meer dit jaar gaat worden.

Veel user-generated levels LittleBigPlanet verwijderd

Nu LittleBigPlanet enkele dagen uit is in Europa en wat langer aan de andere kant van de oceaan, steken steeds meer klachten van users die hun levels verwijderd zagen worden de kop op. Het lijkt erop dat je niet zo vrij bent om te maken wat je wilt als je zou verwachten. Veel user-generated levels worden verwijderd vanwege copyright problemen.

Levels die verwijderd zijn, omdat ze bijvoorbeeld een Mario, Sonic of Metal Gear Solid als thema hadden, kunnen ook niet opnieuw gepubliceerd worden. De levels moeten, indien verwijderd, geheel opnieuw gemaakt worden, wat natuurlijk zeer demotiverend werkt als iemand er uren tijd in gestoken heeft om het level te maken.

Bij ontwikkelaar Media Molecule hebben ze de klachten ook gehoord en geeft aan dat het moderatiesysteem vooralsnog in review is. Zo willen ze in de toekomst (betere) feedback gaan geven over waarom levels gemodereerd worden. Als een level nu gemarkeerd wordt met de grief tool dan wordt het level door een moderator gechecked of het wel of niet in strijd is met de EULA. Als het level in strijd is met deze voorwaarden dan wordt het level gemodereerd en krijg je een bericht daarover.

Vooralsnog adviseert Media Molecule om geen mogelijk ongeschikte content te maken voor gebruikers van elke leeftijd en niets te maken wat copyright kan schenden. Wat je dus zal krijgen is dat de leukste levels die er tot voor kort waren, zoals over Mario en God of War, weg zullen blijven.


Ook dit level is inmiddels verwijderd...

Lees ook de review van LittleBigPlanet!

Internetapotheek krijgt boete

Een internetaanbieder van geneesmiddelen heeft een boete van ruim 58.000 euro opgelegd gekregen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De boete werd opgelegd omdat de 'internetapotheek' hogere tarieven rekende dan wettelijk toegestaan is.

De NZa maakte vandaag bekend dat consumenten 3,50 tot 20 euro per bestelling te veel betaalden, wat de leverancier in totaal 23.000 euro extra opleverde. De wanpraktijken kwamen aan het licht na een signaal van de Consumentenbond dat internetapothekers mogelijk onjuiste tarieven in rekening brachten. De beboete aanbieder is volgens de NZa inmiddels gestopt met het te duur aanbieden van de medicijnen.

Peru klaagt Yale aan voor opgravingen

De Peruviaanse staatskrant El Peruano meldt dat de Amerikaanse universiteit Yale binnenkort wordt aangeklaagd door Peru. Het zou alles te maken hebben met de opgravingen die de Amerikaan Hiram Bingham deed in 1911.

De Amerikaanse wetenschappers groef in 1911 duizenden Inca-kunstvoorwerpen op in Peru's grootste toeristische attractie Machu Picchu. Bij de herontdekking van de ontoegankelijk stad in de Andes, werden duizenden botten, textiel en stukken aardewerk gevonden en vervolgens overgebracht naar Yale.

Eerder dit jaar bereikten Peru en Yale een akkoord dat er voorwerpen terug zouden gaan naar Peru. De overeenkomst ging uiteindelijk niet door, omdat het niet duidelijk was hoeveel voorwerpen zouden terugkeren.

Politie rukt uit voor bikini-zoekende tiener

De politie in het Duitse Rheydt rukte uit na een melding van een vrouw die in haar woning een ravage had aangetroffen. Zowel de vrouw als de politie dacht dat een inbreker de ravage moest hebben veroorzaakt, maar nader onderzoek wees uit dat de veroorzaker de dochter des huizes was die haar bikini had gezocht.

"Het leek te gaan om een klassiek geval van inbraak", laat een politiewoordvoerder weten. "Er waren wat dingen kapot gevallen, spullen waren verplaatst en veel kasten waren overhoop gehaald. Het was één grote chaos, maar we konden geen sporen van een inbraak vinden", liet een woordvoerder van de politie tegenover het Duitse persbureau DPA weten.

Terwijl de politie aan het zoeken was hoe de inbreker binnen had kunnen komen, kwam de dochter (16) van de vrouw thuis. Zij vertelde dat zij de ravage had aangericht tijdens haar zoektocht naar haar bikini, maar dat ze nog geen tijd had gehad om haar troep weer op te ruimen. "Mijn moeder zegt altijd wel dat ik veel troep maak en dat weet ik ook wel. Maar dat het zo erg was, had ik niet door."

Btw-fraude met luxe jachten

De Belastingdienst heeft nog 31 miljoen euro tegoed van eigenaren van luxe jachten en van bedrijven die btw hebben ontdoken. Dat is gebleken bij een Europees onderzoek naar belastingfraude bij de verkoop van 225 jachten.

Het ministerie van Financiën heeft dat vandaag bekendgemaakt. In elf landen moeten nog ongeveer driehonderd eigenaren en betrokken bedrijven een naheffing betalen. De totale waarde van de onderzochte jachten bedroeg meer dan een miljard euro.

Het onderzoek stond onder leiding van de Nederlandse en Franse Belastingdienst en douane. De meeste naheffingen vinden plaats in Nederland, Frankrijk en Engeland. De Nederlandse Belastingdienst kondigt aan het aantal controles in jachthavens te gaan opvoeren.

Twee constructies bleken populair te zijn om geen btw te hoeven betalen. Jachteigenaren maakten gebruik van de verschillen tussen landen bij het leasen van de boten. In werkelijkheid is er geen sprake van leasen, maar betaalt de eigenaar helemaal zelf voor de aanschaf van zijn jacht.

Voor boten van boven de 10 miljoen was de charterconstructie in trek. Die komt er op neer dat de jachten zogenaamd commercieel werden verhuurd, zodat btw kan worden teruggevraagd.

  (foto: ANP)

Metal Gear Solid 4 verwijzing in Resistance 2

Resistance 2 en Metal Gear Solid 4 zijn alle twee zeer grote exclusives voor de PlayStation 3. In Resistance 2 kunnen we zelfs zien dat Insomniac games erg blij is met Metal Gear Solid 4 door middel van een kleine verwijzing.

Het gaat hier om een Easter Egg. Deze Easter Egg is te vinden in de coöperatieve modus van Resistance 2. Wanneer je de 'Spec Op's' ammunitie kist bekijkt nadat 'prototype ammo berserk' is geactiveerd zal je zien wat de mening van Insomniac Games over MGS4 is. Resistance 2 is afgelopen week al verschenen in Noord-Amerika, wij mogen vanaf 28 november aan de slag.




'Huiselijk geweld neemt toe'

De Raad van Hoofdcommissarissen liet eerder vandaag weten dat het aantal gevallen van huiselijk geweld vorig jaar is toegenomen met drie procent. In totaal werden er 65.000 incidenten geregistreerd.

Zevenentwintig procent van alle mishandelingen vindt plaats in huiselijke kring. Er werd 3.600 keer melding gemaakt van mishandeling van kinderen tussen 0 en 13 jaar. Kinderen tot 18 jaar zijn in 14 procent van de gevallen getuige van huiselijk geweld.

Vanaf 2004 maakt de politie jaarlijks een analyse van het aantal gevallen van huiselijk geweld. De verwachting is dat het geweld tegen ouderen, als gevolg van de vergrijzing, zal toenemen. Bijna 7 procent van de slachtoffers is ouder dan 55 jaar.

De vier grote steden overhandigen vandaag een plan aan minister Hirsch Ballin van Justitie waarin voorstellen worden gedaan voor wetgeving tegen huiselijk geweld.

CD: Senses Fail - Life is not a Waiting Room

Senses Fail is één van de bands die enkele jaren geleden aan de wieg stond van de screamo-punk golf, samen met bands als Alexisonfire, Silent Drive en Thrice. Met Life is not a Waiting Room gaan ze nog gewoon op dezelfde voet door, en zien niet zoals Thrice de noodzaak om van muzikale koers te veranderen. Deze jongens uit New Jersey blijven doen waar ze goed in zijn, namelijk het er uit schreeuwen van hun diepste emoties, die over het algemeen worden veroorzaakt door uitmakende vriendinnetjes en puberale onzekerheden.



[NBA] Lakers winnen van Rockets

Het leek erop dat de Los Angeles Lakers hun eerste verlies van het seizoen gingen lijden. Het team onder leiding van coach Phil Jackson stond maar liefst zestien punten achter bij de rust. Na de rust herstelden de jongens in het purple and gold zich en wonnen met 111-82 van de Houston Rockets.

In de eerste helft werd er slecht met de bal omgegaan. De balvaste jongens als Pau Gasol, Kobe Bryant en Lamar Odom verloren de bal steeds. Alle drie spelers hadden vier keer de bal zomaar weggegeven of zoals dat in basketbaltermen genoemd wordt, een turn-over. Op het offensieve vlak herstelde Bryant zijn fouten door 23 punten te scoren, drie assists te geven en drie rebounds te pakken. Gasol pakte vijftien rebounds en scoorde twintig punten. Lamar Odom moest het doen met negen punten in 24 minuten speeltijd. Jordan Farmar, de kleine guard van de Lakers, heeft tot nu toe een geweldig seizoen gedraaid. De voormalige guard van UCLA scoorde zestien punten en gaf zes assists.

Bij de Rockets werd er veel verwacht van Tracy McGrady maar de lange guard bleef steken op drie punten in 33 minuten speeltijd. Yao Ming moest het doen met twaalf punten en acht rebounds. De Argentijn Luis Scola scoorde ook twaalf punten maar pakte wel negen rebounds. De grote verrassing was Aaron Brooks met twintig punten en vier assists.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersHouston Rockets111-82
Sacramento KingsGolden State Warriors115-98
Denver NuggetsMemphis Grizzlies100-90
Oklahoma City ThunderAtlanta Hawks85-89
Detroit PistonsBoston Celtics76-88
Los Angeles ClippersDallas Mavericks103-92
New York KnicksUtah Jazz107-99
Charlotte BobcatsToronto Raptors79-89

Vd Vaart: "Geen zorgen over Real-defensie"

Afgelopen weekend had Real Madrid enorm veel moeite met promovendus Malaga. Dankzij een ijzersterke wedstrijd van Gonzalo Higuain wist de Koninklijke uiteindelijk een 4-3 overwinning uit het vuur te slepen.

De Madrilenen moesten echter drie tegentreffers incasseren, waardoor er na afloop weer vraagtekens werden gezet bij de huidige defensie. In tien competitiewedstrijden moest doelman Iker Casillas al zestien keer de trieste gang naar het net maken.

Middenvelder Van der Vaart heeft geen duidelijke verklaring voor dit grote aantal tegengoals. "Het is moeilijk uit te leggen waarom we zo wisselvallig zijn. We krijgen een hoop tegengoals te verwerken, maar ik denk dat het gewoon een slechte periode is," zei Van der Vaart op de website van zijn club.

"Maar als we kalm blijven, zullen we vanzelf beter gaan spelen. We moeten onszelf niet zenuwachtig gaan maken, want als we dat gaan doen zullen we alleen maar slechter gaan spelen," aldus de middenvelder.

Van der Vaart blijft derhalve rustig. "We moeten onszelf op ons eigen spel blijven focussen en niet bezig zijn met wat andere ploegen doen of niet doen. Langzaam maar zeker worden we beter, we zijn op de goede weg."

Van Lingen assistent, Advocaat blijft bij Zenit

Bert van Lingen wordt de opvolger van Cor Pot bij Zenit Sint-Petersburg. Van Lingen zal bij de Russen de assistent worden van trainer Dick Advocaat.

Advocaat verlengde onlangs zijn contract bij Zenit met een seizoen. De oefenmeester had reeds te kennen gegeven dat hij een Nederlandse vervanger voor Pot wilde omdat die vertrok.

Van Lingen en Advocaat werkten al eens eerder samen. Tijdens Euro 2004 was Van Lingen ook al assistent van Advocaat, die toen bondscoach van het Nederlands elftal was. Tijdens het door Nederland gewonnen EK in 1988 was Van Lingen de rechterhand van bondscoach Rinus Michels.

Pot zou intussen bij de KNVB in beeld zijn. Hugo Borst meldde zondag echter in Studio Voetbal dat hij deze week met Sparta Rotterdam een gesprek zal hebben over een functie als bestuurslid technische zaken bij de club.

Dingsdag heeft schouder uit de kom

De wedstrijd ADO Den Haag - sc Heerenveen is Michael Dingsdag slecht bekomen. De verdediger van de Friezen moest al na een klein half uur spelen naar de kant met een schouderblessure.

Bij een ongelukkige botsing schoot de arm van Dingsdag uit de kom. De verdediger werd vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd om alles weer op zijn plaats te laten zetten.

Ook ADO-speler Lex Immers kon het duel niet uitspelen vanwege een blessure. Immers moest in de eerste helft gewisseld worden vanwege enkelproblemen. Uiteindelijk bleek deze kwetsuur niet zo ernstig te zijn.

Van Basten boos na tigste geel Suárez

Ajax-trainer Marco van Basten kon tevreden zijn met het resultaat tegen Sparta (5-2 winst), maar zag ook dat Luis Suárez alwéér tegen een gele kaart aanliep wegens een 'schwalbe.' De coach overweegt zijn aanvaller een boete op te leggen.

Suárez was net terug van een schorsing en pakte tegen Sparta zijn zesde gele kaart van het seizoen. "Dat is veel en veel te veel", reageert Van Basten. "Luis is ongelooflijk belangrijk voor ons. Hij is bij bijna alle doelpunten betrokken, maar benadeelt ons ook met al die gele kaarten. Dat kan niet. We gaan met hem praten, ik sluit een boete niet uit."

De Uruguayaan dook zondagmiddag over het been bij Spartaan Kevin Strootman en dacht daarvoor een strafschop te krijgen. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf hem echter een gele kaart wegens een 'schwalbe'.

3,4 miljoen mensen zien 'Joran-uitzending'

De uitzending van Peter R. de Vries waarin Joran van der Sloot opnieuw het onderwerp was heeft ruim 3,4 miljoen kijkers getrokken gisteravond. Daarmee haalde het programma een marktaandeel van 47,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

In februari haalde een uitzending over Natalee Holloway nog ruim zeven miljoen kijkers. Gisteravond was een undercover-operatie te zien van De Vries die aan het licht bracht dat Van der Sloot zich zou bezighouden met voorbereidingen voor vrouwenhandel. Thaise vrouwen zouden in de Nederlandse seksindustrie aan het werk moeten worden gezet.

Opmerkelijk genoeg deed Paul de Leeuw het op Nederland 1 ook goed. Er keken bijna 1,5 miljoen mensen naar 'Mooi Weer De Leeuw The Day After', dat op precies hetzelfde tijdstip werd uitgezonden. Ook het voetballen deed het gisteren goed. Bijna drie miljoen mensen keken naar de samenvattingen van de wedstrijden in de eredivisie bij de NOS. Daarmee is het aantal kijkers weer bijna op het niveau van voor het moment dat de samenvattingen naar Talpa gingen.

Vrouw bungelt aan hoge brug

Een vrouw die dreigde zelfmoord te plegen is gisteren op heldhaftige manier gered. De vrouw wilde zichzelf in eerste instantie van het leven beroven door van de bijna zestig meter hoge Tyne Brigde, bij Newcastle upon Tyne in het noorden van Engeland, af te springen. Toen ze daar eenmaal hing bedacht ze zich en begon om hulp te roepen.

Voetgangers hoorden haar noodkreten en zagen haar aan de brug hangen. Politie en brandweer werden gewaarschuwd, waarop een brandweerman zich aan een touw naar beneden, richting de vrouw liet zakken. Vijftien minuten lang werd de vrouw door de reling van de brug vastgehouden door politieagenten en brandweerlieden tot ze gered kon worden.

Mark Fuller reed toevallig voorbij toen de spectaculaire redding in volle gang was. "Ze waren fantastisch", aldus Fuller over de hulpdiensten.

Foto's van de spectaculaire redding zijn hier te vinden.

Explosiegevaar Zeeburgertunnel

De Zeeburgertunnel in Amsterdam is vanochtend rond 8.15 uur door de politie in beide richtingen afgesloten. Een vrachtwagen heeft op de weg richting Zaandam een ongeval gehad en lekt nu brandstof. Volgens de politie is er sprake van explosiegevaar.

Er stonden in beide richtingen al files, die volgens de ANWB snel groeien. Nu stroomt ook de A1 voor knooppunt Watergraafsmeer als gevolg van de problemen bij de tunnel snel vol. Rond 8.30 uur stond hier al 18 kilometer file. Ook de A6 richting Lelystad slibt als gevolg van het ongeval snel dicht.

'FC Barcelona bekeek El Hamdaoui'

Bij de wedstrijd AZ - FC Twente van afgelopen zondag zaten ruim twintig scouts op de tribune voor Mounir El Hamdaoui. Volgens Sportweek had FC Barcelona ook een mannetje naar Alkmaar gestuurd om de verrichtingen van de topscorer van de Eredivisie in de gaten te houden.

El Hamdaoui scoorde tegen Twente alweer zijn dertiende competitietreffer van dit seizoen en heeft door zijn hoge productiviteit de aandacht weten te trekken van verschillende clubs. Ook Roger Lemerre, bondscoach van Marokko, was in Alkmaar aanwezig om de aanvaller te bekijken.

Diverse Spaanse kranten brachten El Hamdaoui de afgelopen week in verband met Barcelona. In de wedstrijd tegen Twente scoorde de aanvaller de 2-0 en stelde hij ploeggenoot Ari in staat om de 3-0 te maken.

Nederland kampt met flinke storm

Nederland heeft te kampen met zwaar herfstweer. Een flinke storm die over ons land trekt, heeft op verschillende plaatsen al aanzienlijke schade opgeleverd.

In Oudkarspel is een dak van een huis afgewaaid, dat vervolgens tegen de gevel van de buren aanvloog. Er zijn hierbij geen gewonden gevallen. En ook aan de kust is er veel overlast van de zware storm. In de kustprovincies zijn bomen omgewaaid en vlogen op verschillende plaatsen de pannen van het dak. Er zijn inmiddels meldingen gedaan van wateroverlast.

Ochtendspits

De combinatie van regen en harde wind zorgt ook op de Nederlandse wegen voor veel gevaar. De ANWB verwacht en drukke maandagochtend spits, waarbij om half acht al driehonderd kilometer file stond.  

Op verschillende plaatsen in het land staan lange files door ongevallen. Op de A20 tussen Gouda richting Hoek van Holland is een vrachtwagen met afval gekanteld op de verbindingsweg naar de A4 en ook verkeer richting Europoort zal om moeten rijden. Op de A2 richting Utrecht staat er vanaf de afrit Veghel ruim twintig kilometer file.

Treinverkeer

Ook het treinverkeer ondervindt veel last van het herfstweer. Als gevolg van gladde sporen en blaadjes op de rails, kunnen in het hele land vertragingen ontstaan. Wie met de trein reist, moet rekening houden met vertragingen van een kwartier tot een half uur, aldus spoorbeheerder ProRail vandaag.

"We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het voorkomen van dit soort problemen", stelt een zegsvrouw. Een systeem dat het spoor moet voorzien van Sandite, een gel met zand en metaaldeeltjes waardoor het spoor stroever gemaakt wordt, moet het probleem van gladde sporen voorkomen. "Maar de combinatie van wind en luchtvochtigheid van vandaag vormt de ideale combinatie voor mogelijke problemen."

Vooral in bosrijke gebieden, waar veel bladeren de rails op kunnen dwarrelen, zijn problemen met het treinverkeer.

Luchtvaart

Schiphol ondervindt geen problemen van de harde wind. Alle toestellen arriveren en vertrekken volgens schema, aldus een woordvoerster.

Van der Sloot ontvlucht huis

Het lijkt Joran van der Sloot toch te heet onder de voeten geworden in Thailand sinds de undercoveroperatie van Peter R. de Vries en zijn team. De 21-jarige Van der sloot is sinds vrijdagavond, de dag waarop het nieuws van de tweede undercoveroperatie naar buiten kwam, spoorloos verdwenen.

Justitie in Thailand is door de beelden van de undercoveroperatie en de enorme aandacht die deze in ons land kreeg wakker geschud. Via de ambassade heeft de Thaise justitie de beelden van de uitzending, die gisteren werd uitgezonden, opgevraagd. Het beeldmateriaal, dat laat zien dat Joran Thaise meisjes aanbiedt voor de Nederlandse seksindustrie, wordt nu vertaald door ambassadepersoneel, bevestigde De Vries gisteren.

Gevlucht 

Toen het nieuws van de nieuwe undercoveroperatie naar buiten kwam, heeft Van der Sloot vermoedelijk meteen Bangkok verlaten. Volgens getuigen heeft hij nog wel een feest bezocht, maar keerde hij daarna niet terug naar zijn huis. Een Nederlandse getuige laat weten dat hij 's avonds op een binnenlandse vlucht naar het eiland Koh Samui is gestapt. De getuige stelt dat hij Joran aan boord van het toestel heeft herkend.

De advocaat van Joran, mr. Bert de Rooij, heeft laten weten dat het overleg met zijn cliënt 'maar moeizaam' verloopt. "Ik hoop op snel contact. We zullen dan als eerste bespreken of het verstandig is om in Thailand te blijven. Van wat ik ervan hoor, is daar zelfs een voorarrest niet mals, ongeacht of er nu bewijs is of niet. Daar wil niemand in een cel belanden."

De zaak-Holloway

In het televisieprogramma over de vrouwenhandel van Van der Sloot werd ook aandacht besteed aan de beelden uit de zaak-Holloway. Verschillende wetenschappers lieten hun licht schijnen over de verklaringen van Joran die op band staan. De rechtspsychologen kwamen los van elkaar tot de conclusie dat de beelden 'authentiek' zijn en dat het onwaarschijnlijk is dat er sprake was van leugens of grootspraak.

"Joran voelde zich in de auto op zijn gemak", aldus Harald Merkelbach, hoogleraar rechtspsychologie. "Zijn verhaal tegen Van der Eem maakt een zeer authentieke indruk. Een cruciaal moment vind ik de bewegingen die hij maakt als hij zegt dat Natalee ging trillen. Dat doe je niet als je een verhaal fabriceert." Hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter is het met deze conclusie eens: "Het verhaal komt niet ingestudeerd over." Ook rechtspsycholoog Peter van Koppen komt tot deze conclusie: "Het meest waarschijnlijke scenario is dat hij in de auto de waarheid spreekt."

Vriendin

Ook een vriendin van Joran van der Sloot kwam aan het woord in de televisie-uitzending. Zij leerde Van der Sloot een jaar na de verdwijning van Holloway kennen. In de uitzending liet zij weten dat Van der Sloot toespelingen tegen haar maakte over het laten verdwijnen van een lijk. Ook liet hij doorschemeren dat zijn vader meer van de zaak wist. "Er is maar één iemand die precies weet wat er gebeurd is. Joran moest van hem altijd liegen en dingen verdraaien", aldus de vriendin over de betrokkenheid van de vader. 

De vriendin die in de televisie-uitzending te zien was, heeft vorige week een uitvoerige verklaring afgelegd bij de politie.

Jagers gaan wild bij A28 afschieten

De snelweg A28 over de Veluwe zal voorlopig bewaakt worden door jagers. Zij zullen wilde zwijnen die over dreigen te steken afschieten, om zo ongevallen te voorkomen. Dit is besloten na een spoedoverleg tussen Rijkswaterstaat, gemeenten, jagers, de politie en natuurorganisaties.

Het overleg vond plaats na een serie ongevallen op de A28 bij Nunspeet. Hier botsten vier auto's op een overstekend wild zwijn bij een afrit. "De afritten zijn de enige plekken die we niet met hekken kunnen beschermen tegen overstekend wild. Op alle andere plaatsen langs de weg staan wildroosters", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Schade 

Bij alle bovengenoemde ongevallen werd alleen schade veroorzaakt. Ze vonden plaats bij een afrit waar normaal nauwelijks wild oversteekt. "Daarom zijn we extreem nieuwsgierig wat die dieren daar plotseling doen." Terwijl dit uitgezocht wordt, zijn er wel maatregelen genomen om verdere ongelukken te voorkomen.

Na zonsondergang zullen de jagers posten bij de afritten. Wild dat over wil steken zal afgeschoten worden. Hoe lang de snelweg 'bewaakt' zal worden is nog onbekend. Om de automobilisten te waarschuwen zijn er borden geplaatst langs te weg.

Pijn in het hart 

Staatsbosbeheer werkt met pijn in het hart mee aan de maatregel. "Normaliter zijn we ertegen, tenzij, zoals hier, de verkeersveiligheid in het gedrang komt. Dan moet er geschoten worden", aldus woordvoerster Joke Bijl. Rijkswaterstaat, provincie en de wildbeheereenheid zullen op de lange termijn een 'wildezwijnenplan' maken. Hierbij worden mogelijke oplossingen als wildroosters bekeken om de overlast tegen te gaan.

Rijkswaterstaat meldt dat het voor het eerst is dat zwijnen ook de snelweg A28 oversteken. De wilde dieren veroorzaakten eerst met name op de provinciale wegen gevaar, maar de beesten rukken steeds verder op. Met voer wordt geprobeerd de dieren ergens anders heen te lokken, zodat ze daar nog afgeschoten kunnen worden.

Trein met atoomafval gearriveerd ondanks protest

Een trein met 23 ton kernafval uit het Franse La Hague heeft vanochtend zijn bestemming in Dannenberg in het noorden van Duitsland bereikt. Wel liep het transport forse vertraging op door acties van duizenden betogers langs de route.

Het is het grootste protest tegen een transport van kernafval tussen een opwerkingsfabriek in La Hague en een opslag in het Duitse Gorleben sinds 2001. Ongeveer 15.000 actievoerders zouden zich op verschillende plekken langs de route hebben opgesteld.

Het radioactieve afval wordt in Dannenberg op vrachtwagens geladen voor de laatste 20 kilometer van het transport naar Gorleben. Het afval wordt later vandaag in Gorleben verwacht. De Duitse politie heeft ongeveer 16.000 agenten ingezet langs de route.

Het transport kwam zaterdag net aan de Franse kant van de grens tussen Frankrijk en Duitsland gedurende twaalf uur stil te liggen, nadat drie actievoerders zich aan de rails hadden vastgeketend. Zondag staken honderden betogers barricades in brand op het spoor bij Hitzacker in Nedersaksen in Duitsland. De actievoerders staken tevens vuurwerk af. Het kwam tot gewelddadige botsingen tussen betogers en politie.

Rouvoet: seksmoraal jeugd losgeslagen

Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil een maatschappelijke discussie over de in zijn ogen "losgeslagen seksmoraal van de jeugd". Dat zei hij vandaag in een interview met het AD.

"Een meisje wordt gezien als gebruiksartikel en seks als ruilmiddel. Het begrip liefde speelt bij deze jongeren geen rol meer." Rouvoet benadrukte geen wettelijke maatregelen te eisen, maar een breed debat te willen. "Dit is meer dan een opvoedprobleem, het is een maatschappelijk probleem."

De bewindsman deed de uitspraken naar aanleiding van de documentaire Sex Sells, die vorige week op de televisie te zien was. Daarin vertellen jongeren onder meer seks te zien als ruilmiddel.

"Als de mentaliteit onder jongeren is dat je even naar een garagebox gaat en een meisje pakt als je zin hebt in seks, dan verdwijnt toch elk normaal zicht op relaties? Veel kinderen hebben een scheef beeld van seks, vriendschappen en relaties. En dat kán geen gezonde invloed hebben op de samenleving", stelt de minister. "Met 85 procent van de kinderen gaat het goed, maar als je kijkt naar de overige 15 procent, heb je het nog over heel veel kinderen met gedragsproblemen."

Minister Rouvoet  (foto: ANP)

Verkeersregelaar bewusteloos geslagen

Een woedende automobilist heeft gisteren in Alkmaar een verkeersregelaar het ziekenhuis in geslagen. De vrouw raakte door de klap bewusteloos en kwam in het ziekenhuis weer bij. Zij heeft aangifte gedaan wegens zware mishandeling.

De automobilist werd woedend toen hij zag dat de straat die hij wilde inrijden was afgesloten. De man stapte daarop uit en sloeg de verkeersregelaar bewusteloos. Vervolgens ging hij er snel vandoor, toen een andere verkeersregelaar te hulp schoot. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van de man. De politie roept getuigen op zich te melden.

Dit jaar werden al meer verkeersregelaars het slachtoffer van woedende automobilisten. Eind mei misdroeg een man zich op een woonboulevard in Heerlen. Hij reed daar een verkeersregelaar aan, die gelukkig niet gewond raakte. In augustus overleed een verkeersregelaar die was aangereden bij de Ikea in Amsterdam. De dader stond op een invalidenparkeerplaats en daar werd wat van gezegd. Vervolgens reed hij de man, die later aan hersenletsel overleed, aan.

Geen Nederlandse speelfilms bij 'Europese Oscars'

De lijst met nominaties voor de European Film Awards bevat dit jaar geen Nederlandse speelfilms. Het zijn vooral titels als Gomorra (Italië), Entre les Murs (Frankrijk), El Orfanato (Spanje) en Waltz with Bashir (Israël) die veel kansen maken op prijzen bij de uitreiking op 6 december.

Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. De speelfilm Duska van regisseur Jos Stelling, die was geselecteerd als Nederlandse inzending, viel in alle categorieën buiten de boot. Wel maakt een korte Nederlandse productie kans op een prijs. Eerder werd de film Raak van Hanro Smitsman al genomineerd als een van de veertien titels die kans maken op een bekroning in de categorie korte films.

De uitreiking van de EFA's, het Europese equivalent van de Oscars, vindt voor de 21e maal plaats. De ceremonie is dit jaar in Kopenhagen. De oeuvreprijs gaat dit jaar naar Dame Judi Dench, die momenteel in de bioscopen is te zien als M in de Bondfilm Quantum of Solace.

Activision weert zelfgemaakte Zelda-tracks van server

Eén van de features van Guitar Hero: World Tour is om met behulp van de uitgebreide Music Creator zelf liedjes te maken die gespeeld kunnen worden. World Tour director Brian Bright waarschuwde wel dat muziek waarmee copyrights geschonden worden van het netwerk verwijderd worden.

Net zoals je in LittleBigPlanet veel zelf gemaakte levels uit andere games tegen komt, zijn er ook voor Guitar Hero: World Tour al vele liedjes uit andere games nagemaakt, waarbij Zelda- en Mario-deuntjes het populairst zijn. Helaas voor de liefhebbers zijn deze melodietjes allemaal van het netwerk verwijderd. Degene die de deuntjes al hadden gedownload hebben geluk, ze worden namelijk niet van je harde schijf verwijderd.



Eersteklas pluizig slangenvoer

Het leven na de slachtpartij die begin september plaats had gevonden, toen Whisky per ongeluk over de omheining was gekropen en binnen vijf minuten haar volledige darminhoud over het zaagsel van de kooi had weten te verspreiden, was een pretje voor Hamster. Ten eerste had ze geen last meer van die vervelende marmot, ten tweede had ze een dubbel zo grote kooi en ten derde had ze nu twéé drinkflesjes.

Uitslagen Spanje speelronde 10

Ook na de tiende speelronde gaat Barcelona nog bovenaan in La Liga. De naaste belagers maakten echter geen fout en haakten aan. Twee spelers wisten deze speelronde viermaal te scoren.

Het in matige vorm verkerende Real Madrid ontving promovendus Málaga in het Santiago Bernabéu. Dat het een lastig duel zou worden werd al snel duidelijk, toen Eliseu de score opende. Gonzalo Higuaín wist de stand al snel weer gelijk te trekken, maar dat de Madrileense defensie veel te wensen overliet bleek even later alweer, toen Nabil Baha de 1-2 binnenschoot. Wederom Higuaín zorgde vanaf de stip nog voor rust voor de gelijkmaker. Door een rode kaart van Sergio Ramos kon Málaga in de tweede helft weer hopen op een stunt. Apoño maakte zelfs de 2-3 vanaf elf meter, maar Higuaín was onstuitbaar. De Argentijn wist nog tweemaal doel te treffer en hield de punten in Madrid.

De vier treffers van Higuaín leken Barcelona-spits Samuel Eto'o niets uit te maken. In het thuisduel met Real Valladolid liet de spits uit Kameroen er geen gras over groeien en deed het kunstje gewoon ook. Eto'o maakte eveneens vier treffers, maar deed dit allemaal nog in de eerste helft. Barça wist de voorgaande zeven competitieduels ook winnend af te sluiten, en lijkt de te kloppen club. In de tweede helft, toen de thuisclub al wat gas terug had genomen, zorgden Eidur Gudjohnsen en Thierry Henry voor de eindstand van 6-0.

Ook Villarreal kon bij winst aanhaken bij de top. De nummer twee van de competitie kreeg Almería op bezoek in El Madrigal, en maakte snel duidelijk dat de bezoekers geen makkelijke avond zouden hebben. Met een mooi afstandsschot in de eerste minuut zorgde Giuseppe Rossi al voor de 1-0. Een kwartiertje later was de marge reeds verdubbeld. Joseba Llorente werkte een voorzet langs Diego Alves. Almería vocht ondanks de vroege tegenslagen voor een punt, maar kwam niet verder dan één treffer, een kwartier na rust. Pablo Piatti was het eindstation van een mooie aanval.

Valencia reisde af naar Getafe voor het duel met de gelijknamige club. Ondanks dat het duel vrij gelijk opging waren het toch de bezoekers die het beste met de kansen omsprongen. Na een half uur schoot Manuel Fernandes de eerste treffer binnen. Toen Roberto Soldado nog voor rust rood kreeg en Getafe met tien man liet staan was het duel praktisch gespeeld. In het tweede bedrijf kon Valencia rustig op zoek naar de beslissende goal. Die viel uiteindelijk na een uur, toen Joaquín Roberto Abbondanzieri verschalkte. Vicente bepaalde de eindstand op 0-3.

Sevilla deed wat het moest doen tegen Recreativo. Door een treffer van Frédéric Kanouté bleven de drie punten in Sánchez Pizjuan. Club Atlético de Madrid liet weer kostbare punten liggen. In Pamplona hield Osasuna de nul, maar wacht nog altijd op de eerste zege. Deportivo de La Coruña deed uitstekende zaken. Thuis werd er gewonnen van Espanyol, door een goal van Andrés Guardado. Mallorca liet een overwinning liggen tegen Athletic Club. Een 3-1 achterstand werd door Ion Vélez en Fernando Llorente in de slotfase nog weggewerkt.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
8/11Real Madrid CFMálaga CF4-3
8/11FC BarcelonaReal Valladolid CF6-0
9/11Deportivo de La CoruñaRCD Espanyol1-0
9/11RCD MallorcaAthletic Club de Bilbao3-3
9/11CD NumanciaReal Betis Balompié2-4
9/11CA OsasunaClub Atlético de Madrid0-0
9/11Real Racing ClubReal Sporting de Gijón1-0
9/11Villarreal CFUD Almería2-1
9/11Sevilla FCRC Recreativo de Huelva1-0
9/11Getafe CFValencia CF0-3

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona108112534-8
2Villarreal CF107302419-9
3Valencia CF107212323-9
4Real Madrid CF107212328-16
5Sevilla FC106222016-8
6Deportivo de La Coruña10433159-9
7Club Atlético de Madrid104241419-16
8Getafe CF103431310-12
9Málaga CF104151313-17
10Real Racing Club de Santander103341210-12
11RCD Mallorca103341211-15
12RCD Espanyol10334127-11
13UD Almería103341211-16
14Real Sporting de Gijón104061216-23
15Real Betis Balompié103251113-13
16Real Valladolid CF10316109-17
17RC Recreativo de Huelva1014575-15
18CD Numancia10217710-21
19Athletic Club de Bilbao10136610-20
20CA Osasuna1005553-9

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona13
2David VillaValencia CF10
3Gonzalo HiguaínReal Madrid CF9
4Lionel MessiFC Barcelona6
=Mate BilićReal Sporting de Gijón6
6Álvaro NegredoUD Almería5
=Joseba LlorenteVillarreal CF5
=Mohammed TchitéReal Racing Club5
=Raúl GonzálezReal Madrid CF5

Programma:

DatumThuisUit
16/11Athletic Club de BilbaoCA Osasuna
16/11Club Atlético de MadridDeportivo de La Coruña
16/11Real Betis BalompiéReal Racing Club
16/11RCD EspanyolCD Numancia
16/11Real Valladolid CFReal Madrid CF
16/11Valencia CFReal Sporting de Gijón
16/11UD AlmeríaRCD Mallorca
16/11Getafe CFSevilla FC
16/11Málaga CFVillarreal CF
16/11RC Recreativo de HuelvaFC Barcelona
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.