Hamilton: "Geen ruzie met Alonso"

Sally (Tessa)
Lewis Hamilton heeft bevestigd dat zijn voormalige teammaat Fernando Alonso geen probleem met hem had, maar wel met het McLaren-team en teambaas Ron Dennis. Alonso wilde de nummer één-status bij McLaren, maar Dennis weigerde dat.

Mede daarom bekoelde de relatie tussen de Spanjaard en het Britse team, en het werd een steeds ergere moddergooierij over en weer. Hamilton zei dat Alonso en hij echter nooit echt problemen hadden: "We hebben altijd respect voor elkaar gehad."

Tijdens de kwalificatie in Hongarije deed zich een incident voor - Alonso reed niet direct weg na zijn pitstop waardoor Hamilton opgehouden werd - leek het voor iedereen duidelijk: die twee mogen elkaar helemaal niet. Maar dat was een verkeerde interpretatie, zei Hamilton afgelopen weekend tijdens het Stars & Cars-evenement. "Ik denk niet dat Fernando en ik een bepaald conflict hadden samen. We zijn elkaar altijd blijven begroeten – zowel op als naast het circuit – en we respecteren elkaar."

Vlak na het eind van de afgelopen Grand Prix van Brazilië kwam Alonso de Brit feliciteren met zijn behaalde wereldtitel. Daarmee scoorde de Spanjaard, die dit jaar voor Renault reed, punten bij de McLaren-coureur: "Ik was aan het feesten met mijn team toen Fernando de garage binnenkwam, me omhelsde en feliciteerde. Kort daarna feliciteerde hij ook de rest van het team. Ik had al veel respect voor hem, maar zo'n gebaar tekent wat voor groot sportman Fernando is. Ik ben hem erg dankbaar voor zijn felicitaties."

Fernando Alonso vertelde echter halverwege het seizoen dat hij liever Robert Kubica of Felipe Massa de titel gunde, maar vooral niet McLaren. Dat was waarschijnlijk een vorm van een spelletje psychologische oorlogvoering.