Veel user-generated levels LittleBigPlanet verwijderd

Nu LittleBigPlanet enkele dagen uit is in Europa en wat langer aan de andere kant van de oceaan, steken steeds meer klachten van users die hun levels verwijderd zagen worden de kop op. Het lijkt erop dat je niet zo vrij bent om te maken wat je wilt als je zou verwachten. Veel user-generated levels worden verwijderd vanwege copyright problemen.

Levels die verwijderd zijn, omdat ze bijvoorbeeld een Mario, Sonic of Metal Gear Solid als thema hadden, kunnen ook niet opnieuw gepubliceerd worden. De levels moeten, indien verwijderd, geheel opnieuw gemaakt worden, wat natuurlijk zeer demotiverend werkt als iemand er uren tijd in gestoken heeft om het level te maken.

Bij ontwikkelaar Media Molecule hebben ze de klachten ook gehoord en geeft aan dat het moderatiesysteem vooralsnog in review is. Zo willen ze in de toekomst (betere) feedback gaan geven over waarom levels gemodereerd worden. Als een level nu gemarkeerd wordt met de grief tool dan wordt het level door een moderator gechecked of het wel of niet in strijd is met de EULA. Als het level in strijd is met deze voorwaarden dan wordt het level gemodereerd en krijg je een bericht daarover.

Vooralsnog adviseert Media Molecule om geen mogelijk ongeschikte content te maken voor gebruikers van elke leeftijd en niets te maken wat copyright kan schenden. Wat je dus zal krijgen is dat de leukste levels die er tot voor kort waren, zoals over Mario en God of War, weg zullen blijven.


Ook dit level is inmiddels verwijderd...

Lees ook de review van LittleBigPlanet!