Rouvoet: seksmoraal jeugd losgeslagen

Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil een maatschappelijke discussie over de in zijn ogen "losgeslagen seksmoraal van de jeugd". Dat zei hij vandaag in een interview met het AD.

"Een meisje wordt gezien als gebruiksartikel en seks als ruilmiddel. Het begrip liefde speelt bij deze jongeren geen rol meer." Rouvoet benadrukte geen wettelijke maatregelen te eisen, maar een breed debat te willen. "Dit is meer dan een opvoedprobleem, het is een maatschappelijk probleem."

De bewindsman deed de uitspraken naar aanleiding van de documentaire Sex Sells, die vorige week op de televisie te zien was. Daarin vertellen jongeren onder meer seks te zien als ruilmiddel.

"Als de mentaliteit onder jongeren is dat je even naar een garagebox gaat en een meisje pakt als je zin hebt in seks, dan verdwijnt toch elk normaal zicht op relaties? Veel kinderen hebben een scheef beeld van seks, vriendschappen en relaties. En dat kán geen gezonde invloed hebben op de samenleving", stelt de minister. "Met 85 procent van de kinderen gaat het goed, maar als je kijkt naar de overige 15 procent, heb je het nog over heel veel kinderen met gedragsproblemen."

Minister Rouvoet  (foto: ANP)