Politie rukt uit voor bikini-zoekende tiener

De politie in het Duitse Rheydt rukte uit na een melding van een vrouw die in haar woning een ravage had aangetroffen. Zowel de vrouw als de politie dacht dat een inbreker de ravage moest hebben veroorzaakt, maar nader onderzoek wees uit dat de veroorzaker de dochter des huizes was die haar bikini had gezocht.

"Het leek te gaan om een klassiek geval van inbraak", laat een politiewoordvoerder weten. "Er waren wat dingen kapot gevallen, spullen waren verplaatst en veel kasten waren overhoop gehaald. Het was één grote chaos, maar we konden geen sporen van een inbraak vinden", liet een woordvoerder van de politie tegenover het Duitse persbureau DPA weten.

Terwijl de politie aan het zoeken was hoe de inbreker binnen had kunnen komen, kwam de dochter (16) van de vrouw thuis. Zij vertelde dat zij de ravage had aangericht tijdens haar zoektocht naar haar bikini, maar dat ze nog geen tijd had gehad om haar troep weer op te ruimen. "Mijn moeder zegt altijd wel dat ik veel troep maak en dat weet ik ook wel. Maar dat het zo erg was, had ik niet door."