Uitslagen Spanje speelronde 10

Ook na de tiende speelronde gaat Barcelona nog bovenaan in La Liga. De naaste belagers maakten echter geen fout en haakten aan. Twee spelers wisten deze speelronde viermaal te scoren.

Het in matige vorm verkerende Real Madrid ontving promovendus Málaga in het Santiago Bernabéu. Dat het een lastig duel zou worden werd al snel duidelijk, toen Eliseu de score opende. Gonzalo Higuaín wist de stand al snel weer gelijk te trekken, maar dat de Madrileense defensie veel te wensen overliet bleek even later alweer, toen Nabil Baha de 1-2 binnenschoot. Wederom Higuaín zorgde vanaf de stip nog voor rust voor de gelijkmaker. Door een rode kaart van Sergio Ramos kon Málaga in de tweede helft weer hopen op een stunt. Apoño maakte zelfs de 2-3 vanaf elf meter, maar Higuaín was onstuitbaar. De Argentijn wist nog tweemaal doel te treffer en hield de punten in Madrid.

De vier treffers van Higuaín leken Barcelona-spits Samuel Eto'o niets uit te maken. In het thuisduel met Real Valladolid liet de spits uit Kameroen er geen gras over groeien en deed het kunstje gewoon ook. Eto'o maakte eveneens vier treffers, maar deed dit allemaal nog in de eerste helft. Barça wist de voorgaande zeven competitieduels ook winnend af te sluiten, en lijkt de te kloppen club. In de tweede helft, toen de thuisclub al wat gas terug had genomen, zorgden Eidur Gudjohnsen en Thierry Henry voor de eindstand van 6-0.

Ook Villarreal kon bij winst aanhaken bij de top. De nummer twee van de competitie kreeg Almería op bezoek in El Madrigal, en maakte snel duidelijk dat de bezoekers geen makkelijke avond zouden hebben. Met een mooi afstandsschot in de eerste minuut zorgde Giuseppe Rossi al voor de 1-0. Een kwartiertje later was de marge reeds verdubbeld. Joseba Llorente werkte een voorzet langs Diego Alves. Almería vocht ondanks de vroege tegenslagen voor een punt, maar kwam niet verder dan één treffer, een kwartier na rust. Pablo Piatti was het eindstation van een mooie aanval.

Valencia reisde af naar Getafe voor het duel met de gelijknamige club. Ondanks dat het duel vrij gelijk opging waren het toch de bezoekers die het beste met de kansen omsprongen. Na een half uur schoot Manuel Fernandes de eerste treffer binnen. Toen Roberto Soldado nog voor rust rood kreeg en Getafe met tien man liet staan was het duel praktisch gespeeld. In het tweede bedrijf kon Valencia rustig op zoek naar de beslissende goal. Die viel uiteindelijk na een uur, toen Joaquín Roberto Abbondanzieri verschalkte. Vicente bepaalde de eindstand op 0-3.

Sevilla deed wat het moest doen tegen Recreativo. Door een treffer van Frédéric Kanouté bleven de drie punten in Sánchez Pizjuan. Club Atlético de Madrid liet weer kostbare punten liggen. In Pamplona hield Osasuna de nul, maar wacht nog altijd op de eerste zege. Deportivo de La Coruña deed uitstekende zaken. Thuis werd er gewonnen van Espanyol, door een goal van Andrés Guardado. Mallorca liet een overwinning liggen tegen Athletic Club. Een 3-1 achterstand werd door Ion Vélez en Fernando Llorente in de slotfase nog weggewerkt.