3,4 miljoen mensen zien 'Joran-uitzending'

De uitzending van Peter R. de Vries waarin Joran van der Sloot opnieuw het onderwerp was heeft ruim 3,4 miljoen kijkers getrokken gisteravond. Daarmee haalde het programma een marktaandeel van 47,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

In februari haalde een uitzending over Natalee Holloway nog ruim zeven miljoen kijkers. Gisteravond was een undercover-operatie te zien van De Vries die aan het licht bracht dat Van der Sloot zich zou bezighouden met voorbereidingen voor vrouwenhandel. Thaise vrouwen zouden in de Nederlandse seksindustrie aan het werk moeten worden gezet.

Opmerkelijk genoeg deed Paul de Leeuw het op Nederland 1 ook goed. Er keken bijna 1,5 miljoen mensen naar 'Mooi Weer De Leeuw The Day After', dat op precies hetzelfde tijdstip werd uitgezonden. Ook het voetballen deed het gisteren goed. Bijna drie miljoen mensen keken naar de samenvattingen van de wedstrijden in de eredivisie bij de NOS. Daarmee is het aantal kijkers weer bijna op het niveau van voor het moment dat de samenvattingen naar Talpa gingen.