Ajax om de tafel met Van der Wiel

Ajax wil graag het contract van de jonge verdediger Gregory van der Wiel openbreken. Onder trainer Marco van Basten heeft Van der Wiel een basisplaats en heeft bij Ajax een contract tot medio 2011. De Amsterdamse club is erg tevreden over de ontwikkeling van de Ajacied.

Van der Wiel heeft een contract voor nog een paar jaar in Amsterdam. "Maar het lijkt me logisch dat we eens gaan zitten om te kijken of we hem nog langer aan ons kunnen binden."

Van der Wiel is opgeleid door Ajax en in Sportweek legt Blind uit dat hij dan ook perfect in het Ajax-systeem past. "Hij is door ons opgeleid. Met zo'n jongen ga je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk door. Gregory ontwikkelt zich ook heel goed. We zijn zeer tevreden."

Ook Robbert Schilder doet het dit seizoen verrassend goed in Amsterdam. De linksback mocht in de zomerstop vertrekken en leek dichtbij een overeenkomst met NAC Breda. De speler heeft een aflopende verbintenis bij Ajax en in de winterstop zal er gepraat worden over zijn contract.

"Ik ga ervan uit dat ik dit seizoen afmaak bij Ajax. Ik krijg meer speelminuten dan verwacht. Van Basten heeft ook gezegd dat hij me een goede voetballer vindt. Ik leer van hem en ook van de andere trainers. Aan de andere kant streef je natuurlijk naar een basisplaats, maar die zit er voorlopig niet in", liet Schilder in een reactie weten.