Di Montezemolo tevreden met afspraken

Ferrari-president en FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo is tevreden met de afspraken die hij en Toyota-teambaas John Howett dinsdag met de FIA hebben gemaakt. Eén van de met Max Mosley afgesproken zaken is de verlenging van de levensduur van de motoren naar drie races.

"Eindelijk krijgen we een economisch verantwoorde Formule 1", aldus Di Montezemolo in Gazzetta dello Sport. "Het was om drie redenen een zeer vruchtbare bijeenkomst. Ten eerste konden John Howett en ik de Formule 1-teams voor het eerst als eenheid vertegenwoordigen, ten tweede hebben de teams een unaniem voorstel kunnen voorleggen aan de FIA en ten derde hebben we afgesproken om na Brazilië weer bij elkaar te komen om verder te praten over welke kant we na 2010 op willen met de chassis en de motoren."

Ook legt hij de afspraken omtrent de motoren uit. "Een motor moet volgend jaar een levensduur hebben van drie races. Dit komt er op neer dat een team 25 motoren nodig heeft voor een seizoen. De kleinere teams zullen dan niet meer dan 10 miljoen euro per seizoen kwijt zijn aan de motoren."