Uitslag Dinamo Zagreb - NEC

Sjors (Sj0rSz)
Dinamo Zagreb heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup met 3-2 van NEC gewonnen. In de eerste helft konden de Nijmegenaren redelijk meekomen, maar in de slotfase werd de ploeg alsnog verslagen.

Dinamo Zagreb kwam na vier minuten spelen al op voosprong. Mandzukic wist de bal in de touwen te knallen, nadat Babos een corner van Morales niet goed wist te verwerken. In het vervolg van de eerste helft hield de thuisploeg het niveau hoog, maar meer dan een afgekeurde goal van Lovren gebeurde er niet. Toch wist NEC voor de thee nog terug te komen. Carlos werkte een dieptepass van Wisgerhof namelijk in eigen doel.

In de tweede helft wist NEC een nieuwe bliksemstart van de thuisploeg te voorkomen. Op defensief vlak stond alles als een huis en de Nijmegenaren wisten zo nu en dan voor gevaar te zorgen door middel van counters. Toch werd Dinamo Zagreb steeds sterker, maar een aantal reddingen van Babos hielden de mannen van trainer Been in de wedstrijd.

Uiteindelijk kwam NEC op voorsprong, nadat Janssen wist te scoren. Dinamo Zagreb toonde echter veerkracht en boog de achterstand in de slotfase, binnen het tijdsbestek van drie minuten, om in een voorsprong door doelpunten van Balaban en Vrdoljak.


Karakteristieken

Dinamo Zagreb - NEC 3-2
4’ Mandzukic 1-0
23’ Carlos 1-1 (e.d)
79’ Janssen 1-2
81’ Balaban 2-2
84’ Vrdoljak 3-2

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Oriekhov (Oek)
Stadion: Maksimir Stadion, Zagreb

Opstellingen

Dinamo Zagreb : Kelava, Lovren, Ibáńez, Carlos, Vrdoljak, Biscan, Sammir (Hrgovic/66), Badelj (Suárez/81), Mikic, Morales (Balaban/46), Mandzukic

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Radomski (Bouaouzan/87), Davids, Ntibazonkiza, Janssen, Schöne (van Beukering/86)