Warner Bros. gaat Britse uitgever SCi overnemen?

Morthill
Vorig jaar nam Warner Bros. de kleine ontwikkelstudio Traveller's Tales, bekend van games als LEGO Star Wars, over. Het lijkt er op dat het bedrijf nu weer een nieuwe aankoop wil gaan doen. De Britse uitgever SCi zou het doelwit zijn. Aanwijzigingen die duiden op de overname zijn bijvoorbeeld de flinke uitbreiding van het aandeel dat Warner Bros. in SCi heeft eerder deze maand. Inmiddels is 16,1% van de aandelen in handen van het Amerikaanse bedrijf. Eerder deze maand stapte ook al twee niet-executive bestuursleden van Warner Bros. op om ruimte te maken voor een mogelijke overname.

Een overname zal SCi ook niet slecht uitkomen, want heel goed gaat het momenteel niet met het bedrijf. De aandelen zijn het afgelopen jaar gekelderd van GBP 5,20 naar slechts 21,25 pence. Daarnaast zorgde een rel op Gamespot, waarbij verscheidene medewerkers opstapten, na een negatieve review voor Kane & Lynch voor een hoop negatieve reclame.

Officieel is er op dit moment nog niks. Beide bedrijven hebben nog niets gezegd over eventuele overnameplannen, maar dat zal als de overname er inderdaad komt, niet lang meer duren.