Ouders vertellen 3000 leugens tegen kind

Tijdens de opvoeding liegen ouders gemiddeld drieduizend keer tegen hun kind. Dit is gebleken uit onderzoek van de Britse internetpagina thebabywebsite.com. Het onderzoek, dat gehouden is onder 3000 ouders, wees uit dat ongeveer 66 procent van de ouders bereid is te liegen tegen hun kind wanneer al het andere gefaald heeft.

Acht van de tien ouders gaven aan dat zij de leugens vertellen om hun kinderen tegen de waarheid te beschermen en 46 procent gaf aan te liegen wanneer ze het echte antwoord op een vraag van het kind niet weten.

Oude leugens 

De meeste leugentjes die ouders vertellen, hebben ze van hun eigen ouders gehoord. Er bestaat zelfs een grote kans dat zij het weer van hun ouders hebben gehoord. Dit is ook de manier waarop fabels in de wereld komen en verspreid worden.

De meest voorkomende leugens 

De meest voorkomende leugen (door 84 procent van de ouders verteld) is dat de Kerstman alleen aan lieve kindjes cadeautjes geeft, gevolgd door de leugen dat de Kerstman alleen kindjes bezoekt die op kerstavond lief gaan slapen (80 procent).

Zestig procent van de ouders vertelt hun kind dat ze vierkante ogen krijgen van te lang televisie kijken en 48 procent van de ouders heeft hun kinderen verteld dat je van spinazie sterk wordt. De leugen dat je niet scheel mag kijken omdat je ogen zo blijven staan als de wind verandert, wordt door 39 procent van de ouders verteld.

Een kwart van de ouders heeft hun kinderen verteld dat je niet met je geslachtsdelen mag spelen omdat ze er anders afvallen en twintig procent van de kinderen is bang gemaakt met de leugen dat de politie je komt halen als je scheldwoorden gebruikt.

Voor je achtste goedgelovig 

Het grootste deel van de ondervraagde ouders gaf aan dat de kinderen stopten met het geloven van de leugentjes wanneer ze ongeveer acht jaar werden, maar alle leugens en informatie die de kinderen voor die tijd te horen krijgen vertellen ze door aan hun docenten, vriendjes en aan familieleden.