Alonso heeft keuze gemaakt

Peterselieman
Renault-rijder Fernando Alonso zegt er uit te zijn voor welk team hij volgend jaar zal gaan rijden. Hij zal de keuze na de Grand Prix van Brazilië bekend maken. De oud-wereldkampioen kan voor 2009 alleen nog instappen bij zijn huidige team Renault of Honda.

Het team van Honda rijdt dit jaar anoniem rond en wil met de introductie van KERS volgend seizoen een stap naar voren maken. Hierbij maken ze gebruik van de expertise die Ross Brawn met zich meebrengt. Renault daarentegen heeft gedurende het seizoen stappen gemaakt en heeft via Alonso de Grands Prix van Singapore en Japan gewonnen. Daarop moet Alonso zijn keuze baseren "Ik ben er voor 99 procent uit, maar pas na Brazilië zal iedereen het weten."

De overwinning in Singapore noemde Alonso nog geluk, maar die in Japan was een ander verhaal. "In Japan was er geen safety car zoals in Singapore. Niemand kan ontkennen dat we daar heel snel waren." De reden van de verbetering van de Renault gedurende het seizoen weet hij ook: "Vanaf het midden van het seizoen wisten we wat de problemen met de auto waren. Het duurde alleen langer dan gedacht voordat alle nieuwe onderdelen klaar waren. Nu blijkt dat het werkt, de auto is stukken beter geworden. Ik dank mijn overwinning in Japan dan ook aan de jongens in de fabriek, die zo hard gewerkt hebben."

Alonso heeft het momenteel goed naar zijn zin bij Renault en beseft dat het team het gat met Ferrari en McLaren nog niet gedicht heeft. "We zijn min of meer competitief, omdat we nooit opgegeven hebben."