FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 augustus 2008

Presidenten steken GeorgiŽrs hart onder de riem

De presidenten van vijf voormalige satellietstaten van de Sovjet-Unie zijn vandaag naar Tbilisi gereisd om de Georgiërs in hun verzet tegen de Russische overheersing een hart onder de riem te steken.

"Onze buur denkt dat hij tegen ons kan vechten. Wij zeggen nee", zei de Poolse president Lech Kaczynski in een toespraak tot een menigte Georgische burgers. Hij zei dat Rusland terug wil naar 'vroeger tijden'.

De Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko zei dat 'vrijheid waard is om voor te vechten'. Op de bijeenkomst waren ook de leiders van de Baltische republieken Litouwen, Letland en Estland. De Franse president Nicolas Sarkozy was ook in Tbilisi, maar hij gaf geen acte de présence.

Man bekent slippertje in slaap

Een Chinees heeft op een wel heel lullige manier opgebiecht te zijn vreemdgegaan. Al slapende deed hij namelijk zijn slippertje uit de doeken. Zijn vrouw die naast hem lag, heeft alles gehoord.

Vrouwlief dacht al een tijdje dat haar echtgenoot buiten de deur neukte, maar ze kon het helaas niet bewijzen. Haar man deed de laatste tijd nogal afstandelijk. Ook beantwoordde hij nimmer zijn gsm als zijn vrouw in de buurt was.

Op een gegeven moment hoorde ze manlief iets in zijn slaap mompelen. Hier sprong zij gelijk op in door hem uit te horen. Zo vroeg zij of hij er een ander op nahield, en tot haar verbazing werd die vraag met 'ja' beantwoord. Hierop vroeg zij waar die buitenvrouw dan wel niet woonde, en hij gaf spontaan het adres.

De volgende ochtend legde de vrouw haar man  zijn spontane antwoorden voor, maar hij ontkende de vragen te hebben beantwoord. Omdat zij het toch niet vertrouwde, besloot zij maar eens een kijkje te nemen bij het opgegeven adres. En inderdaad, hier trof zij haar echtgenoot samen met een vreemde vrouw aan.

Uitslagen oefenduels 12 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
De Graafschap
Oost
Sivasspor (Tur) 1-2
Twentse selectie Heracles Almelo
Fledderus (2), Overtoom
2-3
Harkemase Boys FC Groningen
Meerdink, Svejdik
1-2
Valencia (Spa) Vitesse
Pryor
3-1

Zenit wil De Guzman

De Russische krant Sports Daily maakt melding van de interesse van Zenit st Petersburg in Jonathan de Guzman. De Russische UEFA Cup winnaar wil de jonge Canadese Nederlander overnemen om het mogelijke vertrek van Andrei Arshavin alvast op te vangen.

Eerder deze week werd er op de officiŽle site van Zenit melding gemaakt over de belangstelling in Dinamo Moskou speler Miguel Alves Gomez Danni. Deze aanvallende middenvelder moet rond de 30 miljoen euro kosten, waardoor deze transfer op losse schroeven is komen te staan.

Hierbij lijkt Dick Advocaat zijn blik te hebben verlegd naar De Guzman. De 20-jarige middenvelder speelde reeds 94 competitieduels voor Feyenoord, waarin hij twintig keer wist te scoren. Op dit moment is de Feyenoorder met Nederland actief op de Olympische Spelen.

Grote daling olieconsumptie VS

Amerikanen hebben het afgelopen halfjaar een stuk minder olie geconsumeerd dan in dezelfde periode een jaar geleden. De dagelijkse consumptie daalde gemiddeld met 800.000 vaten per dag, de sterkste daling in 26 jaar.

Dat maakte het Amerikaanse energiebureau Energy Information Agency (EIA) vandaag bekend. De sterke daling wordt volgens de EIA veroorzaakt door de lagere economische groei in de Verenigde Staten en hogere brandstofprijzen.

De EIA verwacht nu dat de dagelijkse olieconsumptie over heel 2008 zal dalen met 480.000 vaten (van 159 liter). Voor het eerst rekent het Amerikaanse energiebureau ook op een dalende consumptie in 2009, namelijk met 120.000 vaten. De dagelijkse olieconsumptie zal dan ongeveer 20 miljoen vaten bedragen, het laagste niveau sinds 2003.

Doden bij busongeluk in westen van China

Een busongeluk in de roerige provincie Xinjiang in het westen van China heeft vanmiddag aan 24 mensen het leven gekost, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Het ongeluk voltrok zich in een bergachtig deel van de provincie.

In de bus zaten leerlingen die met hun ouders op weg waren voor een medisch onderzoek om te worden toegelaten tot scholen in het meer ontwikkelde oosten van China. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht, zegt Xinhua.

Rookverbod wordt veelal nageleefd

Vier procent van de horecagelegenheden die zijn gecontroleerd op het naleven van het rookverbod zijn in de fout gegaan. Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vandaag. De VWA deelde vier boetes en 127 schriftelijke waarschuwingen uit. In totaal bezochten inspecteurs sinds 1 juli 3151 horecagelegenheden.

De komende weken gaan controleurs opnieuw langs bij de 127 horecagelegenheden die de afgelopen zes weken een waarschuwing kregen voor het overtreden van het rookverbod.

De toezichthouder ontving verder ruim zevenhonderd klachten over overtredingen van het rookverbod. Horecagelegenheden waar over geklaagd wordt, ontvangen eerst een brief, waarna een controle volgt.

De vier boetes gingen naar twee bedrijven in Limburg en twee in Noord-Holland, waarvan een in Alkmaar. Het Alkmaarse café Lindeboom kreeg een boete van driehonderd euro. Inspecteurs waren zaterdagmiddag voor de tweede keer langsgegaan bij het café dat is aangesloten bij de Rokerskerk. Die 'kerk' meent dat het recht om te roken via een beroep op de vrijheid van godsdienst afdwingbaar is. De VWA deelt die mening niet.

De afgelopen weken werden ruim elfhonderd restaurants, vierhonderd fastfoodbedrijven, 550 eetcafés en lunchrooms, vierhonderd cafés en discotheken en tweehonderd recreatiebedrijven gecontroleerd. De controle bij sportkantines, theaters en sociaal-culturele instellingen was op een laag pitje komen te staan. Deze controles worden na de zomer opgepakt, meldt de VWA.

Nederland telt 65 duizend horecagelegenheden. De VWA wil er dit jaar 17 duizend controleren.

Slager beboet voor aanbieden verrot vlees

Een slager uit Amstelveen moet 2700 euro boete betalen omdat hij verrot vlees te koop aanbood. De Amsterdamse rechter legde de 69-jarige man dinsdag een boete op van 8580 euro, waarvan 5880 voorwaardelijk, meldt het Openbaar Ministerie.

De man stond eind vorig jaar op de markt in Utrecht met vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie. De voorraad van 1465 kilo was groen, zuur, had slijmlagen en stonk. Voor zover bekend is het rotte vlees niet daadwerkelijk aan de man gebracht.

Naast de boete kreeg hij een voorwaardelijke stillegging van zijn zaak van een jaar opgelegd, met een proeftijd van twee jaar.

Nabestaanden Somalisch jongetje in beroep

De nabestaanden van het Somalische jongetje dat tien kilometer onder een auto werd meegesleurd door een automobiliste, willen via het gerechtshof proberen haar alsnog te laten vervolgen. Dat heeft een nicht van de familie volgens een verslaggever van L1 aan de Limburgse omroep laten weten.

Volgens het Openbaar Ministerie kon de vrouw niet weten dat ze vorig jaar december het 8-jarige jongetje meevoerde van Maastricht tot haar huis in Eijsden. De volgende dag trof ze het kind dood aan in haar garage. Het OM had een reconstructie laten uitvoeren waaruit bleek dat de automobiliste onmogelijk kon horen of voelen dat het jongetje onder haar auto zat. Zij ging daarom vrijuit.

De nabestaanden van het slachtoffer hebben drie maanden de tijd om bij het gerechtshof in Den Bosch in beroep te gaan. Hierna moet de vrouw mogelijk alsnog voor de rechter verschijnen. Vooralsnog is er nog geen klacht binnengekomen bij het hof.

Veroordeelde agent Pijnacker-rellen naar hof

De agent die eind vorige maand werd veroordeeld voor zijn optreden tijdens de rellen in Pijnacker gaat in hoger beroep. Dat heeft zijn advocaat dinsdag laten weten. De 35-jarige hondenbrigadier Daniel S. kreeg van de rechtbank in Den Haag een geldboete van 750 euro opgelegd. Twee andere agenten werden vrijgesproken.

Alexander de Swart, advocaat van S., laat dinsdag weten de zaak voor te leggen aan het Haagse gerechtshof. S. zou een op de grond liggend slachtoffer met zijn wapenstok hebben afgetuigd. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van 140 uur geëist. De Swart stelt dat in de overweging om in hoger beroep te gaan is meegewogen dat het slachtoffer zelf heeft verklaard 'geen zin' te hebben gehad om weg te lopen toen dit hem werd bevolen. Ook zou hij hebben verklaard 'niet zo heel veel' van de klappen gevoeld te hebben.

In de nacht van 6 op 7 mei 2006 braken er bij het Oranjefeest in het Zuid-Hollandse Pijnacker rellen uit. De drie agenten van het korps Haaglanden gebruikten volgens het OM grof geweld tegen onschuldige feestgangers. Collega-agenten verklaarden tegen het OM dat ook zij vonden dat de drie te ver gegaan waren.

Beveiligingsmedewerkers van het Oranjefeest hadden destijds de hulp ingeroepen van de mobiele eenheid nadat er onder de 2500 bezoekers vechtpartijen waren uitgebroken. Toen agenten een relschopper in de boeien sloegen, keerde de menigte zich tegen de politie.

Man heet ineens 'Neuken' door sofi-chaos

In Duitsland krijgen dezer dagen 82 miljoen inwoners een nieuw sofinummer. Bij die operatie gaat van alles mis. Zo heet William Jung (79) ineens "William Ficken" (William Neuken).

Ook is de man volgens de brief van het Centrale Federale Ambt voor Belastingen ineens geboren in "Hamburg, Kazachstan", terwijl de Hanzestad nog gewoon in Noord-Duitsland ligt.

Dit heeft Bild, de grootste Duitse krant, dinsdag gemeld. Een Duits gezin in Hamburg is door de sofi-chaos ineens erg multicultureel geworden: De vader is volgens de belastingbrief ineens afkomstig uit Rusland, zijn vrouw uit Iran en hun zoon uit Spanje.

Moordenaar John Lennon nog zeker twee jaar vast

De moordenaar van John Lennon blijft nog zeker twee jaar in de gevangenis. Mark Chapman vroeg voor de vijfde keer vervroegde vrijlating aan, maar de paroolcommissie keurde dat dinsdag af.

Die was van mening dat zijn vrijlating niet in het belang van de gemeenschap is, meldden Amerikaanse media. De nu 53-jarige Chapman schoot op 8 december 1980 de ex-Beatle dood. Hij zit vast in een gevangenis in New York. Sinds 2000 kan hij iedere twee jaar om vervroegde vrijlating vragen.

Han Peekel kondigt terugkeer Wordt Vervolgd aan

Het populaire televisieprogramma Wordt Vervolgd komt dit najaar terug op de buis. Dat meldt presentator Han Peekel, die de serie in de jaren tachtig en negentig populair maakte. In het programma, dat een andere vorm zal krijgen, staan strips en tekenfilms centraal. Nieuw is de aandacht voor videogames.

Ook Peekel zelf wordt in een nieuw jasje gestoken. De 60-jarige presentator verschijnt onder meer in het programma als animatiefiguur. "Zo ben ik in staat om heel bijzondere dingen te doen", legt hij uit. "Misschien red ik wel een dame uit een brandend huis."

Het positieve karakter van het programma blijft gehandhaafd. De videogames die in het programma voorbijkomen, hebben dan ook alles te maken met stripfiguren en tekenfilmhelden. "Schietspelletjes waarin men alleen maar elkaar aan het neerschieten is, passen niet binnen het programma", stelt de presentator. Ook wil Peekel zich met het nieuwe Wordt Vervolgd niet alleen op kinderen maar ook op volwassenen richten.

Wordt Vervolgd werd van 1983 tot en met 1993 uitgezonden door de Avro. In 1994 verhuisde de serie naar Kindernet, waar het populaire programma nog drie jaar werd uitgezonden. Het onderdeel waarin kinderen hun favoriete stripfiguur imiteerden, was voor veel kijkers het hoogtepunt van de uitzending.

Volgens Peekel is er al een omroep bereid gevonden het programma uit te zenden, maar heeft hij afgesproken de naam daarvan en de startdatum nog niet naar buiten te brengen.

OS: Chinees meisje te lelijk

De openingsceremonie van de Olympische Spelen, die al eerder onder vuur lag toen bleek dat delen van het op televisie vertoonde vuurwerk van tevoren was opgenomen, heeft alweer een nieuwe smet op het blazoen. Tijdens de ceremonie werd door een Chinees meisje een 'ode aan het vaderland' gezongen. Nu blijkt dat het kindje playbackte.

De organisatie wilde namelijk niet dat het meisje dat het liedje werkelijk had ingezongen, het live zong voor het oog van de wereld. "Ze was te lelijk", aldus Cheng Qigang, die het muzikale spektakel regisseerde. "We wilden een perfect beeld brengen van onze cultuur, we wilden het beste voor onze natie."

Het zevenjarige zangeresje Yang Peiyi mocht het podium niet op, omdat haar tanden scheef staan. Ze moest het veld ruimen voor de negenjarige Lin Maoke, dat een sterretje is in China. Het probleem was, zo zegt Cheng, dat "het ene meisje heel mooi kon zingen, maar niet knap was. Het andere meisje was mooier, maar kon niet goed genoeg zingen. Op deze manier hebben we de perfecte combinatie."

 
Meat Loaf deed het al in 1979; de vrouw in de clip heet Karla DeVito, terwijl Ellen Foley de zang op zich nam.

 

FŠbregas en Tourť niet tegen Twente

Arsenal kan morgen in het duel tegen FC Twente niet beschikken over Cesc FŠbregas en Kolo Tourť. Beide kampen met blessures.

FŠbregas kampt met een hamstringblessure. Hij nam maakte vanwege zijn EK deelname pas afgelopen week tijdens het Amsterdam Tournament zijn eerste speelminuten van dit seizoen. Tourť heeft last van een blessure aan zijn heup. Hij was nog maar net hersteld van de ziekte malaria, die Tourť opliep tijdens een vakantie in Ivoorkust.

Naast deze twee mist Arsenal morgen in de voorronde van de Champions League ook Philippe Senderos, Samir Nasri, Abou Diaby, TomŠ® Rosickż en Eduardo. Vanwege de grote lijst afwezigen laat trainer ArsŤne Wenger waarschijnlijk de 17-jarige middenvelder Aaron Ramsey debuteren in Arnhem. "Dat zou goed kunnen," aldus de Fransman dinsdag.

'Benfica lonkt naar Colombiaanse spits'

Benfica is geÔnteresseerd in de Colombiaanse spits Radamel Falcao Garcia, zo meldt de Portugese sportkrant Record.

De club uit Lissabon zou vijf miljoen euro willen neertellen voor de Colombiaan. Deze transfersom is niks vergeleken met het prijskaartje dat River Plate, de huidige club van Falcao, om zijn nek heeft gehangen. De Argentijnen willen naar verluidt minimaal dertien miljoen euro voor hun spits.

Falcao Garcia is een alternatief voor Espanyol-aanvaller Luis Garcia FernŠndez. Eerder hadden de scouts van Benfica hun oog namelijk op deze voetballer laten vallen, maar de pogingen om de Spaanse international te contracteren zijn om een financiŽle redenen gestaakt.

De Colombiaanse spits is klaar voor het Europese voetbal. "Dit is een grote kans. Ik ben er klaar voor om door te groeien," aldus Falcao in Record. "Een transfer naar Benfica zou prachtig zijn."

De Tijger, zoals hij in ArgentiniŽ wordt genoemd, heeft naar eigen zeggen nog geen voorstel van de Portugese club ontvangen. Maar volgens de Braziliaanse krant O Globo vertrekt Rui Costa, de technisch directeur van Benfica, een dezer dagen naar ArgentiniŽ om hem vast te leggen.

58 'nieuwe' doden Oost-Duitsland

De breuk van Duitsland in de BRD en de DDR heeft meer levens gekost dan tot nu toe werd gedacht. Het Berlijnse Muur-museum heeft vandaag de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de jaren tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en 1961. De DDR voltooide de muur in Berlijn in dat jaar, maar over de periode ervoor is nog maar weinig bekend.

Eerder waren er echter ook al versperringen en hekken in Berlijn. Drie jaar na de oprichting van de DDR werd in 1952 de grens tussen Oost- en West-Duitsland al omheind en bewaakt. Ook werden er mijnenvelden en automatische wapensystemen aangelegd. De inwoners van de 'socialistische heilstaat' zochten namelijk massaal hun heil in het kapitalistische westen, en om leegloop te voorkomen werd het streng verboden zonder toestemming een land buiten het Warschaupact te bezoeken.

Het Berlijnse Muur-museum heeft in haar onderzoek 58 nieuwe slachtoffers ontdekt, waarmee het aantal burgerdoden in het Duitse grensconflict tussen 1945 en 1989 nu officieel tot 1303 is gestegen. Het museum blijft ondertussen doorzoeken, en zegt meer 'nieuwe' slachtoffers niet uit te sluiten.


Lou Reed - Berlin

Cuťllar definitief naar Villa

Carlos Cuťllar gaat het Schotse Glasgow Rangers voor het Engelse Aston Villa verruilen.

De overgang van de 26-jarige verdediger, die voor een bedrag van om en nabij de tien miljoen euro verkast naar Birmingham, is definitief afgerond. Hij tekent een contract voor vier jaar op Villa Park.

Zondag begint voor Aston Villa de Premier League. De club uit Birmingham neemt het dan op tegen Manchester City. Het duel is eventueel haalbaar voor de nieuweling.

Cuťllar wil door middel van zijn optredens in het shirt van Aston Villa proberen een uitverkiezing voor het nationale elftal van Spanje te bemachtigen.

Bok doodt Belg

Een 85-jarige Belg heeft een bezoekje aan een schapenweide gisteren niet overleefd. De man liep een weiland in het Belgische Ravels in om zich tussen de schapen en bokken te begeven. Een van de bokken werd plotseling agressief en viel de bejaarde man aan.

Hij maakte door de aanval een lelijke smak op de grond. De hulpdiensten hebben nog getracht de man nog te redden, maar dit bleek vergeefse moeite. Hij is enige tijd later overleden.


Bok' m d'r op!

Lips vijftiende op eventing

Tim Lips heeft de olympische eventingwedstrijd als vijftiende afgesloten. Na de cross stond Lips nog 27e.

Het laatste onderdeel, het springen, is het beste onderdeel van Lips en zijn paard Oncarlos. Met twee foutloze ritten wist hij twaalf plaatsen te stijgen.

Winnaar van de eventing werd de Duitser Hinrich Romeike, voor Gina Miles uit de Verenigde Staten en Kristina Cook uit Groot-BrittaniŽ. In de landenwedstrijd was er ook een Duitse overwinning. AustraliŽ werd daar tweede, terwijl Groot-BrittaniŽ het brons veroverde.

Duivenmelken is geen sport

Mannen die het houden van duiven als hobby hebben en hoog opgeven dat zij hiermee actief aan sport doen, zingen voortaan wel een toontje lager. Een Haarlemse rechter heeft namelijk beslist dat duivenmelken geen sport is. Door deze uitspraak moeten duivenmelkers voortaan 19 procent B.T.W. betalen over onder andere de duivenringen. Hiermee maakt de fiscus weer een enorme klapper, want jaarlijks gaan er 1,2 miljoen ringen doorheen met een waarde van vijftig cent per stuk.

Het houden van duiven is geen sport omdat er bij een sport sprake moet zijn van fysieke arbeid. De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie gaat nu in hoger beroep tegen dit oordeel van de rechter. Dammen en schaken zijn immers ook geen fysieke sporten vindt voorzitter Albert de Jong.

In een volgende rechtszaak wil hij duidelijk maken dat het spelen met duiven op z'n minst een denksport is. "Want met goeie duiven alleen win je geen wedstrijden."

 


De duiven op de Dam zagen het al aankomen

Disneyland Parijs begroet 200 miljoenste gast

Disneyland Parijs heeft vandaag naar eigen zeggen haar 200 miljoenste bezoeker verwelkomd. De familie Yernaux, uit Zuid-Frankrijk, arriveerde om 11.00 uur bij de ingang van het pretpark. Vader, moeder en hun twee kinderen werden opgewacht door Mickey Mouse, zijn vriendinnetje Minnie en de directeur van het park.

De familie bracht de dag kosteloos door in het attractiepark en mag eveneens gratis de nacht doorbrengen in een van de Disney-hotels.

Disneyland Resort Paris werd in 1992 geopend. Het park bestaat uit twee themaparken, een uitgaanscentrum en zeven hotels. Het park ligt in Marne-la-vallée, 32 kilometer ten oosten van Parijs.

Greenpeace voert actie op Noordzee

Greenpeace stort twee tot drie ton wegende natuurstenen in de Noordzee. De milieuorganisatie doet dit om het natuurgebied ten noordoosten van Groningen te beschermen tegen schadelijke bodemvisserij. "Wij willen dat de zee wordt beschermd", is op de website van Greenpeace te lezen over de actie.

De stenen van een kubieke meter groot worden vanaf een schip per kraan in het water gegooid. Volgens Greenpeace wordt in het Sylt Buiten Rif, dat tot het Duits Continentaal Plat behoort en beschermd gebied is, nog steeds op schadelijke manier gevist, onde andere door Nederlandse vissers.

Bodemvisserij is volgens Greenpeace een van de 'meest destructieve vismethodes'. Door netten over de zeebodem te slepen gaat er veel leven onder water verloren. Ook tast de winning van zand en grind het zeeleven aan. Greenpeace laat nu zware granieten rotsblokken in zee zakken, met de bedoeling vissers te hinderen.

Volgens Greenpeace worden EU-afspraken om het gebied te beschermen niet nageleefd. Uitstel is niet langer aanvaardbaar, vindt de milieuorganisatie.

ICC buigt zich over GeorgiŽ

Hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft informatie ontvangen over mogelijke oorlogsmisdaden in Georgië. Hij bekijkt de mogelijkheid om een vooronderzoek te starten.

Dit heeft de Argentijn vandaag desgevraagd gezegd tijdens een bezoek aan Senegal. Georgië en Rusland beschuldigen elkaar wederzijds van etnische zuiveringen. Ook mensenrechtenorganisaties zijn begonnen met het verzamelen van informatie over schendingen van het oorlogsrecht.

Georgië ratificeerde het Statuut van Rome, het oprichtingsverdrag van het ICC, in 2003. Rusland is geen partij bij het verdrag.

United lijkt naast Silva te grijpen

David Silva verkast hoogstwaarschijnlijk niet naar de Engelse Premier League. De sterspeler van het Spaanse Valencia zou tevreden zijn bij de Spanjaarden.

Meerdere Europese grootmachten hengelen naar de diensten van Silva, maar vooralsnog heeft alleen Manchester United een bod uitgebracht, zo meldt de BBC. Het bod van de Engelsen is door Valencia echter regelrecht naar de prullenbak verwezen, ondanks de flinke smak geld die aan een eventuele transfer verbonden zat: naar verluidt 25 miljoen euro.

De zaakwaarnemer van Silva, Julio Llorente maakte duidelijk waarom het bod zo resoluut werd afgewezen: "Silva wil niet in Engeland spelen, omdat hij het naar zijn zin heeft bij Valencia."

Barcelona en Real Madrid lijken de enige kanshebbers te zijn. "Zijn (Silva, red.) familie is gelukkig hier. Als hij naar een andere club zou vertrekken, zouden alleen Spaanse clubs een kans maken. Barcelona en Real Madrid bijvoorbeeld."

Uitslagen dag 4 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 4 vanaf een uur of twee Nederlandse tijd tot nu.

Badminton, heren

Enkelspel,achtste finales

Li Dan (Chi/1) - Park Sung-Hwan (ZKo) 21-8 21-11
Peter Gade (Den/8) - Shoji Sato (Jpn) 19-21 22-20 21-15
Chen Jin (Chi/4) - Erwin Kehlhoffner (Fra) 21-10 21-6
Hsieh Yu-Hsing (Tai) - Choong Hann Wong (Mas) 14-21 21-17 21-18

Dubbelspel, eerste ronde

Kido/Setiawan (Ino/1) - Guo/Xie (Chi) 22-20 10-21 21-17
Koo/Tan (Mal) - Sakamato/Ikedia (Jpn) 21-12 21-16
Logosz/Mateusiak (Pol) - Warfe/Smith (Aus) 21-13 21-16

Badminton, gemengd dubbel

Eerste ronde

Laybourn/Rytter (Den) - Saputra/Lo (Sin) 21-12 21-14
Limpele/Marissa (Ino/3) - Hopp/Overzier (Dui) 21-12 21-12
Lee/Lee (ZKo) - Cooper/Flavell (NZl) 21-12 21-11
Robertson/Emms (Eng) - Zheng/Gao (Chi/2) 21-16 21-19

Basketbal, heren

Groep B

Angola - Verenigde Staten 76-97

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten4198-146
2Spanje4166-141
3Griekenland3153-145
4Duitsland3159-153
5China2145-186
6Angola2142-192

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Handbal, heren

Groep B

Zuid-Korea - Denemarken 31-30
Ijsland - Duitsland 33-29

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1IJsland466-60
2Duitsland256-56
3Rusland259-60
4Zuid-Korea254-57
5Denemarken153-54
6Egypte150-51

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Hippische Sport

Eindstand, eventing individueel

1. Hinrich Romeike (Dui) Marius
2. Gina Miles (USA) McKinlaigh
3. Kristina Cook (Eng) Miners Frol.
4. Megan Jones (Aus) Irish Jester
5. Ingrid Klimke (Dui) Abraxxas
15.Tim Lips, On Carlos

Eindstand landenwedstrijd

1. Duitsland
2. Australie
3. Groot-Brittanie
4. Zweden
5. Nieuw-Zeeland

Hockey, dames

Groep A

Nederland - Zuid-Korea 3-2

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Nederland69-2
2Australie611-5
3China66-0
4Zuid-Korea06-8
5Spanje01-9
6Zuid-Afrika00-9

Nummer 1 en 2 gaan naar halve finales

Groep B

Duitsland - Nieuw-Zeeland 2-1

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Duitsland67-2
2Japan43-2
3Argentinie24-4
4Verenigde Staten23-3
5Groot-Brittanie13-7
6Nieuw-Zeeland02-4

Nummer 1 en 2 gaan naar halve finales

Schermen, heren

Sabel

1. Zhong Man (Chi)
2. Nicolas Lopez (Fra)
3. Mihai Covali (Roe)

Softbal

Japan - Australie 4-3

Tennis enkelspel, heren

Tweede ronde (belangrijkste partijen)

Roger Federer (Zwi/1) - Rafael Arevalo (Esa) 6-2 6-4
Paul-Henri Mathieu (Fra) - Nikolaj Davydenko (Rus/4) 7-5 6-3
Fernando Gonzalez (Chl/12) - Marin Cilic (Kro) 6-4 6-2
David Nalbandian (Arg/7) - Nicolas Masssu (Chl) 7-6 6-1

Michail Joezjny (Rus/13) - Thomas Johansson (Zwe) 7-5 6-2
Novak Djokovic (Ser/3) - Rainer SchŁttler (Dui) 6-4 6-2

Igor Andrejev (Rus) - Michael LIodra (Fra) 6-4 3-6 6-1
Rafael Nadal (Spa/2) - LIeyton Hewitt (Aus) 6-1 6-2


Dubbelspel eerste ronde (Belangrijkste partijen)

Clement/LIodra (Fra) - Erlich/Ram (Isr/3) 6-4 6-4
BjŲrkman/SŲderling (Zwe) - Nadal/Robredo (Spa/6) 6-3 6-3
Bhupathi/Paes (Ind/7) - Monfils/Simon (Fra) 6-3 6-3

Tennis dubbelspel, dames

eerste ronde (Belangrijkste partijen

Koeznetsova/Safina (Rus/1) - Santangelo/Vinci (Ita) 6-1 3-6 7-5
Williams/Williams (USA/2) 0 Benesova/Vaidisova (Tsj) 4-6 7-5 6-1

Voetbal, vrouwen

Groep E

China- Argentinie 2-0
Zweden - Canada 2-1

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1China75-2
2Zweden64-3
3Canada44-4
4Argentinie04-4

Nummers 1,2 en 3 naar kwartfinale

Groep F

Noord-Korea - Duitsland 0-1
Nigeria - Brazilie 1-3

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Brazilie75-2
2Duitsland72-0
3Noord-Korea32-3
4Nigeria01-5

Nummers 1,2 en 3 naar kwartfinale

Groep G

Noorwegen - Japan 1-5
Verenigde Staten - Nieuw-Zeeland 4-0

Eindstand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten65-2
2Noorwegen64-5
3Japan47-4
4Nieuw-Zeeland12-7

Nummers 1,2 en 3 naar kwartfinale

Volleybal, heren

Groep A

Venezuela - China 2-3 (24-26 25-22 25-15 25-21)

Opnieuw doelman op proef bij ADO

Dat ADO Den Haag met een keepersprobleem kampt moge duidelijk zijn. De Haagse club heeft opnieuw een doelman op proef, zo meldt RTV West.

Dieter Pauken is de gelukkige die ditmaal een contract probeert af te dwingen. Rooskleurig ziet het er echter niet uit. Eerder moesten Kemenes Szabolos, Michal Danek, Arni Gautar Arason, Milos VolesŠk en Oscar Moens de residentiestad al zonder verbintenis verlaten.

Momenteel houdt Pauken bij 1. FC KŲln de bank warm. De doelman is daar de derde keus. Omdat de sluitpost derde keus is in Keulen, mag hij transfervrij vertrekken.

Marcelinho van Wolfsburg naar Flamengo

De Braziliaanse spelmaker Marcelinho verruilt het Duitse VfL Wolfsburg voor Flamengo.

De 33-jarige creatieveling keert hiermee na meerdere jaren in Europa terug naar zijn vaderland. "Ik vind het moeilijk om Wolfsburg te verlaten want ik heb hier een mooie tijd gehad," sprak Marcelinho over zijn transfer.

De Braziliaan kwam begin 2007 over van het Turkse Trabzonspor, nadat hij eerder al actief was geweest bij Hertha BSC. Flamengo betaalt ongeveer ťťn miljoen euro voor Marcelinho.

AZ legt jonge IJslander vast

”lafur Karl Finsen heeft een contract getekend bij AZ. De 16-jarige aanvaller uit IJsland komt over van Stjarnan FC.

Finsen tekende vandaag (dinsdag) een contract tot de zomer van 2011 en zal in eerste instantie uit gaan komen in de A1 va de Alkmaarders.

"Ik ben naar AZ gekomen omdat ik hier de grootste kans heb om een betere speler te worden. Op welke plek ik het best tot mijn recht kom? Ik kan op alle posities in de aanval spelen," aldus Finsen op de clubsite van AZ.

Trainer Michel Vonk noemt de rechtsbenige Finsen een "technisch vaardige aanvaller met veel potentie om verder te komen. Tijdens zijn eerste optredens en trainingen bij AZ heeft hij een behoorlijke indruk op ons gemaakt."

Silva: "Mijn droom is Barcelona"

Valencia-middenvelder David Silva wordt na zijn sterke EK in verband gebracht met talloze clubs uit binnen- en buitenland.

De 22-jarige international lijkt echter niet te mogen vertrekken bij Valencia, dat dit seizoen weer mee hoopt te doen om de prijzen.

Als Silva gaat verkassen dan ligt zijn voorkeur in elk geval niet in Engeland. Geen kansen dus voor Manchester United en Liverpool, die het wel zien zitten in de flankspeler.

"Maar ik heb niet de intentie om in Engeland te gaan spelen," aldus Silva in The Daily Star. "Als ik Valencia verlaat dan is het mijn droom om naar Barcelona te gaan. Ik weet dat er interesse is van grote clubs, maar ik wil niet alleen weg voor het geld. Engeland heeft een van de grootste competities ter wereld, maar ik denk dat Spanje superieur is."

Massu, Davydenko naar huis

De olympisch kampioen van 2004, Nicolas Massu, is in de tweede ronde uitgeschakeld. De Chileen ging met 6-7 en 1-6 onderuit tegen David Nalbandian.

Massu kon de Argentijn een set tegenstand bieden, maar nadat hij die in de tiebreak had verloren, walste Nalbandian over de Chileen heen.

Ook Nikolay Davydenko kon zijn koffers pakken. De Fransman Paul-Henri Mathieu was met 7-5 en 6-3 te sterk voor de als vierde geplaatste Rus.

De drie favorieten voor het goud maakten geen enkele fout. Rafael Nadal gunde tegenstander LIeyton Hewitt slechts drie games. Ook Roger Federer en Novak Djokovic versloegen hun tegenstanders in twee sets.

470-dames zakken naar derde plaats

Het zeilduo Lobke Berkhout en Marcelien de Koning is na de tweede gezakt naar de derde plaats in het klassement. Na gisteren gingen de dames nog aan de leiding.

Onder toeziend oog van prins Willem-Alexander en prinses MŠxima werden de drievoudige wereldkampioenen vandaag vijfde en negende. "Het resultaat van gisteren is niet zo eenvoudig te herhalen. Vandaag was de wind stabieler, maar veel minder makkelijk te zien en te lezen op het water" aldus het duo. In de 470-klasse voor mannen werden de broers Sven en Kalle Coster twaalfde en tweede en klommen zo naar de zevende plaats.

Slachterij Friesland Vlees verkocht

De in opspraak geraakte slachterij Friesland Vlees is verkocht. Directeur Aaldert Wildeboer gaf eerder al aan dat hij het bedrijf wilde sluiten. Wie de koper is, wil Wildeboer niet zeggen. "Dat zien ze vanzelf wel", aldus een verbitterde Wildeboer dinsdag.

Het personeel staat vanaf 1 september op straat; voor hen is een sociaal plan opgesteld. Welke bestemming het bedrijf krijgt, is eveneens onbekend. Dick Heinen van FNV Bondgenoten liet weten dat er dinsdagmiddag nog een bod komt van een serieuze koper die een doorstart wil maken.

Doorstart of niet, voor Wildeboer is het een afgedane zaak. Zijn bedrijf kreeg in april negatieve publiciteit nadat minister Gerda Verburg van Landbouw zich mede naar aanleiding van een reportage van Tros Radar, kritisch had uitgelaten over de gang van zaken bij Friesland Vlees. Sindsdien kreeg het veel minder vee aangeboden voor de slacht.

VWA: supermarktvoedsel wel veilig

De voedselveiligheid in de Nederlandse supermarkten is niet in gevaar. Volgens de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is de suggestie dat dit wel het geval is onjuist. GPD-kranten schreven dinsdagochtend dat de VWA 'nauwelijks meer toekomt' aan inspecties van supermarkten. Ook dit laatste verwijst de autoriteit naar het rijk der fabelen.

In het artikel stond dat door voortdurende bezuinigingen bij de VWA het aantal controleurs sterk is gedaald, waardoor bedorven voedsel langer in de schappen blijft liggen. De VWA benadrukt dat de verantwoordelijkheid van het verkochte voedsel in eerste instantie bij de supermarkten zelf ligt. Die moeten ervoor zorgen dat de producten die ze verkopen veilig zijn. Ook klanten kunnen volgens de VWA zelf constateren of een product de uiterste houdbaarheidsdatum heeft overschreden.

Lesbische 'meemoeder' sneller erkend

Een lesbische vrouw kan straks gemakkelijker officieel ouder worden van het kind dat door haar partner is gebaard. Tussenkomst van de rechter is in de toekomst niet langer nodig. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) gaat dat regelen, heeft hij dinsdag aangekondigd.

Nu moet de 'meemoeder' het kind van haar partner adopteren. Daarvoor moet de rechter toestemming geven, met alle rompslomp van dien. Straks hoeft een vrouw alleen nog maar aan te geven of zij wel of niet officieel als ouder te boek wil staan. Hirsch Ballin volgt hiermee een vorig jaar uitgebracht advies van een commissie onder voorzitterschap van oud-staatssecretaris Ella Kalsbeek (PvdA). Al eerder drong een meerderheid van de Tweede Kamer aan op een gemakkelijkere erkenning van de 'meemoeder'.

Hirsch Ballin verwacht dat het nog wel even duurt voordat hij het wetsvoorstel over lesbisch ouderschap rond heeft, omdat de kwestie juridisch gecompliceerd is. In de tussentijd wil hij daarom doorgaan met het verkorten van de adoptieprocedure voor duomoeders. Een voorstel daarvoor is in behandeling bij de Tweede Kamer.

[Upd] KNVB schorst Van Hulten

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil scheidrechter Jack van Hulten voor drie wedstrijden, waarvan ťťn voorwaardelijk, schorsen. Aanleiding hiervoor is het incident waarbij Van Hulten PSV'er Ibrahim Afellay uitschold voor vuile tyfushond.

De aanklager acht het bewezen dat Van Hulten de woorden gesproken had, waarbij hij zich baseert op de verklaringen van Afellay zelf en van VVV-speler Frank van Kouwen. "Een scheidsrechter behoort altijd een voorbeeld van onberispelijkheid te zijn. Ik ben er van overtuigd dat Van Hulten de woorden 'vuile tyfushond' heeft gebruikt. Dat past een arbiter niet," aldus de aanklager.

Van Hulten ontkent dat hij Afellay uitgescholden heeft. Wel zegt hij dat hij hem 'een naar, vervelend typetje' genoemd heeft, iets wat zijn collega Ronald Schiphorst ook via de headset gehoord meende te hebben. Echter weet hij dit niet helemaal meer zeker. De advocaat van Van Hulten vindt niet dat de tuchtcommissie de leidsman mag veroordelen. "Een arbiter veroordelen is nogal wat."

Update:
De tuchtcommissie heeft de eis van de aanklager overgenomen. Dat betekent dat Van Hulten voor drie wedstrijden geschorst is, waarvan ťťn voorwaardelijk. De scheidsrechter liet meteen weten in beroep te gaan tegen de schorsing en de zaak bij de beroepscommissie voor te leggen. De arbiter heeft wel in overleg met de KNVB besloten om komend weekeinde geen voetbalwedstrijd te leiden.

Perez overweegt einde carriŤre

Er bestaat een mogelijkheid dat Kenneth Perez zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, mocht hij geen kans meer krijgen bij Ajax. Marco van Basten, oefenmeester van de Amsterdammers, zette de Deense speler terug naar Jong Ajax.

Afgelopen vrijdag liet Perez al weten naar de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) te stappen. "Zoals hij er nu instaat, is het Ajax en anders niets", liet zijn zaakwaarnemer, Karsten Aabrink, in een reactie weten.

Perez hoopt de komende week meer duidelijkheid te krijgen omtrent de situatie bij Ajax. Een half jaar geleden bewoog de Amsterdamse formatie hemel en aarde om de Deen terug te halen, maar nu blijkt dus dat er voor hem geen plaats meer is. Aabrink: "Ik weet dat Kenneth niet gehaald is door Marco van Basten, maar dat geeft hem nog niet het recht om zo met een speler om te gaan. Er is gekozen voor de jeugd, terwijl Kenneth juist terug naar Amsterdam moest komen om de jonge spelers bij de hand te nemen. Volgens mij is dat vorig seizoen goed gegaan."

Aabrink overweegt inmiddels ook om een gang naar de rechter te maken. Volgens de zaakwaarnemer is het 'slecht voor het voetbal'. "Maar wij zien geen andere uitweg. De communicatie met Ajax ligt sinds maandag stil. Destijds is er ook niet over een oplossing gesproken. De enige boodschap was: Kenneth moet naar de beloften."

Scheidsrechter Van Hulten drie duels geschorst

Scheidsrechter Jack van Hulten is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Dat heeft de tuchtcommissie van de voetbalbond vanmiddag besloten. De arbiter krijgt de straf voor het uitschelden van PSV-speler Ibrahim Afellay, eind juli.

In de oefenwedstrijd VVV-PSV zou de arbiter de middenvelder hebben uitgemaakt voor 'vuile tyfushond'. Van Hulten zelf ontkent: hij beweert Afellay een 'naar typetje' te hebben genoemd.

De straf voor de scheidsrechter komt overeen met de eis van de aanklager betaald voetbal.

Van Hulten gaat tegen de sanctie in hoger beroep. Hoewel de straf daardoor wordt opgeschort, hebben Van Hulten en de KNVB besloten hem dit weekeinde niet te laten fluiten. Nog niet bekend is wanneer het hoger beroep dient.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

OS: Zuid-Korea lastig voor hockeyploeg

De Nederlandse hockeysters hebben dinsdag ook de tweede groepswedstrijd bij de Olympische Spelen in Peking gewonnen. Dat ging echter met heel wat meer moeite dan zondag tegen Zuid-Afrika (6-0). De ploeg van bondscoach Marc Lammers won uiteindelijk op karakter van het meer dan lastige Zuid-Korea: 3-2.

Voor Nederland scoorde Maartje Paumen twee keer uit strafcorners (1-0 en 3-2). Janneke Schopman (2-1) trof eveneens doel uit een deels mislukte korte hoekslag. Oranje speelt donderdagochtend al om 08.30 uur (02.30 uur Nederlandse tijd) de derde wedstrijd tegen gastland China.

Zuid-Korea begon in Peking met een eervolle nederlaag tegen het sterke Australië (4-5). In dat openingsduel toonde de nummer tien van de wereldranglijst de fysieke kracht, de strijdlust en het scorende vermogen. Met deze drie kwaliteiten kreeg ook het gewaarschuwde Oranje te maken.

Dankzij treffers van Paumen en Schopman, beide uit strafcorners, nam de wereldkampioen in de eerste helft twee keer een voorsprong. Zuid-Korea liet zich niet ontmoedigen. Via twee treffers van aanvoerster Seon Ok Lee, een strafcorner en een strafbal, kwam de Aziatische ploeg weer op gelijke hoogte.

Uiteindelijk bleek de strafcorner van Paumen, die tegen Zuid-Afrika ook al twee keer scoorde, doorslaggevend. Een kwartier voor tijd sleepte de vleugelverdedigster haar ploeg naar de derde voorsprong. En die stond Oranje niet meer af.

Somberheid over Nederlandse economie

De economische groei komt volgend jaar uit op 1 procent, een kwart procent minder dan eerder geraamd. Volgens ingewijden blijkt dat uit nieuwe, nog vertrouwelijke cijfers van het Centraal Planbureau (CPB).

Ook over de ontwikkeling van de koopkracht is het CPB somberder. Voor vrijwel alle huishoudens zijn de vooruitzichten ongunstiger dan bij de vorige prognose. Volgens eerdere CPB-ramingen zouden de minima volgend jaar tot 1 procent koopkrachtverlies lijden.

De inflatie zal volgens het planbureau volgend jaar 3,8 procent bedragen, 0,3 procent meer dan eerder becijferd.

De ministers zijn terug van vakantie en beginnen morgen aan de reeks van vergaderingen over de begroting voor volgend jaar. Dat gebeurt dus aan de hand van cijfers die nog ongunstiger zijn dan voor hun vakantie. Het is de regering heel wat waard om bij sterk oplopende inflatie de koopkracht op peil te houden, vooral voor de laagste inkomens.

Minister Wouter Bos van Financiën wil de voorgenomen verhoging van de btw van 19 naar 20 procent met een jaar uitstellen. Dat is goed voor de koopkracht van de burgers. Met de opbrengst van 2 miljard euro zou de WW-premie voor werknemers worden geschrapt. Dat laatste is goed voor de werkgelegenheid. CDA-minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken wil vasthouden aan de afgesproken WW-maatregel.

Tweede seizoen X-Factor in de maak

X Factor keert terug op de Nederlandse televisie. Het tweede seizoen van de zangcompetitie gaat in januari van start bij RTL 4, zo heeft een woordvoerder van de zender dinsdag bevestigd. Net als in de eerste editie, die liep vanaf eind 2006, neemt Wendy van Dijk de presentatie voor haar rekening. Ze wordt bijgestaan door Martijn Krabbé, met wie ze eind vorig jaar Idols presenteerde.

Over de samenstelling van de jury, die eerder bestond uit Henkjan Smits, Marianne van Wijnkoop en Henk Temming, is nog niets bekend. Dat Smits meedoet aan het programma lijkt echter uitgesloten. Hij maakte vorig jaar de overstap naar SBS 6, waar hij meewerkte aan 'So you wannabe a popstar' en Holland's Got Talent.

In X Factor, een Brits concept, maken zowel solisten als zanggroepen kans op een platencontract. Ook de afzonderlijke juryleden strijden tegen elkaar. In de eerste serie begeleidde Smits de jongere solozangers, Temming de oudere solisten en Van Wijnkoop de groepen. Sharon Kips, die werd bijgestaan door Smits, kwam als winnares uit de bus.

Meisje wil via de rechter alsnog vmbo-diploma

De vader van een meisje uit Nunspeet heeft de rechter ingeschakeld om ervoor te zorgen dat zijn dochter haar vmbo-diploma krijgt. Het Nuborgh College Brouwerskamp in de Gelderse plaats had de scholiere na de examens laten weten dat ze geslaagd was. Twee weken later kreeg ze te horen dat ze alsnog gezakt was. Inmiddels was het te laat om aan de herkansingen mee te doen.

Het meisje had onvoldoenden voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde, maar kon die compenseren met minimaal een 7 voor Engels. Ze ontving op 11 juni een brief waarin stond dat ze geslaagd was voor haar vmbo. Voor Engels had ze toen een 7,3. Na een tweede correctieronde was dat cijfer veranderd in een 6,4, waardoor zij toch onvoldoende punten had om het diploma in ontvangst te mogen nemen, laat een woordvoerder van de rechtbank weten. Omdat de herkansingen al achter de rug waren, was ze aangewezen op het staatsexamen wiskunde, dat woensdag afgenomen wordt.

De Nunspeetse zal onder protest het wiskunde-examen afleggen, maar hoopt langs juridische weg alsnog haar diploma te bemachtigen. De zaak diende dinsdag bij de civiele rechter in Zutphen. De uitspraak volgt vrijdag. Komend schooljaar wil het meisje beginnen aan een mbo-opleiding grafische vormgeving.

Hockeyvrouwen verslaan ook Zuid-Korea

Na Zuid-Afrika met 6-0 te hebben verslaan, hebben de Nederlandse hockeydames ook hun tweede wedstrijd winnend weten af te sluiten. Zuid-Korea werd met 3-2 verslagen.

De wedstrijd kende een flitsend begin met drie treffers binnen zes minuten. Maartje Paumen scoorde vanuit een strafcorner, maar een minuut later kwam Zuid-Korea via ook een strafcorner weer langszij. Ook de 2-1 kwam voort uit een strafcorner. Janneke Schopman dook de bal binnen.

Bij de derde Nederlandse strafcorner werd gekozen voor de variant zonder succes. Eva de Goede kreeg de bal hard in haar gezicht. De speelster van Kampong keerde in de tweede helft echter gewoon weer terug in het veld.

Na de rust kwam Zuid-Korea snel op gelijke hoogte. Lee maakte uit een strafbal haar tweede treffer. Daarna drong Nederland aan maar lange tijd zonder succes. De vierde Nederlandse strafcorner in de wedstrijd leverde Nederland de 3-2 voorsprong op. Paumen schoot onberispelijk binnen. Even later joeg diezelfde Paumen haar vijfde strafcorner hoog over.

Donderdag speelt Nederland haar volgende wedstrijd. China is dan de tegenstander.

IJsboer: 'ik verkocht ijsje aan Maddy'

Maddy is niet dood, want ze heeft vorige week een ijsje gegeten. Dat zegt de 44-jarige Antonio, een Belgisch-Italiaanse ijsboer in Brussel. Hij reageerde in de media naar aanleiding van de bewakingsbeelden die een bank had gemaakt van een Engels sprekend blond kind en een gehoofdoekte allochtone vrouw.

De ijsboer: "Toen ik het ijsje wilde geven stond het meisje er als versteend bij. Het was geen normale situatie, normaal zijn kinderen blij als ze ijs krijgen. De begeleidster had het meisje echter stevig aan de arm vast en nam het ijs in ontvangst. En ik zag dat er een vlekje in de iris van het meisje zat, net als bij Maddy."

Overigens werd vandaag al bekendgemaakt dat het meisje niet Maddy is. De vader van het blonde kind heeft zich gemeld bij de politie en de vrouw was een nanny. Het is nu afwachten waar Maddy weer opduikt.

McLaren ontziet personeel in 2009

Ron Dennis heeft verklaard dat zijn werknemers meer tijd krijgen om hun familie te bezoeken. Een zomerstop is al een aardige onderbreking, maar volgend seizoen zullen de teamleden elkaar aflossen.

In 2009 staan er negentien races op het programma. "Ze krijgen niet genoeg tijd met hun families en de zomerstop geeft ze in ieder geval ťťn week waar ze niet op kantoor zitten of op een andere manier aan het werk zijn", aldus de teambaas van McLaren Mercedes tegenover CNN. "Het is een belangrijke manier om de teamleden gemotiveerd en tevreden te houden en de kalender van volgend jaar wordt moeilijk voor ze."

Daarvoor heeft Dennis een creatieve oplossing: "We zullen onze staf niet vragen om het hele seizoen door te werken. We gaan ze laten roteren." Ron Dennis heeft ook aangegeven pas te stoppen na het behalen van een titel: "Als ik me uit de Formule 1 terugtrek, dan alleen met een titel op zak." De focus gaat dan ook voorlopig niet naar het volgend seizoen, het team blijft liever aan de wagen van dit jaar sleutelen.

Door pech achtervolgde Parkshuttle gaat weer rijden

Na jaren van tegenslagen gaat het openbaarvervoerproject Parkshuttle in Rotterdam dit najaar weer rijden. Een woordvoerster van exploitant Connexxion meldde dinsdag dat reizigers vanaf 1 september met de zes uitvoerig geteste, onbemande bussen meekunnen.

Deze volautomatische voertuigen rijden tussen het metrostation Kralingse Zoom en het nabijgelegen bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel. Sinds 2006 liggen de shuttles uit de dienstregeling. Dat gebeurde na een nieuwe reeks tegenslagen. Al vanaf het begin wordt de Parkshuttle achtervolgd door pech.  In 2006 werd een deel van de vloot verwoest door een brand.  Eind 2005 kwamen twee shuttle-busjes al met elkaar in botsing.  Dat gebeurde amper een week nadat de onbemande shuttles in gebruik werden genomen.

Ontvoerde tuinkabouter keert terug na wereldreis

Een ontvoerde tuinkabouter is na een wereldreis van zeven maanden naar de tuin van een Britse vrouw teruggekeerd. Eve Stuart-Kelso vond haar aardewerken kabouter, samen met een fotoalbum die hem in twaalf landen laat zien, op een dag gewoon bij haar huis in Gloucester terug, zo melden Britse media vandaag.

De kabouter, Murphy genaamd, verdween op een dag spoorloos uit de tuin. Bij zijn spontane terugkomst was Stuart-Kelso hem allang vergeten. Ze was aanvankelijk geschokt en een beetje bang om de dwerg na zijn 'vakantie', in onder meer Nieuw-Zeeland, Thailand, Swaziland en Vietnam, weer thuis aan te treffen.

Daarna was ze blij verrast. "Er is meer in het leven dan de hele dag verkeer gade te slaan en door katten te worden ondergepist", schreef de nog onbekende ontvoerder in een briefje dat hij bij de tuinkabouter had gevoegd. De Britse politie zegt de ontvoering als een gewone strafzaak te behandelen.

De reisfoto's van de kabouter zijn hier te vinden...

Italiaanse top zit achter Ljungberg aan

De Zweedse international Fredrik Ljungberg zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort in de Italiaanse Serie A.

De 31-jarige middenvelder is sinds vorige week transfervrij, nadat hij met West Ham United is overeengekomen zijn contract te laten ontbinden. Ljungberg speelde tussen 1998 en 2007 voor Arsenal, waar hij veel furore maakte. Bij The Hammers wist de Zweed zich echter niet te onderscheiden.

Vanuit ItaliŽ is Lazio zeer concreet, maar ook AS Roma, Fiorentina en AC Milan zouden het zien zitten in Ljungberg, die overigens ook in verband is gebracht met de MLS.

NASA stelt lancering opvolger van spaceshuttle uit

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de eerste lancering van de opvolger van de spaceshuttle met zeker een jaar uitgesteld. De Orion, zoals het nieuwe ruimtevaartuig heet, moet nu in 2014 voor het eerst de ruimte ingaan. Dat heeft de NASA vandaag gezegd.

Door technische problemen en een gebrek aan geld slaagt de organisatie er niet in het Orion-programma te versnellen, zei een woordvoerder van de organisatie.

De Orion, die lijkt op een raket, moet onder meer nieuwe bemande missies naar de maan mogelijk maken. Ook wil de NASA met het vaartuig voor het eerst een mens op de planeet Mars zetten.

De NASA heeft nog vier spaceshuttles in gebruik. Na de ramp met het ruimteveer Columbia in 2003 besloot de organisatie om de vloot uit dienst te nemen. In 2010 wordt voor de laatste keer een shuttle gelanceerd.

'Amerikaanse sekte hongerde dreumes uit'

Een Amerikaanse dreumes wiens overblijfselen dit voorjaar werden gevonden in een koffer, is door een religieuze sekte uitgehongerd, onder meer omdat hij weigerde amen te zeggen na het eten. Dat heeft de politie in de stad Baltimore gemeld

Ria Ramkissoon, de 21-jarige moeder van Javon Thompson, is zondag aangeklaagd wegens moord. Drie andere leden van de sekte, met de naam 1 Mind Ministries, is eveneens moord ten laste gelegd.

Uit verhoor dat de politie afnam bij een anonieme informant en twee kinderen blijkt dat de sekteleden in december 2006 besloten het kind geen eten meer te geven. Javon was toen ongeveer vijftien maanden. Toen hij op gegeven moment stopte met ademen, werd er geen medische hulp ingeroepen, zo blijkt uit de interviews. De drie andere verdachten, twee van 21 en een van 40, werden in mei opgepakt in New York in een andere zaak, over voogdij.

Volgens Ramkissoons moeder valt haar dochter niets te verwijten en was zij net zo goed een slachtoffer van de sekte als haar kleinzoon. "Iemand besloot dat kind geen eten meer te geven en mijn dochter moest doen wat er gezegd werd."

Volgens documenten van de rechtbank voegde Ria Ramkissoon zich bij de sekte nadat haar kind was geboren. Haar moeder zag haar voor het laatst in april 2006. Later klaagde zij de sekte aan om te proberen de voogdij over haar kleinzoon te krijgen.  De twee verhoorde kinderen waren door de politie van Philadelphia bij de sekte weggehaald. Zij wisten te vertellen dat een van de redenen dat Javon geen eten meer kreeg, was dat hij weigerde amen te zeggen na het eten. Ook zou de sekte hem hebben beschouwd als een demoon. De anonieme informant zei dat sekteleden het lijkje nog een week in een kamer lieten liggen, omdat god hem wel uit de dood zou laten herrijzen. Toen dat niet gebeurde, stopten ze het lijkje in een koffer, die zo nu en dan werd geopend en met een desinfecterende spray werd bespoten om de stank te verhullen.

Begin 2007 verhuisde de sekte van Baltimore naar Philadelphia. Hier werd de koffer in april na een tip gevonden. De sekte was inmiddels verder verhuisd naar New York.

Genootschap: dood cameraman verschrikkelijk

Het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren noemt de dood van de Nederlandse cameraman Stan Storimans in Georgië verschrikkelijk. Dat laat voorzitter van het genootschap en hoofdredacteur van Elsevier Arendo Joustra dinsdag weten. Het genootschap wenst familie, vrienden en collega's van Storimans sterkte met het verwerken van dit verlies.

Stan Storimans kwam om het leven tijdens een bombardement van de Georgische stad Gori. Zijn collega-verslaggever Jeroen Akkermans raakte daarbij gewond.

Joustra prijst de Nederlandse regering voor het ontbieden van de Russische ambassadeur in Nederland. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) liet dinsdag weten opheldering te willen van de ambassadeur over de omstandigheden waarbij Storimans maandagnacht om het leven kwam.

FOK!columnist Bazbo schrijft boek

Krijg je geen genoeg van FOK!columnist bazbo? Dan is er goed nieuws, want hij heeft een boek geschreven. De titel is 'Alles kan kapot' en speelt zich af in de wereldstad Apeldoorn.

Bazbo, die in het dagelijks leven gewoon wordt aangesproken als Bas Langereis, beschrijft in 314 pagina's over dood, leven, verdriet en fantasie. Zelf noemt hij zijn werk autobiografisch. Maar het gaat vooral ook over zijn visie over vergankelijkheid. Zijn angsten en onzekerheden voeren de boventoon maar ook is er de vlucht in feest, muziek, drank en liefde. Niet dat het helpt overigens. Alles kan Kapot is vanaf 29 september te bestellen via uitgever FreeMusketeers.

Uitslagen dag 4 - middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 4 vanaf een uur of elf Nederlandse tijd tot nu.

Badminton, heren

Enkelspel,achtste finales

Bao Chunlai (Chi/3) - Przem. Wacha (Pol) 21-11 19-21 21-13

Basketbal, heren

Groep B

China - Spanje 75-85 nv

Gewichtheffen, vrouwen

Tot 63 kg

1. Pak Hyin-Suk (NKo) 241 kg
2. Irina Nekrassova (Kaz) 240 kg
3. Lu Ying-Chi (Tai) 231 kg
4. Christine Girard (Can) 228 kg
5. Nguyen Thi-Thiet (Vie) 225 kg

Hockey, dames

Groep A

China - Zuid-Afrika 3-0

Groep B

Verenigde Staten - Japan 1-1

Judo, heren

klasse tot 81 kg

1. Ole Bischof (Dui)
2. Kim Jae-Bum (ZKo)
3. Tiago Camilo (Bra), Roman Gontjoek (Oek)

Judo, vrouwen

klasse tot 63 kg

1. Ayumi Tanimoto (Jpn)
2. Lucie Decosse (Fra)
3. Elisabeth Willeboordse, Won Ok-im (NKo) -

Kanovaren, slalom heren

K1 eindstand

1. Alexander Grimm (Dui)
2. Fabien Lefevre (Fra)
3. Benjamin Boukpeti (Tog)
9. Robert Bouten

C1 eindstand

1. Michael Martikan (Slw)
2. David Florence (Eng)
3. Robin Bell (Aus)

Roeien, heren

Holland acht, herkansing
2. Van Andel/ Blink/Klaassen/ Klem/ Kuiper Siegelaar/ Simon/ Steenman/ Wiersum *
* naar halve finales (zondag)

Softbal

Nederland - China 2-10

Tennis enkelspel, heren

Tweede ronde (belangrijkste partijen)

Lu Yen-Hsun (Tai) - Agustin Valleri (Arg) 6-4 6-4
Jurgen Melzer (Oos) - Stanislaw Wawrinka (Zwi/9) 6-4 6-0

Dubbelspel eerste ronde (Belangrijkste partijen)

Bryan/Bryan (USA/1) - Knowles/Mullings (Bah) 6-2 6-1
Federer/Wawrinka (Zwi/4) - Bolelli/Seppi (Ita) 7-5 6-1
Almagro/Ferrer (Spa/5) - Anderson/Coetzee (ZAf) 3-6 6-3 6-4

Volleybal, heren

Groep B

Servie - Brazilie 1-3 ( 27-25 20-25 17-25 21-25)

Waterpolo, heren

Groep B

Duitsland - China 6-5 (0-2 5-2 0-0 1-1)

Worstelen, heren

Grieks-Romeins tot 55 kg, halve finales

1. Nazir Mankijev (Rus)
2. Rovsjan Bajramov (Aze)
3. Park Eun-chul (ZKo) Roman Amojan (Arm)

Grieks-Romeins, tot 60 kg, halve finales:

1.Islambek-Beka Albijev (Rus)
2.Vitaly Rahimov (Aze)
3. Noerbakit Tengizbajev (Kaz), Roeslan Toemenbajev (Kir)

Rosberg blijft 'gewoon' bij Williams

Nico Rosberg blijft zitten waar hij zit, bij Williams. De Duitser is al sinds 2006 coureur daar en hij heeft het prima naar zijn zin, zijn contract tot en met 2009 zit hij dan ook gewoon uit.

Aan GPWeek vertelde hij: "De toekomst is hier, bij Williams. In ieder geval voor volgend jaar. Daarna zien we wel weer verder. Ik voel me zeer op mijn gemak bij het team. Ik rij al een tijdje bij het team en ik kan het met iedereen goed vinden. De auto is alleen nog niet snel genoeg."

Rosberg staat slechts dertiende in de strijd om de wereldtitel met 8 punten, net als teamgenoot Kazuki Nakajima. Maar de Duitser denkt wel te weten waaraan het ligt. Zijn team staat met die 16 punten op plek zeven in het constructeurskampioenschap.

Boersma/Ronnes wederom onderuit

Het Nederlandse beachvolleybalduo Emiel Boersma en Bram Ronnes heeft ook hun tweede partij in Groep F niet weten te winnen. Het Japanse duo Asahi/Shiratori was met 15-21 25-23 en 11-15 te sterk.

De Nederlanders hadden de eerste set in een rommelige slotfase verloren, maar in de tweede set ging het lang gelijk op. Bij een stand van 20-20 sloeg Boersma de bal hard in het net, waarna de Japanners het vervolgens niet konden afmaken. Het Nederlandse duo wist drie matchpoints weg te werken, en daarmee een derde set af te dwingen.

In de derde set namen de Japanners al snel een voorsprong van 5-2 en die marge stonden ze niet meer af.

Feyenoord wil geen 'bommen-shirt' in De Kuip

Ajax-fans die op 21 september naar de Rotterdamse Kuip gaan voor de klassieker tegen Feyenoord, mogen geen T-shirts met een afbeelding van het nazi-bombardement op Rotterdam uit de Tweede Wereldoorlog dragen. Feyenoord eist dat Ajax de shirts zelf van haar supporters afpakt, voordat ze naar de havenstad afreizen. ''Wij betreuren zulke uitingen, die kwetsend zijn. Zulke T-shirts willen wij absoluut niet in ons stadion hebben'', aldus de verklaring van de Rotterdammers.

Feyenoord staat alleen toe dat supporters spandoeken, vlaggen en shirts bij zich hebben om de eigen club aan te moedigen. De Ajax-aanhang wordt altijd al bij de Arena gefouilleerd om opstoppingen bij De Kuip te voorkomen.  Daar moet Ajax de shirts al afpakken, vinden de Rotterdammers.

De gewraakte T-shirts zijn te koop via internet. Vorig seizoen hing er tijdens Ajax-Feyenoord in de Arena een spandoek met dezelfde afbeelding, met daaronder de tekst ‘Bloody Sunday’.  Dit tot groot ongenoegen van Feyenoorders, maar ook veel Ajax-aanhangers waardeerden het niet, zegt Eric van Dorp van de supportersvereniging Feyenoord.

Drie jaar geleden wilde een deel van harde kern van de Feyenoord-supporters een Palestijns voetbalshirt dragen in de Arena. Feyenoord verbood dat en bij fouillering werden enkele  shirts in beslag genomen.

Aanvulling:  Ajax heeft in een verklaring op haar website afstand genomen van ''deze ongepaste uiting''.  De club betreurt het dat deze T-shirts in omloop zijn gebracht. Personen bij wie het T-shirt bij Ajax-wedstrijden wordt aangetroffen, wordt de toegang tot het stadion (bij thuiswedstrijden) en de bus of trein (bij uitwedstrijden) geweigerd.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Softbalvrouwen onderuit tegen China

De Nederlandse softbalvrouwen zijn de Spelen met een nederlaag begonnen. De vrouwen van bondscoach Liz Kelly gingen met 2-10 onderuit tegen China.

Kristi de Vries, de startende werpster, wist China vier innings lang van het scoren af te houden. In de vijfde slagbeurt ging het echter mis. Nadat China driemaal had gescoord werd De Vries vervangen door Rebecca Soumery. Li-Sun sloeg vervolgens een tweehonkslag en China kwam op 5-0.

Oranjes eerste honkslag in de gelijkmakende slagbeurt leverde een homerun op voor Marloes Fellinger. In diezelfde inning sloeg Sandra Gouverneur Marian Smit over de thuisplaat.

Oranje kwam er in de resterende innings echter niet meer aan te pas. China was duidelijk een maatje te groot voor de Nederlandse vrouwen, die morgen hun tweede wedstrijd tegen Canada spelen.

OS: Weer judomedaille voor Nederland

Elisabeth Willeboordse heeft op de Olympische Spelen een bronzen medaille gewonnen. Ze deed dit in de klasse tot 63 kilo.

Willeboordse moest het in de strijd om het brons opnemen tegen de Cubaanse Driulis Gonzales. De wedstrijd werd pas beslist in de golden score, nadat Gonzales een straf kreeg. Het is voor Nederland de derde judomedaille van deze Olympische Spelen. Eerder al won Ruben Houkes brons en Deborah Gravenstijn zilver. 

Voor meer olympisch nieuws kijk je op de speciale FOK!subsite!

De nieuwe Lara Croft

Lara Croft, de natte droom van elke mannelijke gamer, maakt binnenkort haar langverwachte rentree in de nieuwe Tomb Raider, genaamd Underworld. Net als bij voorgaande delen, werd ook deze keer iemand gezocht om het publieke gezicht van de game te gaan worden. En die zoektocht is ten einde.

De gelukkige is Alison Carroll, een 23-jarige receptioniste en een professioneel gymmaste uit London. Mevrouw Carroll versloeg een groot aantal andere deelneemsters om uiteindelijk Underworld over de hele wereld te gaan promoten.De nieuwe Lara Croft

Alonso vindt Valencia speciaal

Renault-rijder Fernando Alonso kan niet wachten op de Europese Grand Prix, die in Valencia wordt verreden over twee weken. De Spanjaard denkt dat het een totaal andere race en sfeer wordt op het stratencircuit dan tot nu toe gewend is.

Tegenover Speed TV zei hij: "Ik heb wat video's gezien van de Formule 3-race. Het circuit lijkt er geweldig bij te liggen. Er is natuurlijk nog wel wat werk te doen voordat de Formule 1 er arriveert, maar het is zeker geen gewoon stratencircuit. Het is meer dan dat, het is wijder, het lijkt op een Amerikaans stratencircuit."

"Ik denk dat het een leuke en interessante Grand Prix wordt. Niet alleen de race, maar ook de sfeer zal anders zijn dan we gewend zijn. Ik kijk zeker uit naar de race", aldus een nieuwsgierige Alonso. De net 27-jarige Spanjaard zou eind juli een besluit nemen of hij zou blijven bij Renault. Daar heeft hij nog een contract tot en met 2009, maar met ontsnappingsclausule.

Alonso staat momenteel met 18 punten gedeeld achtste samen met Mark Webber, achter Jarno Trulli (22) en voor Timo Glock en Nelsinho Piquet (13 punten).

Verhagen vraagt opheldering na dood cameraman

De Nederlandse regering heeft met ontzetting kennisgenomen van de dood van de Nederlandse cameraman Stan Storimans in Georgië. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft de Russische ambassadeur laten ontbieden om hem opheldering te vragen over de omstandigheden waaronder Storimans gisternacht is omgekomen.

De cameraman van RTL Nieuws kwam om het leven tijdens een bombardement van de Georgische stad Gori. Zijn collega verslaggever Jeroen Akkermans raakte hierbij gewond aan zijn been.

De regering betuigt de vrouw van Storimans, zijn kinderen en zijn werkgever RTL haar innige deelneming, laat een aangeslagen Verhagen vandaag weten. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie." Verhagen zegt tijdens zijn laatste bezoek aan Afghanistan in mei uitgebreid met Storimans te hebben gesproken. "Ik heb hem leren kennen als een hardwerkende professional en een bijzonder sympathieke man."

De Nederlandse ambassade in Tblisi verleent alle mogelijke consulaire hulp. Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft in een gesprek met de Georgische ambassadeur in Den Haag ondersteuning gevraagd bij de repatriëring.

De Nederlandse regering veroordeelt het excessief gebruik van geweld in Georgië. Er is volgens Nederland geen militaire oplossing voor dit conflict, alleen een politieke. Nederland steunt de inspanningen van het Franse EU-voorzitterschap en het Finse OVSE-voorzitterschap om zo spoedig mogelijk te komen tot een staakt-het-vuren tussen de strijdende partijen, terugtrekking van de Russische en Georgische troepen onder een vorm van internationaal toezicht en het voeren van onderhandelingen over een duurzame oplossing van het conflict.

Veronica haalt bloot uit ontvangsthal weg

De Vereniging Veronica heeft gedwongen posters van schaars geklede dames verwijderd uit de ontvangsthal van het kantoor in Hilversum. In de hal hingen posters en displays met afbeeldingen van het Veronica Magazine. De uitgever van het blad is ook gevestigd in het huurpand dat zich bevindt aan de Olympiaweg.

De verhuurder, Deka Immobiliën Investments uit Duitsland, had al een kort geding aangespannen tegen Veronica. Op het laatste moment verwijderde Veronica de posters echter zelf.

De verhuurder kwam in actie omdat een nieuwe medehuurder van het pand,  een vermogensbeheerder, had geëist dat de bewuste posters verwijderd worden voordat zij het pand in september betrekken. Zij willen niet dat hun klanten worden geconfronteerd met  dit soort afbeeldingen. In het kort geding eiste de verhuurder ook dat Veronica hun onlangs opgehangen beveiligingscamera's  verwijdert, zodat bezoekers het pand kunnen betreden zonder gefilmd te worden. De rechter velt daar volgende week een oordeel over. 

Willeboordse wint brons

Elisabeth Willeboordse heeft op de Olympische Spelen een bronzen medaille gewonnen. Ze deed dit in de klasse tot 63 kilo.

Willeboordse moest het in de strijd om het brons opnemen tegen de Cubaanse Driulis Gonzales. De wedstrijd werd pas beslist in de golden score, nadat Gonzales een straf kreeg. Het is voor Nederland de derde judomedaille van deze Olympische Spelen. Eerder al won Ruben Houkes brons en Deborah Gravenstijn zilver.

Winnie de Poeh in Tokio aangehouden voor overval

De Japanse politie heeft een man aangehouden die twee mensen aanviel en hun geld stal omdat zij hem hadden aangestaard om zijn aaibare Winnie de Poeh-kostuum. Dat meldden de Japanse autoriteiten vandaag.

De 20-jarige Masayuki Ishikawa hing afgelopen maand op een straathoek in Tokio rond met twee vrienden die als muis en panter waren verkleed. Het knuffelbare trio nam er aanstoot aan dat mensen hen aanstaarden. Nadat Ishikawa rondvroeg waarom er naar hen gekeken werd, sloeg hij twee mensen in elkaar en stal 160 dollar (iets meer dan honderd euro) van hen.

De drie hadden de ongewone pakken aangetrokken omdat ze geen schone kleren meer hadden, aldus een woordvoerder van de politie.

Arrestant vergeet vakantievoorraad methadon

Een 43-jarige inwoner van Leiden heeft gisteren zijn vakantievoorraad methadon op straat vergeten. De man liet zijn tas met daarin 26 pakjes methadon aan zijn fiets hangen, toen hij door de politie in Gouda werd opgepakt omdat hij zich verzette tegen de arrestatie van zijn vriendin. Toen de politie later poolshoogte ging nemen, bleek de tas verdwenen.

De politie hield gisteravond bij een supermarkt aan de Lekkenburg een 39-jarige inwoonster van Gouda aan op verdenking van winkeldiefstal. De vriend van de vrouw wilde de aanhouding voorkomen. Daarop werd de Leidenaar ook ingerekend.

Pas later op de avond kwam de man erachter dat hij in de commotie zijn tas aan zijn fiets had laten hangen. In de tas zaten 26 pakjes methadon. De man had zo'n grote hoeveelheid bij zich omdat hij kort daarop op vakantie zou gaan. De politie vraagt de vinder van de tas zich te melden en waarschuwt voor onzorgvuldig gebruik van de medicijnen.

G. Elmont mist finale judo

Guillaume Elmont is er niet in geslaagd om de finale van het judo in de klasse tot 81 kilogram te bereiken. De Nederlander verloor in de 'golden score' op koka van Jaebum Kim.

In het begin van de partij werden beide judoka's bestraft met een koka. Daarna werden er geen punten meer in de wacht gesleept, waardoor een golden score de beslissing moest brengen.

Met nog drieŽnhalve minuut op de klok gaf de scheidsrechter in eerste instantie een koka, maar deze werd direct daarna weer ingetrokken. In het slot van de partij wist Kim Elmont in de houdgreep te krijgen en pakte daarmee de winst.

FenerbahÁe houdt transfer Kezman tegen

De transfer van Mateja Kezman van FenerbahÁe naar Paris Saint-Germain is nog altijd niet afgerond. De Turkse club houdt de overgang vooralsnog tegen.

PSG-coach Paul Le Guen meldde onlangs dat de transfer rond was en ook de voormalig PSV'er wil graag bij de selectie van de Parijzenaars aansluiten. Fener eist echter een miljoen euro meer van PSG.

"Dit stemt me treurig," aldus de ServiŽr dinsdag in L'Equipe. "Ik denk dat de club, daarmee bedoel ik PSG, een andere oplossing moet zoeken. Het is zeer ingewikkeld om overeenstemming te bereiken. Het is alsof beide clubs elkaar niet begrijpen."

Kid Rock heeft de zomerhit van 2008

De populairste nieuwe zomerhit van 2008 is All Summer Long van Kid Rock. De plaat was hoogste binnenkomer en staat op nummer 7 in de Zomerse 50. Dat staat op de website van Zomerse 50. Het nummer gaat over ene Ritchie die herinneringen ophaalt aan zijn tienerromance in de zomer van 1989.

De nummer 1 hit van de lijst is opnieuw La camisa negra van Juanes. In 2006 kwam dit nummer nieuw op 1 binnen en ook vorig jaar stond het Spaanse nummer bovenaan. Op nummer 2 en 3 staan Summer of '69 van Brian Adams en de Lambada van Kaoma.

De Zomerse 50 is de komende weken te horen via diverse radiostations in Nederland en België. In totaal zijn er de afgelopen weken ruim 46.000 stemmen binnengekomen via de website en op basis van die stemmen is de Zomerse 50 van dit jaar samengesteld.

De nummer 1 hit

'NAC weigert bod ADO op Ammi'

Volgens de Telegraaf heeft NAC Breda een bod van ADO Den Haag op Ahmed Ammi afgewezen.

De promovendus wil de rechtspoot graag overnemen van de nummer drie van de Eredivisie van het afgelopen seizoen. ADO deed dan ook een bod van 200.000 euro op Ammi, maar NAC veegde dit bod van tafel.

Ammi speelt sinds vorig jaar zomer voor NAC Breda. Destijds kwam hij transfervrij over van VVV-Venlo. In zijn eerste seizoen in Breda speelde Ammi 24 wedstrijden, waarin hij twee keer het net vond.

PC-versie Bionic Commando Rearmed komt met extra content

Enkele dagen geleden berichtten we dat de PC-versie van Bionic Commando Rearmed $ 5 duurder zou zijn dan zijn console-vriendjes. Uit de verklaring van Capcom bleek toen dat dit zou komen door de extra royalties die betaald moeten worden om de PC-versie te distribueren, maar ook omdat PC-gamers gewend zijn om meer te betalen.

Gelukkig voor de PC-fans onder ons beseft Capcom dat PC-gamers nog iets gewend zijn: meer voor hetzelfde geld. Dit zal ook zo het geval zijn met Bionic Commando Rearmed, de game zal enkele PC-exclusieve challenges krijgen die via een gratis patch aan de game toegevoegd zullen worden.

Of die challenges de hogere prijs waard zijn is nog onbekend, vanaf komende donderdag is de game beschikbaar voor de PC. Wanneer we deze patch kunnen verwachten is nog onduidelijk. VOor de Xbox 360 kunnen we de game morgen al verwachten, wanneer de PlayStation 3-versie beschikbaar is is voorlopig nog onbekend.

Xbox 360 Pro met 60 GB vanaf vrijdag beschikbaar

Nadat de Xbox 360 Pro met een 60 GB harde schijf al in de VS gespot was, is de nieuwe versie van Microsofts populaire console nu bevestigd voor Europa.

Vanaf komende vrijdag zal de refresh beschikbaar zijn in de winkels, voor dezelfde prijs als waarvoor nu de Xbox 360 Pro met 20 GB harde schijf in de winkels ligt. Voor € 269,95 krijg je naast de console ook een draadloze controller, headset en een maand Xbox Live Gold.

De introductie van het geupdate model verandert voor de rest niets aan de Xbox 360-lineup, die verder bestaat uit de € 199,95 kostende Arcade-versie (zonder harde schijf) en de € 369,96 kostende Elite (met 120 GB harde schijf).

AMD gaat Blizzard-games leveren bij grafische kaarten

AMD heeft een overeenkomst getekend met Blizzard voor het leveren van de bekende games uit de Blizzard-stal bij de grafische kaarten van de CPU en GPU-bakker.

Over welke games het hier gaat is nog onbekend, al zit er wel sinds enkele maanden een trial van World of Warcraft bij iedere gedownloade driver van AMD. Problemen met abonnementskosten kunnen de levering van World of Warcraft echter tegenwerken, al lijkt het ook onwaarschijnlijk dat games als Starcraft II en Diablo 3 direct na release bij de kaarten gebundeld gaan worden.

Zeker is in ieder geval dat AMD de grafische-hoofdsponsor van de komende Blizzcon is, waar iedere PC een nieuwe Radeon HD 4800-serie kaart heeft draaien.


AMDs Radeon HD 4870

Willeboordse gaat voor brons

Elisabeth Willeboords is er in geslaagd om in de herkansing bij het judo in de klasse tot 63 kilogram van Urska Zolnir te winnen. Hierdoor kan de Nederlandse zich gaan opmaken voor de partij om de bronzen medaille.

Willeboords kwam via een koka op voorsprong in de partij tegen Zolnir, waar het uiteindelijk ook bij bleef. Haar Slowaakse opponente probeerde het nog wel, maar wist geen enkel punt binnen te halen.

Vrouw pleegt zelfmoord in pretpark

In het Deense pretpark Tivoli (gelegen in het centrum van Kopenhagen) is gisteren een 50-jarige vrouw uit een klein reuzenrad gesprongen (de beroemde ballongyngerne, zie foto). De vrouw afkomstig uit Zweden, overleed kort na de sprong. Volgens de politie betrof het een geval van zelfmoord.

Bezoekers die het zagen gebeuren, is door het pretpark psychologische hulp aangeboden.  Twee getuigen hebben bij de politie een verklaring ondertekend dat het een zelfmoordactie betrof.

Een kleine week geleden draaide society-ster Paris Hilton nog een aantal rondjes met de ballongyngerne.

Met dank aan TeringHenkie voor de submit.

Vitesse wil hoofdprijs voor Claudemir

FC Twente heeft serieuze belangstelling voor Vitesse-middenvelder Claudemir. De Arnhemmers zijn echter niet van plan de jonge Braziliaan zomaar te laten gaan en willen Claudemir alleen verkopen als de Tukkers heel veel geld voor hem op tafel leggen.

FC Twente zal dus diep in de buidel moeten tasten om Claudemir te kunnen losweken bij Vitesse. Technisch directeur Marc van Hintum laat tegenover Voetbal International weten dat de Braziliaan in principe niet te koop is.

"Claudemir is een heel groot talent en heeft het afgelopen seizoen in Arnhem een heel snelle ontwikkeling doorgemaakt," aldus Van Hintum. "Een concreet aanbod hebben we nog niet gekregen, maar mocht het wel gebeuren: wij vragen absoluut de hoofdprijs."

Verbeek: "Kwestie-Makaay uit de wereld"

Feyenoord kan oplucht ademhalen nu de invalbeurt van Roy Makaay, tijdens het duel tegen de Verenigde Staten, de toestand van zijn geblesseerde enkel niet heeft verslechterd. De aanvaller sprak maandagochtend met Gert-Jan Verbeek, trainer van de Rotterdammers.

Verbeek was verrast over het optreden van de spits. De oefenmeester wist namelijk niet dat Makaay kon spelen. "Roy heeft me verteld dat er geen reactie is in zijn voet. Maar hij legde me ook uit, dat hij niet met de wreef had kunnen schieten. En dan neem je toch een risico," aldus de oefenmeester. "Als de blessure was verergerd, was Makaay daar ook zelf verantwoordelijk voor geweest. Maar gelukkig valt het nu mee."

De trainer vervolgde met de woorden: "Ik hoop voor hem en voor Foppe dat hij weer snel volledig fit is. Het was slordig dat de KNVB ons niet op de hoogte had gebracht van de beslissing om Makaay op de bank te zetten en achter de hand te houden voor een invalbeurt. Maar wat mij betreft, is het nu weer uit de wereld."

Sochaux: "Handen af van ErdinÁ!"

Sochaux is niet van plan aanvaller MevlŁt ErdinÁ te verkopen. PSV wil de 21-jarige aanvaller graag overnemen van de Franse club om de voorhoede te versterken, maar 'Les Lionceaux' zijn niet van plan om de jonge Turk naar Eindhoven te laten vertrekken.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV maandag heeft geprobeerd om een opening te vinden in de onderhandelingen met Sochaux. Tevergeefs, want de voorzitter van de Franse club heeft laten weten ErdinÁ niet te willen laten gaan.

Volgens technisch manager Adrie van Kraaij is er sprak van "een moeilijk verhaal". Van Kraaij wilde niet kwijt of PSV daadwerkelijk een bod heeft gedaan op ErdinÁ, die bij Sochaux nog een contract heeft tot medio 2012.

Sochaux heeft nog geen vraagprijs op tafel gelegd voor de Turk, die PSV wel ziet zitten. Dinsdag zal PSV zijn strategie gaan bepalen inzake ErdinÁ.

Kanis: "Goud is het doel in Peking"

Willy Kanis was dinsdag, na afloop van haar training in het Laoshan Velodrome, duidelijk voor wat betreft haar aspiraties. De baanwielrenster wil namelijk met een gouden medaille huiswaarts keren.

Toch bleef Kanis ook realistisch. "De gouden medaille is mijn doel. Maar ik denk dat iedereen dat nastreeft," aldus de baanwielrenster. De Nederlandse is in elk geval klaar voor het onderdeel individuele baansprint. "Ik heb er heel veel zin in."

Ook Yvonne Hijgenaar zal op de individuele sprint in actie komen. "Er zijn slechts twaalf deelneemsters, dus is het super dat we met twee Nederlandse rensters aanwezig zijn."

NenÍ: "Spurs en Roma willen me hebben"

AS Monaco-aanvaller NenÍ claimt dat hij in de belangstelling staat van de clubs Tottenham Hotspur en AS Roma.

Tegenover Jornal do Brazil zei de Braziliaan met Spaans paspoort dat beide clubs naar zijn beschikbaarheid hebben geÔnformeerd. "Ik heb contact gehad met vertegenwoordigers van beide clubs."

"Ze hebben bij Monaco gevraagd of er een mogelijkheid tot transfer is. Het is dus mogelijk dat er binnen enkele dagen een officieel bod wordt gedaan," aldus de 27-jarige NenÍ.

De aanvaller bracht het grootste deel van zijn loopbaan door in Spanje bij clubs als Real Mallorca, Alavťs en Celta de Vigo.


'Braziliaanse spits in beeld bij PSV'

Het Braziliaanse Parana bericht dat PSV interesse zou hebben in spits Keirrison van Coritibia.

Het regionale radiostation RŠdio Difusora de Curitiba zou zelfs gemeld hebben dat PSV vijf miljoen euro zou hebben geboden voor de aanvaller. Onlangs waren er nog twee vertegenwoordigers van PSV in BraziliŽ om een duel van Coritiba te bekijken.

Keirrison is een 19-jarige aanvaller, die makkelijk scoort (gemiddeld 0,83 keer per duel). PSV is druk op zoek naar een versterking voor de aanval, waarvoor ook Milan Jovanovic (Standard Luik) en MevlŁt ErdinÁ (Sochaux) in beeld zijn.

Bouten strandt in finale

De Nederlandse kanovaarder Robert Bouten heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen bij het het kano-onderdeel K1. De Zoetermeerder miste in de finale een poortje en de kans op een medaille was daarmee verkeken.

Hij had zich nog als veertiende voor de halve finale weten te plaatsen en zorgde in die halve finale voor een grote verrassing door als vijfde de finale te bereiken. In die finale ging het echter mis. Hij miste een groen poortje en kreeg een straf van 50 seconden. Hiermee was hij gelijk kansloos voor een topklassering.

Het kanoslalommen werd uiteindelijk gewonnen door de Duitser Alexander Grimm. Tweede werd de Fransman Fabien Lefevere en derde de Tongolees Benjamin Boukpeti.

RTL-cameraman omgekomen in GeorgiŽ

In Georgië is vandaag weer een journalist omgekomen. De man kwam om het leven in Gori toen zijn auto werd getroffen door een bom. Ook de chauffeur kwam om. Dat heeft een fotograaf van het Franse persbureau AFP gemeld, die ter plaatse was.

De fotograaf heeft de perskaart van de journalist gezien, maar de identiteit van de omgekomen man is nog niet vrijgegeven. In totaal zijn vier journalisten en mensen die voor de media werken omgekomen sinds het conflict in Georgië vrijdag oplaaide.

Russische gevechtsvliegtuigen zijn vandaag begonnen met het bombarderen van de Zuid-Ossetische plaats Gori, de geboorteplaats van de Russische oud-Sovjetleider Jozef Stalin.

Instant update: Het zou mogelijk gaan om een Nederlanse journalist. Dat meldden buitenlandse media op basis van informatie Georgische journalisten ter plaatse. Mogelijk gaat het om een camerajournalist. De Nederlander is omgekomen door een Russisch bombardement.

Update 11:29: Zojuist is bevestigd dat het om de Nederlandse cameraman Stan Storimans van RTL Nieuws gaat. Jeroen Akkermans is gewond geraakt.

Uitslagen dag 4 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 4 tot nu.

Badminton, heren

Enkelspel,achtste finales

Lee Hyun-il (ZKo) - Marc Zwiebler (Dui) 21-13, 21-11
Sony Dwi Kuncoro (Ino,6) - Ville Lang (Fin) 21-13, 21-18
Lee Chong Wei (Mal,2) - Kestutis Navickas (Lit) 21-5, 21-7

Dubbelspel, eerste ronde

Paaske/Rasmussen (Den) - Chung/Lee (ZKo,3) 21-16, 21-19
Ohtsuka/Masuda (Jap) - Hadiyanto/Chandra (Ino) 19-21,21-14,21-14
Bach/Malaythong (VS) - Dednam/Dednam (ZAf) 21-10, 21-16
Fu/Cai (Chi,2)- Eriksen/Lundgaard (Den) 21-12, 21-11

Badminton, gemengd dubbel

Eerste ronde

Widianto/Natsir (Ino,1) - Han/Hwang (ZKo) 23-21, 21-19
Prapakamol/Thoungthongkam (Tha) - Beres/Loker (Can) 21-9, 21-9
He/Yu (Chi,4) - Clark/Kellogg (GB) 21-15, 21-8
Mateusiak/Kostiuczyk (Pol) - Cupidon/Ah-Wan (Sey) 21-8, 21-19

Basketbal, heren

Groep A

Iran - Litouwen 67-99
KroatiŽ- Rusland 85-78

Groep B

Griekenland - Duitsland 87-64

Gewichtheffen, heren

Tot 62 kg

1. Zhang Xiangxiang,Chi 319 kg
2. Diego Salazar (Col) 305 kg
3. Triyatno (Ino) 298 kg
4. Antonio Buci (Roe) 295 kg
5. Pha.Hansawong (Tha) 294 kg

Handbal, heren

Groep A

BraziliŽ - KroatiŽ 14-33
China - Frankrijk 19-33

Groep B

Egypte - Rusland 27-28

Hockey, dames

Groep A

AustraliŽ - Spanje 6-1

Groep B

ArgentiniŽ - Groot-BrittanniŽ 2-2

Judo, heren

klasse tot 81 kg, kwartfinales
Kwartfinales:
Guillaume Elmont (Ned) - Srdjan Mrvaljevic (Mnt) golden score

Judo, vrouwen

klasse tot 63 kg, herkansing

Elisabeth Willeboordse - Daniela Yael Krukower (Arg) ippon

Kanovaren, slalom heren

Halve finale

1. Benjamin Boukpeti (Tog) * 86,08
2. Warwick Draper (Aus) * 86,09
3. Fabien Lefevre (Fra) * 87,21
4. Alexander Grimm (Dui) * 87,31
5. Robert Bouten * 88,40
6. David Ford (Can) * 88,46
7. Dariusz Popiela (Pol) * 88,49
8. Daniele Molmenti (Ita) * 88,56
9. Helmut Oblinger (Oos) * 88,69
10. Eoin Rheinisch (Ier) * 88,85
* naar finale (11:17 uur)

Roeien, heren

Lichte-4-zonder, herkansing
2. Drewes/Godschalk/v.d.Linden/Snijders *
* naar halve finales (donderdag)

Schietsport

50 meter pistool,heren

1. Jin Jong-Oh (ZKo) 660,4 pnt
2. Kim Jong-Su (NKo) 660,2 "
3. Tan Zongliang (Chi) 659,5 "

Kleiduiven, double trap, heren
1. Walton Eller (VS) 190 pnt
2. Francesco D'Aniello (Ita) 187 "
3. Hu Binyuan (Chi) 184 "


Softbal

Taiwan - Canada 1-6
Verenigde Staten - Venezuela 11-0

Tennis enkelspel, heren

Tweede ronde (belangrijkste partijen)

Tomas Berdych (Tsj,17) - Andreas Seppi (Ita) 6-3, 7-6
Gilles Simon (Fra,10) - Guillermo CaŮas (Arg) 7-5, 6-1
Nicolas Kiefer (Dui,15) - Kevin Anderson (ZAf) 6-4, 6-7, 6-4
Olivier Rochus (Bel) - Janko Tipsarevic (Ser) 7-6, 2-3 opgave
GaŽl Monfils (Fra) - Victor Hanescu (Roe) 6-4, 7-6

Tennis enkelspel, dames

Tweede ronde (belangrijkste partijen)

Francesca Schiavone (Ita) - Agnieska Radwanska (Pol,8) 6-3, 7-6
Serena Williams (VS,4) - Samantha Stosur (Aus) 6-2, 6-0
Alize Cornet (Fra,15) - Peng Shuai (Chi) 6-2, 6-2
Caroline Wozniacki (Den) - Daniela Hantuchova (Slw,10) 6-1, 6-3
Venus Williams (VS,7) - Iveta Benesova (Tsj) 6-1, 6-4
Dinara Safina (Rus,6) - J.Maria Martina Sanchez (Spa) 7-6, 6-1
Zheng Jie (Chi) - Nuria L.Vives (Spa) 6-7, 6-1, 6-4
Dominika Cibulkova (Slw,16) - Tsvetana Pironkova (Bul) 6-2, 6-2

Tennis dubbelspel, dames

Davenport/Huber (VS,5) - Jans/Rosolska (Pol) 6-2, 6-1

Turnen, heren

Eindstand landenwedstrijd

1. China 286,125
2. Japan 278,875
3. Verenigde Staten 275,850

Meerkamp, kwalificatie
1. Yang Wei (Chi) 93,875
2. Fabian HambŁchen (Dui) 92,425
3. Kim Dae-Eun (ZKo) 92,400
4. Kohei Uchimura (Jap) 92,050
5. Koki Sakamoto (Jap) 91,950
Beste 24 naar finale (donderdag)

Vloer, naar finale (zondag 17/08)

1. Diego Hypolito (Bra) 15,950
2. Marian Dragulescu (Roe) 15,925
3. Gervasio Deferr (Spa) 15,825
4. Fabian HambŁchen (Dui) 15,800
5. Kohei Uchimura (Jap) 15,725
6. Zou Kai (Chi) 15,700
7. Anton Golotsoetskov (Rus) 15,600
8. Aleksandr Sjatilov (Isr) 15,600

Voltige, naar finale (zondag 17/08)
1. Xiao Qin (Chi) 16,000
2. Josť Luis Fuentes (Ven) 15,525
3. Filip Ude (Kro) 15,475
4. Yang Wei (Chi) 15,425
5. Louis Smith (GB) 15,325
6. Huang Xu (Chi) 15,300
7. Alexander Artemev (VS) 15,250
8. Hiroyuki Tomita (Jap) 15,175
Kim Jihoon (ZKo) 15,175

Ringen, naar finale (maandag 18/08)
1. Chen Yibing (Chi) 16,525
2. Jordan Jovtsjev (Bul) 16,275
3. Aleksandr Vorobjov (Oek) 16,250
4. Yang Wei (Chi) 16,225
5. Matteo Morandi (Ita) 16,025
6. Andrea Coppolino (Ita) 15,975
7. Danny Pinheiro Rodrigues,Por 15,800
8. Robert Stanescu (Roe) 15,750

Sprong, naar finale (maandag 18/08)
1. Marian Dragulescu (Roe) 16,762
2. Thomas Bouhail (Fra) 16,662
3. Leszek Blanik (Pol) 16,587
4. Dmitri Kasperovitsj (WRu) 16,587
5. Flavius Koczi (Roe) 16,587
6. Anton Golotsoetskov (Rus) 16,575
7. Benoit Caranobe (Fra) 16,437
8. Isaac Botella (Spa) 16,075

Brug, naar finale (dinsdag 19/08)
1. Li Xiaopeng (Chi) 16,425
2. Nikolaj Krjoekov (Rus) 16,175
3. Anton Fokin (Oez) 16,150
4. Yoo Won-Chul (ZKo) 16,150
5. Mitja Petkovsek (Slo) 16,125
6. Yang Tae-Young (ZKo) 16,100
7. Huang Xu (Chi) 16,075
8. Fabian HambŁchen (Dui) 16,050

Rek, naar finale (din. 19/08, 13.30u)
1. Fabian HambŁchen (Dui) 16,200
2. Igor Cassina (Ita) 16,000
3. Yann Cucherat (Fra) 15,850
4. Epke Zonderland (Ned) 15,750
5. Zou Kai (Chi) 15,600
6. Jonathan Horton (VS) 15,574
7. Hiroyuki Tomita (Jap) 15,550
8. Takuya Nakase (Jap) 15,450

Turnen, dames

Landenwedstrijd, kwalificatie

1. China 248,275
2. Verenigde Staten 246,800
3. Rusland 244,400
4. RoemeniŽ 238,425
5. AustraliŽ 235,450

Meerkamp, kwalificatie
1. Shawn Johnson (VS) 62,725
2. Nastia Liukin (VS) 62,375
3. Yang Yiling (Chi) 62,350
4. Ksenia Semenova (Rus) 61,475
5. Anna Pavlova (Rus) 60,900

Sprong, naar finale (zondag 17/08)
1. Cheng Fei (Chi) 15,912
2. Hong Un Jong (ZKo) 15,725
3. Alicia Sacramone (VS) 15,625
4. Oksana Chusovitina (Dui) 15,525
5. Anna Pavlova (Rus) 15,275
6. Carlotta Giovannini (Ita) 15,137
7. Jade Barbosa (Bra) 15,050
8. Ariella Kaslin (Zwi) 14,975

Vloer, naar finale (zondag/17/08)
1. Cheng Fei (Chi) 15,750
2. Sandra Izbasa (Roe) 15,475
3. Shawn Johnson (VS) 15,425
4. Nastia Liukin (VS) 15,350
5. Daiane Santos (Bra) 15,275
6. Jekaterina Kramarenko (Rus) 15,150
7. Anna Pavlova (Rus) 15,125
8. Jiang Yuyuan (Chi) 15,050

Brug, naar finale (maandag 18/08)
1. Yang Yilin (Chi) 16,650
2. Ksenia Semenova (Rus) 16,475
3. Anastasia Koval (Oek) 16,325
4. Steliana Nistor (Roe) 15,975
5. Nastia Liukin (VS) 15,950
6. He Kexin (Chi) 15,725
7. Darija Zgoba (Oek) 15,675
8. Beth Tweddle (GB) 15,650

Balk, naar finale (dinsdag 19/08)
1. Li Shanshan (Chi) 16,125
2. Nastia Liukin (VS) 15,975
3. Shawn Johnson (VS) 15,975
4. Cheng Fei (Chi) 15,875
5. Anna Pavlova (Rus) 15,825
6. Ksenia Afanasjeva (Rus) 15,775
7. Gabriela Dragoi (Roe) 15,450
8. Koko Tsurumi (Jap) 15,425

Volleybal, heren

Groep A

Verenigde Staten - ItaliŽ 3-1 (24-26, 25-22, 25-15, 25-21)

Groep B

Rusland - Duitsland 3-2 (25-27, 25-21, 21-25, 25-23, 16-14)
Egypte - Polen 0-3 (21-25, 18-25, 10-25)

Waterpolo, heren

Groep A

Canada - Montenegro 0-12 (0-3, 0-4, 0-4, 0-1)
Spanje - AustraliŽ 9-8 (4-0, 2-4, 2-2, 1-2)
Griekenland - Hongarije 6-17 (2-7, 2-2, 1-4, 1-4)

Groep B

ItaliŽ - Verenigde Staten 11-12 (1-2, 2-3, 4-3, 4-4)
ServiŽ - KroatiŽ 8-11 (3-1, 1-4, 1-4, 3-2)

Worstelen, heren

Grieks-Romeins tot 55 kg, halve finales
Rovsjan Bajramov (Aze) - Roman Amojan (Arm) 3-1
Nazir Mankijev (Rus) - Park Eun-chul (ZKo) 3-1

Grieks-Romeins, tot 60 kg, halve finales
Islambek-Beka Albijev (Rus) - Roeslan Toemenbajev (Kir) 3-0
Vitaly Rahimov (Aze) - Noerbakit Tengizbajev (Kaz) 3-1

Zeilen

Finn

Dinsdag is een rustdag

RS: X, heren

Stand na 4 van de 10 races
1. Shahar Zubari (Isr) 8 pnt
2. Chan King Yin (HKo) 16 "
3. Tom Ashley (NZe) 19 "
4. Julien Bontemps (Fra) 23 "
5. Nick Dempsey (GB) 25 "
22. Casper Bouman (Ned) 90 "

470, heren

Stand na 4 van de 10 races

1. Wilmot/Page (Aus) 17 pnt
2. Charbonnier/Bausset (Fra) 18 "
3. Barreiros/Sarmiento (Spa) 25 "
4. Zandona/Trani (Ita) 28 "
5. Rogers/Glanfield (GB) 29 "
6. Marinho/Nunes (Por) 31 "
7. Coster/Coster )Ned) 40 "
Beste tien naar medaillerace

49er

Dinsdag is een rustdag

Laser

Stand na 2 van de 10 races

1. Andrew Murdoch (NZe) 7 pnt
2. Diego Romero (Ita) 9 "
3. Julio Alsogaray (Arg) 13 "
4. Gustavo Lima (Por) 13 "
5. Pavlos Kontides (Gri) 15 "
6. Paul Goodison (GB) 17 "
32. Rutger van Schaardenburg (Ned) 61 "
Beste tien naar medaillerace

Yngling, dames

Dinsdag is een rustdag

470, dames

Stand na 4 van de 10 races

1. Rechichi/Parkinson (Aus) 9 pnt
2. Via Dufresne/Tutzo (Spa) 17 "
3. De Koning/Berkhout (Ned) 18 "
4. Kornecki/Bouskila (Isr) 24 "
5. Conti/Micol (Ita) 30 "
6. Smidova/Mrzilkova (Tsj) 33 "
Beste tien naar medaillerace

RS dames

Stand na 4 van de 10 races

1. Yin Jian (Chi) 6 pnt
2. Marina Alabau (Spa) 15 "
3. Jessica Crisp (Aus) 17 "
4. Alessandra Sensini (Ita) 18 "
5. Bryony Shaw (GB) 24 "
6. Barbara Kendall (NZe) 35 "
Beste tien naar medaillerace

Laser Radial, dames
Stand na 2 van de 10 races:
1. Anna Tunnicliffe (VS) 9 pnt
2. Evi van Acker (Bel) 11 "
3. Sarah Steyaert (Fra) 12 "
4. Gintare Volungeviciute,Lit 16 "
5. Sarah Blanck (Aus) 17 "
6. Mateja Petronijevic (Kro) 17 "
Beste tien naar medaillerace

Zwemmen, heren

200 meter vrije slag

1. Michael Phelps (VS) WR 1.42,96
2. Park Tae-Hwan (ZKo) 1.44,85
3. Peter Vanderkaay (VS) 1.45,14

100 meter rugslag

1. Aaron Peirsol (VS) WR 52,54
2. Matthew Grevers (VS) 53,11
3. Arkady Vjatsjanin (Rus) 53,18

Zwemmen, dames

100 meter rugslag

1. Natalie Coughlin (VS) 58,96
2. Kirsty Coventry (Zim) 59,19
3. Margaret Hoelzer (VS) 59,34

100 meter schoolslag

1. Leisel Jones (Aus) 1.05,17 OR
2. Rebecca Soni (VS) 1.06,73
3. Mirna Jukic (Oos) 1.07,34

Schoonspringen

Toren dames,synchroon

1. Wang/Chen (Chi) 363,54
2. Cole/Wu (Aus) 335,16
3. Espinosa/Ortiz (Mex) 330,06

'Lazovic kan naar Engeland'

Volgens het Eindhovens Dagblad mag PSV-aanvaller Danko Lazovic zich verheugen in de belangstelling van enkele Engelse clubs. De krant meldt daar wel gelijk bij dat het nog niet om concrete interesse voor de ServiŽr gaat.

Tijdens het oefenduel met Everton (1-1) zouden er scouts voor Lazovic op de tribune hebben gezeten. De aanvaller werd vorig jaar zomer overgenomen van Vitesse. In zijn debuutseizoen in Eindhoven speelde de spits 31 competitiewedstrijden, waarin hij elf keer scoorde.

Manilla herovert dorpen op moslimrebellen

Veiligheidstroepen van de Filipijnen hebben gisteren met steun van gevechtshelikopters twee dorpen in het zuiden van de Filipijnen heroverd die door achthonderd tot duizend rebellen van het Islamitisch Bevrijdingsfront Moro (MILF) waren bezet. Regeringswoordvoerders kondigden voortzetting van het offensief aan om dertien andere bezette dorpen te bevrijden.

Sinds de operatie zondag van start ging zijn bijna drieduizend man veiligheidstroepen in de provincie North Cotabato ingezet. Bij gevechten vonden minstens een militair en zeven rebellen de dood. De operatie werd ondernomen nadat de rebellen een ultimatum hadden genegeerd om zich uit de vijftien dorpen terug te trekken.

De rebellen, die in totaal over zo'n elfduizend manschappen beschikken, waren vorige maand tot bezetting van de vijftien dorpen overgegaan. Het MILF zei dat het de bedoeling was moslimdorpelingen te hulp te komen. De regering zei dat huizen in brand waren gestoken en vee was geroofd.

De strijd dwong ongeveer 130 duizend dorpelingen op de vlucht. Het geweld valt samen met een cruciale ontwikkeling in het vredesoverleg tussen de regering en het MILF. De partijen hadden een principeakkoord gesloten over uitbreiding van een toekomstige autonome moslimregio in het zuiden met zo'n zevenhonderd dorpen, maar dat akkoord werd opgeblazen door het hooggerechtshof.

In een nieuwe escalatie vielen maandag ongeveer driehonderd guerrillastrijders, vermoedelijk van het MILF, de stad Tipo Tipo in de provincie Basilan aan. De rebellen zouden protesteren tegen de verkiezing van een nieuwe gouverneur en andere functionarissen van de autonome regio. Zij bezetten korte tijd het gemeentehuis, enkele scholen en verscheidene huizen, voordat zij door regeringstroepen werden verdreven. Twee politiefunctionarissen werden vermist. Tipo Tipo ligt ongeveer driehonderd kilometer ten zuidwesten van North Cotabato.

De Haan: "Vanaf begin druk zetten"

Nederland zal aanstaande woensdag, als het olympisch team tegen Japan aantreedt, vanaf de eerste minuut op de aanval moeten spelen. Dit heeft Foppe de Haan, bondscoach van de olympiŽrs, beloofd.

"Japan speelt steeds met andere spelers, en met een ander systeem. Waar ze niet van houden is als ze vanaf het begin worden aangepakt. Zo moet je tegen Japan spelen. Ze meteen bij hun kloten pakken," liet de Friese trainer in een reactie weten.

De verwachting is dat Nederland vanaf het eerste fluitsignaal druk moet gaan zetten. "We hebben geen keus, we moeten met twee treffers verschil winnen. Daar ga ik mijn team wel op aanpassen. Ja, er kunnen wel wat verrassingen komen."

Oranje moet minimaal met twee doelpunten verschil van de Japanse ploeg winnen. Alleen dan is het zeker van een plekje in de kwartfinales. Als Oranje verliest, is het olympisch toernooi afgelopen.

Kim Feenstra herdenkt vriend in stilte

Kim Feenstra is gisteren meegelopen in een stille tocht die werd gehouden om haar vriend Joshua Bathoorn  te gedenken. Het model legde bloemen bij het huis waar haar partner zaterdag om het leven kwam na een ruzie waarbij waarschijnlijk werd gestoken.

De stille tocht begon gisteravond bij café Boone in Groningen. Honderden mensen liepen mee naar de plek waar Joshua zaterdag om het leven kwam. De 21-jarige Feenstra omhelsde voor de woning in de Groningse H.L. Wichersstraat rouwende omstanders. Daar werden ook kaarsjes aangestoken.

Feenstra droeg een grote zonnebril en had een donkere capuchon over haar hoofd getrokken. Het model was gisteren halsoverkop teruggevlogen uit Indonesië waar ze was voor opnamen van het tv-programma Waar is de Mol?

De precieze toedracht van de ruzie waarbij Feenstra's 29-jarige vriend omkwam is nog altijd onduidelijk. De verdachte, de 31-jarige Groninger Aron B., heeft zich op zondag bij de politie gemeld. In de woning waren op het moment van de ruzie ook de 30-jarige bewoonster en een kind van 4 aanwezig. Volgens de politie lag de aanleiding in de relationele sfeer.

Selectie FC Twente nagenoeg fit

Steve McClaren kan woensdagavond, in de derde voorronde van de Champions League tegen Arsenal, over een nagenoeg fitte selectie beschikken. De trainer van FC Twente kan alleen geen beroep doen op Youssouf Hersi. De speler is geblesseerd aan zijn knie en kan niet in actie komen.

Ter voorbereiding op de naderende wedstrijd werkte de selectie van FC Twente maandagochtend een training in Hengelo af. Uit die training was af te leiden dat Wout Brama mogelijk in de basis zal starten. Dit zou betekenen dat McClaren er voor kiest om met een extra controleur op het middenveld te starten.

Rusland stopt militaire operatie in GeorgiŽ

De Russische president Dmitri Medvedev heeft besloten de militaire operatie in Georgië te stoppen. Dat meldde het Russische persbureau Interfax vandaag.

''Ik heb het besluit genomen om de operatie die de Georgiërs tot vrede moest dwingen, te stoppen'', zei Medvedev volgens het persbureau Interfax tijdens een ontmoeting met militairen. ''Het doel van de operatie is bereikt. De veiligheid van onze vredesmacht en de burgerbevolking is hersteld.'' De ''Georgische agressor'' is gestraft.

De strijd brak vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag uit nadat het Georgische leger een grootscheeps offensief tegen de afvallige provincie Zuid-Ossetië was begonnen. Ze werden snel teruggedreven door Russische troepen. De strijd eiste al honderden levens.

Rusland bombardeerde sinds de oorlog begon doelen in Georgië en opende gisteren vanuit een andere opstandige Georgische provincie, Abchazië, een tweede front. De regering in Tbilisi uitte daarop de vrees dat Moskou het bewind van president Michail Saakasjvili omver wilde werpen.

Opnieuw aanslag in Xinjiang

In de onrustige Chinese moslimregio Xinjiang is vanochtend omstreeks negen uur in de ochtend (lokale tijd) opnieuw een aanslag gepleegd. Bij de steekpartij kwamen drie veiligheidsfunctionarissen om, meldden staatsmedia. Het is de derde dodelijke aanval in een week.

De daders sprongen uit een voertuig dat een controlepost passeerde en vielen de agenten aan, aldus het persbureau Xinhua. Een agent raakte gewond. De aanslag had plaats in de buurt van Kashgar, een grensstad waar bij een aanslag vorige week zestien grenswachten omkwamen.

DNA-onderzoek pleit man vrij na 18 jaar cel

Een Amerikaanse man die bijna achttien jaar in de gevangenis zat voor verkrachting van een meisje van 10 is maandag door de rechter in vrijheid gesteld omdat DNA-onderzoek heeft aangetoond dat hij niet de verkrachter was.

De 52-jarige Robert McClendon heeft zijn vrijlating mede te danken aan het DNA Diagnostics Center in Cincinnati, dat gratis hulp verleende aan langgestraften nadat een krant had bericht dat hun aanvragen voor DNA-onderzoek waren gestagneerd of afgewezen.

Uit het krantenartikel bleek dat voor DNA-onderzoek essentieel bewijsmateriaal na een rechtszaak vaak tegen de regels in wordt weggegooid, wat ook in McClendons zaak het geval was. Uit ondergoed van het slachtoffer dat wel was bewaard konden de onderzoekers dankzij nieuwe technieken zaadsporen vinden waarvan het DNA niet met dat van McClendon overeen bleek te komen.

Buiten de gevangenis ontmoette de 52-jarige Robert McClendon voor het eerst zijn 20-jarige dochter en negen maanden oude kleindochter.

Lichte vier naar halve finales

De Nederlandse lichte vier is er in geslaagd om de halve finales te bereiken. In de series was dit nog niet gelukt, maar wisten via de herkansing toch nog een plaats in de halve finales af te dwingen.

In de herkansing namen de Nederlanders het op tegen Ierland, de Verenigde Staten en Egypte. De Ierse boot ging er uiteindelijk met de zege vandoor. De Oranje-boot werd tweede en de Amerikanen pakte de derde plaats. De Egyptische ploeg werd op ruime achterstand vierde.

Bizar ongeval op spoor Breda-Gilze-Rijen

Op het spoor tussen Breda en Gilze-Rijen heeft vanochtend een curieuze aanrijding plaatsgevonden. Omstreeks tien voor acht botste de intercity richting Tilburg op een auto die ongeveer 300 meter werd meegesleurd.

Bij de plek waar de trein tot stilstand kwam, raakte de intercity richting Breda de auto en sleepte het voertuig terug naar de bewaakte spoorwegovergang aan de Baarschotsestraat in Dorst.

De automobilist raakte zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is volledig vernield, aldus een politiewoordvoerder. Tussen Breda en Tilburg worden bussen ingezet. Reizigers krijgen het advies hun weg via Utrecht te vervolgen. Hun vertraging kan oplopen tot een uur. Het is nog onduidelijk hoe lang de hinder gaat duren.

'Scheidsrechter Van Hulten moet geschorst worden'

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil scheidrechter Jack van Hulten voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen. Aanleiding hiervoor is het incident waarbij Van Hulten PSV'er Ibrahim Afellay uitschold voor vuile tyfushond.

De aanklager acht het bewezen dat Van Hulten de woorden gesproken had, waarbij hij zich baseert op de verklaringen van Afellay zelf en van VVV-speler Frank van Kouwen. "Een scheidsrechter behoort altijd een voorbeeld van onberispelijkheid te zijn. Ik ben er van overtuigd dat Van Hulten de woorden 'vuile tyfushond' heeft gebruikt. Dat past een arbiter niet," aldus de aanklager.

Van Hulten ontkent dat hij Afellay uitgescholden heeft. Wel zegt hij dat hij hem 'een naar, vervelend typetje' genoemd heeft, iets wat zijn collega Ronald Schiphorst ook via de headset gehoord meende te hebben. Echter weet hij dit niet helemaal meer zeker. De advocaat van Van Hulten vindt niet dat de tuchtcommissie de leidsman mag veroordelen. "Een arbiter veroordelen is nogal wat."

De arbitragecommissie doet binnen een week uitspraak in deze zaak.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Reconstructie in zaak dood baby Willem

In Oosterhout wordt vandaag een reconstructie uitgevoerd in het onderzoek naar de dood van baby Willem. De reconstructie staat onder leiding van het Landelijk Reconstructie Team van het Korps Landelijke Politiediensten. De reconstructie vindt plaats op verzoek van het Openbaar Ministerie, zo laat het OM weten. Wie bij de reconstructie aanwezig zijn en hoe deze precies in zijn werk gaat, kon het OM niet zeggen.

Voorbijgangers vonden in maart het jongetje in een bos langs het Wilhelminakanaal-Zuid in de Brabantse plaats. Omdat zijn identiteit op dat moment nog onbekend was, kreeg hij van de burgemeester de naam Willem van Oosterhout.

Drie maanden na de vondst werden de ouders van de baby aangehouden in verband met de dood van hun zoontje. Zij zouden de baby te vondeling hebben gelegd, die als gevolg daarvan zou zijn overleden. Ook werden de grootouders aangehouden. Op dit moment zit er niemand meer in voorlopige hechtenis. Wel worden allen nog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de baby.

Combo mogelijkheden Too Human in beeld gebracht

In de action-RPG Too Human staan snelle gevechten met robots vrij centraal. Dit soort real-time gevechten zouden natuurlijk saai worden als je deze vijanden niet op leuke manieren naar de schroothoop kunt helpen. Daarvoor heeft Silicon Knights een combo-systeem ontwikkeld, waarvan je in onderstaande trailer wat resultaten kunt bekijken.

In Too Human speel je een cybergod, Baldur, welke de taak heeft gekregen de mensheid te redden van hun ondergang. In het eerste deel van de Too Human trilogie neem je het op tegen het stoppen van gigantische oorlogsmachines. Gevechten moeten groots en meeslepend worden.

Saint's Row 2 trailer introduceert The Brotherhood

Net als in het eerste Saint's Row mag je het ook nu weer opnemen tegen rivaliserende gangs die Stillwater in handen hebben en willen houden. Een van die gangs is The Brotherhood. Een groep brute moordenaars die wel houden van Monster Trucks. In onderstaande trailer maken we uitgebreid kennis met deze niet zo vriendelijke mensen.

De game speelt zich een aantal jaren na het origineel af en de 3rd Street Saints hebben niet meer de controle over Stillwater. Het is aan de speler om dit wederom te bewerkstelligen en wraak te nemen op diegene die de Saints niet heel vriendelijk behandeld hebben. Saints Row 2 neemt vrijheid nog een stap verder dan in het origineel. Je kunt spelen als wie je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt. Alles kan ook afgesteld worden, van auto's tot woningen.

Verzekeraars en apothekers opnieuw voor rechter

Zorgverzekeraar UVIT daagt dinsdag zeven apothekers uit Hardenberg (Overijssel) en omgeving voor de rechter. Ze houden zich volgens de verzekeraar niet aan het nieuwe prijsbeleid voor medicijnen. Het kort geding dient dinsdagochtend in Zwolle.

Sinds deze zomer mogen apothekers van een groot aantal medicijnen alleen nog de goedkoopste merken aan hun klanten verkopen. De overheid hoopt op deze manier vele miljoenen te besparen. De zorgverzekeraars moeten erop toezien dat de apothekers zich aan de regels houden.

Apothekers zeggen failliet te gaan door het nieuwe systeem. Ze kunnen nu veel minder winst maken op de verkoop van medicijnen.

Microsoft:"Third party games op Wii verkopen slecht"

Vorige week claimde Denise Kaigler van Nintendo Amerika dat de third party software op zijn console erg goed lopen en dat er meer van verkocht worden dan op concurrerende consoles. Microsoft vond dit blijkbaar geen leuke uitspraak, want na wat onderzoek bij NPD kwamen ze daar tot de conclusie dat Kaigler een tikje overdrijft. Volgens deze cijfers werden er 67.929.999 third party games verkocht voor de Xbox 360, gevolgd door de Wii met 33.394.311 games en als laatste de PlayStation 3 met 19.976.325.

Het merendeel van de verkochte games op de 360 is ook nog eens van na de launch van de Wii. In de tijd dat de Wii aan zijn 33 miljoen kwam, werden er ruim 54 miljoen games verkocht voor de Xbox 360. Ook als je kijkt naar het aantal verkochte exemplaren per game, dan zie je dat er gemiddeld van elke 360-game 217 duizend exemplaren verkocht worden, tegen 156 duizend op de PlayStation 3 en slechts 132 duizend op de Wii.

Volgens David Dennis, group manager van bedrijfs PR bij Microsofts Interactive Entertainment Business, maakt het niet uit hoe je naar deze cijfers kijkt. De third party games op de Wii zijn niet iets om over naar huis te schrijven.

Reddingsbrigade moppert over drukte

De verschillende reddingsbrigades zijn deze zomer al meer dan 5600 keer in actie gekomen. Afgelopen week moesten zij bijna duizend keer uitrukken, in 59 gevallen ging het om levensbedreigende situaties. Dat heeft Reddingsbrigade Nederland maandag laten weten.

Directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland hekelt het feit dat mensen gewaarschuwd worden dat het niet verantwoord is de zee in te gaan, maar dat dan toch doen. Daardoor komen ook de mensen van de reddingsbrigades - vaak vrijwilligers - extra in gevaar. "Dan mag je op zijn minst verwachten dat mensen onze waarschuwingen in acht nemen en zelf de problemen niet opzoeken."

Vooral door sterke wind en stroming moesten de brigades de afgelopen tijd vaak uitrukken. En ondanks het feit dat het weertype zich niet echt leende voor een duik in het water, hadden de brigades de handen vol aan zwemmers (487) in de problemen. Voor (kite)surfers en zeilers (74) is het weertype natuurlijk wel aantrekkelijk. Maar ook zij kwamen regelmatig in de problemen.

Grote en kleine honden aangepakt op gedrag

Alle honden, van grote beesten tot kleine keffertjes, die zich "ongewenst agressief" gedragen in de openbare ruimten kunnen vanaf volgend jaar in beslag worden genomen.

Het eerdere plan van minister Gerda Verburg (Landbouw) om alleen honden met een schofthoogte van tenminste 35 cm met ongewenst agressief gedrag aan te pakken is daarmee van de baan.

Dat heeft Verburg maandag geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. De nieuwe regeling komt in de plaats van het verbod op pitbullachtige honden, waarbij de dieren op basis van hun uiterlijk werden beoordeeld en in beslag werden genomen.

Delen openingsceremonie 'vooraf opgenomen'

Sommige onderdelen van de spectaculaire openingsceremonie van de Olympische Spelen waren vooraf opgenomen "voor een theatraal effect". Dat heeft een bestuurslid van het organisatiecomité van de Spelen dinsdag laten weten.

Een van de eerder gemaakte opnames zou een vogelvlucht over de centrale as van Peking in de richting van het olympische stadion zijn. Langs de route ging vuurwerk af.

Brothers in Arms: Hell's Highway krijgt demo, maar wanneer?

De heren en dames developers bij Gearbox zitten met een dilemma. Ze willen namelijk erg graag een demo uitbrengen van Brothers in Arms: Hell's Highway, maar ze weten niet wanneer. Randy Pitchford zei tegen Eurogamer dat er twee kampen zijn. Een gelooft dat de demo pas na de game moet komen, zodat alle aandacht nu naar de game zelf kan gaan, waardoor de game ook niet verder vertraagd wordt. En dan is er de andere groep die vindt dat de demo er al voor de release moet zijn.

Dat er een demo komt op de Xbox 360 en PS3 is zeker, de vraag is dan alleen wanneer. Voor PC gamers is de vraag zelfs of de demo uberhaupt komt. Volgens Pitchford is de kans namelijk 50% dat er geen demo voor zal komen.

Het positieve nieuws voor PC-bezitters is dat Gearbox een soort achievements voor de game wil maken. Wat dit precies zal inhouden wilde Pitchford nog niet kwijt, maar er zijn zeker plannen. De PlayStation 3-versie van de game zal bij launch nog geen trophies hebben, deze werden te laat aangekondigd om nog in de game te stoppen. Het zal wel naderhand toegevoegd worden. De enige manier om het voor de launch voor elkaar te krijgen is de launch opschuiven en dat is inmiddels geen optie meer.

'Tori Spelling stapt uit spinoff 90210'

Actrice Tori Spelling is gestopt met haar rol in een spin-off van de serie Beverly Hills 90210, zo meldt E! Online. Ze zou vinden dat ze niet genoeg betaald krijgt, aldus het online magazine.

In de moderne versie van 90210 zou Spellings karakter, Donna Martin, een hippe winkel in Beverly Hills runnen waar haar oud-klasgenoten vaak zouden komen.

Volgens E! Online steekt het Spelling dat haar collega's Jennie Garth en Shannen Doherty tussen de 40 en 50.000 dollar per episode krijgen, en zij niet meer dan 20.000 dollar per aflevering.

Boycot treft 'kwetsende film' Ben Stiller

Gehandicaptenorganisaties in de Verenigde Staten hebben maandag (plaatselijke tijd) opgeroepen tot een boycot van Ben Stillers nieuwe film Tropic Thunder.

Op de dag van de première riep een tiental organisaties het publiek op de film links te laten liggen, omdat die volgens hen zeer kwetsend is voor mensen met een verstandelijke beperking.

Regisseur Stiller speelt zelf de hoofdrol in de satire. Zijn personage Tugg Speedman is een ambitieuze acteur die een Oscar hoopt binnen te slepen voor zijn rol als de zwak begaafde Simple Jack.

Organisaties als de Amerikaanse Vereniging voor Mensen met een Handicap, het Nationale Downsyndroom Congres en de Amerikaanse afdeling van de Special Olympics toonden zich geschokt door de manier waarop verstandelijk gehandicapten worden neergezet in de film. Ook zijn ze verbolgen over het veelvuldige gebruik van de term 'retard' (mongool).

Volgens Stiller en productiebedrijf DreamWorks hebben de critici de film totaal verkeerd begrepen. Zij legden in diverse media uit dat ze niet de spot willen drijven met gehandicapten, maar juist met acteurs die de rol van een gehandicapte als een buitenkans zien om te scoren.

Co-auteur Etan Cohen bekritiseerde tegenover MTV films als Rain Man en Forrest Gump, die volgens hem een veel te zonnig beeld schetsen van psychische afwijkingen en zo meer kwaad dan goed doen.

Oprahs steun leverde Obama miljoen stemmen op

Barack Obama heeft zijn kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap ten dele te danken aan Oprah Winfrey. Volgens twee Amerikaanse economen heeft de openlijke steun van Amerika's populairste talkshowpresentatrice Obama in de voorverkiezingen een miljoen stemmen opgeleverd.

The New York Times schrijft dinsdag dat de onderzoekers van de universiteit van Maryland een duidelijk statistisch verband zien tussen Oprahs steun en Obama's populariteit onder haar fans. Ze noemen haar 'een beroemdheid met een bijna weergaloze invloed'.


'Ophrama'

'Rusland heeft GeorgiŽ in tweeŽn gespleten'

Met de innamen van enkele steden en een militaire basis in het westen van Georgië hebben Russische strijdkrachten gisteren een tweede front in het land gevormd. Omdat de Russen bij de inname van Gori ook de langs deze stad lopende oost-west-snelweg in handen hebben gekregen is het land in tweeën gespleten, zei de Georgische president Michail Saakasjvili vandaag voor de zender CNN.

Vanuit de in het westen gelegen regio Abchazië, die net als Zuid-Ossetië door separatisten wordt bestuurd, werd vandaag een offensief gelanceerd om Georgische troepen te verjagen uit de Kodori-vallei. Volgens Rusland en Abchazië zou een eventuele poging van Georgië om Abchazië weer onder zijn gezag te brengen, waarschijnlijk vanuit dit bruggenhoofd worden ondernomen.

Het Russische ministerie van defensie sprak gisteren tegen dat de Russische troepen Gori hebben ingenomen of plannen hebben om naar de Georgische hoofdstad Tbilisi op te trekken. Alles wijst er echter op dat Rusland zal blijven doordrukken tot Georgië alle hoop laat varen zijn afvallige regio's ooit nog terug te krijgen.

Het militaire geweld dat Rusland tegen zijn kleine buurland gebruikt lokt allerwegen kritiek uit, maar Rusland wijst de dringende roep om een staakt-het-vuren van de hand met het argument dat het zijn 'burgers' te hulp moet komen. De meeste inwoners van Zuid-Ossetië en Abchazië hebben recent Russische paspoorten ontvangen.

Rusland beschuldigt Georgië van genocide omdat honderden mensen zijn omgekomen bij het offensief dat Georgië vrijdag begon in een poging Zuid-Ossetië weer onder Georgisch gezag te brengen. Volgens Georgië is Rusland onder het mom van het beschermen van burgers uit op de gewelddadige afzetting van Saakasjvili's westers georiënteerde regering.

In het interview met CNN beschuldigde Saakasjvili Rusland ervan Zuid-Ossetië 'etnisch te zuiveren' van zijn etnisch Georgische inwoners.

Op een besloten zitting van de VN-Veiligheidsraad in New York bevestigden diplomaten dat de Russische strijdkrachten zich ver buiten Zuid-Ossetië en Abchazië hebben begeven en dat Russische luchtlandingstroepen zonder enig verzet de Georgische legerbasis Senaki hebben ingenomen.

"Er is een algehele militaire invasie van Georgië aan de gang", zei de Georgische ambassadeur Irakli Alasania later tegen verslaggevers. "Ik denk dat de Veiligheidsraad nu in actie moet komen."

Vandaag komt in de raad een door Frankrijk ingediende ontwerpresolutie aan de orde waarin wordt aangedrongen op een onmiddellijke staking van de vijandelijkheden en een begin van onderhandelingen. Tijdens eerdere spoedzittingen over het conflict kon de raad, waarin Rusland vetorecht heeft, niet tot enig besluit komen.

Bij de NAVO in Brussel is vandaag een speciale zitting over het conflict belegd met de Georgische minister van buitenlandse zaken.

De Russische inname van Gori, Senaki, Zugdidi en Kurga volgde gisteren kort nadat een Russische generaal de verzekering had gegeven dat Rusland geen plannen had Georgisch grondgebied buiten Zuid-Ossetië en Abchazië te betreden. Ruslands latere bewering dat het Gori niet heeft ingenomen kon niet worden geverifieerd. Bewoners van de stad waren niet telefonisch te bereiken.

Of de Russen zullen doorstoten naar Tbilisi is onduidelijk. Saakasjvili zei dat de hoofdstad niet onmiddellijk wordt bedreigd en maande de inwoners kalm te blijven en niet op de vlucht te slaan. Als de Russen komen zullen de bewoners minimaal zeven uur van tevoren worden gewaarschuwd, zei hij.

'Geen nieuw fastfoodrestaurant in 'vette' wijken'

Als het aan het Voedingscentrum ligt, mogen nieuwe fastfoodrestaurants zich gedurende een jaar niet vestigen in wijken waar al veel van dat soort gelegenheden zijn. Het Voedingscentrum vindt dat Nederlandse steden het beleid van Los Angeles moeten volgen.

Aangezien kinderen extra gevoelig zijn voor verleidingen, zou een dergelijk verbod er zeker moeten komen in de buurt van scholen, laat het centrum via de website weten. Het bevestigt daarmee een bericht in de Sp!ts dinsdag. Het Voedingscentrum vindt dat het eten van fastfood en ander calorierijk eten geen gewoonte, maar uitzondering moet zijn.


Wegens betutteling gesloten

OS: Extra veiligheidsmaatregelen olympisch dorp

De veiligheidsmaatregelen in het olympisch dorp en bij het perscentrum in Peking zijn dinsdag verscherpt. Bij het dorp zijn zwaarbewapende commando's geposteerd. Voor het perscentrum staat een met speciale eenheden bemand pantservoertuig.

Volgens het olympisch organisatiecomité is er geen concreet gevaar. Een woordvoerder benadrukte dat de maatregelen genomen zijn door de verantwoordelijke autoriteiten.

22-karaats goud in een champagneglas

Sinds deze week is in Nederland de Gold Cuvée verkrijgbaar. Volgens importbedrijf Sprankelend is deze champagne de enige ter wereld waarin 22-karaats goud is verwerkt.

Het drinkbare goud maakt het product exclusief, maar niet extreem duur. Manager Mick Engelkes schat dat horecagelegenheden zo’n 70 euro per fles gaan vragen.

De Gold Cuvée is een frisse, gemêleerde droge wijn gemaakt van pinot blanc-druiven. Daaraan is een kleine hoeveelheid goud toegevoegd. Tot voor kort was deze pinot blanc alleen verkrijgbaar in het Engelse warenhuis Harrods. In Nederland kun je er nu voor terecht in de Rotterdamse club Quote en wijnbar Viqh in Haarlem.

Sprankelend verwacht dat binnen enkele weken ook andere clubs het product zullen verkopen. Engelkes: "Het zijn vooral de trendy horecazaken zoals Zussen in Utrecht en Hotel Arena in Amsterdam die interesse tonen, maar ook warenhuis Bijenkorf heeft laten weten de fles binnen enkele weken in de schappen te willen. Hier betaalt de koper stukken minder, namelijk zo’n 30 euro." Ook Belgische horecazaken hebben inmiddels interesse getoond voor de gouden bubbels.

Doden door aanslag op legerbus Pakistan

Een aanslag op een bus van de Pakistaanse luchtmacht in de noordelijke stad Peshawar heeft dinsdag aan zeker dertien mensen het leven gekost. Vijftien anderen raakten gewond. Dat heeft de Pakistaanse politie laten weten.

De aanslag vond plaats op een brug aan de rand van de stad. Volgens het hoofd van de politie hadden onbekenden een bom onder de brug geplaatst.

Peshawar ligt in de Noordwestelijke Grensprovincie in Pakistan, bij de grens met Afghanistan. De Taliban en opstandige stammen strijden in het gebied tegen de Pakistaanse overheid.

Geen vervolging agenten na dood arrestant

De agenten die in april betrokken waren bij de arrestatie van een man die zich daarna op het politiebureau in Haarlem door zijn hoofd schoot, worden niet vervolgd.

Persofficier Michiel van der Heijden van het Openbaar Ministerie zei dit vandaag. "Er zijn wel fouten gemaakt bij de fouillering, maar die leiden volgens ons niet tot een strafrechterlijk verwijt."

De vraag of de man was gefouilleerd, is onderling door de betrokken politiemensen bij zijn arrestie wel gesteld. Een onderzoek van de Rijksrecherche heeft dat duidelijk gemaakt. Niet duidelijk is geworden of er antwoord kwam op die vraag.

Elmont naar laatste vier

Guillaume Elmont heeft de halve finales bereikt van het judotoernooi in de klasse tot 81 kilogram. De Nederlander versloeg Srdjan Mrvaljevic uit Montenegro in de Golden score met een yuko. Na de reguliere speeltijd had geen van beide nog gescoord.

Elmont, die vier jaar geleden al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, was eerder vandaag te sterk voor Nyamkhuu Damdinsuren (koka) en de Italiaan Giuseppe Maddaloni (ippon)

Boek: National Geographic - De complete digitale videogids

Je wilt eindelijk weer eens gaan filmen, je hebt nog ergens een oude Hi8 filmcamera kunnen vinden maar je weet dat het alles behalve mooie beelden zal opleveren in het tijdperk van de HD-tv's. Je gaat dus overstappen op een nieuwe digitale videocamera, maar waar moet je op letten. Een tape, mini-dvd, harde schijf of zelfs flash-geheugen. Het is allemaal mogelijk tegenwoordig. En na afloop, wat dan? Jaag je je vrienden en kennissen angst aan met de zin, "Willen jullie de video zien?" Of ga je de beelden op internet zetten en stuur je ze gewoon een e-mailtje met de link. Allemaal vragen die beantwoord worden in het boek De complete digitale videogids.

Hema houdt deel rekening leveranciers in

Winkelketen Hema houdt 5 procent in van elke rekening van leveranciers van eigen merk-producten. Dat bevestigde een woordvoerder van Hema vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

Hema heeft zijn leveranciers in april een brief gestuurd, waarin het stelde 5 procent van de rekening te gebruiken voor de marketing van het product. "Dit is geen ongebruikelijke praktijk", aldus de zegsvrouw.

Volgens het Financieele Dagblad hebben leveranciers van Hema het gevoel dat ze extra kosten moeten dragen om de winst van de Hema-eigenaar, het investeringsfonds Lion Capital, op te stuwen. De woordvoerder onthield zich verder van commentaar. "Dit betreft correspondentie tussen ons en onze leveranciers. Daar wijden we niet over uit."

'Tsaar van de sabel' snel uitgeschakeld

Sabelschermer Stanislav Pozdniakov is verrassend in de eerste ronde van het individuele toernooi uitgeschakeld.

De Rus, 'Tsaar van de sabel', al vijf maal wereldkampioen, ging met 8-15 onderuit tegen de nummer 31 van de wereld, Nicolas Lopez.

Ook voor een andere medaillekandidaat viel al snel het doek. De Hongaar Zsolt Nemcsik, winnaar van zilver in Athene, ging met 13-15 onderuit tegen de Chinees Zhou Hanming.

En dat is drie voor Phelps

Michael Phelps heeft zijn derde goud deze Spelen gewonnen. De Amerikaan won de 200 meter vrije slag voor heren in een nieuw wereldrecord.

Phelps verbeterde de oude toptijd, die ook op zijn naam stond naar 1.42,96. Zilver was er voor de Zuid-Koreaan Park-Tae Hwan. De bronzen plak ging naar de Amerikaan Peter Vanderkaay.

Met zijn derde goud ligt Phelps nog steeds op schema om acht maal goud deze Spelen te winnen.

Studenten willen slechtste koppelbaas ontmaskeren

De verkiezing van 'huisjesmelker van het jaar' richt zich dit jaar specifiek op kamerbemiddelaars. De initiatiefnemers hopen zo dat de politiek de ogen opent voor de vaak louche handelwijzen van deze zogenoemde koppelbazen. Ook moeten gemeenten en woningcorporaties hun verantwoordelijkheid nemen, zoals de afgelopen jaren huisjesmelkers zijn aangepakt.

Koppelbazen zouden misbruik maken van de heersende woningnood door honderden euro's op te strijken voor het bemiddelen tussen kamerzoekende en aanbieder. Het gaat dan bijvoorbeeld om contractkosten, inschrijfgeld en sleutelgeld.

De jongerenorganisatie van de SP Rood en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) trappen de jaarlijkse verkiezing vandaag op ludieke wijze af. Op de Informatie - en Sportmarkt op de Uithof in Utrecht gaat een 'koppelbaas' eerstejaarsstudenten proberen te koppelen aan een huisbaas.

In januari wordt een landelijke 'winnaar' onthuld. De komende maanden verzamelen lokale afdelingen van Rood en lidbonden van de LSVb inzendingen. De verkiezing wist de afgelopen jaren de tongen los te maken. Zo bepaalde de rechtbank vorig jaar dat de Utrechtse huisjesmelker Betty Chang, de 'winnares' in 2007, in twintig van haar panden geen kamers meer mag verhuren.

De huidige huisjesmelker van het jaar is Direct Housing. Het machtsvertoon waarmee de prijs werd uitgereikt schoot het Amsterdamse bedrijf in het verkeerde keelgat. Vijftien tot twintig man stormden met camera's het kantoor binnen en duwden geschrokken personeelsleden een microfoon onder hun neus.

Het kabinet kondigde in mei nog een pak maatregelen aan om huisjesmelkerij tegen te gaan. Zo kan iemand die zijn woning illegaal onderverhuurt een boete van maximaal 18.500 euro tegemoet zien.

Gullit alweer weg bij LA Galaxy

Ruud Gullit is niet langer de coach van Los Angelos Galaxy. De 45-jarige oud-voetballer was sinds november vorig jaar de trainer van de club waar onder andere David Beckham onder contract staat. Dit verklaarde clubeigenaar Tim Leiweke tegenover het Amerikaanse persbureau AP.

Gullit zou om 'persoonlijke redenen' opgestapt zijn, maar waarschijnlijk is de echte reden de matige resultaten van de afgelopen weken. Naast Gullit is ook directeur Alexi Lalas opgestapt. De 96-voudig Amerikaans international was sinds april 2006 in dienst bij LA Galaxy.

Van de laatste zeven wedstrijden werd er door de club uit LA drie keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. Ook zou de sfeer in de kleedkamer niet goed meer zijn geweest. De club heeft echter nog wel kans om de play-offs te halen en zo te proberen de titel in de Major League Soccer voor zich op te eisen. Dit gebeurt onder leiding van oud-speler Cobi Jones.

Bruidegom gearresteerd; kwam te dicht bij bruid

Een Amerikaan uit de staat New York is op zijn trouwdag gearresteerd, omdat hij te dicht bij zijn bruid in de buurt was gekomen. Bruidegom Timothy Cole kreeg vrijdag op zijn bruiloft ruzie met een van de gasten.

De politie kwam er bij en de agenten die de 45-jarige Cole van eerdere akkefietjes kenden, herinnerden zich dat zijn kersverse eega nog een straatverbod tegen hem had lopen. Daarop pakten zij hem op en namen hem mee naar het bureau, schreef de krant Daily News in Batavia vandaag.

Meisje op Belgische video is niet Maddy

De vermiste Britse peuter Madeleine ('Maddy') McCann staat niet op beelden van een bewakingsvideo van een bankfiliaal in de Brusselse gemeente Molenbeek. Dat heeft het federale parket in België gisterenavond laten weten.

Een beveiligingsbeambte had beelden van een blond meisje gezien en dacht dat het om de vermiste Madeleine McCann ging. Afgelopen weekeinde liet de Belgische politie weten dat het naar aanleiding van de tip de beelden onderzocht.

De vader van het meisje dat op de video is te zien, heeft zich bij de politie gemeld. "Zijn dochtertje was op de bewuste dag samen met de babysitter in Brussel", aldus een woordvoerster van het parket.

CD: Milosh - iii

De vorige albums die Milosh uitbracht haalden het allebei tot in de top tien beste elektronische albums op iTunes. De in Toronto geboren muzikant begon op zijn derde met het spelen van de cello. Na het spelen in een aantal bands ging Milosh weer solo, om de naar zijn idee mooiste muziek te maken. Met zijn electro-folk vulde hij in 2004 You Make Me Feel op, welke in 2006 opgevolgd werd door Meme. Ruim twee jaar later is het tijd voor de derde cd, die uitkomt op het Plug Research label: iii.

Gelukkig niet gelukkig

Twee jaar geleden besloot één of andere mode-nazi dat witte sokken bij mannen niet meer konden. Elke man met witte sokken werd uit zijn hol gerookt en gedwongen zijn witte stukjes stof af te staan. Onderhand staan witte sokken bij de man in de top drie van afknappers bij de vrouw. Mijn witte sokken heb ik per direct weg gedaan toen een dame mij uitlachte, omdat ze een luttele vier seconden mijn sokken had gezien en vervolgens uitmaakte voor modekneus. Je ziet die dingen bijna niet en het is één van de meest onbenullige stukjes stof in de garderobe van de mens, maar ze mogen in ieder geval niet wit zijn. Sindsdien zijn al mijn sokken dan ook zwart. Met witte sokken kan je immers niet gelukkig zijn.

Heemskerk krijgt oranje auto

Voor zwemster Femke Heemskerk kan de Olympische Spelen niet meer stuk. Niet alleen won ze een gouden medaille op de 4x100 meter vrije slag, ze hield aan de winst ook een oranje Fiat Punto over. Deze werd haar beloofd door de man van haar moeder bij een olympische titel.

"De weddenschap is al van lang geleden. Na het wereldrecord bij de EK kneep hij hem al flink. Hij zei de hele tijd dat wij zilver zouden winnen, maar hij is die auto nu echt kwijt," aldus de in Amsterdam wonende Heemskerk na de 200 meter wisselslag serie waarin ze uitgeschakeld werd. Ze heeft hem nog niet gesproken maar deed bij het wachten op haar gouden medaille wel alvast voor hoe ze achter het stuur zou zitten. "Mijn moeder moest toen erg lachen," aldus een blije zwemster.

Heidfeld: "Minder testen, meer racen"

Nick Heidfeld vindt het goed dat er maar liefst negentien races op de kalender staan in 2009. Hij ziet minder tests wel zitten, en dat er ter compensatie meer geracet wordt.

"Ik kijk er naar uit om in de toekomst meer races te hebben", zei de Duitser. "Ik zou het echter niet erg vinden als er wat minder getest werd. De afgelopen jaren is het aantal tests al flink gereduceerd, maar ik hoop vooral op meer races, want dat is altijd veel leuker. Ik verwacht veel van de race in India en van de overige races waar nu over gesproken wordt."

De Duitser staat momenteel met 41 punten op de vijfde plaats in het rijderskampioenschap, drie punten voor op Heikki Kovalainen van McLaren, en acht punten achter teamgenootje Robert Kubica. BMW staat nu op de derde plek met 90 punten, concurrenten McLaren (100) en Ferrari (111) staan nog binnen bereik. Nummer vier en vijf staan echter een heel eind erachter: Toyota heeft 35 punten, Renault 31 punten.

Preview: Lowlands 2008

De tenten zijn opgezet: A Campingflight to Lowlands Paradise 2008 kan beginnen! Dit weekend gaat de zestiende editie van het veelomvattende festival van start op het festivalterrein bij Walibi World bij Biddinghuizen. De Lowlandskaartjes waren dit jaar razendsnel uitverkocht en het zal dit weekend dan ook beregezellig kamperen worden met 55.000 festivalgangers. Zes campings, negen podia, 150 live acts. Falafel, Mexicaanse wraps, of gewoon de twin-frikandel-special. 20.000 vierkante meters aan podium, 50.000 vierkante meters aan tentzeil. Films, theater, literatuur. Foodfights en moddergevechten. Wat kun je verwachten, en wat dien je absoluut niet te missen?


Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.