Reconstructie in zaak dood baby Willem

In Oosterhout wordt vandaag een reconstructie uitgevoerd in het onderzoek naar de dood van baby Willem. De reconstructie staat onder leiding van het Landelijk Reconstructie Team van het Korps Landelijke Politiediensten. De reconstructie vindt plaats op verzoek van het Openbaar Ministerie, zo laat het OM weten. Wie bij de reconstructie aanwezig zijn en hoe deze precies in zijn werk gaat, kon het OM niet zeggen.

Voorbijgangers vonden in maart het jongetje in een bos langs het Wilhelminakanaal-Zuid in de Brabantse plaats. Omdat zijn identiteit op dat moment nog onbekend was, kreeg hij van de burgemeester de naam Willem van Oosterhout.

Drie maanden na de vondst werden de ouders van de baby aangehouden in verband met de dood van hun zoontje. Zij zouden de baby te vondeling hebben gelegd, die als gevolg daarvan zou zijn overleden. Ook werden de grootouders aangehouden. Op dit moment zit er niemand meer in voorlopige hechtenis. Wel worden allen nog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de baby.