FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 augustus 2008

Brawn bidt om progressie

Honda-teambaas Ross Brawn verwacht dat Honda nog dit jaar goede progressie kan boeken met de Eartsdreams-bolide. De laatste grote update was een nieuwe wielophanging, maar het team gaat zich richten op het komende seizoen.

Tegenover Autosport zei Brawn: "Als je kijkt naar de verbeteringen die de nieuwe vering heeft gebracht, is het moeilijk om precies te zeggen hoever we zijn gevorderd. Als het allemaal ietsje beter werkt is dat goed, maar hoeveel dat per ronde scheelt is lastig aan te geven. Het systeem is nog niet volledig geoptimaliseerd, omdat we het nog niet genoeg hebben getest. In de zomerstop in augustus hebben we daar in de fabriek tijd voor, zodat we er in Valencia meer profijt van zullen hebben."

Honda is al druk doende met het Kinetic Energy Recovery Systems (KERS), het systeem dat de energie die bij het remmen vrijkomt weer opvangt en gebruikt. Een jaar geleden schreven we al over dat het in ontwikkeling was voor de Formule 1. Hier wordt de technologie van KERS wat opgehelderd, in het Engels.

Theissen: "Verwacht drukke vrijdag"

Teambaas van BMW Mario Theissen verwacht drukke vrijdagtrainingen in Valencia, de volgende Formule 1-race op 24 augustus. Het nog helemaal onbekende nieuwe stratencircuit is voor alle coureurs nieuw, maar de computer helpt BMW veel bij de voorbereiding.

Theissen meldde op de officiŽle website van BMW: "Natuurlijk zullen we al het mogelijke doen om een totaal onbekend circuit vooraf te leren kennen. We kunnen ongeveer wel raden hoe snel het circuit is en welke aerodynamische afstellingen er nodig zijn. Dankzij onze supercomputer in Hinwil, kunnen we veel simulaties uitvoeren."

Hij verwacht dat de andere teams zich ook goed moeten voorbereiden. "Echter, de teams en coureurs zullen veel onbekende zaken tegenkomen in Valencia, veel meer dan op een circuit waar ze al op gereden hebben. Er zullen meer vraagtekens dan normaal zijn als de coureurs op de vrijdag voor het eerst naar buiten gaan. Ik verwacht dan ook veel meer actie tijdens de vrije trainingen."

Bourdais: "Het gaat steeds beter"

Sťbastien Bourdais kan bij Scuderia Toro Rosso sinds de introductie van de nieuwe auto zijn teamgenoot Sebastian Vettel niet meer volgen. De Fransman denkt echter dat het spoedig een stuk beter zal gaan.

Bourdais sprak hierover in een interview met L'Equipe. "Iedere coureur heeft een eigen rijstijl en de mijne past niet bij een auto die onderstuur heeft in snelle bochten en overstuur in langzame bochten. Ik kan er moeilijk aan wennen. De ene keer ga ik niet hard genoeg en de andere keer wil ik teveel. Sebastian past zich daar beter op aan."

"Ik heb verschillende kleine dingen gevonden waardoor ik de auto beter begrijp, ook al ben ik nog niet volledig op mijn gemak. Het wordt langzaam maar zeker beter," aldus de 4-voudig Champ Car-kampioen die dit jaar zijn debuut in de Formule 1 maakte.

Austria hoeft niet naar GeorgiŽ

Het duel tussen WIT GeorgiŽ en Austria Wien wordt niet in GeorgiŽ gespeeld, zo heeft de UEFA besloten.

Aanleiding voor deze beslissing zijn de onlusten in de voormalige Sovjet-Unie republiek. De clubs spelen de wedstrijd voor de tweede voorronde van de UEFA Cup nu in het Turkse Rize.

De Ierse voetbalbond heeft de FIFA verzocht het WK-kwalificatieduel van 6 september in en tegen GeorgiŽ op neutraal terrein te laten plaatsvinden. Dit vanwege de mogelijk aanhoudende ongeregeldheden in GeorgiŽ.

Force India richt zich op 2009

Indiase renstal Force India gaat voor volgend seizoen. De ontwikkeling van de huidige auto is op de naadloze versnellingbak na voltooid. Die zal in Valencia voor het eerst gebruikt worden. Ook over de coureurs heeft teambaas Vijay Mallya al wat te zeggen.

Mallya zei tegenover Formula1.com: "We zijn goed te spreken over de resultaten. We hebben er niet mee geracet in Budapest, maar dat zullen we wel doen in de Europese Grand Prix in Valencia. Wat mij betreft is dat het dan voor de auto van 2008 en gaan we ons richten op het bouwen van een competitieve auto voor volgend jaar."

Hij kijkt ook een beetje terug in de tijd: "Ik heb me het afgelopen jaar gerealiseerd dat ik niet alleen het vorige jaar moest goedmaken, maar ook de twee jaren daarvoor. En dat is gelukt, ook al is de Formule 1 zo ontzettend competitief. Ik ben optimistisch dat mijn ervaring ons de juiste kant op heeft geduwd. Ik weet nu precies wat ik kan verwachten, dus kan ik beter plannen. Het was geen eenvoudige les, maar in 2009 kunnen we een veel competitiever Force India verwachten."

De IndiŽr hintte ook nog even naar de bezetting van de stoeltjes komend seizoen en leek erg tevreden met wie er nu zitten, Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil: "Ik heb twee goede coureurs en je moet begrijpen dat mijn behoeftes voor Force India vrij uniek zijn. De ervaring van Giancarlo is van bijzonder veel waarde voor me en Adrian heeft heel veel talent. Ik denk dat hij iedere race beter en constanter wordt."

"Belangrijker is, dat ze een geweldige instelling hebben die me zullen helpen bij latere uitdagingen en ik denk dat ze de auto van 2009 erg zullen waarderen. Ik denk dat dat een enorme verbetering en een verrassing gaan worden."

Gullit opgestapt bij LA Galaxy

Ruud Gullit is niet langer de coach van Los Angelos Galaxy. De 45-jarige oud-voetballer was sinds november vorig jaar de trainer van de club waar onder andere David Beckham onder contract staat. Dit verklaarde clubeigenaar Tim Leiweke tegenover het Amerikaanse persbureau AP.

Gullit zou om 'persoonlijke redenen' opgestapt zijn, maar waarschijnlijk is de echte reden de matige resultaten van de afgelopen weken. Naast Gullit is ook directeur Alexi Lalas opgestapt. De 96-voudig Amerikaans international was sinds april 2006 in dienst bij LA Galaxy.

Van de laatste zeven wedstrijden werd er door de club uit LA drie keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. Ook zou de sfeer in de kleedkamer niet goed meer zijn geweest. De club heeft echter nog wel kans om de play-offs te halen en zo te proberen de titel in de Major League Soccer voor zich op te eisen. Dit gebeurt onder leiding van oud-speler Cobi Jones.

Ex-tienerhoertje Christiane F. spuit weer

's Werelds bekendste verslaafde kinderhoertje Christiane F. heeft de drugs nog steeds niet afgezworen. Onlangs viel de inmiddels 46-jarige Duitse weer terug in drank en heroïne. Haar terugval heeft ook een Nederlands tintje want het gebeurde in onze hoofdstad Amsterdam. Ze lag een week ongewassen in bed en keek niet meer om naar haar zoon.

Wereldberoemd werd Christiane Felscherinow dankzij een boek en een indrukwekkende film waar Heroes van David Bowie een belangrijke rol speelde. Op haar veertiende raakte Christiane F. verslaafd aan heroïne en ging tippelen in de kinderzone van het Berlijnse station Bahnhof Zoo. Ze wist uiteindelijk aan het leven te ontsnappen door af te kicken. En hoewel ze ook na de film weer terugviel in haar oude gedrag zo nu en dan leefde ze de laatste jaren op methadon.

De zaak kwam aan het rollen toen haar vriend en medejunk de media belde. 34 jaar na haar eerste ervaring met drugs is de Duitse weer terug bij af. Christiane hield overigens een half miljoen D-mark over aan de film en het boek en jaarlijks toucheert ze nog steeds een 20.000 euro aan royalties. Haar zoon is inmiddels overgedragen aan de kinderbescherming. Christiane zelf is weer verdwenen in de drugsscene van Berlijn.Trailer van de film, nog steeds op DVD te krijgen.

Excuus Iraanse zwemmer aanvaard

Het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) aanvaart het excuus van de Iraanse zwemmer Mohammad Alirezaei. De IraniŽr kwam niet opdagen bij een zwemnummer, nadat zijn nationaal olympisch comitť hem dat had verboden, omdat een IsraŽliŽr ook meedeed.

Volgens de trainers echter was hij ziek, maar het Iraanse persbureau beweerde dat het de slechte politieke verhoudingen tussen IsraŽl en Iran waren. Het IOC heeft de uitleg van ziekte geaccepteerd. "De Iraanse zwemmer heeft dit uitgelegd in een brief aan de internationale federatie", meldde woordvoerder Giselle Davies. "Het Iraans olympisch comitť heeft ons bevestigd dat ze in alle competities wil deelnemen, ook in diegene waar de sporters de kans lopen op een confrontatie met IsraŽlische atleten."

Afgelopen zaterdag tijdens de series van de 100 meter schoolslag was baan 1 voor Alirezaei, in baan 7 zou IsraŽliŽr Tom Beeri starten, in principe geen probleem omdat ze elkaar niet aan konden kijken. En aanvankelijk werd door het Iraans NOC ook gezegd dat het niet geboycot zou worden. Totdat baan 1 leeg bleef bij de start.

In 2004, tijdens de Olympische Spelen van Athene, weigerde de Iraans wereldkampioen judo tot 66 kg Arash Miresmaeili, toch beschouwd als een van de favorieten, om te vechten tegen een IsraŽlische tegenstander in de eerste ronde. De hele vete tussen Iran en IsraŽl is onstaan uit solidariteit van Iran met de Palestijnen.

'Maddy vorige week gefilmd in Brussel'

Sinds het dossier openbaar is gemaakt is Madeleine - Maddy - McCann reeds gesignaleerd in Groningen, Marokko, Tongeren en nu ook in Brussel. En in die laatste stad is er een meisje dat op haar lijkt (klein, blond en blauwe ogen) vastgelegd op een bewakingsvideo van een bank.

De bewakingsagent weet het in ieder geval zeker, het is Maddy. Het Engelssprekende meisje vroeg aan een getinte vrouw: "Can we go back now?" De technische recherche is inmiddels bezig de beelden te analyseren. De opnames zijn overigens vorige week gemaakt. De vraag is of de vermeende ontvoerders open en bloot met een meisje dat wereldwijd wordt gezocht over straat lopen. Vorige week werd al bekend dat caissière Anna Stam Maddy in mei vorig jaar had gezien. Dankzij haar fotografische geheugen wist ze na vijftien maanden nog een profielschets van de daders te maken.

Het filmpje kun je hier zien! Hieronder staan de compositietekening van Anna Stam en een foto van de ouders van Maddy.

 

compo

Ouders MCcann

Toevallige gelijkenis?

 

Jonge etherpiraat gooit zender in sloot

Een dertienjarige knaap uit het Twentse Geesteren werd afgelopen donderdag gepakt met zijn piratenzender. In de hoop zijn straf te ontlopen, heeft de jonge zendamateur zijn apparatuur in de plomp gegooid. Dit heeft het Agentschap Telecom (AT) vandaag bekend gemaakt.

Maar liefst twee man sterk kwamen de heren van het AT bij de schuur van de jongen binnenvallen. Samen met enkele politieagenten wisten ze hem op heterdaad te betrappen. In een laatste poging onder een straf uit te komen, gooide het ventje de zender in de sloot.

De controleurs visten de apparatuur echter weer uit het water en namen het zaakje in beslag. Het etherpiraatje, opererend onder de naam De Doefdak, heeft van de agenten een bekeuring gekregen.

 


Dankzij de piratenzenders is de opmars van muziek als dit niet meer te stuiten

Rusland verwerpt vredesplan EU

De Russische vicepremier Sergei Ivanov heeft het vredesvoorstel van de Europese Unie met Georgië afgewezen. Tbilisi moet volgens Ivanov onderhandelen met de afvallige regio's Zuid-Ossetië en Abchazië om een einde aan het geweld te maken.

"We hebben eerst een ondertekend staakt-het-vuren nodig van Georgië aan de ene kant, en Zuid-Ossetië en Abchazië aan de andere kant", aldus Ivanov. Tot op heden heeft alleen Georgië het plan ondertekend.

Wetenschapper: 'Jezus was een cricketspeler'

Een wetenschapper van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem weet het zeker: Jezus speelde in zijn jonge jaren graag een potje cricket. Dit blijkt volgens de onderzoeker, Dr. Abraham Terian, uit een stokoud manuscript dat door hem werd ontdekt. Hierin staat vermeld dat de Verlosser een balspel speelde dat zeer veel weg heeft van cricket.

Terian kwam de tekst tien jaar geleden op het spoor in het Armeense Sint Jakobus-klooster in Jeruzalem. Het Armeense verhaal gaat over de jeugd van Jezus Christus. Het verhaal stamt uit 1239 en is een vertaling van een nog oudere tekst, maar die is helaas verloren gegaan.

Volgens de geleerde staat in de tekst de negenjarige Jezus beschreven, die als leerling van de stoffenverver Israël werkte. Het verhaal speelt zich af in het dorp Tiberias aan de kust van het meer van Galilea. "Jezus werd opgedragen om het huis van Israël te bewaken terwijl zijn meester zelf door het dorp ging om kleren te verzamelen die geverfd moesten worden. Maar zodra Israël het huis had verlaten, ging Jezus er vandoor om met zijn vriendjes te spelen," aldus Terian.

"Jezus nam zijn vrienden mee naar de waterkant, en liep met bal en knuppel het water op alsof het een bevroren oppervlak was. Zijn vrienden riepen ’Kijk het kind Jezus, wat hij doet op de golven van de zee!’ En velen kwamen daar samen, en keken naar hem, en waren verbaasd."

Volgens de onderzoeker komt de tekst in veel gevallen overeen met de bijbelverhalen van een over het water lopende Jezus. "Maar dit verhaal wijst erop dat voor een balspel zelfs Jezus zijn werk vergat om lol te hebben met zijn vrienden!". Naar verluidt gebeurt het wel vaker dat er plotseling een oude tekst opduikt met opmerkelijke verhalen waarin Jezus een rol speelt. De verhalen moeten echter vaak met een korreltje zout worden genomen.


"Nou vooruit, jullie hebben gewonnen! Gaan we nu weer cricket spelen?"

Proef met gezichtsherkenning krijgt vervolg

Een proef met gezichtsherkenning in de politieregio Amsterdam-Amstelland is zo succesvol verlopen dat het korps deze methode gaat invoeren. Met de nieuwe software kan de politie haar fotodatabase veel beter benutten dan voorheen, maakte ze maandag bekend.

Het programma wordt gebruikt om niet geïdentificeerde verdachten op te sporen door gezichtsfoto's van bijvoorbeeld camerabeelden of vervalste identiteitsbewijzen te vergelijken met foto's uit het bestand van de politie. Van het onderzochte beeldmateriaal in 68 lopende onderzoeken leidde dit tijdens de proefperiode in negen gevallen tot een aanhouding.

Amsterdam is het eerste korps dat de software invoert. Ook andere politieregio's hebben interesse getoond.

Oorzaak ziekte kinderen Boekel blijft raadsel

Het blijft vermoedelijk onduidelijk waardoor twaalf kinderen donderdagavond tijdens een speurtocht in een bos bij een camping in Boekel onwel werden. Een woordvoerster van de gemeente heeft dat maandag gemeld nadat alle onderzoeksresultaten verzameld waren.

In het bos was een vossenjacht uitgezet waar ongeveer vijftig kinderen tussen 12 en 14 jaar en hun begeleiders aan deelnamen. Twaalf kinderen werden ziek. Ze voelden zich niet goed en hadden last van hun ogen. De kinderen werden met spoed overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen, Helmond en Oss. Later meldden zich nog twee volwassen met dezelfde klachten.

Grote brand in loods in Hillegom

In een loods in Hillegom is maandagmiddag een grote brand uitgebroken. Het gaat om een loods met vijf hallen, waarvan er waarschijnlijk drie in brand staan. Er zijn volgens een woordvoerder van de politie geen gewonden.

Iets voor 17.00 uur brak het vuur door onbekende oorzaak uit in het pand aan de Marconistraat, waar een autobedrijf was gevestigd. De brandweer rukte met groot materieel uit. Naast vijftien bluswagens werd ook een helikopter ingezet. Het sein brand meester was om 19.00 uur nog niet gegeven.

Procedure bij huurcommissie levert huurder 80 euro op

Het loont om als huurder bij de huurcommissie een procedure te starten om te beoordelen of de starthuurprijs te hoog is. Veertig procent van de huurders die de commissie om deze reden inschakelen krijgt gelijk en betaalt daardoor gemiddeld tachtig euro per maand minder. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van het ministerie van Vrom.

Ook bij onderhoudsgebreken is het nuttig de commissie in te schakelen. Ook hier kreeg de huurder in veertig procent van de gevallen gelijk. De gebreken waren aanleiding om gemiddeld negentig euro per maand op de huurprijs te korten, aldus het ministerie.

Personeel luchthaven Brussel verwerpt voorstel

Personeel van bagageafhandelaars Aviapartner en Flightcare op de luchthaven van Zaventem bij Brussel heeft maandag een voorstel van de directie voor een verminderde werkdruk verworpen.

Het voorstel werd als onvoldoende beschouwd. Er zou sprake zijn van een vertrouwenscrisis in de verhoudingen met de directie. Aviapartner en Fligthcare vonden de beloftes op het gebied van personeel onvoldoende, aldus Thierry Vuchelen van de liberale vakbond. "Er werd in het verleden al vaak extra personeel beloofd. Waarom zou men nu geloven dat er iets van komt."

Bagagepersoneel staakt tegen de te hoge werkdruk. Later op de dag sloot ook personeel van andere diensten zich bij de staking aan. Zo staakt ook een aantal mensen dat op de taxibaan werkt, de baan voor het taxiën en parkeren van een vliegtuig.

Brabander gepakt voor ontvoering en verkrachting

Een 36-jarige man is opgepakt omdat hij een 17-jarig meisje uit het Brabantse Boekel zou hebben ontvoerd en verkracht. De tiener zat vorige maand bij een bushalte in Lieshout te wachten toen de man haar onder bedreiging van een mes zou hebben gedwongen in zijn auto te stappen. Nadat hij haar tweemaal zou hebben verkracht, in zijn auto en in een caravan op een camping in Aarle-Rixtel, zette hij haar in Boekel weer uit de auto.

De man uit het Groningse Winschoten zou een dag later in het Brabantse Aarle-Rixtel een eveneens 17-jarig meisje onder bedreiging van een mes van haar fiets hebben getrokken. De politie noemt het vreemd dat hij haar uiteindelijk alleen maar dwong de weg naar Veghel uit te leggen. Daarna liet hij haar gaan.

Vliegtickets in een jaar tijd kwart duurder

De prijzen van vliegtickets zijn in een jaar tijd met 25,4 procent, een kwart, gestegen. Dat blijkt uit de maandelijkse top 5 van meest gestegen prijzen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens CBS-econoom Michiel Vergeer komt de stijging voor het overgrote deel voor rekening van de gestegen brandstofprijzen die de luchtvaartmaatschappijen deels doorberekenen. De per 1 juli ingevoerde vliegtaks doet er nog een klein schepje bovenop.

Een woordvoerster van luchtvaartmaatschappij KLM zegt in een reactie dat de enorme prijsstijging "realiteit is in deze markt. Wij zijn daar ook niet blij mee. We zien graag volle vliegtuigen."

De vliegmaatschappij zegt niet anders te kunnen dan de gestegen brandstofkosten voor een deel door te berekenen. "Als je wil blijven bestaan, zal je wel moeten." De woordvoerster wijst erop dat de gestegen kosten niet een-op-een worden doorberekend aan de consument.

4,8 miljoen olympische internetstreams via NOS

De NOS heeft tot dusver 4,8 miljoen internetstreams geleverd met beelden van de Olympische Spelen. Dat meldde een woordvoerster van de NOS vandaag.

Uiteraard werden de meeste beelden opgevraagd sinds de opening van de Spelen op vrijdag, maar de site was voor die tijd ook al actief. Beelden van het eerder begonnen voetbaltoernooi waren er toen onder meer beschikbaar.

De NOS is erg tevreden over dit aantal. "Gemiddeld hebben we 300.000 'unieke bezoekers' per dag op onze site. Zij kunnen kiezen uit het signaal van Nederland 1, maar daarnaast ook afstemmen op twaalf andere live-videokanalen waarop sporten zijn te zien die op dat moment niet rechtstreeks op tv worden uitgezonden. 'Surfers' blijken dat in groten getale te doen", aldus de NOS-zegsvrouw. Het meest kijken de internetters tussen 10.00 en 15.30 uur.

Vrouw vrijuit na meeslepen Somalisch jongetje

De vrouw die in december vorig jaar een Somalisch jongetje onder haar auto meesleurde en hem pas de volgende dag dood aantrof in haar garage, wordt niet vervolgd. Uit onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie gebleken dat zij niet heeft kunnen horen of voelen dat ze het 8-jarige jongetje meesleepte.

Het OM liet in maart een reconstructie uitvoeren om na te gaan of het mogelijk was dat de vrouw zonder het te weten het kind van Maastricht tot haar huis in Eijsden meesleurde. Met een speciaal geprepareerd kadaver van een dier dat in omvang en qua huidstructuur vergelijkbaar is met een 8-jarig jongetje werd een geluidsonderzoek gedaan. Hieruit bleek dat de vrouw de jongen tien kilometer heeft kunnen meesleuren zonder het te merken.

De politie tast nog in het duister over hoe de jongen onder de auto terecht is gekomen. Het OM gaat niet tot vervolging over. De nabestaanden kunnen nog wel vervolging proberen af te dwingen bij het gerechtshof in Den Bosch, waarna de vrouw alsnog voor de rechter zou kunnen verschijnen.

Schietpartij in Amsterdam was liquidatie

De schietpartij maandagochtend in Amsterdam is een afrekening in het criminele circuit. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Slachtoffer is de 34-jarige Surinamer August Ajube. Eerder werd al bekend dat het slachtoffer een bekende van de politie was. Meer informatie over het slachtoffer of de schietpartij kon de woordvoerder in verband met het onderzoek niet geven.

De man werd rond 10.15 voor de deur van een fysiotherapiepraktijk aan de A.J. Ernststraat in de wijk Buitenveldert door meerdere kogels geraakt. Ook de auto van een voorbijgangster werd geraakt, maar zij raakte niet gewond. De daders vluchtten in een auto die later werd teruggevonden op het Voorlandpad in de Watergraafsmeer, bij de afrit van de ringweg A10. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor.

Volgens weekblad Elsevier stond Ajube al langer op een zogenoemde dodenlijst. Zijn naam zou voorkomen in diverse liquidatieonderzoeken rondom topcrimineel Willem Holleeder. Kroongetuige Peter la Serpe zou hebben verklaard samen met Jesse Remmers tevergeefs gewapend te hebben gewacht bij de woning van 'een lange neger'. Dat was Ajube. Het tweetal zou zelfs een keer met Ajube in de lift van zijn woning hebben gestaan, maar ze wisten niet zeker of het de juiste persoon was.

Ajube zat volgens Elsevier veel in Suriname en zou hij een familielid zijn van de drugshandelaar Ronnie Brunswijk. Hij viel op door zijn dure kleding en was vermoedelijk zelf ook actief in het drugsmilieu.

Strenge controle op leerlingenvervoer Amsterdam

Het leerlingenvervoer in Amsterdam wordt sinds maandag, de start van het nieuwe schooljaar, scherp in de gaten gehouden. Dat moet problematische taferelen zoals vorig jaar voorkomen, laat de gemeente maandag weten. Dagelijks is met dertig scholen contact over hun ervaringen met het vervoer.

Vorig jaar werden kinderen te laat of soms helemaal niet naar school vervoerd. Soms waren gegevens van kinderen te laat of onvolledig doorgegeven, waardoor de planning in de war raakte. Ook waren vervoerbedrijven vaak telefonisch slecht bereikbaar, stelt de gemeente. Connexxion kreeg een boete doordat door personeelstekort busjes vaak niet of te laat kwamen.

Om problemen te voorkomen, hebben vervoerders nu reservecapaciteit en zijn ze telefonisch beter bereikbaar.

Dagelijks brengen 330 busjes ruim achttienhonderd kinderen die daar recht op hebben naar school.

FOK!radio: South Park-fans geschokt door dood 'chef'

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

De Nederlandse fans van de tv-serie South Park zijn geschokt door de dood van Isaac Hayes. Gisteravond werd bekend dat hij is overleden. Voor veel mensen werd de soul-man bekend door de stem die hij aan 'Chef' gaf. Maar was Hayes eigenlijk nog wel zo geliefd onder South Park fans? Hij verliet immers de serie twee jaar geleden. Of vinden ze het allemaal even erg? We vragen het aan de Nederlandse fanclub van South Park. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Isaac Hayes (Chef) is overleden, wat vind jij? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).


Het zal je niet ontgaan zijn dat de Olympische Spelen zijn begonnen. Bij FOK!sport zitten ze er bovenop. Maar levert dat nu veel extra verkeer op naar de sportsite? We gaan het vragen aan site-admin Sj0rSz. Blinky heeft weer een recensie van een porno-film. Daarnaast horen we weer al het nieuws over FOK!.

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK!. Nieuw is onze eigen Hyve! Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Ministerie: kippenvleescampagne deugt

Er is niets mis met de campagne die het productschap Pluimvee en Eieren voert om kippenvlees te promoten. Ook is er geen sprake van misbruik van Europese subsidiegelden. Dat heeft het ministerie van Landbouw laten weten aan de Stichting Wakker Dier.

De dierenwelzijnsorganisatie had bezwaar aangetekend tegen de drie miljoen euro die het productschap van de Europese Commissie had gekregen voor een 'kippromotiecampagne'. Volgens Wakker Dier is de reclamecampagne 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees' niet veel meer dan een 'platte receptencampagne', terwijl de subsidie bedoeld is om informatie te geven over voedselveiligheid en dierenwelzijn.

Europa zou het geld daarom moeten terugvorderen, meent Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier, die een klacht indiende. De organisatie startte in juli de tegencampagne 'Kip het meest mishandelde stukje vlees'.

Het ministerie schrijft aan Wakker Dier dat de reclamecampagne voldoet aan alle eisen die Europa stelt. Nederland heeft de subsidie gekregen nadat de vogelgriep leidde tot een forse afname van de consumptie van pluimvee in Europa. De reclamecampagne moet het 'positieve imago van de kip' herstellen en versterken.

De 'platte receptencampagne' is slechts een van de activiteiten om een groter publiek naar de website te lokken, waar informatie staat over dierenwelzijn en voedselveiligheid, schrijft het ministerie. Het departement ziet erop toe dat het de campagne op een juiste manier wordt uitgevoerd. "De pluimveesector draagt daarmee bij aan het verstrekken van adequate informatie aan de consument." De bijdrage vanuit Europa is dan ook terecht, aldus het ministerie.

Aanslagen Xinjiang troffen zeventien locaties

De terreuroperatie van gisteren in de stad Kuqa in de Chinese autonome regio Xinjiang was gericht tegen minstens zeventien locaties. Dit is vandaag gebleken uit informatie van de Chinese autoriteiten en verslagen van Chinese media. De operatie werd uitgevoerd door vijftien opstandelingen, onder wie twee vrouwen. Er vielen twaalf doden, te weten tien daders, een bewaker en een voorbijganger. Een van de vrouwelijke daders vond de dood, de ander raakte gewond.

Een plaatselijke regeringswoordvoerder zei dat het de bedoeling was 'terreur in de maatschappij' te zaaien. Drie rebellen waren volgens hem nog voortvluchtig. De woordvoerder reageerde niet op vragen over een mogelijk verband met de Olympische Spelen.

Het was de tweede terroristische aanslag in het islamitische Xinjiang in een week. Op 4 augustus werden in de stad Kashgar, bij de grens van Afghanistan en Pakistan, zestien leden van de grenspolitie gedood. Zestien personen raakten gewond. Net als na de aanslagen van gisteren eiste niemand de verantwoordelijkheid op.

De politie gaf zondag een verklaring uit waarin wordt gezegd dat agenten acht rebellen uitschakelden en doodden. Twee rebellen zouden zichzelf hebben opgeblazen; drie waren voortvluchtig.

Het staatspersbureau Xinhua meldde dat er bomaanslagen werden gepleegd met behulp van omgebogen stukken pijp en tanks met vloeibaar gas. De doelwitten waren onder meer een politiepost, een winkelcentrum en een hotel.

De aanvallers zouden 's morgens vroeg een met explosieven geladen auto hebben ingereden op een politiepost. Een bewaker was op slag dood, twee agenten en twee burgers raakten gewond. Een van de gewonde burgers stierf naderhand aan zijn verwondingen.

De politie ontdekte op een markt vijf rebellen die zich verborgen hielden in een winkelpand en met bommen begonnen te gooien toen zij werden ontdekt. Twee van hen werden doodgeschoten, drie anderen bliezen zichzelf met zelfgemaakte bommen op.

Analisten zeggen dat de rebellen mogelijk banden onderhouden met de Islamitische Beweging voor Oost-Turkestan (Etim), die streeft naar onafhankelijkheid van het traditioneel islamitische en Turkssprekende Xinjiang. De partij heeft vestigingen in Pakistan en enkele van haar leiders hebben mogelijk contacten met Al-Qaida-cellen.

De operatie in Kuqa vond plaats ondanks de verscherpte veiligheidsmaatregelen die in Xinjiang werden genomen na het incident in Kashgar. Onder moslims in de de autonome regio leeft sinds lang grote weerstand tegen de Chinese overheersing. Radicale cellen hadden voorafgaand aan de Spelen gewaarschuwd voor aanslagen.

Na het geweld van zondag sloten de autoriteiten de regio Kuqa, waar zo'n vierhonderdduizend mensen wonen, tijdelijk van de buitenwereld af. Militairen met machinegeweren patrouilleerden op straat en de bewoners mochten hun huizen niet verlaten. Later op de dag mochten mensen weer naar buiten, maar de meeste winkels bleven gesloten.

Eerste Nederlandse privťbasisschool van start

De eerste privébasisschool van Nederland opent volgende week maandag haar deuren in Bussum. De onderwijsinstelling heeft op dit moment vier leerlingen. De Florencius-school is in samenwerking met een investeringsmaatschappij opgericht uit ongenoegen met het bestaande onderwijssysteem, stelt directeur Peter van Kranenburg.

Volgens Van Kranenburg, die ook directeur was van verschillende reguliere basisscholen, ontbreekt het in het Nederlandse onderwijs aan geld en zijn de klassen te groot. Hierdoor zou de middelmaat regeren. Florencius wil meer maatwerk leveren en biedt leerlingen dertig uur per week les, aldus Van Kranenburg. Gewone basisscholen geven maximaal 26 uur per week les. Er wordt gewerkt aan de opening van twee nieuwe vestigingen in Arnhem en Haarlem.

Het jaarlijkse schoolgeld van Florencius bedraagt 12.500 euro per leerling. Dat kan oplopen als een leerling meer onderwijs nodig heeft. De school wil in de toekomst samen met bedrijven beurzen beschikbaar stellen voor ouders die dat bedrag niet kunnen opbrengen.

De vier leerlingen van de privéschool zijn 8 en 9 jaar oud. Zij krijgen vanaf volgende week onderwijs in een tijdelijk onderkomen. De schoolorganisatie is nog in onderhandeling over de aankoop van een gebouw in Nederhorst den Berg, in de buurt van Hilversum.

Cameron Diaz bestbetaalde Hollywood-actrice

Cameron Diaz is al jaren een van de meest gevraagde actrices in Hollywood. In een jaar tijd streek de filmster naar schatting meer dan 33 miljoen euro op, blijkt uit een onderzoek van Forbes. Het Amerikaanse zakenblad rekende uit hoeveel de bestbetaalde actrices verdienden van juni vorig jaar tot en met mei dit jaar.

Keira Knightley moet het met heel wat minder doen dan Diaz en komt met 21 miljoen euro op de tweede plaats van de ranglijst. De Britse actrice wordt gevolgd door Jennifer Aniston, die bijna achttien miljoen euro verdiende. Reese Witherspoon en Gwyneth Paltrow staan op een gedeelde vierde plaats. De actrices sleepten ieder ruim zestien miljoen euro binnen.

In de rest van de top 10 staan actrices als Jodie Foster, Meryl Streep en Angelina Jolie. In het totaal verdienden de tien bestbetaalde actrices in een jaar ruim 162 miljoen euro. Dat is zeven miljoen euro meer dan de tien bestbetaalde acteurs. Forbes maakte onlangs bekend dat Will Smith van alle Hollywoodacteurs het meeste waard is. Hij heeft in een jaar tijd naar schatting vijftig miljoen euro bijgeschreven gekregen op zijn bankrekening.

Cameron Diaz

Ook Suazo op lijstje AS Roma

Na de 5-0-nederlaag tegen Tottenham Hotspur is de roep om versterkingen bij AS Roma weer heviger geworden.

De nummer twee van ItaliŽ verloor gisteren (zondag) met liefst 5-0 van Spurs en dat deed trainer Luciano Spalletti geen goed.

De oefenmeester hoopt zijn selectie dan ook snel te versterken met als het kan tenminste een ŗ twee aanvallend ingestelde spelers. De komst van Real Madrid-speler Julio Baptista lijkt aanstaande. Daarbij is nu ook de naam van David Suazo (Inter) op het lijstje gekomen.

De aanvaller uit Honduras speelde het afgelopen seizoen 27 duels voor de Italiaanse kampioen, maar lijkt onder trainer Josť Mourinho niet veel meer aan spelen toe te komen.

Dario Simic op weg naar Monaco

De 32-jarige Kroaat Dario Simic speelt komend seizoen zo goed als zeker voor AS Monaco.

Simic kwam de laatste seizoenen niet veel meer in actie voor AC Milan en wilde meer minuten maken. Dat hoopt de verdediger bij Monaco te kunnen doen. De ervaren international speelt sinds de zomer van 2002 voor AC Milan, terwijl hij daarvoor vier seizoen uitkwam voor Inter.

Simic is persoonlijk al akkoord met Monaco, maar moet morgen nog wel medisch gekeurd worden door de Monegasken.

[Upd] Kompany toch weg uit Peking

Vincent Kompany blijft toch in Peking. De Belg werd aanvankelijk door zijn ploeg Hamburger SV teruggeroepen, maar BelgiŽ weigert hem terug te sturen.

"Onze selectie is op dit moment niet zo breed, daarom willen we op Kompany rekenen," aldus trainer Martin Jol zondag uit op de website van HSV. Vrijdag speelt HSV zijn eerste competitiewedstrijd, tegenstander is dan meteen Bayern MŁnchen.

HSV is nooit enthousiast geweest over deelname van Kompany aan de Spelen. Pas na veel onderhandelen werd een compromis bereikt, Kompany zou de eerste twee wedstrijden meedoen en daarna terugkeren. De Duitse club heeft nog niet gereageerd op BelgiŽ’s weigering om Kompany terug te sturen. Vorige week oordeelde het sporttribunaal CAS dat clubs te allen tijde hun spelers op kunnen eisen.

Update 18:55 uur

Kompany verlaat toch de selectie van het Belgische olympische elftal. Hij neemt morgen het vliegtuig naar Duitsland. De Belg zei dat hij het jammer vindt dat hij zijn land in de steek moet laten.

Willem II denkt aan Ruud Knol

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is Ruud Knol in beeld bij Willem II.

Knol verliet vorige zomer Vitesse voor het Griekse Paok Saloniki, maar heeft de Griekse club alweer verlaten. Knol kreeg zijn loon niet uitbetaald en kon hierdoor transfervrij vertrekken.

Volgens Het Nieuwblad is Knol nu in beeld bij tenminste twee clubs. Naast Willem II zou ook Germinal Beerschot Antwerpen een oogje hebben op de Nederlandse centrumverdediger. Voor zijn Griekse periode was Knol jarenlang speler van VItesse.

Uitslagen dag 3 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 3 vanaf 2 uur vanmiddag Nederlandse tijd tot nu.

Badminton, heren

Belangrijkste partijen eerste ronde

Lin Dan (Chi/1) - Ng Wei (HKo) 21-16 21-13
Lee Chong Wei (Mal/2) - Ronald Susilo (Sin) 21-13 21-14
Bao Chunlai (Chi/3) - Kevin Cordon (Gua) 21-17 21-16
Chen Jin (Chi/4) - John Moody (NZl) 21-9 21-11

Lee Hyun-I 1 (ZKo) - K. Joanassen (Den/5) 15-21 21-14 21-19
Sony Dwi Kuncoro (Ino/6) - Boonsak Ponsana (Tha) 21-16 21-14
Wong Choong Hann (Mal) - Taufik Hidayat (Ino/7) 21-19 21-16
Peter Gade (Den/8) - Nabil Lasmari (Alg) 21-6 21-4

Badminton, vrouwen

Enkelspel, achtste finales

Xie Xinfang (Chi/1) - Olga Konon (WRu) 21-16 21-15
Lu Lan (Chi/3) - Anna Rice (Can) 21-7 21-12
Wong Mew Cho (Mal/8) - Petja Nedeltsjeva (Bul) 21-16 21-8
Saina Nehwal (Ind) - Wang Chen (HKo) 21-19 11-21 21-11

Damesdubbel, kwartfinales

Lee/Lee (Zko/4) - Jiang/Li (Sin) 21-15 21-12
Zhang/Wei (Chi/3) Chien/Cheng (Tai) 21-14 21-18
Du/Yu (Chi/2) - Ogura/Shiota (Jpn) 21-8 21-5


Basketbal, dames

Groep A

Australie - Brazilie 80-65

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Australie4163-129
2Rusland4139-129
3Wit-Rusland3144-140
4Zuid-Korea3140-139
5Brazilie2127-148
6Letland2114-142

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

China - Verenigde Staten 63-108

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten4205-120
2Spanje3149-129
3Tsjechie3138-144
4Nieuw-Zeeland3138-157
5China3130-172
6Mali2119-157

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Handbal, dames

Groep A

China - Roemenie 20-34

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Roemenie465-39
2Noorwegen461-40
3Frankrijk453-39
4Kazachstan037-52
5China043-64
6Angola038-63

Nummers 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales
Groep B

Zweden - Rusland 24-28

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Zuid-Korea359-49
2Hongarije358-52
3Rusland357-53
4Duitsland244-52
5Brazilie150-52
6Zweden047-587

Nummers 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Hockey, heren

Groep A

Spanje - Belgie 4-2

Groep B

Australie - Cananda 6-1
Nederland - Zuid-Afrika 5-0

Schermen, vrouwen

Floret

1. Maria Valentina Vezzali (Ita)
2. Nam Tyunhee (ZKo)
3. Margherita Granbassi (Ita)

Tennis enkelspel, heren

Eerste ronde (belangrijkste partijen)

Novak Djokovic (Ser/3) - Robby Ginepri (USA) 6-4 6-4
Lu Yen-Hsun (Tai) - Andy Murray (Eng/6) 7-6 6-4
Michael Llodra (Fra) - Radek Stepanek (Tsj/16) 4-6 7-6 11-9

Tennis dubbelspel, heren

Eerste ronde (belangrijkste partijen)

Federer/Wawrinka (Zwi/4) - Bolelli/Seppi (Ita) 7-5 6-1
Almagro/Ferrer (Spa) - Anderson/Coetzee (ZAf) 3-6 6-3 6-4
BjŲrkman/SŲderling (Zwe) - Nadal/Robredo (Spa/6) 6-3 6-3

Tennis enkelspel, vrouwen

Eerste ronde (belangrijkste partijen)

Na Li (Chi) - Svetlana Koeznetsova (Rus/3) 7-6 6-4
Venus Williams (USA/7) - Timea Bacsinszky (Zwi) 6-3 6-2
Agnieszka Radwanska (Pol/8) - Chan Yung-Jan (Chi) 6-1 7-6
Zheng Jie (Chi) - Agnes Szavay (Hon/11) 4-6 6-3 7-5
Patty Schnyder (Zwi/13) - Jill Craybas (USA) 6-3 6-2

Volleybal, vrouwen

Groep A

China - Polen 3-1 ( 22-25 25-15 25-20 25-22)
Japan - Venezuela 3-0 (25-12 25-17 25-12)

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1China46-1
2Cuba46-1
3Japan34-3
4Verenigde Staten33-4
5Polen22-6
6Venezuela20-6

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

Stand na twee wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Servie46-1
2Italie46-1
3Brazilie46-0
4Kazachstan21-6
5Rusland21-6
6Algerije20-6

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Beachvolleybal, heren

Nummerdor/Schuil (NED/5) - Kjemperud/Skarlund (Noo) 13-21 21-15 15-9

Beachvolleybal, vrouwen

Kadijk/Mooren (NED) - Ribalta/Crespo (Cub) 11-21 15-21

Waterpolo, dames

Groep A

Verenigde Staten - China 12-11 (3-3, 5-4, 2-2, 2-2)

Koeznetsova onderuit

Svetlana Kuznetsova is in de eerste ronde van het olympisch tennistoernooi uitgeschakeld. Li Na wist de Russin verrassend met 7-6 en 6-4 te verslaan.

De Russin worstelde de gehele wedstrijd met haar opslag, ze sloeg zeven dubbele fouten. In de eerste set gaf ze een voorsprong van 5-2 weg en de Chinese wist de tiebreak vervolgens te winnen.

In de tweede set liet Li Na bij een 5-3 voorsprong twee matchpoints onbenut, waarna Koeznetsova wist te breken. Bij een stand van 5-4 wist de Chinese haar vierde matchpoint wel te verzilveren.

De baard van Radovan

O.Akyol stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het zal u niet ontgaan zijn, de Servische oorlogsmisdadiger Radovan Karadzić werd vorige week onverwachts opgepakt nadat hij ruim twaalf jaar ondergedoken zat. Toen ik de eerste foto´s van de beste man zag in de Servische kranten, bekroop me een mysterieus gevoel van sympathie. Die baard, dat plukje in zijn haar op de bovenkant van zijn kruin... Prachtig! Stond hier een oorlogsmisdadiger, een nietsontziende tiran die verantwoordelijk was voor de dood van duizenden moslims? Het kon me niet bekoren. Het ging om de baard, want daar school de echte waarheid in.

Crocs verboden in Oostenrijkse ziekenhuizen

Oostenrijks ziekenhuispersoneel mag niet langer op Crocs lopen. De populaire plastic klompen worden in de ban gedaan omdat de statische elektriciteit ervan pacemakers en andere medische apparatuur kan ontregelen. Volgens veiligheidsinspecteur vormen de schoenen daardoor een direct gevaar voor patiënten en apparaten. 'Totdat er een ant-statisch model komt blijven de schoenen verboden'

De directeur van de Oostenrijkse afdeling van Crocs reageert verbolgen op het nieuws. 'Dit is waanzin. Ik ken geen één geval waarin een gevaarlijke situatie is ontstaan door Crocs.'

Toch is het niet de eerste keer dat de schoenen in opspraak raken. Eerder verbood een aantal Zweedse ziekenhuizen het dragen van Crocs nadat de elektrische lading in ten minste drie gevallen over zou zijn geslagen op medische apparatuur. En in een Brits ziekenhuis mag het personeel geen Crocs met gaatjes meer aan omdat die te weinig bescherming bieden tegen vallende scalpels en naalden.

EU ontevreden over voortgang digitale bibliotheek

De Europese Commissie is ontevreden over de inbreng van EU-landen voor het project van de Europese digitale bibliotheek. Die moet dit jaar in november op internet open gaan, maar nog maar 1 procent van de 2,5 miljard boeken in Europa is nu digitaal beschikbaar.

Tot het project (www.europeana.eu) werd enige jaren geleden al besloten. De Commissie eist nu een beetje vaart van de EU-landen. Brussel zal zelf de komende twee jaar 120 miljoen euro beschikbaar stellen.

Het is de bedoeling dat Europa's complete culturele erfgoed, van boeken tot muziek, schilderijen, foto's en films, op de website te zien en te raadplegen is. Sommige instellingen krijgen een pluim van de EU. Zo heeft het Mauritshuis zijn schilderijen van Vermeer al op internet gezet en heeft de Franse Nationale bibliotheek dat al gedaan met gedichten van Baudelaire.

CBS: Meer immigratie dan emigratie

In de eerste helft van dit jaar is de bevolking met bijna 30.000 mensen toegenomen. Dit komt omdat er meer mensen naar Nederland zijn gekomen dan dat er vertrokken. Dat is weer voor het eerst sinds het tweede halfjaar van 2003, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Op 1 juli had Nederland 16,4 miljoen inwoners.

Twee op de drie immigranten kwamen uit Europa. Het aantal Poolse immigranten nam in de eerste zes maandan van dit jaar met 6900 het sterkst toe. Uit Bulgarije kwamen 2600 immigranten, uit Roemenië 1200.

Zowel het aantal geboorten (89.800) als het aantal sterfgevallen (69.400) is licht toegenomen ten opzichte van dezelfde periode van 2007.

Li Jiao begint pas in derde ronde

Voor Li Jie begint het olympisch tafeltennistoernooi pas in de tweede ronde. De andere Nederlandse deelneemster, Li Jiao, moet pas een ronde later aan de bak.

Li Jie moet het volgende week dinsdag waarschijnlijk opnemen tegen de Spaanse Zhu Fang. De andere opties zijn Marina Sjoemakova (Kaz) of Margaryta Pesotska (Oek), de Europees jeugdkampioene.

Een dag later speelt Li Jiao in de derde ronde tegen Ni Xia Lian (Lux), Huang I-Hwa (Tai), Andrea Bakuta (Kro) of Yadira Silva (Mex). Vorig jaar won Li Jiao in de finale van het EK van de Luxemburgse.

Zwolle huurt Arsenal-speler

FC Zwolle huurt dit seizoen Vincent van den Berg van Arsenal. De negentienjarige buitenspeler hoopt op die manier speeltijd te krijgen en zich te ontwikkelen als voetballer.

De aanvaller uit Maassluis was al enige tijd op proef bij FC Zwolle. Van den Berg staat al sinds 2006 onder contract bij Arsenal, dat hem al op jonge leeftijd weghaalde bij SC Heerenveen. Vorig seizoen verhuurden the Gunners hem al aan Go Ahead Eagles, waar hij na de winterstop tot vijf competitieduels in de Jupiler League kwam.

Murray verrassend onderuit

Andy Murray is in de eerste ronde van het enkelspel verrassend uitgeschakeld. Murray ging met 6-7 en 4-6 onderuit tegen Lu Yen-Hsun uit Taiwan, de nummer 77 van de wereld.

Murray, onlangs nog winnaar van het Masters Serie-toernooi in het Amerikaanse Cincinatti, gaf in de eerste set een voorsprong van 5-2 uit handen. Nadat hij in de tiebreak een dubbel fout maakte, gaf hij de set 'cadeau' aan Lu.

In de tweede set kwam de nummer zes van de wereld nog terug van een break achterstand, maar in de tiende game leverde hij wederom zijn opslag en daarmee de partij in.

Lu moet het nu opnemen tegen Janko Tipsarevic die ook voor een verrassing zorgde door de als vijfde geplaatste Spanjaard David Ferrer te verslaan.

Onduidelijkheid rond transfer Boukhari

Er zijn problemen ontstaan rond de transfer van Nourdin Boukhari. Sparta Rotterdam meende de middenvelder voor 1,5 miljoen euro verkocht te hebben aan Al-Ittihad uit Saudi-ArabiŽ, maar de trainer van die club zou Boukhari niet willen hebben.

Trainer Gabriel Calderon was niet te spreken over de fysieke conditie van Boukhari tijdens diens verschijnen bij Al-Ittihad. Volgens de Argentijn kan de Marokkaanse middenvelder nooit op tijd fit worden, waarop hij de clubleiding verzocht de deal met Sparta ongedaan te maken.

Vorige week reisde al een advocaat van de Arabieren af naar Rotterdam. Sparta is echter in het bezit van getekende transferdocumenten en wil het miljoenenbedrag zo snel mogelijk op de bankrekening zien verschijnen. Indien dit niet gebeurt, kan Sparta de zaak aanhangig maken bij de FIFA.

Hockeyers winnen van Zuid-Afrika

De Nederlandse hockeyheren hebben de eerste wedstrijd in het olympisch toernooi met 5-0 van Zuid-Afrika gewonnen. De treffers kwamen op naam van Taeke Taekema (2), Laurence Docherty, Jeroen Hertzberger en Matthijs Brouwer.

Taekema wist de score na vier minuten al te openen uit de eerste strafcorner, die Nederland kreeg. Vervolgens liet Oranje zich erg ver terugzakken, waardoor er nagenoeg niets gebeurde. Toch wist de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans de score voor de thee nog te verdubbelen. De tweede strafcorner van Taekema werd in eerste instantie gekeerd door Cronje, doelman van de Zuid-Afrikanen, maar in de rebound was hij kansloos.

Ook na de pauze oogde het spel van de hockeyers stroef. Doelman Guus Vogels moest een aantal keer in actie komen om een tegentreffer te voorkomen. De enige vloeiende aanval van de tweede helft leverde nog wel een fraaie treffer voor Docherty op. Hertzberger en Brouwer zetten uiteindelijk de eindstand op het scorebord.

De volgende wedstrijd staat voor aanstaande woensdag op het programma. De tegenstander van Oranje is dan Groot-BrittanniŽ.

Beachvolleyheren gewonnen, dames niet

In het beachvolleybaltoernooi hebben de Nederlanders Reinder Nummerdor en Richard Schuil hun tweede wedstrijd tegen de Noren Joerre Kjemperud en Tarjei Skarlund gewonnen met 13-21, 21-15 en 15-9. Eerder wonnen ze ook hun wedstrijd tegen de Zweden op zaterdag.

Nummerdor en Schuil begonnen de wedstrijd niet zo goed en de eerste set ging naar de Noren. Toch kwamen ze beter in hun spel en de tweede set was voor de als vijfde geplaatste Nederlanders. Een derde set moest uitsluitsel brengen, die ging echter vrij eenvoudig naar Nummerdor en Schuil, met 15-9. Daarmee heeft het duo een uitstekende uitgangspositie in Poule E.

De dames Rebekka Kadijk en Merel Mooren hebben hun tweede partij helaas niet in winst omgezet, de wedstrijd tegen de Cubaansen Milagros Crespo en Imara Estevez werd met 21-11 en 21-15 verloren. De eerste wedstrijd tegen de Amerikaansen werd ook al met 2-0 verloren.

Morgen spelen de heren Emiel Boersma en Bram Ronnes hun tweede wedstrijd en de dames Mooren en Kadijk mogen woensdag opnieuw aan de (zand)bak.

Voetballer krijgt schadevergoeding van 5 miljoen

De Engelse voetballer Ben Collett krijgt vijf miljoen euro van Middlesbrough. De Hoge Raad in Londen oordeelde dat de speler recht heeft op een schadevergoeding, nadat een speler van Middlesbrough met een woeste tackle Colletts loopbaan in de kiem smoorde.

Vijf jaar geleden speelde de destijds 18-jarige Collett een wedstrijd met de reserves van Manchester United tegen die van Middlesbrough. Gary Smith tacklede hem toen zwaar, waarbij Collett een zware beenbreuk opliep. De middenvelder stond op het punt een contract bij United te gaan tekenen, maar dit is door zijn blessure nooit meer gebeurd.

Collett heeft sindsdien nog wel op bescheiden niveau gevoetbald, maar kon zijn belofte nooit meer inlossen. Sir Alex Ferguson, de manager van Manchester United, getuigde in de zaak. Volgens hem had Collett, als hij niet geblesseerd was geraakt, een fantastische carriŤre kunnen hebben. Het bedrag dat Middlesbrough dient te betalen kan nog oplopen als bekend wordt hoeveel pensioeninkomsten en rente Collett heeft misgelopen. De speler, die in het seizoen 2006/07 nog 32 keer voor AGOVV Apeldoorn speelde in de Jupiler League, zal daardoor vermoedelijk zelfs minimaal 5,5 miljoen euro krijgen.

Hull rekent op huurling Pizarro

Momenteel is Hull City druk bezig zich te versterken voor komend seizoen, omdat de promovendus zich wil bewijzen op het hoogste Engelse niveau. Daarbij denkt de club aan Claudio Pizarro (Chelsea).

De oud-speler van Bayern MŁnchen heeft afgelopen seizoen teleurstellend gepresteerd in London en moet in Hull gaan laten zien dat hij nog steeds van grote waarde kan zijn.

Chelsea en Hull-manager Phil Brown zijn in onderhandeling over een huurovereenkomst als oplossing voor Pizarro. "Het is mogelijk een zeer dure operatie, maar daarvoor haal je wel kwaliteit binnen. Maar vooralsnog is zijn er slechts oriŽnterende gesprekken, een akkoord is nog niet bereikt," aldus de manager tegenover Hull Daily Mail.

Eerder versterkte Hull zich al met George Boateng (Middlesbrough), Bernard Mendy (Paris Saint-Germain) en Geovanni (Manchester City) om de selectie weerbaarder te maken tegen het spel in de Premier League.

'Onzichtbaarheid wordt mogelijk'

Wetenschappers zijn een stap dichter bij het onzichtbaar maken van driedimensionale objecten. Dit is mogelijk door kunstmatige materialen die licht rondom die objecten heen buigen. Deze materialen worden meta-materialen genoemd.

Normaal gesproken is een object zichtbaar doordat er licht op valt, wat dan vervolgens weerkaatst wordt naar je ogen. Met dit materiaal wordt dat licht echter niet weerkaatst, maar om het object heen gebogen. Op deze manier zal er ook geen schaduw ontstaan. Hoe dingen achter het onzichtbare object te zien zijn, is nog niet bekend.

De definitieve resultaten van het onderzoek zullen later nog gepubliceerd worden door het team van onderzoekers, dat verbonden is aan de Universiteit van Californië.

Met dank aan Merovingian voor vertaling de submit.

Peter Pieters gewond na botsing

De Nederlandse baancoach Peter Pieters is vanmiddag in Peking bij de training in voorbereiding op de olympische wedstrijden gewond geraakt. Hij kwam in botsing met Levi Heimans.

Heimans, die uitkomt op de ploegenachtervolging, maakte tijdens de training een stuurfout en reed vervolgens hard in op de coach, die aan de rand van de baan stond. Pieters liep bij de botsing een zware kneuzing op en zal tijdens het toernooi waarschijnlijk niet langs de baan staan. Heimans kneusde zijn rechterpols.

Overmars: "Terugkeer door clubliefde"

Go Ahead Eagles baarde zondagavond opzien. Toen maakte de club namelijk bekend komend seizoen de beschikking over Marc Overmars te hebben. De 35-jarige speler liet weten dat de liefde voor de ploeg uit Deventer ťťn van de voornaamste redenen was.

"Ik doe het om Go Ahead te helpen, al vind ik het natuurlijk ook leuk. Maar voorin komen we op dit moment te kort, als ik dan wat toe kan voegen, doe ik het graag. Ik zou ook bij geen enkele andere club in de eerste divisie nog gaan spelen natuurlijk", liet Overmars in een eerste reactie weten.

De kleine buitenspeler weet overigens nog niet of hij zijn oude niveau kan behalen. "Ik heb zeker snelheid verloren. Wie weet kom ik straks de rechtsback van Haarlem niet meer voorbij", vervolgde Overmars.

Tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam was duidelijk te zien dat de voetballer nog altijd veel in zijn mars heeft. De verdediger van Ajax, George Ogararu, had zijn handen vol aan de aanvaller. "Ik was zelf ook verbaasd dat het in die wedstrijd met Jaap Stam nog zo makkelijk ging en de snelheid er nog was. Ik ben al vier jaar gestopt en train nog maar ťťn keer per week. Maar op wilskracht kan veel. Dat hoop ik ook bij Go Ahead op de ploeg over te brengen."

Overmars, die in het verleden voor Ajax, Arsenal en FC Barcelona speelde, begint serieus aan zijn nieuwe avontuur. Dat blijkt ook wel uit de wijzigingen aan zijn leefpatroon. "Ik ga weer als voetballer leven. Dat betekent bijvoorbeeld oppassen met eten, want ik ben nu ook nog vier kilo te zwaar."

Van Hanegem teleurgesteld

Aan het begin van deze zomer werd Bonaventure Kalou aangeboden bij FC Utrecht. Trainer Willem van Hanegem is teleurgesteld over de handelwijze van de Utrechters met betrekking tot Kalou.

De Ivoriaan trok uiteindelijk echter naar sc Heerenveen, tot afgrijzen van trainer Willem van Hanegem. "Toen we Kalou konden halen, hadden we slagvaardiger moeten zijn. Kalou is een goede voetballer, die hoef ik niet eerst te zien. Dan moet je niet talmen, maar hem direct halen. Daarna zijn we in het ootje genomen," aldus de oefenmeester in het Algemeen Dagblad.

Inmiddels hebben de Domstedelingen met Morten Skoubo al een nieuwe spits aan weten trekken. Utrecht hoopte ook op IsmaÔl Aissati. "Daar hebben we alles voor gedaan, maar hij was niet haalbaar."

Haarlem 'boos' op China om boekdrukkunst

Naar aanleiding van de openingsceremonie van de Olympische Spelen heeft de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders een brief gestuurd naar zijn collega in Peking. In de ceremonie afgelopen vrijdag was er aandacht voor de uitvinding van de boekdrukkunst, die door de Chinezen wordt toegeschreven aan hun landgenoot Pi Chang, die al in de elfde eeuw Chinese karakters zou hebben gedrukt.

Volgens burgemeester Schneiders is de boekdrukkunst echter in de vijftiende eeuw uitgevonden door de Haarlemmer Laurens Janszoon Coster.  De PvdA-bestuurder wijst er in de brief aan zijn ambtgenoot Wang Qisham op dat in de hoofdstad van Noord-Holland op de Grote Markt zelfs een standbeeld staat van Laurens Janszoon Coster. Een foto daarvan heeft hij bij het schrijven ingesloten.  De Haarlemse burgervader is bereid er een replica van te maken en op te sturen naar Peking, mits Qisham belooft het op het Plein van de Hemelse Vrede te plaatsen.

Of Schneiders ook brieven gaat sturen naar steden waar men gelooft dat de Duitser Johannes Gutenberg uit Mainz of zelfs de Vlaming Dirk Martens de boekdrukkunst heeft uitgevonden, is niet bekend.

Gennaker Tornado goedgekeurd

Het Nederlandse Tornado-duo Mitch Booth/Pim Nieuwenhuizen mag de catamaran optuigen met het 'code zero' gennaker-zeil.

Bij windsnelheden tot elf knoppen, ongeveer windkracht vier, kan het voorzeil, dat het midden houdt tussen een genua en een spinnaker, ook aan de wind worden gevoerd. Dit kan veel snelheidswinst opleveren.

Andere Tornado-zeilers, die niet over 'code zero' beschikken, wilden dat het zou worden verboden. Maar tijdens de meting voldeed het zeil aan alle voorwaarden.

Komst aanvallers naar NEC op de tocht

Het is nog helemaal niet zeker of NEC zich gaat versterken met de aanvallers James Troisi en Predrag Pavlovic. De Nijmegenaren hebben een optie op beide spelers, die actief zijn op de Olympische Spelen.

Hun prestaties in Peking vallen tot nu toe echter tegen. Pavlovic speelde nog geen minuut voor ServiŽ, terwijl de AustraliŽr Troisi tegen ArgentiniŽ niet al te best acteerde. Namens NEC is er momenteel een zware delegatie in Peking om beide aanvallers te bekijken.

"Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien, maar ik heb begrepen dat Troisi niet best speelde," aldus trainer Mario Been in De Gelderlander. "Ik weet wel, het is maar een momentopname en we hebben tot nu toe erg positieve rapporten over hem ontvangen. Maar misschien is het toch wel zinvol om die jongen, die op het moment geen club heeft, nog een weekje op proef te laten komen."

HSV en Juventus willen Kovacevic

HSV en Juventus hebben interesse in Lens-middenvelder Nenad Kovacevic.

De 27-jarige international van ServiŽ heeft al eerder aangegeven graag te willen vertrekken uit de Franse competitie. Meest kansrijk voor de handtekening van Kovacevic lijkt HSV, dat door de verkoop van Van der Vaart genoeg financiŽle middelen in kas heeft.

HSV heeft ook een oogje op de Egyptenaar Mido, terwijl ook de Bulgaar Bojinov in beeld zou zijn bij de Hamburgers.

Gravenstijn: "Dit zilver is mooi, heel mooi"

Deborah Gravenstijn wist vandaag zilver te behalen in het judotoernooi in de klasse tot 57 kilogram. Een flinke opsteker voor de 33-jarige Rotterdamse, die het de afgelopen jaren zowel op sportief als op privť-vlak niet makkelijk had.

Gravenstijn maakte na de finale bekend dat dit haar laatste olympische optreden was. "Ik laat het erbij voor wat betreft de Spelen. Ik weet nog niet of ik sowieso verder ga met judoŽn. Ik ga eerst nadenken over wat er allemaal gebeurd is en maandagavond in ieder geval een mooi feestje vieren."

"In de finale was ik leeg. Ik had ik de power niet meer om toe te slaan. Ik kan daar mee leven. Dit zilver is mooi, heel mooi," aldus de Nederlandse.

Roda JC blijft hopen op Gommans

Roda JC gaat opnieuw met Vitesse praten over een eventuele transfer van Harry Gommans naar Kerkrade.

Technisch directeur Martin van Geel hoopt het dan alsnog met Vitesse eens te worden over de transfersom, meldt L1. Eerder bood Roda amper 200.000 euro voor de spits, een bod dat door de Arnhemmers werd weggewuifd.

Gommans wil weg uit Arnhem omdat hij vreest komend seizoen weinig aan spelen toe te komen. De Zuid-Limburgers hopen nog op een nieuwe spits, temeer de komst van Roland Lamah volledig van de baan lijkt.

AC Milan in de race voor Ivanovic

De Servische verdediger Branislav Ivanovic verkast waarschijnlijk naar AC Milan.

Volgens La Gazzetta dello Sport wil Milan de ServiŽr voor ťťn seizoen huren van Chelsea, waar de international nog niet aan spelen toe is gekomen.

Ivanovic werd in januari van dit jaar door Chelsea overgenomen van Lokomotiv Moskou, maar mede vanwege blessureleed kwam de centrumverdediger nog geen minuut in actie voor The Blues. Met de aanwezigheid van Alex, John Terry en Ricardo Carvalho lijkt er bovendien weinig hoop op beterschap.

Naast Ivanovic zou ook de jonge Braziliaan Alex Silva kandidaat zijn om de verdedigende linie van Milan te versterken, maar volgens La Gazzetta dello Sport wordt het waarschijnlijk Ivanovic voor de Rossoneri.

Slachtoffer Buitenveldert is bekende crimineel

De schietpartij van vanochtend in de Amsterdamse wijk Buitenveldert was een afrekening in het criminele milieu.  Het slachtoffer is de 34-jarige August Adjuba, een bekende van de politie die ook wel de 'Surinaamse Cor van Hout' wordt genoemd.  Getuigen vertelden dat twee gewapende mannen hem stonden op te wachten in de A.J. Ernststraat en acht tot negen kogels op hem afvuurden. Hij was vrijwel op slag dood.

Adjuba  was ook woonachtig in Buitenveldert. De auto waarin de schutters op de vlucht sloegen, werd later brandend teruggevonden in de Watergraafsmeer.   Bij de schietpartij zou een semi-automatisch wapen of een mitrailleur zijn gebruikt.  De daders zijn vooralsnog spoorloos.

Foto cYbErTiM
Foto: cYbErTiM

 

Postma tekent bij De Graafschap

Doelman Stefan Postma heeft een verbintenis bij de Graafschap ondertekend, waardoor hij tot het eind van dit jaar onder contract staat bij de Superboeren.

Bij De Graafschap kampt men op dit moment met een tekort aan keepers. Nicolas Cinalli, die met de aangetrokken Erik Heijblok om de plek onder de lat zou duelleren, is na zijn schouderoperatie nog niet fit. De andere keeper is de 19-jarige Arnhemse jeugdinternational Mustafa Amezrine.

"We willen niet het risico lopen om het seizoen in te gaan met maar met twee fitte keepers voor het eerste en de beloften," zegt technisch directeur Han Bergen in De Gelderlander. "Het duurt minimaal een maand voor Nicolas in de goal staat. Hij heeft al vanaf april niet meer gekeept. Voor zowel Stefan als De Graafschap is een contract van een halfjaar de gewenste termijn. Hij wil kijken of hij nog in Engeland terecht kan en dan moet hij voetballen. Ons uitgangspunt is niet veranderd: wij vinden nog steeds dat we met Erik Heijblok en Nicolas Cinalli twee eredivisiewaardige keepers hebben."

Spaanse taxichauffeurs willen verbod op GTA-games

Met de taximoord nog fris in het geheugen van de gamende en taxirijdende wereldbevolking was het natuurlijk een kwestie van tijd tot er een vervolg in deze zaak zou komen. En deze is er gekomen en hoe; Spaanse taxichauffeurs hebben namelijk een petitie ingediend bij de Spaanse regering: een algemeen verbod op GTA-games. Josep Maria GoŮi, secretaris-generaal van de Catalaanse Taxi Federatie, heeft bevestigd dat het verzoek is ingediend in verband met de eerder genoemde Thaise taximoord. De Spaanse taxichauffeurs gaan echter nog iets verder dan de Thaise regering, die de verkoop van GTA na de moord heeft verboden, ze willen namelijk dat alle extreem gewelddadige games en games die drugssmokkel en prostitutie 'promoten' uit de winkels worden gehaald."En ook geen kauwgom meer onder de bank plakken!"

Evacuatiestroom op gang in GeorgiŽ

Niet alleen Zuid-Ossetiërs, maar ook Georgiërs en buitenlanders slaan op de vlucht voor het aanhoudende geweld in Georgië. In Italië landden vandaag twee vliegtuigen met 110 Italianen en twintig andere Europeanen, onder wie Nederlanders.

Voor de tientallen Nederlanders in Georgië waren via de Nederlandse ambassade bussen naar Armenië geregeld. Frankrijk stuurt een vliegtuig met hulpgoederen naar Georgië en neemt op de terugweg 250 Fransen en andere Europeanen mee die het land willen ontvluchten. In Warschau landde een vliegtuig met 95 geëvacueerde Polen. Tweehonderd Duitsers hebben het land inmiddels eveneens verlaten.

Zuid-Ossetiërs zijn richting de Russische provincie Noord-Ossetië vertrokken en de Georgiërs vluchten voornamelijk richting de bergen en naar buurlanden als Azerbeidzjan en Armenië.

In de Georgische opstandige regio Zuid-Ossetië laaide vrijdag een militair conflict op tussen Rusland en Georgië. Het geweld breidde zich uit over de rest van het land. Het is onduidelijk hoeveel doden er zijn gevallen. Zuid-Ossetië rapporteerde tweeduizend doden, terwijl Georgië enkele honderden doden heeft gemeld.

Twee journalisten zijn inmiddels omgekomen. Een van de doden zou een journalist van de Russische editie van het Amerikaanse tijdschrift Newsweek zijn. Vier andere journalisten raakten gewond.

De internationale gemeenschap heeft de betrokken partijen gemaand het geweld te stoppen en via onderhandelingen een vredesakkoord te bereiken. De Georgische president Michail Saakasjvili zou vanmiddag een Europees vredesvoorstel hebben ondertekend. Volgens de Russische president Dmitri Medvedev is een oplossing nabij. Vooralsnog houdt het geweld aan.

Uitslagen dag 3 - middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 3 vanaf 11 uur vanmorgen Nederlandse tijd tot nu.

Badminton, vrouwen

Enkelspel, achtste finales

Xu Huaiwen (Dui/7) - Tracey Hallam (Eng) 21-10 21-7

Basketbal, dames

Groep A

Letland - Wit-Rusland 57-80

Gewichtheffen, vrouwen

tot 58 kg

1. Chen Yanqing (Chn) 244 kg
2. Mariana Sjainova (Rus) 227 kg
3. O Jong-Ae (NKo) 226 kg)

Handbal, dames

Groep B

Zuid-Korea - Duitsland 30 - 20

Handboogsport, heren

Recurve teams

1. Zuid-Korea
2. Italie
3. China

Hockey, heren

Groep A

Zuid-Korea - Nieuw Zeeland 1-3

Judo, heren

klasse tot 73 kg

1. Elnur Mammadli (Aze)
2. Wang Ki-Chun (ZKo)
3. Rasul Boqiev (Tad), Leandro Guilheiro (Bra)

Judo, vrouwen

klasse tot 57 kg

1. Giulia Quintavalle (Ita)
2.Deborah Gravenstijn (Ned)
3. Xu Yan (Chi), Ketleyn Quadros (Bra)

Kanovaren, slalom heren

Stand na tweede run

1. Peter Kauzer (Slo)
2. Fabien Lefevre (Fra)
3. Daniele Molmenti (Ita)
4. Alexander Grimm (Dui)
5. Dariusz Popiela (Pol)
14. Robert Bouten (Ned)

Tennis enkelspel, heren

Eerste ronde (belangrijkste partijen)

Roger Federer (Zwi/1) - Dmitri Toersonov (Rus) 6-4 6-2
Rafael Nadal (Spa/2) - Potito Starace (Ita) 6-2 3-6 6-2
Nikolay Davydenko (Rus/4) - Ernests Gulbis (Let) 6-4 6-2
Janko Tipsarevic (Ser) - David Ferrer (Spa/5) 7-6 6-2
David Nalbandian (Arg/7) - Zeng Shao Xuan (Chi) 6-2 6-1
James Blake (USA/8) - Chris Guccione (Aus) 6-3 7-5

Stanislaw Wawrinka (Zwi/9) - Frank Dancevic (Can) 4-6 6-3 6-2
Gilles Simon (Fra/10) - Robin Soderling (Zwe) 6-4 6-4
Gael Monfils (Fra) - Nicolas Almagro (Spa/11) 6-4 3-6 6-3
Fernando Gonzalez (Chl/12) - Sun Peng (Chi) 6-4 6-4

Waterpolo, dames

Groep A

Verenigde Saten - China 12-11 (3-3, 5-4, 2-2, 2-2)

Man met penis vast in stalen bank

Het was al nacht in Hong Kong toen de politie een paniekerig telefoontje kreeg van de 41-jarige Xing. De man was eerder die avond op het lumineuze idee gekomen zichzelf te bevredigen met behulp van de stalen bankjes in het park. Daar zitten namelijk gaten in en in die gaten kan je dan weer je penis steken. Nou was het op papier het al geen briljant plan, in de praktijk bleek het ronduit desastreus. Xings gezwollen geslacht kwam namelijk muurvast te zitten.

De door de politie ingeseinde doktoren konden echter ook niet direct verlossing brengen. Door bloed af te nemen probeerden ze de druk van Xings geslacht af te halen, maar helaas... zijn penis bleef zitten waar hij zat. Uiteindelijk namen ze Xing daarom maar met bankje en al mee naar het ziekenhuis.

Daar werd hij na vier uur uit zijn benarde positie bevrijd. Volgens de doktoren had het ook geen uur langer moeten duren of Xing was zijn geslacht kwijt geweest.

Torrent-site Pirate Bay geblockt in ItaliŽ

Torrent-site The Pirate Bay doet het niet meer in Italië. Een Italiaanse openbaar aanklager ging over tot een spoedprocedure, zodat de domeinnaam en alle IP-adressen van de site nu geblokkeerd zijn. The Piratebay heeft al verschillende tegenmaatregelen aangekondigd.

Een medewerker van een Italiaanse provider zei dit weekend tegen de website TorrentFreak dat alle grote providers gehoor hebben gegeven aan het verzoek om de populaire BitTorrent-site te blokkeren. Twee weken geleden werd Columbo-BT, de grootste Torrent-site van Italië, ook al aan banden gelegd.

The Pirate Bay heeft al tegenmaatregelen genomen. Zo zijn er andere IP-adressen in gebruik genomen en is de site in Italië gaan werken onder de naam La Baia, Italiaans voor De Baai. Zo moet opnieuw een procedure doorlopen worden om de site geblokkeerd te krijgen.

De beheerders van The Pirate Bay zijn niet zomaar van plan om zich zonder slag of stoot over te geven. Op de site staat een duidelijke boodschap. "We zijn gewend aan fascistische regimes die de vrijheid van meningsuiting niet tolereren. Veel andere kleinere landen met dictators hebben ook al besloten ons te blokkeren, omdat we meewerken aan de verspreiding van schadelijke informatie over die dictators. Ditmaal is het Italië. Ze hebben last van hun verleden, omdat een deel van de IFPI (de wereldwijde belangenvereniging voor platenmaatschappijen, red.) tijdens het fascisme in Italië is opgericht en nu hebben ze een fascistische leider, Silvio Berlusconi." Daarbij roepen ze Italianen op te klagen bij hun provider en de filters te omzeilen.

Het is niet de eerste keer dat dit in Europa gebeurt. Eerder gelastte een Deense rechter op verzoek van de IFPI de Deense tak van Tele2 al om The Pirate Bay te blokkeren. Een vergelijkbare poging in Zweden mislukte echter.

Meer DAG Multimedia

100e gouden plak voor Finnen

Finland is er maandag in geslaagd om de 100e gouden olympische medaille tijdens de Zomerspelen in de wacht te slepen. Schutster Satu Mškelš-Nummela, die op het onderdeel trap uitkwam, kwam deze eer toe.

In de finale wist Mškelš-Nummela 21 punten bij elkaar te sprokkelen, wat voldoende was voor de eerste plaats. Zuzana StefecekovŠ pakte met negentien punten de zilveren plak en de Amerikaanse Corey Cogdell eiste met zeventien punten het brons voor zich op.

Van Persie: "Arsenal kan borst nat maken"

Robin van Persie denkt dat Arsenal het lastig gaat krijgen tegen FC Twente. De twee ploegen beginnen aanstaande woensdag aan de derde voorronde van de Champions League met een duel in Enschede. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

"FC Twente speelde vorig seizoen heel goed voetbal. We kunnen onze borst natmaken. Ja, dat meen ik echt. Ik vind FC Twente een goede ploeg. We moeten serieus oppassen en vanaf het begin scherp zijn," laat Van Persie in een reactie weten.

De aanvaller geeft ook toe dat veel van zijn ploeggenoten niets van de FC Twente wisten. "De jongens kwamen meteen naar me toe en vroegen me wie of wat Twente nou precies was. Voor die jongens is Twente een heel onbekende ploeg. Of ze niet wisten dat Steve McClaren er trainer was? Nou ja, zoveel Engelsen hebben wij niet in de selectie hŤ..hahaha.. Ze wisten wel dat hij ergens in Nederland was, maar konden Twente niet plaatsen."

'PetŲ terug naar NAC Breda als scout'

Er is een kans dat TamŠs PetŲ bij NAC Breda zal terugkeren. De Hongaar droeg het shirt van de Bredase formatie in de periode tussen 2001 en 2007 ook al. De 34-jarige speler is deze week in Noord-Brabant om met technisch directeur Earnest Stewart te praten.

PetŲ, die niet meer als profvoetballer actief is, zal zich bij NAC Breda voornamelijk moeten gaan richten op het scouten van spelers in Oost-Europa, waaronder Hongarije. In het verleden was de speler goed voor 83 wedstrijden en maakte daarin zes doelpunten. Tegenwoordig woont hij in zijn vaderland in Veszprťm. Zijn laatste club was Ujpesti TE, dat in de hoogste Hongaarse voetbalcompetitie actief is. Een blessure aan zijn rechterteen zorgde er uiteindelijk voor dat zijn carriŤre voorbij was.

"Het was de welbekende druppel. Heel mijn rechterkant heeft wel iets te verduren gehad. Knie, been, voet, noem het maar op. En eerlijk gezegd had ik er ook geen zin meer in. Het is mooi geweest zo. Het zou mooi zijn als ik NAC nu kan helpen met Hongaarse talenten," liet PetŲ in een reactie weten. Stewart wilde nog niet te ver op de lopende zaken vooruit lopen. "TamŠs is hier met twee Hongaarse jeugdtalenten. Hij is vooral een goede connectie die wij kunnen gebruiken in Hongarije."

OS: Zilver voor judoka Gravenstijn

Deborah Gravenstijn heeft zilver gewonnen in het judotoernooi. Ze verloor de finale in de klasse tot 57 kilogram van de Italiaanse Giula Quintavalle.

Gravenstijn kreeg in de finale geen kans. Ze verloor met een Yuko. Voor Gravenstijn is het haar tweede olympische medaille, vier jaar geleden won ze Athene brons.

Het is voor Nederland de derde medaille deze Olympische Spelen. Afgelopen zaterdag won Ruben Houkes brons, gisteren wonnen de zwemsters goud op de 4x100 meter vrije slag.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

 

Gravenstijn verliest finale

Deborah Gravenstijn heeft zilver gewonnen in het judotoernooi. Ze verloor de finale in de klasse tot 57 kilogram van de Italiaanse Giula Quintavalle.

Gravenstijn kreeg in de finale geen kans. Ze verloor met een Yuko. Voor Gravenstijn is het haar tweede olympische medaille, vier jaar geleden won ze Athene brons.

Het is voor Nederland de derde medaille deze Olympische Spelen. Afgelopen zaterdag won Ruben Houkes brons, gisteren wonnen de zwemsters goud op de 4x100 meter vrije slag.

Rouwende Kim Feenstra terug in Nederland

Kim Feenstra is halsoverkop van Bali naar Nederland teruggevlogen om de begrafenis van haar overleden vriend Joshua Bathoorn voor te bereiden. Het 22-jarige fotomodel was in Indonesië voor opnamen van het Veronica-programma Waar is De Mol?, zo bevestigt Veronica vandaag.

Zaterdag kwam de 29-jarige Bathoorn om het leven bij een steekpartij in een woning in Groningen. De verdachte, de 31-jarige Groninger Aron B., meldde zich later op de dag bij de politie en zit vast. In de woning waren ook de 30-jarige bewoonster en een kind van 4 aanwezig. Volgens de politie lag de aanleiding voor de ruzie in de relationele sfeer.

"De opnamen waren nog in volle gang", vertelt een woordvoerder van de zender. "We moeten nu gaan kijken of we genoeg beeldmateriaal hebben om er een aflevering van te maken, maar dat is nu niet van belang. Het allerbelangrijkste is nu dat Kim alle tijd neemt om haar verlies te verwerken." Voor Waar is de Mol? reist presentator Johnny de Mol met een bekende Nederlander af naar locaties in het buitenland.

Joshua's broer vertelt in het Dagblad van het Noorden dat hij en zijn vader maandagmiddag een ontmoeting hebben met Feenstra. "We zoeken muziek uit voor de begrafenis en zoeken elkaars steun", vertelt hij. Het fotomodel heeft voor de komende tijd enkele opdrachten afgezegd. "Daar heeft iedereen natuurlijk begrip voor", laat een woordvoerder van Max Models weten.

Op de Hyves-pagina van de Hollands Next Top Model-winnares, waarop ze gisteren de dood van 'soulmate' Joshua bekendmaakte, stromen steunbetuigingen binnen. Kim plaatste gisteravond een YouTube-clip van het nummer 'Kiss of life' van Sade. "Ons nummer", noemt Kim het lied. "R.I.P Joshua, mijn lover 4 ever."

Vanavond wordt waarschijnlijk een stille tocht georganiseerd voor Joshua. Om 19.00 uur verzamelen vrienden en familieleden zich bij het Groningse café Boone. Daarna loopt het gezelschap naar het huis waar Joshua werd gedood, om bloemen te leggen.

Hyves-pagina (met foto) van Joshua.

Kromowidjojo niet door op vrije slag

Ranomi Kromowidjojo heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finales van de 200 meter vrije slag voor vrouwen.

De 17-jarige Nederlandse, die eerder goud won met de estafetteploeg, won haar serie met 2.00,02, maar dit was de 23e tijd. Alleen de beste zestien plaatsten zich voor de halve eindstrijd.

Frederica Pellegrini was in de series verreweg de snelste. De Italiaanse zwom met 1.55,45 bovendien een nieuw wereldrecord.

Wereldrecord rode kaart bij voetbal nu 12 seconden

De 22-jarige Albanees Bajram Sadrijaj zal zijn officiŽle debuut bij de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund wat anders hebben voorgesteld dan dit weekend gebeurde. Hij mocht in de 73e minuut invallen en kreeg al na 12 seconden een rode kaart.

Sadrijaj, die gisteren ook nog eens jarig was, kreeg de kaart voor een forse tackel op Essen-tegenstander Daniel BŁhrer. Scheidsrechter Felix Brych trok daarop terecht rood.

De AlbaniŽr is door zijn snelle rode kaart nu wel wereldrecordhouder. Het vorige record stond op naam van Mateja Kezman, die op Euro 2000 na 37 tellen van het veld moest tegen Noorwegen. "Gelukkig hebben mijn ploegmaats me alles al vergeven", reageerde Sadrijaj opgelucht. Dortmund won de wedstrijd overigens met 3-1 en plaatste zich zo voor de volgende ronde van de DFB-Pokal.

Acht Turkse soldaten dood door bermbom

Acht Turkse soldaten zijn vandaag in het oosten van Turkije omgekomen bij een aanslag met een bermbom. De slachtoffers zaten in een legervoertuig. Dat heeft het persbureau Dogan bericht. Drie soldaten raakten gewond bij de aanslag in Erzincan, een van de provincies waar de Koerdische afscheidingsbeweging PKK actief is.

Eerder vandaag berichtte Dogan dat de Turkse politie in de zuidelijke stad Antakya een aanslag had verijdeld door een man dood te schieten die volgens de politie bezig was een plasticbom te plaatsen bij een politiebureau.

De PKK voert in het zuidoosten van Turkije strijd voor autonomie van de Koerden en heeft in het verleden bomaanslagen gepleegd op de Turkse ordetroepen.

Eerste boetes rookovertredingen uitgedeeld

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft tot nu toe vier boetes uitgedeeld aan horecabedrijven die het rookverbod negeren. Dat heeft de VWA vanmiddag laten weten.

Een van de beboete zaken was al bekend gemaakt. Dat is café Lindenboom in Alkmaar, dat zich tot 'rokerskerk' heeft gedoopt. Waar de andere overtreders zitten, is niet bekendgemaakt. Een van de bedrijven is een eenmanszaakje.

Sinds 1 juli is het verboden in de horeca te roken, tenzij er een aparte ruimte is waar geen personeel komt. Het verbod geldt ook voor culturele centra, sportkantines en overdekte winkelcentra.

Inspecteurs van de VWA houden toezicht op naleving van het wettelijk rookverbod. Volgens een woordvoerder van de VWA houdt 97 procent van de horecaondernemers zich aan het verbod. Slechts 3 procent van de 65.000 horecazaken behoort tot de hardnekkige weigeraars die zich niet bij het rookverbod neerleggen.

[IRL] Dixon pakt Kentucky

Op een baan waar de omstandigheden anders waren dan tijdens de vrije trainingen, de race begon pas om 18:30 uur lokale tijd, heeft Scott Dixon de Kentucky Meyer Indy 300 op zijn naam geschreven. Hij deed dit door in de laatste bocht Helio Castroneves in te halen. Die viel stil na een brandstoftekort.

Als derde kwam Marco Andretti over de streep na van de negende startplek te zijn vertrokken. De race verliep vrijwel probleemloos. In de tweede ronde werd na een licht contact van Will Power met de muur besloten tot een baaninspectie, maar na enkele ronden werd de baan alweer vrijgegeven. Een gevecht onstond tussen Dixon en Vitor Meira. Het duurde echter tot ronde 44 eer Meira de leider kon passeren. Toch zorgden de pitstops ervoor dat Dixon weer aan de leiding kwam.

Nadat twee vrouwelijke coureurs, Danica Patrick en Sarah Fisher, elkaar raakten en er onderdelen op de baan waren beland, volgde opnieuw een neutralisatie. Onderwijl haalde Andretti Meria weer in voor plek twee, en het zou tot ronde 122 duren voor hij Dixon wist te passeren, ook al was hij sneller. Een achterblijver zorgde er uiteidnelijk voor dat Andretti de leider toch in kon halen.

Er was slechts ťťn crash, die op naam kwam van Milka Duno die in dezelfde bocht als Power eerder (Bocht 2) te wijd ging en de betonnen muur iets te hard raakte, waardoor haar race voorbij was. Ze kon ongedeerd uit de auto stappen. Het besluit om de wagen van Penske-coureur Helio Castroneves helemaal vol te tanken met nog 50 ronden te gaan, leek goed uit te pakken. Tot die allerlaatste bocht, waar Castroneves net niet genoeg brandstof bleek te hebben en hij verloor alsnog de leiding aan Dixon.

De zesde overwinning van de Ganassi Racing-coureur was een evenaring van het record aantal overwinningen van teamgenoot Dan Wheldon, met nog drie races op de kalender. Wheldon kende overigens minder fortuin en finishte als vijfde. "Wat een dag! We speelden op safe en hadden een conservatieve aanpak. Zelfs in verkeer deden we geen overhaaste dingen. De wagen was geweldig, hoewel we niet de snelheid hadden uit de kwalificatie en de trainingen. Er waren een aantal rijders die eveneens een erg snelle wagen hadden, zoals Vitor Meira en Marco Andretti", aldus Dixon.

Hij had het wel over de snelheid die zijn wagen leek te missen: "Op het eind was het de strategie die beslissend was. Op snelheid had ik Castroneves nooit kunnen pakken, hij reed een halve ronde voor ons. Ik wist wel dat we sneller zouden zijn, maar dat zou geen 20 mijl per uur zijn. Nadat Dario Franchitti dit vorig jaar had bij mij voor het kampioenschap, voelt het goed nu zelf in deze positie te zitten."

Uitslag Kentucky Speedway

PCoureur Team RondenTijd
1. S. Dixon Ganassi Racing 2001:36:42.347
2. H. Castroneves Penske 2001:36:42.900
3. Mo. Andretti Andretti-Green 2001:36:42.917
4. V. Meira Panther 2001:36:43.257
5. D. Wheldon Ganassi Racing 2001:36:44.494
6. E. Carpenter Vision 2001:36:48.300
7. R. Briscoe Penske 2001:36:48.574
8. T. Kanaan Andretti-Green 2001:36:49.440
9. R. Hunter-Reay Rahal Letterman 2001:36:53.299
10. B. Rice Dreyer & Reinbold 2001:37:04.033
11. D. Patrick Andretti-Green 1991:37:02.410
12. O. Servia KV Racing 1991:37:05.824
13. E. Viso HVM Racing 1981:36:42.753
14. B. Junqueira Dale Coyne 1981:36:50.905
15. S. Fisher Sarah Fisher Racing 1981:36:53.796
16. J. Camara Conquest Racing 1971:36:54.160
17. M. Moraes Dale Coyne 1951:36:52.018
18. H. Mutoh Andretti-Green 1571:19:00.554
19. D. Manning AJ Foyt Racing 1471:14:47.387
20. A. Foyt IV Vision 1361:03:37.841
21. M. Duno Dreyer & Reinbold 1301:00:21.607
22. E. Bernoldi Conquest Racing 1240:58:55.394
23. M. Roth Roth Racing 980:46:42.215
24. J. Wilson Newman/Haas/Lanigan 820:37:06.838
25. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 280:32:48.042
26. W. Power KV Racing 50:04:01.048

Wereldrecord rode kaart bij voetbal nu op 12 seconden

De 22-jarige Albanees Bajram Sadrijaj zal zijn officiële debuut bij de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund wat anders hebben voorgesteld dan dit weekend gebeurde. Hij mocht in de 73e minuut invallen en kreeg al na 12 seconden een rode kaart.

Sadrijaj, die gisteren ook nog eens jarig was, kreeg de kaart voor een forse tackel op Essen-tegenstander Daniel Bührer.  Scheidsrechter Felix Brych trok daarop terecht rood.  (Foto's staan hier).

De Albaniër is door zijn snelle rode kaart nu wel wereldrecordhouder. Het vorige record stond op naam van Mateja Kezman, die op Euro 2000 na 37 tellen van het veld moest tegen Noorwegen. "Gelukkig hebben mijn ploegmaats me alles al vergeven", reageerde Sadrijaj opgelucht. Dortmund won de wedstrijd overigens met 3-1 en plaatste zich zo voor de volgende ronde van de DFB-Pokal.

Overtreding staat bij minuut 7

Ploegsma: "Transfer Wielaert van de baan"

Zaakwaarnemer Kees Ploegsma meldt in TC/Tubantia dat Rob Wielaert niet naar Ajax zal verhuizen. Ajax-trainer Marco van Basten sprak onlangs nog de hoop op uit dat de verdediger naar Amsterdam zou komen, maar lijkt deze hoop nu te kunnen laten varen.

Volgens Ploegsma kunnen beide clubs het niet eens worden over de transfersom. "Ik heb Danny Blind gesproken en die heeft me gezegd dat Ajax niet verder kan gaan dan wat het heeft geboden. En omdat Twente niet lager wil gaan zitten, is het boek voorlopig dicht," aldus Ploegsma.

Beide achten naar herkansing

De beide Nederlandse achten zijn er niet in geslaagd zich rechtstreeks naar de finale te varen. Beide boten werden naar de herkansing verwezen.

De vrouwen Dekker, Smulders, Kingma, Tanger, Repelaer van Driel, Van Rumpt, De Haan, Siegelaar en Workel gingen in de serie tegen AustraliŽ en RoemeniŽ snel van start, maar kwamen net tekort tegen regerend olympisch kampioen RoemeniŽ.

De herenacht met Siegelaar, Blink, Klem Klaasen, Kuiper, Steenman, Van Andel, Simon en Wiersum moest de Canadezen al snel laten gaan en zag in de slotfase ook de Polen nog voorbijkomen.

Stroeve start Nadal

Favorieten Rafael Nadal en Roger Federer moesten even wennen aan de omstandigheden, maar hebben zich allebei weten te plaatsen voor de tweede ronde van het olympisch tennistoernooi.

Rafael Nadal, volgende week de nummer ťťn van de wereld, had grote moeite met Potito Starace. De Spanjaard verloor de tweede set, maar met 6-2, 3-6 en 6-2 trok hij alsnog aan het langste eind.

Federer had het wat gemakkelijker met de Rus Dmitri Toersoenov. Ondanks 16 onnodige fouten stond hij slechts een breakpunt toe. Hij won uiteindelijk met 6-4 en 6-2.

Zeiler Postma toont talent

De Nederlandse finnzeiler Pieter-Jan Postma heeft in de zesde race in de finn-klasse dan toch zijn talent getoond. Hij kwam net achter de Noor Peer Moberg als tweede binnen.

De Nederlander lag bijna de gehele race aan kop van het veld. In het laatste rak moest hij echter de Noor alsnog voorbij laten gaan.

In de eerste vijf races eindigde Postma niet hoger dan de vijftiende plaats. Door zijn tweede plaats is hij in het algemeen klassement gestegen naar de 16e plaats. De beste tien zeilers na tien wedstrijden varen de medaillerace.

Nigeriaanse fraudeur ontsnapte uit detentiecentrum

Een 42-jarige Nigeriaan heeft vorig jaar maart kans gezien uit het detentiecentrum van het Paleis van Justitie in Den Haag te ontsnappen. De man wordt verdacht van miljoenenfraude en wordt sinds zijn ontsnapping gezocht. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag weten.

De man moest samen met anderen in een cel wachten op voorgeleiding, toen een parketwachter de naam omriep van een verdachte die naar huis mocht. De Nigeriaan beweerde dat hij dat was en mocht vertrekken.

De woordvoerder vindt het 'een uitermate vervelende zaak'. Wel zijn er na de ontsnapping maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Een tweede medewerker controleert in dergelijke gevallen of de identiteitspapieren daadwerkelijk horen bij de persoon die vertrekt.

Seizoen Donald nu al voorbij

Het voetbalseizoen in de Eredivisie is nog niet begonnen, maar voor Mitchell Donald is het alweer voorbij. De middenvelder van Ajax liep tijdens het Amsterdam Tournament, in het treffen met Inter, een blessure op.

Uit onderzoek is gebleken dat de voorste kruisband van zijn linkerknie is afgescheurd. Donald ondergaat binnenkort een medische ingreep en heeft naar verwachting acht tot negen maanden nodig om weer te herstellen. Er bestaat een mogelijkheid dat hij in de laatste weken van het seizoen de training voorzichtig weer kan starten.

BNN reist gezellig door GeorgiŽ

BNN presenteerde gisteravond Georgië als toeristische bestemming, hoewel het ministerie van Buitenlandse Zaken reizigers ontraadt naar Georgië af te reizen vanwege de oorlog met Rusland.

De reis door Georgië was een aflevering uit de reeks Weg met BNN, waarvoor Nicolette Kluijver en Dennis Storm vijf weken door Oost-Europa trokken. Onderweg tossen ze om de activiteiten die ze moeten uitvoeren.

Gisteravond zagen 429.000 BNN-kijkers hoe Dennis Storm een les kreeg in de Georgische vechttechniek Kgridoli. Ook ging hij kijken bij het hondenvechten. Nicolette Kluijver reisde af naar het zuid-oosten naar het bedevaartoort Bodbe en deed mee aan een wedstrijd vuurspringen.

[upd] Dode bij schietpartij Buitenveldert

Door een schietpartij in Buitenveldert, de zuidelijke tuinstad van Amsterdam, is vanochtend een dode gevallen. Omstreeks kwart over tien werd het slachtoffer door een of meerdere kogels dodelijk getroffen.

Het incident vond plaats in de A.J. Ernststraat. De daders zijn gevlucht.  

Update 11.39 uur
Volgens een woordvoerder van de politie is het slachtoffer een man van middelbare leeftijd, vermoedelijk van Surinaamse afkomst. De politie gaat uit van een liquidatie.

Dagblad het Parool heeft inmiddels diverse getuigen gesproken. Die zeggen dat de man werd doorzeefd door minstens acht kogels. ''Het slachtoffer lag op de parkeerplaats in een grote plas bloed. Hij was dwars door zijn bast geschoten'', aldus een fysiotherapeut die ter hoogte van de schietpartij een praktijk heeft.

Een bewoner zegt na het schietincident twee mannen te hebben gezien. ''Ik zat voor het raam te lezen toen ik ineens schoten hoorde. Toen ik naar buiten keek zag ik twee mannen, allebei helemaal in het zwart gekleed, wegrennen langs de flat aan de overkant van de straat.'' 

FOK!user cYbErTiM werkt er vlak bij en maakte onderstaande foto.


Met dank aan cYbErTiM voor de submit.

Yngling-vrouwen naar tweede plaats

De strijd om het goud op het onderdeel Yngling bij de vrouwen lijkt tussen Nederland en Groot-BrittanniŽ te gaan. Vooralsnog is het verschil tussen de beide landen erg klein.

Maandag eindigde het team van stuurvrouw Mandy Mulder, tijdens de zesde race op de Gele Zee voor de kust van Qingdao, als zesde. De ploeg uit Groot-BrittanniŽ deed het met een tweede plaats beter en heroverde hiermee ook de leiding in het algemeen klassement.

De Nederlandse formatie heeft nu een achterstand van drie punten op het team van Sarah Ayton. AustraliŽ staat op gepaste afstand (veertien punten) als derde geklasseerd.

Uitslagen dag 3 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 3 tot nu.

Badminton, vrouwen

Enkelspel, achtste finales

Maria Kristin Yulianti (Ino) - T.Rasmussen (Den,6) 18-21, 21-19, 21-14
Pi Hongyan (Fra,5) - Eriko Hirose (Jap) 21-12, 16-21, 21-6
Zhang Ning (Chi,2) - Jun Jaey-youn (ZKo) 21-11, 21-12

Damesdubbel, kwartfinales

Maeda/Suetsuna (Jap) - Yang/Zhang (Chi,1) 8-21, 23-21, 21-14

Basketbal, dames

Groep A

Zuid-Korea - Rusland 72-77

Groep B

Nieuw-Zeeland - Spanje 62-85
TsjechiŽ - Mali 81-47

Handbal, dames

Groep A

Kazachstan - Frankrijk 18-21
Angola - Noorwegen 17-31

Groep B

BraziliŽ - Hongarije 28-28

Hippische sport, Eventing

Stand na crosscountry

1. Hinrich Romeike, Dui, Marius 50,20
2. Ingrid Klimke, Dui, Abraxxas 50,70
3. Megan Jones, Aus, Irish Jester 51,40
4. Cl. Fredericks, Aus, Ben along time 53,40
5. Gina Miles, VS, McKinlaigh 56,10
28. TIM LIPS, Ned, On Carlos 75,00

Stand landenwedstrijd

1. Duitsland 158,10
2. AustraliŽ 162,00
3. Groot-BrittanniŽ 186,50
4. Verenigde Staten 198,40
5. Zweden 200,50

Hockey, heren

Groep A

Duitsland - China 4-1

Groep B

Pakistan - Groot-BrittanniŽ 2-4

Schermen, dames

Floret, tweede ronde

Margherita Granbassi (Ita) - Indra Angad-Gaur (Ned) 11-6

Schietsport

10 meter luchtgeweer heren

1. Abhinav Bindra (Ind) 700,5
2. Zhu Qinan (Chi) 699,7
3. Henri Hakkinen (Fin) 699,4
4 George Moldoveanu (Roe) 698,9
5. Konst.Prichotsjenko (Rus) 698,4

Kleiduiven, trap dames

1. Satu Makela-Nummela (Fin) 91
2. Zuzana Stefecekova (Slw) 89
3. Corey Cogdell (VS) 86+1/1
4. Yukie Nakayama (Jap) 86+1/2
5. Daina Gudzineviciute (Lit) 86+2/4

Tennis enkelspel, heren

Eerste ronde (belangrijkste partijen)

Michail Joezjny (Rus/13) - Jiri Vanek (Tsj) 6-4, 6-1
Nicolas Kiefer (Dui/15) - Max Mirnyi (WRu) 6-3, 6-1

Tennis enkelspel, dames

Eerste ronde (belangrijkste partijen)

Serena Williams (VS/4) - Olga Govortsova (WRu) 6-3, 6-1
Dinara Safina (Rus/6) - Mara Santangelo (Ita) 6-3, 7-6
Vera Zvonareva (Rus/9) - Yan Zi (Chi) 6-2, 6-0
Daniela Hantuchova (Slw/10) - Ai Sugiyama (Jap) 6-2, 7-5
Alize Cornet (Fra/15) - Nicole Vaidisova (Tsj) 4-6, 6-1, 6-4
Dominika Cibulkova (Slw/16) - Pauline Parmentier (Fra) 6-1, 7-5

Ana Ivanovic (Ser/1) haakte af met een duimblessure

Volleybal, dames

Groep A

Verenigde Staten - Cuba 0-3 (15-25, 24-26, 17-25)

Groep B

Algerije - ServiŽ 0-3 (14-25, 13-25, 13-25)
Kazachstan - ItaliŽ 0-3 (19-25, 15-25, 21-25
BraziliŽ - Rusland 3-0 (25-14, 25-14, 25-16)

Waterpolo, dames

Groep A

Rusland - ItaliŽ 8-9 (3-3, 2-1, 2-3, 1-2)

Groep B

Nederland - Hongarije 9-11 (3-3, 2-3, 3-4, 1-1)
Griekenland - AustraliŽ 6-8 (2-5, 2-2, 1-1, 1-0)

Zeilen

Finn

Stand na 6 van 10 races, na aftrek

1. Ben Ainslie (GB) 17 pnt
2. Zach Railey (VS) 18 "
3. Guillaume Florent (Fra) 26 "
4. Christopher Cook (Can) 33 "
5. Gasper Vincec (Slo) 34 "
16. Pieter-Jan Postma (Ned) 67
Beste tien gaan naar medaillerace

RS, heren

Stand na 2 van de 10 races

1. Shahar Zubari (Isr) 4 pnt
2. Chan King Yin (HKo) 9 "
3. Wang Aichen (Chi) 10 "
4. Tom Ashley (NZe) 11 "
5. Nikolaos Kaklamanakis (Gri) 12 "
23. Casper Bouman (Ned) 47 "
Beste tien naar medaillerace

470, heren

Stand na 2 van de 10 races

1. Charbonnier/Bausset (Fra) 9 pnt
2. Barreiros/Sarmiento (Spa) 10 "
3. Marinho/Nunes (Por) 10 "
4. Wilmot/Page (Aus) 11 "
5. Hmeljak/Nevency (Slo) 14 "
12. Coster/Coster (Ned) 26 "
Beste tien naar medaillerace

49er

Stand na 6 van 15 races,na aftrek

1. Outteridge/Austin (Aus) 13 pnt
2. Warrer/Ibsen (Den) 15 "
3. Sibello/Sibello (Ita) 20 "
4. Peckolt/Peckolt (Dui) 28 "
Beste tien naar medaillerace

Yngling

Stand na 6 van 10 races,na aftrek

1. Groot-BrittanniŽ 15 pnt
2. Mulder/Bes/Witteveen (Ned) 18 "
3. AustraliŽ 32 "
4. Verenigde Staten 32 "
5. Finland 33 "
Beste tien naar medaillerace

470, dames

Stand na 2 van de 10 races

1. De Koning/Berkhout (Ned) 4 pnt
2. Rechichi/Parkinson (Aus) 4 "
3. Via Dufresne/Tutzo (Spa) 9 "
4. Smidova/Mrzilkova (Tsj) 10 "
5. Petitjean/Lemaitre (Fra) 12 "
Beste tien naar medaillerace

RS dames

Stand na 2 van de 10 races

1. Yin Jian (Chi) 2 pnt
2. Jessica Crisp (Aus) 6 "
3. Bryony Shaw (GB) 7 "
4. Alessandra Sensini (Ita) 8 "
5. Marina Alabau (Spa) 8 "
Beste tien naar medaillerace

Zwemmen, heren

100 meter schoolslag

1. Kosuke Kitajima (Jap) 58,91 WR
2. Alexander Dale Oen (Noo) 59,20
3. Hugues Duboscq (Fra) 59,37

4 x 100 meter vrije slag

1. Verenigde Staten 3.08,24 WR
2. Frankrijk 3.08,32
3. AustraliŽ 3.09,91

Zwemmen, dames

100 meter vlinderslag

1. Libby Trickett (Aus) 56,73
2. Christine Magnuson (VS) 57,10
3. Jessicah Schipper (Aus) 57,25
8. Inge Dekker (Ned) 58,54

400 meter vrije slag

1. Rebecca Adlington (GB) 4.03,22
2. Kathryn Hoff (VS) 4.03,29
3. Joanne Jackson (GB) 4.03,52

Schoonspringen, heren

Toren heren, synchroon

1. Lin/Huo (Chi) 468,18
2. Hausding/Klein (Dui) 450,42
3. Galperin/Dobroskok (Rus) 445,26

Bouten elfde na eerste run

Robert Bouten staat na zijn eerste run op de olympische baan van Peking als elfde genoteerd. De kanovaarder liet een tijd van 86,26 seconden noteren. De beste vijftien gaan door naar de halve finales, die op dinsdag worden afgewerkt.

Bouten bleef foutloos in zijn eerste run op de Olympische Spelen en komt later op de dag nogmaals in actie. Aan de hand van de twee neergezette tijden wordt een totaalstand opgemaakt, die uiteindelijk bepaald welke vijftien kanovaarders doorgaan.

Vitesse laat Gommans thuis

Spits Harrie Gommans gaat niet met Vitesse mee op trainingskamp. De aanvaller wil de Arnhemmers verlaten en heeft dit ook overduidelijk laten weten aan de clubleiding.

"Ik neem Harrie niet mee omdat hij mij heeft gezegd dat hij naar een andere club vertrekt", aldus trainer Hans Westerhof in De Gelderlander. Gommans staat in de belangstelling van Roda JC, dat een bod van minder dan 200.000 euro heeft uitgebracht op de Limburgse spits, die Vitesse inmiddels laten weten dat hij kost wat kost wil vertrekken.

Westerhof: "Ik heb twee keer met Harrie gesproken deze voorbereiding. Hij wilde eerder niet niet mee op trainingskamp in Hoenderloo, toen had hij ook nog een knieblessure. Nu heeft hij mij verteld dat hij vertrekt. Als dat anders wordt, kan hij net als iedereen weer vechten voor zijn plaats bij Vitesse", aldus de trainer, die gisteren Mads Junker de voorkeur gaf als centrumspits en ook nog Niklas Tarvajšrvi (nog geblesseerd) en Ricky van Wolfswinkel ter beschikking heeft.

Boze Bengaalse leraar wordt kapper

Een leraar in Bangladesh is ontslagen om dat hij als straf het haar van zijn leerlingen afknipte. Volgens de directeur kon de leraar zijn 14- en 15-jarige leerlingen niet aan en pakte hij een schaar en knipte de ene na de andere leerling.

De jongeren waren geschokt en stonden perplex, aldus de directeur van de school in het zuidwesten van het land. In totaal werden veertien leerlingen gekortwiekt.

Hamburger SV denkt aan Mido

In de zoektocht naar versterkingen is HSV-trainer Martin Jol terechtgekomen bij Mido. De Egyptenaar staat op dit moment onder contract bij het Engelse Middlesbrough, waar hij vrij van pijntjes en blessures hoopt op een goed seizoen.

Jol kent Mido nog van zijn periode bij Tottenham Hotspur, waar de twee altijd prettig hebben samengewerkt. HSV heeft na de verkoop van Rafael van der Vaart voldoende financiŽle middelen in handen en de komst van Mido zou financieel gezien dan ook geen probleem moeten zijn.

De inmiddels 25-jarige spits speelde eerder onder meer ook voor Ajax en AS Roma. HSV zal echter snel moeten handelen omdat de Duitse competitie komende vrijdag al begint voor de Hamburgers, direct met een duel tegen Bayern Munchen.

Gravenstijn naar halve finale

Deborah Gravenstijn heeft in Peking de halve finale bereikt van het judotoernooi. Ze deed dat in de klasse tot 57 kilogram.

Gravenstijn had in de eerste ronde een bye en won in de tweede ronde met een koka van Ketleyn Quadros uit Brazilie. In de kwartfinale had ze het moeilijk tegen de Spaanse Isabel Fernandez, ze won pas met een golden score.

In de halve finale neemt Gravenstijn, die vier jaar geleden in Athene brons won, het op tegen Chinese Xu Yan.

Gemeenten sluiten buitenbaden

Het aantal zwembaden is de laatste twintig jaar afgenomen. Tussen 1988 en 2006 nam het aantal openluchtzwembaden af van ongeveer 330 naar 225. Het aantal binnenbaden nam echter toe met twintig procent tot 350, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Het CBS legt de oorzaak bij de gemeenten. "Zwemmen in een binnenbad vindt het merendeel prettiger. Openluchtzwembaden worden minder bezocht en zijn daardoor niet rendabel. Gemeenten hebben geen zin meer ze open te houden." In 1988 werd 64 procent van de zwembaden geëxploiteerd door gemeenten, in 2006 was dat 37 procent.

In totaal telde Nederland eind 2006 725 zwembaden, inclusief strand- en natuurbaden. Dat zijn er zestig minder dan in 1988.

Jaarlijks bezoeken tussen de 82 en 91 miljoen mensen een zwembad, maar er zijn behoorlijke schommelingen. De mooie zomer van 2003 dreef ruim 93 miljoen bezoekers naar de zwembaden. In 1988 en 1991 waren dat er 82 miljoen. In 2006 gingen 85 miljoen mensen naar het zwembad. Ruim de helft bezocht een binnenbad.

Vorig jaar maakten Nederlanders volgens het CBS 9,5 miljoen uitstapjes naar het strand, een meer of een plas. Ten opzichte van 2002 is het aantal dagjes naar de kust afgenomen.

Taakstraf wegpiraat in revalidatiecentrum

Plegers van ernstige verkeersmisdrijven moeten hun werkstraf uitvoeren bij revalidatiecentra. Dat hebben het Openbaar Ministerie (OM) en Reclassering Nederland afgesproken.

''Deze afspraken zorgen ervoor dat mensen leren van hun werkstraf en ook iets terugdoen voor de slachtoffers'', zei een woordvoerster van de reclassering vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Reclassering Nederland begint in september een proef in de regio Utrecht-Arnhem. Als die succesvol blijkt, wordt de methode landelijk ingevoerd.

De plegers van ernstige verkeersmisdrijven krijgen geen verzorgende taak, maar zullen onderhoudswerkzaamheden verrichten voor de revalidatiecentra.

Superflat Monogram

In opdracht van het bekende mode-instituut Louis Vuitton maakte Mamoru Hosoda een tijd geleden een animatiefilmpje als deel van een reclame-campagne. In het filmpje zien we een moderne versie van Alice in Wonderland die, op zoek naar haar mobieltje, in een wereld terecht komt die gevuld is met het bedrijfslogo van Vuitton. De soundtrack "Different Colors" van Fantastic Plastic Machine maakt het helemaal compleet.

Doden door aanval coalitietroepen Uruzgan

Door een aanval van coalitietroepen in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan zijn acht burgers en 25 Taliban om het leven gekomen, aldus ISAF.

Overlevenden meldden dat de gevechtsvliegtuigen van ISAF een bom lieten vallen op een groep woningen, waardoor de acht burgers omkwamen. Het gaat volgens de Afghaanse politie om een kind, een oude man en jongeren.

Een anonieme ooggetuige vertelde de coalitietroepen dat de burgers probeerden te ontsnappen uit de woningen. Ze werden echter met geweld tegengehouden door militanten. Volgens de Afghaanse politie gebruiken Talibanstrijders woningen van onschuldige burgers om Afghaanse- en coalitietroepen aan te vallen.

Wrath of the Lich King videos tonen Death Knight en kapper

Stel, je hobbelt een beetje door de gigantische wereld van Warcraft en je hebt gespleten punten in je haar...welke malloot neemt je dan nog serieus? Had je maar met goeie shampoo moeten wassen, maar ja, daar is het nu te laat voor. Wat doen we dan natuurlijk? Knip je knapper bij de kapper! In onderstaande videos wordt duidelijk gemaakt dat de kapper niet alleen kan afknippen, maar ook kan laten bijgroeien! Niet meer drie jaar wachten tot je haar is aangegroeid nadat die ene draak je kaal heeft geschroeid. Ook zien we een glimps van de nieuwe hero klasse, de Death Knight en krijgen we een impressie van de Howling Fjords.Blizzard wil de tweede uitbreiding voor World of Warcraft, Wrath of the Lich King, nog dit jaar in de schappen hebben. Bel je alvast even alle kerstvisite af?

Star Trek Online trailer geeft je de ruimte

Het blijft een lastig genre, MMO. De halve wereld zit massaal achter World of Warcraft en het lijkt wel of het niet uitmaakt waar developers mee op de proppen komen, het succes van WoW lijkt wel onbreekbaar. Toch blijven ze het gewoon proberen mede door de content interessanter te maken voor gamers. De nieuwe MMO Star Trek Online probeert uiteraard voornamelijk de 'trekkies' aan te..ehh...trekken, maar ook iedereen die niets met Star Trek heeft door een gigantisch universum beschikbaar te stellen voor de ontdekkingsreizigers. In onderstaande trailer krijg je alvast een voorproefje van zowel gevechten op de grond als in de ruimte.
Race Pro toont waar het voor staat in trailer

Er zijn sim-freaks en arcade-freaks, met natuurlijk nog een grijs gebied ertussen dat ook ruim bevolkt wordt. Een arcade-freak heeft het niet zo op remmen en realistische physics, nee, de arcade-freak wil raggen, racen, scheuren, noem maar op. De sim-freak wil echter de pijn voelen van het racen, de concentratie, de kennis dat een kleine fout hem van de eerste naar de laatste plaats kan leiden. Speciaal voor deze sim-freak is Simbin aan de slag gegaan met Race Pro voor de 360, waarin realisme hoog in het vaandel staat. In onderstaande trailer laten zij zien waar ze mee bezig zijn.Mocht hij niet willen starten voor je, draai dan hier nog een keer je contactsleutel om.

Fall update laat je je spellen op je 360 installeren

Iedereen die een 360 heeft weet dat hem straks een grote update te wachten staat. Naast de avatars en nieuwe interface, staat ons ook de optie te wachten om spellen op de harde schijf te installeren. Hoe dit in zijn werk gaat zie je hieronder. Vrees niet, de maker van het filmpje heeft de tijd van het installeren weggeknipt.Helaas krijgen we niet te zien of het spel inderdaad verbeteringen toont na het installeren. Wellicht is het op deze manier mogelijk grotere spellen zonder disc-swap te spelen. Dit alles moeten we echter afwachten tot de grote update onze consoles bereikt ergens deze herfst.

Meer gameplay footage van FIFA 09

Dat EA veel beloftes heeft gemaakt voor FIFA 09 moge ondertussen duidelijk zijn. Om deze beloftes kracht bij te zetten krijgen we de laatste tijd echter af en toe filmpjes binnen die jammer genoeg niet direct-feed zijn, maar opgenomen door een journalist met een camera. Nog steeds in afwachting op deze direct-feed filmpjes hebben we hier weer twee gefilmde voor je.Vanaf 3 oktober ligt het spel in de schappen en kunnen we zelf bepalen of FIFA echt zo revolutionair veranderd is als EA ons wil doen geloven.

'Forse besparing bij andere energieaanbieder'

Consumenten kunnen besparen op hun elektriciteitsrekening door van energieaanbieder te wisselen. Een overstap kan de consument honderden euro's per maand opleveren, schrijft Het Financieele Dagblad vandaag op basis van een overzicht van kale gas- en stroomprijzen. Door de sterke stijging van energieprijzen vorige maand zouden de verhoudingen tussen aanbieders volledig zijn gewijzigd.

De energieprijzen zijn bij sommige aanbieders het afgelopen halfjaar met zestig procent gestegen. Bijna alle bedrijven hebben de consumentenprijzen voor grijze en groene stroom gelijkgetrokken. Prijsvechters hebben het zwaar volgens de krant. Bij de inkoop van gas en stroom hebben ze niets om de risico's te dekken, waardoor het afsluiten van langetermijncontracten moeizaam zou verlopen.

Wanneer er geen looptijd met een leverancier is afgesproken, kan een consument in een maand van aanbieder wisselen. Directeur van prijsvergelijker PrizeWize laat in de krant weten dat het zeker de moeite loont als consumenten hun oude contract weer eens onder de loep nemen.

De cijfers waarop het FD zich baseert, zijn door de energiebedrijven zelf aangeleverd. PrizeWize legde 330 vaste en variabele energiecontracten voor stroom en gas van ruim twintig leveranciers naast elkaar.

Spitsstroken A2 dicht na kabelbreuk

De spitsstroken op de A2 tussen Everdingen en Culemborg zijn sinds zondagavond in beide richtingen dicht. Dit komt door een kabelbreuk waardoor de rijstroken niet kunnen worden bediend vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat. Dat meldde Rijkswaterstaat maandag.

De storing begon zondag rond 23.00 uur. Sindsdien is Rijkswaterstaat op zoek naar de locatie van de kabelbreuk, zij het nog zonder resultaat.

Op het traject op de A2 zijn in beide richtingen maar twee rijstroken beschikbaar. Volgens Rijkswaterstaat heeft dat nog niet tot verkeersproblemen geleid.

In juni ontstonden er na blikseminslag ook storingen in de bediening van spitsstroken op de A1 en de A28. Vorige week waren die verholpen.

Exit polls: Morales overleeft referendum

Evo Morales kan hoogstwaarschijnlijk aanblijven als president van Bolivia. Dat blijkt uit peilingen na afloop van een referendum zondag over de positie van het staatshoofd.

Volgens onderzoeken door verschillende media sprak tussen de 56 en 60 procent van de deelnemers aan de volksraadpleging zich uit voor het aanblijven van Morales.

Om de eerste Indiaanse president van het Zuid-Amerikaanse land te kunnen wegsturen, had in het referendum minstens 53,7 procent voor zijn vertrek moeten stemmen.

Overmars maakt rentree bij Go Ahead Eagles

Marc Overmars keert terug in het betaald voetbal. De 35-jarige buitenspeler, die vier jaar geleden stopte met voetbal, gaat spelen bij Go Ahead Eagles. Bij die club vervulde Overmars al een rol in de technische staf. Komende vrijdag is Overmars voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard al speelgerechtigd.

Overmars speelde in zijn loopbaan voor Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal en Barcelona. Met Ajax won hij in 1995 de Champions League. Ook kwam de watervlugge speler 86 keer uit voor het Nederlands elftal. Daarin scoorde hij 17 keer. Na het EK van 2004 stopte Overmars met voetballen vanwege een knieblessure.

Rusland meldt aanhoudende Georgische beschietingen

Hoewel Georgië zondag zei dat het zijn troepen uit de afvallige provincie heeft teruggetrokken en instemt met een staakt-het-vuren, duurden de gevechten in Zuid-Ossetië volgens Rusland maandag voort.

De commandant van de Russische vredestroepen die sinds 1992 in Zuid-Ossetië zijn gestationeerd, Marat Koelachmetov, meldde zware beschietingen op Russische posities rond de hoofdstad Tschinvali en zei dat op verschillende plaatsen werd gevechten plaatsvonden. Een andere, anonieme woordvoerder van de Russische vredesmilitairen zei tegen het persbureau RIA-Novosti dat Tschinvali onder artillerievuur ligt en dat Georgië zo'n 7.400 manschappen in en rond de hoofdstad heeft.

Ondanks verwoede pogingen van de internationale gemeenschap om de partijen tot matiging te bewegen escaleerde het conflict zondag op allerlei manieren.

Rusland meldde dat zijn marine op de Zwarte Zee een Georgische patrouilleboot tot zinken had gebracht nadat Georgische boten twee keer raketten op Russische oorlogsschepen hadden afgeschoten. Russische oorlogsbodems patrouilleren voor de kust van Georgië en Oekraïne heeft gedreigd Russische schepen die aan een blokkade deelnemen niet meer toe te laten tot hun basis bij Sevastopol op de Krim, die Rusland van Oekraïne huurt. Rusland ontkende dat het een blokkade uitvoert.

Georgië zei dat Rusland tanks vanuit Zuid-Ossetië op weg had gestuurd naar de Georgische stad Gori, maar dat zijn strijdkrachten ze hadden tegengehouden.

Russische vliegtuigen beschoten zondag tot tweemaal toe doelen in de buurt van de luchthaven van de Georgische hoofdstad Tbilisi.

De Amerikaanse president George Bush beschuldigde Rusland er maandag van met buitensporig geweld te reageren op het offensief van Georgië tegen de separatisten in zijn afvallige regio. "Wij keuren de bombardementen buiten Zuid-Ossetië ten sterkste af", zei Bush in een interview vanuit China. Hij zei dat ook krachtig te hebben overgebracht aan de Russische premier Vladimir Poetin, die net als hij voor de Olympische Spelen in Beijing was.

De Amerikaanse vice-president Dick Cheney zei zondag dat 'de Russische agressie niet onbeantwoord mag blijven' en dat Ruslands relatie met de VS zware schade zal oplopen als de aanvallen voortduren.

OS: Spaanse wielrenster betrapt op doping

De Olympische Spelen in Peking hebben weer een dopingzondaar te pakken. De Spaanse wielrenster Maria Isabel Moreno is positief op epo bevonden. Het Internationaal Olympisch Comité maakte de uitslag van de test maandag bekend.

De 27-jarige Moreno werd al betrapt op 31 juli bij een dopingcontrole in het atletendorp. Diezelfde avond verliet de Spaanse hoop op een Olympische wielermedaille al Peking. Ze was toen nog niet eens op de hoogte van de testresultaten.

Moreno zou meedoen aan de wegrace en de individuele tijdrit. "Haar accreditatie is ingetrokken door het IOC en we hebben de wielrenunie UCI gevraagd disciplinaire maatregelen te treffen", zei woordvoerster Giselle Davies.

Het IOC voert in Peking in totaal 4500 dopingcontroles uit, 25 procent meer dan vier jaar geleden in Athene.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

'Overstap naar andere energieaanbieder loont'

Overstappen naar een andere energieleverancier kan de consument op dit moment een paar honderd euro op de energienota besparen. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van een halfjaaroverzicht van kale gas- en stroomprijzen dat in het bezit is van de krant.

Door de sterke stijging van de elektriciteits- en gasprijzen zijn de tarieven bij sommige aanbieders tussen januari en juli met liefst 60 procent opgeschroefd. Vooral kleine prijsvechters hebben hun tarieven flink moeten moeten bijstellen, aldus het FD.

De cijfers waarop de krant zich baseert, zijn aangeleverd door de diverse energiebedrijven zelf. Prijsvergelijker Prizewize legde de circa 330 vaste en variabele energiecontracten voor stroom en gas van ruim twintig leveranciers naast elkaar.

Oma van 97 op de fiets naar Peking

Een 97-jarige Chinese sportliefhebster heeft er een fietstochtje van 2400 kilometer voor over gehad om het Olympisch badmintontoernooi te kunnen bijwonen. De bejaarde Xiao Xincui zat achterin de driewieler, haar kleinzoon Liu Xianghui draaide de pedalen rond.

Het duo uit de provincie Henan had vijf weken nodig voor de reis naar Peking en was precies op tijd in de hoofdstad om Olympisch kampioene Zhang Ning zondag voor het eerst aan het werk te zien. "Ik ben vreselijk opgewonden dat ik hier ben", zei Xiao. Liu gaf zijn oma graag een lift naar de hoofdstad uit dankbaarheid omdat zij hem had opgevoed nadat zijn vader was overleden.

'Dikste man ooit' maakt een uitstapje

Een 310 kilogram zware Mexicaan heeft zondag voor het eerst sinds vijf maanden een uitstapje buiten de deur gemaakt. Met behulp van een vorkheftruck werd Manuel Uribe in een speciaal voor hem geconstrueerd bed naar buiten getild en op een vrachtwagen geladen, waarna de rit van Monterrey naar een meertje in het noorden van Mexico ging.

Ooit liet Uribe zich met een gewicht van 560 kilo als dikste man ter wereld opnemen in het Guinness-recordboek. Sinds ruim twee jaar is hij op dieet.

Rokerskerk Alkmaar krijgt boete

De rokerskerk in Alkmaar, oftewel café Lindeboom, heeft een boete van 300 euro gekregen voor het overtreden van het rookverbod. De Voedsel en Waren Autoriteit deelde de boete uit, nadat er eerder een waarschuwing was gegeven.

De leden van de kerk hangen de goddelijke eenheid van rook, vuur en as aan. Op basis van dit 'geloof' dachten de leden gewoon te kunnen doorpaffen in cafés die zijn aangesloten bij de Enige en Universele Rokerskerk van God. Uitbater Co Busch zegt: "Wij roken uit geloofsovertuiging. Tot een rechter uitlegt waarom het niet mag, blijven we roken." De inspecteur van de VWA had geen boodschap aan de geloofsovertuiging en beboete het café.

Een cafébezoeker vindt overigens dat er sprake is van rechtsongelijkheid. Cafés in de buurt zouden immers nog geen controle hebben gekregen. Dit is goed mogelijk, aangezien de VWA gerichte controles uitvoert bij cafés die er van worden verdacht de regels te negeren. 

OS: Inge Dekker achtste in eindstrijd

De finale van de 100 meter vlinderslag is op een teleurstelling uitgelopen voor Inge Dekker. Ze werd slechts achtste.

Dekker zwom een tijd van 58,54 en was daarmee de langzaamste in de finale. Winnares werd de Australische Libby Trickett. Zij bleef met 56,73 slechts 0,12 seconde boven het wereldrecord van Inge de Bruijn uit 2000. Tweede werd Christine Magnuson, het brons was voor Jessicah Schipper.

"Ik weet niet wat het is, maar het gaat gewoon niet zo goed. Ik ben niet in vorm. Het valt me tegen dat het niet hard gaat", aldus Dekker.

Voor meer nieuws omtrent de Olympische Spelen kijk je op Peking 2008 @ FOK!

 

Lips stijgt na cross

Na het onderdeel cross op de eventingwedstrijd is Tim Lips gestegen naar de 27e plaats. Na de dressuur stond de Nederlander nog 41e.

Op de cross kwam Lips' paard Oncarlos beter uit de verf dan in de dressuurpiste. Lips legde het parcours foutloos af in 8.56 minuten. De maximumtijd was acht minuten en de tijdsoverschrijding leverde Lips 22,40 strafpunten op. Hij staat nu op de 27e plaats met 75,00 strafpunten en enkel de springwedstrijd nog te verrijden.

De leider in de eventing is overigens Hinrich Romeike uit Duitsland. Met een snelle race nam hij de leiding over van Lucinda Fredericks. Ook in de landenwedstrijd gaat Duitsland aan de leiding.

Phelps op koers voor medaillerecord

Michael Phelps ligt nog steeds op koers om acht keer goud te winnen deze Spelen. Hij veroverde vandaag zijn tweede gouden plak.

Phelps deed dit met het Amerikaanse estafetteteam op de 4x100 meter vrije slag. De Amerikanen wonnen in 3.08,24, bijna vier seconden sneller dan het wereldrecord gezet in de series.

Behalve Michael Phelps bestond het estafetteteam uit Garrett Weber-Gale,Cullen Jones en Jason Lezak.

Inge Dekker achtste in eindstrijd

De finale van de 100 meter vlinderslag is op een teleurstelling uitgelopen voor Inge Dekker. Ze werd slechts achtste.

Dekker zwom een tijd van 58,54 en was daarmee de langzaamste in de finale. Winnares werd de Australische Libby Trickett. Zij bleef met 56,73 slechts 0,12 seconde boven het wereldrecord van Inge de Bruijn uit 2000. Tweede werd Christine Magnuson, het brons was voor Jessicah Schipper.

"Ik weet niet wat het is, maar het gaat gewoon niet zo goed. Ik ben niet in vorm. Het valt me tegen dat het niet hard gaat", aldus Dekker.

Groep 4: geile stagiaire

Elke maandag schrijft superworm over zijn leven van groep 1 tot het eerste jaar van de Uni. School-, familie-, vriendjes- en vriendinnetjesgerelateerde voorvallen van 15 jaar geleden tot nu passeren de revue, overgoten met een superworm-sausje van droge humor, retrospectief plezier en hartelijke zelfspot.

Deze week: groep 4, waarin de jarige ik-persoon op de dag van het ronddelen van chipszakjes een nieuwe, bloedmooie, 20-jarige juf krijgt. Met alle gevolgen van dien.

Danger, high voltage! in Infamous gameplay-video

Stroom, het is nooit echt prettig om het door je sodemieter te krijgen. Gelukkig hebben we iets moois dat videogames heet, waarin we zo af en toe met krachten mogen spelen waarin stroom een leuke rol speelt. In Infamous kun je ook als een ware stroomcentrale op pootjes alles en iedereen op je pad frituren met stroom afkomstig uit je knuistjes. Zie het een beetje als spelen met een tennisracket met batterijen waarmee je vliegen en muggen kunt uitschakelen, alleen is ben je zelf het tennisracket en de vliegen vervang je door mensen.

Klinkt je dit allemaal een beetje onwaarschijnlijk? Klik dan hier voor een gameplay-video van het spel.

Drogba: "Ik blijf bij Chelsea"

Didier Drogba heeft aangegeven bij Chelsea te zullen blijven. De spits van de Londenaren leek lange tijd weg te willen, en naar verluidt stonden de topclubs in de rij.

De Ivoriaans international zou weg willen bij Chelsea nadat trainer Josť Mourinho vroeg in het vorige seizoen opstapte. Drogba sloot het seizoen af met een rode kaart in de verloren Champions League-finale tegen Manchester United. Volgens geruchten zouden topclubs aan de andere kant van het kanaal hem dolgraag willen contracteren, waaronder AC Milan, Internazionale en FC Barcelona.

Drogba meldt nu echter dat zijn toekomst bij The Blues ligt. "Ik heb altijd gezegd dat ik blij ben dat ik bij Chelsea zit", vertelde de spits aan France Football. "Het is een geweldig team met geweldige spelers en een geweldige trainer. Het gaat goed hier, ik heb nog twee jaar op mijn contract en die zal ik ook uitdienen." Dezelfde krant vertelde hij afgelopen oktober nog dat hij weg wilde, vlak nadat Mourinho werd vervangen door Avram Grant.

Complexe samenwerking Celtic en Barcelona

De Schotse en Spaanse grootmachten Celtic en Barcelona zijn samen tot een opmerkelijk akkoord gekomen. De clubs zullen een samenwerking starten, die veel clausules met zich meebrengt.

Voor een gereduceerd bedrag kan Celtic spelers van Barcelona overnemen, om de spelers zo een kans te geven hogerop te komen. De Catalaanse club behoudt echter wel het recht de speler(s) binnen twee jaar voor hetzelfde bedrag terug te kopen. Celtic krijgt bij een volgende verkoop dan 25 procent van de transfersom die Barcelona ontvangt.

Als Barcelona besluit de speler binnen twee jaar niet terug te kopen, dan krijgen de Spanjaarden bij een eventuele verkoop van de speler ook 25 procent van de transfersom. Al met al een ingewikkeld samenwerkingsverband, maar eentje die voor beide partijen voordelig is.

De eerste speler is al verkocht door BarÁa. De Schotse club neemt Marc Crosas als eerste speler van Barcelona over. De verwachting is dat er nog veel spelers gaan volgen. Javier Saviola en Ricardo Quaresma konden eenzelfde overgang maken, maar beide spelers besloten om dit niet te doen.

Soulzanger Isaac Hayes overleden

De Amerikaanse soullegende Isaac Hayes is thuis in Memphis (Tennessee) op 65-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de Amerikaanse nieuwszender CNN vanavond bekend.

Hayes won Grammy Awards en, als eerste zwarte muzikant, een Oscar voor een titelsong (Shaft uit 1971). Hij was ook jarenlang de stem van de kok Chef in de animatiereeks South Park. Samen met David Porter schreef hij soulklassiekers als Soul Man en When Something Is Wrong With My Baby.


Isaac Hayes, 20 augustus 1942 - 10 augustus 2008


Theme from ShaftChocolate Salty Balls
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.