22-karaats goud in een champagneglas

Sinds deze week is in Nederland de Gold Cuvée verkrijgbaar. Volgens importbedrijf Sprankelend is deze champagne de enige ter wereld waarin 22-karaats goud is verwerkt.

Het drinkbare goud maakt het product exclusief, maar niet extreem duur. Manager Mick Engelkes schat dat horecagelegenheden zo’n 70 euro per fles gaan vragen.

De Gold Cuvée is een frisse, gemêleerde droge wijn gemaakt van pinot blanc-druiven. Daaraan is een kleine hoeveelheid goud toegevoegd. Tot voor kort was deze pinot blanc alleen verkrijgbaar in het Engelse warenhuis Harrods. In Nederland kun je er nu voor terecht in de Rotterdamse club Quote en wijnbar Viqh in Haarlem.

Sprankelend verwacht dat binnen enkele weken ook andere clubs het product zullen verkopen. Engelkes: "Het zijn vooral de trendy horecazaken zoals Zussen in Utrecht en Hotel Arena in Amsterdam die interesse tonen, maar ook warenhuis Bijenkorf heeft laten weten de fles binnen enkele weken in de schappen te willen. Hier betaalt de koper stukken minder, namelijk zo’n 30 euro." Ook Belgische horecazaken hebben inmiddels interesse getoond voor de gouden bubbels.