Han Peekel kondigt terugkeer Wordt Vervolgd aan

Het populaire televisieprogramma Wordt Vervolgd komt dit najaar terug op de buis. Dat meldt presentator Han Peekel, die de serie in de jaren tachtig en negentig populair maakte. In het programma, dat een andere vorm zal krijgen, staan strips en tekenfilms centraal. Nieuw is de aandacht voor videogames.

Ook Peekel zelf wordt in een nieuw jasje gestoken. De 60-jarige presentator verschijnt onder meer in het programma als animatiefiguur. "Zo ben ik in staat om heel bijzondere dingen te doen", legt hij uit. "Misschien red ik wel een dame uit een brandend huis."

Het positieve karakter van het programma blijft gehandhaafd. De videogames die in het programma voorbijkomen, hebben dan ook alles te maken met stripfiguren en tekenfilmhelden. "Schietspelletjes waarin men alleen maar elkaar aan het neerschieten is, passen niet binnen het programma", stelt de presentator. Ook wil Peekel zich met het nieuwe Wordt Vervolgd niet alleen op kinderen maar ook op volwassenen richten.

Wordt Vervolgd werd van 1983 tot en met 1993 uitgezonden door de Avro. In 1994 verhuisde de serie naar Kindernet, waar het populaire programma nog drie jaar werd uitgezonden. Het onderdeel waarin kinderen hun favoriete stripfiguur imiteerden, was voor veel kijkers het hoogtepunt van de uitzending.

Volgens Peekel is er al een omroep bereid gevonden het programma uit te zenden, maar heeft hij afgesproken de naam daarvan en de startdatum nog niet naar buiten te brengen.