Hockeyvrouwen verslaan ook Zuid-Korea

Na Zuid-Afrika met 6-0 te hebben verslaan, hebben de Nederlandse hockeydames ook hun tweede wedstrijd winnend weten af te sluiten. Zuid-Korea werd met 3-2 verslagen.

De wedstrijd kende een flitsend begin met drie treffers binnen zes minuten. Maartje Paumen scoorde vanuit een strafcorner, maar een minuut later kwam Zuid-Korea via ook een strafcorner weer langszij. Ook de 2-1 kwam voort uit een strafcorner. Janneke Schopman dook de bal binnen.

Bij de derde Nederlandse strafcorner werd gekozen voor de variant zonder succes. Eva de Goede kreeg de bal hard in haar gezicht. De speelster van Kampong keerde in de tweede helft echter gewoon weer terug in het veld.

Na de rust kwam Zuid-Korea snel op gelijke hoogte. Lee maakte uit een strafbal haar tweede treffer. Daarna drong Nederland aan maar lange tijd zonder succes. De vierde Nederlandse strafcorner in de wedstrijd leverde Nederland de 3-2 voorsprong op. Paumen schoot onberispelijk binnen. Even later joeg diezelfde Paumen haar vijfde strafcorner hoog over.

Donderdag speelt Nederland haar volgende wedstrijd. China is dan de tegenstander.