See no evil, hear no evil

Het gaat weer lekker in de achtertuin van Rusland. De Russen houden vol dat ze niet bezig zijn met een invasie maar de Georgische regering voelt zich aangevallen. Het is natuurlijk weer een zooitje met voldoende slachtoffers.

Maar zit er meer vast aan dit verhaal?

Na "Operation Brimstone" vorige week waarbij een grootschaalse oorlogs-oefening werd gehouden in de Atlantische Oceaan is een enorme Geallieerde vloot -as we speak- op weg naar de Perzische Golf. Het doel van Brimstone was te oefenen voor een eventuele geforceerde blokkade van Iran. Mocht dit gebeuren dan luidt deze aktie hoogstwaarschijnlijk het begin in van een nieuwe (extra) oorlog in het middenoosten. De blokkade zou hard aankomen voor Iran want deze zou dan geen toevoer meer hebben van olie -wat ze weer nodig hebben om mee te kunnen spelen met oorlogje.

De geallieerde vloot bestaat onder andere uit een groep super-vliegdekschepen van de V.S. vergezeld door een groepje Britse vliegdekschepen en een Franse nucleaire "hunter-killer" onderzeeër.
We hebben het over schepen zoals:
- USS Theodore Roosevelt + Carrier Strike Group 2
- USS Ronald Reagan + Carrier Strike Group 7

- USS Iwo Jima
- HMS Ark Royal
- Amethyste

Wanneer deze schepen aangekomen zijn voegen zij zich bij de vloot die daar al aanwezig is; de USS Lincoln en de USS Peleliu, beiden met hun Strike Group. De vloot is de grootste sinds de twee Golf-oorlogen.

Om het allemaal spannender te maken ligt ook een Russische vloot in de Perzische Golf met een vliegdekschip (de Admiral Kuznetsov) met daarop minstens 50 Su-33's, een zooitje fregatten en een handje vol onderzeeëers.

Nou komt ie: Rusland zal zich waarschijnlijk niet gaan mengen in het conflict mochten de geallieerden Iran gaan pesten. De Russen zijn immers hard bezig in Georgië en daar bemoeien wij ons ook niet mee, nietwaar? Gewoon een kwestie van keihard de andere kant opkijken.

Obama Barak krijgt een leuke nalatenschap mee van Bush en z'n meesters.

bron