'Scheidsrechter Van Hulten moet geschorst worden'

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil scheidrechter Jack van Hulten voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen. Aanleiding hiervoor is het incident waarbij Van Hulten PSV'er Ibrahim Afellay uitschold voor vuile tyfushond.

De aanklager acht het bewezen dat Van Hulten de woorden gesproken had, waarbij hij zich baseert op de verklaringen van Afellay zelf en van VVV-speler Frank van Kouwen. "Een scheidsrechter behoort altijd een voorbeeld van onberispelijkheid te zijn. Ik ben er van overtuigd dat Van Hulten de woorden 'vuile tyfushond' heeft gebruikt. Dat past een arbiter niet," aldus de aanklager.

Van Hulten ontkent dat hij Afellay uitgescholden heeft. Wel zegt hij dat hij hem 'een naar, vervelend typetje' genoemd heeft, iets wat zijn collega Ronald Schiphorst ook via de headset gehoord meende te hebben. Echter weet hij dit niet helemaal meer zeker. De advocaat van Van Hulten vindt niet dat de tuchtcommissie de leidsman mag veroordelen. "Een arbiter veroordelen is nogal wat."

De arbitragecommissie doet binnen een week uitspraak in deze zaak.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport