Freefighter klaagt Peter Jan Rens aan

Peter Jan Rens, de drukke tv-presentator die ons in de jaren negentig programma's bracht als 'Geef Nooit Op', 'De Grote Meneer Kaktus Show' en 'Doet-ie t of doet'-ie 't niet?' zit alweer een tijdje in Thailand onbekend te zijn. Maar daar gaat verandering in komen, want Rens wordt aangeklaagd door twee voormalige zakenpartners.

Inzet van het geschil is de claim van Rens dat hij altijd talloze televisieprogramma's zou maken voor de Thaise en Chinese televisie. Zakenpartner en freefighter Ron Smoorenburg heeft echter onderzoek gedaan en er blijkt niks van waar te zijn en voelt zich opgelicht. Volgens roddelnicht Evert Santegoeds is het enige waarmee Rens zich in Thailand bezighoudt het bevredigen van zijn seksverslaving. Overigens woont Rens al een paar jaar in Thailand waar hij samenwoont met een Thaise vrouw en haar kinderen.

Ook heeft Rens al bijna dertig jaar lang een levenspartner in Amsterdam, genaamd Joke. In een eerder interview zei hij dat de Thaise relatie seksloos is. Waarna hij er deze breinbreker aan toevoegde:"Er is een wijze les die ik van mijn moeder leerde. Die les zegt dat eerlijkheid soms zoveel pijn doet dat het niet eerlijk is om altijd de waarheid te vertellen.”  Triviaal weetje: Rens heeft ook nog een dochter, calltv-presentatrice Lutein van Kranen.