Sprinkhanenplaag onderweg naar OS

In het noorden van China heerst een sprinkhanenplaag, die in augustus Peking -en daarmee de Olympische Spelen- kan bereiken. De Chinese autoriteiten hebben de handen vol aan het bestrijden van de beestjes; er zijn 30.000 man ingezet.

De sprinkhanen bevinden zich momenteel in Chinees Mongolië en zijn al over 1,3 miljoen hectare land verspreid. Bestrijders tellen soms meer dan zeventig sprinkhanen per vierkante meter. De wind staat momenteel ongustig en blaast de beesten richting Peking. Het zijn er zoveel omdat de lente bijzonder zacht was dit jaar.

Door geldgebrek hebben de lokale autoriteiten problemen met het verspreiden van pesticiden. Er is drie miljoen euro nodig om brandstof voor de landbouwvoertuigen te kopen, maar er is slechts 100.000 euro beschikbaar.

Elders in het land, in de havenstad Quigdao, wordt ook hard gewerkt om de omstandigheden optimaal te krijgen voor de Olympische Spelen. De zee is daar namelijk bedekt met een dikke laag algen. Aangezien volgende maand de olympische zeilwedstrijden daar plaatsvinden, moet de zee schoon zijn.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport