Veel seks helpt slappe voorkomen

Goed nieuws voor opa. Hoe vaker een oude man namelijk de liefde bedrijft, des te meer kans heeft hij dat zijn jongeheer de tand des tijds doorstaat. Dit is gebleken uit een Finse studie, die in de editie van juli van American Journal of Medecine wordt geplaatst.

Het onderzoek heeft maar liefst vijf jaar in beslag genomen. Hiervoor werden 989 Finnen tussen de 55 en 75 jaar op de voet gevolgd. De studie heeft laten zien dat oudere mannen, die minder dan eens per week van bil gaan, twee keer zoveel kans hebben op het krijgen van erectieproblemen.

Het onderzoek heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd. Zo krijgen maar liefst 79 op de duizend mensen hem moeilijk omhoog als zij minder dan een keer per week seks hebben. Dit aantal keldert tot 32 mannen als zij eenmaal per week de liefde bedrijven. Slechts 1,6 procent van de mannen heeft last van een weigerend lid als zij drie keer per week of vaker een nummertje maken.

De wetenschappers van het departement urologie van het universitair ziekenhuis van het Finse Tampere dachten tijdens het onderzoek niet alleen aan seks. Zij hielden namelijk ook rekening met andere oorzaken die kunnen leiden tot een slappe piemel. Zo hadden zij ook nog diabetes, verhoogde bloeddruk en depressie voor ogen.